The Queen is dead. Long live The King!

Nastere: 21 Aprilie 1926 – Incoronare: 2 Iunie 1953 – Deces: 8 Septembrie 2022

113 comentarii:

  1. Condoleante , o dinastie sa sfarsit si va incepe o alta

    1
  2. Eu credeam ca va fi William. Da cică l-au pus rege pe moș Charles.

    3
  3. king charles al câtelea ?

  4. Gorbaciov, Elisabeta 2… râde Iliescu…

    14
  5. Salut. Dumnezeu so ierte, cu bune si cu relè a calauzit poporul sau timp de 70 de ani.

    10
  6. long live the king

    5
  7. avand in vedere apetitul lui charles pentru viscri ….

    3
  8. Ce păcat că nu avem și noi Rege în funcție , era mai bine cu Monarhia decât cu Iohannis ,Ciucă care apropo a promis ajutor financiar pentru agricultori din RM și noi suntem unde suntem cu măsurile lor,de agricultori români nu vorbeste nimeni. Condoleanțe familiei regale și pace noului Rege !!!.

    3
  9. RIP Elizabeth!
    Long live Charles!

    4
  10. Condoleante!
    PS: o nava romaneasca a lovit mina pe care trebuia sa o neutralizeze. Mina a ripostat. Nava militara s-a facut de cacao…

    14
  11. Șușchievici, Kravciuk, Burbulis, Gorbaciov, Elizabeta. Am aflat destul de repede răspunsul.

    Deci who is next?

    1
  12. Morții cu morții , vii cu vii … Una peste alta , speram ca anul asta intram și noi in Schengen , acu ca îl avem pe Carles de Viscri , Rege peste anglo-saxoni

    3
  13. Nu stiu voi cum sunteti insa eu cand vad ca toti pe cei care i-am respectat si admirat se duc pe capete (din anumite puncte de vedere : regele Mihai, regina Elisabeta, Ion Caramitru si lista poate continua), iar cei pe care ii detest si merita sa sufere in eternitate (Ilici pe primul loc) inca sunt bine mersi, ma apuca nervii si imi vine sa…
    Cred ca odata cu moartea reginei Elisabeta chiar se incheie un capitol al istoriei noastre contemporane. Sper doar, sa inceapa una mai buna insa ceea ce se intampla in jurul nostru sau mai bine zis, pe intreg mapamondul (razboaie, foamete, incalzirea globala) nu imi ofera prea multe sperante. Dumnezeu sa o ierte pe regina!

    5
    • „Nu stiu voi cum sunteti insa eu cand vad ca toti pe cei care i-am respectat si admirat se duc pe capete (din anumite puncte de vedere : regele Mihai, regina Elisabeta, Ion Caramitru si lista poate continua), iar cei pe care ii detest si merita sa sufere in eternitate (Ilici pe primul loc) inca sunt bine mersi, ma apuca nervii si imi vine sa…”

      …poate asta ar trebui sa te faca sa-ti pui intrebari asupra propriei scari a valorilor, pentru asa cum bine stim de la Radio Guerilla, „Binili invinge!”. :))))

      5
  14. O Regina in adevaratul sens al cuvintului. Istoria nu o va uita , iar supusii sai sa fie fericiti ca au trait sub spectrul ei. Putini cetateni ai unor tari pot intra la aceasta categorie.

    1
  15. Pentru majoritatea dintre noi, a fost Regina Angliei pe tot parcursul vietii noastre. S-a incheiat o era!

    Nu credeam ca mai prinde Charles tronul :).

    3
  16. mie mi-a plăcut și am admirat-o .
    longevitatea,controversele,impletiea laturei umane cu sobrietatea regală,experienta de viată ….o femeie și regină puternică.

    6
  17. Condoleante. A fost mereu eleganta, discreta si totusi eficienta

    2
  18. o crapat satana
    ochii pe costel ca asta sustine revizionismul

    5
  19. Condoleanțe!
    Sunt foarte curios cum va evolua dragostea Regelui pentru țara noastră. Am observat maniera discret-monarhică de a conduce ( cu largul concurs al Curții Constituțiionale) a Președintelui nostru din ultimii ani…

    1
  20. Eu zic ca regina a procedat gresit si s-a ajuns la Brexit …

    Dar asta e strict parerea mea.

    In rest, o monarha distinsa, longeviva, care a avut puterea si mintea de a tine un imperiu destul de inchegat, care a vazut interesele tarii sale si s-a preocupat de bunastarea locuitorilor – chair daca acestia s-au diversificat cultural.

    Au fost si bune si rele in timpul domniei sale, nimeni nu e perfect – mai ales ca nu a avut control total asupra guvernului.

    Sper ca Charles ca avea influenta sa ne ajute sa intram in Schengen, sa scapam odata de pasapoarte si controale la granita de vest – mai ales – ca parca sintem ciumati …

    Long live the King !!

    3
    • Ti-am dat like pt penultima fraza. Zici gresit – regina nu se amesteca in politica …. asta o face guvernul. Daca s-ar fi amestecat ….ar fi fost vai de fundul ei. Iar guvernul a respectat votul popular care a avut loc de 2 ori pe tema asta…bun – rau …cum a fost. Greseala vine de la Cameroon. Noi am votat la referendum pt 300 de parlamentari si …pare ca s-au inmultit de fapt.

      5
    • Nu are voie sa se bage in optiunile poporului. Si-a respectat prerogativele pana in ultima secunda.
      Pe de alta parte, este ceva ce se numeste diplomatie regala, si acolo Charles face treaba de cam 50 de ani.

      6
    • A fost contra brexitului. A aparut public cu o garderoba care simboliza steagul UE. Nu se putea amesteca in treaba guvernului.

      6
    • Cum sa te ajute regele Charles cu intrarea in Schengen cand Regatul Unit a iesit din UE?

      10
    • Bai feciori, uite eu sunt fascinat de asta, fix ce se intampla aici, acum: patru romanasi aici dezbat familia regala a planetei. Ca rapid daca intreb pe cineva cum o cheama pe regina Danemarciei, voi primi, stai boss… ca gugal acum.Caci ei sunt etalonul regalitatii pe mapamond. Deci noi trei dezbatem atributile reginei, si le stim. Va dati seama cat de exemplar s-a achitat de aceste atributii incat niste romanasi crescuti in comunism le stiu?
      Imi amintesc episodul descris de Iulian, bai cata eleganta. Le-a spus voalat, bre, nu-i bine, dar voi ati decis si va respect optiunea, ce zice poporul e sfant. Cata eleganta.
      La noi, suveranii, pe cand aia 300? Aha. exact, poate cand om avea republica pe bune, sau monarhie. Adica la pastele cailor.

      9
    • „a avut puterea si mintea de a tine un imperiu destul de inchegat” – aici iti dau dreptate. A se vedea diferenta dintre destramarea imperiului francez dupa WW2 si cel britanic.

      1
  21. No, amu sa comentez si eu mai amplu, pentru ca as minti daca as spune ca nu voi uita la toata procesiunea, si din curiozitate si din admiratie pentru unu stat functional.
    Am spus si repet, republican de principiu find nu pricep foarte bine tot sistemul asta de grade aristocratice, de principi, regi si regine, insa incercand sa evit sa am doar certiudini in prostie citesc.Si atunci se nasc intrebarile.
    Dar sa revin asupra declaratiei anterioare, republican find si totusi avand admiratie pentru Regele Mihai. Din pacate in Romania republican inseamna sa zici nasoale de Regele Mihai, bagi ceva si cu Duda si esti smecher. Natural, chiar daca pentru unul care a mai deschis niste carti, ti-a pus prostia pe avarie. Asa sa se vada de la distanta. Aici erau doua variante, fie niste pui de securisti fie niste omeni educati in spiritul vremii si a prieteniei romano-sovietice. Am vazut cu sustinatorii res publica, adica bunul public, si a emanatiei tuturor organelor de conducere din randul poporului (bing, trebuia sa se aprina un bec aici pentru aia care au prins constient ceva pre 89) il scuipa pe Mihai insa cu aceeasi limba flegmonoasa ii lingeau pe altii in fund, altii care garantau un sistem de privilegii, un fel de nomenclatura pe rit nou post 90. Deci mai marii republicani cei care vorbeau impotriva “privilegilor regale” vorbeau tot de privilegii, insa pentru ei. Asa aparut o noua aristocratie, noroc ca ne-au ferit de Sturdza, Stirbey, Bibesti si Cantacuzinoi in frunte cu niste Hohenzollerni. Asta a fost cadrul constitutiei din 1990 si nu altul, nu poporul revolutionar, nu „we the people”.Ci mentinerea de privilegii in capitalism aparent. Aristocratia bugetara i-as spune si ne-au ferit de privilegii, privilegii precum o pensie de 15k euro a unui ex-procuror/securist/ofiter de penitenciare in conditile in care fosta regina Beatrix a holenderilor are cam 14k pensie. Tot lipsa asta de privilegii ne-a dat pe bosul de la Transgaz de are salar mai mare decat functionarul republican denumit POTUS. Dap, baga $ in buzunar mai mult decat Biden, am pus linkul pe PSR acum o luna. Tot lipsa de privilegii si cheltuieli „regale” ne-a generat o primarie intr-un oras de 50 de mii de oameni, cu 850 de angajati, si toata Casa Regala britanica functioneaza cu 800 de angajati. Primarie de Capitala nu mai vorbim, ca am inteles ca acolo sunt mai multi angajati decat la Parlamentul European si Comisia la un loc.(43.000 la mUE si 45000 de Bucale)
    Tot republica la noi, aia care ni s-a dat de mai marii ei garanti ai anilor 90 asigura un vot pe liste, si asigura ca oricat mesteci in optiuni acolo, tot cine trebuie iasa, pe lista, la controlul absolut al partidelor, tot alea care trebuie. Tot acest sistem garanteaza faptul ca in pur stil republican si fotoliul de parlamentar poate fi mostenit din tata in progenitura.
    Ironia suprema este ca noi, astia cu idei republicane, niciodata nu vom putea „atinge” decizia, si factorul decizional. Nu va exista niciodata un proiect de modernizare a constitutiei si statului, unde sa ai res-publicanule ceva de spus. Ba mai mult, suveranul, adica noi boborul si-a luat-o peste bot la exercitiile de suveranism, adica referendumurile. Asteptati voi mult si bine aia 300 de parlamentari, si fara penali, si bla-blauri de genul.
    Asadar, noi nu am avut o republica unde ne-am sfădit cu regele inainte, ca italienii si optiunea noastra a fost un presedinte. Noi am primit o republica calare pe tanc si in 90 reparatii anului 1945 nu-i puteam cere dupa 45 de educatie in care raul sprem era un Rege care l-a avut profesor pe Iorga si binele suprem era un cîrmaci cu 4 clase atat de prost incat la propria sa ungere in functia de presedinte purta un sceptru in mana. Nu suntem nici Finlanda unde optiunea republicana a fost consfintita de presedinti unul si unul, chiar daca nobilului de origine germana, Regentul Baron von Mannerheim i s-a propus o forma de monarhie in 1919 si a refuzat-o categoric.
    In concluzie, ma voi uita la un stat functional in aceste zile, cu un sistem pe care nu-l pricep foarte bine insa mi se pare interesant. Voi citi desigur mai marile besini pseudointelectuale republicane din Romania, in care unii vor simti nevoia sa intrebe da ce-i ma cu atata tam-tam pe subiectul asta? Noi suntem rrrrepublica din aia adevarata de daci. Desigur vor fi tot aceia care il lauda pe Eminescu ca-i bonton, stiu ca a scris „Somnoroase pasarele”, dar nu au citit niciodata ce a scris publicistul cu sabie in loc de penita despre republica si optiunea republicana. Deci sa mai lasam regii si reginele, ca noi ne inchinam doar la regii manelelor, si la istoria care ne place, luam ce vrem din ea si nu ne uitam la ansamblu.
    Daca scoatem capul din cur un pic si analizam situatia tocmai ne-am trezit pe tronul Marii Britanii cu ala care a ne-a facut reclama cam cat toate proiectele turistice de tara, proiecte de un patetism monumental.
    Ma bucura ca sunt monarhie ei, pe asta nu-l schimba in 5 ani, si nici relatia cu Romania nu se va schimba daca avem suficienta minte incat sa valorificam asta. Repet, asta din clip, e acum Rege, asta care daca il lasi 3 luni la birturi pe la noi, iti vorbeste romana mai bine decat Dancila si Kelemen:

    Ce sa zic, traisaca Carol al III-lea.

    15
    • Carol al III-lea ar urma si la noi, daca ar fi sa fie un Carol 🙂

      3
      • Totusi zic sa bagam niste Sabatone grele pe aici, sa sa auda pan’ la Carol, romanasu’ asta onorific, acasa. Avem o oportunitate istorica aici, de relatii exceptionale la cel mai inalt nivel posibil.
        Si aici fac o paranteza, asa ca om. Pentru mine vizita regelui Carol al MB(eu asa o sa-i zic) in parcul Carol I la Mormantul Ostasului Necunoscut a fost ceva aparte. Uita-te la poza foarte atent coane, Regele Britanic cu capul plecat in fata Ostasului Roman, cazut pe campul de lupta. E ceva acolo.
        https://www.euractiv.ro/extern/printul-charles-vizita-oficiala-in-romania-intalniri-cu-iohannis-grindeanu-si-patriarhul-7222

        5
      • Teoria conspirației spune că la noi va urma la tronul monarhiei din România maiestatea sa Regele Horia Intai , fiul lui Charles al treilea de Viscri .
        Celalalt fiu al lui Charles al treilea de Viscri ar trebui sa conducă Federația Galactică , împreună cu reptilenii intraterestri și anunnaki de pe Nibiru .

        Monarhia are zilele numărate pe acest glob … indiferent de părerea multor ” binevoitori ” ( !!! ) .

        1
        • Macar de ar fi horea, dar nu va fi.Il divortam noi si de ciudata aia, ii gasim una de pe la noi de pe dealuri de-i face 8 feluri de mancare pe zi. Din pacate insa singurii regi si imparati de pe aceste meleaguri vor fi doar bronzatii nostrii cantand manele de rasuna vaile si muntii.
          Pe de alta parte si Lenin, intr-un celebru poster propagandist era infatisat cu o matura pe globul pamntesc cum inlatura captete incoronate. Asta a spus si el, zilele monarhiei sunt numarate. 100 de ani mai tarziu, Lenin, vanzatorul suprem de iluzii ne-a mai explicat inca o data ca utopia lui Morus, transpusa in teorie aplicabila de Marx si Engels, si apoi pusa in opera de acel sifilitic(ca de sifils a murit si nu de atac de geniu) este o simpla farsa. O prostire pe fata ca celui care nu are nimic si nici un vitor.
          Asadar 100 de ani dupa promisiunea sifiliticului, asistam la recunoasterea unui nou Rege al MB de catre Regatul Unit dar si de catre Canada, Australia & Freinds. As zice eu cat timp englezoiul se incapatneaza sa mearga cu range rover, o masina mediocra ca performata si foarte slaba din perspectiva fiabilitatii si nu cu masini din aceeasi clasa net superioare precum Toyota Land Cruiser, zic ca acea coroana va sta bine mersi pe capul unor regi/regine. Desigur prin acest exemplu foarte plastic privind masinile, trebuie extrapolat la felul britanic de a face lucrurile, de regula fix invers precum marea majoritate. Daca marea majoritate au un sef al statului electiv, ei nu, de ce? Because we’re british, that’s why.
          Cred ca monarhia la ei este intesata in fibra nationala, ca si micii la noi. Zi la roman ca-i mai bun burgerul, ca iti da una cu el in cap.
          In alta ordine de idei, zic ca ne cramponam prea mult in definitii. Ce-i aia monarhie si ce-i aia republica, ca asa ii putem zice republica si functia de sef de stat sa fie mostenita din tata in fiu de 3 generatii de kimi, unu mai fain si scelerat decat altul. Best Korea, nu? Sau, republica in care seful de stat este etern. Dar republica, nu? Sau australia, regat, care functioneaza identic cu o republica a carui sef de stat este numit de parlament. Aici este si schema cu australienii care au respins republica pura ca forma de guvernamant la ultimul referendum , in 1999. Guvernatorul general a fost unul si unul. Pur si simplu nu au chef sa joace treaba asta la ruleta. Actualul este un general cu 4 stele pensionat dupa 42 de ani serviciu activ, inainte a fost o doamna medic psihiatru de exceptie. Ca asta-i si faza, nu vor sa schimbe nimic, au reusit sa faca o monarhie sa functioneze ca o republica si bine. Nu au nevoie de nici o schimbare in acest checks and balances/echilibru aproape perfect. Orice noua constitutie republicana vine cu oamenii ei, fiecare tragand spre interesul propriu.
          Iar despre Romania, cum spuneam in defularea mea de republican, ma simt de parca cineva mi-a furat republica. Dar nu-i nici monarhia istorica ce macar iti lega trecutul de prezent cat-de-cat. Nu, nu, este democratia aia originala pe care am vrut-o. Urmeaza in functia de presedinte-notar-public, doamna Mihaela, dragostea dansului. Desi omul imi este agreabil, vorbitor de franceza foarte buna, engleza idem, diplomat cu experienta nu gluma, totusi ma intreb ce mama dracului cauta prin Rusia in 2009. Intreb, nu dau cu parul. Si el, si Dorneanu, si Orlando, si multi…

          4
    • De aia nu crede lumea în narativa oficială : pentru că lumea o duce rău și foarte rău .
      Po’a să vină oricine , inclusiv extratereștrii , tot guvernul de după lovilutie și regalitatea reptiliană e de vină ( !!! ) .

      1
  22. Cam lung textul dat comestibil. Eu nefiind nici republican nici regalist am stat de multe ori si m-am intrebat: cum pastele ma-sii, au devenit monarhiile mai democrate decat republicile? Le-au dat pe la nas cu miros de ghilotina si echilibrul asta al puterilor independente in stat au emanat in ce-a mai buna varianta a democratiei? Ma uit la tara ce e republicana – mandra de ea, si are o viata politica haotica … chiar balcanica – Franta. Chiar cuvintele inscrise pe steagul francez ” egalite, fraternite, solidarite” cuprind in esenta un non sens si seamana cu mesajul comunist „proletari din toate tarile, uniti-va!”

    2
    • Nu, de fapt monarhia constitutionala este cutting-edge-ul evolutiei politice si nu republica. Republica statorniceste pe aceleasi principii de 350 de ani insa constiutionalismul democratic in cadrul monarhic este ceva vechi de cam 200 de ani. Nu neaparat ghilotina as zice cat evolutia ca spre exemplu pe cetateanul Louis Capet dupa dracu l-au mai ghilotinat decat in logica gadilirii unor orgolii a celor care exercitau deja functii republicane in Franta si au bagat o traseista in Notre Dame, chipurile zeita ratiunii.
      Si da, ai dreptate, mare dreptate probabil din acest motiv in Rusia troneaza o statuie a lui Robespierre cu inscriptia Bolsevik, avant a lettre.
      Evolutia in cadrul unor societati conduse de monarhi care si-au priceput rolul istoric si au priceput ca-i despre oameni, popor si nu despre ei. L’etat c’est moi pentru ei, monarhii luminati care au garantat aceste schimbari este ca si astazi cand ai o tesla in garaj si il vezi pe unul cu calul si caruta.
      Ei au garantat evolutia intelegand pur si simplu vremurile istorice pe care le traiesc si intelegand ca oamenii trebuie sa fie cei care decid sa fie responsabili de soarta lor.

      8
    • „cum pastele ma-sii, au devenit monarhiile mai democrate decat republicile?”
      Raspunsul este departe in istorie si-l gasim in organizarea social politica a triburilor germanice si in zorii regatelor create de acestia pe teritoriul imperiului roman de apus. Ceea ce vedem azi si te mira pe tine nu este decat rezultatul evolutiei continue, a adaptarii si rafinarii unui sistem de guvernare aparut atunci.

      4
      • Dar uite ca la germani merge foarte bine republica ca forma de guvernamant. Nu acelasi lucru se intampla in tarile mediteraneene: Grecia, Italia. Ai zice ca nordicilor le-ar prii republicanismul….neadevarat. Danemarca e monarhie, Suedia, Norvegia la fel. Pentru Finlanda – spre rusinea mea – nu stiu. Ar trebuii sa verific pe Google, dar ce-o avea ii merge bine. Ai zice ca, cu cat ne apropiem de Mediterana cu atat suntem mai infantili

        1
        • Dane monarhia din tarile mediteraneene tot de la ce spun eu vine. In Spania Recucerirea a fost facuta de regatele care aveau la baza ramasitele regatului vizigot. In Grecia monarhia de sorginte vestica a fost importata in secolul XIX ca si la noi.
          Cu germanii este alta poveste dar pana la un punct au mers pe acelasi model.

          3
          • Nu-mi permit sa te contrazic pentru ca nu m-am gandit atat de departe in istorie

            1
          • Vasie Băcăuanul

            Vedeți dumneavoastră, monarhiile Sud-Est europene au fost înghițite de turci câteva sute de ani, care turci au influențat puternic viața politică și economică. In secolul al XIX-lea au reapărut monarhii care învățau din nou să fie, dar aveau(unii chiar mai avem) destule obiceiuri rămase de la foștii stăpâni. De aici și comportamentul haotic. Motiv suficient de bun să urmăm exemplele bune ale altora când ne mai împiedicăm de „obiceiuri nesănătoase de clan”.

            • Sunt perfect de acrod, doar ca noi suntem extrem de ipocriti. Este „obicei nesanatos de clan” monarhia, dar nu este nivelul ridicol de nepotism la care s-a ajuns la stat. Nici mostenirea functilor politice in cadrul familiei nu este „nesanatos”.
              De acolo, concluzia mea este ca suntem niste ipocriti emitem principii pe care le aplicam sectorial doar si in general argumentam pozitii independent de o imagine de ansamblu.
              Pe de alta parte, suntem sanatosi tun in acesti 30 de ani, unde relativ recent, Iordache alta-intrebare a dobandit o functie pe viata. Nu este limita a mandatului Presedintelui Consiliului Legislativ.

              2
        • Da la germani merge exact pentru ceea ce am spus mai sus. Atat kaiserul austriac cat si cel german nu au inteles vremurile pe care le traiesc.Ei doreau o monarhie autoritara cu decizie majoritara in mana imparatului. Si asa si a fost. Dezastrele primului razboi mondial au trebuit decontate de cineva, acolo unde puterea majoritata este inca conglomerata in mana unui singur om, poporul a gasit vinovat pe ala cu putere si i-a dat un sut in fund. Unde monarhii inteligenti au dat puterea la popor, omul de rand ofuscat s-a razbunat la vot, la fel, pe cel cu puterea in mana. Oamenii au vazut ca un deal chestia asta, eu Rex numesc pe cel pe care voi imi spuneti si automat cetateanul votant s-a simtit intr-un fel de parteneriat cu Rex asta.
          Insa da, in Ue, majoritatea tarilor sunt monarhii.
          P.S.
          @Dan, uite si un link – https://en.wikipedia.org/wiki/Robespierre_Monument statuie dezvelita de nemernicul de Lenin. Insa am inteles ca a fost refacuta si troneaza si in prezent.
          Finlanda e republica dupa ce regentul baron von Carl Gustav von Mannerheim a refuzat ideea de monarhie si a sustinut poriectul de constutie republicana la 1919. La ei idea de monarhie era conexa ducatului Finlandez, si relatiei cu rusia. Tarul rus era si Mare Duce al Finlandei.

          5
      • „…este decat rezultatul evolutiei continue, a adaptarii si rafinarii unui sistem de guvernare aparut atunci.” este evident, dar…ce-am pierdut noi cei de pe aici? Democratia isi are originile in Grecia antica care acum este o umbra stearsa a ceea ce a fost. Un mix de imprejurari crestinism + popoare migratoare din stepele mongole ne-a facut sa devenim ceea ce suntem? Un proces genetic intre est si vest care nu s-a incheiat inca …suntem prinsi intre ciocan si nicovala?

        1
        • Noi consideram acum democratia greaca drept primul model. Pe vremea cand Imperiul Roman de Apus se prabusea iar „democratiile” militare germanice evoluau spre regate inceputurile Greciei Antice erau acoperite de strat gros de uitare. Monarhia parlamentara britanica nu-si are originile nici modelul in democratia ateniana.
          O genetica rudimentara ar fi:
          democratia militara-Magna Charta-Bill of Rights-Revolutia Glorioasa

          4
      • In sensul asertiunii dvs, recomand cartea exceptionala, Les rois thaumaturges (Regii taumaturgi, Polirom 1997), a lui Marc Bloch. Scrisa de un imens francez, care inca

        isi asteapta intrarea in Pantheon, cartea, este, cred, indispensabila intelegerii conceptului de monarhie.

        Punctual, din text, sefii triburilor germanice erau alesi, initial, pe baza a doua calitati esentiale : vitejie in lupta si putere de tamaduire.

    • Interesant lapsus !

      Ati omis si inlocuit conceptul de LIBERTATE !

      Probabil, cand va referati la un „non sens” va gandeati la libertate vs egalitate. Este vorba, bineinteles, de egalitate in drepturi.

  23. RIP EIIR 🙁
    Charles are multe de gestionat din prima. Si nu e in vreo pozitie favorabila deloc. Popularitatea sa in randul ‘subiectilor’ englezi e muult mai mica decat a fost a Reginei. Il asteapta multi cartofi fierbinti: inflatia, efectele postbrexit, tendintele centrifuge scotiene (si nu numai), mentinerea commonwealth-ului, mentinerea statutului de putere mondiala, mentinerea statutului regalitatii (care nu se prea bucura de cine stie ce mare sprijin din partea tinerilor in special), etc, etc. Are insa sansa sa si sper sa se fi pregatit pentru clipa asta. Altfel vor sterge pe jos cu el si i se vor sparge in cap toate.
    Cat despre relatia cu Ro, sper sa continue la acelasi nivel, desi nu va mai veni pe la Viscri in drumetie. M-ar bucura un batalion de cavalerie pe la MK si niste marines detasati pe acolo, acompaniati de niste tifoane. Asa, in semn de prietenie.

    1
  24. In completarea tezei republicanismului pur, de Romania -> https://www.g4media.ro/dinastiile-din-aur-27-de-perechi-sot-sotie-tata-fiica-tata-fiu-mama-fiica-mama-fiu-frate-sora-frate-frate-pe-liste-co-presedintele-are-sotia-pe-liste-meritocratia-principiu-fundamental-in-pr.html
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sot-si-sotie-parlamentari-aur-el-deputat-ea-senator-nu-se-astepta-neam-de-neamul-meu-1418040
    https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/mihai-apostolache-parlamentar-din-tata-in-fiu-1250258.html
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-20382642-cum-face-constanta-politica-din-tata-fiu-copii-greilor-din-judet-ajuns-deputati-consilieri-lideri-filialele-partid.htm
    In alta ordine de idei, babuța in roz a avut ultima zi de lucru la 96 de ani fix cu o zi inainte sa treaca la cele vesnice, ca in cutuma britanica suveranul trebuie sa si accepte pe prim ministru. Pune intr-o noua perspectiva pensionarea la 42 de ani, nu?
    PS.Il mai poate si demite, o putere pe care suveranul o are, si exercitata ultima data la 1834, cand neamtul de Hanovra Wilhelm, Rege al MB l-a demis pe Primul Ministru, Lordul Melbourne. Nu exista nici o dispozitie care sa retraga acest drept monarhului. De retinut deci, pentru cei care reduc monarhul la notar public. Aia ii la noi, si nu monarh ci presedinte.

    8
    • Leftenant, ceea ce am vazut in ultima saptamana in UK a fost pentru mine normalitatea. Luni sau marti Liz Truss s-a dus pentru investire. Dupa cateva zile regina a murit.

      Explica acum romanului statist din orice administratie (centrala sau locala) ca sensul cuvantului datorie nu se refera (doar?) la caietul de la birt pe care sunt trecute datoriile la trascau sau la rata de la banca.

      Stiu, ist moftangiu.

      5
      • Se vede coane Iulian, se vede. Am ajuns sa fim moftangii cei care vrem un stat functional si transcendam aceste apucaturi cu hiperconcepte filosofice grele precum „datorie”.
        Vai de noi.

        1
  25. Un model de echlibru si devotament pentru poporul ei. Pentru al nostru, daca eram unica monarhie din Europa de Est traiam cu bucuria ca macar o functie in stat nu putea fi ocupata prin blaturi politice de culise.
    Restul, Dumnezeu cu Mila.

    7
  26. Regina a predat o lectie de datorie celor 99.9% din oameni mai tineri ca ea. Asa cum in ww2 a fost voluntar, asa si acum s-a achitat de datorie pana la final, chiar daca era evident ca sanatatea nu-i permitea. Respect maxim!
    La polul opus meschinaria romana inclusiv publica care gandeste ca daca noul rege a apreciat tara nostra, hai sa tragem si noi ceva din asta. Asta arata cat de varza suntem si nu intelegem nimic din cuvintele datorie si respect.

    6
  27. ma asteptam sa fie mai multa agitatie pe la ambasada uk din B…

  28. https://youtu.be/6uBNoG914jI
    ??⚰️???????????????????????????????????????????????????????

  29. intr-o lume nebuna-nebuna ,agitata si pe fuga unde anormalul tinde sa inlocuiasca normalul ultima saptamana mi-a mai alinat oful…poate mai avem o sansa.
    #multumescmajestate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *