Thales prezinta o noua solutie pentru protejarea zonelor sensibile impotriva dronelor ostile

  • Thales prezintă EagleSHIELD, noua soluție integrată de luptă anti-dronă a companiei, pentru protejarea și securizarea zonelor sensibile și a locurilor de desfășurare a unor evenimente urbane de amploare.
  • EagleSHIELD este o soluție multi-senzor care permite detectarea, identificarea, clasificarea și neutralizarea dronelor ostile care zboară la mică altitudine, pe o rază de până la 7 km.
  • Thales oferă un răspuns operațional adaptat și gradual pentru amenințările pe care le reprezintă unele drone în spațiul aerian civil.

 

Traficul dronelor în spațiul aerian civil a crescut considerabil în ultimii ani. Având în vedere faptul că există posibilitatea ca unele dintre aceste drone să fie folosite în scop ostil, este nevoie de măsuri eficiente pentru protejarea cetățenilor și a infrastructurii critice.

 

Pentru a răspunde acestei amenințări din ce în ce mai crescute, Thales a dezvoltat o soluție unică și complet integrată de luptă anti-dronă, proiectată să detecteze, să identifice, să urmărească și să neutralizeze dronele care zboară în spațiul aerian civil, pentru a proteja zone sensibile, precum aeroporturile, arenele sportive, infrastructura critică sau marile evenimente urbane.

Radarul holografic Gamekeeper, singurul radar de pe piață care oferă acoperire spațială 360°, identifică și urmărește toate tipurile de aparate care zboară la mică altitudine cu viteză medie, pe o rază de 7 km. Complementar acestui radar, senzorii cu infraroșu și radiofrecvență amplifică capacitatea sistemului de a identifica și de a clasifica amenințările, folosind tehnici sofisticate de analiză în timp real a datelor, pentru a stabili exact tipul de dronă. Sistemul EagleSHIELD oferă operatorilor o imagine clară, simplificată a situației, pentru a asigura protecția spațiului în timp real, iar serviciilor de securitate și forțelor armate le oferă un peisaj complet și coerent al spațiului aerian.

Măsuri anti-dronă, integrate complet cu aceste capabilități de supraveghere, sunt disponibile pentru a oferi un răspuns proporțional cu amenințarea, în funcție de situația operațională. Dacă este confirmată o amenințare, Thales poate integra o serie de soluții tehnice necesare pentru a o neutraliza: bruiaj electromagnetic, intercepție cu ajutorul unui stol de drone, unde laser direcționate.

În ultimii șapte ani, Thales a investit masiv în patru tehnologii digitale cheie: Inteligență Artificială, Big Data, Conectivitate și Securitate Cibernetică. Compania folosește această expertiză pentru a le oferi cetățenilor beneficiile folosirii dronelor comerciale, dar prevenind în același timp amenințările asociate cu folosirea ostilă a acestor aparate de zbor în spațiul aerian civil.

 „Sistemul EagleSHIELD de la Thales îi ajută pe clienți să facă față folosirii dronelor în zone sensibile și în apropierea infrastructurilor critice, astfel încât să evalueze corect situația și să ia cele mai bune decizii în doar câteva secunde.” – Thomas Got, Vicepreședinte Thales – Integrated Airspace Protection.

 Thales

4 comentarii:

  1. Sunt curios ce face Thales in Romania.
    Am vazit ca au oficiii in Grozavesti..

  2. Eu tare as vrea sa vad in Romania o solutie de producție a dronelor prietenoase. Sa fie Thales sau orice altcineva care ofera o soluție modernă, doar sa fie naibii facuta la noi, sa putem acopeti pierderile in caz de razboi. Inca din razboiul din Kosovo s-a vazut ca dronele au o rata mare de pierderi si, dupa cum ne spune si articolul, armele anti-drona sunt in continua dezvoltare. Deci hai cu drona „made in Ro”!

    • Eu cred ca nu se vrea.

      Asta vara vedeam destul de des o astfel de drona, complet autonoma, cu decolare aterizare verticala. „Entuziastii” programau pe un laptop traseul, cu punctele obligatorii de trecere, altitudinea, si dadeau START. De fiecare data a mers impecabil. Si asta, cu electronica „de pe raft” si cu motoare si servomecanisme nu din cele mai performante. Pe ei ii interesa ideea si daca e realizabila.

      Acum cativa ani, un roman a castigat un concurs organizat de o firma chinezeasa de produse hoby privind sarcina utila. Cred ca a ridicat peste 20 kg cu piese numai din comert.
      Tot acum cativa ani, o echipa din politehnica a avut performante deosebite la un concurs in Turcia – printre altele trebuiau sa livreze la „tinta”diverse obiecte si asta complet autonom.

      Evolutia electronicii este extrem de rapida.

      E drept ca eu vorbesc de drone mici de cercetate apropiata dar care ar fi extrem de utile in camp tactic. Despre capacitatea de a transmite imagini si coordonatele imaginilor nu are rost sa vorbim. E ceva rezolvat de mult timp.

      Sa faca MApN-ul un concurs dotat cu premii si sa spuna de ce au nevoie: sarcina utila, altitudine, viteza, nivel de zgomot si orice altceva le trece prin cap.
      Aparatele castigatoare si documentatia ar ramane in proprietatea armatei care trebuie sa se ocupe de comunicatii securizate si de celelalte aspect strict militate.

      Cred ca ar merge mai repede si mult mai ieftin decat o cercetare finantata de stat, in institute cu zeci de salariati. Amatorii sunt mult mai inventivi.

      4
  3. Eu unu asi folosi farfuria aia a noastra aia romaneasca pentru cercetare la distanta pentru artilerie din cauza vitezei dezvoltata , parca adico ii zice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *