UGV-uri pentru U.S.M.C. si U.S. Army

Ideile U.S.M.C si ale U.S. Army despre cum ar trebui sa arate in viitor sistemele de artilerie – programul Future Fires:

UGV-uri peste UGV-uri, aproape toate pe sasiu JLTV si conectate la vehicul de comanda… tot JLTV.

Mai stim ca de curand s-au gandit sa instaleze si lansatorul de NSM pe un JLTV (Rogue Fires), in cadrul propunerii de vehicul lansator pentru Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System (NMESIS) – sistem de rachete pentru interdictie marina. Mai jos, in primele doua imagini din stanga galeriei este JLTV configurat in lansator pentru sistemul de munitii zburatoare UVision Hero-400RC iar la dreapta lansatorul NSM:

 

Aurora, unde esti tu?

 

Si pentru ca tot discutam de UGV-uri, si US Army au primit pe 19 decembrie ultimele doua din cele 4 prototipuri Robotic Combat Vehicle -Light (RVC-L), produse de Pratt Miller (achizitionat recent de Oshkosh Defence) impreuna cu britanicii de la QinetiQ. Acestea au fost ambalate frumos, cu panglici rosii, pe post de cadouri de Craciun:

Producatorii mentionati mai sus au fost desemnati castigatori in ianuarie a.c. de armata SUA pentru competitia RCV-L (program Expeditionary Modular Autonomous Vehicle).

Contractul a fost atribuit pentru executia a 4 prototipuri pentru testare, alte 16 fiind in optiune. Cei de la Combat Capabilities Development Command (CCDC) Ground Vehicle Systems Center (GVSC) au receptionat primul vehicul RCV-L in noiembrie si al doilea la inceputul lui decembrie. Testarea incepe  in 2021.

Familia RCV-L:

 

 

Marius Zgureanu

 

Surse:

twitter.com/Ninja998998

twitter.com/jonhawkes275/

altair.com.pl/

17 comentarii:

  1. bunaciuni. e ca si cum ne uitam la femeile altora ca ale noastre sunt fara dinti in gura, va n-avem bani sa le trimitem la dentist! …sau sa ne recasatorim cu unele tinere :))))

    10
  2. Prin 2025 va avea si ArmRo in dotare un tip tun-obuzier autopropulsat de 155 mm in dotare? Sh se shtie M-109 A6 fiind favoritul, ca de ATROM-155 nu mai putem vorbi. Sau ar fi fost mirific sa le aiba ArmRo pe ambele in dotare. Macar 54 de piese cat pt 3 batalioane precum HIMARS si LAROM.
    Despre tancuri cu tun calibrul 120 mm, MLI-uri si TBM-uri pe shenile mai moderne, nu mai zic nimik ca nu se prevede nimk in sensul asta in viitorul apropiat in marele plan de inzestrare al DPA din MAPN.
    Ar mai fi solutia de tranformare a T-55 si cate or mai fi ramas TR-77 in Achzarit daca vor fi bani, sau redenumite tunuri AT autoprpoulsate de 100 mm, ca acum de fapt cam asta sunt T-55 si TR-77 din dotarea ArmRo.
    Tot asa daca or fi bani sa se puna un tun pt tanc de 105 mm pe cate or mai fi TR-85/-M1 rezultand un standard M2 cu blindaj suplimentar reactiv si motor de 1200 hp + sisteme de ochire comunicatii si conducerea focului mai moderne si poate Trophy…..hai ca deja o dau in sf-uri si-mi fur mascari…lol!!!!

    3
    • Iar se viseaza frumos in Quebec? O fi de la aerul rece dinspre cercul polar. Acum sincer vorbind, nu stiu ce am mai putea face si cu SPG uri. Avem deja 54 larom+54himars(vor mai veni si altele) +100 apra 40.deja sunt prea multe la ce armata avem. Au raza de actiune mai mare ca un spg, precizie destul de buna, mai nasol cu munitia ca e scumpa. Am o vaga impresie ca noi nu mai vedem prea curand ceva greu pe senile. Vorba lu nea generalu ala american, anul trecut. Transportul unor HET uri pe teritoriul Romaniei e un cosmar logistic. Cred ca pe flancul estic vor ramane polonezii cu asset uri din aste grele(au si nevoie la ce teren plan au intre ei si rusi) si noi cu o armata mai soft si mai mobila.

      6
  3. Noi ne aparam in continuare nefacand drumuri si poduri. Facem asta ca pe timpul lu Basarab. Pe atunci erau 3 ciumati in Oltenia si in rest paduri…nu interesa pe nimeni zona decat sa treaca si treceau greu, mai bine o luau mai pe sus prin Ukraina prietina si vecina. Acu e la fel, prin Ukraina la fel de prietina. Ce sa treci la romanii aia 500 de rauri pe poduri care pica la primul tank de 40 de tone.

    11
  4. JLTV cu 155/23 si 227mm sunt o varianta mult mai reusita a solutiei incercate de britanici cu LIMAWS(G) si LIMAWS(R). Masina propusa de britanici ca platforma mi se parea total inapta.

    1
  5. Cred ca incepe sa devina destul de plictisitor razboiu’ asta prea robotizat …nici macar nu se mai sinchisesc sa le schimbe moacele vehiculelor ca sa para atractive ca reclama pt. ”contribuabil ” . Incet , incet se transforma si armata in ” homo fotolius ” aproape fara diferenta intre un joc pe comp si realitatea din teren Daca devin si mai mult autonome vehiculele de genu asta in afara de a scrie linii de cod pt. printerele 3d de armament , mare lucru n-ar mai fi de facut prin armata …

  6. faina aurora….

    1
  7. Deci aia mici pe sasiu Saur 2, da ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *