Romania Military

Mai avem şi alte lucruri de descoperit. Golănia continuă

images (1)

Toată săptămâna de după primul tur am ascultat lamentările lui Corlăţean, cum că MAE a făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru buna desfăşurare a votului dar că nu s-a putut mai mult din cauza partidelor, a BEC şi a legislatiei care nu-i dau voie să facă una sau alta.

A urmat o întâlnire cu ambasadorii şi şefii de secţii de votare din ţările unde au fost probleme, întâlnire după care Corlăţean a ieşit şi a spus că au luat măsuri şi că totul va fi bine.

Măsurile enumerate de Corlăţean au fost:

– publicarea formularului de declaraţie pe proprie răspundere pe site-urile MAE şi BEC;

– creşterea numărului de ştampile  / cabine / membri în comisiile de votare la maximul de 7, permis de lege;

– stabilirea unei liste de supleanţi pentru comisiile de votare (numiţi dintre diplomaţi) pentru a se evita reducerea numerică a comisiei în caz că unii din reprezentanţii partidelor nu se prezintă sau pleacă în cursul votării;

– trimiterea unui număr suplimentar de diplomaţi din centrala MAE care să asigure completarea comisiilor, fluidizarea accesului în centrele de votare şi distribuirea de formulare de declaraţie la coada;

Întrebat de ce nu se măreşte şi numărul de secţii de votare în străinătate, Corlăţean a spus că nu permite legea.

 

Lovitura de teatru a venit vineri seară când Biroul Electoral Central, sătul să fie acuzatul de serviciu, a dat un comunicat în care a precizat că nu există niciun impediment legal referitor la deschiderea de noi secţii de votare în străinătate.

Documentul îl găsiţi aici:

http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/11/Comunicat30.pdf

Precizarea se regăseste în ultimul paragraf de pe prima pagină.

Am trimis link-ul tuturor prietenilor mei de pe FB care locuiesc în stăinătate, şi nu numai.

Vă invit să faceţi şi voi la fel.

 

Pe lângă marea minciună a lui Corlăţean, referitoare la imposibilitatea creşterii numărului de secţii de votare, trebuie să revedem câteva aspecte ale scrutinului.

 

  1. Numărul de secţii de votare din străinătate este stabilit de către MAE şi nu de BEC. MAE ştie unde sunt comunităţile de români din străinătate şi este cel care decide dacă deschide sau nu secţii de votare în zonele respective. Ce am văzut până acum arată cam asa: deşi a ştiut de creşterea numărului de români în ţările vestice (în special UK, Germania, Franţa) MAE a păstrat acelaşi număr de secţii ca în 2009, rezumându-se doar la relocarea unora dintre ele. Mai rău decât atât, în Spania au închis secţii din zone cu comunităţi mari de români şi au deschis în zone cu puţini români, păstrând, în acelaşi timp, alte secţii unde, la prezidenţialele trecute, au votat 50-70 de oameni.
  2. Declaraţia pe proprie răspundere nu este o cale de securizare a votului ci o cale de blocare a acestuia. Cand ajungi în secţie eşti înregistrat cu datele de identificare într-un tabel.Dacă se decide verificarea votului (în baza tabelelor) şi ai votat multiplu, ajungi la pârnaie indiferent dacă ai semnat sau nu declaraţia. Dacă nu se decide verificarea votului ai scăpat, cu tot cu declaraţie.
  3. Implicarea MAE (centrala) a fost foarte vizibilă în sensul blocării votului. Unele ambasade au distribuit, încă de dimineaţă, formularele de declaraţie la coadă, în afara secţiei. Cei care au intervenit telefonic pentru a stopa distribuirea formularului au fost cei din centrala MAE şi nu BEC-ul.
  4. Îngreunarea votului s-a mai făcut şi de diverşi idioti din personalul ambasadelor.Chiar dacă există mărturii, inclusiv video, că majoritatea personalului secţiilor de votare şi ambasadorii au făcut eforturi mari să se descurce în condiţiile imposibile create de politrucii din centrala MAE, s-au găsit idioţi care să blocheze fluxul votanţilor în ambasadă fie că erau din cei de la pază (care dădeau drumul unui număr prea mic de votanţi înăuntru, chiar dacă secţia era aproape goală), fie comisii de votare (ai căror membri se mişcau intenţionat cu încetinitorul pentru a bloca votarea).O menţiune specială pentru imbecilul care răspunde de securitatea ambasadei de la Paris şi care a făcut presiuni repetate asupra ambasadorului să permită intervenţia în forţă a scutierilor francezi pentru evacuarea românilor rămaşi în ambasadă după ora 21.00. Spre cinstea lui, ambasadorul şi-a păstrat mintea limpede şi nu a permis aşa ceva.
  5. Măsura de a trimite diplomaţi din centrală pentru a uşura votul nu este decât o mascaradă politică, menită să liniştească apele până la turul II.În realitate, sutele de “diplomaţi” (presa vorbeşte de vreo 800 din cei 900 din centrala MAE) nu vor face decat să se calce pe picioare, să puna presiune pe ambasadori şi pe şefii de secţii de votare, blocând votarea sub pretextul sprijinului pentru fluidizarea votului, sau să încerce influenţarea alegătorilor aflaţi la coadă. Să nu uităm că deciziile de blocare a votului, în primul tur, au venit din centrala MAE.
  6. Circul cu demisia întregii conduceri a MAE, dacă rămân români care n-au votat, este doar pentru fraieri. Dacă câştigă Ponta nu li se va clinti niciun fir de păr iar schimbarea lui Corlăţean se va face oricum pentru că va veni un nou premier care-şi va face guvernul. Dacă câştigă Iohannis, oricum zboară Corlăţean, cu toţi politrucii şi sinecuriştii lui, plus ceilalţi care s-au implicat, din MAE, în blocarea votului. Să înţelegem că ei se vor strădui să crească fluxul votanţilor (majoritar de dreapta) ca să câştige Iohannis şi să-şi piardă ei locurile călduţe pentru ce au făcut la alegeri? Căt de prosti ar trebui să fim ca să credem aşa ceva?

 

Pentru cei care au uitat:

 

Ăsta a fost felul în care autorităţile româneşti au decis să le mulţumească !

 

Sper din toată inima că toată porcaria asta i-a înrăit pe românii din diaspora suficient de tare încât, la turul II, să se ducă masiv, cu scăunele, termosuri, pachete de mâncare, table, şah, cărţi de joc şi să stea acolo, de-ai dracu’, până reuşesc să voteze. La fel, sper să-şi sune rudele din ţară, să le spună ce le-au făcut nenorociţii la turul I şi să-i împingă să voteze.

Ştiu deja că unele cunoştinte din Italia, care n-au fost la vot in primul tur, şi-au mobilizat prietenii şi vor merge la vot, cu copii, biberoane, pamperşi şi toată recuzita şi vor sta acolo până vor vota.

 

Încerc să-mi imaginez cum ar fi să am copii în străinatate care muncesc, mulţi în condiţii umilitoare, pentru a-mi trimite bani să am din ce trăi, copiii mei să se ducă să stea la coadă 6-7 ore să voteze iar autorităţile române să-si bată joc de ei.

 Cât de vită ar trebui să fiu ca, după umilirea copiilor mei, să mă duc să votez cu Ponta?

 Până la vot, vă reamintesc că vă puteţi exprima punctul de vedere şi aici:

http://www.petitieonline.com/signatures/demisia_titus_corlatean/

Sâmbătă dimineaţă se apropiau de 30.000 de semnături.

 

Eroul Bulă

 

Exit mobile version