Lockheed si Mitsubishi semneaza pentru F-35

f-35-japan

La Washington, Lockheed Martin si Mitsubishi Heavy Industries Ltd au semnat acordul care permite companiei japoneze sa fabrice sub licenta avionul F-35 pentru Japonia. Anuntul a fost facut de americanii cu ocazia Paris Air Show.

Primele patru aparate F-35 destinate Japoniei vor fi construite in totalitate de catre LM in SUA, urmanad ca restul de aparate sa fie asamblate in Japonia. Deocamdata acordul dintre cele doua parti are in vedere ca japonezii sa produca doar piese care vor fi folosite pentru avioanele F-35 destinate Japoniei, dar surse din presa nipona declara ca se are in vedere ca Japonia sa intre in lantul international de producatori de piese pentru F-35, astfel ca industria japoneza sa si exporte subansamble pentru aparatele F-35 din dotarea altor tari.

Astfel facilitatea FACO (final assembly and check out) din Japonia este a doua astfel de cooperare pentru LM, prima urmand sa se deschida in Italia, in luna iulie, la baza aeriana de la Cameri.

 

Sursa: Defensenews

GeorgeGMT

8 comentarii:

  1. N-au mai facut astia si F15 si le-a iesit putin mai scump decat in US and A ?

    • Cu cat produci mai putine avioane cu atat iesi mai scump la productie.Avantajul japonezilor ar fi ca isi dezvolta industria aeronautica si ca nu vor fi dependenti de americani, in niciun fel, de americani cu avioanele F35.Poate doar cu codurile sursa.;)

    • Cred ca era de fapt F-16.Si inteleg ca a iesit mai scump si din cauza ca i-au facut niste modificari.

  2. Din ce vedem pe wikipedia(stiu ca nu tot ce scrie acolo este adevarat) rezulta ca F35 are o raza destul de mica de actiune, si cu toate astea japonezii nu sunt deranjati de acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *