Romania Military

Al Doilea Razboi mondial…Blogul!

Viziunea lui Viktor Suvorov asupra celui de-al Doilea Război Mondial

Viktor Suvorov este un pseudonim al lui Vladimir Rezun. Acesta este un fost agent GRU, care a dezertat în 1978. Suvorov a fost unul dintre primii oameni care au aruncat o lumină asupra activității serviciilor militare sovietice de informații. El susține că a citit documente privind conflagrația dintre anii 1939-1945 … dacă aceste documente există și sunt reale, atunci istoria acestui război ar trebui schimbată total.

Rezun spune că Hitler a fost un pion în mâinile lui Stalin. Nu Germania a declanșat războiul ci Uniunea Sovietică. Stalin a făcut tot ceea ce i-a stat în putință să-l aducă pe Adolf Hitler la putere și să-i antreneze cât mai bine armata. Este cunoscut faptul că trupele de blindate germane s-au format și s-au antrenat în URSS, departe de ochii iscoditori ai occidentului. Strategia lui Stalin era simplă: armata germană trebuia întărită până în momentul în care ea va fi în stare să atace Franța. ….

Continuarea articolului pe blogul Al Doilea Razboi Mondial

De ce a pierdut Wehrmachtul războiul?

Între anii 1939-1945 a avut loc cel mai sângeros război pe care umanitatea l-a cunoscut. Niciodată, până atunci, așa de mulți oameni nu au fost uciși în așa scurt timp. Și în mișlocul acestor confruntări un nume iese în evidență : Wehrmachtul. Această forță rămâne una dintre cele mai formidabile armate ale secolului XX și nu am greși dacă afirmăm că ea a fost cea mai bună armată a secolului trecut (din punctul de vedere al pregătirii, disciplinei și a tehnicii folosite). Cum a fost posibil ca cea mai bună armată din lume să fie invinsă de o armată formată din mujici inculți  sau din ”yanchei urbani”. Care au fost cauzele acestui eșec pentru armata germană ? Mulți au încercat să răspundă, unii având argumente mai bune (de exemplu sir B.H. Liddell Hart) alții folosind argumente cel puțin hilare (vezi aici). În rândurile de mai jos urmează să prezint principalele cauze (așa cum le văd eu) care au condus la înfrângerea Wehrmachtului.

Grupez argumentele mele în trei categorii principale:

1. Problema cantitativă

2. Problema decizională

3. Problema informativă/contrainformativă…..

Continuarea articolului pe blogul Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Razboi Mondial este un blog de istorie, tactica, analiza militara si geopolitica, axat pe perioada celei mai mari conflagratii din istoria oamenirii! Acolo veti gasi articole, studii, ideei mai rar vehiculate, una peste alta merita sa navigati macar cateva minute pe acest blog, care pentru mine este o foarte frumoasa surpriza, mai ales in zilele acestea cand manelizarea mediei romanesti a atins valori nemaivazute!

Le urez baietilor de pe Al Doilea Razboi Mondial  cati mai multi cititori si o vizibilitate cat mai mare!

Exit mobile version