Romania Military

Incheiem un an greu, incepem altul plin de necunoscute

A trecut un an de cand un grup de crima organizata, cunoscut sub numele de PSD, a castigat alegerile si s-a instalat la conducerea Romaniei.

Programul electoral cu care a castigat era o tampenie, fara nicio legatura cu bunul simt economic, dar a prins la un electorat zombificat care nu scoate capul din Antena3, Romania TV, DCNews, Stiripesurse, Luju. Nu au fost multi, doar 18% din electoratul roman, dar prezenta scazuta la vot i-a facut sa castige alegerile.

Dupa ce au castigat si s-au instalat la guvernare, toti eram curiosi sa vedem cum vor pune in aplicare programul electoral fara sa darame economia.

Doar ca ei aveau alte probleme de rezolvat: aveau un presedinte de partid, condamnat definitiv pentru frauda si inculpat in alt dosar, aveau o multime de alti colegi de partid (parlamentari, ministri, primari, presedinti de consilii judetene) cu probleme penale, iar principala lor preocupare a fost sa modifice legislatia penala pentru a-si face scapati colegii infractori.

Dupa esecul Ordonantei 13, s-au repliat doar pentru a-si pregati mai bine atacul.

Au revenit in forta, in toamna, adoptand pe banda rulanta modificari la statutul magistratilor, codurile penale, codul administrativ, legea ANI si la orice lege care le-ar fi pus probleme.

Unele modificari au fost atacate la Curtea Constitutionala, altele au plecat sau urmeaza sa plece la promulgare dar nu-mi fac iluzii in privinta deznodamantului, chiar daca presedintele le va intoarce la parlament.

 

In plan economic, ne indreptam spre dezastru.

Banii au plecat in pensii speciale, majorari de salarii pentru demnitari.

S-a optat pentru o crestere economica de tip “mancam bine, infundam closetul apoi mai vedem”, practicata si pe vremea lui Tariceanu. A crescut accelerat salariul minim pe economie, va mai creste si la anul, fara niciun studiu de impact.

S-au redus contributiile la bugete, se trec contributiile de la angajator in sarcina angajatului.

Rezultatul este ca a crescut inflatia, a crescut deficitul balantei de plati, a crescut cursul euro (cel mai mare din istorie), a crescut deficitul bugetar, a crescut datoria publica, au crescut dobanzile la imprumuturi, s-au prabusit investitiile in infrastructura, fondurile europene sunt invizibile.

 

Cum au reusit o asemenea “performanta”?

Simplu: au promovat in guvern, in ministere, agentii guvernamentale si in deconcentrate tot felul de filfizoni, amante, nepoti, copii de sponsori si alte bâte cu ochi care habar nu au pe ce lume traiesc.

Rezultatele catastrofale nu doar afecteaza dezvoltarea viitoare a statului dar pun in pericol siguranta nationala pentru ca nu vom avea bani pentru programele de modernizare a dotarilor armatei, intr-o perioada cand mai toata lumea din jurul nostru isi creste cheltuielile militare.

 

Ce s-a intamplat in Europa in perioada asta?

Prinsi cu razboiul nostru intern, am inceput sa uitam ca se petrec si alte lucruri, mai aproape sau mai departe.

Razboiul est-vest continua in interiorul UE, cu atacuri mizerabile la adresa Poloniei care se chinuie sa-si reformeze justitia capusata de casta judecatorilor, cu amenintari la adresa est-europenilor care refuza in continuare sa primeasca imigrantii din Africa, Siria, Afganistan, Pakistan etc.

Continua presiunile pentru crearea unui sistem european de aparare, chipurile complementar NATO dar, de fapt, se incearca indepartarea SUA de spatiul european.

Se declara pe fata ca se va trece la Statele Unite Europene, cu comanda in Germania-Franta-Olanda, iar tarile care refuza transformarea UE vor fi nevoite sa paraseasca uniunea.

 

Unde e Romania in toate aceste dezbateri?

Nicaieri. Iohannis repeta ca papagalul dupa Merkel, fara sa inteleaga nimic, asta cand nu e plecat prin vreun concediu.

