Romania Military

Bashar Al-assad nu-i chiar atat de rau, pana la urma

download

Guvernul american tocmai ce a anuntat ca loviturile aeriene impotriva Califatului Islamic vor fi extisne si pe teritoriul Siriei. Loviturile aeriene  asupra teroristilor din ISIS (ramura siriana a Clifatului) au fost hotarate fara ca Siria si SUA sa conlucrze formal impotriva terorismului islamic, dar surse din media declara ca exista deja o colaborare intre fortele siriene si americani, prin intermediul servicilor secrete germane, care ofera sirienilor informatii despre tinte de mare valoare pe care acestia le ataca folosind inclusiv aviatia.

Acum nu mai trebuie sa dezgropam mortii dar adevarul ne arata ca acest Califat este opera, chiar fara a se urmarii acest lucru, a americanilor si europenilor, care timp de aproape trei ani au inarmat si pregatit tot felul de asa-zisi luptatori pentru libertate prin Libia si Siria, in timp ce partea financiara era asigurata de Arabia Saudita.

Astfel, astazi, terorismul Islamic din Orientul Mijlociu lupta folosind banii si armele livrate de catre Occident dintr-o prostie fara margini. Fata de situatia din Siria am scris destul de multe articole care sugereau exact acest lucru si anume ca debarcarea lui Al-assad nu ar face nimic altcecva decat sa lase tara pe mana haosului, saraciei si, pe cale de consecinta, pe mana fundamentalismului islamic, exact ca in Libia sau Irak, si din pacate am avut dreptate.

Doar cu un an in urma Barak Obama era gata sa dea unda verde atacurilor aeriene asupra fortelor guvernamentale siriene si doar opozitia dura a Rusiei l-a oprit sa dea ordinul, iar astazi Washingtonul se vede obligat sa lupte aproape umar la umar cu regimul lui Bashar Al-assad impotriva unui inamic real, cu adevarat periculos: islamismul fundamentalist, un rau pe care Africa de Nord nu l-a cunoscut pana la recenta campanie americana si europeana de …democratizare, campanie care a avut drept rezultat aruncarea intregii regiuni intr-un sangeros razboi civil, disolutia statelor din zona, exacerbarea islamismului si pierderea de facto a controlului asupra unei largi zone geografice.

Si ca lucrurile sa fie complete americanii au trebuit sa lase coada jos si sa colaboreze, chiar daca doar ocazional si cu celalalt mare inamic al lor: Iranul.

Deasupra nordului Irakuilui dronele americane si cele iraniene se intalnesc cateodata, ambele parti avand un inamic comun in ISIL. Deocamdata nu exista, cel putin oficial, vreo colaborare intre Teheran si Washington, dar conform principiului : “Dusmanul dusmanului meu imi este prieten”, cele doua parti au inceput sa nu se mai priveasca atat de urat una pe alta. Deocamdata dronele celor doua tari se ignora reciproc desi fiecare este constient de prezenta celuilalt, iar daca Califatul va prinde putere s-ar putea sa ne trezim cu aliante ciudate, prietenii neasteptate…

Pentru ca acum, la mai bine de cinci ani de la inceperea campaniei de „democratizare” a Africii de Nord, vedem ca rezultatul, singurul rezultat, este aruncarea in haos a intregii regiuni si asaltarea granitei sudice a UE de catre sute de mii de imigranti. Si atunci te intrebi daca cei care au sustinut aceasta „democratizare” sunt prosti, foarte prosti, total imbecili?!

Din pacate concluzia care se impune astazi este ca era mult mai bine daca Gaddafi traia si acum, daca rebelii sirieni nu ar fi primit arme si bani… Daca in SUA si UE am avea si oameni care stiu ce fac. Daca…

GeorgeGMT

Exit mobile version