PG-7TB termobaric romanesc

PG-7TB_lovitura

PG-7TB

Mai jos prezentam materialul legat de lovitura PG-7TB termobarica romaneasca, material aparut in publicatia Tehnica NR.1/2012 pg. 55-60 (vizualizabil aici).

Caracteristici_TABELA

Tabel caracteristici tehnice de la pag. 56

Ca si remarca, in tabela de la pag. 56, lovitura termobarica PG-7TB romaneasca are masa de 2,2 kg si este cea mai puternica din clasa ei, LAPGECA99 avand doar 1,9kg masa utila, insa fiind superioara cu 200m la distanta de tragere: 600m la Snake fata de 400 la PG-7.

PG-7TB_SCHEMA

Schema incarcaturii utile PG-7TB

Video teste – noua munitie RPG7-EI cal 105mm „Thermobaric warhead” – SC Carfil S.A. Brasov:
https://www.youtube.com/watch?v=UhE-5vpYE1g

 

Paginile articolului cu pricina:

 PG-7TB1_

PG-7TB2PG-7TB_TESTEPG-7TB_TESTE2   

Marius Zgureanu 

Citeste si:

http://www.rumaniamilitary.ro/mgk-bur-intra-inzestrare

13 comentarii:

  1. Sa inteleg ca PG-7EI este o prima varianta iar ulterior a fost dezvoltata in perioada 2007-2011 un nou cap de lupta adica PG-7TB?

  2. Multumesc pentru articol si lamuriri!

    PG-7 EI a fost dezvoltat anii 90 sau dupa 2000? Daca Snake a fost dezvoltat in 1992-1996 presupun ca PG-7EI ar fi cam aceeasi perioada sau imediat dupa ce s-a renuntat la acela.

    Pacat, din ce am citit Snake ar fi fost o arma comparabila cu Carl Gustav, destul de polivalenta si cu capacitati tactice foarte bune (greutate, mascare)

  3. Vreo perspectiva sa intre in dotare ?

  4. PG-7EI este, cred ca si PG-7TB. Nu cred ca exista vreo discutie despre Snake sa intre in dotare.

  5. PG 7VR si rezovam o problema.Cu ceva imbunatatiri.

    • Se pare ca exista si 7VR. Am gasit un tabel insa nu-i stiu provenienta. Foarte interesanti anii, incarcaturi termobarice se pare ca erau operationale din 88, presupun ca si pe APR-uri aveam astfel de incarcaturi.

      http://i.imgur.com/D4qGXo3.jpg

      • PG-7VR e de proveninta ruseasca, nu stiu ca noi sa o fi produs. Pe APR-uri sigur nu am avut termobarice in perioada aia, nu stiu dupa 2005 ncoace ce s-o mai fi intimplat, dar la cum s-au miscat astia cu talent referitor la cercetare-dezvoltare-inzestrare, ma indoiesc sa existe asa ceva…

  6. Daca varianta Snake și PG-7 TB nu vor intra in dotarea noastră în număr ” suficient ” ( chiar , oare ce se poate ascunde în spatele acestei sintagme ? ) , pot sa treacă la varianta PG-7 PLM , că oricum nu o sa mai conteze …
    Scuze pentru pesimism , dar m-a disperat prestația ” noastră ” de la Varșovia .
    Incompetență , trădare , corupție .
    Glonțul patriei e prea scump pentru ăștia , ar trebui înecați în WC , simultan cu castrarea tuturor rudelor de sânge pana la gradul 4 , ca să nu se mai înmulțească specia asta de gunoaie umane .
    Îmi cer scuze pentru violența limbajului folosit …

    1
  7. Vad ca aia ce o construit-o stiu ce e o termobarica. Totusi nu am gasit ce combustibil foloseste pentru amestecul cu aerul. Nu-mi vinde-ti tampenii ca au descoperit o substanta noua si e secreta. Vreau doar denumirea chimica ca o dibuiesc eu daca nu sotia care e chimista. Si ce-I cu calibrul asta ciudat 99mm.

  8. Primele termobarice americane foloseau un combustibil de aviatie … dar nu imi amintesc unde am citit asta .

  9. Andrei Costin victor

    Nitrometan, precum busterele, masinile acelea care fac curse de numai 400 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *