Rusia va onora comanda Irakului pana in luna iunie

poza

 

Ministrul de externe irakian, Hoshyar Zebari, spune ca Bagdadul va primi pana in vara elicoptere de atac si sisteme de aparare anti-aeraina comandate de la rusi. Anuntul a fost facut la un post de radio. De asemenea a mai fost amintit si contractul cu americanii de la Lochkeed Martin ce trebuie sa livreze F-16 pana in 2014.

In noiembrie 2012 un purtator de cuvant irakian a anuntat ca prim-ministrul a anulat un contract cu Rusia in valoare de 4,2 miliarde de dolari pe motiv de coruptie. Zebari sustine ca acel contract a fost anulat, dar au inceput noi negocieri cu Moscova deoarece ,,noi vrem arme”.

Noul contrac prevede 30 de elicoptere Mi 28 si 42 de instalatii Pantsir S1. Contractul a fost semnat intre Dmitri Medvedev și Maliki in luna octombrie 2012. In urma acestor angajamente Rusia devine al doilea furnizor de armanent al Irakului dupa SUA.

 

 

Probabil irakienii au fost incantati de Roland si vad in Pantsir S1 o solutie de viitor

 

Sursa: PressTV

 

Instalatiile Roland din pozele de mai sus au apartinut Armatei Irakiane era Saddam. Irakul a achizitionat 100 de instalatii Roland 2 montate pe camione MAN 8×8 si 13 dintre acestea foloseau platforme cu senila AMX-30R. Aceste rachete au intrat in uz incepand cu 1982 si in primul an ar fi doborat 1 F-4E si F-5E Tiger. Alte incidente nu au mai fost raportate in timpul conflictului cu Iran.
O controversa a aparut dupa 2010 cand pe internet a inceput sa circule imagini cu MAN Roland 2 irakian in stare intacta, capturat de iranieni.

 

poza6

 

Analistii militari considera ca inginerii iranieni au copiat elemente din componenta Roland-ului pentru a imbunatati performantele sistemului Ya Zahra-3.

 

In timpul Razboiului din Golf 1991, Roland este responsabil de prabusirea a doua Tornado Panavia si un A10 Thunderbolt in apropiere de Bagdad. Dupa invazia din 2003 aceste sisteme nu mai sunt in uz.

Singurul stat din Golf cu acest sistem este Qatar.

poza2 poza3 poza4 poza5 poza7
poza8
poza9

Alte tari cu acest sistem in uz: Franta si Germania cooproducatori, SUA produce sub licenta, Brazilia, Argentina si Venezuela au un numar mic de lansatoare (sub 10 fiecare), Nigeria, Spania si Slovenia.

Roland american

poza10

Sursa: Wikipedia

 

NeroFlash

4 comentarii:

  1. Irakienii nu sunt interesati de S 300?

  2. George, n-am stiut unde s-o pun, asa ca o semnalez aici, poate este de interes:

    http://incomemagazine.ro/articole/rusia-revine-la-submarinele-nucleare-din-titan-unice-in-felul-lor

    Rusia revine la SUBMARINELE nucleare din TITAN, unice in felul lor

    Flota militara a Rusiei a decis sa repuna in functiune renumitele sale submarine din proiectul Baraccuda, a caror carcasa este fabricata din titan, au declarat surse din cadrul conducerii armatei ruse.

    „Nu a fost o decizie spontana. A existat o analiza temeinica si amanuntita, care ne-a adus la concluzia ca, din punct de vedere economic, readucerea la vita a acestor submarine este mai avantajoasa decat lichidarea lor”, a explicat interlocutorul publicatiei Vzgliad.

    In prezent, flota dispune de patru submarine nucleare din titan: doua din categoria Barracuda – K-239 Karp si K-276 Kostroma, precum si doua submarine modernizate clasa Kondor – K-336 Pskov si K-336 Nijni Novgorod.

    Principalele tinte ale ambarcatiunilor Baraccuda si Kondor sunt portavioanele si submarinele. Spre deosebire de Barracuda, care poate folosi pentru distrugerea lor arme conventionale, submarinele Kondor sunt dotate cu rachete nucleare Granat si pot cobori la o adancime de pana la 600 de metri. Pentru aparare sunt folosite rachetele Igla.

    „Spre deosebire de otel, titanul nu rugineste si este mult mai rezistent”, a precizat aceeasi sursa. Potrivit unor informatii preliminare, submarinele din titan care vor fi reactivate vor primi noi sisteme de comanda, aparatura radar performanta, precum si sisteme de navigare GLONASS/GPS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *