PG-7TB
Mai jos prezentam materialul legat de lovitura PG-7TB termobarica romaneasca, material aparut in publicatia Tehnica NR.1/2012 pg. 55-60 (vizualizabil aici).
Tabel caracteristici tehnice de la pag. 56
Ca si remarca, in tabela de la pag. 56, lovitura termobarica PG-7TB romaneasca are masa de 2,2 kg si este cea mai puternica din clasa ei, LAPGECA99 avand doar 1,9kg masa utila, insa fiind superioara cu 200m la distanta de tragere: 600m la Snake fata de 400 la PG-7.
Schema incarcaturii utile PG-7TB
Video teste – noua munitie RPG7-EI cal 105mm „Thermobaric warhead” – SC Carfil S.A. Brasov:
https://www.youtube.com/watch?v=UhE-5vpYE1g
Paginile articolului cu pricina:
Marius Zgureanu
Citeste si:
http://www.rumaniamilitary.ro/mgk-bur-intra-inzestrare
Sa inteleg ca PG-7EI este o prima varianta iar ulterior a fost dezvoltata in perioada 2007-2011 un nou cap de lupta adica PG-7TB?
da, ceva de genul… PG-7EI e varianta deja in productie:
http://romarm.ro/product/lovitura-termobarica-pg-7-ei/
http://www.rumaniamilitary.ro/lovitura-termobarica
Multumesc pentru articol si lamuriri!
PG-7 EI a fost dezvoltat anii 90 sau dupa 2000? Daca Snake a fost dezvoltat in 1992-1996 presupun ca PG-7EI ar fi cam aceeasi perioada sau imediat dupa ce s-a renuntat la acela.
Pacat, din ce am citit Snake ar fi fost o arma comparabila cu Carl Gustav, destul de polivalenta si cu capacitati tactice foarte bune (greutate, mascare)
Vreo perspectiva sa intre in dotare ?
PG-7EI este, cred ca si PG-7TB. Nu cred ca exista vreo discutie despre Snake sa intre in dotare.
PG 7VR si rezovam o problema.Cu ceva imbunatatiri.
Se pare ca exista si 7VR. Am gasit un tabel insa nu-i stiu provenienta. Foarte interesanti anii, incarcaturi termobarice se pare ca erau operationale din 88, presupun ca si pe APR-uri aveam astfel de incarcaturi.
http://i.imgur.com/D4qGXo3.jpg
PG-7VR e de proveninta ruseasca, nu stiu ca noi sa o fi produs. Pe APR-uri sigur nu am avut termobarice in perioada aia, nu stiu dupa 2005 ncoace ce s-o mai fi intimplat, dar la cum s-au miscat astia cu talent referitor la cercetare-dezvoltare-inzestrare, ma indoiesc sa existe asa ceva…
Daca varianta Snake și PG-7 TB nu vor intra in dotarea noastră în număr ” suficient ” ( chiar , oare ce se poate ascunde în spatele acestei sintagme ? ) , pot sa treacă la varianta PG-7 PLM , că oricum nu o sa mai conteze …
Scuze pentru pesimism , dar m-a disperat prestația ” noastră ” de la Varșovia .
Incompetență , trădare , corupție .
Glonțul patriei e prea scump pentru ăștia , ar trebui înecați în WC , simultan cu castrarea tuturor rudelor de sânge pana la gradul 4 , ca să nu se mai înmulțească specia asta de gunoaie umane .
Îmi cer scuze pentru violența limbajului folosit …
Subscriu….
Vad ca aia ce o construit-o stiu ce e o termobarica. Totusi nu am gasit ce combustibil foloseste pentru amestecul cu aerul. Nu-mi vinde-ti tampenii ca au descoperit o substanta noua si e secreta. Vreau doar denumirea chimica ca o dibuiesc eu daca nu sotia care e chimista. Si ce-I cu calibrul asta ciudat 99mm.
Primele termobarice americane foloseau un combustibil de aviatie … dar nu imi amintesc unde am citit asta .
Nitrometan, precum busterele, masinile acelea care fac curse de numai 400 m.