„Klaus Iohannis a dat ordinul care a ucis 63 de tineri la Colectiv!“ a zbierat ieri „presa”, dupa aparitia unor stenograme controversate in care un fost colonel STS a afirmat ca incendiul de la „Colectiv” a fost pus intentionat.
Din pacate, aceste supozitii de inceput de an (mama prostilor e mereu odihnita, inclusiv dupa bautele de Revelion) au fost preluate si exacerbate si de Ion Cristoiu, care de altfel asta si astepta, comparand tragedia de la „Colectiv” – intr-o insiruire de supozitii bune numai de a fi scrise pe hartie igienica – nici mai mult nici mai putin cu ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-4-ianuarie-2016/
Va rog sa nu dam toti in puseul comunistoid al lui Ion Cristoiu. Doar el si cu Iliescu au mai ramas drept „apostoli cinstiti – sobolani rosii” ai ideologiei respective. E pur si simplu 2016, an dublu electoral (de asta s-au marit – politic, ca doar nu „tehnocratic” – salariile bugetarilor, salariul minim brut – 1250 RON de la 1 Mai – desi Rovana Plumb promisese in octombrie 2014 cand guvernul Ponta era pe cai mari ca doar 1200 RON va fi la sfarsitul lui 2016 – insa lumea plina de MiLoGi a uitat ) si pentru primarii/consilierii locali s-au votat pensiile speciale prin „portavocea” Zgonea.
Ca intotdeauna in ultimul sfert de secol PSD mai pune de o „mineriada-suspendare-lovitura de stat”, in spiritul „revolutiei eterne” pe care a invatat-o la Moscova si practicat-o Ion Iliescu. Nu poti sa-ti mai faci linistit „treburile” la toaleta fara sa nu-ti deschida usa de la baie un nebun cu a nu-stiu-cata teorie conspirationista. Nu ca personal nu cred in oameni puternici cu anumite agende in lumea asta nenorocita, asa ceva exista de cand ne stim, dar sa ajungem sa afirmam doar din niste slabe supozitii ca Presedintele a dat ordin (sau „in cel mai bun caz” stia) cu privire la incendiul care a pus pe jar societatea romaneasca dupa moartea a 63 de oameni, e prea de tot!
Pur si simplu presa prin parsivitate a ridicat in slavi „tehnocratia”, facand-o artificial un fel de panaceu, ca apoi, programat, sa dea cu ea de pamant, Ion Cristoiu conducand detasat la acest capitol.
Scopul e simplu: doar pentru „a ne demoniza” pe noi, nu numai cei care l-am votat pe Iohannis ca sa nu beneficieze Ponta de imunitate, ca – vezi Doamne – suntem niste tutari, ceva de genul „idioti utili, naivi, indignati, ocupanti Wallstreet, Tea Party” si prin urmare, cand mai tarziu, am iesit in acele zile in strada ca sa ne strigam revendicarile de ordin legislativ pentru a beneficia in viitor de o clasa politica mai putin corupta, cica habar n-avem ce facem si prin urmare „tehnocratia” ar trebui eradicata si sa revenim la „normalitatea si linistea” ce duduia pana acum, a statului politicianist, corupt pana in maduva oaselor, el, tatucul nostru care „ne da” pentru ca vin alegerile si „asa e traditia”.
Asa ca nu-mi ramane decat sa va bat la cap din nou (n-am chef sa reinventez apa calda) cu „decalogul” meu din comentariile articolului -„32 de morti si numaratoarea continua” precum si un al doilea -ironia titlului- „Am fost naivi. Nu se va mai repeta„:
-1) Punctul 8 de la Timisoara, varianta 2015;
-2) Interzicerea Imunitatii Parlamentare/Ministeriale;
-3) Interzicerea Migratiei Politice;
-4) Votul Nesecret in Parlament;
-5) Interzicerea efectuarii mandatului de parlamentar in acelasi timp cu functia de ministru;
-6) Incompatibilitatea totala a functiei;
-7) Minim „7 ani de acasa” domiciliu pana in ziua alegerilor inclusiv;
-8) Confiscarea averilor ilicite;
-9) Alegerea judecatorilor CCR si a Avocatului Poporului prin tragere la sorti din propunerile Parlamentului, Presedintelui si CSM;
-10) Taxele nationale si locale sa fie aprobate numai prin referendumuri nationale si locale. Guvernul si autoritatile locale neavand drept decat sa propuna, sa reduca, sa scuteasca de si sa elimine taxe.
____________________
Ca si atunci, va repet, desi primul si ultimul punct sunt extreme, restul acestor doleante (pe care eu le doresc mai mult ca oricand in Constitutie) nu sunt naive, ci pur si simplu asigura o mai buna clasa de politicieni, mai putin corupti. Asta e durerea mea cea mare: ca nici „invinsul de sistem” Emil Constantinescu si nici animalul politic Traian Basescu n-au reusit in timpul mandatelor pe care le-au exercitat sa lase mostenire un referendum contitutional cu un proiect de dreapta, veritabil, preferabil a fi perfectibil si prin amendamente supuse la vot prin referendumuri. Dar Iohannis? „Lol”, de doi bani sperante!
Asa ca am avut parte de doua Constitutii de stanga, create special pentru „Reichul de 1000 de ani al stangii”, opozitia fiind din start ingradita in articolele sale, care s-au dovedit catastrofale atunci cand la vot au iesit presedinti opusi partidului „unic” ce domina Parlamentul. Iar apoi creatorii acestei ultime – ca s-o dam exemplu – Constitutii, fortati de deciziile presedentului care „n-a iesit ce trebuia”, au fost pusi in situatia ingrata de a-si constesta propriile legiferari, in cel mai pur stil sictirist de „ciocu’ mic, noi suntem acum la putere”- marca inregistrata de o cunoscuta poama acra de la PDL.
Iesirea in strada in urma incendiului de la Colectiv nu a fost despre „jos cutare, sus cutare”, oamenii refuzand din start deturnarea protestelor de catre partide si „lideri”. De ce? Pentru ca astfel de sisteme politice – bazate pe „tatuci” – sunt infantile, precum cele din Rusia lui Putin, Libia lui Muammar Gaddafi, Irakul lui Saddam Hussein, Siria lui Bashar al-Assad, Romania lui Nicolae Ceausescu, China „filosofilor” din Politburo-ul Consiliului Partidului Comunist Chinez etc…Turcia lui Recep Erdogan?..Arabia Saudita a Casei de Saud (care a inceput anul cu 47 de executii capitale, starnind furia religioasa Iranului si banguieli ale SUA si mUE)? De Africa si America de Sud-Centrala nu mai vorbesc…
De ce strada si-a dat seama ca sistemele politice vest-european si nord-american, ale „omului alb”, sunt mereu la mare cautare, in ciuda imperfectiunilor? De ce aceste state – legate militar prin NATO – reusesc sa castige in lupta lor cu altele din continente diferite lor, precum cele enumerate mai sus?
Simplu. Pentru ca „maturitatea” lor e data de un singur element: critica. Un sistem are hibe, corupti sunt peste tot, orice padure are uscaturile ei. Si cu toate acestea, cele mai „bune-proaste” sisteme politice tot in Europa, mUE si SUA exista! De ce? Pentru ca legal iti permit sa lupti cu ele. Nimic altceva. Pentru ca nu sunt „absolute”. Pentru ca mereu vor fi perfectibile. Pentru ca mereu ii ramane omului simplu o marja de imbunatatire ale acestora (chiar si prin iesirea in strada daca drept sa poarte arma nu are) atunci cand devin prea puternice.
Ion Cristoiu nu este deloc un „critic” veritabil al sistemului actual, individul este doar un comunistoid, avand dese pusee ideologice de acest tip. Unul „din aia cinstiti” care inca mai cred ca socialismul – de fapt comunismul – nu a fost si nici acum nu e aplicat cum trebuie si de aceea ramane singurul sistem viabil al societatii umane. Si din cauza asta, duhoarea „valorilor” acestuia (laolalta cu ale lui Ion Iliescu) ne sufoca in continuare, inclusiv la nivel de gandire militara. Cam 45 de ani am stat oficial in comunism si categoric ne-ar trebui nu 20 ci 45 de ani (incepand cu 1990) ca sa ne „purificam”. Oare chiar trebuie sa asteptam atat de mult timp?
Razvan Mihaeanu