Impozitarea propietatii si eliberarea muncii.
Drept de vot egal?!
Democratia este corupta prin insasi esenta ei. Ia de la cei care produc si da la cei care stau, dar au drept de vot egal. Statul social este un stat care da mita pentru voturi prin ajutoare, mariri de pensii, venitul minim garantat, iar in schimb mentine impozitele pe munca ridicate. De ce?! Pentru ca cei care muncesc sunt mai putini decat cei care primesc pomana si cum dreptul la vot este egal, si numarul conteaza…
Dar care este de fapt problema si ce trebuie facut pentru remediera acestei stari de fapt?!
Pai hai sa luam pe rand!
Problemele nu vin de la statul social, ci din coruptie si incompetenta, iar astea doua sunt simtome, sau efecte, ale unui gaunos si nenatural sistem politic: DEMOCRATIA! De ce credeti voi ca democratia este impusa in toata lumea?! Pai in democratie poti fura, poti face ce vrei tu si asta datorita faptului ca statistic peste 80% din populatie, indiferent de gradul de educatie, este usor manipulabila, usor sa i se sugereze ce vrea cel care sugereaza si mai este si foarte comoda!
Defectul fundamental al sistemului democratic este votul egal! Acum cu toti ne uitam in jur si vedem ca nu suntem deloc egali! Acest Pat a lui Procust politic creeaza mostri, precum: partidele politce, Basescu, Iliescu, Ponta-copy-paste, o administratie incompetenta si corupta, o societate incompetenta si corupta. Asta deoarece clasa politica, conducatorii adica, nu sunt alesi sau desemnati pe baza de criterii competitive, ci de voturi. Astfel politicianul este, in mod natural, tentat sa se plieze pe dorintele celor multi. Ce vor oamenii?! Pai vor o viata cat mai buna, pe degeaba! Hai sa fim realisti, cati dintre noi isi doresc sa munceasca toata ziua si cati ar vrea sa stea toata viata facand ce le place?! Pai cam toti.
Si atunci politicul vine si ofera ce vrea onorata clientela, ca daca Xulescu nu ofera si nu face ce trebuie, la urmatoarele alegeri Bubulescu sa zicem, il bate mar si ii ia puterea. Asadar vox populi, vox dei, intr-o noua nuanta politico-economica.
Cum putem iesi din acest cerc vicios?! Mai intai trebuie sa acceptam ca nu suntem toti la fel de inteligenti, la fel de bine pregatiti, mai pe romaneste nu suntem, nici macar de departe, toti egali! Egalitarismul este o invetie pur umana, care nu are corespondent in restul lumii animale de pe Terra. Este carevasazica …contra naturii.
Unde in lumea noastra vedeti voi egalitate?!
Dreptul la vot nu ar trebui legat de educatie sau inteligenta, ci mai degraba de mentalitate. Intr-un articol mai vechi am fost acuzat ca nu toti oamenii pot fi intelectuali, nu toti pot termina o facultate. Pesemne ca am fost eu inteles foarte gresit! Nu dau doi bani pe pregatirea universitara sau titlurile cuiva, ci pe caracterul lui. Cunosc destui oameni care nu au terminat 12 clase, dar in acelasi timp sunt oamenii cu “O” mare, in sensul ca au o meserie foarte onorabila la baza, sunt capi de familie demni de acest nume, nu cer pomana, si in general nu cer nimic de la nimeni. Ei singuri isi croiesc drum in viata, ei singuri au grija de familile lor.
Sunt oameni independenti, siguri pe ei, demni de cel mai profund respect. Asta vreau de fapt sa spun: dreptul la vot trebuie atribuit pe baza de realizari personale, pe capacitatea respectivului cetatean de a-si rezolva singur problemele…Detest orice forma de aristocratie, de drepturi politice ereditare. NU!! Dreptul politic trebuie castigat, asa cum totul in viata trebuie castigat!
In viata de zi cu zi, singura care conteaza cu adevarat, nu avem drepturi egale absolut nicaieri: sistemul de invatamant foloseste note, slujba ti-o cauti singur si esti in competitie cu altii pentru ea, cand curtezi o fata ai concurenta. Cum ar fi daca o femeie curtata de 2-3 barbati, aflati in directa competitie, ar merge pe principiul ca toti au drepturi egale?! S-ar culca cu toti?! Ar face cate un copil cu fiecare?! Categoric NU! Femeia isi va selecta viitorul tata al copiiilor ei, pe baza unor criterii doar de ea stiute, insa sunt criterii competitive in mod sigur si naturale.
Asadar, in scoala suntem in competitie, in materie de sex suntem in competitie, pentru o slujba si o viata mai buna…sa castige cel mai buna, practic toata viata, de la gradinita, la moarte este o perpetua competitie, DAR in viata politica avem toti drepturi egale!!! Si voi vreti sa ma convingeti ca acest lucru este normal?!
Iar tot ce este impotriva legilor naturii se pedepseste la un moment dat.
Solutia este abolirea dreptului de vot universal, la nivel de natiune si numirea conducatorilor pe criterii strict tehnice, ca intr-o companie multinationala, in toata administratia publica, numirea de manageri , persoane private, in companiile de stat, pe baza unor criterii economice, cu linie de start si linie de sosire. Adica sa aiba un plan de dus la indeplinire, un plan si o filozofie clare si urmarite punct cu punct.
Un fel de comunism politic, cuplat cu o economie strict capitalista, reglementata si supusa legilor economiei de piata. Aaaa si as nationaliza toate bancile si fondurile de investiti al caror capital ar depasi, sa zicem 50 milioane de euro. De ce?! Datorita influentei politice foarte mari pe care astfel de instituti private le au. Trebuie sa fi nebun sa lasi in mana catorva oamenii sute de miliarde de euro si apoi sa te miri ca-ti fac praf economia.
In privinta politicii de taxe si impozite, ei bine nici aici nu trebuie reinventata apa calda. Daca vrei sa ai o societate sanatoasa si cat mai putin dependenta de stat, lasa oamenii sa munceasca si in mod obligatoriu adu-i cu picioarele pe pamant! Adica micsoreaza drastic taxele pe munca: impozitul pe profit, CAS-ul, taxele de tot felul impuse companiilor si salariatilor, iar in schimb forteaza-l pe fiecare om sa-si ocupe locul in societate, adica TAXEAZA PROPRIETATEA !!! proprietatea de orice fel, mai putin cea intelectuala.
Ganditi-va un pic! Astazi taxele pe proprietate, mai ales cele pe cladiri si terenuri, sunt ridicole. Un apartament de doua camere in Bucuresti are un impozit anual de o suta si ceva de lei, iar o vila in Primaverii, cateva sute de lei PE AN!!! In timp ce un angajator plateste SUTE DE LEI PE LUNA, IMPOZITE CATRE STAT PENTRU FIECARE ANGAJAT AL SAU! Basca angajatul care plateste si el sute de lei! Practic dupa ce ca da de munca la oameni, mai trebuie sa dea si bani la stat, pentru fiecare angajat?! Pai ce, face un lucru rau ca da de lucru la oameni?!
Daca face un lucru foarte bun de ce-l taxezi, sau daca-l taxezi de ce atat de mult?!
Dar daca taxele pe locul de munca ar fi micsorate cu 75%, iar in locul lor ar creste taxele pe proprietate cu 500%?! Daca la un apartament de doua camere impozitul ar fi de 600 lei /an, adica 50 lei/luna,ar fi o asa mare tragedie?! Daca pentru un apartament din Centrul Capitalei impozitul ar fi de 2500 de lei pe an, sau chiar mai mult, ar fi o problema?! Ca poate cei care stau acolo nu si-ar permite un astfel de impozit, ca poate sunt pensionari cu pensii mici?!
Asa si care este problema!? Adica un om cu venituri mici trebuie sa stea pe Calea Victoriei? Nu cumva poate el sa vanda, cu foarte multi bani, respectivul apartament si sa se mute in Berceni, de exemplu, un cartier cu taxe mult mai mici pe propietate?!
Ne-am nascut cu toti in matase naturala si nu putem reveni unde ne este locul, financiar vorbind?!
Haideti sa ne gandim, cate sute de mii de vile de sute de mii de euro, au fost ridicate prin toate satele si orasele Romaniei si ce impozite penibile platesc! Adica o vila de 200mp, plateste impozit anual 1-200 de lei, iar un angajat cu 1000 salariu net, plateste 400 de lei pe luna?!
Vrea cumva statul roman sa reporneasca agricultura?! Dar este foarte simplu! TAXEAZ-O!!!
Pune un impozit de 3-500 de euro pe hectar, pana la mii de euro pe hectar, in functie de zona si apoi da ca subventie 90% din impozit celor care-l cultiva! Astfel nimeni nu-si va mai permite sa tina parloaga milioane de hectare, sau sa le cultive aruncand seminte cu mana. Taxeaza-l pe cel care tine terenul nelucrat si subventioneaza agricultura moderna si serioasa!
Acest sistem, de taxare masiva a proprietati, este la baza sistemului de taxe si impozite in cele mai dezvoltate tarii ale lumi: SUA, Germania etc. Acolo munca, intreprinzatorul sau compania care creaza locuri de munca si chiar locul de munca in general, este mult mai putin impozitat, decat proprietatea. Acolo nimeni nu te intreaba de unde ai avut bani sa-ti faci palat cu zeci de turnulete, ci iti baga un impozit de-ti trece toata smecheria si viata prin fata ochilor!
Vrei sa stai in centrul orasului…inseamna ca-ti permiti, vrei sa parchezi in zona centrala, inseamna ca-ti permiti, vrei X5, inseamna ca poti plati statului mai multi bani. Smecheria, prostul gust si vanitatea, trebuie taxate, nu munca si profitul companiilor.
Un guvern serios nu loveste in cei care produc, ci dimpotriva, ii forteaza pe cei care au proprietati sa produca si ei. In Occidentul cu care ne tot comparam, nimeni nu-si permite sa tina o locuinta in zone centrale, daca nu are venituri mari, sau respectiva propietate nu este pusa sa produca. Basca ca in impozitarea proprietatilor, evaziunea fiscala este cvasi-inexistenta. Nu ai cum sa iti ascunzi casa, pamantul, masina…
Dar veniturile, profiturile, comertul (TVA), astea sunt foarte usor de ascuns. Daca insa ai taxe mici pe munca si un sistem mic, dar bine platit, de control, evaziune fiscala scade spre cotele la care se afla in tarile dezvoltate. In locul unei armate de functionari, inerent platiti prost, pentru ca sunt multi, care sa caute nod in papura unor companii cocosate de taxe si impozite, poti avea un corp de control mic, bine pregatit, al carui rol sa fie mai mult de preventie si indrumare a contribuabiliilor in respectarea legii.
Daca taxele sunt mici si pedepsele mari, cati oamenii credeti voi ca ar mai risca sa faca evaziune fiscala?!
Pentru ca la o filosofie fiscala bazata pe proprietate, cel mai al dracu FISC este …calculatorul! Ala poate trimite somatii de plata automate, iti poate scoate tabele cu situatia la zi a platilor, cu un singur clic. Cat costa o astfel de retea?! Cateva zeci de milioane, pe care-i platesti o data. Cat costa un corp de functionari masiv si greoi?! Sute de milioane in fiecare an, iar eficienta lor este o biata glumita, fata de calculator.
De ce nu se pune in aplicare un astfel de sistem?! Pai pentru ca traim in democratie si fiecare vot este egal cu celalalt. Si atunci care politician este atat de nebun sa spuna si sa implementeze adevarul?! Care-i nebunul sa taxeze propietatea?! Cine dracu il mai alege…next time?!
Egalitatea in fata urnelor=dezastru economic!
Cand vom intelege acest lucru, poate vom mai avea o sansa, insa daca acest lucru nu se va face de comun acord atunci economia ne va forta sa-l facem brusc. Va veni momentul, daca nu cumva am depasit deja pragul, cand deciziile economice trebuie luate doar pe baza de logica, nu si de electorat. Si atunci va urma o aterizare atat de dura, incat anumite tari s-ar putea sa dispara cu totul.
Pentru ca DEMOCRATIA nu inseamna ca toti avem drepturi egale, ci INSEAMNA DE FAPT DOMNIA SAU DICTATURA LEGII! IN DEMOCRATIE LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI.
Ce este de fapt democratia?
Multi dintre noi au o perceptie cu totul gresita si nereala a ce inseamna de fapt democratia!
1. Libertatea gandirii si a exprimarii. Multi dintre voi cred ca este un lait-motiv al libertatiilor garantate in democratie. FALS! Cateva exemple: sunt legi, in multe tari foarte civilizate, SUA, Europa, care incrimineaza negarea Holocaustlui din WW2 sau, in Franta negarea holcaustului armenilor din WW1. Si sunt si alte exemple.
2. Libertatea presei. FALS!!! Fiecare tara democratica are un organism de tip CNA, care, practic cenzureaza anumite programe, sau chiar organe de presa. Adevarat ca de cele mai multe ori au perfecta dreptate, da’ tot cenzura este si tot ingradirea liberei exprimari este.
3.Libertatea la nivel individual de face ce crezi de cuvinta, in limitele decentei bineinteles. FALS!!! Cum adica esti liber sa faci ce vrei cu viata ta, in momentul in care ai de platit taxe, esti ingradit, in numele unui bine superior, al intregului popor, nu poti calatori liber, etc, etc
Ceea ce vreau sa scot in evidenta, este faptul ca majoritatea aspectelor, pe care ceea mai mare majoritate a oamenilor le considera atribute sfinte ale democratiei, sunt in realitate, orice vreti voi sa fie, numai atribute garantate 100% nu!
ESENTA democratiei, cel putin in actuala varianta raspandita in lume, este de fapt un alt criteriu, 100% respectat de toate tarile cu adevarat democratice, si care este de fapt criteriul-mama, pentru a considera sau nu, o tara ca fiind democratica.
Acest principiu este DICTATURA LEGII!!! Dictatura legii, asa cum este ea gandita de respectivul legiuitor, este sacra, daca vrem sa consideram ca traim intr-o democratie!
Ma uit zilele acestea pe sondajele de opinie si zambesc amar: cu toate ca cursul leu/euro s-a prabusit in trei luni, cu acelasi procent cu care a scazut in ultimii trei ani, USL-ul este in continuare la peste 50% preferinte de vot! Zambesc amar si-mi aduc aminte de vremurile PDL-ului: EBA si apartamentul ei de un milion de euro, de unde?!, de scanadalurile de cumetrie ale PDL-ului, de prabusirea nivelului de trai. Si pe atunci populatia era la fel de amorfa si fara fata ca si acum…
Usor de manipulat, usor de prostit…Mazare este in esenta un politician perfect reprezentaiv pentru perioada pe care o traversam. Daca Mazare are o calitate, atunci o are, in sensul ca este qintesenta la tot ce dispretuiesc eu la politicieni si sistemul nostru democratic. Iar domnul Mazare este stapan absolut pe Constanta, castigand primaria din primul tur.
Constanta, al doilea oras ca importanta al Romaniei este condus de un frustrat si obsedat sexual ca Mazare…Iar oamenii il aplauda si il invidiaza. Ar vrea adica sa fie in locul lui!
Iar in acest timp Romania adevarata, cea care munceste si produce ceva, Romania care are rate de platit in euro, la casa si credite de afaceri, se sufoca incet, incet si moare.
Iar cand Adevarata Romania va muri, viermii si pitpalacii, tarfele de partid si ratati numiti in functii inalte, politrucii adica, s-ar putea sa aiba o soarta…problematica. Oricum eu sunt adeptul prabusirii totale! Las-o frate sa cada, sa moara si abia apoi, curata, economia Tarii sa-si revina. Falimentul este economic vorbind, un lucru firesc si foarte bun. Foarte dureros, insa eu cred ca ne meritam soarta. Mazare si altii ca el sunt dovada. Democratie vrem si vot egal?! Mazare avem, si Basescu, si Ponta, si altii ca ei…
Iar in actualele conditii, falimentul a batut deja la usa, iar usa era larg deschisa…
GeorgeGMT & Cretu’
Porcaria aia cu holocaustu’ tre’ sa dispara neaparat.
Total de acord cu tine M.C despre holocaust.
De ce? Ar trebui puse peste tot informații cu marele masacre. Ca să nu se uite. Nici crimele nazismului, nici cele ale comunismului sau oricare alte mizerii de tipul ăsta, cînd o minoritate și-a luat dreptul de a extermina oameni în numele unor ideologii stupide.
Corect.
Nu ma intereseaza daca publicu’ e informat, numa sa fie informat corect, nu cliseuri de Hollywood, si nu ar trebui sa existe pedeapsa pentru negare.
Pun pariu ca iti iei bate si daca zici ca nu a fost asa cum il prezinta toti jegosii.
Corect in multe privinte!
La faza cu Mazare subscriu, este exact reprezentantul acelei lumi mafiote care duce tara incet la ruina, dar care a devenit un fel de idol pentru multa lume. Se mai crede si un fel de James Bond 🙂
Cu taxarea sunt de acord insa ar trebui totusi ingradite si profiturile nejustificate, de genul celor la care au ajuns companiile petroliere la noi, prin formarea de monopol, carteluri si exploatand lacunele din contractele de privatizare si din legislatia actuala.
Cu ingradirea libertatilor, e discutabil, insa as accentua rolul elitelor care ar trebui sa tempereze, prin anumite foruri, excesele politicienilor. Sper sa termin si eu candva materialul meu ca sa-mi exprim mai detaliat punctul de vedere.
Iata si rezultatele „cartelului” petrolier de la noi, care risca sa ne sufoce economia, deoarece pretul ridicat la combustibil se va regasi practic in orice produs fabricat la noi in tara.
http://www.napocanews.ro/2012/09/in-timp-ce-rafinariile-sunt-inchise-romania-a-ajuns-sa-dea-12-miliarde-de-euro-pe-an-pentru-benzina-de-peste-granite.html
Asata cu importul de comustibil este asa si asa. E vorba de piata libera. Chiar nu vad cum ai putea forta pe cineva sa nu exporta o marfa, mai ales daca pe piata ta este in exces. Din pacte astfel de articol nu tocmai profesioniste fac mult rau. Din cate stiu eu avem balanta pozitiva pe piata combustibilului. Iar companiile petroliere ar trebui suprataxate. Simplu! Taxeaza 90% din profitul facut abuziv, din pozitia de oligopol de piata si i-ai potolit. De ce nu se face asta?
Importul de combustibil este doar un indicator care arata ca ceva nu este chiar in regula, daca tinem cont de faptul ca suntem producatori si de cat de scump a ajuns combustibilul la noi pe piata.
correct ar fi ca daca companiile straine au dus pretul la produse can vest ca nu e correct sa vinda la pret de dumping sa plateasca munca tot can vest si noi daca am fi patrioti tot asta am cere ,astia au aratat ca atita pot poate ne vine mintea la cap si ii inlocuim da fara utecisti ca boc si mru ,ai dreptate fiecare sa ocupe postu in functie de pregatire nu electronist la agricultura etc noi sintem terminati si cu pensionarii astia da dupa cum vad generatia urmatoare nu va munci ca noi pe 200 de euro mai bine slugi pe 1000 si ceva in UE dai pacat ca daca am fi patrioti am trai si noi aceptabil si siar face si ei afacerile da fiind individualisti fiecare se descurca cum poate astia ne o trag rrau de tot .
PATRIOTISM IN CAPITALISM INSEAMNA LA PRETURI CAN UE SALARII CAN UE AM FOST AM MUNCIT LA FEL AM VAZUT PRETURILE IAR CHESTIA CU PRODUCTIVITATEA E PRAF IN OCHI ADICA SCLAVAGISM CICA MAM NASCUT IN EST SI MANIMC MAI PUTIN IAR AI LOR OR FI ROBOTI AIUREA AIA MUNCESC LA FEL CA NOI SI IAU 20 DE EURO PE ORA VRETI SA VEDETI COMUNISM MUNCITI IN TARILE NORDICE SA VEZI ACOLO GRIJA FATA DE OM
TEPES SI CHINEZII AU DREPTATE AI FURAT GATA EUTANASIAT
asta e globalizarea – oricum au produs in Romania mai mult decat s-a exportat
pentru Petromidia care are dane si terminal propriu – e mai simplu sa vanda la turci sau georgieni decat la Oradea
Petrolul de la Suplacu care are continut mare de bitum si trebuie tinut cald in timpul transportului pana la rafinarie – e mai ieftin sa il vinzi asa cum e la rafinaria din Ungaria, decat sa il transporti in conditii speciale la petrobrazi
Nu zice nimeni ca a fost o perioada foarte dificila pentru rafinori – foarte mica a fost marja in perioada asta
Plus ca si consumul e in scadere – masini din ce in ce mai eco, transport public si CF pentru marfa mult mai eficiente (in „afara”, nu in Romania , din pacate) -s-au inchis si „afara” foarte multe rafinarii
Apropos….daca nu stiati…..rezerva petroliera de stat a Romaniei nu se mai tine in Romania…..ci la OMV la Viena……….nu imi e la indemana ordonanta lui Boc in sensul asta….dar cine vrea o gaseste
Nu-i problema, mutam granita de Vest la depozitul-rafinarie OMv de la Viena, ca sa re-includem rezerva nationala in granitele tarii 🙂
Eu zic ca rezolvam 2 probleme dintr-un foc….
frumoasa idee….dar……vrutu’ si pututu’……e o problema de sistem in Romania
Democratia, cea mai mare pacaleala din istoria omenirii!
Corect, felicitari pentru curajul de a face aceasta afirmatie! Democratia, ASA CUM NE-A FOST EA SERVITA, ORIGINALA 😉 e cea mai mare pacaleala, cel putin din istoria poporului roman.
Paine (si aia scumpa si proasta) si circ asta e democratia servita de marii pacalici pacalitilor. Luati manele, stirile de la ora 5, Click si Cancan, mananca si crapa popor!
George, te bagi la alegerile din nov pentru parlament? Nu de alta dar o sa fii platit sa studiezi domeniul + legislatia.
http://prezidenta.wordpress.com/2012/09/07/alegeri-camera-deputatilor-2012/
Chestia cu garantia financiara nu o inteleg…
Cica sa nu intre tot ghiolbaul in parlament … 🙂 Se rezolva cu un credit intr-o saptamana. Mie mai greu mi se pare cu 700 de sustinatori. Nu poti sa iesi pe strada sa le spui de proiecte militare.
Nea George, problema e ca falimentul o sa ne loveasca tot pe noi, astia mici…Aia mari si dispretuiti de toata lumea sunt aranjati bine, au banii prin conturi din Elvetia…la o adica, doar s-au suit in avioanele private, si isi continua viata ca si inainte…Si duca ce noi o sa muncim iar ca prostii sa ridicam tara asta, o sa vina si ei sa revendice proprietatile pierdute…Suna cunoscut???
In democratie cel care castiga este cel care are cei mai multi bani, asta se intampla peste tot in lume de exemplu Obama a avut de departe cei mai multi bani in campanie si a castigat. Problema este ca mare parte din bani vin din ,,donatii”, iar cei care le ofera au pretentia sa primeasca inapoi inzecit. Cei care ocupa functii sunt pusi tot pe baza de mita, cand cineva nu mai cotizeaza la partid il da afara, astfel incat fiecare cauta sa isi umple buzunarele cat mai rapid fiindca nu este sigur cat o sa ocupe acea pozitie. Aproape toate canalele TV sunt detinute de diversi oameni politici, iar cum noi votam in functie de ce vedem in mass-media, clar cei care detin cele mai multe mijloace de transmitere a informatiilor (eronate) vor castiga.
Cei care au puterea incearca sa ne domesticeasca pe toate modurile posibile. Cand au fost proteste toate televiziunile STOP VIOLENTA si ce s-a intamplat au fost cateva mii si atat, plus ca multi i-au luat drept huligani. Pana nu iesim in strada cu totii sa ii scoatem pe cei care au furat si au tradat tara nu se va intampla nimic. Basescu, Ponta, Antonescu sunt doar marionetele unor oameni care stau in umbra si care aparent nu au treaba cu politica.
Cum de face ca in Romania nu avem nici un partid nationalist, legionarii sunt denigrati peste tot, sunt priviti ca o pata neagra a istoriei, Maresalul Antonescu este privit ca un tradator. Nimeni nu are curajul sa afirme adevarul gol-golut sus si tare. Nimeni nu mai spune ce gandeste ci doar ce suna bine. Principalul inamic suntem noi insine, pana nu spargem barierele impuse de altii, nu vom rezolva nimic.
JOS TRADATORII!! SUS ROMANIA!! SUS NATIONALISMUL!!
NATIONALISM=PATRIOTISM.
Oricat de bine pregatit ai fi sau oricat de bine ai vorbi daca nu iti iubesti tara esti un tradator. Cel care tine la tara sa se vede de la o posta, dar din pacate nu se vede si la politicieni.
Mi se pare de bun simt ca energia si resursele minerale sa reprezinte monopol de stat. Punct. Productia de bunuri de orice fel, serviciile, constructiile pot sa apartina particularilor.
Sunt intru totul de acord cu ce spuneti in acest articol.
Dintre toate speciile ce vietuiesc pe Pamant, specia umana e singura care nu poate sa decida singura (la nivel individual) si ca atare creeaza institutii care sa o reprezinte.
Cred cu tarie ca Democratia este o eroare a istoriei, iar oamenii trebuiesc reprezentati de cei care au realizat si realizeaza ceva in viata.
2 observatii am George:
a) in Germania e taxata munca de numai. Pentru ca eram necasatorit si nu aveam copil era mult mai rentabil sa platesc impozitul in Romania. Umblam lunar acasa sa platesc impozitul pe sanatate, pensie, etc..
b) cam cum s-ar putea aplica ceea ce zici tu? deocamdata nu este in nici o tara asa ceva. Nu zic ca e o idee rea sau ceva de genu numai ca nu prea se poate pune in practica. Ar extrapola lumea totul si ar zice ca nu toti suntem egali in fata legii. Ideea ta nu e rea
Corect ce spui, dar tu ai vazut ce nivel are venitul brut in Germania?! Si ce taxe au pe propietate?! Sistemul, extrem de empiric, expus de mine s-ar putea folosi pt relansarea economiei romanesti. Daca un muncitor german castiga pe brut 6000 de euro, atunci il poti taxa cu 50%, dar daca un muncitor roman castiga 500 de euro, nu poti sa-l taxezi la fel. Filosofia unei politici fiscale trebuie sa aiba la baza stimularea economiei, nu gatuirea ei si jefuirea ei. Munca, libera initiativa, sunt cele care produc plus-valoare, nu propietatile, sau ma rog nu direct.
Iar la vremuri grele economia reala trebuie sprijinita, si nu crescute taxele. care economie?! Aia privata reala, nu asfaltatorii. Aia nu sunt economie reala, ci doar scurgeri, de la buget, politice.
Dar este doar opinia mea.
eonomie reala inseamna demulte ori societate construita de-a lungul anilor
de la invatamant la obiceiuri curente cum ar fi sa-mi beau cafeaua la o terasa la 8 dimineata
si ca sa ai 6000(de altfel o cifra foarte optimista …imi aminteste de un coleg politist de frontiera …dat afara,ca el ia spaga ptr ca are salariu 500 eur,…imi spunea ..-ca da iau spaga ptr ca aia in afara iau 3000 eur…-
nici nu i-am raspuns ,in spania un agent la politia nationala ia intre 900-1200 euro,doar autonoomicii luau mai mult ,fiind intr-un fel privati,ca raspundeau de autoritatile locale ,primarii,autonomii…si de pe aici vine si una din problemele cu risipa la ai)
acum revenind ca ..o iau pe aratura
ca sa iei 6000 pe luna trebuie ca economie sa ai plusvalie ,chestii nu manufacturate ci de fabricatie complexa …ca sa poti sa ai plusvalia aia extrema
si nu e usor trebuie sa le vinzi ,sa ai pozitie,brand cunoscut
eu spun bosch si l-am vandut
bmw,audi
asta la modul simplist ,la modul mai complicat ..ei au dezvoltat infrastructura,(nu numai soselele ci si de electricitate care e reversibila,mai pe toate sectoarele)
noi de moment nu avem o cultura …suficient de dezvolatata si orientata spre un model economic practic
suntem ca la varsta pubertatii …
cand o sa ne privim ochi in ochi cu ei fara complexe …si vom fabrica un aro cu 3 chedere la usi fiindca asa e mai bun ,(nu ptr ca asa fac ceilalti),atunci sigur vom fi macar la 60 la suta din media ue la pib pe locuitor,poate mai sus
Din ciclul: „multi experti apar dupa ploaie” sau boala romanului : ne pricepem la tot, mai putin la pus osu la munca.
In primul rand la noi in Ro este o forma obscura de democratie, foarte diferita de ceea ce exista in Franta, Marea Britanie, Germania sau Suedia. La noi exista un neo-comunism, suntem condusi de neo-comunisti si gandim intr-un stil neo-comunist. Pentru detalii vizionati va rog „Kapitalism our improved formula”.
Asa, ca sa existe democratia are nevoie de o patura sociala de mijloc foarte numeroasa si foarte puternica, daca vreti o societate in care resursele, bogatia cea mai mare, capitalul sa fie detinut de catre „burghezime” (sa se mai oftice neo-comunistii putin). O patura de mijloc bogata isi permite sa e educe cum trebuie, decent si nu inghite tembeleviziuni gen A3, OTV, ProsTV, sau mai stiu eu ce. O asemenea societate nu poate fi mituita cu un litru de ulei si un kilogram de zahar la alegeri si mai aleees acolo LEGEA este LEGE, nu conteaza ca esti ultimu sarac sau parlamentar – politia „bate” la fel.
La noi exista o societate de tip piramidal – „ciocoii” sa il citam pe DD, sunt in varf, sunt putini si concentreaza mare parte din puterea economica, urmeaza o patura de mijloc destul de slaba – genul de patron care conduce BMW dar e imbracat cu trening chinezesc marca „abidas” si poarta pantofi in picioare – prost instruita si relativ usor de pacalit. Urmeaza apoi marea masa – din pacate la noi aici intra atat muncitori cat si profesori de scoala generala sau liceu, ba chiar si ingineri. Acestia din urma chiar daca au idei bune, chiar daca isi doresc o schimbare nu au mijloacele necesare sa o faca. Cam in stil sud-american.
Ne place sau nu Democratia este cea mai buna forma de guvernamant la ora actuala – not bene – nu vorbesc aici despre democratia noastra originala.
La noi orice incercare de schimbare in bine, vine din pacate cu mare scandal – sa nu se amestece Europa! ca stim noi ce e mai bine ! Daca se ancheteaza vre-un mogul e sigur proces politic! Si undeva in spatele scenei politice astia care se injura si se improasca cu rahat la televizor, se intalnesc si chefuiesc – iar am fraierit polimea!
Adevarul este ca noi nu stim ce e mai bine pentru noi si daca nu exista vre-o presiune din exterior lucrurile merg doar mai prost.
„Asa, ca sa existe democratia are nevoie de o patura sociala de mijloc foarte numeroasa si foarte puternica, daca vreti o societate in care resursele, bogatia cea mai mare, capitalul sa fie detinut de catre “burghezime” (sa se mai oftice neo-comunistii putin). O patura de mijloc bogata isi permite sa e educe cum trebuie, decent si nu inghite tembeleviziuni gen A3, OTV, ProsTV, sau mai stiu eu ce. O asemenea societate nu poate fi mituita cu un litru de ulei si un kilogram de zahar la alegeri si mai aleees acolo LEGEA este LEGE, nu conteaza ca esti ultimu sarac sau parlamentar – politia “bate” la fel.”
Traiesc intr-o „democratie” foarte renumita si stiu cum merge treaba pe aici. Paragraful decupat ma face sa rid. Este de o naivitate nostima (daca nu ar fi de plins…) Ideile despre educatie, tembeleziuni, mita sint induiosatoare. Cit despre lege, totul depinde de oamenii pe care ii cunosti (sau nu…).
Fa o vizita prin West – sistemul chiar functioneaza.
Te invit sa iti faci prieteni la cel mai inalt nivel in Germania sau orice tara civilizata, in momentul in care ai calcat pe bec au uitati toti de tine instant.
Vot cenzitar (Wikipedia)
Votul cenzitar este sistemul electoral practicat pe scară largă înainte de instituirea votului universal, care consta în recunoașterea calității de alegător și implicit a dreptului de vot cetățenilor care aveau un anumit venit anual evaluabil în titluri de proprietate imobiliară (terenuri, clădiri) sau stabilit în funcție de cuantumul impozitelor plătite anual asupra veniturilor încasate.
Nu-mi place votul bazat pe avere! Ar fi chiar mai rau dacat actuala situatie. Votul trebuie sa se bazeze pe cunoastere si minte, nu pe bani. Dispretuiesc profund orice forma de drepturi de tip aristocratic.
Ce vot cenzitar…vine tugurlanul la vot, il supui unui test simplu:
Stefan cel Mare a fost:
1. Ultimul iubit al Biancai Dragusin;
2. Colegul lui Adrian Mutu la echipa nu_stiu_care;
3. Domn al Moldovei.
Stie cine a fost Stefan, voteaza, nu stie, mars la el in cotet, la manele, Click si stirile de la ora 5!
George, din punct de vedre practic am un exemoplu edificator….singurul imperiu existent…..UK.
Desi este un sistem oarecum mixt, acei Lorzi, adevarati „mandarini” ocidentali trag liniile evolutiei tarii lor de sute de ani….si nu cred ca cineva ma poate contrazice si sa spuna ca le-au trasat prost…..
Dureaza sa fac un comentariu complet incat nici nu merita deranjul. Totusi:
1. Semanatul cu mana versus semnatul cu utilaje moderne nu inseamna primitiv versus extraordinar.
2. Daca ar creste pedespele „gulerelor albe” si obligaoriu cu executare, ar disparea multi evazionisti si nepotei de-ai matusilor Tamare.
3.IMpozitul ala pe proprietate are efect doar daca schimbi moneda nationala peste noapte caci in caz contrar mereu se gasesc portite de scapat. Mai are rost sa dau exemple?
4. Punctele cu drepturile….cam asa este dar asta este. Vrabia malai viseaza.
La alte subiecte mai bine ma abtin.
PS. Nu ai spus ca intr-o tara normala se ridica monumente pentru eroii din WW2. La noi….ioc.
Votul cenzitar e o porcarie si mai mare. Cum poti construi ceva sanatos cand fundatia e coapta? Nu conteaza cine voteaza ci cine numara voturile. Daca totusi voteaza cei mai de seama oameni ai Romaniei(cateva mii) oare aia doar au muncit pe rupte pana la averea lor de astazi sau….s-au dat pe brazda cu sistemul actual?
Tradare, tradare dar sa stim si noi. Sau nu e asa?
Hai sa spunem ca re drept de vot orice cetatean care are venituri personale declarate de ….minim 20000 euro.
Crede careva ca acela v-a putea fi mituit de cineva cu vreun ban, vreo galeata sau un pix? Credeti ca nu se vor forma „grupuri de votanti” care sa ii cheme la „judecata” pe alesi ca sa vada ce au facut din ce au promis?
averea e un criteriu care a functionat…..poate gasim altul…..dar sa fie un criteriu realist
Biata masă a poporului român alerga de la partid la partid, de la promisiune la promisiune, legându-şi de fiecare, cu credinţa ei seculară, cele mai curate nădejdi, dar întorcându-se înşelată şi amărâtă, cu toate speranţele zdrobite, când de la unul, când de la altul. Aceasta, până când va înţelege odată, că a intrat în mâna unor cete puse pe câştig şi pe pradă.
Erau trei partide mai mari: liberal, averescan şi naţional ţărănesc. Pe lângă ele şi altele mai mici. În fond, nu exista între ele nici o deosebire. Numai formele şi interesele personale le deosebeau. Acelaşi lucru sub alte forme. Nu aveau nici măcar justificarea unor păreri deosebite.
Singurul lor mobil sufletesc adevărat era: religia interesului personal, pe deasupra oricăror dureri ale ţării şi a oricăror interese ale neamului.
De aceea spectacolul luptelor politice era dezgustător. Fuga după bani, după situaţii personale, după avere şi plăceri, după pradă, dădea un aspect de duşmănie neasemuită, acestor lupte. Partidele apăreau ca adevărate cete organizate care se învrăjbeau, se mâncau şi se luptau unele cu altele pentru pradă.
Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. Cine să se mai ocupe de nevoile ei?
Politicienii aceştia cu familiile şi cu agenţii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-şi întreţine clientela politică, bani pentru voturi, bani pentru cumpărarea de conştiinţe omeneşti.
Rând pe rând, cetele lor se vor năpusti şi vor spolia ţara. Aceasta va însemna, în ultimă analiză, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secătui bugetele statului, ale prefecturilor, primăriilor.
Se vor înfige ca nişte căpuşi în consiliile de administraţie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fără nici o muncă, din sudoarea şi din sângele muncitorului istovit.
Vor fi încadraţi în consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane şi zeci de milioane, ca preţ al vânzării lor de neam.
Vor fi încadraţi în consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane şi zeci de milioane, ca preţ al vânzării lor de neam.
Vor da naştere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea. Corupţia se va întinde în viaţa publică a ţării ca o plagă, de la cel mai umil slujbaş şi până la miniştri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea să-i cumpere pe aceşti monştri şi prin ei ţara întreagă.
De aceea, când ţara stoarsă nu va mai putea să le dea bani, vor ceda consorţiilor de bancheri străini, rând pe rând, bogăţiile pământului şi cu ele şi independenţa noastră naţională.
O adevărată pletoră de oameni de afaceri se va întinde ca o pânză peste toată România, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga ţării.
Acesta este politicianismul.
Jos, se vor întinde: mizeria, demoralizarea şi deznădejdea. Vor muri copiii cu zecile de mii, seceraţi de boli şi de mizerii, slăbindu-se astfel puterea de rezistenţă a neamului în lupta pe care o duce singur în contra poporului jidănesc organizat şi susţinut de politicianismul înstrăinat şi de tot aparatul de stat.
Cei câţiva oameni politici cinstiţi, câteva zeci, poate chiar conducători de partide, nu vor mai putea face nimic. Vor fi nişte biete marionete în mâna presei jidăneşti, a bancherilor jidani sau străini şi a propriilor lor politicieni.
Această batjocură, această demoralizare, această infecţie, va fi susţinută, pas cu pas, de toată falanga jidănească, interesată la distrugerea noastră, pentru a ne lua locul în această ţară şi a ne fura bogăţiile. Prin presa ei, care a uzurpat rolul presei româneşti, prin sute de fiţuici imunde, printr-o literatură atee şi imorală, prin cinematografe şi teatre provocatoare la desfrâu, prin bănci, Jidanii au devenit stăpâni în ţara noastră.
Cine să se opună? Astăzi când ei sunt pregătitorii dezastrului şi apariţia lor e semnalul morţii noastre naţionale, cine să le apară în faţă?
Pe post de continuare….Concluzia? „securitatea costă mult. Şi nu numai ca bani.”…Tara asta nu moare din lipsa de programe…moare din lipsa de oameni…
Viabilitatea NATO că forţa militară este mai mult decât neclară şi viitorul Uniunii Europene este nebulos” – observa de curând George Friedman, presedintele-fondator al institutului Stratfor – Global Intelligence. Stratfor este un institut american de analiza geostrategică pe care cotidianul american “Christian Science Monitor “îl recomandă ca pe o “CIA particulară”, iar publicaţia – tot americană – “Barron’s” drept o “semi-CIA privată”. Canalul francez TV France 24 vorbeşte despre Stratfor că de “o firmă care-şi datorează renumele reţelei sale internaţionale de informatori şi calităţii analizelor sale geopolitice”, iar ziarul francez “Le Figaro” scria la începutul lui 2012 ca Stratfor “ar avea legături confidenţiale cu grupuri ca Lockhead Martin, Dow Chemical şi agenţii guvernamentale americane ca Departamentul de Stat, securitatea internă, marina şi agenţiile de informaţii ale Pentagonului”. Stratfor, mai scrie ziarul francez, “îşi bazează reputaţia pe accesul la un număr mare de informaţii confidenţiale pe care le revinde la preţ în aur abonaţilor săi (în plus, difuzează informatii gratuite marelui public)”. Presedintele-fondator al lui Stratfor, George Friedman, a fost unul dintre prea puţinii care au prezis, în 1998, că urmaşul lui Elţin va fi Putin (s-a întâmplat în 2000), că preşedintele filipinez Joseph Estrada nu-şi va termina mandatul (avea să demisioneze, acuzat de corupţie, în 2001) etc.
Acum avem aşadar, pe gratis şi nu plătită în aur, dintr-o sursă cât se poate de credibilă, informaţia că nici NATO, nici UE nu sunt nemuritoare, aşa cum n-au viaţa fără de moarte nici omul şi celalalte vietăţi, şi nici imperiile. George Friedman face această afirmaţie, la un moment dat, parcă în treacăt şi fără a-şi dezvolta spusa, într-un articol în care trece în revistă opţiunile geostrategice ale Poloniei. Un stat cu o poziţie ingrată, între Germania şi Rusia, şi căruia nu se ştie cum îi poate fi mai sigur: să se alieze cu una din aceste mari puteri împotriva alteia, să exploateze rivalitatea dintre cei doi mari vecini, să-şi caute un alt mare prieten undeva mai departe (America) ori să se bazeze pe NATO şi UE. Finalul analizei, pentru cine e curios, e că securitatea costă mult. Şi nu numai ca bani.
Iar acum, când Stratfor constată laconic dar clar, tranşant, “neted” (cum ar fi scris Eminescu) precum că şi zilele NATO, şi zilele UE sunt numărate,
http://www.ziaristionline.ro/2012/09/10/nato-si-ue-nu-sunt-nemuritoare/
„George Friedman face această afirmaţie, la un moment dat, parcă în treacăt şi fără a-şi dezvolta spusa, într-un articol în care trece în revistă opţiunile geostrategice ale Poloniei. Un stat cu o poziţie ingrată, între Germania şi Rusia, şi căruia nu se ştie cum îi poate fi mai sigur: să se alieze cu una din aceste mari puteri împotriva alteia, să exploateze rivalitatea dintre cei doi mari vecini, să-şi caute un alt mare prieten undeva mai departe (America) ori să se bazeze pe NATO şi UE.”
Mi-ar placea sa mai avem granita comuna cu Polonia. Si mi-ar placea si mai mult sa stam la fel de bine militar precum Polonia.
Poate ca tari medii ca Polonia si Romania ar fi facut mai bine sa-si caute prieteni de categoria lor. Hai sa ne imaginam o alianta romano-polona, in ipoteza ca am fi avut o clasa politica la nivelul celei poloneze, care sa inzestreze armata romana asa cum trebuie. Binomul romano-polonez, in cazul asta, tinea in sah binisor MARELE FRATE DE LA RASARIT, de obrazniciile Ucrainei sa nu mai vorbim…
Imi este egal daca vom avea sau nu granita comuna cu Polonia in cazul in care vom reunifica Bucovina si Maramuresul sub steag romanesc. Mai departe, nu dau doua cepe degerate pe aliatul polonez pentru ca experienta ne arata ca aliatul slav ne va trata cu spatele atunci cind vine greul. Polonezii ne iubesc doar atunci cind au nevoie de noi. Mi se pare esential sa ne bazam in primul rind pe fortele proprii. Si sa mai uitam, dracului, de „aliati” care sa faca treaba pentru noi intrucit noi avem chef de scandal intern si furt de ciolan, de bani europeni (o alta „pomana” a altora), si, in general, de toate ideile care se bazeaza pe altii.
Comentariu’ meu?
a, gata a aparut 🙂
Titlul este încuràjàtor, analiza este aproape corectà, dar te pierzi în detalii si în solutii.
Democratia atenianà a fost perversità, dar sunt diferente fundamentale.
La nivelul Cetàtii, democratia este posibilà, dar si atunci erau exclusi sclavii, veneticii, depinzàtorii de altii, femeile ne-emancipate.
(trimit în douà mesaje, nu stiu de ce nu ia întreg)
Tragerea la sorti pentru vistiernic era cea mai indicatà, iar cei care aveau conducerea cetàtii erau îndemnizati pentru timpul „pierdut” prin stricta rambursare a venitului lor de îonainte, proportional cu timpul petrecut la treburile cetàtii.
Ai drepatate cu „legile naturale”, nu numai cà sunt ignorate dar sunt si negate.
„Democratia” în întelesul actual occdental nu este decât o botnità si o castrare, dar frumos ambalatà.
Pentru un subiect pe care îl stàpânesc bine:
„… FALS! Cateva exemple: sunt legi, in multe tari foarte civilizate, SUA, Europa, care incrimineaza negarea Holocaustlui din WW2 sau, in Franta negarea holcaustului armenilor din WW1.”
În SUA este permisà negarea „holocaustului”. În Franta, legea asupra negàrii genocidului armenesc a fost respinsà de Consiliul Constitutional.
http://www.colorado.edu/geography/class_homepages/geog_4712_sum09/materials/Kaplan%202009%20Revenge%20of%20Geography.pdf
Vad ca se incep sa se spuna lucruri care sfideaza total normalitatea , sau chiar gandirea logica .
De ce sa nu fie permisa o lege impotriva negarii Holocaustului ?
Un popor vrea sa fie sigur prin aceasta ca suferintele trecute
nu vor fi uitate , si mai mult , nu se vor repeta niciodata .
In locul contestarii acesteia mai bine sustinerea aplicarii legii prin care cei ce au comis
crime impotriva umanitatii sa nu poata avea statui in Romania . Caci vad ca cei ce au comis
crime impotriva romanilor incep sa fie venerati aici .
In loc sa se scoata tapi ispasitori evreii , ca de obicei ,
mai bine ne-am uita aici , pe forum cum ne luptam intre noi .
Daca Israelul ar fi vrut sa dezmembreze Romania , atat cat este acum , aceasta era distrusa deja .
Daca in loc sa se propuna aberatii , cum ar fi votul censitar , interzicerea dreptului de vot pentru
pensionari , alegatorul ar gandi inainte de a vota : acest candidat a facut rau tarii pana acum sau nu ?
Vot censitar ? Votul universal a fost introdus in Romania abia in 1918 , si si atunci numai pentru barbati .Pentru femei , in
1938 .
Cum a intrat Romania de pregatita in primul razboi mondial avand un asemenea sistem de vot ?
Vot dupa avere ? Va vota cel ce va veni in ” gipan ” , cu lant de aur si imbracat in trening ?
Nu se vede deja rezultatul domniei sale ?
Test de cultura generala la intrarea in sala de vot ?
Cine ar mai vota atunci , caci acum au ajuns desuete perlele elevilor , se publica perlele profesorilor
la examenul de titularizare .
La celelalte articole politice ,unde comenatorii se omorau intre ei am pus cate un comentariu in gluma .
Acum nu-mi mai vine sa rad .
Citisem si eu astazi articolele semnalate de MariusZ. in comentariile sale .
23 august 1939 ? Vad ca se repeta .
Ca preambul a unei alte mari schimbari ce ne va prinde
iarasi nepregatiti .
http://www.gandul.info/international/putin-consolideaza-rezervele-de-aur-ale-rusiei-inaintea-unor-transformari-majore-la-nivel-global-10048998
Nicusor, problema cu „holocaustul” este cà se interzice, în anumite state, studierea faptelor si dovezilor.
Când vei sàpa mai mult, vei avea surprize fatà de de „adevàruri de notorietate publicà”
Când obligi sà gândesti cu postulate, nu poate sà fie libertate.
De ce crezi cà nu este nici o dezbatere, în întelesul cuvântului (A discuta pe larg și adesea în contradictoriu o chestiune, o problemă etc. cu una sau mai multe persoane; a supune ceva discuției) asupra chestiunii?
Ce sa faca prietene Israel ? sa desfinteze Romania ? hahaha. Israel nu exista nici in stare de embrion cand Romania apara pamantul european.
NU stiu daca lipsa de oameni sau de programe sufera Romania dar stiu sigur una si buna. NU suferim de lipsa oamenilor caci in definitiv programele aduc oamenii deci : „NU lasa regulile sa te reguleze!” Ori noi cam asta facem. NU legea e de vina ci normele de procedura si implementare cu multe intersectii si multe intoarceri obligatorii la stanga-mprejur. Sau dreapta; dupa caz.
Citatul intre ghilimele nu-mi apartine dar e asa de frumooooos…
Parerea mea este ca Romania la ora actuala nu este o democratie ci o stat anarhic. Cat priveste dreptul de vot eu l-as conditiona de inrolarea voluntara in armata pe minim 2 ani. Nu sunt insa de acord cu nationalizarea bancilor sau a firmelor foarte mari , as prefera mai degraba o reglementare a pietei. In rest sunt total de acord cu tine.
Anarhie? Ha ha ha. La noi este dictatura. L’etat c’est moi dupa cum spunea un alt „geniu”. Vedea-v-as sotiile facand armata minim 2 ani si mai ales ficele pe diverse teatre de razboi. Se rasuceste Francisco Franco in groapa de ciuda.
De unde le scoateti dragilor?
Armata te invata lucruri pe care scoala sau viata nu te vor invata niciodata. Ca sa nu mai spun ca nu toti suntem capabili sa facem un sport de performanta. In Romania daca ar fi fost dicatatura george era de mult condamnat la vreo 20 de ani munca silnica.
Bre daca era dictatura daia adevarata eram sus de tot acum…crede-ma! Doar fraioeri ajung sa faca puscarie, sau idealisti. Eu sunt pragmatic.
George, ai grija, ca au mai fost unii de se vedeau sus de tot si cand o venit al’ de s-o rugat Eminescu de el acum mai bine de 100 de ani sa se ridice din mormant si sa vina sa ne faca ordine in tara, au ajuns acolo, dar cu o mica schimbare de detaliu – erau in varful unui par 🙂
Tinand cont de timpul de propagare al rugamintii marelui nostru Poet, probabil similar cu cel din Luceafarul, ar cam veni vremea sa fie receptionat mesajul, mai ales daca ne uitam ce viermuiala e la noi in tara, de traim toti „bine” 🙂
Macar norocul sa mai apuc sa vad asta sa-l mai am 🙂
George, mai bine sa-i lasam inca putintel pe altii sa fie acolo sus, ca poate i-o ajunge si vremurile alea de vorbeam adineaori… cu rasplata.
Concret, daca eram pe timpul lui Ceasca ii scriai si tu ode? Sau ai fi fost pragmatic ca Base si dupa te trezeai ca lumea crede ca ai fost securist?
Nu avem nici o tangenta cu democratia desi o putem mima…..suntem un stat fanariot (in limbaj mai…..occidental…o colonie)
Mai degraba feudal la nivel politic si anarhic la nivelul societatii.
Serviciul militar nu e prostie deloc. La noi ar fi chiar foarte indicat pentru ca disciplina nu se invata si deprinde nicaieri – printii sunt plecati sa faca bani prin Spania/Italia, la scoala profesorul trebuie sa respecte elevul si nu invers si in rest… nimic.
In Romania nu e democratie – lucru foarte clar de altfel. Nu e nici dictatura decat cea a prostiei, ignorantei si inculturii. Oooo ba da! mi-am amintit! e „stat politienesc”!
Oameni buni, lasati-va frustrarile in legatura cu armata in trecut. Disciplina se invata si din alte parti. A facut cineva sport de performanta si nu a invatat ce inseamna disciplina ? Folbalul iese din discutie pentru ca nu e sport ci circ. Nu faceti confuzie intre educatie(nu aia de la scoala) de calitate si disciplina impusa cu ordine cretine. Armata a fost este si va ramane fruntasa la nivelarea scoartei cerebrale daca tot vorbim de disciplina facuta in Romania. De la „trebuie” pana la cata bataie se manca in scoala de la profesori e cale lunga. Daca tot e sa vorbim de ce trebuie avem nevoie de o perceptie diferita si schimbarea educatiei in cadrul celulei de baza a societatii.
N-am facut armata, le-am dat cu tifla la aia de la recrutare si ma-am distrat de nervii lor.
Asta nu inseamna ca nu as fi vrut sa o fac, dar eram prea ocupat cu studiile la momentul respectiv. Am avut totusi ocazia sa ma joc cu niste arme de foc si a fost ca si cum i-ai da unui copil de 2 ani o jucarie, mi-a fost greu sa le las din mana.
Exista foarte multi oameni care vad un WC sau aud de sapun doar in armata, in rest nu au ocazia sa „experimenteze” civilizatia moderna. Plus ca acolo te intalnesti cu tot felul de oameni, iti dai seama ca un maramuresean si un oltean vorbesc aceeasi limba, se fac schimburi de injuraturi etc etc. Poate nu va vine sa credeti dar unii invata sa citeasca si sa scrie in armata, ba chiar sa si vorbeasca romaneste. Deci nu era chiar asa de inutila.
Desigur, nu este perfecta, dar asta nu inseamana ca nu ar fi fost loc de mai bine. Am putea sa ne inspiram dupa modelul finlandez de exemplu. Acolo este normal si firesc sa faci serviciul militar la 18 ani iar daca esti vre-u ciudat cu religie care nu iti permite sa te atingi de arme faci serviciu public.
O metoda foarte buna de control al cheltuielilor si veniturilor publice este transparenta – sa existe un sait, un portal unde sa poti verifica in timp real cum sunt folositi banii publici, etc etc.
http://www.porcisme.ro
Poftim site-ul .
Au ajuns pe la 27 de miliarde 🙂
George, cred ca si Banca Mondiala citeste si analizeaza articolele de pe acest site. Uite raspunsul BM la problema ridicata de tine in capul paginii:
Pentru a integra sectorul subteran în economia declarată, reprimarea nu este suficientă, avertizează BM, care solicită măsuri fiscale pentru a face circuitul legal „mai atractiv”, în special prin limitarea impozitării muncii.
Pentru a compensa lipsa de venituri care ar rezulta pentru state, experţii Băncii Mondiale cred că un impozit progresiv asupra proprietăţilor ar fi „promiţător”.
http://www.adevarul.ro/financiar/Banca_Mondiala_sugereaza_sa_limitam_taxarea_muncii-dar_sa_introducem_impozitarea_progresiva_in_locul_cotei_unice_0_772122964.html
Chiar daca „ziaristii” s-au straduit sa escamoteze informatia, citatul lumineaza ideea: impozit progresiv ASUPRA PROPRIETATILOR. Acest impozit progresiv se refera, deci, la proprietati (in viziunea BM) si nu la cota unica de impozitare (aplicata veniturilor), asa cum s-ar putea intelege la o lectura neglijenta.
Ideea nu este bineinteles a mea. Face parte din asa-zisa economie rationala, o filosofie foarte simpla care militeaza pt o economie naturala: impoziteaza capitalul care stagneaza si nu produce, si lasa liber capitalul care genereaza locuri de munca si plus valoare. Orice economist stie asta. De ce nu se aplica?!
Pai care politician roman este suficient de barbat sa faca asa ceva?! Adica sa tai si ajutoarele celor sanatosi beton si sa le si mai taxezi propietatile?! Trebuie curaj frate si patriotism sa-ti asumi asa ceva. Adevarat ca atunci, in maximum 5 ani, copiii nostri ar avea un viitor in propria lor tara. Alt viitor decat vanzatori in hypermarket, sau functionar bancar.
Voi repeta pana mi se usuca gura: solutiile sunt elementar de simple!!!
George, sunt 100% de acord cu tine, iar daca ai nevoie de sprijin in acest demers sunt 10000% cu tine.
Cred ca trebuieste, asa din vorba in vorba ca noi, gloata, ca specie incapabila sa decida la nivel individual, sa incercam sa ne unim in jurul unor idei cu adevarat bune care sa ne scoata pe NOI, pe toti din jegul in care traim. Iar dupa ce le cristalizam si simtim ca acele idei sunt bune sa gasim tot dintre noi, din gloata, pe unii care sa le sustina. Sunt sigur ca vom gasi cativa care sa aiba onoare si curaj sa faca asta si sa isi asume orice sacrificiu pentru gloria eterna.
Am convingerea ferma ca daca o mana de oameni incep acest demers cu convingere si consecventa, vor fi foarte multi care se vor alatura, iar daca ideile sunt juste si nobile nu exista NIMIC pe lumea asta care sa impiedice realizarea lor.
Din pacate ai doar doua posibilitati :
1. Cea mai usoara : Iti faci propiul partid si ai nevoie de 25000 de semnaturi in 18 judete sau te inscrii in unul deja existent.
2. Faci un proiect de lege , aduni 100.000 semnaturi si il trimiti in parlament.
Ar mai fi a 3-a sa candidezi independent la parlamentare , dar iti trebuie semnaturi de sustinere totalizand 5% din numarul total al persoanelor cu drept de vot din acel colegiu.
Ce alegi?
Nu vreau sa jjignesc pe nimeni, dar eu am ales de mult sa muncesc pentru mancarea mea, nu s-o fur altuia de la gura. Eu personal cred ca Romania este tara cu cel mai frumos nume din lume. Insasi numele imi da fiori si imi umple gura cu miere. Sentimental?! Nu sunt deloc sentimental, este doar o chestiune de educatie.
Iar partidele nu sunt o solutie….solutia este in alta parte.
Frumos George….foarte frumos….
Cred ca „Codrul” ne-a dat o directie pe care in ignoranta noasta(eu cel putin mi-o asum) nu am vazut-o…..OBSTEA
George hai sa nu mai inventam noi roata. Actualul sistem se bazeaza pe partide politice in toate tarile civilizate, hai sa vedem cum facem sa avem si noi niste politicieni civilizati .
Revoluţia franceză s-a desfăşurat în numele unui slogan intrinsec contradictoriu şi irealizabil: „libertate, egalitate, fraternitate”. În viaţa socială, libertatea şi egalitatea tind să se excludă în mod natural, sunt antagonice una alteia! Libertatea distruge egalitatea socială – acesta este chiar unul din rolurile libertăţii –, iar egalitatea restrânge libertatea, deoarece, altminteri, prima nu ar putea fi atinsă. În ce priveşte fraternitatea, ea nu face parte din familia primelor două. Este doar un adaos exaltat la slogan şi nu dispoziţiile sociale vor crea adevărata fraternitate. Aceasta este de ordin spiritual.
Mai mult, acestui slogan temerar i se adăuga pe ton ameninţător: „sau moartea”, ceea ce îi distrugea întreaga semnificaţie. – A. Soljenitin.
Inclusiv Eminescu s-a pronuntat impotriva democratiei, din 2 motive: 1) nu este in traditia poporului roman si 2) este un sistem care duce la catastrofe.
1) In Romania a existat un sistem extraordinar, numit OBSTEA. Acest sistem, prin care toti puneau la comun mijloacele de productie facea sa nu existe oameni saraci si discrepante intre bogati si saraci. In caz de razboi, Batranii sau ELITA obstei, alegeau un conducator de osti( VOIEVOD) pe perioada razboiului. Cu timpul, acesti batrani, ELITA, ridicata din tarani crescuti pe aceste pamanturi( carora li se spunea MOSII) au ajuns BOIERI. Iar ei, impreuna cu episcopul( dupa modelul imperial al celei de-a doua Rome, Constantinopolul) alegeau Domnul. Domnul nefiind vreun dictator, ci un „prim-ministru” ridicat din popor, pentru popor. Legatura dintre ultimul taran si domn era asigurata.
Cand ELITA s-a instrainat de neam, adica in perioada fanariota, totul s-a dus pe apa sambetei. In loc de boierii pamanteni, care cunosteau taranul( chit ca-l mai si exploatau) au aparut veneticii. Efectele au fost catastrofale.
Din pacate, cam de-atunci, in afara de perioada interbelica, suntem cam in aceiasi situatie.
Problema este ca poporul s-a degradat – in urma comunismului si partial cosmopolitismului de la inceput de secol XX – si acum a ajuns sa creada ca este o entitate. Poporul NU este prost, dar nu reactioneaza pentru ca nu are in cine sa-si puna sperantele. Daca ar exista o speranta cat de mica, ar exploda tara. Dar nu exista.
Ca forma economica, distributismul se pliaza cat de cat la modelul asta…
Scuze pentru dubla postare, dar recomand acest articol: https://codrul.wordpress.com/2012/06/14/cateva-reflectii-asupra-democratiei-din-tara-noastra-si-din-lume/
Ideea asta de a revenii la traditii….de obste, batranii satului, electori ai obstii mi se paresenzational de potrivita pentru Romania.
Cum vezi tu, din punct de vedere practic, sa se poata revenii la Obste si sfatul batranilor Obstii? Sincer cred ca undeva in traditie exista si renasterea.
Tara aia e controlata de un sistem mafiot.
Sistemul a fost in asa hal tunat ca nu se mai poate schimba mare lucru care sa influenteze mersul lucrurilor…
Intrucat mafiotii sunt la putere sistemul n-o sa se schimbe niciodata de sus in jos.Adica aia n-or sa se bage niciodata din proprie initiativa in puscarii si n-or sa-si inchida robinetul cu banii publici.
Asa ca voi stati linistiti si asteptati sa se ridice politicienii cei cinstiti si patrioti care or sa schimbe ceva in bine pt voi si pt tara…numa’ ca din pacate nu realizati ca sunteti muritori si asteptarea o sa cam dureze…indefinit…
Schimbarea de jos in sus iarasi este improbabila. Prea multe oi dependente de robinetul pe care-l controleaza policienii. Prea multi pensionari, asistati, bugetari. Astia or sa voteze fix pt o felie de salam in plus, promisa inainte de alegeri si luata inapoi dupa alegeri. Dar oimea e atat de disperata de foame ca se multumeste si cu lunile alea de dinainte de alegeri in care a mai apucat ceva…
Plus o natura tembela a romanului…
Cei care au avut spirit de initiativa, dupa ce s-au saturat de rahatul de acolo, s-au carat deja din tara. Si inca se mai cara, cu disperare: exemplu socant, cel putin pt mine de curand, el inginer hardware, ea stomatoloaga cu cabinet personal in Bucuresti, el si-a gasit de lucru in Germania fara sa cunoasca bine germana (cine l-a recrutat il cunostea, tipul lucrand pt ei in Romania, si l-a luat in Germania la headoffice), ea e convinsa ca o sa-si gaseasca intrucat era un stomatolog bun si o tipa muncitoare fara fitze si gretzuri, cu doi copii dupa ei aruncati in scoala de a doua zi de cand au ajuns acolo direct in fluviul limbii germane fara sa cunoasca o boaba anterior. Deci nu tigani si nici muritori de foame, oameni care o duceau binisor au lasat tot fara sa ezite si au plecat fara sa se uite inapoi.
O clasa de mijloc cu initiativa iarasi se pare ca nu se formeaza in Romania.
Nimeni nu pune presiune pe politic. Daca ar iesi niste oameni in mod constant si le-ar da cu niste pietre in cap s-ar mai schimba niste obiceiuri. Dar nu iese nimeni…toata lumea asteapta sa triumfe legea si toti au impresia ca au timp suficient sa astepte, fiind nemuritori…
Asta cu sa voteaze numai aia cu bani nu e OK, in Romania ar vota numai cocalarii si hotii din toate guvernarile anterioare. D’alde Becali Voevod…
Poate ar trebui sa voteze doar cei care contribuie cu ceva la societate, cei care au un job sau o afacere si platesc taxe. Poate ar trebui sa se excluda de la vot orice persoana asistata.
Inclusiv pensionarii, care odata retrasi din viata activa ar trebui sa aiba bunul simt sa nu mai traseze viitorul celor tineri pt o felie de salam in plus.
Dar ce te faci ca si ratatii ‘are’ drepturi…
Deci astea sunt, ma rog, science fiction…
„Oricum eu sunt adeptul prabusirii totale”
Si eu sunt adeptul prabusirii totale, pt ca numai atunci mai sunt CEVA sanse sa se schimbe sistemul si eventual sa se aseze pe baze sanatoase. Dar clasa politica nu vrea asta, pt ca ramane fara obiectul muncii, de aia sistemul asta putregait este mentinut asa, vaca de muls. Si nici macar atunci cand se prabuseste nu e garantata schimbarea in bine, la noi s-a prabusit regimul Ceausescu si s-a instaurat ce se vede…
Asta cu visele despre impozitarea proprietatii: pai gandeste-te cine are proprietati in Romania.
Ma refer la cei cu apartament in Bucuresti, apartament in provincie, vila primita donatie de la sora, teren intravilan de 1ha in centru primit donatie de la varu’ lu’ bunicu, casa de vacanta la Mare a sotiei, casa de vacanta la munte a ginerelui, vreo doua blocuri de inchiriat cumparate cu bani imprumutati de la prieteni, vreo 20 de hectare extravilan mosteniti de la sora matusii lu’ bunica.
Crezi tu ca astia vor sa-si impoziteze proprietatile?
Asa ca treburile vor mai merge alandala acolo in deriva inca vreo cateva generatii si nu se stie, asa cum am mai avut noroc si altadata, de vreun Stefan sau de o Unirea Cea Mare, poate om mai avea noroc…
In rest si blogul este bun pentru defulare 🙂
Care sint principiile de baza ale democratiei? Pina si ziarele mai usurele, fara pretentii de „quality”, le pot enumera in detaliu. Spun „enumera” pentru ca nu sint multe. Primul principiu, de baza (se aplica si in Romania, si in USA, si peste tot…), este urmatorul:
Juma’ de milion locul!
In realitate, subalternii Laurei Codruta Kovesi incearca sa realizeze un flagrant privind traficarea colegiilor eligibile de catre liderii politici. Si astfel se va putea prezenta opiniei publice proba zdrobitoare privind coruptia „baronilor locali”, care au ajuns sa vanda locurile de parlamentari ca la piata. Surse din cadrul anchetatorilor sustin ca au informatii ca pretul pentru un mandat aproape sigur de deputat ar ajunge la 500.000 euro, din care spaga sefului de filiala este de 150.000 – 200.000 euro, restul varsandu-se la centru pentru campania nationala.
Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/actualitate/flagrant-la-%e2%80%9ebaronii%e2%80%9d-care-vand-angro-colegii-eligibile-191421.html/#ixzz26EIblzNj
Democratia este ceva sublim si inaltator…Ar fi interesant de aflat care este tariful „in the states” ca sa putem sa comparam standardele in vigoare.
Mă impresionează gsg ăsta… are vână (mentală) și spune clar ce are în căpușă.
Am citit absurdități și mai mari (ref. comentarii) decât votul cenzitar, sau după avere. Nu vreți cumva după coeficientul de inteligență raportat la înălțime X masă? Nu mai comentați sistemul de pe margine, intrați și faceți mai bine dacă puteți.
Se discută, se propune, dar problema milenară (chiar vreo două-trei secole mai mult de atât) a românimii a fost că nu FAC.
Deși nu îs total de acord cu ce spune micul nostru politruc negru andrei, postarea legată de cum poți face: politic prin partid, la care eu aș adăuga ONG, asociații, șa… respectiv prin inițiativă civică gândiți program, dați la oameni să cetească și să își asume prin minima semnătură de acord…
Dar să tot rumegi reprezentanții țării (politicienii), să-i bălăcărești (din motive de bun simț, deci îs în acord cu domniile voastre că ei e porci), dar să nu cumva să te opui votării (confirmării a ceea ce reprezintă și fac).
În esență este evident că odioasa clasă politică lucrează mai degrabă NU în interesul tău, de aceea sintagma mea „SINIȘTRII MINIȘTRI”. Dar cine vă oprește să faceți ce puteți pentru țară (în esență pentru voi pe termen lung)? Pe mine nu m-a oprit nimeni (încă) și asta îmi spune ceva.
Spor și o zi productivă!
De acord cu tine cu o 2 mentiuni : constitutia romaniei nu da prea multa putere ong-urilor si 2 eu nu sunt un politruc sunt un simplu membru al unui partid fara functii de conducere.
-ACNegru
1. Până la urmă ești aderent democrat-liberal sau civist forțist (căci nu e clar)?
2. Să nu te simți cumva ofensat de termenul folosit (nu era nimic denigrator la adresa ta), și eu sunt politician, om de dreapta și înțeleg situația.
Într-un fel suntem exact cum am scris, chiar dacă vrem să facem bine pentru țară. Oricum vom fi scuipați (nu neaparat la propriu) și judecați, și atunci sau în special atunci când pornim să facem lucruri bune – vezi „Noi nu ne vindem țara” atunci când era de bun simț să se facă și la valoare pt toate părțile… apoi au vândut mizeriile pe nimic, acum mizeriile țipă despre intruziunea UE (băi! suntem în UE) în treburile lor murdare. Lumea (și pe aici) chiuie cum că îs interse… normal că sunt, dar nu toate îs rele, oameni buni (și mai puțin buni). La fel cum VW nu avea interse rău la DACIA, dar nu au fost trimiși la plimbare să facă SKODA OCTAVIA la cehi, că doar dacă era la noi era mare samavolnicie, nu-i așa?
La treaba cu ingerințele în treaba țării:
Alo trezirea! Treaba asta este ca și cum elevul indisciplinat miorlăie amenințător la dirigintele care îl avertizează că e pe punctul de a avea scăzută nota la purtare, cu perspectiva de a rămâne repetent… Păi aia e treaba dirigintelui și o face exclusiv în beneficiul elevului idiot rebel, deși acesta nu se prinde.
Într-adevăr constituția a fost redactată fără a permite societății civile prea multe posibilități de expresie, așa a fost comanda clientului Iliescu, iar dl Iorgovan a satisfăcut clientul (doar așa e în kapitalism, nu? – clientul nostru, stăpânul nostru).
Avea dreptate omu care a zis că acesta e loc de defulat… salve magister!
Sunt membru PDL din 2002 si voi ramane chiar daca va avea soarta PNTCD( sincer mi-as dori atunci sigur vom scapa de alde Blaga,Udrea,Videanu etc). Folosesc imaginea ai din 2 motive
1. Sigla PDL creaza multa repulsie pe acest site.
2. Inca mai cred in MRU.
Vezi tu problema cred ca tine de comunicare. In toate partidele exista oameni competenti , dar care ori nu sunt lasati sa o faca ori nu reusesc sa comunice suficient de bine astfel incat sa atraga voturi.
Cristiane, in sistemul cu partide politice, nu oamenii sunt problema, ci tocmai sistemul corupt care te propulseaza sau nu in frunte. Gaunos este si sistemul de amicitii care se creeaza, iar PDL-ul a fost pt mine, o extrem de crunta dezamagire. Niciodata nu am simtit atata incompetenta si atata furaciune si nepotism, ca in ultimul an al guvernului Boc. O nesimtire pe fata, din aceeasi colectie cu manelistul gras si lant gros de aur la gat.
Nu esti singurul, ca ma crezi sau nu si eu gandesc la fel. Mai ales cand principala promisiune a PDL a fost sa schimbe acest sistem.
Cristinel….cand ai facut propaganda de partid si te-ai prezentat ca parte a unui sistem mafiot…m-am exprimat liber.
Acum cand vad ca vrei sa mori odata cu partidu’ , marea ta iubire (se pare ca prima) si plecand de la premisa ca in esenta s-ar putea sa nu fi viciat si s-ar putea sa vrei bine pentru „obstea” ta simt nevoia sa iti spun ce gandesc majoritatea despre un sinucigas din dragoste: „un prost”.
Cred ca daca ai putea sa evoluezi un pic in modul de gandire si nu te-ai mai remorca la unul sau la altul (cometele ce traverseaza lumea politica romaneasca), daca ai privi la nevoile celor din obstea ta, ai incerca sa privesti din punct de vedere moral evenimentele si oamenii…..s-ar putea sa ai o evolutie ca om politic si sa nu iti fie jena cand ramai tu cu tine.
1. PDL nu va avea soarta PNTCD.
2. Nu este vorba ca mor de gat cu partidul . Nu sunt un tradator si nu iubesc tradatorii. Si nici tradarea.
3. Daca avem opinii diferite nu inseamna ca facem propaganda unui partid sau altul.
4. Cred ca ai auzit de vestitul sat Lepsa , cel cu prezenta la vot de 250%. Gandestete ca acolo am candidat eu la primarie intr-un fief al PSD(in 2008 PSD a castigat cu 80%) impotriva unui baronas care platea 500 de ron pentru un vot. Cu ce am venit eu in schimb ? Cu proiecte pentru dezvoltarea localitatii si crearea de locuri de munca. Fara nici un ban dat pentru voturi , fara alte pomeni electorale si doar cu promisiunea ca prin munca vom reusi sa traim mai bine. Am pierdut la 13 voturi, cel mai bun scor al PDL din Vrancea, si am obtinut majoritatatea in consiliul local si viceprimarul. Daca nu ma-s fi gandit niciodata la binele societati din care fac parte nu cred ca as fi fost votat de 1210 persoane.
Un esec e premisa unei victorii
Nu il consider un esec. Am 26 de ani si am candidat pentru prima data. Am timp.
Foarte bine, sa nu te dai batut!
Cat despre sigla PDL, nu neaparat avem toti ceva cu ea, dar prezenta ei pe comentariile tale pe acest blog aduce a propaganda electorala. Iar activitati politice de acest gen multi dintre noi dorim sa fie tinute departe de acest site.
Aici ne concentram pe discutii pe teme militare sau economice sau ce or mai fi, dar nu cu abordari politicianiste, ci focalizat strict pe binele cetatenilor si al tarii noastre. Punct.
Sunt de acord, sigla aparea deoarece ma logam cu contul de pe facebook si aia era fotografia de profil. Cat despre propaganda o mai spun odata nu am nici o intentie. Imi exprim propiile opinii si cel mai important invat.
O declaratie la subiect a Presedintei Lituaniei – eu as alege-o presedinte al Romaniei daca as putea!
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/presedintele-lituaniei-la-cotroceni-avertisment-dur-pentru-politicienii-romani-119756.html
Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a lansat un avertisment dur la adresa politicienilor români, în conferinţa de presă de la Cotroceni.
Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei, avertisment dur pentru politicienii români
Oficialul lituanian le-a cerut să se comporte “matur şi responsabil”, adăugând că agitaţia politică şi schimbarea a trei premieri în şase luni au afectat absorbţia fondurilor europene din ţara noastră.
“Toate ţările au dificultăţi, toţi ne gândim la disputele politice, dar maturitatea politică înseamnă că orice ideologie politică ar avea partidul din care faceţi parte, trebuie să înţelegeţi că poporul dumneavoastră este primul care contează. Acesta este un avertisment: dacă nu veţi fi capabili să vă maturizaţi, să vă comportaţi responsabil din punct de vedere politic, povara va fi pe umerii poporului român. Nu veţi putea avea suficiente fondurie de la Uniunea Europeană, nu vi se va deschide zona Schengen şi acesta va fi eşecul tuturor partidelor politice”, a declarat Dalia Grybauskaite.
“Această instabilitate pe care o putem vedea acum din exterior, schimbarea a trei premieri în şase luni, deloc suprinzător se reflectă şi în capacitatea dumneavoastră de a performa în UE, şi mă refer aici în special la capacitate de absorbţie a fondurilor europene“, a mai spus preşedintele Lituaniei. “Ţara dvs este ultima dintre statele membre UE la capitolul absorbţia fondurilor europene. Acesta este un mesaj negativ. Din cauza agitaţiei politice, ţara este paralizată şi nu îşi poate rezolva problemele”, a precizat Dalia Grybauskaite.
Ce vad eu aici e un amestec de idei socialiste si capitaliste . Actualul sistem politico-economic se afla pe o panta descendenta de multa vreme doar ca acum e mult mai abrupta si continua sa se adanceasca . Nu e vorba ca esti deacord cu o cadere totala (colapsul) e in firea naturii sa respecte o anumita perioada de bunastare (mai mult sau mai putin sustenabila) cu o perioada de declin urmata de de un conflict general. Factorul uman este imprevizibil si creeaza sincope . Incercam sa gandim si sa implementam un sistem perfect DAR asta nu e posibil fiindca asa cum spunei si tu e impotriva naturii sa consideri ca suntem egali .