Analistii: Generalul Sisi impinge Egiptul in razboi civil

po1

Generalul Abdel-Fattah al-Sisi

Politicile gresite ale sefului Armatei Egiptene, generalul al-Sisi, sunt susceptibile de a declansa un „razboi civil” in tara nord africana.

Finian Cunningham (analist) a declarat ca tonul inflamator al lui Sisi, folosit impotriva sustinatorilor ex-presedintelui Morsi,  ,,este echivalent cu a impinge Egiptul intr-un razboi civil. Cel mai puternic om din Egipt, generalul al-Sisi, se joaca cu focul ce poate devasta tara, lasand in urma multa varsare de sange.”

 

Tensiunea din Egipt s-a intensificat, deoarece al-Sisi l-a demis pe Morsi (presedinte ales democratic), a suspendat Constitutia si a dizolvat Parlamentul. La 27 iulie, rapoartele indica 150 de persoane ucise si mii de raniti in ciocnirile dintre suporteri si contestatarii lui Morsi. Suporterii fac apel ca un milion de oameni sa se stranga in strada chiar daca autoritatile au anuntat o actiune decisiva pentru marti (30 iulie).

,,Cel mai condamnabil lucru este acela ca… al-Sisi se complace in demagogie nechibzuita si incita la violenta, in scopul de a acoperi faptul ca el este cel care a incalcat legea si Constitutia tarii sale.”

Generalul are obligatia de a ,,proteja natiunea de rau, dar el cufunda natiunea in haos si conflicte cu scopul de-a ascunde ambitiile sale egoiste. Acesta este politica a fascismului, efectuata cu aprobarea guvernelor Occidentale, asa-numite democratice”.


Sursa: PressTV

 

 

Israelul isi echipeza navele cu Barak 8

po3

 

Inginerii israelieni au inceput sa echipeze principalele nave israeliene cu Barak 8, o racheta sol-aer cu raza de actiune medie. Mass-media israeliana indica Sa’ar 5-class pentru implementare. Barak 8 este o cooperare intre industria militara indiana si israeliana.

Radarul permite angajarea, simultan, a mai multor tinte, raza de actiune a rachete este intre 500m si 70km. Unele surse militare sustin ca principalul scop al proiectului este combaterea rachetelor de croaziera rusesti ,,ucigasii de nave” instalete in Siria. La 5 iulie, ziarul israelian Haaretz  (citat de CNN) a confirmat ca avioane IAF au bombardat un depozit cu munitie de pe teritoriul Siriei, in care erau stocate (preintre altele) si rachete anti-nava  Yakhont.

Alte rapoate mass-media israeliene au sugerat ca obiectivul acestei operatiuni a fost eliminarea rachetelor aduse de Rusia. Israelul se face responsabil de trei lovituri date pe teritoriul Siriei in cursul acestui an.

Un alt subiect inflamator este si confirmarea regimului israelian ca detine rachete cu focos nuclear pe submarinele cumparate din Germania, Dolphin-class. Acest tip de submarin, diesel-electric, a fost conceput pentru patrula de coasta si este capabil sa lanseze rachete cu focos nuclear.

 

Sursa: PressTV

NeroFlash

 

19 comentarii:

  1. Israelul isi echipeza navele cu Barak 8 – cred ca era separat de acest articol

  2. Am ramas surprins citind acest articol. Deci m-am dus la sursa indicata sa vad despre ce este vorba. Sursa in cauza este „Press TV”. Cine este „Press TV”?
    Sa dam citire din wiki:

    Press TV stylised PRESSTV is a 24-hour English language news organization of the Islamic Republic of Iran.

    Pai este de notorietate ca Iranul sustine Fratii Musulmani. Si atunci se explica si tonul articolului 🙂
    Pentru o deplina obiectivitate, ar fi trebuit sa se prezinte si punctul de vedere al „celeilalte parti”. Altfel, vom avea de a face doar cu o opinie partinitoare. Care nu ne foloseste la nimic.

    • Gen. Sisi a dat in mod clar o lovitura de stat, in afara oricaror prevederi constitutionale,a suspendat Constitutia, iar de cand Morsi a fost dat jos, au murit foarte multi oameni.
      Asa cum era, Morsi a fost un presedinte ales democratic, iar Sisi nu avea absolut nici un drept legal sa preia puterea. „Cealalta parte” sustine ca lupta cu teroristii, ca doreste un regim democratic, etc,etc. Nu-ti pot explica cata greata imi provoaca acest „razboi perpetuu” cu teroristi. Care cum ridica capul si nu este de acord cu stapanirea…terorist!
      Morsi, repet, este singurul presedinte legitim al Egiptului, iar cei care cer in strada reinstalarea sa in functie au dreptate! Sisi este teroristul aici.

      • George daca consideri ca Sisi a dat o lovitura de stat dupa ce au iesit milioane de oameni pe strazi, dupa ce Morsi facea o islamizare a Egiptului…. inseamna ca si 1989 la noi a fost lovitura de stat. Nu inteleg de ce Obama, contrar congresului american, a inceput sa spijine islamistii peste tot… poate ca este un bun prilej pentru un noi razboi contra fanaticilor musulmani, ei ii sustin la putere… si dupa trimit rachetele sa curete locul pe motiv ca sunt terorisit, si toata lumea e multumita. Altfel nu imi explic de ce sustine Fratii Musulmani…

        • Ca sa ii mai „domoleasca”? Ca daca i cateva probleme mai putin fundamentale esti de acord cu ei poate nu te vor mai vedea drept un dusman implacabil. Ci drept un dusman obisnuit.

      • O lovitura de stat anuntata ? Parca asa a fost, daca mi-aduc bine aminte 🙂
        Vinovat de toata aceasta situatie este chiar Morsi. Practic el a fost cel care a adus stare intr-o situatie de haos.
        Tamarrod (Rebeliunea), susținută de numeroase personalități din opoziție, liberale sau de stânga, a facut apel la justitie, poliție și armata sa ia o poziție în mod clar de partea poporului.
        Punctul de cotitura l-a reprezentat adoptarea noii Consitutii in decembrie 2012. O Consitutie facuta de islamisti si care nu a intrunit consensul general. Desi a admis ca au fost facute greseli, pentru ca impiedica un amendament din partea Justitiei, el si-a arogat drepturi peste autoritatea juridica in mod ilegal.
        Restul e istorie …

      • Gen Sisi este sustinut de israelieni, fratia musulmana e sustinuta de americani.
        Israelienii nu vor state islamice in mod natural langa ograda lor. Pe de alta parte US au o alta strategie. Vor regimuri politice slabe pentru perioade limitate. Orice regim care va dura o perioada prea lunga va elabora o strategie care include o colaborare cu China(resurse contra lucrari de constructii in infrastructura) ceea ce este o problema maxima in strategia US de ingradire si eliminare a influentei chineze in Africa.

        Zonele aflate in turbulente ofera avantajul distrugerii infrastructurii in mod natural. Mesajul fiind degeaba construiti cu ei daca noi nu suntem de acord.

      • @George Nu cred ca numeni poate disputa ilegalitatea loviturii de stat a lui Sisi, la ffel cum nu putem disputa neconstitutionalitatea guvernarii Morsi prin ordonante executive care nu aveau nimic de a face cu actul constitutional de guvernare pentru care Morsi a fost ales in primul rand. Morsi inainte de a fi un om in uniforma este un birocrat foarte bine instruit si care nu a recurs la aceasta lovitura de stat de capul lui. El a facut acest lucru nu numai cu consimtamantul armatei egiptene, dar si cu consimtamantul majoritatii instutitiilor care sunt aparatului de stat egiptean. Daca el nu avea acest suport lovitura lui s-ar fi evaporat destul de repede. Sisi este acum in pozitia de a fi atat „king” cat si „king maker” daca vrea. Ce va face cu puterea pe care o are la indemana ramane de vazut. Nu poate ascunde reprimarea Fratiei Musulmane care are loc si nici sangele care se tot varsa, dar in ciuda masurilor de reprimare foarte crude el este in continuare cel mai popular om de stat in Egypt (asta o spune Gallup cu ultimul sondaj facut public pe 29 Iulie). Legal sau nu ce face acest om evident ca se face cu suportul atat activ cat si tacit a unei majoritati destul de mari a populatiei egiptene.

  3. Ideea este ca acum toti liderii cred ca regreta dictatorii din nord africa, era cel mai potrivit regim pentru ei. Majoritatea arabilor din Egipt, Tunia, Libia… sunt ca niste animale in calduri, doar un „dresor” bun poate sa ii tina in cusca si cuminti. Dar cu dresorii astia buni era o situatie linistita care nu convenea nimanui. Unele tari chiar au nevoie de dictatura. Cand era Mubarak in Egipt si Ben Ali in Tunisia, am fost in concediu pe acolo, si pot sa va asigur ca m am mirat la ce turism aveau si cum erau organizati, disciplinati, cordiali… acum tie si frica sa te duci, violeaza femeile pe strada in grup la cat de animale sunt.

  4. Bre George,
    Chiar vrei astfel de comentarii în acest spațiu, de altfel logic și civilizat? Nu îmi dau seama cu asta duce spre consolidarea pe care o dorești matale și cum anume respectă dorința noastră de a avea o arenă a informației și a dezvaterii, un colț de internet pentru cei pasionați sau interesați de fenomenul militar…
    Părerea mea.

  5. Cer scuze admin pentru acest comentariu care la prima vedere nu are nici-o treaba cu articolul….
    Pentru cei care spuneau ca Japonia este un nimeni ca putere militara, …la fel in articol veti vedea cine va da tonul impotriva Chinei in zona respectiva….
    La fel de bine puteti observa cum se gudura pudelul rusesc in fata samuraiului japonez…. 🙂

    http://romanian.ruvr.ru/2013_07_30/Japonia-o-putere-militara-deplina-0200/

    • dany-
      Indirect are legătură, iar, cum bine zici, Japonia nu e neica nimeni în lume nici ca economie, producție, tehnologie (sector civil), nici ca forțe de descurajare armate convențional. Tehnica lor e de invidiat pentru orice putere (mai puțin SUA), plus că au capacitate de a proiecta forța respectivă.

      • @Mersi Flogger… 🙂
        Ai astept pe Stu Wilson si lucian74 (daca nu ma insala memoria!) sa-si sustina punctul de vedere in chestiunea asta… 🙂 ca tot sustineau ei ca Japonia nu poate fi capacul pus peste ambitiile Chinei in zona… 🙂
        In alta ordine de idei, cel care a bagat batzul prin gard in privinta Chinei si Japoniei (mister Putin!) tocmai isi da seama ca sistemul de aliante pe care incearca sa-l construiasca este o gogoasa umflata artificial pe cale de a fi pusa in oala cu ulei incins a istoriei si consumata cu mare placere de catre ceilalti… 🙂 Concret, dupa pierderea influentei asupra Ucrainei (vezi vizita dezastruoasa de la Kiev si refuzul categoric al lui Ianukovici de a face parte din acea pseudouniune economica euroasiatica! la fel vezi Vilnius si inceperea negocierilor de aderare UE-Ucraina si R. Moldova!) isi da seama ca, celalalt gigant cu picioare de lut (China) intra in criza economica cat de curand, mai ales ca, capitalul american si european va fi retras incetul cu incetul… 🙂 si dirijat catre SUA-UE… 🙂 Poate ar fi interesant de adaugat aici (la fel fara vreo importanta la prima vedere!) ce interdictie primeste Lenovo si din ce cauza…(chiar azi!)
        Un alt element geopolitic care il pune pe ganduri pe mister Putin este insasi zona Mediteranei… Parca sunt mai dulci gazele si petrolul din Siberia decat apa sarata a Mediteranei… 🙂 Oricum in Mediterana doar va mima opozitia….nu mai are un cuvant care sa cantareasca greu de mult timp iar el stie asta foarte bine! Cat despre perioada premergatoare Vilnius va face orice doar ca sa puna betze in roate tuturor atit in R. Moldova (Transnistria!) cat si in Ucraina…:) Oare in cat timp va fi reziliat contractul referitor la Sevastopol in aceste conditii? Cum am spus si in alte comentarii in viitorul apropiat in Marea Neagra vor patrula submarine si fregate franceze si engleze nu doar americane … 🙂

        • Multumesc de invitatie :).
          As zice ca depinde cand vor sa se ciocneasca.
          Acum?
          O sa fie remiza.
          Japonezii au prea mult de pierdut economic si nu cred ca au sa faca mare lucru.

          In 20 de ani?
          S-ar putea sa nu mai conteze daca nu fabrica aia roboti Terminator 😛
          pentru ca nu mai au cu cine si probabil presiunea asigurarilor sociale le va toca bugetul
          http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/9999591/Japans-population-suffers-biggest-fall-in-history.html

          Corporatiile japoneze aplica din ce in ce mai mult principiul „donut”, adica toata productia afara din tara si in tara pastreaza strict necesarul despre tehnologiile inalte si ceva headquartere.

          Daca vor da drumul la imigratie atunci sunt FOARTE multi doritori sudamericani sa plece acolo la munca sau chiar sa ramana.

          In Japonia nu se pune problema de tehnologie, ci de resursa umana. Mai precis de lipsa ei.
          Daca Japonia nu o sa faca ceva in directia imbunatatirii situatiei demografice si a relaxarii societatii, atunci nu vor mai avea cu cine sa lupte.

          Tehnica de lupta au si cheltuiesc enorm numai pentru a avea prestigiul de a spune ca este Made in Japan.

          • @lucian74 … 🙂
            -In prima faza as dori sa semnalez (celor care nu isi dau seama inca!) cine a bagat batzul prin gard in chestiunea acelor insule recent disputate… cu cateva zile inainte tovarisci Putin a fost in vizita….tocmai ce plecase cu strigaturi din zona europeana referitor la niste acorduri privind transporturile (si probabil si altele care nu sunt date publicitatii!)…Pentru Putin era clar ca „lantul de iubire ” cu UE este rupt… automat a trecut la planul de rezerva…China, a semnat nu stiu ce acorduri (ascunse dupa parerea mea!) si bineinteles tocmai au sosit niste ajutoare pentru chinezi (un mic cutremur parca, soldat cu morti, raniti si pagube materiale!)….A facut toate acestea nu cu gandul la „prietenia” chino-japoneza…ci doar ca sa vada reactia SUA in principal…Ai convenea de minune un nou focar de tensiune… 🙂
            -Robotii despre care vorbesti ajung la maturitate cat de curand, nu degeaba Japonia investeste masiv in zona robotilor industriali si nu doar… 🙂
            -Corporatiile japoneze aplica principiul despre care vorbesti, dar mai exista si o latura ascunsa: oriunde doar in China nu, iar daca totusi merg in China au grija sa duca acolo tehnologie de mana a treia… Acelasi principiu va fi aplicat si de catre corporatiile europene si americane cat de curand, vezi discutiile din Parlamentul European referitor la relansarea economica prin reintoarcerea firmelor care au investitii in zona asiatica… Cu alte cuvinte am dat destul de munca chinezilor, nu putem sa-i lasam pe ai nostri in somaj si sa va dam voua…
            -Japonezii sunt vreo 120 de milioane (aprox!) pe cand chinezii au o populatie de cel putin 10 ori mai mult. Diferenta dintre cele doua state se reflecta atit in PIB cat si in mentalitate… In viitorul WW3 va castiga cel care are personalul cel mai calificat si tehnologia necesara… Lupte de gen WW2 nu o sa mai vedem, in schimb armament robotizat o sa vedem garla…
            -Asistam la sufocarea Chinei tocmai de catre cei care i-au dat ajutor… „Varu’ ” Putin tocmai acum isi da seama si realizeaza ca ar avea nevoie de un aliat / (pact de neutralitate???) in zona Pacific, si care „intimplator” are o populatie aprox. ca Rusia, un PIB de N ori mai mare decat Rusia, si care are o tehnologie conventionala la ani lumina fata de multe state, precum si o armata care nu poate fi neglijata… Posibil sa incerce „varu” Putin o miscare gen : „va dam insulele inapoi dar nu va bagati si ne dati si noua ceva tehnologie”
            -Articolul de la Vocea Rusiei nu este intimplator… „varu'” Putin realizeaza ca,, China poate fi periculoasa pentru statul rus si automat are nevoie de o parghie de control japoneza, cu toate ca pe fata sunt prieteni buni…:) Mai pe intelesul tuturor: China are nevoie de spatiu si resurse, in conditiile in care unii ai pun bete in roate in privinta Africii nu exista decat o singura directie cu destul spatiu si resurse… Evident ca este vorba de Siberia… 🙂
            O zi placuta! 🙂

  6. E ultimul meu comentariu pe subiectul prezentat de NeroFlash. Si-l inchei cu o exemplificare virtuala.
    Sa presupunem ca pe blogul lui Snafu (pentru ca este unul militar) vom gasi un articol preluat de la „Vocea Rusiei” despre Basarabia. Cum armata romana a omorat femei si copii, cum fascistii romani au cotropit un teritoriu al Rusiei, etc.
    Probabil ca cineva avizat ii va recomanda lui Snafu sa citeze si din Blogul lui George, unde va gasi o argumentatie contrara celei prezentate de vuvuzeaua Moscovei. Pentru a asigura o prezentare impartiala.
    Inchei prin a spune ca impartasesc punctul de vedere exprimat de Flogger.

  7. Cer inca odata scuze adminului 🙂
    Inca o stire care la prima vedere nu are nici-o treaba cu articolul de fata…
    Asa cum spuneam in alte comentarii zilele trecute UE are in vedere crearea unui serviciu secret al uniunii, precum si o armata europeana pana in 2020. Iata cine nu mai poate de „grija ” UE, si involuntar confirma cele afirmate de mine….

    http://romanian.ruvr.ru/2013_07_31/Are-Europa-vointa-politica-7129/

    Fiti siguri ca astia au informatii de prima mana si nu degeaba scriu ei treaba asta chiar daca fac afirmatii pentru copii mici in articol… 🙂 (cat de naiv trebuie sa fii sa crezi ca nu exista spionaj intre aliati, iar pe limba lor rusii nu au spionat niciodata China iar chinezii au stat in banca lor cuminti!) …Am plecat cu Tohanul la plaja, o zi placuta tuturor! 🙂

  8. Pe subiect acum.
    Cat naiba ar costa un sistem Barak8 pentru fregate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *