Watchkeeper

16 comentarii:

  1. Când vad UAV-urile astea ma apuca toți dracii. Am făcut praf totul -Craiova, Brașovul – fabrici care ar fi putut sa producă măcar aeronava dintr-un astfel de sistem. Am mai spus asta și scuze ca ma repet – cred ca prostia crasa are izvoarele în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic. Sunt 100% convins ca România avea capacitatea sa dezvolte singura un sistem din acesta de la A la Z, cu tot cu electronica și comunicațiile aferente. Dar e mai simplu sa stai pe gard, sa spargi semințe și sa cumperi de la alții …

    • E foarte simplu sa constati ca e rau si sa te plangi. Fa mai mult daca esti atat de afectat. Fa firma ta, sau fa campanie pentru ceva.

      • sa crezi matale ca faci aici o firma cu tehnica de supraveghere & comunicatii aproape de nivel militar.
        trebuie bani, pile, spaga… ca altfel te ridica de pe strada si stai vreo 20 ani la demi-pensiune. sau ajungi ca Erbasu & Tinu.
        1 singur om cunosc si care inca face ceva (nemilitar) in tara asta si e si om curat: ala cu fabrica de vagoane Astra.
        E copil de revolutionar. tac-su era vanat prin munti de securisti dupa ww2, iar bietul om castiga contracte de vagoane, tramvaie si metrouri doar prin america latina (asta cand nu ia Siemens-ul un contract de trenuri gen sageata albastra pe care sa le faca la el cu bani putini dar cu profitul mutat tot in germanica). Asta pt ca n-are voie de vanda in tara cand licitatiile se fac pe multi bani din afara si romanu’ moare de foame ca nu poate nici patrunjel sa mai vanda fara sa fie furat de nomazi sau batut de cainii comunitari alias p*lizia comunitara.

      • @checkmate. Gata frate, ai dreptate, fapte, nu vorbe! M-ai convins, luni ma duc la Registrul Comerțului sa înființez un SRL pentru UAV-uri:-)) :-))

        • Daca te duce capul poti. Gandeste si tu ca un capitalist. Poate nici sa nu fie de UAV, poate sa fie o spalatorie, nu conteaza. Daca ceva nu iti convine asteapta sa o repare altul. Daca altul nu o repara, atunci repar-o tu. E simplu, si e filozofia care i-a adus pe americani unde sunt. Daca plangi sau faci ”haz de necaz” (urasc vorba asta), nu faci nimic util.
          Si nu. Nu fac caterinca, chiar vorbesc serios.

    • Uav-urile sunt un pic complexe si ele. cica le faceau si ucrainienii dar rusnacii le bruiau comunicatiile prin Crimeea.
      Poate sa colaboram cu israelienii ca la MIG-uri si scoatem si noi ceva foarte decent.
      Noua ne lipseste partea de tehnologie inalta si modul de a o implementa eficient. Asta si pt ca majoritatea inginerilor nostri sunt plecati in afara unde sunt mult mai bine platiti & apreciati.
      Mai sunt cativa ramasi, dar fara bani si fara interes din partea armiei, ce mama gugustiucilor sa faca bietii oameni.

      • Cum ai de gand sa ii aduci inapoi? Planuri, nu opinii, ca opiniile sunt inutile?

        • Faci altii, ca nu mai ai ce sa aduci. Aia si-au facut acolo viata, asa ca n-o sa vina nimeni inapoi.
          Iei frumusel francezii de gat si vorbesti frumos si cu israelienii si infiintezi un centru tehnologic la Craiova & Bacau… de preferat Bacaul ca e sarac.
          Nu stiu ce zici tu cu opiniile acolo, dar iaca un plan frumos organizat.
          Gasesti suficienti viitori ingineri muncitori si aici pe care sa-i formezi, dar conditia e sa achizitionezi roadele muncii lor si nu lucruri scumpe din UE care ajuta PIB-ul altora bogati.
          Dar ca sa achizitioneze de-al-de MAPN munca lor, trebuie ca si talpa (omu roman de rand) sa aiba mentalitate asemanatoare, ca altfel iar rad austriecii de noi: „sunt asa saraci romanii, dar isi permit vacante la ski la noi” si germanii zic: „sunt asa saraci romanii, dar isi permit sa ia masini uzate tehnic de la noi cu aceiasi bani cu care luam noi dacii noi de la ei” cand consumi mai putin din import, mai contribui la balanta aia comerciala nenorocita care da si ea valoare monedei si in final muncii tale.
          dar deh, mama ei de economie, de adia am scapat din jugul vizibil al comunismului si tu kenny boule vrei sa cumparam lucruri proaste romanesti… ce daca si ale nemtilor sunt si ele proaste (vezi masina poporului VolksWagen), marca conteaza cand esti cu pitzi pe strada si nu starea tehnica a masinii…
          si in final ne calaresc toti si ne plangem ca nu avec cu ce si cum sa ne mai ridicam.
          se cam numeste karma lucrul asta… dar ce am scris la inceput eu asta as face cu centrele alea tehnice langa care sa dezvolti si universitati iar studentii sa semneze contracte pe 10 ani de lucru in ele in schimbul educatiei tehnice foarte scumpa dar foarte lucrativa.

        • parca as revedea sloganul franken-mutului: fapte, nu vorbe….
          doar ca ala tace ca pachidermul in papusoi si nici mare branza nu face in afara de ars gaz degeaba. adica: kanci mers in amerlocia sa negocieze o asistenta ceva, kanci discutat provocari si riscuri zona, kanci cooperare cu EPA\DS amerloc sa ia dovezile cu privire la austriecii care taie ilegal paduri si provoaca atentate la vietile si avutul oamenilor prin alunecari de teren si viituri mari.
          ma rog, forta fie cu….

      • Bruiata a fost si cea a OSCE – Schiebel Camcopter S-100 – rusii dand de pamant cu ea.

        Unele dronele asamblate de ucrainieni (nu cele de jucarie cumparate din magazin) au fost gandite sa functioneze fara GPS, nemaipomenitul Schiebel Camcopter S-100, folosit de unele armate, nu prea poate. Cei drept nu tot timpul intalnesti echipamente de bruiere (poti incerca sa „anihilezi” bruierea semnalului dintre cel ce o controleaza si drona cu un traseu prestabilit) sau capabile sa iti controleze drona (folosesti o legatura criptata) dar macar sa fie ceva ieftin sa nu ai mare regrete daca totusi

        „Encrypted 50 km real-time video downlink (AES128)
        Encrypted 85 km UAV control datalink
        GPS anti-jamming feature
        Auto-return feature in case of GPS failure, signal loss or jamming”
        http://www.ukrspecsystems.com/products-view/uav-peoples-drone-pd-1/

        Cei drept rusii au „furat” si o drona americana care a decolat din Germania si a aterizat in Crimea dar acolo se suspectaeza un „ajutor” german sau evreu (cu sau fara voia lor).

        Dronele ar trebui sa fie gandite modular putand sa fie echipate cu diferite module (camere, telemetria) in functie de necesitati.

        Avem si noi drone care ar fi „consturite” 100% in Romania – Hirrus care a participat si la un exercitiu NATO fiind folosita si de sarbi pt. operatiuni de supraveghere si de care echipele de interventii. Romania nu are nevoie – poate si Boreal 5 si probabil mai sunt.

        Evident ca decidentii nu sunt interesati sa ajute dezvoltarea Romaniei, importul si bunastarea altora sa nu sufere cumva (banii romanilor sa ajunga la altii ca le trebuie infrastructura si educatie).

        • bre, cam nashpa ce citesc la matale cu drona aia spre Crimea. adica ma intreb si eu: cam cate alte lucrusoare a expediat germanika la bietii ivani ca sa-i ajute pe partea „educationala”?
          le-o fi dat si coduri & frecvente NATO? ca tot vor ei armata aia europeana…

          de Hirrus nu stiu multe, nu neg ca tehnic e un produs foarte bun de la noi. dar ma gandesc un pic la cat de tari is amerlocii & evreii pe partea de telecomunicatii & transmisie. citisem o data de statiile alea harris (parca) si cum sareau ele frumos (frequency hopping) printr-o gramada de infrastructuri ca sa nu poata fi identificate.
          nu stiu daca putem si noi face asta fara un pic de sprijin, dar daca putem atunci sa cumpere si minunatii aia de gradati din aparare sa ajutam amatarii aia de pe fronturi.

    • „prostia crasa are izvoarele în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic” asta nu cred ca o crezi nici tu… Spui asta doar sa legitimezi ocupatia straina care ne-a impus sa distrugem mai tot…. Este ca si cum ai spune ca au fost foarte prosti japonezii ca nu si-au facut aramata timp de 20 de ani dupa ww2….

  2. Din videoclip, cel mai mult mi-a placut terorista blonda care verifica, din spatele AG-ului, daca tragatorul a luat bine linia de ochire.
    Acum vorbind serios, va amintiti cand spuneam ca avioanele de atac la sol ar avea nevoie de un al doilea bloc optoelectronic (plus laser pointer) care sa acopere zona din spate si sa ghideze loviturile spre inapoi?
    Si cei de la Thales au introdus al doilea bloc optolelectronic. Deocamdata, pentru largirea campului de supraveghere.
    N-am putut sa-mi dau seama care e timpul real de la sosirea in teren si pana la decolare si nici daca numarul de oameni si masini care deservesc drona este mai mare sau mai mic decat pentru alte sisteme similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *