CCR-ul ne-a dat o „Renumeriada”. Alegeri prezidentiale 2024 (Turul 2, 6-8 Decembrie).

Pe cine veti vota in Turul 2 al Alegerilor Prezidentiale 2024?

View Results

Loading ... Loading ...

20 de comentarii:

  1. Adaugai si sondajul in postare. Se incheie pe 7 dec, ora 23:59:59.
    (comentariu din jurul orei 20:20, dar mutat ca fiind primul, cu ora 16:20)

  2. A murit Duckadam…

    2
  3. Ce Boboteaza… votam dupa Paste!

    4
  4. Toata lumea stie ca cea mai buna alegere pentru scoaterea tarii din rahatul in care au bagat-o psd si pnl este o uniune intre psd – pnl – USR – UDMR cu Lasconi presedinte si Bolojan premier [ toti au zis ca-l vor pe Bolojan premier ]
    Pur si simplu nu se pot abtine sa… si incep sa faca iarasi tampenii pe spatele alegatorilor dupa ce tot din vina lor suntem in rahatul extremist in care suntem . Nu-i de mirare ca oamenii s-au saturat de ei !

    2
  5. vor număra până când vor fi mulțumiți de rezultat,ciolacul se reîncălzește pe margine.

    1
  6. Institutiile sunt varza.
    O alta „Mineriada”.
    Renumarare fara observatori… de acum inainte, un putzoi face o contestatie pt. cateva sectii de votare, CCR-ul da ordin pt. tot… si iese „cum trebuie”.

    7
  7. Finala Lasconi – Kemlin Jeorgica.

    PSD nu se implica in al 2-lea tur. Deci suntem la mila alegatorului pzdist.

  8. USR singur a avut de suferit in toata bulibaseala asta creata de ccr. Pe de alta parte, nici psd nu sta prea bine.
    Bine macar ca extremistii nu au trecut de o treime.

    1
  9. Se conturează solid un scenariu credibil. CG iese presedinte și o nominalizează pe suina isterica premier. Coaliție de guvernare suveranisti usr.
    Era sa uit, cozmin gușă director sri, nea gigi ministru de interne😊

    3
  10. Din punctul meu de vedere toată tevatura cu renumărarea a fost un mare eșec.

    Daca PSD zicea că vrea renumărare la diferența de 2000+ voturi a doua zi era una. Nu comenta nimeni la o diferență așa mică la milioane de voturi.

    Așa au făcut scandal printr-un artificiu al unui fost aurist și psdist și au și scurtat campania, nici nu au găsit ceva, au și făcut renumărare parțială… Doar s-au făcut de râs și au urcat procentele suveranistilor pe ideea că ne fură ăștia alegerile. Asta după ce s-au băgat cu niste argumente foarte foarte șubrede sa o scoată pe Sosoaca din cursă.

    Numa proști la CCR-ul ăla…

    PS. Țin cu usr daca nu era evident 🙂

    1
  11. retardatii de la curte ar trebui pusi la plata pentru toata tampenia cu renumararea pe care au facut-o…..imi vii cu abureli ca voturile din diaspora nu au fost contestate….pai bei rapandulelor….nici voturile din tara nu au fost contestate in totalitatea lor….terhes s-a plans doar de 3 sectii de votare ….alea se puteau verifica in 2 ore si incheiat tot circul…
    pe de alta parte….legea admite contestari intr-un termen clar de contestare…. dupa ce timpul a expirat….sanatate si-un praz verde….cu ce autoritate veniti voi sa schimbati legea?…..cu autoritatea de politruci numiti in functii platite gras de alti politruci ca sa le acoperiti mizeriile?

  12. Mai încet cu pianul pe scări referitor la „diaspora a trădat România”, please…
    * mare parte dintre prietenii și cunoștințele mele care au plecat din țară în anii 1990 și 2000 sunt acum de părere că e cam în neregulă să voteze ei la alegerile din Ro, dat fiind că nu mai stau în România. Li se pare că nu ei ar trebui să hotărască pentru România și că responsabilitatea le revine, principal, celor care stau în țară. Pe de altă parte, au văzut că opiniile lor nu prea se mai calchiază pe direcțiile în care vrea marea majoritate a populației rezidente în România. Rezultatul este că cea mai mare parte dintre ei nu s-au mai dus să voteze.
    * cei care au plecat în anii 1990 și 2000 sunt acum bine integrați și le merge bine în Occident, în marea lor majoritate (cam 85-90%, cred eu). Au cetățenia țării de adopție în cea mai marea parte, au alte treburi, s-au săturat de „stejar extremă urgență” la modul permanent în România și nu prea mai merg să voteze.
    * cea mai mare parte dintre cei care au mers să voteze sunt probabil relativ recent plecați (în ultimii 15 ani), au în medie calificări inferioare și un grad de integrare destul de mic în Occident. Mai mult, s-au confruntat cu emigrația concurentă de după 2007-2011 care, a dus la scăderea salariilor pentru ocupațiile care necesitau o calificare mai slabă.și în același timp cu o înăsprire a condițiilor de beneficiere de programe sociale. Din acest punct de vedere au pierdut și valul 1 și valul 2 (favorabile) de emigrație de după 1989 și dificultățile lor de adaptare au fost mult mai mari pentru valul care a concurat cu cei din Asia de Vest și cei din Africa de Nord. Aceștia sunt cei care au votat cel mai mult, acum.
    * realmente dacă te uiți câți au votat și faci un raport cu câți anume sunt adulți cu drept de vot dintre cei plecați din 1989 încoace, nu ai cum să nu-ți pui anumite întrebări. Ajungi astfel să înțelegi că, dintre cei care au votat acum o mare parte au dificultăți cu integrarea, cu concurența pe piața muncii și cu scăderea salariilor indusă atât de concurența celor din Asia de Vest și Africa de Nord, în Occident, cât și de criza din 2008-2010.
    * nu în ultimul rând, costurile vieții au crescut în România și ecartul de venituri dintre Europa de Vest și România s-a redus. Ca și consecință, este mult mai dificil ca un emigrant român nou venit în Europa de Vest să poată trimite suficienți bani acasă pentru familia lui din România sau să-și poată aduce familia în Europa de Vest. De aici rezultă că nu puțini au cam luat plasă, per ansamblu. E cumva normal să se înfurie că nu au parte decât de soluții parțiale pentru ei, în Europa de Vest și de absența unor soluții alternative, în România.

    Înainte de ai face proști sau trădători, haideți să ne uităm la faptul că problema reală este reprezentată de absența unor soluții pentru ei, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *