Nu cred ca multi dintre voi chiar spera ca pe 8 decembrie Romania va fi acceptata in spatiul Schengen. Adica, cu tot optimismul guvernantilor nostri si a multor analisti, lucrurile sunt destul de simple: coruptia din sistemul nostru vamal, legile justitiei (Comisia de la Venetia le-a infierat destul de dur), Ciuca cel plagiat, clasa politica de o foarte joasa calitate, coruptie, coruptie si iar coruptie…
Nu voi fi dezamagit cand, pe 8 decembrie, se va anunta ca vom mai sta o runda pe margine, precum in cazul MCV, ca etc, pentru ca nu poti fi dezamagit atunci cand nu ai asteptari. As fi cu totul stupefiat sa fim acceptati.
Nu ma surprinde opinia Olandei, astia mereu s-au opus aderarii noastre la Schengen si indiferent de ce cred unii dintre noi (portul Constanta, corvete mai de curand) olandezii au si argumente in fata carora noi cam ramanem muti si fara de raspuns. De data aceasta au acceptat sa trimita o echipa pentru a verifica situatia in teren, o chestie noua pentru ei, dar ramane de vazut. Clar nu ne vor…
Pozitia Suediei. Aici discutam despre nimic, guvernul suedez n-a spus nimic si noi ne otaram pentru declaratia unui partid din opozitie. Deocamdata nimic de reprosat tarii scandinave, vedem pe 8 decembrie cum va vota. Deocamdata guvernul a trimis parlamentului propunerea ca Suedia sa sustina aderarea celor trei tari.
Dar dezamagirea mea foarte profunda vine din lipsa de reactie a guvernului de la Bucuresti in fata Austriei, tara al carei ministru de interne sustinea aderarea noastra la spatiul Schengen la inceputul acestui an, conform declaratiei ministrului roman de interne – Lucian Bode, iar acum si-a schimbat pozitia cu 180*.
De ce?! Pare ilogic, Austria are investitii mari in Romania iar companiile austriece au tot interesul ca piata romaneasca sa fie integrata in Schengen cat mai repede cu putinta, atunci care sa fie problema?!
Ne-o spune ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner, care sustine ca tara sa este plina de imigranti ilegali (africani si asiatici, evident) si ca pe cale de consecinta el nu doreste extinderea, pentru ca sistemul n-ar fi functional…
Pai daca nu este functional hai sa-l inchidem, sa-l reformam etc, dar daca pentru voi functioneaza cat de cat hai sa functioneze si pentru noi, tot cat de cat, pentru ca aici discutam nu despre imigranti ilegali ci despre bani multi, sau mai exact despre competitivitatea economica a economiei romanesti.
Dar cel mai probabil ca ministrul austriac de interne face jocul Budapestei (si este doar opinia mea personala). Ungaria nu indrazneste sa se opuna pe fata si atunci apeleaza la buna ei prietena: Austria.
Miza Ungariei este relativ simpla si de inteles: daca spatiul Schengen s-ar extinde spre Romania si Bulgaria, atunci cele doua economii ar castiga competitivitate economica, iar Ungaria ar pierde. Budapesta are de castigat fiind tara de frontiera, pentru ca multe investitii se opresc acolo nu numai din cauza lipsei de infrastructura din Romania (o cauza obiectiva de altfel) ci si din cauza cozilor enorme la vamile noastre vestice. Iar ungurii fac tot ce pot pentru a pune si mai multe bete in roate, interzicand traficul greu in anumite perioade (cum ii deranjeaza pe ei traficul greu cand acestea foloseste doar sistemul de autostrazi?!).
Fac tot ce pot pentru a mentine un anumit decalaj de competitivitate economica intre Ungaria si tarile din estul sau.
Dar eu personal inteleg atitudinea Ungariei. N-o fi o atitudine model, dar este de inteles, Austria in schimb, joaca murdar si nu este pentru prima oara cand face acest lucru.
Dar enervarea mea vine din lipsa de reactie a guvernului de la Bucuresti, pentru ca Bucurestiul ar trebui – in mod public, prin conferinta de presa – sa-l obrazniceasca drastic pe munsiu Gerhard Karner si sa-i explice ca Austria, daca are o problema cu imigrantii ilegali, o are nu din cauza Romaniei si Bulgariei ci din cauza Ungariei, Italiei, Sloveniei si a restului vecinilor sai, toti membri in sus-numitul spatiu.
Imigrantii nu vin dinspre est ci dinspre sud, iar daca chiar vin si dinspre est atunci Ungaria este de vina.
Pentru ca Ungaria este tara de granita Schengen nu Romania, Ungaria are obligatia sa apere frontiera Schengen, nu Romania. Sa-i mai explice acestui domn ca Austria si Romania nu au granita comuna si ca nu este responsabilitatea noastra sa aparam granita Austriei, dar Ungariei ii revine aceasta responsabilitate ca si altor tari membre Schengen care au granita cu Austria.
Si daca Viena doreste sa fie si ea o voce ascultata in UE atunci sa se rasteasca la Budapesta, la Berlin, la Praga, Roma sau Ljubljana etc, tari cu care are si granita comuna si care fac parte din Schengen. Noi, romanii nu avem nicio obligatie si in niciun caz nu putem fi de vina pentru imigrantii ilegali.
Chiar daca vama romaneasca nu este o institutie de dat exemplu, ar trebui ca vama ungara (membra Schengen) sa ne arate cum se face treaba. Cati imigranti a intors vama ungureasca spre Romania in 2022? Adica cati imigranti ilegali au trecut de vamesii nostri/politia de frontiera, au fost prinsi de unguri si trimisi inapoi in Romania? O mie de oameni? 10 mii?! Mai mult?!
Dar guvernul de la Bucuresti tace din gura si protesteaza slab, cand ar fi cazul, ca tot nu vom adera la faimosul Spatiu, sa tipe cat poate de tare la toata lumea. Sa-i joace in picioare, sa le arunce vorbe grele. Ce-ar putea sa ne mai faca?!
Dar cum sa faca aceste lucruri barbatesti pana la urma cand noi avem un premier plagiat si care abia se poate exprima, un ministru de interne cam la fel de inteligent precum premierul, cand legile justitiei au fost trecute in contra opiniei Comisiei de la Venetia, cand avem un presedinte bun de absolut nimic?!
Si atunci, vinovati, mai putin vinovati, induram declaratiile a tot felul de imbecili, reprezentati ai unor tari care nu au nicio greutate in UE si mergem mai departe cu pensiile noastre speciale, nepotismele si coruptia endemica.
Dar prostanacul de ministru de interne al Austriei are si partea lui dreptate, spatiul Schengen este un lucru foarte prost gandit. In esenta, el este un spatiu teritorial de libera circulatie, granitele interne dispar dar apar cele externe si aici vedem si prostia (sau jumatatea de masura) a celor care l-au gandit.
In principiu ar fi trebuit infiintata o politie de frontiera Schengen, un fel de serviciu de protectie a frontierelor federal, gestionat de la Bruxelles si finantat de Comisia Europeana.
Tarile de granita ar trebui sa detina un procent important din efectivul politiei de frontiera de pe teritoriul lor, iar restul sa fie completat cu forte din restul statelor membre, al tarilor care nu mai au frontiera terestra externa. Si cu asta s-ar rezolva orice problema, iar spatiul Schengen ar deveni ceva functional, unitar si supus controlului tuturor tarilor implicate prin proprii lor ofiteri.
Asa, aia din centru tipa ca frontiera este sita, cei de la margine spun ca fac tot ce pot si toate acestea pentru ca s-a creat un sistem federal, dar fara sa fie aplicat intr-o maniera federala. Cum ar fi ca in Statele Unite serviciul de paza al frontierei sudice sa cada doar pe umeri statelor care au granita cu Mexic: California, New Mexico, Arizona si Texas, in timp ce restul de 45 de state continentale federale americane sa n-aiba nicio treaba cu nimic, cu guvernul federal de la Washington in cap?!
Iar Washingtonul sa tipe la cele patru state ca nu-si fac treaba cum trebuie. Paza frontierelor este atributul statului nu al judetelor componente, asta uita Bruxellesul sa spuna.
PS Dar intre timp lucrurile evolueaza si marti – 22 noiembrie – s-a anuntat ca de fapt Romania merge bine, justitia este pe calea cea buna, iar MCVul va fi ridicat. Odata cu acest anunt cam orice obiectiune intru aderarea Bucurestiului la Spatiul Schengen devine desueta, numai are practic obiectul muncii.
Trebuia MCVul ridicat?! Fiecare cu opinia lui, cel mai probabil ca nu, dar Romania va beneficia din nou de o situatie de criza: razboiul din Serbia – aderarea la NATO, razboiul din Ucraina, ridicarea MCV pentru a facilita accesul la spatiul Schengen.
Pentru ca berzei chioare, mute si retardate mintal, ii face Dumnezu cuib. Ma refer aici, evident, la clasa noastra politica.
Ramane totusi sa vedem care va fi decizia pe 8 decembrie.
GerorgeGMT
MCV nu e ridicat.
E înlocuit cu altceva. Deoarece a demonstrat că ” ai noștri” fac ceva și cu boltă pe el.
De adus aminte că după 15 ani de la aderare și MCV , a fost un circ colosal între CCR condus de Dorneanu și unii magistrați.
Pina la nivelul de a întreba UE daca recomandările din MCV sunt obligatorii sau nu.
După 15 ani. Culmea ridicolului.
Și străinii au scris pe răboj.
In loc de MCV vom avea supravegherea statului de drepți, pardon drept și posibilitatea de a tăia finanțări nerambursabile.
Când sunt banii in joc și borfașii devin mai maleabili.
Cât privește Austria, Suedia și Olanda, sunt alte doua țări care nu ne vor in Schengen dar tac lăsând cartoful fierbinte pe mana altora.
Cindva au fost și Franța cu Germania alaturi de Olanda.
Dar fiind ” grei” , politica dâmbovițeană de atunci a pus batista pe țambal rămânând doar Olanda să fie înjurată.
Vom vedea.
Oricum, cu Schengen sau nu, emigrarea va fi ca pina acum.
Pe noi culmi tovarăși. ?
Și nu uitați, porcul nu se îngrașă in ajun.
Deci clasa asta politica , daca se preocupa de români și nu de afaceri dubioase, salarii și pensii bugetare, rezolva din timp toate problemele.
Ciuca, Iohannis și Ciolacu pot merge oriunde și cu escorta , girofar.
Voi să vă descurcați.
Realitatea e asta.
Politica românească în ansamblu e model aplecat la 90 de grade, căciulă in mână .
Deci mucles că vine 1 decembrie. Și din ianuarie se măresc pensile. 17 miliarde lei în plus.
Atunci o să vedeți investiții, controale vamale, interlopi după gratii și bani comunitari gârlă.
??
Bună dimineața că la mine e
5: 56. Ora nu împărțire. ??
mecanismul de supraveghere al statului de drept se aplica tuturor membrilor UE; de pilda banii pentru Ungaria au fost retinut si nu pot fi folositi de Orban in baza acestui mecanism.
Asa ca nu se inlocuieste cu alt mecanism ci pur si simplu se aplica aceleasi reguli ca la toti ceilalti membri, nu vom mai avea noi un mecanism special
Corect.
Adica ne faci vinovati fara motiv!? Nu vrei sa spui ca acestia care manevreaza ca sa nu intram in acest spatiu, deoarece cei ce in incearca acest lucru, adica 3 tari dar mai ales hotii astia de austrieci, care au furat aurul din Ardeal si acuma fura si gazul din M. Neagra, si altii asemenea lor cum ar fi olandezii care le place popoul de barbati, nu vor, deoarece le afecteaza porturile si alte scheme economice, se impotrivesc intrarii?
Pe de alta parte le dai apa la moara, la fel de fel de detractati care bat campii pe site-ul vostru, niste nenorociti fara mama , fara tara, jafuri care nu au ce cauta in Romania., si isi arunca mizeriile pe acest site, pe care il citeste Sulea, in afara de 235 de tampiti, care arata ca sunt si ei cineva.Dar pe voi cine va plateste, oficina!?
Nu ti-a furat nimeni nimic, le-ai dat de bunavoie.
Cu ce fel de jaf esti? Tu ce cauti in Romania?
Dar tu ce cauti pe aici, ***editat!?
Fericirea. Tu?
Si nu ma face sa-ti acord mai multa atentie decat o fac. N-o sa-ti placa.
tu esti 1 si cel mai mare ***editat (de departe) din cei 235.
nu vrei sa ramai tu pe site-urile extrem de populare si non-sulea gen click sau crudutzafreepics ca sa reduci numarul de tampiti?
Dar tu ce cauti pe aici, ***editat!?
Este mult mai grav toti sunt prieteni si tovarasi loiali Rusiei Germaniei Frantei Austriei factorul politic inseamna tot.
pot fi de acord?
E, ridicarea MCV, asa heirupista, nu inseamna deloc aderarea la Schengen. Doua chestii absolut diferite. Da, politic nu se pune problema de Schengen cu MCV la curea, dar nici nu inseamna ca intri automat in Schengen. Nu, nu o sa fie, tot din cauza de coruptie, impostura, nepotism, justitie chioara. Tineti minte cazul Tandarei, un ditamai clanul de…conationali care au terorizat efectiv Londra cu porcariile lor? E, englezoii au lucrat, i-au adunat, probe, tot, inclusiv un politist de origine romana a lucrat la caz, luni de zile, i-au facut pachet, Interpol, bla bla, trimisi in judecata in Romania. Cazul a ajuns la Tribunalul Harghita, care a traaaaas de timp pana…s-au prescris faptele, pe motiv ca nu aveau destul personal. La momentul ala, presa din Anglia a fost socata…a, nu s-a auzit prin Romania de asta, nu??? Deci ditamai clanul a ramas intreg, si cu furaciunile, si liberi, dupa ani de procese care s-au incheiat chiar inainte de Brexit, au muncit politia britanica si Interpolul de le-au pus totul pe tava la judecatorii romani, iar astia ii fac scapati ca vai de mine e volumul de munca prea mare…e doar un exemplu…vorbim de chestiute mai recente, gen AN2-uri care cara tigari peste granita, detectate doar cand se prabusesc din greseala? De valuri de cocaina pe litoral, din barci nedetectate de nici un radar, pentru ca toate in acelasi timp erau in revizie? De containere in Constanta puse in sechestru fictiv de ANAF ca sa nu ajunga politia la ele, pline cu naiba stie ce, sau mai simplu, remorci de lemne insotite de politie ca sa nu le opreasca nimeni, sau afaceri cu grau platit din bani europeni ca ajutor guvernamental plimbat prin Ungaria, trcut inapoi ca sa isi traga TVA-ul pe marfa exportata, dupa care subventia pe cereale? E, da, Schengen….credeti ca toti sunt orbi…
Completare la cele din articol, perfect valabile, vezi si modelul de „legislatie” : https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-25924453-octavian-berceanu-miercuri-trecut-amendament-camera-deputatilor-prin-care-fost-dezincriminate-arderile-ilegale-ingroparile-ilegale-deseuri.htm
„Pentru ca berzei chioare, mute si retardate mintal, ii face Dumnezu cuib. Ma refer aici, evident, la clasa noastra politica.” Oare cat o sa ne mai tina in brate cu asa mafie ?!
George ce sustii e pe deplin adevarat. Nu vad de ce s-ar strofoca astia sa ne primeasca in Schengen. Vreti sa riste sa ramana si fara restul de lebede care au scapat de primul val de coloratura care s-a abatut peste ei?
Apoi, nu cred ca vor ca prin primirea noastra sa legitimeze o clasa de grotaci politici care nu a facut altceva decat sa se discrediteze de la marea vanzoleala din 89 incoace. Primindu-ne recunosc, asa tinandu-se de nas, ca grotacii nostri care s-au perindat vremelnic la carma tarii, merita sa faca parte din grupul select al tarilor civilizate. Ceea ce nu se poate.
A, ca austriecii joaca murdar, da, joaca pentru ca pot si pentru ca li se accepta. Grotacii nostri ce joaca? O miuta politica ieftina, garnisita cu pensii speciale si beneficii pentru justitia care-i tine in libertate? Pai pe astia sa-i primeasca in clubul Schengen? Cel mult te intalnesti cu ei ca n-ai incotro, iti tii respiratia cat vorbesti cu ei si apoi chemi femeia de serviciu sa faca o dezinfectie generala dupa intalnire.
Am mai scris aici. Nu la ei sunt problemele ci pe la sediile de partid de pe aici, pe la guvern, pe la cotro, pe la servicii, prin mentalitatile oamenilor care au batut din palme in picioare toata viata la sedintele de partid si acum traiesc in aceiasi indoctrinare.
Imi spunea taicamiu Dumnezeu sa-l odihbeasca, prin 90 cand ne mai ciondaneam din cauza evolutiilor politice: Nu-ti mai fa sange rau degeaba fiule, Nimic nu se va schimba. Doar vor naparli vechii comunisti in piele noua de democrati, liberali, etc. Cata dreptate a avut.
Ministrul de interne al Germaniei a zis că susține aderarea României la Schengen https://www.g4media.ro/bode-intalnire-cu-ministrul-federal-de-interne-al-germaniei-discutiile-noastre-au-vizat-aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen-precum-si-intensificarea-actiunilor-comune-la-nivel-european-de-p.html
Franța la fel, a vorbit Joian cu Macron. Austria nu iese din linia Germaniei, Suedia a primit de la noi acceptul de intrare în NATO la schimb cu Schengen pentru România. Mai rămâne Olanda. Cum o să o convingă retardații de la București să nu se mai opună? Habar nu am. Poate anulând mizeria aia de licitație și acordat direct contractul lui Damen ( cu Franța o rezolvi ușor, că au ce oferi, și nevoile armatei sunt imense). Asta ar însemna încă vreo două miliarde de euro dați pe armament, dar cred că banii ăștia se recuperează în timp foarte scurt prin beneficiile economice generare de aderare. Și lăsați niște procurori să facă dosare beton, nu „vicii de procedură” prin vamă. Alte idei n-am. Dar eu sunt doar un membru oarecare al „pulimii”, muncesc o lună și la sfârșit statul îmi ia 43%. Ca să îi plătească tocmai pe ăia care ar trebui să aibă și idei și puterea de a le pune în practică.
https://www.fanatik.ro/andrei-caramitru-pune-tunurile-pe-austrieci-au-furat-aici-in-romania-in-nestire-au-un-sistem-mai-corupt-decat-al-nostru-20241036
Chiar crezi ca Suedia accepta noi in Schengen contra noi acceptul pentru NATO? Esti cel putin naiv…crezi ca e ca la targul de vechituri? Tipic romanesc…
@Val
Da, eu cred. Și îți spun de ce. În interviul de la B 1 TV Aurescu a spus asta cu gurița proprie și personală. Statele au interese permanente în relațiile cu alte state. Parcă așa suna o vorbă englezească.
Hai sa punem intrebarea pe ce criterii se face admiterea in clubul asta…
Pe criterii politice sau pe criterii tehnice ? Toti spun ca pe criterii tehnice si iarasi toti spun ca suntem ok..Deci nu ar trebui sa avem nicio problema…Dar cum in EU cam toate se invart in jurul politicului incepem sa avem probleme ..Ca in Olanda nu stiu ce partid din coalitia respectiva la guvernare nu ne vrea , in Suedia la fel…Pe austrieci chiar nu-i inteleg iar prin atitudinea lor cred ca avem dovada ca inca fac si jocurile altora..Poate austriacul are dreptate . granita UE e sita si ar trebui pazita de EU in intregime nu doar de tarile de granita Droguri care intra la greu mai ales prin Olanda,si Belgia ruta de migratie e prin sud , Grecia , Bulgaria , Serbia , Ungaria ,.nu prin Romania Aici bulgarii find tara de granita vor avea mult de lucru . Coruptie la granita este peste tot in UE . Cat despre politicienii nostri , hai sa fim seriosi noi i-am pus acolo .Avem politicienii si partidele care reflecta societatea romaneasca
Exact!!! Totul este politic, ce ungaria ii mai breaza decat noi? Coruptie, democratie calcata in picioare dar sunt in Schengen pentru ca au avut abilitate politica si oportunitate. Sa nu ne mai pictam noi mai prosti decat altii din vest care sunt mai corupti si mai lipsiti de scrupule decat ai nostri.
Intram in Schengen
Sorry, cat e de corupta si mama ei, Ungaria este un stat mult mai…functional. Da si tu o raita pe acolo, sa vezi.cu ochii tai.
Dacă ești tovarăș cu orban și kelemen ii foarte posibil sa ai dreptate. Dacă nu…
cum romania nu inseamna inaptul de ciuca, derbedeul de dragnea sau penibilul mincinos de iohannis, repet si eu sfatul de mai sus: da o raita pe acolo si casca ochii
„Sa nu ne mai pictam noi mai prosti decat altii din vest care sunt mai corupti si mai lipsiti de scrupule decat ai nostri.”
Eu zic sa-ti ceri scuse lui Adrian Severin! Acum! Si sa-i platesti pensie si salar din munca ta.
Eu nu, ca io’s din ala de cred ca a fost pe merit acolo.
Hehe adrian severin, buna asta :)))
Imi păstrez părerea vezi orbanul maghiar și da mi un contra exemplu romanesc, dragnea poate deși nu is 1-1.
Exista o chestie numita Global Corruption Barometer (https://www.transparency.org/en/gcb/eu/european-union-2021/results/rou) care zice ca 20% dintre romani au dat spaga in 2021.
sarcasm 60%
Inseamna ca 80%:
– nu au copii
– nu au fost la doftor
– nu au firme
– nu lucreaza
– nu au avut de-a face cu statul
– de fapt, stau in casa
/sarcasm 60%
Editat pentru a specifica exact ironia.
Vorbim de corupție sau vorbim de Schengen? Cum clasificam tehnic „jaloanele” pentru Schengen? Avem un criteriu pentru Schengen sub 15% conform clasamentului tău?
Nu avem asa ceva.
Vine alde ministru din Olanda, nu sunteți pregătiți de Schengen!
Pai cum asa?
Pai sunteti corupți!
Hai sa mori tu, suntem corupți, ți a șoptit ție o păsărica.
Pai nu, suntem prosti noi ca tara sa acceptam asa ceva, criterii subiective de la olanda, suedia, sau oricare alta tara.Suntem în UE, suntem membrii, avem aceleași drepturi. Punct
Nu ca nu imi plac mie fetele de romani ca is bruneți cu ochi căprui.
E mai simplu, mai facil, sa ne consideram victime si marginalizati.
La linkul de mai sus ai informatii depre coruptie si in restul Evropei. Exemple:
– Danemarca: 1% au dat spaga si 26% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Olanda: 2% au dat spaga si 36% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Estonia: 2% au dat spaga si 18% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Germania: 3% au dat spaga si 26% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Austria: 9% au dat spaga si 29% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Grecia: 9% au dat spaga si 29% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Belgia: 10% au dat spaga si 27% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Polonia: 10% au dat spaga si 37% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Cehia: 11% au dat spaga si 29% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Croatia: 14% au dat spaga si 40% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Ungaria: 17% au dat spaga si 40% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Lituania: 17% au dat spaga si 22% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Bulgaria: 19% au dat spaga si 48% considera ca a crescut nivelul coruptiei
– Romania: 20% au dat spaga si 45% considera ca a crescut nivelul coruptiei
Daca ne uitam la cifre putem incepe prin a emite si cateva ipoteze, care ar trebui insa validate.
– coruptia din vestul Europei este la nivel inalt si ajunge la cunostinta cetateanului prin media
– cel mai probabil spaga data in vest se refera la cazuri exceptionale (cele care nu pica pe proceduri, cand pentru acea spaga chiar a fost obtinuta o inlesnire)
– coruptia din est este perceputa in plus pe langa media si direct prin interactiunile dintre cetatean si furnizorii de servicii publice (educatie, sanatate, militie)
– cresterea arata ca si vestul are probleme, cel mai probabil datorate imigrantilor (din estul Europei, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Asia)
– in vestul Europei serviciile percepute ca primind spaga sunt educatia, sanatate, politie, documente (educatia poate fi surprinzatoare, dar si acolo exista concurenta pentru scolile percepute de top)
– cifrele sunt pentru 2021, an cu restrictii, cand interactiunile au avut loc doar daca au fost necesare (asa ca as presupune mai mult pentru Romania)
O jumatate a cauzei pentru opozitie este ca Olanda are o problema cu imigratia musulmana si primii emigrati din Romania care au ajuns celebri in ziarele din vest nu ne-au facut un serviciu. Olandezii sunt extrem de pragmatici si nu mai vor alte etnii, asa ca dreapta lor apasa pedala nationalismului si problemelor pe care le au pentru a ramane la putere aratand un pericol potential. Am avea nevoie de politicieni, dar nu avem iar cei care ar avea un cuvant de spus evita mocirla.
Cealalta jumatate a cauzei e ca chiar avem bube in cap la JAI. Si coruptie.
Olanda nu are nimic cu Constanta. Asta au gasit populistii nostri ca raspuns/cauza care ii ajuta sa ia procente.
Dar e mai usor sa ne victimizam.
Cu tot respectul Iulian, greșești.
Noi suntem o tara, vrem în Schengen, cerem niște parametrii, ținte, jaloane, kpi zi i cum vrei.
Ii atingem.
Obiectiv suntem acolo.
Dar 1-2 tari nu ne vor.
Încep analizele subiective.
Pentru ca ce ai pus tu mai sus ii subiectiv. Asa crezi tu ca gândesc olandezii, ca imigrație, etc etc
Nu.
Noi ca tara negociem pe ținte obiective, nu pe ce sentimente și emoții au olandezii.
Si asta nu înseamnă că ne victimizam.
Înseamnă că ne luptam pentru dreptul nostru.
Cel putin asta ii punctul meu de vedere.
Legat de corupție,da, ii la un nivel ridicat în România dar nu asta este subiectul discuției.
Legat de corupție,da, ii la un nivel ridicat în România dar nu asta este subiectul discuției.
JAI si coruptia sunt intr-un circuit de feedback continuu. Pentru scaderea coruptiei e nevoie de justitie si interne functionale, in interesul cetateanului.
Legat de MCV, in 2006 iuropenii au facut o balcanica: ‘va primim si ne intelegem noi apoi pe ce ramane’. UE a considerat ca mai e nevoie de progrese pentru reforma sistemului judiciar, coruptie si crima organizata. Uite decizia.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:32006D0928
Tie ti se pare ca suntem conformi?
Nu suntem conformi. Eu as vrea coruptie ca in Singapore la noi in Romania.
Ce imi sare in ochi este formularea „toate reperele SATISFACATOR” un fel de ati luat nota 5 si nu sunteti corijenti la coruptie.
Legat de Schengen, nu iti pare un pic ciudat ca doar Olanda are obiectii, pe cand Germania, Franta, Belgia, Danemarca si alte membre nu au?
ba da, este foarte ciudat. Ai dreptata
Germania, Belgia, Danemarca sunt o mare mare dezamagire. Olanda a crescut de 10 ori in ochii mei.
Franta, ca de obicei in ultima suta cincizeci de ani, isi joaca cartile externe la totala prostie. Ca sa nu mai pomenesc de faptul ca, atunci cand iti misuna sobolanii in capitala ca-n hambar, normal ca n-ai probleme ca o tara ca Romania sa intre in Schengen
Lauda de sine. Și frustrare. Și minciuna. Le-ai împachetat
– am copii, ii duc la privat, nu am dat spaga
– am fost la doctor, la privat
– am firma, nu am dat spaga
– am lucrat in trecut ca angajat, nu am dat spaga
– am avut treaba cu statul, am injurat cat de lent e, am stat la cozi, n-am dat spaga
De vina cu spaga sunt fix astia ca tine care aleg calea usoara, sa dea spaga de ce sa stea la coada sau sa gaseasca alte metode.
Sa dai spaga in continuare si apoi sa vii aici sa te plangi ca e romania corupta.
De ce nu te faci spiritist (cod CAEN 9609) daca ma citesti asa de bine in constelatii?
Hobserv ca dumneata, esti pus pe aici, sa inhibi pe oricine cu „porniri spirituale”… stau si ma intreb daca o fi chearr o „coincidenta”… ?
Hobservi gresit. Mai hobserva o data.
1. Am copii, merg la privat la gradinita/scoala.
2. Am asigurare privata, am fost la privat, chiar m-am operat la privat.
3. Nu am firma
4. Lucrez la corporatie si aici nu este nimeni care lucreaza pe PFA. Avem un programator de Assembler, are vreo 6k euro salariu net. Oare ce dari plateste el la statul roman?
5. Am stat la coada dar am tinut banutul in buzunar ca e al meu nu al functionarului.
7. Datorita transportului in comun din Bucuresti sunt fortat sa merg cu masina la birou (scutesc 2 ore pe zi daca merg cu masina fata de transportul in comun).
Si sunt ferm convins ca sunt o gramada de oameni care nu dau spaga.
Ca si idee. Saptamana trecuta am tinut iar un workshop unde au fost invitati si oameni de la stat (nu dau nume de institutii acum). Din 12 oameni la dupa pranz mai erau 4 in sala iar la ora 3 mai erau 2. Pontajul pe ziua aia est ok, nu ?
Deci dupa 3 comentarii , Iulian e singurul care e obisnuit cu spaga .
Lupul moralist .
Nicusor, azi ti s-a stricat detectorul de ironie, dupa ce acum o saptamana imi aratai superior-sfatos cum e cu neintelegerea ironiei?
Dorel, DinOradea, Valahul,
V-ati aprins cam tare si fara motiv, tragand o concluzie gresita (ca as fi adeptul spagii, al nerespectarii legilor urmat de o caracterizare rapida) dintr-un comentariu in care faceam (ironic) o constatare. E drept nu am semnalizat corect ca a doua parte era jumatate sarcasm si e greseala mea. Am remediat editand comentariul.
My bad, imi pun cenusa in cap. Sunt inca sub impresia workshop-ului, m-am descarcat pe tine desi acum gandind la rece era destul de clara si inainte ironia.
O bere virtuala de la mine si scuzele mele.
No worries, nu e nevoie de cenusa. 🙂
Legat de workshop, am avut si eu experiente de acest gen. 🙁
Nu e tehnic. Criteriile sunt tehnice, dar raportul e pentru informarea guvernelor si parlamentelor. Votul final e politic.
Eu, ca să zic așa, nu prea sunt de acord cu partea „Cat despre politicienii nostri , hai sa fim seriosi noi i-am pus acolo”. Nu cred că mai avem ce face în privința asta, indiferent ce votezi, iese rău.
După ’90 erau oameni care intrau în politică cu intenții bune, care vroiau să facă ceva. Acum, dacă auzi de vreun cunoscut că a intrat în politică, îți zici „s-a dus și ăsta…”
Este un sistem teribil, dar, mai mult decât atât, toți cei care intră în politică, acceptă a priori condițiile sistemului.
Mă ia durerea de cap când aud „du-te la vot, votul tău contează!” Ar conta dacă ai avea ce vota, dar dacă nu ai alternativă, nu are nici o valoare.
Revenind la subiectul articolului propus de d-l George, tot despre Ungaria aș zice și eu câteva cuvinte. Pe de o parte, e de admirat modul în care își promovează interesele, inclusiv cele naționaliste, partea proastă e că noi nu avem nici un răspuns. Mie mi se pare că au aspirații fantasmagorice, nu numai că se închipuie imperiu, dar chiar am impresia că acționează în sensul ăsta. N-am dovezi, desigur, dar sunt convins că au mizat pe acțiunea Rusiei în Ucraina, pentru a întreprinde ceva concret acolo, și nu numai… Riposta Ucrainei le-a dat planurile peste cap, de aici și enervarea lor față de ucrainieni. Și susținerea Rusiei.
Și cred că e posibil ca Ungaria să-și fi băgat coada și să-și fi convins „fratele mai mare”, Austria, să bage strâmbe (deși nu trebuia cine știe ce muncă de convingere), dar trebuie să reacționăm și noi. De exemplu, să apelăm la „fratele mai mare” al Austriei, Germania, care înțeleg că ne susține, ba chiar ei ar fi fost inițiatorii demersului. Îmi închipui că Germania ar putea convinge Austria, ce naiba.
https://www.g4media.ro/reputat-profesor-german-de-stiinte-politice-ar-trebui-sa-fie-posibila-excluderea-ungariei-din-ue.html
Pai nu te mai duce la vot. Votul tau nici nu conteaza. Si nici nu ai pe cine vota. Si te miri de ce Romania e in haznaua in care e…
Pe bune, chiar nu votez, nu am mai fost de mult timp la votare.
Nu vreau să fac polemică, dar dă-mi un sfat pentru următoarele alegeri: ce să aleg, psd sau pnl, ori ar fi mai bine să votez alternativa aur? udmr-ul, totuși, îl sar din schemă.
Te rog să fii convins că dacă aș avea pe cine vota, nu aș ezita. Dar la noi, mai mult decât prin alte părți, alegerile nu sunt decât un simulacru al democrației, motivul ca să spună ăia din parlament că sunt reprezentanții poporului.
Dar, încă odată, dă-mi te rog un motiv pentru care să mă duc la vot (concret, nu de genul „votul tău contează”), și am să mă duc.
Da tu un exemplu de politician sau partid care merita ontr-adevar votat. Pe cine pe cei din PSD? Ca sa ma uit a nu stiu cata oara cum infesteaza sistemul cu pile si voteaza privilegii pentru primari,parlamentari si gradele mari din justitia zis independenta? PNL? Adica aia care fac ce face si PSD da’ pe galben? USR? Adica suma gretelor curcubeelor si internationalistilor de rit nou cu poleiala mioritica, plus cs put a ipocrizie ca un ou stricat? AUR nici nu
intra in discutie Nu merci.
Bolojan merita votat, ala ar pune România pe picioare in 8 ani de zile.
Da, pe el probabil l-aș vota, pare că ar face ceva.
Pe de altă parte, eu fiind un sceptic convins, zic că asta am crezut și despre Iohannis.
Sa nu fie pomul laudat.
Ai vrut un nume…
Cauta ii cariera politica, prefect, secretar general, primar, președinte consiliu județean, a lăsat lucruri bune după fiecare pozitie. Asta vorbește coerent, nu ii dancila sau alde tudose.
Omu ii liberal pana la măduva plângea la dezvelirea statuii lui Iuliu Maniu din Oradea, ii patriot.
Doar ca avem o politica de cacat și nu va avea sprijin pentru postul de premier ii prea incomod pentru mulți.
Nu merge asa, ca am vrut un nume. Eu nu-s oradean iar cerintele la nivel local nu-s totuna cu cele la nivel national. Cand tipul asta va fi lider al PNL si va scoate PNL din manelismul si cocalareala uniforma in care se zbate clasa politica ii voi vota din nou. Deocamdata este o voce locala in Oradea nu vioara intai in PNL.
Bolojan singur e „mâncat”….
ne trebuie o grămadă de inși care să vrea sa schimbe lucrurile….
Bolojan vrea?…
Ca sa fiu perfect sincer, gretele, curcubeele si internationalistii par ca o duc mai bine decat conservatoristii, ostirile domnului si pritenii familiilor traditionale. Aia au transport bun, noi nu, au spitale bune, noi nu, au bani mai multi, noi nu… Greu o mai duc astia cu internationalismele lor dom’le….
Nu stiu daca ai observat , dar tarile europene conduse de fanarioti sau urmasii lor o duc cel mai prost .
Balcanii , nu ?
Cele conduse de bizantini.
La ei este o bunastare pe care gretele si liota sunt pe care s-o ruineze. Nu gretele si internationalistii au creat acel bine, doar traiesc in el si isi taie de zor craca de sub picioare. Si nu nu voi vota niciodata modelul USR.
Cum doresti, dar conservatori non-corupti nu ai sa vezi vreodata pe la noi, din pacate. De ce? Un conservator vrea sa „conserve” un model trecut. Ce modele trecute avem noi? Comunism? Ciocoi? Fanariotism? Ca America anilor 50 nu e modelul nostru, si nici nu va fi vreodata.
Serios ce modele avem noi la conservatori? Da’ la grete si internationalisti chiar avem niste modele. Credeam ca am renuntat la ele acum 30 de ani. Curios ca ii consideri singurul model capabil de succes,capabil sa ne scoata din marasm.
Poi nu avem, Anla.. Dar e imoral sa nu votam CEVA, ca or murit niste oameni in 89 ca sa putem vota… Tu ce model consideri
Mie nu-mi plac nici verzii (care bat cuie de 40 de ani in sicriul energiei nucleare, de teama mi-e ca in vreo 10 o sa trebuiasa sa apelez la chinezi pt ele) nici globalistii. Si nici neoliberalii (piata uber alles), libertarienii(NIMBY) sau marxistii.
Dar noi, in Romania, subtem departe de nivelul la care curentele astea sa insemne ceva. PSD nu e social-democrat, nu face fapte de stanga. Liberalii cred in afaceri pe care doar ei sa le controleze. UDMR e o mascota. USR e o adunatura de ipocriti, cu oameni la baza ok, dar cu un varf sociopat. AUR e un edificiu putred care cuprinde toate emanatiile ciudate ale tranzitiei (ocultisti, drept nationalisti, veneratorii vietii taranesti, cei care cred ca traim vremurile apocalipsei, aia care se jura pe cruce cu extraterestrii reptilieni, etc). Pt ca noi nu stim civilizatie, avem un trecut de munca pe sira spinarii, exploatare la maxim. Atat am invatat. Asta stim.
Ei bine dintre ciudatii astia, eu aleg pe ala care-mi da cea mai multa tehnologie. Sa crape babele in fata touchscreen-urilor cand merg la Casa de Pensii.
Pt ca decalajul dintre noi si Vest e in capul nostru. Realmente atat. Si nici nu realizam asta :))
Noi doi am inceput sa ne contrazicem de la cum am zis ca vad USR. Problema nu-i modelul, problema e ce ofera acum fiecare varianta care imi este bagata pe gat la alegeri. Eu nu ma mai simt reprezentat de nici una. De ce sa dau votul unora care au alta agenda decat binele meu ca cetatean. Fiecare actor pare ocupat sa dea bine, sa satisfaca pe oricine altcineva din tara sau afara mai putin pe mine. Un exemplu recent, liberalizarea pietii energiei la noi. Nu mai conteaza cum il cheama pe cel care se justifica ca a facut-o pentru ca pariez oricare dintre actorii politici ar fi facut-o la fel. Asa ni se cere, ne-am angajat, ni se impune, daca nu c-o fi c-o pati. Dar nici unul nu si-a pus in miscare tartacuta sa o gandeasca ca pe o miscare necesara si asezata care sa ajute cetatenii si economia. Deci tot ce fac ei fac ca sa ne aliniem ca ne angajan pana si privilegiile pe care si le acorda tot aliniere la ceva oiropean sunt.Asta zic ca un exemplu.
Repet nu modelul este problema ci atitudinea lor. Atitudinea in raport cu privilegii banesti acordate unor categorii profesionale, fata de transformarea posturilor din sistemul public in recompense pentru diversi aciuati in partid sau catei fideli care fac diverse servicii, fata de modul cum reprezinta tara in relatiile cu strainatatea de avem impresia ca ce primim primim in genunchi si multe altele.
Mai ***, o duc bine dar nu datorita gretelor (ai vazut ultimele declaratii ale comuistei ?) si curcubeistilor, dimpotriva, astia au adus saracie (schimbarile clismatice). E vorba de bani, ca tu, eu si majoritatea ne dorim sa recuperam decalajul fata de Vest de 30 de ani este admirabil dar necesita timp si INVESTITII. Nu stiu ce e in mintea ta, dar cotele de gen nu inseamna performanta, politica de verde(ca pepenele) nu ajuta economia (dependenta de votcari si orezari este deja dovedita) si internationalismul ajuat tot pe aia de sunt mari deja.
Corect. Dar care e cealalta optiune? Nu de alta dar lucrez la o coorporatie straina, internationalismul imi da salariul deci.
„dar lucrez la o coorporatie straina”
Da-i foc, da-o-n pulea calululului… e cel mai bine asa! Stiu ca suna absurd… dar crede-ma… intr-o buna zi, o sa-mi dai dreptate! ?
Esti un bou.
Insulta meritata.
Te lasa altii (nu eu) sa mai comentezi, dupa multe tampenii…dar vad ca nu te potolesti…de vreo 1-2 saptamani ai prins iar glas.
Da-ti foc…la proprietatea ta, daca ai chef de chestii cu iz de piromaniac…
Ca sa fiu perfect sincer , Greta voastra s-a nascut intr-o tara in care a avut dreptul constitutional sa mearga la scoala de la care a chiulit .
Dar acest sistem nu a fost construit de ea , ci de bunicii si parintii ei .
Nu l-a construit , dar il distruge .
https://youtu.be/iCgZUqEfzfM?t=48
Daca se nastea pe malurile Golfului Bengal sau al Tailandei , cosea camasi 14 ore pe zi .
„Cat despre politicienii nostri ,
hai sa fim seriosi noi i-am pus acolo”
Mai mult sau mai puțin…
Noi votam liste, nu persoane și programe politice și economice…
Hai sa fim seriosi ..Tu cand votezi ( @Dan ) nu citesti ce spune partidul cutare sau cutare ? Ce vrea sa faca in tara asta ? Macar asa in mare ? Ca una spun si alta fac sau nu fac deloc asta-i alta problema..Votezi un partid , adevarat ,dar trebuie sa stii si ce vor sa faca oamenii aia se pe lista aia …
Ba da, citesc, cum să nu citesc…
Una că nu prea mai am ce citi,
și a doua, cea mai grea, sunt aceeași indivizi, reciclați de alte partide, sau de același partid, dar în alte județe ..puși pe o listă…
Toți zic că vor face, dar nu zice unul cât durează până se face ce zice, de ce face acele lucruri, și mai ales cu ce bani….că bani nu sunt niciodată pt ce impacteaza un nr maxim de cetățeni, dar întotdeauna pt măriri de salarii la stat și pensii…
Ei vor vota întotdeauna ce le zice partidul, că partidul i-a pus pe liste…
Nu o competiție interna în partid pt voturile membrilor, și o campanie electorală pt voturile alegatorilor unde „X” candidat să zică că el, „X”, candidat din partea partidului „Y”, va face, promova nu’s ce legi, investiții, programe șamd
Adică el, „X”, pe persoană fizică, din partea partidului „Y” pt primar, consilier, deputat, senator
Io n-am văzut așa ceva decât la președinție și la primaria capitalei…
Sper că m-am făcut inteles…cu listele, zic…
„Ca una spun si alta fac sau nu fac deloc asta-i alta problema”
NU! marea problema este ca, dupa ce mint ca nenorocitii de ingheata apele tropicale si nici nu fac, nu-i impinge nimeni drept in fata flegmei comunitare si cu spatele la bocancii care ar trebui sa li se infiga in cur (la figurat vorbind sau poate si putin la propriu).
m-am saturat sa fiu vinovat ca n-am putut sa prevad minciuna si ipocrizia unor maimutoi, DAR SUNT EXTREM de vinovat ca nu le fac viata un iad si prefer sa ma duc la munca, la munte cu copilu’ si in vacante! Da, de asta SUNT VINOVAT
Salut. Asteptam cu sufletu la gura, vedem care va fi decizia pe 8 decembrie.
https://www.g4media.ro/rasturnare-de-situatie-in-austria-vicecancelarul-werner-kogler-liderul-partidului-verde-din-coalitia-de-guvernare-sustine-aderarea-romaniei-la-schengen-si-respinge-veto-ul-anuntat-de-ministrul-de-i.html
n-o fi austriacul asa negru pana la urma 😛
Romania nu are guvern
adica are, dar nu e al ei
ue vrea doar Transilvania in schengen
Nu prea cred.
Da’ ce bre, noi am rămas fără imaginație și nu putem să le facem mizerii trasportatorilor de marfă ce cară din RO cu destinație HU și AU ?
Și la Bruxelles sau în orice alt loc unde putem pus talpă la aproape orice interes al HU ?
Da’ ce mă mir, ăștia vin la noi în țară ne înjură in față, și dupa aia joian se găsește cu preș’ul HU la București, după care victoras se afișează cu fularul….dacă suntem conduși de tâmpiți, suntem tratați ca niște tâmpiți…
Listă de persoane interzise la vizita privată în RO, ong-istii secui din RO cu scrisori de aiurea luați la puricat vis a vis de finanțare și alte acțiuni cel putin neprietenoase față de statul român, șamd….
Daca nu indeplinim criteriile de aderare la Schengen nu inseamna ca trebuie sa sabotam pe nedrept pe cei care ne arata unde gresim.
Ungaria ne arată nouă unde greșim?
Ce fac ei la vamă se cheamă șicane în cel mai blând cuvânt…în declaratiile lor politice se cheamă revizionism, și o fac la noi în curte….
Nu te supara pe mine, dar dacă ești scuipat raspunzi cu o palmă, nu întorci și celalat obraz…
Altfel ești luat de prost…
Ungaria nu, dar Olanda, Austria da.
Ungaria nu, dar Olanda, Austria da.
Motivele invocate de Austria sunt de kkt. Macar puteau dracu sa se ia de mana cu Olanda si sa invoce coruptia nu sa arunce pisica cu imigrantii pacii .
Transportatorii aia de marfa din RO se roaga sa gaseasca o cursa de HU, ca sa poata de acolo sa incarce spre Vest. Vorbeste cu ceva companii de logistica, inainte sa debitezi ineptii.
Era sa zic ceva de transportatori, dar mai bine tac….
bn@dan/ Ar trebui boicotate produsele importate din tarile respective !
Poate nu vor sa ne primeasca pentru ca avem dusmani …state care ne vor raul si oricat ne-am da peste cap nu vom fi „buni” din punctul lor de vedere ! Poate Austria si Ungaria viseaza in secret la reconstruirea imperiului Austro-Ungar , la distrugerea si subjuarea celorlalte popoare care au fost candva stapanite de ei . DAR Austria si Ungaria nu mai sunt chiar ei insisi ci state profund penetrate de interesele rusesti care nu vor sa le scape prada Romania din mana definitiv. Singura noastra cale cu sanse de succes este de a tine cat mai aproape de SUA, de a le explica si partenerilor americani ca este si in interesul lor sa nu mai fie cozi la frontiere ca sa poata trece si convoiaiele militare mai usor, sa creasca economia romaniei mai repede, sa putem cumpara mai multe arme si de a ii ruga pe americani sa le suceasca mana la spate celor care obiecteaza . Altfel suntem masochisti daca tot repetam intruna pretextele invocate de ei , cu coruptia, migratia , stat de drept etc. Astea sunt bla-bla-uri care pe cei care le invoca nu ii intereseaza in realitate. Sunt destule state mai corupte, mai iliberale , de unde vin migranti mai multi si care sunt in Schengen .
O, da dujmanii ne vor raul, dar nau valoarea mea…:))) e, uite de aia nu vrea nimeni sa se uite la tine, de rau ce esti, si tu dai vina pe ei…
„Este” unii care tràiesc peste màri si tàri si nu cunosc toate subtilitàtile abreviante.
Ce-i aia MCV si cu ce se mànâncà ?
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Mecanismul_de_Cooperare_%C8%99i_Verificare
Multumesc !
@MirceaS. MCV = Mecanismul de Cooperare și Verificare [privind modului de implementare în România a aquis-ului comunitar în domeniul justiției și statului de drept] – sistem de condiționalități de a urma un program de creștere a nivelului democratic implementat din 2007 – un fel de sfoară de care stă agățat morcovu’ în fața măgarului nărăvaș – * nu sunteți cuminți și vă țineți de prostii, nu mai pupați morcovu’ *.
Tu ai pus o problemă foarte pertinentă – „Este” unii care tràiesc peste màri si tàri si nu cunosc toate subtilitàtile. Da, majoritatea europenilor nu înțeleg ce-i aia Schengen dacă n-au trecut împreună cu amărăștenii printr-o vamă din non-Schengen în Schengen.
Exemplu : în 2018, aeroportul Beauvais – turma de români înghesuită cu turma de senegalezi (cred) și de maghrebieni, spații înguste, împuțite, miros de țigani și negri nespălați, zgomot, deplasare printre jaloane în ritm de melc – îndrăznesc să ies cu plodu’ de 5 ani din coadă pe sub benzile de demarcație să merg cu el la toaletă. Un polițai, tot un Konta Kinte, da’ … citoyen francais … citoyen, se ia de mine cu *s’il vous plait, vous etes en France, pas en Roumanie*. Ce să-i explic maimuțoiului că sunt în vacanță de-o săptămână ca să umflu bugetu’ lu’ Macron din care-și ia el salariul ? Ce să-i explic că mă simt mai tratat cu respect de funcționarii români (ha-ha !!!) decât de vameșii franțuzi ? Întotdeauna oamenii puși în condiții umilitoare se vor comporta umilitor cu ei și cu ceilalți – pentru gibonu’ ăla eu nu eram diferit de țiganii veniți cu același avion cu mine la cerșit sau cu arăbeții care erau în picioare pe drum de cine știe câte zile …
Dar francezii obișnuiți nu înțeleg asta – tot în 2018, vin niște medici francezi în vizită la Românica cu așteptări să dea peste triburi aborigene. După ce și-au luat-o-n freză și-au văzut că măcar în farmacologie sunt sub genunchiu’ nostru și că avem mai multe merțane într-un cartier de periferie decât în tot Parisu’ și c-avem și curve mai scumpe (asta e pe bune !), au început să gândească. Unul din ei : * … nu credeam, dar văd că vameșii francezi de la frontiere non-Schengen se cred plătiți de guvernul de la Vichy …*
Cam asta-i Schengen-ul – o discriminare între romani și barbari. Noi, bulgarii și croații suntem tot barbari. Irlandezii sunt excepția, dar oricum sunt tratați altfel decât noi.
Asemeni antichității, orice barbar trebuie dijmuit – un soldat roman era aruncat la ocnă dacă lua șpagă de la alt roman, dar dacă o făcea de la un barbar doar i se confisca avutul … Copilul născut în Londinium al unui celt scoțian care sărise gardul lui Hadrian devenea cetățean al Romei abia după ce servea în armată, nu pentru serviciile aduse imperiului, ci pentru că armata îl învățase iubirea pentru Roma pe care barbarul de taică-su’ nu putea să i-o dea …
Ne credem șmecheri cu 5g-u-n buzunar. Cam la fel occidentalii, dacă o dau cu Kumbaya și drepturile LGBT și interzicerea cuvântului *nigger* se cred mai evoluați decât puștanii crescuți de Hitlerjugend – ei nu au conștiința discriminării romani-barbari. Din fericire pentru noi, când văd barbari mai barbari decât noi (rușii cu televizoru-n tolbă și p…a în copil de 10 ani, sau chiar ucrainenii ăia de-mpușcau prizonieri în genunchi), s-ar putea să nu le mai părem atât de barbari …
Ce se-ntâmplă acum cu alba-neagra europeană cu Schengen-u’ nostru e posibil să fie : fie declarație de răzvrătire anti-progresistă fie strigăt de luptă *la jaf cât se mai poate* – după cucerirea Sarmisegetuzei, soldații au primit permisie de jaf de trei zile. Unul din ei a fost biciuit în văzul dacilor învinși pentru că a jefuit în a patra zi pe teritoriul imperiului … Acum nu mai e jaf, e contractul cu Damen, sunt încurcăturile OMV-ului cu ANAF pe tema prețurilor de transfer, cine știe ce-o mai fi … da’ nu-i jaf că suntem în anno domini 2022 nu 106 …
Multumesc pentru ràspuns. Ader în bunà parte la zisele tale.
Eu nu stiam ce înseamnà MCV.
Ce sunt acordul si conventia de la Schengen, stiu si cu detalii. Chiar dau lectii la francezii care încurcà deseori borcanele.
De acord gigi cu ce ai scris, numai ca aia de împușcau soldati rusi in genunchi erau tot rusi
Ah, esti un partizan de-al lui Putin care pretinde cà rusii si ucrainienii sunt acelasi popor. Te-am demascat !
Anchetà „fact-cheking” fàcutà de zaristi nefavorabili rusilor :
https://observers.france24.com/fr/europe/20220331-des-prisonniers-russes-se-sont-ils-fait-tirer-dessus-par-des-soldats-ukrainiens
Daca nu suntem admisi in spatiul Schengen inseamna ca nu am indeplinit criteriile de admitere. Am inteles ca departamentele care se ocupa de indeplinirea conditiilor sunt diplomatia si ministerul de interne. Lucrurile sunt simple, acum chiar putem vedea cine este de vina pentru ca in ambele departamente avem continuitate. Seful diplomatiei este presedintele adica Iohanis de aproape 10 ani iar la ministerul de interne este Bode de 2 ani iar inainte a fost Vela un an. Amandoi oamenii lui Iohanis. Asteptam sa vedem ce se intampla. Daca intram succesul este al lor. Daca nu intram, esecul apartine in totalitate lui Iohanis si celor 2 oameni ai lui.
Ho, incet. Una din criterii e justitia. Statul de drept. Cand coruptia e la nivel de stat…sorry.
Ar trebui de asemenea discutat cu Ford , cu Renault … si unit fortele cu ei ca sa poata exporta mai mult in UE …sa exercite si ei presiuni , si asupra guvernelor lor …si asupra celor ce se opun …
Presiuni? Discutii cu Ford si Renault? In Uniunea Europeana se respecta principiile si conditille adoptate. Ce propui tu se cheama trafic de influenta, santaj. Exact impotriva acestor metode murdare lupta Uniunea Europeana.
Ce zic eu se cheama Real Politic! Politica adevarata ….facuta de toti marii politicieni …”cu tratatul pe masa si cutitul pe sub masa” . Asa cum o fac de altfel si ceilalti .
La cine te referi cand zici ca si ceilalti fac aceasta politica mafiota „cu cutitul pe sub masa”?
la Roosevelt
in politica vorbesti frumos si calm, dar sa ai un par gros in mana
mai era o hoasca secretar de stat, America nu are prieteni, doar interese
e frumos universul in care traiesti tu
Sa presupunem ca este adevarat. Atunci ar inseamna ca SUA face presiuni economice pentru a sili state sa ia decizi in impotriva dorintele lor. Asta insemana incalcarea dreptului international si incalcarea independentei altor state. Dar SUA este bine cunoscuta ca sustine lupta pentru democratie si libera actiune a statelor pe baza dreptului international. Atunci daca SUA actioneaza defapt cum zici tu atunci nu numai ca este un stat mafiot in comportarea sa cu alte state dar este si vionovat de minciuna si inducerea in eroare a societati intregi inclusiv a noastra. Daca spusele tale sunt adevarate atunci concluzile sunt foarte grave si anume ca defapt democratia este un paravan, iar noi suntem mintiti sau santajati sa facem lucruri pe care nu le-am face sau nu ar trebui sa le facem. Mai pe scurt intreb: suntem sclavi?
„Sa presupunem ca este adevarat. Atunci ar inseamna ca SUA face presiuni economice pentru a sili state sa ia decizi in impotriva dorintele lor.”
Nu am sà vorbesc de republici bananiere unde exemplele sunt numeroase.
Extrateritorialitatea legilor americane (incriminarea utilizàrii dolarului de exemplu), achizitia prin santaj, amenzi si arestarea unui responsabil al Alstom pentru achizitia de càtre General Electric a bransei energetice a acestei întreprinderi îti zice ceva ?
„arestarea unui responsabil al Alstom pentru achizitia de càtre General Electric a bransei energetice a acestei întreprinderi îti zice ceva ?”
Sigur, Musiu Pierucci a ajuns in colimatorul procuraturii federale si care pe buna masura la f – – – t in c – r cu p – – a indoita pentru simplul fapt ca sa apucat sa dea spagi prin Indonezia. The Foreign Corrupt Practices Act ne spune ceva? Esti firma trazactionata pe pietele de capital americane esti supus legilor americane. Inca un frantuz cu nume de macaronar care se da cu curu’ de pamant si se victimizeaza pentru simplul fapt ca a dat o spaga. Incidental fraierul asta si-a admis vinovatia.
https://www.justice.gov/sites/default/files/criminal-fraud/legacy/2013/08/05/de46-pierucci-plea-agreement.pdf
OVER THE past decade, American legal and regulatory authorities have subjected scores of large foreign companies to extraterritorial actions. Paying large fines, which can exceed $1bn, has often been the only way finally to settle such accusations of serious misconduct—typically, corruption or breaching sanctions—outside America. As a result, many bosses and executives are quietly paranoid about the long arm of American sheriffs.
Listen to this story. Enjoy more audio and podcasts on iOS or Android.
Such cases, however, rarely go to trial, and the firms involved are limited in what they can say about them; surprisingly little is known about how the process works. The Economist has identified an exception: Alstom, a French power and transport group that faced an American legal action in 2010-15 and which sold the bulk of its assets to General Electric (GE) in a deal that was announced in 2014 and closed in late 2015.
The case of Alstom and GE is important for three reasons. First, the sums involved are huge: Alstom faced a $772m fine, among the largest ever in a foreign corruption case prosecuted by America. GE paid $17bn to buy the Alstom assets; their subsequent underperformance explains part of the American conglomerate’s present dire straits, including the $23bn loss it reported in October 2018.
Second, multiple sources of information mean that a reliable account can be constructed of how a legal process and a commercial one jointly produced a particular outcome for GE. A senior former Alstom executive closely involved in the scandal, Frédéric Pierucci, has published a book this week called “Le Piège Américain” (“The American Trap”). Mr Pierucci is no angel: he is a convicted criminal who, Alstom documents show, knew bribes were being paid to win a contract for a power plant in Indonesia. But we have reviewed American court documents and material from several French parliamentary inquiries (the last of them conducted in 2018), and spoken to industry executives.
Last, the case raises uncomfortable questions about American officials’ uncompromising techniques. It suggests that foreign companies may receive more lenient treatment if they pass into American ownership. The possibility of a link between Alstom’s legal woes and the sale of its crown jewels to GE has vexed French policymakers, not least Emmanuel Macron, France’s president.
Something to declare
Mr Pierucci’s private hell began in April 2013 when he was handcuffed upon arrival at New York’s John F. Kennedy Airport. The Frenchman knew his employer, Alstom, was in the midst of a protracted tussle with American authorities over bribery allegations. Having expected to be released rapidly, perhaps on bail, he did not share his predicament with his wife for four days. This legal wrinkle was no reason to push back his expected return by the weekend, he thought. Things did not turn out as he planned: Mr Pierucci did not emerge from prison until September 2018.
At around the same time, in 2013, Alstom was racing into commercial heavy weather. Its imperious chief executive, Patrick Kron (pictured below), who had by then presided over the company for a decade, deemed some of its units below scale to compete globally. He had good reason to be looking for a buyer for its flagship power division, which accounted for nearly three-quarters of the group’s revenues: demand was sagging for the turbines it sold to electricity-generation plants across the world, performance had been woeful for years and debt had swollen. And across the Atlantic, the chief executive of GE at the time, Jeff Immelt, was searching for a big end-of-reign deal.
Return on graft
But the process of Alstom dismantling itself was being buffeted by an investigation dating from 2010 by America’s Department of Justice (DOJ) into exactly how it had managed to bring home billions of dollars in contracts outside America. The French firm had been dragging its feet in responding to the DOJ, infuriating prosecutors. They suspected Alstom of paying a total of at least $75m in bungs in Egypt, Saudi Arabia, the Bahamas, Taiwan and Indonesia, which won it $4bn in contracts. Some of the bribes, including those Mr Pierucci had been involved with in Indonesia from 2002, had been paid by an American subsidiary, and Alstom had financed itself partly in America, giving American authorities their justification to chase Alstom in France and to punish it with a fine far greater than European corruption statutes might have levied. At the time, investors fretted that this could exceed $1bn, damaging the company’s balance-sheet and forcing a fire sale of its assets.
The prospect of this, and Mr Pierucci’s legal troubles, weighed on Mr Kron as he pondered Alstom’s future in mid-2013. The arrest shocked Alstom’s top brass: around 30 senior executives were subsequently warned against travelling to America lest they share Mr Pierucci’s fate. By spring 2014 at least three of his former associates at Alstom had been arrested by American authorities to bring pressure on the company to co-operate with the DOJ. Court documents suggest that prosecutors ended up with 49 hours of covertly-taped conversations inside Alstom, courtesy of executives-turned-informants.
Two elements of what happened next are disturbing. First is the treatment of Mr Pierucci. Now 51, heavy-set with a tall forehead and a provincial twang, the former industrial-equipment salesman could be typecast as an accountant, not the orange-jumpsuited prisoner he became upon his arrival in America.
After three months in a Rhode Island high-security prison packed with violent offenders, he faced a plea hearing. The choice was stark. One route was to plead innocent and face trial; a risky proposition, since prosecutors in Mr Pierucci’s case were pushing for charges which would translate into prison sentences ranging from 15 to 19 years. He was advised that preparation for the trial would take three years and would cost millions of dollars.
That left the option of pleading guilty, co-operating with the authorities, and facing only a few more months of prison. Mr Pierucci says he admitted that he was guilty of bribing Indonesian officials—which emails cited by the DOJ suggest he was aware of, even if he did not instigate the crime—on the understanding that he would receive a sentence of no more than six months, most of which he had served. But despite this he was detained for another year, then spent over three years out on bail from June 2014 to October 2017, and then went back for another year in jail. He says he spent over 250 days at one point without seeing direct sunlight or breathing outside air.
Part of Mr Pierucci’s outrage reflects America’s harsh judicial system: a legal playbook devised to bring down mobsters and racketeers has since been repurposed for the corporate world. Europe’s approach to white-collar criminals is softer, for better or worse. But Mr Pierucci’s claim that he was an “economic hostage” carries weight. DOJ officials have indeed linked his imprisonment to Alstom’s failure to co-operate with their inquiry.
The broader worry is that the DOJ’s investigations distorted Alstom’s sale process, giving an edge to a potential American purchaser. The French parliament has returned time and again to the circumstances of the deal with GE. For a country that once blocked the takeover of a yogurt firm, Danone, on the basis of its strategic importance, the sale to a foreign rival of a firm that maintained turbines for France’s nuclear power stations and submarines remains highly sensitive.
According to executives there at the time, Alstom first explored a deal with GE just after Mr Pierucci’s guilty plea in July 2013. Legal pressure on Alstom, and on Mr Pierucci, seemed to ease once it became possible that much of his employer would come under GE’s ownership. For one thing, the arrest of executives stopped. The fourth to be detained in the case, while in the American Virgin Islands, was seized one day before news of the deal became public on April 24th 2014. Two months later, in the same week that Alstom’s top brass signed off on the sale to GE, Mr Pierucci’s long-standing bid to be released on bail was approved, after 14 months inside.
There is no suggestion of wrongdoing by GE itself, merely that American supremacy in imposing anti-corruption norms globally may have given American firms an advantage. GE had an edge over non-American firms vying to buy Alstom’s assets, such as Siemens of Germany and Mitsubishi of Japan, insofar as their legal departments may have been less well-versed in negotiating American legal settlements.
That mattered. In the purchase agreement, GE agreed to pay whatever fine was meted out to Alstom Power for past wrongdoing, even though the fine the French firm faced also related to past activities of other parts of the group. Foreign rivals interested in joining the bidding would also have to gauge the size of that potential legal liability, but may have been at a disadvantage: GE, like other American firms, employs multiple former DOJ staffers, according to their LinkedIn profiles. (Later, the DOJ decreed that what remained of Alstom in France should pay the fine, not GE.)
An American group such as GE could also help Alstom navigate judicial waters. Lawyers for GE conferred with the French firm’s lawyers ahead of its agreement with the DOJ, long before the deal formally closed. The DOJ settlement mentions how GE promised to “implement its compliance programme and internal controls” at Alstom. In American courts, such assurances may carry more weight coming from well-known local firms, not foreign ones. Unlike Siemens, which has also felt the weight of the DOJ on corruption charges, Alstom was able to avoid an intrusive American “monitor” being embedded inside the firm. Insofar as the aim of American prosecutors was to wean Alstom off its wayward behaviour, the job could in effect be outsourced to GE.
Mr Kron has been repeatedly asked by parliamentarians if legal pressure—perhaps on him personally—influenced his decision to sell most of Alstom to GE. He forcefully denies this, dismissing links between the sale and the DOJ investigation as the work of conspiracy theorists. But the theory has gained traction in high places. Questioned by parliament in 2015, the then economy minister, Emmanuel Macron, said it had been “his heartfelt belief” that pressure from the DOJ had weighed on Mr Kron. “Personally, I was myself convinced of the causal link between the investigation and Mr Kron’s decision [to sell to GE], but we have no proof,” he said.
On December 19th 2014, at an extraordinary meeting of shareholders in Paris, Mr Kron got formal support for the sale. Disheartened retail shareholders in the auditorium cheered those who opposed the deal (institutional shareholders had backed it). One asked Mr Kron if Alstom’s legal troubles had forced this unexpected event. “Stop banging your head trying to find fictitious arguments to justify a good deal,” Mr Kron replied. “This kind of masochism is terrible!” Both GE and Alstom declined to comment for this article; the DOJ did not respond to calls for comment.
Electric shock
The Alstom purchase has backfired dramatically for the American group. Troubles at GE’s power division explain in part why its shares have collapsed by two-thirds in the past five years (see chart). Mr Immelt’s successor, John Flannery, an architect of the Alstom deal, was fired on October 1st, after a year in the hot seat. Alstom lives on at home in France as a smaller group, and is trying to persuade European regulators to allow its last big business unit to be absorbed by Siemens.
Looking back, Mr Kron, who stepped down as Alstom’s boss a few months after its main assets were sold, sees what happened at GE as vindication that his thinking was guided by commercial logic, not judicial pressure. Insofar as GE overpaid for Alstom’s assets, the deal counts as a resounding victory for the French group’s erstwhile shareholders.
Yet the method by which America secured a legal settlement was brutal. In order to be legitimate, a legal process must be transparent and independent—and be seen to be so. In this case, the legal process and the commercial one became uncomfortably intertwined. On the very same winter day in 2014 that the sale to GE was approved by shareholders, Alstom’s lawyers signed documents admitting charges brought by the DOJ. They agreed to settle these with the $772m fine. Alstom’s legal troubles were now over, just as the company, as it once was, ceased to exist.
hahahhaa!
V aici https://en.wikipedia.org/wiki/War_Is_a_Racket
War is a racket. It always has been. It is possibly the oldest, easily the most profitable, surely the most vicious. It is the only one international in scope. It is the only one in which the profits are reckoned in dollars and the losses in lives. A racket is best described, I believe, as something that is not what it seems to the majority of the people. Only a small ‘inside’ group knows what it is about. It is conducted for the benefit of the very few, at the expense of the very many. Out of war a few people make huge fortunes.
…………………………………………………………………………………….
………………………..
…
I helped make Mexico, especially Tampico, safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefits of Wall Street. The record of racketeering is long. I helped purify Nicaragua for the international banking house of Brown Brothers in 1909-1912 (where have I heard that name before?). I brought light to the Dominican Republic for American sugar interests in 1916. In China I helped see to it that Standard Oil went its way unmolested.
Smedley Darlington Butler ,General maior, de 2 ori decorat cu Medal of Honor ! Care el unsusu zicea ca a fots unmuscle-ma (bataus) de forta
nu murican cu englez si nu doar englez ci lord „Anglia nu are prieteni sau aliaţi permanenţi, ci doar interese Henry John Temple, al 3-lea viconte Palmerston.
Cev amai tarziu nunu Maledeto Maimuzzolini zice despre enterese ca ar fi egoism sfant (sacro egoismo)
Se scrie Realpolitik intr-un cuvant si cu „K” si este o idee de sorgina prusaca, sti tu aia cu tepusa pe coif dar nu din America de Sud.
Si nu(!), definitia Realpolitik-ului este asa cum se preda la orice curs de stiinte politice de la facultate sau master:
noun: realpolitik
a system of politics or principles based on practical rather than moral or ideological considerations.
Ca teoretic chestia asta merge in tandem cu etica politica adica cea care nu iti permite sa iei masuri decat in liniile definite de ideologia politica partidica.
Propietatea termenilor zic eu ca de acolo ar fi bine sa incepem.
Sau putem sa spune ca Gigi Becali este un realpolitik-er pentru ca a zis ca partidul finantat de dansul este de centru. Pentru ca este cand pe stanga, cand pe dreapta, deci logic, pe centru.
{loc de dat cu capul}
Probabil iti inchipui ca ai cine stie ce cutit…
”cu tratatul pe masa si cutitul pe sub masa”
Cfez ca e o greseala de traducere … toata lumea stie ca atinci cand negociezi tii cutitu la indemana .. adica in mânecă!
Nu. Se numeste lobby si este perfect legal.
Se numeste lobby??? Presinunile economice asupra guvernelor unor tari independente se numeste lobby? ”cu tratatul pe masa si cutitul pe sub masa” se numeste lobby? Pai atunci dupa opinia ta lobby nu este altceva decat santaj mafiot la nivel de tara ori asta este perfect ilegal.
„Ar trebui de asemenea discutat cu Ford , cu Renault … si unit fortele cu ei ca sa poata exporta mai mult in UE …sa exercite si ei presiuni , si asupra guvernelor lor …si asupra celor ce se opun …” – despre asta am spus ca este lobby .
E mai bine dar tot este rau. Cuvantul „presiuni” este incriminant tine de infrationalitate. Poate vrei sa spui discutii, informari, dar nimic mai mult.
Ford e acum famigliile ce detin Otosan Turkey iar Renault e cu-n picior de plecare cel putin dpdv al productiei, au separat auto cu motor termic de electric , iar electricul cel putin deocamdata n-are viitor a se produce in Europa cel putin deocamdata din lipsa de ,,competitivitate” sau resurse.
Nope, eu vad aderarea in Schengen strict un betisor aratat de nimeni altcineva decat de Germania si Franta, restu-s trepadusi interpusi, iar treba ni se trage mai demultisor de la Axa aia Bucharest-Londra-Washington bine impamantenita probabil de nimeni altcineva decata de CIA-SRI , se vede de la o posta imolicarea agenturilor numa dupa moaca lu’ securistu saf (Gonzales sau cum i-l chema) pus pa post de ambasador-CIA.
Io cred ca de la asta ni se trage, cum Polonia nu putem fi (n-avem coaiele lor sa ne tragem de ele cum fac ei cu nemtii) trag de noi atat ioropa &raisa cat si americanii……voi pe cine alegeti?…
Eu zic ca vizitele unora de prin armata la americanii au avut ca scop permisiunea ca unele programe sa se duca si la francezi in special dar si la restu care zbiara, nemti, italieni etc……personal n-as ceda, as face ce-au facut polacii, licente cat cuprinde din partea unor state care n-au pozitie de forta (vezi Korea, pt K9 si o licenta/modernizare pt K1A2 – litlle Abrams) iar restu’ USA si cu asta basta.
La ioropeni sa scap de gura lor i-as pune pe frantuji&holenderi sa faca un troc, damen corvetele (ai santierele-n tara!!!) iar ng 2-3 submarine da musai NSM pe le in nicun caz alte balarii gen Exocet.
Cam asta-i jocu si dealul, in rest stat si dat la gioale la restu’ fix pe aceleasi motive ce ne le invoca ei nou, ….troc ca la piata!!!
@Radu Cand Vine ambasadorul Frantei si face presiuni sa semnam pentru corvete, sa marim pretul care e deja licitat si mai face sugestii sa luam elicoptere. submarine..etc Cum se numeste ?
Fordul vandut turcilor sau Renault-ul nou transferat chinezilor?
George, eu sper. Si de altfel, cred ca avem sanse bune. Si poate ar trebui sa mai aduci unele clarificari / completari in articol, unele informaii sunt inexate. Nu zice nimeni ca nu e coruptie in Romania, sau ca nu sunt probleme cu vamile, dar obiectiile Olandei sunt de cu totul alta natura: sistemu de vize, sistemul de schimb de date si colaborarea pe probleme judiciare. Potrivit ultimului raport, intocmit chiar de expertii olandezi, indeplinim cu brio toate criteriile: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25920981-document-raportul-favorabil-misiunii-evaluare-schengen-care-participat-olanda.htm
De altfel, pentru primele doua capitole (vize si securitate date) pot sa iti spun cu toata certitudinea ca suntem mai mult decat ok, in perioada 2009 -2011 am fost implicat in toate cele trei proiecte majore de IT care erau cerute pentru aderararea la Schengen.
O alta idee pe care o vad prin comentarii este ca nu o sa fim primiti pentru ca si ultimii infractori ramasi in Romania vor da buzna in celelalte tari Schengen, ceea ce total inexact. Orice cetatean roman cu o carte de identitatea valabila poate intra in Schengen si acum atata timp cat nu e dat in urmarire internationala sau in consemn la granita.
Cat despre reactia guvernului vis-a-vis de pozitia Austriei, cred ca a fost cea corecta. Fara poale in cap, far injuraturi si amenintari publice, sunt sigur ca au fost si mai sunt inca discutii pe canale diplomatice. Iata si rezultatul de pana acum: https://www.g4media.ro/rasturnare-de-situatie-in-austria-vicecancelarul-werner-kogler-liderul-partidului-verde-din-coalitia-de-guvernare-sustine-aderarea-romaniei-la-schengen-si-respinge-veto-ul-anuntat-de-ministrul-de-i.html
Cat despre problemele din vamile noastre, nu cred ca suntem un caz singular, inclusiv Olanda recunoaste ca situatia in portul Rotterdam este scapata de sub control.
Asa ca da, eu cred ca meritam si sper ca o sa intram.
@Conu George, austriecii s-au trezit cu un val de migranti ilegali si s-au gandit sa dea vina pe noi. De ce? Habar nu am.
Acum au dat-o cotita.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/bode-ministrul-austriac-de-interne-m-a-asigurat-ca-declaratiile-privind-schengen-nu-sunt-indreptate-impotriva-romaniei-2161711
Dar vezi, eu asta tot spun – este o problema de M.A.I. – si aici sunt chiar curios de ce nu exista un flux constant de comunicare cu toate tarile UE. Baietii, migrantii aia, nu-s de la noi.
Daca se dovedeste insa ca-s de la noi, au trecut prin grantia cu camionul si spaga… am belit-o.
Aparent, au verificat telefoanele mobile ale migrantilor, si a rezultat ca au fost inregistrate in regim de roaming in retelele de telefonie mobila din Bulgaria, Romania, Ungaria. A fost un articol acum cateva zile, dar nu il mai gasesc.
uite si articolul de care ziceam: https://www.g4media.ro/karl-nehammer-analizele-telefoanelor-mobile-ale-migrantilor-din-austria-au-aratat-ca-cei-mai-multi-dintre-ei-nu-au-venit-prin-croatia-ci-pe-ruta-balcanilor-de-est-prin-bulgaria-romania-si-ungaria.html
Sigur…isi dadeau share location si pastrau istoricul ….plm
E clar ca ai habar cum functioneaza serviciile de localizare pe smartshitz…
RTI, nu e nevoie de nici un share location sau cine stie ce mare hacking. Daca ai serviciul de roaming activat, de fiecare data cand intri intr-o tara noua vei primi un SMS de genul: „Bine ait vemit in X-landia. Va informam ca in regim de roaming tarifele sunt urmatoarele… bla bla bla”. Cati crezi ca stau sa isi stearga SMS-urile astea?
La fel, daca in loc sa iti pastrezi sim-ul din tara de origine, sa zicem ca iti iei cate un sim prepaid pe unde treci. Cand ti-l bagi in telefon, primesti to felul de SMS-uri despre activare, tarife, etc. Cati si le sterg? Si de multa vreme SMS-urile nu mai sunt stocate pe sim, sunt stocate in memoria telefonului, deci info ramane chiar daca schimbi sim-ul.
Asa ca nu trebuie sa fie vreun Sherlock Holmes vienez ca sa refaca ruta oamenilor.
Poti sa le stergi cat vrei sms-ul, trace-ul ramane.
Da , e si „fiabila” schema!!
Ce sa spun.
Eu , cand sunt acasa , primesc mesaje cu roaming de la moldoveni , ori de cate ori pierd semnalul de pe la noi.
Nu conteaza ca sunt la 30 km de granita.
Dar e ok .
Putem presupune ca sunt in Moldova.
Cu spiritul.
Mihai, merci de link, nu stiam si am ramas blocat.
Baieti, inca o data repet, daca s-a dovedit ca au trecut pe la noi, am belit cariciul si in mod cert nu avem ce cauta in Schenghen. Ba mai mult datoram niste scuze pentru figurile din ultima vreme.Desiur este imposibil ca autoritatile nostre sa ne fi mintit pe noi cu ceva. Exclus din capul locului.
Repet, daca, acest magic cuvant.
Pentru noi, astia de platim taxe si impozite ne ramna varianta petitiei, aia cand il prinzi pe reprezentantul tau din parlament la o discutie contondenta si intrebi frumos, cu limbaj elevat: ba, daca ma minti iti crap capul cu argumente, zi in ma-ta ce intelegi tu prin „conditii tehnice” si „indeplinite” daca europeanul zice ca a pinguit telefonul migrantului in Romania?
A nu se intelege ca instig la o forma de revolta, violenta, doamne fereste, desi am o bata pe care am scris cu markerul „argumente”, si chiar m-am obisnuit sa mi-o iau in dos de la stat, de si la un homosecs i-ar inrosii obrazul.
Gatu’ ma-mii voastre.Cat, cat, mai putem asa?
Sa demonstreze acum ca minte austriacul desi mira-m-as, ca la austrieci pentru un plagiat a disparut un ministru din viata publica. Bai zici a murit ala, nici dracu nu-l mai baga in seama.
Leftenente, daca ai fi pus mana pe carte ai fi aflat ca refugiatii acestia de care vorbeste austriacul, in conformitate cu acordurile semnate de RO, trebuiau expulzati de austrieci la noi, pentru ca noi am fi potential vinovati ca i-am lasat sa intre in UE.
Lucrul acesta insa nu se intampla deoarece nu au probe care sa arate ca amaratii aceia au trecut pe aici.
Austriacul mananca rahat cu cisterna.
Eh, oricum te bag la moderare putin, da ia zi si mie „tratatele alea”, hai link.
Vezi ca te-a prins si Sharky mai jos, pana acum manacatul de rahat este unidirectional.
Deci, linklul si tratatul, articolul de asemnea. Ca doar tu si exact de ce vorbesti si nu dai cacaturi de pe feisbuc pe nemestecate.
––––-
Oh well, a fost conu Razvan mai repede ca mine, deci „eject”.
pun si eu o intrebare de bun simt, pe unde au trecut astia Dunarea daca au venit din Bulgaria? E o abureala de 5 lei, ruta e prin Serbia, Croatia sau Ungaria. Cat de retard sa fie ala sa insinueze ca emigrantii au trecut in Romania pe cele 4 poduri unde e full de lume si politie non stop si pe urma sa traverseze cea mai mare tara din zona ocolind ruta directa din o tara non-euro permisiva.
Or fi trecut Dunarea inot, precum mirciulica de la Paris, taticutul mironositei lepeniste.
* editat – eject!
@Bazil
Va te faire cuire un oeuf, connard !
Si te bag în mà-ta dacà te mai legi de ficà-mea !
Telefoanele zic altceva.
ai vazut si o statistica „cate” telefoane din cati migranti veniti „spun” asta? Voi credeti ca austriecii au confiscat telefoanele tuturor emigrantilor? Am extrem de mari indoieli ca au incalcat atat de flagrant dreptul de proprietate si intimitate a datelor. Ca sa faci perchezitie electronica ai nevoie de mandat…
Au analizat probabil cateva smartphone-uti si acum generalizeaza si pun eticheta, iar voi o inghititi fara ca macar sa-i dati jos ambalajul?
Nu am motive sa nu-i cred. Si m-as mira sa nu fie interesati de unde vin majoritatea lor. La urma urmei, e problema lor.
o regula simpla este sa crezi ce este demonstrabil nu aberatii spuse la colt de masa din birt. Mai ales ca le propovaduiesti pe aici.
Sa-mi spui te rog daca stii cum se poate face o perchezitie informatica? Ai idee ce inseamna mandate de perchezitie informatica la zeci de mii de terminale?
Daca vrei sa aflii problemele reale tinute subtil sub pres de altii, mai bine te uiti putin prin presa elena sau spaniola si ai sa vezi pe unde intra cam toti aia din Africa sau Orient.
Ocolind procedura perchezitiei informatice si a oricaror norme de drept, mai repede au verificat cronologia din Google Maps si au stabilit un traseu simplificat dupa antenele si spot-urile wi-fi
Bingo.
1. cum sa accesezi istoricul de maps fara contul de goolge al userului?
2. cum sa vezi log-urile de conectare in retea fara sa intrii in device?
3. Spot-urile de wifi ar fi o varianta dar ma indoiesc ca astfel de oameni faceau asa ceva in numar relevant sa emiti opinii si oricum tb smartphone.
Dar cu toate astea, simplul fapt ca au luat telefonul unuia trebuie insotit de mandat.
Nu am motive sa nu-i cred. Si m-as mira sa nu fie interesati de unde vin majoritatea lor. La urma urmei, e problema lor.
pe la Cernavoda si Fetesti au trecut Dunarea crezi ca daca ai echipamente care sa supravegheze granita tre sa mai ai si pe cine trebuie sa se uite cu ele si sa si vada, si ajungi la vorba lu psyho
‘Pentru ca berzei chioare, ii face Dumnezeu cuib.’ Yeap. Prost (corupt, apatic etc) noroc sa ai!
Pe de alta parte, Olanda nu e poarta de intrare a tone de droguri in Europa? Doar zic. Suntem departe de a fi perfecti (veci nu o sa fim) dar cateodata, cu atentie trebuie sa vedem si problemele altora si nu doar barna nasului nostru.
UE si altii impun politicienii Romaniei, apoi ii sanctioneaza (pe romani) ca au poilticieni corupti. Asa ne jucam alba-neagra pana pierdem toti banii (resursele).
Corect!!!!
Cine ti-a impus tie un om? Nu votezi aceleasi mizerii pentru o galeata, 5% la pensie si „a furat dar a si facut”? Care „UE”, ca zici ca-i ceva planeta Ypsilon 6. Nu ai reprezentati acolo, alesi? Votati? A ca ne-am batut joc de vot si am trimis pe Vadim si Becali acolo, Severin sa ia o spaga ca s-a crezut pe Dimbovita si apoi ciumeti precum analfabeta de Dancila si prezentatori TV stersi, cred ca asta e alta discutie cu privire la dimensiunea prostiei noastre in exercitarea democratiei.
Topicul asta ajunge festival de fuga responsabilitatii. Mai tre sa spuna unu’ ca sunt teleportati liderii de pe Enterprise.
No’ fix de aia nu ne facem bine. Votam aceleasi mizerii, la fel ca in 90… votam pe Iliescu cu tot neamu’ sa moara de oftica Ratiu si Campeanu, ca ala ne scapa de comunism, comunistul de virf studios din cale afara la Moscova.Ma gresi poate si o alee seara si a ajuns la Frunze la Academie, din gresala evident.
Faptul ca unul ca Paleologu nu ia nici 5% din votri pentru prezidentiale ne spune tot ce trebuie sa stim despre tara in care miss piggy e parlamentar, Bia Khaifla star tv si Vulpita tezaur national.
„Votam aceleasi mizerii, la fel ca in 90…”
Te aprob dar te și contrazic în același timp.
Sunt foarte multi care cred că, de exemplu, guvernul raspunde de drumul comunal și scoala din localitate, și dumneata vrei să scrie petiții reprezentantului lui…
Da, corect, aceleași mizerii in altă formă,
dar tot pe liste:
Fsn, pnl, pnt, psd, prm, pdl, alde, pmp, mai noii noua dreapta, usr, plus,aur, reper….dacă am uitat ceva, adăugați voi….
Da, e vina noastră că acceptăm să mai luam parte la sarada electorală de la noi, care recicleaza si recupereaza constant aceeași indivizi, in diverse funcții și partide….
Și dacă am vrut fara corupți in funcții publice, ce, s-a schimbat ceva ?
S-au sters la fund ei cu un referendum, da’ cu o strângere de semnături…
Și ce dacă au ieșit în strada pt libertatea justiției?
Iti pare că justitiae mai independentă sau își face treaba mai bine și mai repede ?
CCR e suprem ,furtul dobândit e bun furat si așa rămâne….
Cred că am amestecat prea multe in comentariul ăsta…
Noi să fim sănătoși…
PS
Concluzia, ne batem cu morile de vânt cu datele de acum ale problemei (educatie civică, lege electorală, cod penal, CCR, președinte momăie)
Unul cu zece ani mai tanar ca mine imi zicea ca daca careva o duce prost e din vina exclusiva a individului, io încerc să ii explic că nu te poti dezvolta la adevaratul potențial înconjurat de hoție și saracie…io incerc să ii spun ca statul actual nu a creat si nu creeaza premize de dezvoltare, el batman, nu e treaba statului…zic, atunci să nu mai ceară taxe și să îmi dea drept de port arma, dacă nu e treaba lui…în fine, nu am scos-o la un capăt…
„Bia Khaifla star tv si Vulpita tezaur national.”
Cine stie cunoaste.
Cu ocazia aceasta am aflat si eu de existenta celor doua potai, spre deosebire de vulgul bine informat din care inclusiv dumneata faci parte.
Usor bre, nu veni la mine cu teza „curvelor virgine”.
Am avut de ales intre Iohanis si Dancila. Nu mi-a impus nimeni nimic!?!
Mi-au fost fredonate doar sloganuri: nu votezi nu existi… .
Cand o sa apara pe vot si o sa se contabilizeze: nu sunt de acord cu niciunul dintre candidati, atunci o sa exist!
Paleo care? Ala imbatat de farmecul Leanei Nationale ? Framecf mi se pare mai mult adtiv bigetar decat legat de fizicu blondei .. asa care in cuatare de pleasca a pupinsbasit cu zor si spor ?
OProcum dupa nu stiu cati ani de Apros nu prea sta ce e aia o coabotare politica .. adica s-a intoprs invers . Nu ca era primul …
Legat de Austria – trebuia expulzat ambasadorul, apoi intrebat ce a vrut sa spuna ministrul de externe despre Romania si Shenghen.
Ar mai fi o optiune 🙂 . Poate am putea convoca ambasadorul si sa ii transmitem ca am putea teoretic nationaliza niste companii austriece care au obtinut intr-un mod cam dubios resurse naturale in Romania . Este si asta o posibilitate … daca ei nu ne vor …putem sa nu ii vrem nici noi la noi in tara !
@ktown și @Catalin
Cap ai, minte ce-ți mai trebuie? . Alta : ai cap, să nu îți plouă în gât
Cati ani aveti?
cine credea că bifarea condiției tehnice cu miliarde de euro sparte pe garduri,camere video,senzori si alte acareturi pentru o poliție de frontieră la fel de coruptă ca vama fară a prezenta si rezultate concrete va fi singurul indicator de atins e mai naiv decat un copil de grădi.
Corect. Daca se dovedeste ca nu am luat masurile care au fost stabilite pentru o frontiera securizata atunci nu avem ce cauta in Schengen. Partea buna este ca acum macar stim vinovatii: presedintele Iohanis si cei 2 ministrii de interne ai lui: Bode si Vela. Pornind de aici putem analiza greselile lor si gasi solutiile atit administrative organizatorice cat si tehnice.
Coane, uita-te mai sus la comentarii. Te doare bila. Astia chiar cred ca noi suntem pe un crucisator si astia fac mutre sa nu ne lase in port. Politie doxa, nu trece nici musca fara hartie granita…
Expulzari de ambasadori, nationalizari.
La cine te referi dumneata, la prostanacul ala de la Bacau?
Postacul ala de la Bacau, e conu’ psycho, un con si asa negativist dar contributor de nadejde la forum.
Sau daca nu delireaza la limita paranoiei si in spirit de fuga de orice fel de responsabilitate, e „postac”?
Intreb ca jos ne-am dat cu levieru-n logica.
” dar contributor de nadejde la forum.”
De acord cu dumneata , cate dume a dat aici ….. 🙂
#postacPDLsacosele.cu.bani.trait.bine
#fast&furious&shameless
iar te arunci aiurea si gratuit scula pedeserista .
lasa bre maimutoii sa arunce cu rahat,e semn bun.
„lasa bre maimutoii sa arunce cu rahat,”
Iar e foamete in pedele ? 🙂
nu ,e sugere in pdsr….scuzati sugerea doamna firea.
Nu am scris „edit” ci „edit”. {Nu} E oarece diferenta.
Vezi ca m-am ferit sa scriu „om frumos si devreme acasa insa cu opinii diferite” sau altele asemenea, desi nu cred ca as fi gresit.
––––-
Ai scris postac, ai inteles? Aia ca sa nu am motiv sa te iau la suturi pentru atac la persona gratuit.
Acum zi multumesc.
eu nu ma feresc doamna.
respectele mele doamna.
Sincer , felul cum a pus mana OMV pe resurse in Romania …nu trezeste suspiciuni de coruptie in mintea preacurata a distinsului ministru austriac ?!? Ar putea sa inceapa o ancheta la noi pentru a mai starpi din coruptie cu aceasta tema (mai ales in lumina dezvaluirilor si desecretizarilor recente din SUA si Rusia privind evenimentele din ’89) . Nu e nevoie sa fim „crucisator” …este suficient ceea ce suntem un aliat cheie in conjunctura actuala in NATO in opozitie cu o tara neutra(dar mai mult cu Rusia) Asutria .
@george. Nu spun ca suntem curati, dar iti spun ca nici pe departe nu suntem cei mai cei cu exceptia unui singur capitol, idiotenia nativa de a ne vaicari si autodenigra, comparand ceea ce vedem cu o imagine idealista si fara sa stim intradevar cum e lumea in realitate
1. coruptie…ca si nivel suntem pistol cu apa fata de altii, diferenta mare e ca idiotii nostrii o fac prea pe fata pentru ca nu au ajuns (spre bafta nostra) la nivelul altora de rafinament si sa ascunda comisioanele sunt tone de firme de consultanta cu sedii prin offshore.
2. traficul de droguri. Suntem la un ocol de glob fata de altii de prin vestul continentului care fac figuri acum.
3. traficul de emigranti. Rutele trec prin sudul continentului.
4. Mafia si infractionalitatea… wtf, sa nu uitam cine a inventat cuvantul, doar ca acum fac altfel de afaceri.
5. clasa politica dkkt, da avem dar ceilalti ce au?
Nu am vrut sa dau exemple, nu suntem albi dar nici pe departe oile negre.
1. Diferenta dintre coruptii nostri si coruptii lor este ca ai lor o fac pe bani multi, pe cand ai nostri se bucura pana si la o sacosa cu caltabosi (dobitocul acela de ministru pnl-ist din guvernul CDR).
2. Perfect spus.
3. Exact.
4. E simplu pentru cei de prin vestul Europei sa arate cu degetul spre altul cu scopul de a ascunde sub pres rahatul din curtea proprie.
5. Avem ceea ce ni se permite sa avem. E mult mai simplu de manevrat o tara cu o clasa politica de rahat, santajabila, decat una care are lideri politici de buna calitate.
Da mai, la noi si coruptul fura putin. Zic sa le plangem de mila. Nu ca la „ei”, unde fura mult. De aia au ei autostrazi ca s-a fura mult si la noi „s-a furat” putin si …nu avem.
Logic.
Autostrazile nu trec Carpatii dintr-un motiv cat se poate de simplu: Germania si latraii sai de prin Europa muncesc din greu sa creeze diferente de dezvoltare economica si sociala intre diversele regiuni ale Romaniei, cu scopul de a crea dezbinare si o posibila ruptura.
Gasisera gandacul sulii fix in zona prin care trebuia autostrada sa treaca muntii.
Insa nu aduce anul ce aduce ceasul. Pozitionarea actuala a RO fata de conflictul din Ucraina are rolul de a anula toate actiunile antiromanesti duse de Ungaria si Austria si coordonate de Germania.
Nu stiu de ce, dar imi pare ca acestia vor pica fix in groapa pe care ne-au sapat-o noua.
Si ca sa nu las loc de rahaturi, daca se dorea, autostrazile se faceau de multa vreme, pe bani multi sau putini, furati sau nu.
Aha, deci altu care stie ce manaca Scholz si ce caca Macron.
Ba, lasa-ma dracu cu teoriile conspiratiei si informatii la care tu nu ai cum sa ajungi. Ca sa furat pe rupte in Romania e de vina Germania.
Ungaria mereu a încercat sa ne saboteze .. Eu locuiesc in Oradea și știu cum lucrează ungurii … UDMR Bihor mereu a lucrat in interesul Ungariei încercând sa blocheze proiecte in Oradea pentru a putea creste Debrecen , pentru ca investiți sa fie atrase de Debrecen nu de Oradea … Am mulți prieteni unguri , am mare respect pentru unguri , am trecut prin situatii in care ungurii m-au ajutat mai mult decât romanii , dar din punct de vedere politic Ungaria mereu va sabota România – iar politicienii UDMR de multe ori fac jocul Budapestei …
Legat de afirmațiile austriecilor cu imigranții , ce cretin poate acuza România de faptul ca au intrat imigrantii in Schengen ???
“In principiu ar fi trebuit infiintata o politie de frontiera Schengen, un fel de serviciu de protectie a frontierelor federal, gestionat de la Bruxelles si finantat de Comisia Europeana.”
Exista așa ceva la Sighetu Marmatiei:frontiera de stat este păzită/patrulata cu efective din 4 tari(cel puțin pana acum) Cehia,Ungaria,Spania,Italia.
Probabil fac parte din Frontex și cred ca au fost aduși in contextul războiului.
Personal doresc sa intram in Shenghen, din motive economice evidente
NU suntem nici pe departe cei mai corupti, corespundem tehnic etc
Trebuie totusi sa fim constienti ca sunt si cateva dezavantaje:
– tirurile cu deseuri vor intra nestingherite
– traficul de arme, droguri, persoane va fi peste ce e acum, in ambele sensuri
– emigrantii legali de la noi (ex. muncitorii din Asia de pe santiere) vor fi tentati sa puna pix-ul jos si sa o ia la pas catre Jermania
Decizia e foarte politica, multe interese la mijloc, chiar si asa cred ca va fi pozitiva
Pacat ca nu avem varianta terestra cu UE inspre NV decat prin Ungaria, daca era cineva mai friendly nici nu mai conta asa de mult Shenghen sau nu…
factorul uman,resursa umana din spatele fiarelor cumparate sau primite…aia e problema.
asta ne transmit occidentalii si toti o stim dar ne facem ca nu auzim si vedem…..coruptia din statul roman si la subiect din ministerul de interne.
coruptie ,nepotism,manevre,combinatii,clanuri,famiglia specialilor…astea sunt obstacolul ,restul e gargara
.
„coruptia din statul roman si la subiect din ministerul de interne.
coruptie ,nepotism,manevre,combinatii,clanuri,famiglia specialilor…astea sunt obstacolul ,restul e gargara” – nu sunt coane, la noi eu putintica, la ei e baiu.
Citeste mai sus. Fereasca Dumnezeu!
@lt(rez). Cum spunea careva pe-aci – *Niet tatiana*.
Sunt două lucruri complet diferite – corupția high-level și corupția low-level. La noi corupția high-level e la nivel de low-level că low-level ne sunt politrucii, dar mult mai răspândită la noi decât la ei (ei – EU-iștii vechi). La ei corupția high-level e ultra-sofisticată – stau zece firme de avocatură ale mituitorului cu două firme de avocatură ale șpăgarului și negociază zece luni până găsesc o variantă prin care să ajungă banii din off-shore-ului unui afiliat al mafiotului în off-shore-ul demnitarului. La noi începuseră să se deștepte cu off-shore-uri prin Dubai sau Aruba dar a apărut piața crypto prin care orice ciurumflete poate să ia bani și de la Al-Quaida că tot nu se vede.
La noi o mare parte din corupția high-level e invizibilă publicului deși palpabilă – e taxa pe numirea / menținerea în funcție dar care și asta se face cu pile (garanție de capacitate de contractare șpagă) + cunoștințe (garanție de onorabilitate între șpăgari) + relații (garanție de bună execuție a șpăgii). Adică tot PCR. Îmi zicea demult cineva care știa ce spune (acu’ e dement leucă) că vorba *șpaga fără PCR e prostia ăluia care dă* a fost ad-literam inventată de generalu’ Izmană Oprea când era pe cai mari. Problema e că din cauza șpăgii pentru post pornită de la high-level ne-am umplut de șpăgari low-level ultra-incompetenți agramați …
Corupția low-level – e și în Occident, dar în nici un caz ca la noi, nici pe departe ca la noi. Excepție – mult mai rău ca la noi este în Napoli (opinie personală). E cea mai vizibilă și cea mai iritantă formă de corupție și e cea care deranjează cel mai mult . Din cauza ei nu numesc austriecii corupți, nu din cauza marii corupții.
Un exemplu – săptămâna trecută am avut o situație de asistentă medicală în spital care condiționa urât pe niște amărâți pentru mărunțiș – toată lumea revoltată pe ea pentru că pur și simplu strica imaginea secției pentru care toți chiar au muncit s-o refacă, ea o scârbă incompetentă certată cu toată lumea, fără strop de spate (angajată de altă jigodie care-a zburat între timp) – se ajunge la jurist care-ncepe bla-bla cu codu’ muncii, cu comisia de etică, cu codu’ penal, cu sindicatul … a rămas până la urmă cu postul. Trecea pe lângă mine victorioasă și-mi zice *Vă țin minte …*. Finalul – ieri am aflat că tocmai s-a înscris în PSD și am simțit frică … (P:S: fără politicianisme – putea la fel de bine s-o facă și la PNL sau UDMR)
Alt exemplu : poliția rutieră – la ei sunt puțini polițaii care pun botu’ pe șosea, la noi probabilistic 50 %, dar grupați în zonele roșii și în cetele de pândari, la bulgari – cred că 80 %, la croați – am auzit că 70 %. Exemplu personal : prin 2016, discutam cu un polițai croat care mă implora să-i dau 20 de euro și eu îi spuneam că prefer să-l educ pentru diferența până la 35 cât era amenda și el răspundea că nu-l educă nimeni pe el. De bulgăroi, nu mai zic nimic că mi-e silă de ei – o singură dată, în 2014, mă prinde noaptea unu’ cu 86 km/h în localitate, eu opresc motoru’, se trezește fi-miu mic de un an juma’ atunci și-ncepe să țipe … da’ rău de tot … și țipa … polițaiu’ îmi aruncă actele în poală și-mi dă drumu’ … eu, prin semne *stai dom’le să scot banii din portofel să te-omenesc* … bulgăroiu’ *ne, ne, davai, davai*. Eu, crezând de la *davai ceas* că-nseamnă *dă-mi*, mă scobeam mai tare după portofel … poilțaiu’ se prinde, îmi smulge portofelul din mână, mi-l bagă la gură apoi îl aruncă în mașină să nu ajung ușor la el … și-așa am învățat că în bulgărește *davai* e *pleacă* sau *hai* și nu *dă*. Dar doar o dată, unul singur … de fiecare dată când merg spre Grecia îmi zic că e mai rău la ei ca la noi.
Da mai Gagule, asa este. Hai ca depun eu armele.
Incerci sa ma convigi ca in Romania mergi pe autostrada low-level si in austria si olanda mergi pe autostrada highlevel.
Acum este momentul cand in armata si fi venit cu o oala si cu o lingura de fier langa capul tau la 5 dimineata si le-as fi lovit puternic de sareai din pat ca arcul: In Romania mergem pe nici o autostrada low level, mergem pe … dracu, cu buda in fundul curtii.
Fratele meu, intelege romaneste ca desi mi-ai dat niste exempla plastice eu trag linie si o rezum la cifre, ca-corputia se materializeaza in ceva. Nu exista stat cu nivel de trai ridicat si coruptie mare. Coruptie inseamna devalizarea statului nu furtul de la privat, ca privatul vine cu ranga dupa tine, cu bata, cu avocati, ca si noi avem aici. Sa furi cu legea in mana de la bugetul de stat e metoda brevetata si aia inseamna ca scazi metodic si sigur nivelul de trai. Furi bani de o autostrada, nu e autostrada ce ii atat de greu? Ce high level low level aici? Furi scoala, pica ce a mai ramas din scoala pe copii. Iara, ce-i asa greu? Furi spitalul? In 30 de ani s-au ridicat 2 spitale si atat. Si mergi, ironie, la AKH sa te tratezi daca esti un potent la parnos al zilei.
Cum, mai ales tu, nu urmaresti acest rationament, rece si simplu? Furi – nu are norodul, nu furi- are norodul. Ce-i asa greu ca vad ca de amorul artei mutam definitii si termeni le imbrobodim de nu le mai gasim nici cu lanterna.
Am si eu 1000 de exemple personale, dar da-i pace, zi acolo cum se coroboreaza logica ta cu functionarea simpla a furtului de bani – ai luat bani, de unde i-ai luat nu mai sunt.
Edit: Si nu vreau sa fiu rautacios, dar vorbiti povesti. De Misu si Ionica. DAca intreb pe unul sa scoata o statistica prin care este evaluat prejudiciul adus prin infacriunile comise in orice tara UE vs Romania, hop, ca stai ,ca io-te un link cu o baba care fura o motocileta in Amsterdam. Date statistice care sa sustina concluzii generale de genul acesta nu sunt. Indiciele general de corputie ne plaseaza in curul Europei. Si din asta tot felul de debili cred ca eu sau altii avem ce erectie dand cu bata in „tarisoara”. De obicei aia care pateaza steagul de 1 decembrie cu mustar de la micii moca, si apoi uita steagul intr-o buda la care sa-au dus sa se pise in chiuveta. Pur si simplu, coruptia sistemica si ineficacitatea statului este ceea ce nu mai suport. Pe banii mei, ca nu austriacul sau olandezul plateste aici. Eu platesc, placutele suedeze pe care le primesc de la politicieni timp de 30 de ani si acum voi incercati sa-mi suneti ca nu erau placute sudeze, era caviar dar eu sunt prea bou sa pricep.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-15984595-topul-celor-mai-spectaculoase-spagi-din-romania-palinca-caltabosi-vaci-peste-ficat-pui-pomi-ornamentali-tuia.htm
Teniente, văd că amândoi am luat-o pe arătura de pe lângă sensul subiectului celuilalt.
Și eu îți dau dreptate cu corupția high-level made in RO – există, e mai amplă și mai distructivă decât cea made in EU, dar importanța ei ca argument anti-Schengen se rezumă doar la numirea de incompetenți low-level și palmarea prostiilor acestora. Pe noi ne omoară legat de Schengen percepția corupției low-level, care da, este foarte amplă, nu atât cât în Bulgaria și Croația, dar este la nivele de care nu pot fi tolerate nici în UE nici în mUE.
Contrabalansând, fii și tu de acord cu ideea că totuși corupția high-level din occident există, și de acord cu tine că nu e atât de distructivă.
De fapt, avem impresii diferite despre noțiunea de corupție. Pentru mine, corupția e utilizarea autorității în scop personal, nu în mod direct furt din bugetul public, iar dacă există o pierdere sau furt, contează și amploarea fenomenului, pentru că pierderile sistemului datorate ineficienței / intereselor personale există peste tot – contează doar amploarea lor.
Noi, veniți din sărăcia lucie a comunismului, avem impresia că orice pierdere contează. Nu. Știi bine și tu că oferta agregată la nivel global e de vreo 10 (zece) ori mai mare decât necesarul de consum, adică omenirea asta, dacă ar funcționa perfect, ar putea cu tehnologiile actuale să facă să trăiască decent vreo 16 miliarde de oameni (de 10 ori consumul celor 8 miliarde actuali dar din care doar un miliard sunt la nivel ok). Și de ce nu reușește civilizația umană ? Datorită pierderilor. Pierderile de funcționare a sistemului generate de interesul divergent / liberul-arbitru / incompetența actorilor sunt uriașe oriunde, și de multe ori pierderile de incompetență managerială sau tehnică din zona corporatistă sunt mai mari decât cele generate de interesul divergent (corupție). La noi buba e amploarea fenomenului (corupția low-level) și incompetența sistemică low-level dată de politica de resurse umane eronată prin interes divergent (corupție high-level de hahaleriștii care pun oameni pe criterii de PCR).
Exemplu : America ultra-corporatistă are o ineficiență și corupție de te doare mintea dar incomparabil mai mică decât a noastră și acolo nu are importanță furtul prin corupție, care înseamnă transfer de resurse dintr-un buzunar în altul pe criterii imorale. Am un fost coleg de liceu mare șmecher în sistemul financiar din US de 20 de ani care îmi descria chestii cutremurătoare, la noi catalogabile drept corupție, la ei încălcare de proceduri etice, întotdeauna însoțite de bani, bijuterii, mașini, curve, droguri și câte și mai câte pentru *corupt* – fie reprezentant de autoritate fie de corporație parteneră sau concurentă. Îmi descria un asemenea episod : tatonare posibilități, tatonare disponibilitate, evaluare de consecințe, o discuție scurtă de stabilire a sumei și termenilor, o tatonare de acceptare de cadouri în natură, apoi o primă întâlnire între trader-ul coruptului cu cel al corupătorului, apoi câteva întâlniri între avocații celor doi trader-i, întâlnirea finală între trader-i.
Pe lângă chestiile respective ce fac ciurumflucii noștri care se cred șmecheri că trimit un intermediar de șpagă cu textul *hai dom’ patron, îți mai dau și eu o factură că vrea șefu’ banii-acu’ …* e grobian … dar low-level …
Concluzia : la noi contează mai mult incompetența decât furtul propriu-zis. Nu suntem nici chiar primii dar nici chiar ultimii nici la furt nici la incompetență, dar suntem mult mai jos decât ăia cu budă-n casă.
Pai Gagule draga, eu exact asta spun ce ai rezumt tu aici, atat de clar si frumos:
„Contrabalansând, fii și tu de acord cu ideea că totuși corupția high-level din occident există, și de acord cu tine că nu e atât de distructivă.”
Sunt de acord, si mai mult eu spun ca imi este teama efectiv de ce citesc in sus si in jos pe threadul asta. Oamenii plang de mila celor care au furat de la mine si de la tine. Nu pot nici macar conceptual sa inteleg asta. Cine a furat de la mine, ma rog, indirect bani public bla-bla sti tu traseul, este dusmanul meu ideologic. Eu nu dau spaga din principiu si sunt aporape de AVC la 80% din interactiunile cu statul. Te duci dincolo,oriunde si nu e asa, ai impresia ca omul ala de la ghiseu chiar vrea sa te ajute. Aici ma simt „Untermensch” din specia contribuabil.
Si sti ce ma doare cel mai mult? Desi taras-gropis zic ca intram in Schenghen. Ma doare ca mrin mentalitatea pe care o vedem aici trebuie sa intelgem ca asta este maximul evolutiv la care putem ajunge. Nu reducem din coruptie niciodata, ca lasa, si altii sunt corupti, nu cerem mai mult in orice sectoare pentru ca orice se intampla tot ne primesc astia in Europa.
Daca ajungem in Romania sa fim corupti ca in austria si olanda, pai eu mor fericit. Am zis acum ceva timp dupa incendiul care va ramane in istorie, „coruptia ucide”, caci asa este ca sa avem totusi o dimensiune a fenomenului. Sunt curios unde mai ucide coruptia,ca in Austria si Olanda sigur nu.
„davai” are tot sensul de a da dar ca si in romana in context mai inseamna si dai inainte, continua, si in rusa si in bulgara.
@Anonimus. Spui bazaconii.
1. Tirurile cu deșeuri – treci prin Nickelsdorf, între Austria schengenistă și Ungaria schengenistă – vei vedea niște parcări mari de tiruri unde sunt dirijate din vamă – acolo li se verifică documentele și dacă transportă prostii (emigranți, arme, droguri, etc.). Singura diferență e că acolo sunt polițiști și nu vameși, dar tot aia fac. Da, dacă arată că sunt în tranzit sunt lăsați să plece. Ia mai du-te pe șosea între Franța și Germania – acolo mă miram eu în 1992 că nu mă oprește nici un vameș – exact pe graniță ai limitare de viteză de 50 sau 30 km/h și camere video ciudate (au și lentilă de infraroșu) din 5 în 5 m pe ambele laturi ale benzii de rulare – fii sigur că sunt urmărite de niște polițai care dacă văd ceva dubios te vei trezi verificat peste 20 km *de rutină*. La o asemenea trecere, eu am fost oprit de o patrulă de poliție și verificat 15 min., inclusiv ce aveam în gențile din portbagaj, iar la sfârșit, polițaiul mi-a zis că nu mă oprea nimeni dacă nu păream nervos și agitat în timp ce treceam cu 64 km/h (mda … boală de șofer român).
Schengen-ul e necesar ca aerul pentru tirurile care stau și 3 zile să treacă de vamă, nu pentru nervii particularilor care așteaptă 6 ore. Un prieten importator de fructe și legume îmi spunea că statutul de non-Schengen înseamnă 3 % din cifra lui de afaceri sau 15 % din marja lui … și asta e ceva !
Și stai tu liniștit cu drogurile că la vamă fie Schengen fie non-Schengen sunt prinși doar gorobeții . Ultima modă acum sunt pliculețe cu marijuana produsă în serele olandeze (acolo legal), frumos ambalate, cu termen de garanție și descriere produs *cannabis sativa* în 5-6 limbi, venite în containere frigorifice – îmi mărturisea un consumator că ar fi de calitate proastă din cauza congelării.
Cu tembelu’ de Viktor Orban – da, e tembel – la Nădlac, pe linia pe care verifică ungurii întotdeauna sunt cozi groaznice din cauza faptului că întotdeauna au mai puține linii deschise decât românii – lucru văzut și de mine și descris de mulți care trec des pe-acolo. Îl aștept pe lt(rez) să mai dea la chestia asta împăciutorisme și să spună că e doar o percepție eronată. Eu zic că nu-i nici o percepție eronată, e o politică de stat parșivă care n-ar mai fi dacă am fi și noi în rându’ lumii, nu barbari .
Conu Gagu, nu am ce sa impaciuiesc eu am o problema cu aia care in sec 21 inca mai dau stele galbene si stabilesc liste de drepturi. E gresita gandirea colo, specifica lui 1930. Nu am ce sa impaciunesc nu am prieteni trasportatori stiu daor ca eu cand merg cu masina la coana Ieuropa, stau in granita de ma ia naiba. Asa o fi, au mai putine linii, te cred pe cuvant.
Si tirurile alea care ajung in vama cu deseuri pe unde ajung ? Se teleporteaza ?
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/opt-tir-uri-incarcate-cu-130-de-tone-de-deseuri-fara-acte-oprite-si-intoarse-din-drum-la-vama-nadlac-ii-1567843
„În data de 17.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.”
https://www.stiridiaspora.ro/tir-incarcat-cu-tone-de-deseuri-din-materiale-textile-intros-din-drum-in-vama-nadlac_496661.html
https://adevarul.ro/stiri-locale/oradea/mercurialul-spagilor-in-ptf-bors-80-euro-un-tir-2211829.html
Sa mai caut ? Cate au trecut fara sa aflam de ele in presa ?
Nu sunt impotriva Shengen, chiar deloc, e foarte bine daca ne baga, companiile vor profita de asta, foarte OK, dar mici inconveniente vor fi…
Citesc si ma crucesc, vad ca majoritatea inca au impresia ca e vorba de nu stiu ce criterii, nu baieti, e despre politica si fluxuri comerciale.
Tehnic am indeplinit toate conditiile, asa spjne CE. Narcostatul, cunoscut in trecut ca Olanda, are de facut niste afaceri aici si pozeaza in mironosite desi nu e cazul.
https://www.bbc.com/news/world-europe-50821542
https://tekdeeps.com/princess-amalia-of-the-netherlands-is-confined-at-home-for-fear-of-possible-kidnapping/
https://www.reuters.com/article/us-ing-groep-settlement-money-laundering-idUSKCN1LK0PE
https://www.dw.com/en/major-dutch-bank-raided-in-cum-ex-scandal-investigation/a-52562464
https://dealbook.nytimes.com/2014/12/12/netherlands-asks-bankers-to-swear-to-god/
https://www.euronews.com/my-europe/2022/08/30/energy-crisis-how-a-dutch-virtual-market-sets-gas-prices-for-the-whole-of-europe
Suedistanul ne arata multumirea fata de sustinerea aderarii la NATO pozand in domnisoare de pension.
https://www.theguardian.com/world/2019/nov/04/sweden-bomb-attacks-reach-unprecedented-level-as-gangs-feud
https://www.thelocal.se/tag/explosion/
https://www.bbc.com/news/world-europe-45269764
https://sverigesradio.se/artikel/6174707
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50695438
De ce austriecii lauda Croatia si nu sustin Romania ? Poate pentru noul terminal croat de LNG, pentru faptul ca vand OMV (cu radacini sovietice) catre norvegieni,…niste imaculati si astia.https://www.digi24.ro/stiri/externe/sebastian-kurz-plecat-din-politica-dupa-acuzatii-de-coruptie-a-fost-numit-la-conducerea-unui-ong-impotriva-antisemitismului-1796649
https://www.politico.eu/article/austria-protocols-sebastian-kurz-karl-nehammer/
Asa pe scurt, bine, puteti sa credeti ca sunt doar minciuni si aia sunt ingerasi ce nu sunt afectati de natura umana.
Apropo, in cate state din spatiul amintit au fost reintroduse controale vamale ?
De ăștia știm pentru că i-au prins…
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-roman-de-28-de-ani-conducea-o-grupare-care-a-traficat-36-000-de-oameni-cum-actiona-reteaua-care-a-castigat-150-de-milioane-de-euro-1938097
” În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi pe ruta Ungaria – Austria, respectiv Ungaria – Slovacia – Cehia – Austria. ”
Din lista lipseste Romania .
Și cum au ajuns în Ungaria? Nu plătești 4000 de € doar pentru plimbarea cu mașina din Ungaria în Austria. După ce ungurii și croații au făcut garduri la granițele lor migrația pe ruta balcanică a luat două direcții una pe la noi și una prin Bosnia.
Posibil prin fosta Iugoslavie ?
Imi amintesc despre emigrantii care s-au ratacit , si cand au aflat ca sunt in Romania in loc de Ungaria au izbucnit in plans .
Nu rad de ei , aici in Spania am cunoscut emigranti africani ajunsi cu salupa , vandusera toata avutia din Mali, Niger ca sa plateasca retelele de trafic .
https://www.timesnewroman.ro/ovi/teapa-pentru-imigranti/
Părerea mea este ca bravii noștri politicieni au nevoie de o victorie cu care sa facă paradă și sa și justifice activitatea trecută,actuala și de ce nu ulterioara.
Aș fii surprins sa nu fim primiți in SHENGHEN
Aspectele pro si contra aderării RO la Shenghen
din punctul de vedere al românilor sunt lipsa unui control temeinic la granițele terestre,aeriene și maritime deci un timp redus al călătoriilor,transportatorii vor avea reduceri de cost semnificative.
Din punct de vedere al României se schimba percepția din fetita cu chibrituri în betty cea urâtă
UE ar trebui sa se întrebe ce se întâmplă cu toți vietnamezi,indienii,africanii și moldovenii etc care sunt în România cu contracte de munca,care „studiază” s au au”vize turistice” cei ce au azil politic sau economic …
În cazul în care UE respinge aderarea României discursul politic chiar economic al guvernantilor actuali sau viitori v a fii schimbat radical aceste probleme spărgându se chiar în capul celor de la Bruxelles.
Parada antinationalistă pe care o face UE este evident în contradicție cu politica guvernelor statelor UE. Exemplific Olanda,Austria (asta fac toate statele) în speță face o politica strict în beneficiul politicii de guvernământ și în detrimentul politicii UE.
Comisia UE și a dat acordul pentru aderarea României dar surpriză apare un paradox Olanda trimite o alta comisie sa verifice comisia UE…
Realitatea este că UE si sau conducera ei nu mai are credibilitate s au forță sa conducă. O schimbare majora plutește în occident.
Ungaria nu I nici o surpriză ca și dorește slăbirea României și prin politica dusa radicalizeaza maghiarii erodand atât din parlament cât și prin guvernare statul …
Replica v a fi o explozie imposibil de gestionat (vezi Germania in perioada interbelică). Romanii se v or simții umiliți și reacția v a fii pe măsură.
Am ametit citind atâtea comentarii.
Cert e că ai noștri nu știu să negocieze. Prostul ăla de Bogdan Rareș vroia circ confundând PE – ul cu ăla din București – un dobitoc!
Pune frate presiune in 24 de ore pe austriecii ce importa lemn din Romania și să-i vedem atunci.
Pune condiții de aderare la NATO a Suediei și nu vor mai zice nimic.
Pune Franța sa se asigure că vom intra in Schengen când vrem noi. Să facă lobby pentru noi că nu suntem în stare. Pentru asta tot așteptăm după ei sa ne facă corvete și să ne vândă submarine…. Pune-i la munca! Daca nu îndeplinesc „sarcinile”…. mai sunt și alții care fac submarine și nave de lupta.
Dar vremea când macar președintele era lup între lupi a trecut…..asta e.
inainte de a va ambala cu Schengen trebuie sa stiti ca unii l-ar vrea omorat ieri, daca se poate.
Economic castigi dar nu ceva fantastic ca noi oticum nu prea avem retea de transport iar porturile nu prea sunt modernizate si nici legaturi feroviare bune.
Dar siguranta sociala va scadea cu mult, criminalitatea transfrontaliera e la liber, traficul de stupefiante nu va mai avea nicio piedica (sa va vad cum gantiti asta cei cu copii…), refugiatii tot asa. Noi suntem printre putinele tari „albe” sa ne vedem noi peste 20 de ani cati o sa mai fim.
Dupa mine castigul economic de acum nu acopera riscul de siguranta sociala. Austriecii ar pune azi vama la loc daca ar putea, la fel si francezii. Asa ca nu va mai entuziasmati
„Dar siguranta sociala va scadea cu mult, criminalitatea transfrontaliera e la liber, traficul de stupefiante nu va mai avea nicio piedica”
Cred că vedem două Românii diferite…
Nu mă simt în siguranță deloc, cu interlopi anchetați în stare de libertate, că nu sunt pericol public, policitieni „albiti” de o justiție implacabila cu unul care fura un salam de foame, dar nu are timp de traficanți de persoane….
Criminalitatea e bine mersi si acum…
te sfatuiesc sa dai o tura pe la periferia Parisului si ai sa vezi cu adevarat ce inseamna cuvantul nesiguranta. Strada pazita de jandarni nu sa nu iasa aia de acolo ci sa nu intrii tu, iti recomandau sa ocolesti un cvartal dar sa nu treci pe acolo. Ferentexas de la noi era Manhatan. Baraj pe autoband la intrare in Strasburg cu sicane si tepi pe sosea, pazit de jandarmi cu PM uri, ceva gen Irak. Vrei sa mai dau exemple de Atena unde si politia pleaca noaptea din anumite zone, Frankfurt care deja e plin de homlesi… si lista e lunga.
In statiunile din Spania lor dupa ora 21 daca vrei sa cumperi un pachet de tigari dai numai dealeri si fete.
In cluburile lor sa vezi la baie pusti zombificati e ceva comun.
Dimineata in parcare iti trosneau seringile sub talpa.
Nu o spun eu, iti spun parerea prietenilor vestici care au venit pe aici, la noi e inca bine.
Cand spui rau/bine faci o comparatie, eu ti-am spus cu ce compar eu. Tu cu ce compari?
pt ca ei nu stiu de fratia dintre politie si infractori,daca nu sunt evenimente publice politia care protejeaza infractorii nu are de ce sa intervina sa faca arestari de forma sa se faca ca munceste,si atunci mediul infractional e inchis un calvar pt cei ce ajung acolo o liniste aparenta si siguranta, pt publicul neavizat,pana cand te fura cineva de bunuri sau iti fura copilul pt produs sau ti-l drogheaza sa il aiba de client si atunci ajunge in lumea lor si numai e asa de roz si atunci vezi cu adevarat eficienta structurilor de forta ale statului roman,Caracal e doar un exemplu,si te miri cu dracu ajungem in schengen cu asemenea stat
Eu compar situația de la mine din oraș de până in 2000, 2004 cand toată lumea stia cine ce învârte, de se tăiau pe strada la ora 16, și au ajuns săse mai și împuște…până nu a intrat poliția în ei si erau mai multi în pușcărie decât afară ….
Acum ,infractionalitatea s-a mai albit, dar încearcă tu să deranjezi „afacerile” vreunuia susținut de ei, că te muți singur în alta parte…
melanjul dintre interlopi și politicienii locali mă sperie pe mine, care chiar dacă nu e evident ,el există….ce inițiativa privată vrei când ești taxat din 2 părți…
Sad… but true… ?
„Noi suntem printre putinele tari „albe” sa ne vedem noi peste 20 de ani cati o sa mai fim.” – e mândrie sau ce?
Hai sa vedem peste 20 de ani daca, rămânând „albi”, statul va putea să-ți plătească pensia.
Spania vrea să acorde cetățenie a peste 650k de români ( din ce am citit în presa).
Noi românii, peste care au trecut toate popoarele nomade și care s-au oprit aici sau nu, e cazul sa devenim rasiști?
ai incercat sa discuti asta cu un occidental nativ? gen german, austriac, francez, italian etc?
Legat de noi, nu am fost nici pe departe asa cum spui, am abolit sclavia in 1856 iar americanii in 1865.
Nu m-am referit la sclavie.
Uită-te în jur sa vezi cate albe se mărită ori umbla cu negri, un indian premier al Marii Britanii, câți emigranți au absorbit Germania, câți filipinezi sau nepalezi au fost aduși în Europa. Asta e cursul viitorului și cei ce se vor opune nu vor avea succes. Că, nu poți să aduci indienii să aibă grijă de tine in spital și când te faci bine îi trimiți acasă că nu-ți mai trebuie. I-ai adus că ai nevoie de ei. Își vor face comunități și se vor integra. Sau nu. Exemplul Franței e ca un manual cum să-i aduci dar să-i lași la marginea societății.
Daca tot vorbiti de coruptie, doctorate pe bune sau nu, atunci explicati rational un caz: colonel avansat la acest grad si la statutul de sef de baza militara pentru ca ar fi scris o carte despre … jocuri de noroc, in nici un caz despre istorie militara, tactica si strategie etc.
Poate ne explica sahistul prezent pe acest forum cum vine treaba.
https://www.printrecarti.ro/43629-corneliu-lala-loto-special-6-din-49-in-sisteme-de-variante-simple-si-sisteme-de-variante-complexe.html
Hahahahaaaa…meserie,tată !
@Bazil
La o simplă căutare pe net a numelui:
– https://m.facebook.com/corneliu.lala
Cartea e apărută în 2002, anul trecerii în rezervă. A fost numit comandant în 1985, e promoție 1972, și a absolvit și Facultatea de Matematică în 1977.
Unde e problema?
Ne folosim și noi creierul din dotare, sau dăm cu degetele în taste ca să ne aflăm în treabă?
Părerea mea, hâc…
P.S. Aviz și celor care iau totul de bun, fără o minimă verificare.
Cartea este mai veche, editata si raseditata, sub titlul acela sau sub altele, pe la noi sau aiurea. Autorul este rubedenia sahistului care scrie pe acest forum.
Stiam acest lucru de multa vreme, inclusiv povestea cu matematicile.
Mai vrei un exemplu?
Ofiter din marina, castiga o importanta suma la loto prin 97-99, dat la televizor, interviu, cu mutra cu tot. Ulterior avansat in grad, prof. univ. la universitatea aia din C-ta care pregateste marinari. Al dracului, fix dupa ce castiga la loto, la fel ca altii de prin diversele structuri militarizate sau nu.
In ceea ce-l priveste pe asta cu marinaria, l-am cunoscut bine pe tac’su, i se spunea taraboanta la el in oras.
Pe de alta parte, repede mai sariti de fund in sus cand cineva face legatura intre bani, loto si ofiteri.
P.S.: O carte, daca nu stiai, este rodul muncii multor ani, iar avansarea in grad, functie etc., in orice domeniu, poate fi conditionata de intocmirea unei lucrari, nu insa si de publicarea acesteia. De ex., un profesor intocmeste o lucrare pentru obtinerea gradului I didactic, o prezinta comisiei, da examenele si ia gradul, insa nu este obligat sa o publice. Poate sa o si publice, daca are bani sau gaseste editorul, in momentul respectiv sau peste ensprezece ani de la obtinerea gradului. Vezi ca unii dintre noi mai si gandim, nu toti suntem cu drepti, culcat etc.
@Bazil
Da, bine, m-ai impresionat până la lacrimi cu schimbarea catre marinar.
Din ce am observat la tine, ai apărut, ai început să arunci cu cioace în stânga și-n dreapta aiurea, și faci valuri fără motiv, postând si comentând off-topic în majoritatea cazurilor.
Rețeta garantată de troll.
Revenind la marele autor, da-mi un link cu publicarea cărții mai devreme de 2002.
Din 1985 până în 2002 sunt vreo 17 ani, ca să aibă cea mai mică relevanță numirea la comandă cu publicarea cărții.
Apoi, ca să scrii o carte despre probabilități, trebuie sa-ți bubuie mintea de matematică, ceea ce omul a demonstrat că știe, absolvind o facultate de mate în ’77, când nu intra orice arici pansat la facultate, nu în 2007, la Spiru.
Asta după ce absolvise Școala de Ofițeri de rachete antiaeriene. Pe timpul ăla selecția pentru școlile de ofițeri se facea așa, primii ajungeau la piloți, următorii erau rachetiștii, după ei transmisioniștii și artileriștii.
E o mică mare diferență.
In al treilea rând, omul mai are niște cărți publicate după, până prin 2011, parcă, care se găsesc la vânzare pe Amazon.
Mă gândesc că dacă era așa praf cum vrei insinuezi, nu continua, și nu ajungea să le vândă pe Amazon.
În rest, îți urez succes in aruncatul cu noroi și poluarea site-ului.
Din partea mea ai liber la distracție.
Părerea mea, hâc…
Și mai fost 2 cavaleri pe vremuri care au scris despre asta. Acum materia se numește probabilități. Unde nu trage neuroni, învinge pulsiunea
Hai că ne descurcăm și fără Schengen ca și până acum dacă nu suntem transportatori… Problema este că la noi mentalitatea Las Fierbinți s-a răspândit ca o molimă, râdem și sfidăm orice norme etice și de conviețuire socială, să îi spui cuiva deontolog echivalează cu o înjurătură de morți și ce are el mai prețios pe lume.
Aplică schemele de la lădița cu nisip la Loto..hahahahaha ***.
Am mai spus-o și o repet: lucrurile se hotărăsc mult peste capul nostru, al ăstora înfierbântați și altora…
Dacă unchiul sam spune harașo, nu se poate pune hollenderul sau austro-hunii… Nimeni nu vrea să ajungă moderni ca în Haiti!
Adevărat că la barza chioară îi face Dumnezeu cuib!
Altfel, e politikie și interese! Dacă orbanviktor este lăsat să facă scheme in Schengen, o să tolereze și corupții noștri! Mai bine decât să ajungi să negociezi cu prorușii sau mafioții lor! Corupția prosperă in ape tulburi… Unde este ordine, fentezi mult mai greu!
In rest, unii dintre noi vor fi la Vama Veche cu torțe, alții vor fi la Beba Veche, la Triplex, în noaptea de revelion, să vedem granițele dispărând! Ăsta este viitorul!
Pentru că NATO NU POATE sări peste România, iar Marele Nostru Aliat, Marea Neagră, este la mare căutare, zilele astea!
Să auzim de bine!
31 decembrie – la Beba Veche, la Vama Veche, la Nădlac, la Borș, la Petea… să vedem granițele dispărând!!
L.E. Cu sau fără influența ivanilor, Brexitul s-a dovedit o porkărie!! Nu o să se mai permite așa ceva!
L.L.E. Să lași Moldova în brațele orcilor ar fi o prostie la fel de mare!
Curățenia ia timp, dar este mai important să înceapă cât mai devreme!!
Ce ne făceam fara tine :))). Asta e cu frustrările. N-ai info, nici măcar nu știi ce e o sursa.
AC sau DC, dchead?! In comutație sursa este gălăgioasă!
Eftin, dar gălăgios!
Mă bucur când te inveselesc
Foarte bine punctat ! Din cauza coruptilor , incompetentilor si vandutilor care mai mult au stricat in ultimii ani legile decat sa le faca productive pt.aderare , nici eu nu sunt de acord cu primirea in Shenghen ,
Ar fi ca si cum un elev corijent care absenteaza toata ziua de la ore , fura , nu leaga 2 cuvinte si nu stie nici macar tabla inmultirii si-ar lua bacalaureatul pe pile .
Cred ca intr-o oarecare masura ,lasarea romanilor si bulgarilor in afara Shenghen a fost o intentie de tampon intre occident si rusi ,ceva cam ca republicile lor separatiste doar ca nu cu armatele ci cu legislatia si politica .
Deci ar fi fost de asteptat ca chiar daca am fi indeplinit criteriile , intr-o lume fara razboi , sa nu ne primeasca ,
Primirea Romaniei acum cand sunt in culmea coruptiei , incompetentei si golaniei parlamentare ar fi un paradox si o palma data oranduirii Europei care se coboara la nivelul politicienilor nostri …probabil ca tine si de o oarecare intelegere pe resurse deoarece din Bulgaria si Romania va fi aprovizionata de acum incolo teoretic Europa deci nu au nevoie de mofturi de care sa profite putler
Referitor la Ungaria, ei sunt foarte interesati de problema imigrantilor. Si spun asta cu toata doza posibilia de sarcasm. Am avut ocazia sa calatoresc de curand(acum 3 luni) cu masina spre vest. Categoric, dupa ceva drum, ne-am oprit la inoptat in parcarile maghiare de pe autostrada. Maghiarii nu au capacitatea si nici interesul de a apara acest spatiu. Am vazut cum un grup,intre 6-8 persoane(era noapte), au coborat dintr-un camion turcesc, apoi au cautat altu ca sa mearga spre nord-vest(mdea, partea mai socialista, unde sunt protejati,Belgia, Germania, Olanda, etc), se orientau dupa camioane cu numere de inmatriculare ale acestor state. Politia maghiara? Pauza. In Ungaria nu am vazut deloc politie pe autostrada, singurii politisti vazuti fiind vamesii. In schimb in Romania, Slovenia si Italia autostrada zici ca ii sectie de politie. Neputand sa dorm, am stat si m-am uitat din spatele geamurilor fumurii in intuneric, unde se putea vedea destui imigranti care incercau sa desfaca prelate, remorci, etc, sa fuga in vest. Problema cu imigrantii ii la unguri, nu la romani.
Daca facem o analiza putem observa cum Ungaria face jocul puterilor anti-UE si NATO. Desi face parte din aceste aliante, Cei mai mari investitori din ultimii ani sunt chinezii in Ungaria(sper sa nu ma insel, daca o fac, sa ma corectati), ca sa nu mai zicem de prietenia cu Putin si regimul lui. Orban a lasat mereu imigrantii ilegali sa treaca in vest, nu s-a oboit sa ii prinda si sa-i intoarca. Toata aceasta „afacere” a dus la destabilizare sociala in Europa. Miscarile de stanga(woke, cancel culture, care sunt niste tampenii marxiste) sunt rodul a ani de propaganda de sorginte marxista pe care eurpeanul de rand, fara prea multa carte(vorbim de mase, nu oameni care si-au axat viata pe studii, ori macar sa citeasca politologie,istorie, s.a.m.d.) au ajuns sa isi blameze propria natie si istorie. De ce a atacat Rusia Ucraina acuma, ori de ce China este vazuta destul de bine de mase? Vorbim de o destabilizare sociala in interiorul statelor europene, accentuata de o coruptie venita din Rusia ( dependenta de gaz si petrol rusesc din vest), la care putem adauga nevoia serviciilor de securitate de a se uita dupa cine stie ce nebuni islamizati ajunsi pe meleagurile europene. Toate astea au dus la ceea ce se intampla acum.
Poate ca am deviat putin, dar am fost nevoit oarecum pentru a putea intelege exact pozitia Ungariei pe tabla asta de sah. Problema nu e la noi neaparat, cat la vecinii pusi pe fapte mari. Eu cred ca Romania ar fi mai mult decat capabila sa apere granita Schengen, mai ales in contextul de fata.
Posibil tot ce scrii, avand in vedere ca moghioroshii, mai intotdeauna sunt obisnuiti, sa joace la 10 capete deodata…
Un alt interes meschin si obscur, pe care ar putea sa-i mai motiveze pe moghiorosi sa ne impiedice sa intram in Schmengen, ar fi faptul ca ei au neaparat nevoie ca Romania, sa ramana mai saraca decat Ungarea… de ce?
Fiindca este absolut imperativ pentru supravietuirea economica a Ungarei, sa ramana atractiva d.p.d.v. economic pentrru etnicii maghiari & secui(sau orice alt vorbitor de lb. ungureasca) din Ardeal, pentru a ii atrage sa se mute si sa mamunceasca in Ungarea…
Toata treaba asta actionand ca o sabie cu doua taisuri… una la mana Romania depopulandu-se, iar astfel scazandu-i potentialul economico-social(platitori de taxe & impozite si odata cu scaderea populatiei, scazand si rambursul economic de la Bruxelles)… a doua la mana, Ungarea, suplineshte astfel „pierderile” de populime pe care le-a suferit, de la inceputul aderarii lor la U.E., catre Vestul European… astfel pastrand competitivitatea economiei lor, in jurul unei populatii circa 10 meleoane…
In timp ce competitivitatea economiei noastre ar scadea de la 19-20 mil, spre 17-18 mil… in timp ce a lor, s-ar mentine la nivelul „confortabil” de ~10 mil…
Chestia e,ca ca si popor suntem prosti rau de tot. Suntem lenesi, superficiali si lasi. Mincinosi si fara profunzime…
Adevarul doare, stiu. Suntem rezutatul a 50 de ani de negura stalinista, si de reeducare nationala, intru obtinerea omului de tip nou. Asta era chiar declarata oficial, pentru cine isi aduce aminte, de oficina PCR. De ce credeti ca securistii au avut si au att de mult succes in a controla tara, natiunea?
Orice fiinta umana are in ea atat lumina, cat si intuneric. comuistii s-au straduit sa scoata bezna la lumina, ca sa zic asa. Au reusit.
De-aia vorbea criminalul ala de brucan despre „stupid people”
Avand in vedere realitatea, eu zic ca suntem bine, iinca nu suntem facuti bucati, desi pasi se fac. ( vezi ce forta activa s-a carat din tara si cine mai ramane )
Cu tristete,
Eu.
Mda. Un sistem cu adevărat federal ar fi cel mai indicat pengtru granițele UE, DAR:
– ce te faci cu țipetele naționaliștilor care înfierează “ingerința Bruxelles-ului” în „afacerile interne” ale țărilor UE?
– ce te faci cu opiniile diferite ale diverselor țări din UE care trebuie armonizate, cum ar fi cle despre migrație?
Acum sincer, există o opoziție consistentă față de migrație în țări din est, nediscutând despre validitatea lor reală sau despre oportunitatea lor… Sunt greu de armonizat și în condițiile unui sistem federal nu ai mai avea loc de întors.
– ce te faci cu un sistem european, în care fiecare țară nu ar mai putea face cam ce vrea, pentru a închide ochi la
diverse “probleme de frontieră”?
– ce te faci cu problema politică provocată de o respingere cu adevărat reală a migranților la granite, conform
unor criterii fixe? E o problem foarte delicată, pentru că în momentul când ai suit migranții la pachet. în avion, trebuie să te asiguri că o faci într-o formă care să nu-ți pună în cap întreg continentul african, sau, trebuie să faci ceva ca să previi pe cât poți, să ajungi să tragi cu tunuri cu apă ori cu gloanțe oarbe peste gard și asta trebuie făcut unitar, la nivelul întregii granite a UE.
Realitatea e că toți am avea de câștigat dintr-un sistem cu adevărat federal, dar mai sunt de pus la punct “multe”, “amănunte”.
Este extrem de complicat…
https://en.wikipedia.org/wiki/Rochdale_child_sex_abuse_ring
Pe de altă parte, cred că ar trebui să ne uităm în primul rând la investițiile germane din Ungaria, pentru a pricepe cine ar putea fi în spatele unor probleme ridicate la fileu, de maghiari. Într-o altă ordine de idei, Austria este poarta perfectă către piețe din Germania și Elveția, deci și aici ar trebui să privim poate, în spatele cortinei. Nu știu…. zic, nu dau cu parul, dar Germania, care și-ar fin egociat cu rușii până și propria mamă, nu sunt de exclus ca factor de presiune din spate, în această ecuație, deși pe față nu se opun. Părere mea…
Nu în ultimul rând, părerea mea e că Ro și Bg rămân țări mai puțin sigure din punct de vedere strategic. La urma urmei intrarea în Shengen înseamnă acceptarea definitivă în “club”, ori eu personal nu cred că ideea de restrângere a UE la un centru “tare” pentru vremuri de criză, cu abandonarea sau negocierea periferiei, a dispărut. În realitate drumul spre strâmtori tot prin Ro și Bg trece, orice ai face. Ăștia gândesc pe o jumătate de secol înainte, sau chiar pe mai mult, iar Ro și Bg, din perspectivă strategică gândită pe timp lung nu sunt foarte sigure. E vorba de Realpolitik, zic eu.
https://www.economica.net/bmw-isi-dubleaza-investitiile-facute-in-fabrica-sa-de-la-debrecen-din-ungaria-pana-la-peste-2-miliarde-de-euro_630327.html
Apropo de investitii nemteasti la unguri…
Am si eu o curiozitate, oare in Ungaria sau Austria e coruptie mai multa sau putina ca la noi? Oare Ungaria e penalizata din cauza coruptiei dau din motive politice? Oare Austria a taiat padurile din Romania respectand 100% legea? Coruptie in Europa este doar in Romania si Bulgaria?
„Oare Ungaria e penalizata din cauza coruptiei dau din motive politice?”
Ambele. Desi e greu de penalizat cand Polonia ii tine spatele incontinuu.
„Oare Austria a taiat padurile din Romania respectand 100% legea?”
Le-au taiat niste stirbi de prin zona. O companie austriaca le cumpara. Probabil deja crezi ca asta inseamna Austria, dar, vezi tu, trebuie sa vii cu dovezi ca statul austriac stia ceva despre asta (probabil stia, dar asta-i o banuiala, nu tine la tribunal; numai romanul isi inchipuie chestii fara dovezi).
„Coruptie in Europa este doar in Romania si Bulgaria?”
Nu tin minte englezi ca umblau cu plicuri la doctori.
Da intradevar. Noi suntem corupti si din cauza asta nu meritam sa intram in Schengen. Din pacate sunt si printre singurele natii din Europa care ne place sa ne plangem de mila si sa spunem ca traim intr-o tara de cacat!
Mai lasati deoparte „bazaconiile” cu coruptia?
Ce legatura au cu Schengen???
Astea sunt povesti de adormit copiii.
In numar de imigranti ilegali ..nu vin nici macar 10 procente prin Romania. Ptr ca nu e o ruta naturala. Ptr ca e cale terestra prea lunga si trebuie sa treci peste frontierele a vreo 3-5-10 tari (care inca au frontiere). Deci ..complicatie mare. Asta face sa ajunga un numar mic de imigranti pe la noi.
Trafic de droguri???
La fel.
Trafic de persoane???
Odata ce am trecut de la punctul de exportatori neti(adica duceau din fetele din tara) ..nu suntem tara „de tranzit”.
Nu schimba cu nimic , in chestia asta , ori ca suntem in Schengen , ori nu.
Punctele naturale de trecere , de unde vine fluxul masiv de emigranti , catre centru , trebuiesc cautate in sudul Europei.
Dar aici are dreptate @George , cand puncteaza ca statele din centru , doar se limiteaza sa arate cu degetul , fara sa ajute.
Si ar trebui sa ajute. UE ar trebui sa imfiinteze un corp de politisti de frontiera , la care sa contribuie toti cu bani si personal si sa aiba detasati , in permanenta oameni , din toate tarile UE , in tarile granita UE.
Adica o politie de frontiera comuna si cu asta basta.
Elimini toate suspiciunile si restul.
Oricum , eliminarea PTF de pe la Nadlac si restul nu o sa modifice cu mai nimic situatia actuala.
Poate trei vamesi de pe acolo ..morti de ciuda si alti trei care isi dau demisia ca nu vor accepta sa fie mutati.
Si cresterea presiunii si controalelor la politia de frontiera , de pe granita est , ce va duce la demisia si plecarea din sistem a catorva , care oricum nu aveau ce cauta acolo.
In rest totul sunt numai motive si povesti de adormit copiii.
Acum , s-au trezit austriecii ca le strica migrantii afganistanezi feng-shuiul , trecand inot prin Romania.
Ai fost in Austria sa vezi cati pakistanezi numeri pe strazi?.
„Adica o politie de frontiera comuna si cu asta basta.
Elimini toate suspiciunile si restul.”
???
De s-ar sinchisi, sa-ti ceteasca comentariul, vreo cativa domni ghenerali & colonei de sinecuritate(S.R.I. & S.I.E.), mana-n mana cu cativa domni ghenerali & colonei de pulitie de frontiera si vamesi, aflati intr-o constanta colaborare stransa, cu diversi „borfashi locali contrabandishti”(mafeoti ordinari) de-a lungul frontierei de est & nord a Romaniei… cred ca le-ar sta inima-n loc instantaneu! La toti! ???
„Si cresterea presiunii si controalelor la politia de frontiera , de pe granita est , ce va duce la demisia si plecarea din sistem a catorva , care oricum nu aveau ce cauta acolo.”
Bat la pariu ca, chearr in acest moment, isi ascut cutitele cu spume de turbare la gura… ???
Sa te pazeshti cand mergi pe strada Niko! ?
Crede-ma ca am avut discutii in contradictoriu ..destul de „personale” , legat de tema.
Caci , locuiesc aproape ..pe acolo pe la granita de est. Si am prieteni si cunoscuti , care lucreaza si au lucrat la politia de frontiera.
Unii care au probleme cu justitia si nu mai lucreaza.
Si ai dreptate.
Si cred ca cei mai mari detractori si doritori ca sa esuam in aderare sunt exact doua categorii.
-vamesii de la Nadlac.
-politistii de frontiera , de pe granita est.
La unii mai dispare din „obiectul muncii”. La altii se pune „lupa” pe ei si „nu convine”.
Curios ..dar toata chestia asta(aderarea) , va avea darul de a „indrepta” putin lucrurile , in chestiuni legate de coruptie(invocate de unii) , contrar a ce cred unii.
Ptr ca daca nu mai ai ce control sa treci la vest ..nu mai ai ce „spaguta” sa dai(curios ..si aici poitistii unguri plang in bocete).
La est ..dispare „umbra” la care mai treceau ei o tigarica , o ceva , ptr ca se „muta” felinarul pe ei.
Oricum , aici nu era problema de migratie , ci micul trafic , incurajat chiar de unele autoritati.
Dar , toata chestia(aderarea) , doar va indrepta aceste lucruri.
Da boss, dar le dai munitie acestor povesti cand ai un guvern plin de diplome luate pe dupa debara…
Si cine avea 200 de marci pentru un examen luat pe dupa debara ?
Ca parcarea personalului de la vama arata ca salonul auto .
„Si cine avea 200 de marci pentru un examen luat pe dupa debara ?”
Nu bai omule, spune tu, nu mai fi misterios, ca ma saturai de threadul asta tampit….
Haoleo….ai mai luat și like-uri pt elucubrația asta de long-covid… Ce noroc că-s vaccinat ?
„Oare Ungaria e penalizata din cauza coruptiei dau din motive politice?”
Ambele. Desi e greu de penalizat cand Polonia ii tine spatele incontinuu.
„Oare Austria a taiat padurile din Romania respectand 100% legea?”
Le-au taiat niste stirbi de prin zona. O companie austriaca le cumpara. Probabil deja crezi ca asta inseamna Austria, dar, vezi tu, trebuie sa vii cu dovezi ca statul austriac stia ceva despre asta (probabil stia, dar asta-i o banuiala, nu tine la tribunal; numai romanul isi inchipuie chestii fara dovezi).
„Coruptie in Europa este doar in Romania si Bulgaria?”
Nu tin minte englezi ca umblau cu plicuri la doctori.
Și englezii au avut scandalurile lor de corupție – corupție exista peste tot !! Nu o fi cum e la noi , pentru ca noi suntem săraci iar ei sunt bogați , asta e singura diferența !!
Evident ca exista, dar nu faci coruptie pt un fcking checukup medical… Faci pt un drept de exploatare petrolier, sau pt un merger de cai ferate…
Englezii fac coruptie de la consilier local in sus. Nu cu medicul de familie. Sau la scoala.
dar, daca austrieciiaia care pe „persona fizica” cumpoara lemn furat ar fi nitel arestuiti?
Daca firmele alea care , pe „persoana juridica” ar fi nitel calcate de o griap de inspectri de felul care3 ar zice ‘amenda! Amenda! Amenzi!! Total 2 milioane euroi !!’
Ce ar zice atunci stimabila ambasada a stimabilei Austricate aia care face lu Putin revernete cam ca o „debutanta” dintr-o famile de „rasa” mai recenta si gard nobilar mic care se trezezte nas in nas cu Franz Iosifu?
Sa zic ca a cumopara camioane de lemn cu acte cam …. te baga in Cod(r)ul Penal ptr Tăinuire (art 270) . Numai a stiica X vinde lemn din asta … te face |eligibil” otr daraveli penale ptr Nedenunţare (266) sau Omisiunea sesizării (267) ori Favorizarea făptuitorului (269) ..
Iar o inteventie a lu Ambasada ar putea fi considerata Presiuni asupra justiţiei (276) abd ca urmare facere ca persona non grata a mocpfanului cu statut diplomatic!!!
Si hai p-e bune … una e sa aiba careva de vanzare cativa „dulapi” sau juma de caruta de lemn de foc si lata este ca ala sa aiba in permanenta de vandut lemn…..
Vezi matele ca fara „tainuitor” nu prea mai exista furt organizat/sistemic.
De ex .. lui X ii este foame. Fura 1-2 gaini azi … Insa daca are pe careva care sa … „tainuiasca” , poate fura 30 azi, 20 poimaine , inca 30 peste 2 zile si apoi duminica nu mai „lucreaza”
Ce ce susțineți ca in Olanda de exemplu e mai multa corupție în decât în România, cred ca nici nu mai înțelegeți noțiunea de copuptie. Probabil ca vi se oare normal și natural ca:
Primarul sa-si angajeze rudele.
Funcționarii sa-lucreze doar pentru cunoștințe sau contra mita.
Polițiștii sa dea amenzi doar ca sa-si facă planul. Sa ia mit ca să nu mai dea amenda.
Profesorii sa fie incompetenți și sa nu-tina orele, în schimb sa dea doar note de 9 și 10 ca să se bucure părinții de ce odrasle au.
Medicii sa conditioneze actul medical de „atentii”.
Lucrările publice sa fie făcute jalnic, sa cada podurile la câteva luni după reabilitare.
Infractorii sa fie imuni precum gangsterii în Chicago în anii 30.
Vama sa fie instituție personala, nu a statului roman.
Liderii rusii au studiat in Romania emiterea si diseminarea de pdf-uri justificative
[yachturi vile bani cheltuiti aiurea scosi din tara, de asta nu spun , nu se pun …]
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25927288-concluzia-razboiului-nato-ucraina-documentul-prin-care-liderii-rusi-vor-nu-mai-fie-aratati-degetul-pentru-esecul-front.htm
[nu au fost in stare sa imbrace si sa inarmeze decent 300.000 de rezervisti …vezi si Romania tragicul an 1940 cum scria in vechile manuale de istorie…Turtucaia…]
Sa trecem si la lucruri serioase , camuflaj in infrarosu sau bruiaj activ in infrarosu devine chestiune de viata/moarte
https://soldat.pro/en/2022/11/25/problemy-s-dopolnitelnoj-maskirovkoj-bespilotnik-vsu-obnaruzhil-rossijskij-zrk-tor-m1-v-lesoposadke-s-pomoshhyu-infrakrasnogo-kanala-slezheniya/
[rusii drone nu prea , battle management sistem mai subtire …lux cat cuprinde …]
https://defensereview.com/eltics-black-fox-active-adaptive-ir-stealth-system-electronic-thermal-infrared-countermeasure-system-etics-multi-spectral-thermalir-infrared-adaptive-camouflagecloaking-system-for-combat-veh/
Multispectral Camouflage scurt review
https://www.armadainternational.com/2017/08/how-not-to-be-seen/
Multispectral Camouflage si aici china se pare ca sta bine nu am gasit nimic despre Iran
https://www.bnn.cn/english/products/74.html
PS 1 in interbelic s-a furat la greu , s-au achizitionat aiureli …boierii din micul Paris , vine tragicul an 1946 si boierii ajung prin puscarii , karma .
PS 2 evit cat pot politica …DAR cand se uita sa zicem atasatii militari straini pe facebook si vad la diverse cadre de conducere vile peste vile jeepane concedii afara ???
[daca au ajutat pe ucrainineni cu recunoasterea faciala/CLARIFAI cred ca au „cartografiat ” prin corelarea informatiilor bancare cu facebook si capitalistii de cumetrie din sistem]
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23990749-politia-romana-avea-sistem-recunoastere-faciala-contractul-fost-atribuit-unei-firme-pentru-4-7-milioane-lei.htm
[Facial recognition company Clearview AI, which hopes to be able to identify „almost everyone in the world” by 2023, has offered its services free of charge to Ukraine in the face of the Russian invasion]
Cu Austria trebuia sa fim corecti de la inceput si erau si ei cu noi.
Adica – verificari reale pe dosarul preturilor de transfer si obligarea la capitalizarea OMV dupa reevaluarea patrimoniului sau dobandirea de Romania a majoritatii actiunilor … se stie dar se tace … poate vorbesc prostii … dar daca e asa?
Dar cu stat de sclavi si de eunuci e greu … pt ca nu avem proiect de tara … si atunci ce rost are … mai bine pe interes personal decat colectiv ….
Câteva exemple ca nu suntem îngerași:
https://adevarul.ro/tag/trafic%20de%20migranti
https://cronicavj.ro/wp/arestati-pentru-trafic-cu-migranti-un-inculpat-e-politist-de-frontiera/
https://m.dcnews.ro/trafic-de-migranti-cu-profit-de-14-mil-euro-zeci-de-persoane-arestate-in-romania-r-moldova-si-franta-15-masini-de-lux-confiscate_804231.html
https://www.juridice.ro/343207/diicot-timisoara-constituire-a-unui-grup-organizat-trafic-de-migranti-trecere-frauduloasa-a-frontierei-de-stat-retinere.html (articol din 2014)
Și ce spune aliatul strategic:
https://ro.usembassy.gov/ro/raportul-pentru-traficul-de-persoane-2020/
{Start sarcasm }
Eh Vasile, nu-i adevarat ce linkuri pui tu, e o conspiratie sa ne f’ta pe noi. Pai dumneata traiesti in raiul pe pamant si nu stii.Luxemburgul e pistol cu apa, Elvetia fix-pix. Nu-i adevarat, postezi din media aservita interesului strain!
{End sarcasm}
Asta mi-a „placut” cel mai mult din rapot pe care l-am lecturat cu alta ocazie:
„Având în vedere că guvernul a alocat resurse suficiente unui plan scris, care, dacă ar fi pus în aplicare, ar constitui eforturi semnificative în vederea îndeplinirii standardelor minime, România a primit o derogare de la retrogradarea la Nivelul 3, care s-ar fi impus, altfel, conform Legii cu privire la protecția victimelor traficului de persoane (Trafficking Victims Protection Act). Drept urmare, România a rămas la Nivelul 2 Listă de monitorizare pentru al treilea an la rând.”
Problema migrantilor care trec/ar trece prin Romania e una „inventata”.
E de ajuns sa te plimbi prin Europa si sa studiezi putin originea migrantilor , cat sa iti dai seama ca nu trec prin Romania.
E foarte simplu. Nu e o ruta naturala.
Sunt multe granite terestre , obstacole samd , cat sa faca doar un numar mic sa vina pe aici.
Mare parte din problema e ca o mare parte din administratie la noi ..nu doreste asta.
Oricat de ciudat suna.
Problema migratiei la noi a fost populatia autohtona.
Dar momentul e depasit de mult si nu se vor produce fluctuatii mari . As spune ca e intr-un impas , dupa care va intra intr-un regres(parte din cei ce au emigrat vor reveni in tara , sau vor redeveni flotanti).
Ca sunt probleme?
Ca e coruptie la nivel mic?
Nu neaga nimeni asta.
Dar ce are s..a cu prefectura?
Crede cineva ca vin emigrantii la Prut sa dea o spaguta sa treaca frontiera???
Stiu , oare unii , de comenteaza pe aici , cum functioneaza PTF pe acolo? Sau supravegherea frontierei?
Nu se risca aia cu prostii din astea , cand ei pot trece cate o tigarica , cate o ceva , de pe la cunoscutii de pe celalalt mal.
Ca ..na , asa e , afacerile se fac intre cunoscuti.
Ca asta poate fi o vulnerabilitate si ptr terorism , etc???
Normal ca da . Dar poate fi si o oportunitate.
E suficient ca serviciile sa stea cu lupa pe ei , fara sa intervina. Sa declineze parti din operativ , catre structuri ce le convin.
cand crezi ca ai scapat de birocratie cum sa te gandesti sa o recreezi :
https://adevarul.ro/economie/cardurile-de-energie-cum-pot-fi-obtinute-si-ce-se-2223266.html
welcome to schengen
Ce placere avem sa ne denigram!
Ne punem cenuse in cap, nu meritam, nu santem…..
Adevarul este ca: santem pregatiti pt a intra in Shengen de peste 10 ani, dar datorita intereselor economice, meschine ale unor tari precum Olanda, Austria… santem blocati…
Comportamentul lor cum il numim?!
Razboiul din Ukraina confirma necesitatea intariri axei Washington, Londra, Bucuresti …
Agresiunea impotriva Ukrainei a fost posibila datorita miseliei imprudente a unor tari din UE, o spune B.Jonshon si o confirma A.Merkel…..
Hai cu un articol de duminică!!! Nicolae, Checkmate….. La bătut apa-n piuă ne pricepem toți. Intram în șenghen , o să latre joianul și ciulacul bronet că e meritul lor, deși e meritul lui Putin ; nu intram, e vina clară a boului care zace de opt ani la Cotroceni și a restului de libărci pesedeneliste.
Europa de V nu mai are unde să-și depoziteze gunoaiele , sa le distrugă la ei e prea poluant și costisitor iar nenorociții din RO și BG controlează tirurile pline cu otrăvuri și le întorc în țara de origine …
Păi acum , cu Schengenul vieții vor câștigarea puțin triplu :
1 – se micșorează timpul de livrare prin staționare minimă la vamă , aici avantaj au multinaționalele nicidecum omul de rând .
2 – prin intermediul politicienilor corupți își vor exporta fara oprelisti gunoaiele .
3 – prin legislatia UE vor putea bloca ( după dorință ) banii necesari României , pentru activitatea de poluare
a mediului .
Oare ce lege se vântură prin parlament , nu cumva cea în care se autorizează / permite incinerarea gunoaielor in România ?
Cât despre migrația în Vestul Europei a forței de muncă de origine asiatică care a primit drept de munca temporar in RO , e o certitudine , nimeni ( patronatele pluii ) nu le va mai putea oferi salarii mai mari ca-n Vest .
Deci … nu vom intra în Schengen , ci vom fi băgați cu forța în Schengen .
Sper să avem și avantaje ( oricât de mici ) dar până atunci … mai vorbim .
@habarnistul. Da’ ești habarnist bine, mon cher …
Ai tras o rafală de trei tâmpenii : 1. *omu’ de rând nu are avantaj din reducerea așteptărilor în vamă* – e nu zău – costurile de 5 % nu le suportă final zimbrul carpatin ? , 2. *Vestul își va exporta liber gunoaiele* – dacă rămânem tot cu corupții noștri evident că o să rămânem în chiloți, măcar s-avem munți de gunoaie unde putem scobi după hrană, 3. *legislația UE anti-poluare poate bloca finanțările nerambursabile* – la fel de bine și acum, ba suntem pasibili și de amenzi
Ca să nu mai fii habarnist, te informez că e anul de grație 2022 și nu 1982…
Eram mic, în primăvara 1980, vorbea Ceașcă la tembelizor la o *transmisiune în direct de la Plenara CC al PCR* și taică-meu era îngrijorat și-mi explica ceva de masa monetară M1, că *miroase a creștere de dobânzi la creditele externe* și că *începem să ne certăm cu Occidentu’ … * … eu eram îngrijorat că era și taică-meu îngrijorat că *se-mpute treaba*. Peste câteva zile sau săptămâni, mă cheamă fericit taică-meu la televizor unde un tip cu mutră de cioclu citea rar și apăsat creșterile de prețuri la pâinea franzelă de 400 gr … Eu eram contrariat – îmi dădeam seama că erau vești proaste, dar taică-meu era fericit că intuise corect …
Toamna târzie a lui 1982 … cer întunecat, oameni întunecați în haine terne, frig, vânt, ploaie mocănită … eu fericit că sunt lăsat să-mi mai fac cort în sufragerie ca atunci când eram mai mic … Ceașcă turuia la TV ceva de occidentul decadent și lacom de bani și România pe calea realizării societății multilateral dezvoltate … din cauza frigului din casă eu mă acopeream cu o pernă mare în cortul meu de pături și cearceafe …
Toamna târzie a lui 2022 … cer întunecat, vânt, ploaie mocănită, afară miros groaznic de la cauciucurile arse de mafia țigănească pe câmp la 5 km distanță … mare dezbatere la tembelizor cu intratu-n Schengen … copiii fericiți că-și mai pot face cort din scaune și cearceafe ca atunci când erau mici … * … tati, dacă n-o să mai fie cozi la vamă dacă intrăm în Schengen, n-o să aducă țiganii mai multe TIR-uri cu cauciucuri să le dea foc ? … *.
Răspuns și pentru copiii mei de 9 și 11 ani și pentru habarnist : * Ba da, dacă mergem înainte cu aceeași poliție / procuratură / judecătorie / parlament / CCR / etc. … *
Habarnistule, adică tu zici că o integrare mai mare în UE ne umple pe noi de droguri, gunoaie, interese corporatiste și corupție, pe noi, dacii puri, imaculați și neprihăniți ? Deci occidentul cel decadent vrea să ne corupă pe noi, penultima redută a tradiționalismului pur (că ultima evident e a treia Romă) ? Om fi noi daci, da’ imaculați … hmm … și cu Putin ne-am cam lămurit cât de pur este …
Cam ciudată similitudinea cu propaganda rusă … Întrebarea grea este : are sau nu are rost să despicăm firu-n patru pe tema oportunității intrării în Schengen ? Are rost dacă punem botu’ la propaganda rusă sau ca să pregătim prostimea de rezultat negativ * … mno’, n-om intrat în Schengen da’ amu’ nu-i bai mare că ne-aducea și belele … * ?
P.S. Am comentat aici că da, există corupție high-level în Occident, mult mai elegant disimulată decât cea de la noi, am comentat că bățoșenia Olandei pute urât, dar asta nu are de-a face cu principalul – fără Schengen am rămâne singurii membri de categoria a doua ai UE.
P.P.S. Cu puritatea celei de-a treia Rome – mai demult estimam că tactica rușilor va fi o crimă împotriva umanității prin aruncarea populației civile în frig prin atacarea transformatoarelor de înaltă tensiune civile din Ucraina urmată la venirea iernii de detonări aeriene de bombe / rachete de mare putere cu scopul de a sparge geamurile … Phase one completed …
Prost asa, sa zicem ca analizele telefoanelor mobile ale migranților din Austria au arătat că cei mai mulți dintre emigranti nu au venit prin Croația, ci pe ruta Balcanilor de Est, prin Bulgaria, România și Ungaria.?
Da ce fel de emigranti ? Klingonieni, jawanezi, afgani, gabonezi?
Ca , „cu acces direct” la Romania cam cine ar fi? Numai ucraineenii – adica sunt simgurii emiganti care a rpoutea intra „direct” in Romania sarind parleazul.
Restu .. sa zicem gabonezii ar trebui sa ia avionul sa debarce la Orlypeni si apoi sa dispara in peisaj … Cam naspa.
Deci , de unde? Avem, noi mare trafic uman pe Marea Neagra ca ala dintre Italia si Libia? Parca dupa Struma nexam ….DA SI pasagerii de pe Struma erau cum sa zic asa pe jumate legali (ca procedura)
De unde|? Din Bulgaria ?
Si bigarii de une fac rost de din astai ??!! AUZ?
Nu cumva din Grecia ? Adica direct din zona Schengen ?
SI ikncsa ceva – Ungaria nu estecumva excesiv de laxa? Nu le-ar trebui si lor un MCV?
E80 și E87 trec din Turkey direct in Bulgaristan … cf. Google.
Ucrainienii au statut de refugiati nu de emigranti. Asa ca ies din discutie.
Eu cred ca Romania nu protesteaza pentru ca decizia inca nu s-a luat. Cel mai probabil acum se negociaza pe ultima suta de metri, Austria incercand sa mai obtina ce poate, asa cum a facut cu aderarea la UE, atunci cand a impus aderarea la Uniune de vanzarea Petrom si BCR. Sigur ca nu ne vor acolo, nici ei nici olandezii, dar cand ai Franta si Germania in spate, nu prea mai au ce face.
PS Cat despre protestul Bucurestiului, el este simplu. Daca austriecii se opun, cel mai simplu este sa nationalizezi Petro-ul. Este clauza stipulata in contract. In stare de criza, asediu, razboi e.t.c. Momentul perfect. Cred ca seful OMV a primit ceva ponturi la vizita recenta de la Cotroceni, cu scopul de a le trimite la Viena. Vad ca de atunci s-a intrat pe modelul mut si la austrieci. Ce sa zic, ai nostri hoti, aia si mai hoti. Unii fura de la stat, altii la nivel de stat. Asta-i diferenta, unii sunt gainari, altii talhari la drumul mare!
hai mah Burebista, serios vorbesti?
adica ce zici matale e cam asa: dati drumu’ la liber camioanelor cu deseuri, droguri, contrabanda (tigari, combustibil) spre si dinspre Romanica sau va luam Petromul inapoi cu japca, ca asa vrea maciuca noastra.
Ce inseamna sa nationalizezi? adica sa-l pui sub controlul PNL si sa trimiti eventual 2,3 curve de partid in CA, care sa aprobe dividende catre buget, ca e nevoie pentru pensiile speciale!!
chiar crezi in ce tastezi?
Da, Petrom-ul poate fi nationalizat si asa ar trebui indiferent de Schengen. Austria e un stat profund corupt si penetrat in toate oficiile (sa nu zic altfel) de catre rusi.
Parerea mea e ca ei, ungurii si o serie de partide de extrema dreapta si extrema stanga din UE sunt fie influentate indirect fie platite direct de catre rusi, cu scopul de a submina si diviza UE.
Singurul motiv foarte valabil pe care il vad eu impotriva intrarii Romaniei in Schengen dar despre care nu prea pomeneste nimeni ca motiv, poate si pentru ca profita toti, si coruptii si interlopii de aici si cei de „dincolo”,ca si consumatori, e traficul de „carne vie” pentru prostitutie (si cersetorie, acolo mai comenteaza dar in general pentru ca ii deranjeazasi nu de dragu sigurantei copiilor cersetori).
Aici as taia in carne vie,cu legi extreme de aspre precum pierderea dreptului la pensia speciala (precum in SUA) al politistilor si procurorilor (si judecatorilor si politicienilor si a oricaror alte „organe”) corupti si pedepse duble pentru ei in cazuri de trafic de carne vie,trafic de droguri de mare risc (nu „iarba” ci heroina si cocaina), subminarea economiei nationale (incluzand aici sabotarea unor proiecte strategice, vanzarea/distrugerea unor obiective strategice), colaborarea cu infractorii etc
Motivele de o ipocrizie evidenta si respingerea in continuare a intrarii Romaniei in Schengen (chestie care afecteaza in primul rand economia romaneasca) nu fac decat sa serveasca intereselor rusesti in primul rand, ar diviza foarte mult UE si ar fi si un boost imens pentru partide precum AUR.
Iar eu nu cred ca AUR vrea sa iesim din UE (si cu atat mai putin din NATO) dar Romania cu ei la butoane va face ca noi sa avem o politica mai ceva decat Polonia (sau chiar Ungaria) si va duce la repercusiuni si impotriva UE (si a celor ce ne-au respins la misto) si impotriva Romaniei, probabil. Dar oricum va crea dificultati tot mai mari si in UE.
Parerea mea e insa ca stapanul Germania (la sfatul celui mai tare baiat din cartier, SUA) isi va mustrului cateii Olanda si Austria si aia vor inghiti galusca, ca vor ca nu vor. La suedezi e suficient sa le spui ca ne retragem votul pentru NATO si vor intelege ca nu e de joaca. Din pacate nu prea cred ca avem politicieni capabili desi timpurile istorice cer tot mai evident sa joci cat mai dur si fara scrupule in urmarirea interesului national
N-am înțeles niciodată de ce susțin unii oameni – inclusiv pe forum, aici – că ar trebui să naționalizăm this and that. Înțelege cineva ce înseamnă să iei cu japca proprietatea unei companii ca OMV? Pierderea încrederii în capacitatea statului român de a-şi respecta angajamentele e incomparabil mai mare decât un eventual câştig obținut prin naționalizare; nu-ți ții promisiunea că proprietatea e sacrosantă şi devii, brusc, un paria.
Mai ține minte cineva cum arăta Petrom-ul înainte să fie cumpărat de austrieci? Era o gaură neagră, supradimensionată, din care se fura din toate pozițiile: în picioare, prone, culcat. Dacă-mi aduc bine aminte, avea peste 70000 de angajați şi producea chinuit, pe salarii mititele, o mizerie de produse şi pierderi la buget – ca mai toate firmele mamut trecute prin Revoluție. Uitați-vă acum la cum arată firma asta – în ciuda epuizării accentuate a resurselor: e unul din cei mai buni angajatori din țară din industrie, unul din cei mai mari contributori la buget. De ce să-l luăm înapoi – ca să ce?
Referitor la păduri – noi ne tăiem pădurile; nu vine Hans cu drujba să pună stejarii la pământ. Îi vindem noi, pe preț de nimic, sub privirile disprețuitoare ale firmelor care ni le returnează cu valoare adăugată, sub formă de mobilă. E suficient să te uiți la marginea pădurilor, pe şanțuri şi în albii ca să-ți faci o idee cât de buni frați suntem cu codrul şi cât de tare ne iubim pădurile…
Cât despre Schengen, nu ştiu dacă îndeplinim condițiile din acquis. De scanat nu scanăm TIR-urile în vamă, lăsăm toate mizeriile să intre în țară nevămuite, găsim pachete cu cocaină pe plajă, lăsăm avioane să aducă țigări printr-o granița aia mai permeabilă decât o sită. De ce ar renunța schengenii la vama din Ungaria?
” „Este vorba despre infracţiuni grave legate de traficul internaţional de droguri, în principal din America de Sud via porturile Anvers şi Rotterdam”, conform comunicatului autorităţilor olandeze. ”
https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/super-cartel-al-drogurilor-destructurat-de-2223548.html
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/europol-traficul-de-cocaina-si-de-metamfetamina-a-2166234.html
cu asta ai nimerit, dar e light ce ai pus acolo. Uite aici de la presa lor ce se intampla prin tara aia:
https://nltimes.nl/tags/drug-trafficking
Si cand te gandesti ca astia faceau ochii mari ca intram noi in schengen…
Dar daca suntem pe subiect, de ce nu spui si de captura aia de 32 t canabis facuta de Spania sapt trecuta? Ca stii sigur de ea din presa vostra:))). Oricum e 0.0001% din ce vine acolo.
Sau despre barcile ce vin noaptea cu emigranti sau vasele care ii descarca din larg, ca e plina presa vostra de articole.
E marfa sa critici Romania si sa o balacaresti, vad ca de spanioli nu suflii o vorba, ti-e frica sa nu-ti dea out?
1. Am mai scris si despre Spania .
Si nu-ti fa tu griji despre Spania , pentru ca aici are cine sa aiba grija de droguri si traficul de arme , ca merg mana in mana , iar filierele principale sunt controlate de marocani si dominicani .
Aici exista Cuerpo Nacional de Policia , Guardia Civil , si altele fara uniforma vizibila ( mai ales relationate cu terorismul si armele ) .
Iar in barrio chino in Barcelona intri fara probleme , nu se intampla ce se intampla in Marsilia spre exemplu
2. Pana acum ii plangeati pe emigranti cu ONG-urile voastre
3. Relax , in Spania nu iti da nimeni out pe motive de constiinta .
In schimb exista responsabilitate in exprimare
Daca iti permiti sa scrii despre Guardia Civil mizeriile scrise de latraii securitatii despre jandarmerie , intri la puscarie
https://www.heraldo.es/noticias/aragon/teruel/2019/01/22/piden-anos-prision-por-los-tuits-ofensivos-hacia-guardia-civil-1288548-2261128.html
Nu mai spunem despre lovirea cu salbaticie a femeii jandarm , unde s-au dat condamnari cu suspendare
https://www.heraldo.es/noticias/nacional/2019/02/21/detenido-por-dar-punetazo-mosso-durante-las-protestas-barcelona-1293743-305.html
Sau daca lansezi calomnii, cum faceti voi , ca cei ce au cumparat Patriot sunt vanduti rusilor , la fel constituie un delict .
https://abogadoscarabanchel.com/blogs/difamacion-en-redes-sociales#:~:text=La%20difamaci%C3%B3n%20de%20una%20persona,de%20injuriar%20a%20otra%20persona.
Progresisti ?
Doar vite .
De fapt am scris , soferii de autobuz din Zaragoza sunt in greva partiala de luni de zile , dar nimeni nu si-a permis sa-i trateze de prorusi cum ati facut voi cu STB-istii intrati in greva ca sa opreasca furtisagurile si sinecurile .
Rezultatul? Le-au trimis politia pe cap sa-i aresteze .
Iar de dat out , nici tie nu ti-a dat nimeni cand te-ai intors in Romania, nu ?
Dar fara competenta profesionala , salahor , spalator sau asemenea
5. Cand ai vazut sa balacaresc Romania ?
Industria Hi-tech, cea de aparare, metalurgia , capitalul romanesc , potentialul energetic ?
6. De ce sa injur Spania ?
Nu a facut greutati Romaniei la integrarea in structurile UE sau NATO .
In schimb , Olanda, Ungaria , Austria ,Germania , berechet ( culmea ,de unde sunt sponsorizate ONG-urile ) .
Chiar , de ce sa injur Spania ?
Eu te intreb de ce desconsideri Romania?
Ti-e frica cocos sa spui ceva de tara ta adoptiva unde platesti toate taxele, in schimb faci dero la gura zilnic despre fosta ta tara de rezidenta unde ai plecat de peste un deceniu si habar nu ai despre ce mai e pe aici si oricum nu platesti un sfant taxe.. Esti un ipocrit ieftin, fix ca toti smecherii cu numere de occident care merg pana la Nadlac cu 50/90/130 si cum intra in tara incalca orice regula si omoara oameni pe drum.
In rest sincer, chiar imi place Spania iar guvernul lor a fost ok cu Romania, dar asta sa stii ca nu o face o tara sigura sau fara infractionalitate.
Nu-mi dau seama de unde si pana unde ma asimilezi pe mine cu useristi/progresiti/ ONG sau alte balarii. Tataie, aici in regatul vechi suntem consecventi si desconsideram grav orice politician, indiferent de culoarea lor. Eu am ceva in schimb cu ipocritii ca tine care cat au fost pe aici tineau trena politicienilor iar cand nu le-a iesit pasenta au fugit in alta tara si injura tot ce e romanesc.
Nicusoare in mare parte sunt de acord. DAR.
Am fost si eu prin Spania in vacanta. Am avut de-a face cu Guardia Civil din perspectiva turistului (ceva informatii si indicatii la un eveniment). Pai bai nene cand or vorbi brutele din jandarmeria noastra engleza alora si vor avea modul de operare al alora atunci sa faci comparatii de genul asta.
Pana atunci nu facem decat cu bolta pe toata jandarmeria. Ia da-mi si mie un exemplu din Spania unde au gazat aia copii cum au facut neoamenii din jandarmeria noastra la 10 august. Intentionat si fara pic de empatie.
Sa mai spun si de aia de ziceau dupa aia ca e vina parintilor ca ce cautau cu ei acolo. Pai eu am vazut proteste impotriva coridelor (un pic de simbol national zic eu), erau oameni care strangeau semnaturi impreuna cu ai lor copii. Pe aia nu i-a gazat nimeni, nu i-a bruscat nimeni. Un pic cam mare diferenta intre modurile de abordare, nu crezi ? Ca la noi au luat site-ul de cultura si l-au bagat in duba.
Eu nu sunt impotriva violentei. Inteleg rolul violentei in mentinerea ordinii dar totul are o limita. Volenta gratuita si, mai ales, violenta impotriva copiilor imi face scarba si nu pot avea respect pentru un om care face asa ceva indiferent de numarul si tipul macaroanelor avute pe umar.
Cand o sa vad primul jandarm degradat si pus sub acuzare pentru purtare abuziva o sa incep sa ma uit cu alti ochi la ei. Pana atunci exercitiul cu bolta ramane pentru toata jandarmeria.
O tot repeți pe aia cu bătutul sălbatic al acelei femei jandarm dar toată treabă s-a dovedit a fi o mistificare, protestatarii au protejat-o de unii care ar fi vrut/avut ordin s-o bată cît mai rău. Comunicatele oficiale ale jandarmeriei de la acea oră povesteau numai monstruozități, că femeia a fost dusă la spital muribundă, cu șanse minime de supraviețuire. Iar cînd presa s-au dus la spitalul unde era internată, ca să relateze despre starea de sănătate a bravei femei jandarm masacrată de „bandele de huligani și elemente legionare” (citat aproximativ dintr-un clasic în viață drag ție), persoana în cauză a ieșit pe furiș din spital vie și nevătămată. Toată distracția de la 10 august a semănat tulburător de mult cu ce s-a întîmplat pe 13 iunie 1990.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/primele-imagini-cu-femeia-jandarm-ranita-la-proteste-externata-din-spital-foto.html
Normal ca te superi si negi , este o mizerie ce ati facut acelei femei .
Daca nu avea pe ea vesta era moarta de hemoragie interna .
https://www.youtube.com/watch?v=khTCcqApe6I
Deci dupa ce ati batut-o cu salbaticie ati fost si ati depus 700 de plangeri .
Si ca sa ne amintim de sistemul secu , femeia a fugit din spital pentru a fost contactata si i s-a spus ca o sa fie omorata peste noapte „de PSD ” ca sa aiba o victima .
Totusi nu uit ca organizatorii lpviturii de stat aveau nevoie de un mort , asa ca au adus la manifestatie un bolnav in faza terminala , ca sa moara acolo .
Uffff, ce le mai răsucești. Ăia care au protejat-o au luat mai multă bătaie decît ea, și de la agresori și de la colegii jandarmi. În rest zbaterea asta a ta cu împărțitul în voi și noi e penibilă.
Îmi mențin părerea că, ar fi bine pentru unii ca alții să rămână cetățeni europeni de mâna a doua, dispensabili pentru momentul în care își reveni Uniunea Mohorâtă de la Răsărit….
P.S. Spartul geamurilor ca spartul gemurilor, dar când Marele Pretin o să vrea Odesa din nou, nu ar fi mai simplu Ro și Bg să fie puțin excentrice, așa….. un pic, față de UE?
Legat de topicul articolului, am văzut o declarație a lui Aurescu, cum că „România și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen”. Fără Bulgaria. Să se fi stabilit astfel?
Evident, ce am scris mai sus e doar o ironie amară…
şi-nco`dată măi flăcăi
https://www.dcnews.ro/austria-singura-tara-europeana-care-se-mai-opune-intrarii-romaniei-in-schengen-care-sunt-motivele-rares-bogdan-daca-nu-vor-fi-convinsi-asta-poate-face-presedintele-iohannis_897277.html
hop şi-aşa
” dar dacă nici Nehammer şi nici Karner (n.r. cancelarul Austriei şi Ministrul de Interne) nu se vor lăsa, sunt sigur că preşedintele Iohannis va extrage România de pe agenda Consiliului JAI şi va muta asta la o şedinţă viitoare”, a concluzionat prim-vicepreşedintele PNL. ”
#scarti.carti.pana.marti
Bullsheet.