MBDA a primit un contract din partea Lockheed Martin Canada pentru echiparea noilor nave Canadian Surface Combatant (CSC) ale Marinei Regale Canadiene cu sistemul de apărare antiaeriană Sea Ceptor.
Folosind Common Anti-air Modular Missile (CAMM), Sea Ceptor își va asuma rolul sistemului de apărare Close-In Air Defence (CIADS) la bordul noilor fregate CSC.
Sea Ceptor oferă performanțe excepționale de apărare, cu un timp de răspuns rapid și o rată ridicată de foc pentru a anihila simultan mai multe amenințări. Tehnologia Soft Vertical Launch (SVL) de ultimă generație permite o acoperire completă de 360°, cu o performanță pe distanțe mici întâlnită de obicei în cazul lansatoarelor antrenabile. Sistemul Sea Ceptor va fi integrat cu Combat Management System 330 (CMS 330) al Lockheed Martin Canada, fiind parte a unei capabilități stratificate de apărare aeriană.
Rolul MBDA în acest program va avea un impact pozitiv asupra industriei de apărare canadiene și a lanțului său de aprovizionare, prin politica de beneficii industriale și tehnologice (ITB). Acest contract presupune o investiție semnificativă a MBDA în cercetare și dezvoltare, în Canada, într-o gamă largă de tehnologii, precum inteligență artificială sau securitate cibernetică. Această investiție va viza întreprinderile mici și mijlocii, mediul academic și alte industrii cheie din Canada, sprijinind crearea de locuri de muncă în domeniul tehnologiilor înalte. În plus, programul CSC va consolida și mai mult parteneriatul dintre MBDA și Lockheed Martin Canada, care a oferit deja capabilități de apărare aeriană de top pentru Noua Zeelandă și Chile.
Éric Béranger, CEO MBDA: „Suntem încântați că am primit acest contract și că vom contribui la un program atât de important în Canada. Sistemul Sea Ceptor oferă tehnologie de ultimă generație care îi va proteja pe militarii canadieni în timpul misiunilor, în întreaga lume, la bordul noilor fregate CSC.”
Comunicat de presă MBDA
Concomitent au semnat contractul cu italiana Leonardo pentru primele 4 tunuri calibru 127 mm / 64 Vulcano. Din acestea 3 sunt pentru nave și unu pentru școală.
Sunt fregate mari cu multe rachete. AA, antinava, atac obiective terestre. Normal. Au doua oceane de controlat.
Au parti din 3 oceane de controlat canadienii : Atlantic, Arctic si Pacific. La cata suprafata de apa au de controlat le-ar trebui la canadeji 20 de fregate CSC, 8 nave de patrulare AOPS care sunt si sparagtoare de ghiata, MCDV, auxiliare, impreuna cu 10 submarine macar.
I hope that the CAMM missiles will be selected as the anti-aircraft armament of the future Polish MIECZNIK frigates (ARROWHEAD 140 project).
Necessary condition – full production in Poland.
Să înțeleg că atunci când în sfârșit se va termina cu toate procesele și contractul pentru corvete va fi semnat, se poate negocia un pachet de armament actualizat, ce ar putea include și Sea Ceptor sau alte bunătăți? Sau ce era în oferta inițială, rămâne bătut în cuie?
Dar de unde anume intelegi tu asta?
Probabil de la formularea ca „oficialii companiei Naval Group sunt așteptați la sediul Ministerului Apărării Naționale pentru a depune o nouă serie de documente pentru reînnoirea ofertei” din Decembrie:
https://newsweek.ro/investigatii/exclusiv-damen-a-pierdut-procesul-cu-ministerul-apararii-si-naval-group-in-cazul-corvetelor
Ce inseamna exact reinnoirea nu cred ca se explicase pe undeva.
Da, de aici am tras concluzia. Vedem ce iese. Cu USR la putere ies ochii
cam veche stirea ia mai studiaza dosarele: https://www.scj.ro/738/Cautare-dosare-si-parti/?formTypeId=6&CustomQuery%5B0%5D.Key=DocketObject&CustomQuery%5B1%5D.Key=Department&CustomQuery%5B2%5D.Key=DocketNumber&CustomQuery%5B3%5D.Key=PartyName&CustomQuery%5B4%5D.Key=StartDate&CustomQuery%5B5%5D.Key=EndDate&CustomQuery%5B2%5D.Value=&CustomQuery%5B1%5D.Value=&CustomQuery%5B3%5D.Value=damen&CustomQuery%5B0%5D.Value=&CustomQuery%5B4%5D.Value=&CustomQuery%5B5%5D.Value=
deja unu din dosare se duce la CCR
Da, stiu. Plus presiunile diplomatice franceze ca sa dea direct ordonanta de chestii strategice si sa le ia odata. Om vedea ce iese… O sa se tot reinnoiasca probabil 🙂
daca da ordonanta directa pe chestii strategice da pt Damen sau Ficantieri nu pt Naval Group ,da pt aia care au capacitati de productie nu pt aia care promit ca fac daca le dai contractul,ca nu iti permiti sa mai stai inca 5 ani pana sunt aia capabili sa produca in tara la noi, dar pana atunci iti aduc din franta
Problema e ca s-a calificat la licitatie NG + Costanta. Daca direct nu aveau voie, nu era problema asta. Cand lasi pe X Y Z in licitatie, iti asumi ca poate castiga oricare dintre ei.Daca mai si semnezi foi de parcurs si depinzi de tara respectiva pt sprijin diplomatic, bani de „covrig” si altele, ti-ai dat singur cu tesla-n oua.