Impozitarea propietatii si eliberarea muncii.
Drept de vot egal?!
Democratia este corupta prin insasi esenta ei. Ia de la cei care produc si da la cei care stau, dar au drept de vot egal. Statul social este un stat care da mita pentru voturi prin ajutoare, mariri de pensii, venitul minim garantat, iar in schimb mentine impozitele pe munca ridicate. De ce?! Pentru ca cei care muncesc sunt mai putini decat cei care primesc pomana si cum dreptul la vot este egal, si numarul conteaza…
Dar care este de fapt problema si ce trebuie facut pentru remediera acestei stari de fapt?!
Pai hai sa luam pe rand!
Problemele nu vin de la statul social, ci din coruptie si incompetenta, iar astea doua sunt simtome, sau efecte, ale unui gaunos si nenatural sistem politic: DEMOCRATIA! De ce credeti voi ca democratia este impusa in toata lumea?! Pai in democratie poti fura, poti face ce vrei tu si asta datorita faptului ca statistic peste 80% din populatie, indiferent de gradul de educatie, este usor manipulabila, usor sa i se sugereze ce vrea cel care sugereaza si mai este si foarte comoda!
Defectul fundamental al sistemului democratic este votul egal! Acum cu toti ne uitam in jur si vedem ca nu suntem deloc egali! Acest Pat a lui Procust politic creeaza mostri, precum: partidele politce, Basescu, Iliescu, Ponta-copy-paste, o administratie incompetenta si corupta, o societate incompetenta si corupta. Asta deoarece clasa politica, conducatorii adica, nu sunt alesi sau desemnati pe baza de criterii competitive, ci de voturi. Astfel politicianul este, in mod natural, tentat sa se plieze pe dorintele celor multi. Ce vor oamenii?! Pai vor o viata cat mai buna, pe degeaba! Hai sa fim realisti, cati dintre noi isi doresc sa munceasca toata ziua si cati ar vrea sa stea toata viata facand ce le place?! Pai cam toti.
Si atunci politicul vine si ofera ce vrea onorata clientela, ca daca Xulescu nu ofera si nu face ce trebuie, la urmatoarele alegeri Bubulescu sa zicem, il bate mar si ii ia puterea. Asadar vox populi, vox dei, intr-o noua nuanta politico-economica.
Cum putem iesi din acest cerc vicios?! Mai intai trebuie sa acceptam ca nu suntem toti la fel de inteligenti, la fel de bine pregatiti, mai pe romaneste nu suntem, nici macar de departe, toti egali! Egalitarismul este o invetie pur umana, care nu are corespondent in restul lumii animale de pe Terra. Este carevasazica …contra naturii.
Unde in lumea noastra vedeti voi egalitate?!
Dreptul la vot nu ar trebui legat de educatie sau inteligenta, ci mai degraba de mentalitate. Intr-un articol mai vechi am fost acuzat ca nu toti oamenii pot fi intelectuali, nu toti pot termina o facultate. Pesemne ca am fost eu inteles foarte gresit! Nu dau doi bani pe pregatirea universitara sau titlurile cuiva, ci pe caracterul lui. Cunosc destui oameni care nu au terminat 12 clase, dar in acelasi timp sunt oamenii cu “O” mare, in sensul ca au o meserie foarte onorabila la baza, sunt capi de familie demni de acest nume, nu cer pomana, si in general nu cer nimic de la nimeni. Ei singuri isi croiesc drum in viata, ei singuri au grija de familile lor.
Sunt oameni independenti, siguri pe ei, demni de cel mai profund respect. Asta vreau de fapt sa spun: dreptul la vot trebuie atribuit pe baza de realizari personale, pe capacitatea respectivului cetatean de a-si rezolva singur problemele…Detest orice forma de aristocratie, de drepturi politice ereditare. NU!! Dreptul politic trebuie castigat, asa cum totul in viata trebuie castigat!
In viata de zi cu zi, singura care conteaza cu adevarat, nu avem drepturi egale absolut nicaieri: sistemul de invatamant foloseste note, slujba ti-o cauti singur si esti in competitie cu altii pentru ea, cand curtezi o fata ai concurenta. Cum ar fi daca o femeie curtata de 2-3 barbati, aflati in directa competitie, ar merge pe principiul ca toti au drepturi egale?! S-ar culca cu toti?! Ar face cate un copil cu fiecare?! Categoric NU! Femeia isi va selecta viitorul tata al copiiilor ei, pe baza unor criterii doar de ea stiute, insa sunt criterii competitive in mod sigur si naturale.
Asadar, in scoala suntem in competitie, in materie de sex suntem in competitie, pentru o slujba si o viata mai buna…sa castige cel mai buna, practic toata viata, de la gradinita, la moarte este o perpetua competitie, DAR in viata politica avem toti drepturi egale!!! Si voi vreti sa ma convingeti ca acest lucru este normal?!
Iar tot ce este impotriva legilor naturii se pedepseste la un moment dat.
Solutia este abolirea dreptului de vot universal, la nivel de natiune si numirea conducatorilor pe criterii strict tehnice, ca intr-o companie multinationala, in toata administratia publica, numirea de manageri , persoane private, in companiile de stat, pe baza unor criterii economice, cu linie de start si linie de sosire. Adica sa aiba un plan de dus la indeplinire, un plan si o filozofie clare si urmarite punct cu punct.
Un fel de comunism politic, cuplat cu o economie strict capitalista, reglementata si supusa legilor economiei de piata. Aaaa si as nationaliza toate bancile si fondurile de investiti al caror capital ar depasi, sa zicem 50 milioane de euro. De ce?! Datorita influentei politice foarte mari pe care astfel de instituti private le au. Trebuie sa fi nebun sa lasi in mana catorva oamenii sute de miliarde de euro si apoi sa te miri ca-ti fac praf economia.
In privinta politicii de taxe si impozite, ei bine nici aici nu trebuie reinventata apa calda. Daca vrei sa ai o societate sanatoasa si cat mai putin dependenta de stat, lasa oamenii sa munceasca si in mod obligatoriu adu-i cu picioarele pe pamant! Adica micsoreaza drastic taxele pe munca: impozitul pe profit, CAS-ul, taxele de tot felul impuse companiilor si salariatilor, iar in schimb forteaza-l pe fiecare om sa-si ocupe locul in societate, adica TAXEAZA PROPRIETATEA !!! proprietatea de orice fel, mai putin cea intelectuala.
Ganditi-va un pic! Astazi taxele pe proprietate, mai ales cele pe cladiri si terenuri, sunt ridicole. Un apartament de doua camere in Bucuresti are un impozit anual de o suta si ceva de lei, iar o vila in Primaverii, cateva sute de lei PE AN!!! In timp ce un angajator plateste SUTE DE LEI PE LUNA, IMPOZITE CATRE STAT PENTRU FIECARE ANGAJAT AL SAU! Basca angajatul care plateste si el sute de lei! Practic dupa ce ca da de munca la oameni, mai trebuie sa dea si bani la stat, pentru fiecare angajat?! Pai ce, face un lucru rau ca da de lucru la oameni?!
Daca face un lucru foarte bun de ce-l taxezi, sau daca-l taxezi de ce atat de mult?!
Dar daca taxele pe locul de munca ar fi micsorate cu 75%, iar in locul lor ar creste taxele pe proprietate cu 500%?! Daca la un apartament de doua camere impozitul ar fi de 600 lei /an, adica 50 lei/luna,ar fi o asa mare tragedie?! Daca pentru un apartament din Centrul Capitalei impozitul ar fi de 2500 de lei pe an, sau chiar mai mult, ar fi o problema?! Ca poate cei care stau acolo nu si-ar permite un astfel de impozit, ca poate sunt pensionari cu pensii mici?!
Asa si care este problema!? Adica un om cu venituri mici trebuie sa stea pe Calea Victoriei? Nu cumva poate el sa vanda, cu foarte multi bani, respectivul apartament si sa se mute in Berceni, de exemplu, un cartier cu taxe mult mai mici pe propietate?!
Ne-am nascut cu toti in matase naturala si nu putem reveni unde ne este locul, financiar vorbind?!
Haideti sa ne gandim, cate sute de mii de vile de sute de mii de euro, au fost ridicate prin toate satele si orasele Romaniei si ce impozite penibile platesc! Adica o vila de 200mp, plateste impozit anual 1-200 de lei, iar un angajat cu 1000 salariu net, plateste 400 de lei pe luna?!
Vrea cumva statul roman sa reporneasca agricultura?! Dar este foarte simplu! TAXEAZ-O!!!
Pune un impozit de 3-500 de euro pe hectar, pana la mii de euro pe hectar, in functie de zona si apoi da ca subventie 90% din impozit celor care-l cultiva! Astfel nimeni nu-si va mai permite sa tina parloaga milioane de hectare, sau sa le cultive aruncand seminte cu mana. Taxeaza-l pe cel care tine terenul nelucrat si subventioneaza agricultura moderna si serioasa!
Acest sistem, de taxare masiva a proprietati, este la baza sistemului de taxe si impozite in cele mai dezvoltate tarii ale lumi: SUA, Germania etc. Acolo munca, intreprinzatorul sau compania care creaza locuri de munca si chiar locul de munca in general, este mult mai putin impozitat, decat proprietatea. Acolo nimeni nu te intreaba de unde ai avut bani sa-ti faci palat cu zeci de turnulete, ci iti baga un impozit de-ti trece toata smecheria si viata prin fata ochilor!
Vrei sa stai in centrul orasului…inseamna ca-ti permiti, vrei sa parchezi in zona centrala, inseamna ca-ti permiti, vrei X5, inseamna ca poti plati statului mai multi bani. Smecheria, prostul gust si vanitatea, trebuie taxate, nu munca si profitul companiilor.
Un guvern serios nu loveste in cei care produc, ci dimpotriva, ii forteaza pe cei care au proprietati sa produca si ei. In Occidentul cu care ne tot comparam, nimeni nu-si permite sa tina o locuinta in zone centrale, daca nu are venituri mari, sau respectiva propietate nu este pusa sa produca. Basca ca in impozitarea proprietatilor, evaziunea fiscala este cvasi-inexistenta. Nu ai cum sa iti ascunzi casa, pamantul, masina…
Dar veniturile, profiturile, comertul (TVA), astea sunt foarte usor de ascuns. Daca insa ai taxe mici pe munca si un sistem mic, dar bine platit, de control, evaziune fiscala scade spre cotele la care se afla in tarile dezvoltate. In locul unei armate de functionari, inerent platiti prost, pentru ca sunt multi, care sa caute nod in papura unor companii cocosate de taxe si impozite, poti avea un corp de control mic, bine pregatit, al carui rol sa fie mai mult de preventie si indrumare a contribuabiliilor in respectarea legii.
Daca taxele sunt mici si pedepsele mari, cati oamenii credeti voi ca ar mai risca sa faca evaziune fiscala?!
Pentru ca la o filosofie fiscala bazata pe proprietate, cel mai al dracu FISC este …calculatorul! Ala poate trimite somatii de plata automate, iti poate scoate tabele cu situatia la zi a platilor, cu un singur clic. Cat costa o astfel de retea?! Cateva zeci de milioane, pe care-i platesti o data. Cat costa un corp de functionari masiv si greoi?! Sute de milioane in fiecare an, iar eficienta lor este o biata glumita, fata de calculator.
De ce nu se pune in aplicare un astfel de sistem?! Pai pentru ca traim in democratie si fiecare vot este egal cu celalalt. Si atunci care politician este atat de nebun sa spuna si sa implementeze adevarul?! Care-i nebunul sa taxeze propietatea?! Cine dracu il mai alege…next time?!
Egalitatea in fata urnelor=dezastru economic!
Cand vom intelege acest lucru, poate vom mai avea o sansa, insa daca acest lucru nu se va face de comun acord atunci economia ne va forta sa-l facem brusc. Va veni momentul, daca nu cumva am depasit deja pragul, cand deciziile economice trebuie luate doar pe baza de logica, nu si de electorat. Si atunci va urma o aterizare atat de dura, incat anumite tari s-ar putea sa dispara cu totul.
Pentru ca DEMOCRATIA nu inseamna ca toti avem drepturi egale, ci INSEAMNA DE FAPT DOMNIA SAU DICTATURA LEGII! IN DEMOCRATIE LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI.
Ce este de fapt democratia?
Multi dintre noi au o perceptie cu totul gresita si nereala a ce inseamna de fapt democratia!
1. Libertatea gandirii si a exprimarii. Multi dintre voi cred ca este un lait-motiv al libertatiilor garantate in democratie. FALS! Cateva exemple: sunt legi, in multe tari foarte civilizate, SUA, Europa, care incrimineaza negarea Holocaustlui din WW2 sau, in Franta negarea holcaustului armenilor din WW1. Si sunt si alte exemple.
2. Libertatea presei. FALS!!! Fiecare tara democratica are un organism de tip CNA, care, practic cenzureaza anumite programe, sau chiar organe de presa. Adevarat ca de cele mai multe ori au perfecta dreptate, da’ tot cenzura este si tot ingradirea liberei exprimari este.
3.Libertatea la nivel individual de face ce crezi de cuvinta, in limitele decentei bineinteles. FALS!!! Cum adica esti liber sa faci ce vrei cu viata ta, in momentul in care ai de platit taxe, esti ingradit, in numele unui bine superior, al intregului popor, nu poti calatori liber, etc, etc
Ceea ce vreau sa scot in evidenta, este faptul ca majoritatea aspectelor, pe care ceea mai mare majoritate a oamenilor le considera atribute sfinte ale democratiei, sunt in realitate, orice vreti voi sa fie, numai atribute garantate 100% nu!
ESENTA democratiei, cel putin in actuala varianta raspandita in lume, este de fapt un alt criteriu, 100% respectat de toate tarile cu adevarat democratice, si care este de fapt criteriul-mama, pentru a considera sau nu, o tara ca fiind democratica.
Acest principiu este DICTATURA LEGII!!! Dictatura legii, asa cum este ea gandita de respectivul legiuitor, este sacra, daca vrem sa consideram ca traim intr-o democratie!
Ma uit zilele acestea pe sondajele de opinie si zambesc amar: cu toate ca cursul leu/euro s-a prabusit in trei luni, cu acelasi procent cu care a scazut in ultimii trei ani, USL-ul este in continuare la peste 50% preferinte de vot! Zambesc amar si-mi aduc aminte de vremurile PDL-ului: EBA si apartamentul ei de un milion de euro, de unde?!, de scanadalurile de cumetrie ale PDL-ului, de prabusirea nivelului de trai. Si pe atunci populatia era la fel de amorfa si fara fata ca si acum…
Usor de manipulat, usor de prostit…Mazare este in esenta un politician perfect reprezentaiv pentru perioada pe care o traversam. Daca Mazare are o calitate, atunci o are, in sensul ca este qintesenta la tot ce dispretuiesc eu la politicieni si sistemul nostru democratic. Iar domnul Mazare este stapan absolut pe Constanta, castigand primaria din primul tur.
Constanta, al doilea oras ca importanta al Romaniei este condus de un frustrat si obsedat sexual ca Mazare…Iar oamenii il aplauda si il invidiaza. Ar vrea adica sa fie in locul lui!
Iar in acest timp Romania adevarata, cea care munceste si produce ceva, Romania care are rate de platit in euro, la casa si credite de afaceri, se sufoca incet, incet si moare.
Iar cand Adevarata Romania va muri, viermii si pitpalacii, tarfele de partid si ratati numiti in functii inalte, politrucii adica, s-ar putea sa aiba o soarta…problematica. Oricum eu sunt adeptul prabusirii totale! Las-o frate sa cada, sa moara si abia apoi, curata, economia Tarii sa-si revina. Falimentul este economic vorbind, un lucru firesc si foarte bun. Foarte dureros, insa eu cred ca ne meritam soarta. Mazare si altii ca el sunt dovada. Democratie vrem si vot egal?! Mazare avem, si Basescu, si Ponta, si altii ca ei…
Iar in actualele conditii, falimentul a batut deja la usa, iar usa era larg deschisa…
GeorgeGMT & Cretu’