Typhoon si Hawk spre Oman

Saudi-air-force-Typhoon

Eurofighter Typhoon , Arabia Saudita

BAE Systems a reusit sa incheie o afacere in valoare de 2.5 miliarde de lire sterline, prin vanzarea catre Oman a 12 aparate Typhoon si a opt avioane Hawk, termenii acordului stipuland ca cele 20 de aparate vor fi livrate pana in anul 2017.

Eurofighter Typhoon va lasa la pensie avioanele de atac la sol de tip Jaguar, iar Hawk-ul va inlocui o varianta mai veche de Hawk Mk 103. Purtatorul de cuvant al BAE Systems a declarat ca cele 12 Typhoon vor fi avioane noi, nu din stocul RAF si vor apartine Trache III.

Primul Ministru Britanic a zburat imedian in Oman pentru a participa la semnarea acestei afaceri, declarand ca alegerea Omanului este una foarte inspirata, daca tinem cont de capacitatile extraordinare ale aparatelor achizionate.

PM britanic a mai declarant: “The Typhoon fighter jet performed outstandingly in Libya and so it’s no surprise that Oman want to add this aircraft to their fleet.”

Iar minstrul britanic pentru comert zice si el ceva ce ar trebui sa ne aduca aminte si noua, de cat de mult conteaza pentru altii industria de aparare! Zice domnia-sa: “It is obviously a very good day for BAE Systems, its suppliers and the broader Eurofighter supply chain,” Cable said. “The Typhoon program supports an estimated 8,600 jobs across BAE Systems, Rolls-Royce and Selex-Galileo and their supply chains, with an estimated further 1,500 jobs dependent on export opportunities.”

“We, and our partners in the Eurofighter consortium, are pursuing a number of opportunities at present and I hope that the decision by Oman to join the Typhoon family is followed by more states in the region.”

De retinut pentru noi mai ales partea cu slujbele!

In alta ordine de idei contractul dintre BAE si Arabia Saudita, privind livarea catre emiratul din Golf a 72 de avioane Eurofighter Typhoon, intampina unele probleme legate de anumite cresteri de costuri. Deocamdata BAE a finalizat livrarea a 24 de aparate si in ciuda unor discutii pe marginea sumelor implicate, linia de asamblare pentru avioanele saudite functioneaza normal si fara intarzieri, iar livrarile vor fi continuate si in 2013, conform graficului agreat de cele doua parti.

 

Sursa: Defensenews

 

 GeorgeGMT

4 comentarii:

  1. interesant si pretul celor 12 avioane – 2.5 mld lire – peste 3 mld euro. La fel si F-16 din Irak, 3.6 mld dolari pe 18 avioane. Fie asistam la o crestere puternica a preturilor, datorita volumurilor in scadere drastica, fie sunt preturi speciale pentru arabii bogati – o taxa de protectie a dinastiei.

  2. pai sunt 12 eurofighter si 8 hawk

  3. La asemenea preturi,este explicabil de ce Polonia nu-si mai propune,in strategia de modernizare pana in 2022, nici un fel de achizitii de avioane de lupta,cu tot asa-zisul offset.Si Croatia a renuntat.

  4. Sa coste asa de mult tehnologia folosita la fabricarea acestor avioane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *