Romania Military

Din nou despre Vocea Rusiei, cum vor ei saracii binele Romaniei si cum noi, nenorocitii, nu pricepem acest lucru.

Vă era dor de şopârlele ruseşti? Nici o problemă. Vocea Rusiei vine cu una nouă, despre dezintegrarea teritorială a României.

Vă era dor de sopârlele ruseşti? Vocea Rusiei şi dezintegrarea teritorială a României

Deşi până şi copiii de grădiniţă sunt conştienţi de faptul căMoscova finanţează şi sprijină acţiunile autonomiste ale extremiştilor maghiari, aşa-zişi secui, postul de RadioVocea Rusiei vine cu o teorie cel puţin ciudată: UE vrea dezintegarea teritorială a României şi nu numai, în aceeaşi situaţie fiind Spania, Marea Britanie şi Cehia.

Scenariul este deja făcut şi se derulează conform planului. Este interesant că majoritatea analiştilor preocupaţi (cel puţin declarativ) la integritatea teritorială a României nu doresc să recunoască câteva aspecte evidente, dar foarte incomode pentru cei care au fost toţi aceşti ani nişte propagandişti fideli ai „idealurilor euroatlantice”. În primul rând, ideea că întregul conflict din Harghita şi Covasna ar fi o problemă româno-maghiară este aberantă. Contextul actual al procesului de creare a structurii supranaţionale şi federative a Statelor Unite ale Europei presupune atomizarea statelor europene existente. Independenţa Cataloniei, care în curând se va separa de Spania şi referendumul pentru independenţa Scoţiei nu sunt altceva decât proiecte-pilot dedezintegrare a statelor europene în vederea creării unei organizări administrative uniforme. Uniunea Europeană în forma federalizată despre care a tot vorbit Traian Băsescu va avea o structură care, sintetic, poate fi descrisă ca 150 de landuri şi un singur centru de comandă la Bruxelles. În aceste condiţii, crearea unor structuri teritorial autonome în cadrul României este un proces care se înscrie perfect în trendul european. În curând, vor deveni vizibile şi alte operaţiuni de acelaşi gen. Tendinţele separatiste din nordul Italiei vor începe să se facă simţite în viaţa politică. Urmează Ţara Bascilor, Bohemia, Moravia etc”, susţine Vocea Rusiei.

Problema autonimei teritoriale nu are nicio legătură cu relaţiile dintre Bucureşti şi Budapesta, fiind legată ombilical de relaţia de obedienţă pe careRomânia o are faţă de Bruxelles. Să facem un experiment mintal: dacă mâine, José Manuel Durão Barroso declară că România trebuie să acorde autonomieteritorială Ţinutului Secuiesc, invocând drepturi ale minorităţilor sau alte poveşti din categoria „valorilor europene”, ce va face guvernul de la Bucureşti? Are cum să se opună acestui dictat? S-a elaborat cumva vreun „plan de contingenţă” pentru această situaţie? Desigur, se vor găsi mulţi analişti din zona pro-USL care vor susţine că aşa un dictat din partea UE este ceva imposibil, la fel cum au susţinut că este imposibil ca decidenţii de la Bruxelles să arunce la coş voturile a 7,3 milioane de alegători români în vara anului 2012. România şi-a pierdut suveranitatea politică şi economică. Suveranitatea politică a fost transferată la Washington şi Bruxelles. Suveranitatea economică este în mâinile FMI care ia decizii în privinţa programelor de privatizare şi a parametrilor bugetari. Dezintegrareteritorială este pasul următor şi aproape inevitabil. Inevitabilitatea provine din faptul că la Bucureşti nu există politicieni capabili să aplice „soluţia Cameron” în relaţia cu Uniunea Europeană.”, continuă Vocea Rusiei.

Moscova v-a pus să cedaţi suveranitatea politică şi economică? Moscova v-a pus să intraţi în Uniunea Europeană şi să acceptaţi necondiţionat orice s-a dictat de la Bruxelles? (…)Veţi avea vreodată curajul să recunoaşteţi că problema principală a ţării pe care spuneţi că o iubiţi se află la Vest de Bucureşti şi nu la Est?”, încheie autorul de la Vocea Rusiei.

 

Ziuaveche

 

Parafrazandu-l pe Lenin, as adauga: ” Manipulati, dezinformati si iarasi manipulati si dezinformati, pana la urma trebuie sa se prinda ceva!”

GeorgeGMT

Exit mobile version