Ministerul de Externe este invizibil.

Nu stim ce se discuta la diversele intalniri ale ministrilor europeni, nici macar nu stim daca ministrii nostri se duc sau, daca se duc, ce pozitii adopta. Istoria trece pe langa noi.

 

Tot in 2018 ar trebui sa sarbatorim Centenarul Marii Uniri.

Ce sa organizezi si cu cine pentru ca toti sunt ocupati sa fure, sa se certe sau sa darame economia si sistemul de justitie.

Probabil va fi o incropeala pe ultima suta de metri, ceva penibil cum numai primarita Bucurestiului e-n stare sa organizeze.

 

Din nefericire, timpul nu mai are rabdare cu noi, sa ne coimanim pana luam o decizie.

Anul 2018 trebuie sa fie anul in care punem punct nebuniei numite “guvernare PSD” pentru ca nu e o guvernare ci un jaf la niste proportii nemaintalnite din perioada lui Adrian Nastase.

Indiferent cum, va trebui sa scapam de ei.

Nu putem sa asteptam pana in 2020, sa-i debarcam prin alegeri, pentru ca, pe calea pe care au pornit-o, alegerile din 2020 vor semana cu cele din Rusia.

Ca vom iesi la manifestatii si vom determina guvernul sa demisioneze sau vom recurge la greva generala, ca vor trimite scutierii in strada si ne vom parui, nu stiu dar nebunia asta trebuie incheiata pentru ca ne va ingropa ca tara.

Ca vom face anticipate sau instalam un guvern tehnocrat, nu pot spune acum cum va fi dar, cel tarziu la jumatatea lui 2018, trebuie sa avem un guvern capabil sa corecteze cat mai multe din prostiile facute de grupul de crima organizata PSD si sa reporneasca investitiile publice.

 

In special, noul guvern va trebui sa ia decizie majore de politica externa si de securitate.

Va trebui sa decidem daca urmam, pe post de tari de mana a doua, Germania si Franta, indepartandu-ne de umbrela SUA si oferind concesii Rusiei, sau ne cautam propria cale, cu Polonia si balticii, poate si scandinavii, cu sprijin economic si militar american.

 

Cum spuneam, in 2018 avem de luat o multime de decizii majore pentru ca istoria nu mai are rabdare.

Imi doresc din tot sufletul sa nu ne facem de rahat tocmai in Anul Centenarului Marii Uniri.

 

Eroul Bula

PS Pana la urma care este esenta democratiei, stalpul ei de baza, „lucrul” fara de care chiar nu se poate?! Dreptul la libera exprimare? Nu, pentru ca acesta poate si este restrictionat cam peste tot, din varii motive. Dreptul la libera circulatie, la libera asociere, la viata, la munca etc? Nu, pentru ca si acestea, precum multe altele pot fi si chiar sunt, ori restrictionate ori – in conditiile legii – chiar anulate.

Esenta democratiei este reprezentata de un drept inalienabil, un drept care sub nici o forma nu poate fi nici restrictionat, nici suspendat, nici amendat si acesta se numeste DREPTUL LA UN PROCES CORECT. Fara o justitie corecta niciunul dintre drepturile de baza nu sunt respectate, nu avem o economie normala ci una corupta, nu vom avea niciodata dreptul la libera exprimare, nu vom avea de fapt niciun drept decat acela de a pleca capul in fata coruptilor, a exceselor, a nepotismului, a distrugerii economiei, a Tarii, a Armatei etc.

Cu alte cuvinte o societate democratica are la baza – sau nu are si atunci nu mai este democratica – o justitie corecta, accesibila, egala pentru absolut toti cetateni, o justitie cu totul independenta de factorul politic. Ori tocmai in acest stalp fundamental loveste astazi gasca de infractori cocotati la conducerea Tarii. Nu sustin acum ca justitia de pana la alegeri ar fi fost perfecta dar existau semne ca lucrurile merg pe o cale normala si sanatoasa, acum ne vom reintoarce in negura aniilor ’90, in saracie, intr-un posibil nou val imigrationist, intr-o noua baie de namol…(GeorgeGMT)

Exit mobile version