Telejurnalul orei 14:00 – ediţia din 29 martie; 40 de decese Coronavirus

Din păcate, s-a înregistrat al 40-lea deces din cauza infectării cu coronavirus – o tânără de doar 27 de ani (n.r. – diabet). La #TVR1 venim cu cele mai noi informaţii la Telejurnalul amiezii.

Telejurnalul orei 14:00 – ediţia din 29 martie

Din păcate, s-a înregistrat al 40-lea deces din cauza infectării cu coronavirus – o tânără de doar 27 de ani. La #TVR1 venim cu cele mai noi informaţii la Telejurnalul amiezii.

Suntem şi online pe TVR+ https://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

Publicată de TVR1 pe Duminică, 29 martie 2020

41 de comentarii:

  1. „We are in the EndGame”…

    …Varful…tinand cont de cazurile influentate de pacientii #17 si #26/27…astea’s finalurile celor 2 saptamani ale cazurilor celor din 13-14 martie.
    Atentie in continuare la batrani si persoanele cu probleme cardiace si diabet. Chiar si oamenii de 25-30-40 de ani cu astfel de probleme…

    6
    • nu cred ca e varf, vezi cum a evoluat si la italieni. Sunt sanse mari sa fie multi infectati neidentificati care sa imprastie la cei din cercul lor, samd.
      Cred ca peste inca vreo 2 saptamani o sa putem sa speram la un varf… daca izolarea si interdictiile sunt respectate.

      3
      • Marius, e vorba de 2 saptamani de „varf”, acum. Deci aproape pe la jumatatea lui aprilie.
        Ai astea 2 saptamani (worst case scenario) de dupa pacientul 17, in a doua jumatate a lui martie si inca 2 saptamani (worst case scenario – din nou) pentru cei cauzati de el, deci in prima jumatate a lui aprilie.
        Suntem pe aceeasi linie de logica.

        2
    • „astea’s finalurile celor 2 saptamani ale cazurilor celor din 13-14 martie.”
      asta tot incercam eu sa spun pe un alt post de au sarit desteptii de cur in sus ca sunt eu panicat.
      Ne imbatam cu apa rece ca rata de mortalitate e mica dar nu vedem ca obtinem acest procent dintr-o fractie cu un numitor care, in ultimele saptamani, a explodat in progresie geometrica. Sa dea Al’ de Sus sa se vindece lumea in mod miraculos, ca de altfel o analiza matematica extrem de simpla arata ca urmeaza niste saptamani nasoale rau.

      2
  2. După cum se știe, situația este mult mai gravă în realitate. Testarea se face la scară redusă și în multe cazuri apar rezultatele după deces.

    Nu se face mai nimic pentru doctorii din prima linie, este trist.

    Și cu toate astea încă mai sunt persoane care nu înțeleg gravitatea situației.

    7
  3. Pe undeva e o onoare ca cineva sa faca parte din primele victime. Si-n Italia primii au fost monitorizati, virsta, profesie, realizari etc. mai tirziu mortii au devenit un numar de ordine, si, si mai tirziu, nici macar atit, doar groapa comuna.
    Ciudata sensibiliatea omenseasca, da moare unu, doi suntem loviti, suntem tristi, de la un numar mare insa, ni se atrofiaza empatia.
    O fi bine sau nu, nu stiu, cert e ca supravietuitorii pot supravietui si daca au un anumit grad de nesimtire, altfel ne prabusim..

    Desi, in esenta sunt un pesimist, de data asta sunt convins ca-n vara ne vom uita inapoi la aceasta catastrofa ca la un vis urit.
    Aveti grije de voi si ramineti sanatosi! Tara, si nu numai tara, are nevoie de voi!

    19
    • ajungem la vorbele lui stalin….

      5
      • Cum era, parca moartea unui million de oameni e o statistica dar moartea unui om e o tragedie ?….nu mai caut pe goagal dar cam asta e esenta, depinde cat de personala e treaba.

        Spre exemplu eu sunt diabetic, cand am auzit stirea cu fata de 27 de ani m-am cam simtit pentru prima data aiurea, acum am beut deja vreo 200g de palinca si nu mai am nimic…….sper ca maine sa fiu ok

        Cel mai important e ca dupa un e eveniment ca asta e sa ne restartam din toate punctele de vedere, altfel nu-i niciodata niciun folos din chestii de genul.
        Dumnezeu sa ne ajute ca altcineva nu poate!

        2
      • O știam pe a lui Bismarck…
        Chestia bună cu războaiele e că rămân mai puține guri de hrănit…

        • dar cum in razboaie iti moare o mare parte din populatia tanara si apta de munca, iti mor chiar gurile de hranit cele mai active !

          2
          • Ambele teorii cred ca-s oarecum gresite. Razboaiele nu imputineaza oamenii decat pe moment, de obicei dupa fiecare razboi vine cate un „baby boom”. Mai discutam dupa carantina. Prevad niste maternitati f aglomerate prin decembrie-ianuarie.

            2
  4. La Arad un grup de ingineri voluntari (IT Arad) a dorit sa fabrice ventilatoare, dar cei de la DSP-spitalul judetean au sustinut ca nu accepta decat ventilatoare omologate. Au apelat la cei de la spitalul judetean de unde initial li s-a promis sprijin, fiind multa birocratie si erau de acord sa il testeze pentru omologare, la scurt timp, insa au fost ontactati din nou si li s-a transmis ca spitalul nu are vreme de omologat ventilatoare si nu mai sunt dispusi sa ii stprijine pentru omologare… asa ca… Si la noi s-ar putea dar sunt persoane prea ocupate in sistemul de stat…

    8
  5. La arme si armamente, la bombe si muniti, la avioane, tancuri, vapoare cat si la alte dracovenii BIOLOGICE, gandite si fabricate de oameni ca sa OMOARE CALIFICAT, se pricep excelent de bine multi din cei ce scriu pe aici (dovedind dealtfel ca au o meseriasa calificare).

    DAR NICIODATA acesti domni-meseriasi nu au pomenit de MORTII reali sau de MORTII potentiali ai frumoaselor „jucarele”.

    Ati spus undeva cati morti poate produce in cateva secunde o salva de proiectile reactive ?

    Acum, dintr-o data, a inceput sa va pese sentimental de numarul mortilor. E ceva ciudat la d-vs!

    Va pasa? Armata RO, aparatoarea noastra, a iesit pe strazi, acum in 2020, cu mitralierele gata de lupta. Daca ne spuneti caractristicile tehnice ale mitralierei poate ne mai linistim oleaca.

    3
    • Ce ai, bre, dintr-o data?
      Du-te pe bloguri cu pisici!

      35
    • Aerul la tine e mai rarefiat? Vorbești de pe poziția capului in nori.

      1
    • 7.62×39 mm, 700 m/s viteza la gura tevii.
      Cu ce ai fi vrut sa iasa? Cu garoafe?

      8
      • Da juli cati juli are, zii omului daca tot ai inceput ?

        2
          • @AS
            Depinde ce tip de mitraliera ai vazut la soldaţi:
            1. PM md86: 5.45 x 39mm, 3,7 kg, 700 lovituri/min, viteza glonțului la gura tevii este de ~880 metri/sec, ~ 1400 jouli, 30 boabe in incarcator.
            2. PM md. 63/65, calibru 7.62 x 39mm, 600 lov/min, ~720 m/s, ~2000 jouli, 30 boabe
            Sper ca te-ai mai linistit putin.

            Noi cand discutam aici despre arme nu ne gandim la posibiliațile de distrugere umane, ci le conssideram ca niste jucarii. Tre sa precizam ca nu suntem noi cei responsabili de conflicte sau războaie si nimeni nu cred ca isi doreste sa izbucneasca asa ceva pe la noi.
            Btw, o salva de proiectile reactive poate sa nu faca nici o victima, daca este lansata spre o zona nelocuita cum este cazul la exercitiile din poligoane.

            4
    • Fara suparare, dar cum ar trebui sa iasa un soldat in strada ca sa transmita un mesaj unui popor care prin deffinitie ia totul in bascalie? In Italia,Franta, Spania au iesit cumva inarmati cu vreo coada de matura?

      2
    • AS-Hai sa-ti spun caracteristicile tehnice ale pistolului mitraliera cal 7.62 sau cum o mai fi acum.Aceasta arma are caracteristica unei ghioage,unui ciocan mai incomod sau sa pui floricele in gaura tevii(deci pe post de vazuta) si cam atit disperatule.Aceste gheoage ca sa lanseze niste miniproiectile trebuiesc sa si le aibe in magazia lor.DECI VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA.

      2
    • Salut. Definitia pustii, e o arma individuala destinata nimiciri fortei vi a inamicului prin foc la gura tevii iar in lupta corp la corp i se ataseaza baioneta pumnal.celelalte caracteristici sunt deja scrise. Din cate pricep eu matale nu intelegi ca o armata bine dotata,instruita,hranita iti garanteaza pacea,lipsa ei duce la dezastre si multe chiar multe victime, anu 1940 de exemplu iti spune ceva.

      4
      • Robu-Definitia d-v este buna si o cunoaste toata lumea care a facut armata.Dar care este definitia acestei arme fara gloante?Caci gloante nu s-au distribuit momentan.

  6. Eu am o nelamurire, de fapt mau multe, pe cine declari mort de virus ? Din ce spun unii, in Germania (de fapt si in alte state) pacientii virusati dar cu probleme grave de sanatate, ce nu prindeau sfarsitul anùlui, daca mor nu sunt trecuti la lista mortilor cauzate de virus. In Italia toti cei care au fost confirmati cu virusul (uneori chiar dupa deces) sunt declarati ca fiind ucisi de virus. Chiar si la noi am vazut bulibasala, oameni ce aveau cancer terminal sau alte boli grave au fost declarati ca fiind ucisi de virus, uneori dupa deces. Daca tot se afisaza statistici cu cei infectati, cu cei de la ATI si cu cei morti, de ce nu pun acolo si cifrele cu cei care mor din alte cauze sau nu face bine pentru panica mondiala ? Inca una si gata, de ce Olanda, Taiwan, Suedia, Coreea de Sud, Egipt, etc. stau bine desi nu sunt „inchise”, chiar foarte bine comparativ cu tari ca Italia ori Spania. China, mai ales daca nu uitam de ultimele minciuni, chiar a raportat corect, apar tot felu de surse prin presa ce spun ca au raportat sub 30% ?

    6
    • Să zicem că ai o persoană cu afecțiuni de sănătate grave care moare într-un accident de mașină. Oare la statistica unde este trecut? Moarte cauzată de probleme de sănătate grave sau accident rutier? La fel este și cu virusul ăsta, indiferent de problemele de sănătate anterioare, poate muri din cauza virusului și este absolut logic să fie trecuți la statistica in așa fel.

      3
      • @Analistul & Iscar. Comparatia cu accidentele rutiere este stupida, eu vorbeam de oameni ce erau internati in spital nu cazati, brusc, la morga. Esti tu sigur ca traia multi ani, am vazut ca medicii erau rezervati in a spune asta. Dar cardiacii, cei cu dializa sau cei cu cancer in faza terminala ? Apoi e alta intrebare, pe cine salvezi : pe unul deja cu probleme medicale si sanse mici sau unul relativ sanatos ? Nu este cazul la noi, la noi se lupta cu virusul prin declaratii pe propria raspundere si amenzi (nu avem testati cati avem amendati). La noi o sarmulita, pardon prim muita, promite testarea bucurestenilor dar inca nu a cumparat testele. Doar in Romania se cumpara echipamente medicale de la firma unei bucatarese obscure, doar aici directorii de spital nu isi echipeaza personalul, echipamente sunt scumpe si putine, si tot asa pana la combaterea totala a virusului.

        1
    • Pai ia-o pe fata aia de 27 de ani.
      Daca nu era virusul asta mai traia cu diabetul ei sau nu? Eu zic ca mai traia, multi ani.
      Daca tu ai o boala cronica si eu te lovesc cu masina, si ajungi in spital si ti se inrautateste boala si mori, te-am omorat eu sau boala cronica pe care o aveai dinainte?
      Germanii zic ca ai murit din cazua bolii, nu din cauza mea ca te-am lovit cu masina. O fi bine, o fi rau…

      3
      • Dar nu e clar cu fata asta. Am citit undeva că a fost dusă la spital cu comă diabetică. Comă asta a fost indusă de virus sau apare din alte cauze? Că era infectată cu virusul presupune că era și bolnavă? Și care a fost cauza morții? Iar virusul putea să-l ia la fel de bine din spital. Adică a ajuns la spital din cauza comei diabetice și s-a procopsit acolo și cu virusul, dar care din ele a provocat moartea?

        2
  7. AS-Hai sa-ti spun caracteristicile tehnice ale pistolului mitraliera cal 7.62 sau cum o mai fi acum.Aceasta arma are caracteristica unei ghioage,unui ciocan mai incomod sau sa pui floricele in gaura tevii(deci pe post de vazuta) si cam atit disperatule.Aceste gheoage ca sa lanseze niste miniproiectile trebuiesc sa si le aibe in magazia lor.DECI VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA.

  8. Incep prin a spune ca respect tot ce s-a impus prin ordonantele militare – adeverinte, declaratii, limitez contacte, tot! Totusi nu pot sa nu observ cat de ușor le este unora care lucreaza la stat sa propage mesajul asta cu ” stati acasa”, ca vorba aia ” timpu trece, leafa merge, noi cu drag stam acasa” fata de cei din sectorul privat, si asa lasati mult in urma de salariile aberante din sectorul public. La naiba ca nu suntem toti IT-isti sa lucram de-acasa. Asa ca pina nu se vor inventa tele-constructiile cu parere de rau n-am sa pot sa stau acasă. Va trebui sa merg in continuare la serviciu. Asta ca sa nu ajung si eu ca italienii aia din Bari care nu mai aveau ce minca de-atita auto-izolare.

    8
  9. In Spania 30% cadre medicale sunt infectate .In Madrid se iau cu asalt marketurile .
    In sudul italiei serviciile raporteaza panica foamei .
    cum vedeti aceste stiri ?

    2
  10. …un lucru e destul de clar, primii care vor striga din izolare ca au ramas fara mancare, nu vor fi din sectorul bugetar.

    4
  11. Americani isi unesc fortele. Fabricile de bere for incepe sa produca spirt sanitar si industria de automobile planuiesc ca produca ventilatoare med. SI noi romanii am putea misca ceva sau nu ???
    https://edition.cnn.com/2020/03/27/business/automakers-ventilator-production-coronavirus/index.html

    1
  12. Baieti, va multumesc pentru munca depusa aici, pentrucomentarii, ne faceti zilele mai bune si izolarea mai usoara.
    Un salut din Spania, aveti grija de voi, de famiile voastre si mai ales, NU IESITI DIN CASA!
    Cumva vom iesi din criza, important este sa avem langa cine trai,, cu sau fara bani (punctul meu de vedere)
    Imi cer scuze pentru offtopic,

    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *