Naval Group și Șantierul Naval Constanța (SNC) reafirmă autorităților române angajamentul de a sprijini Marina Română în proiectele sale de modernizare și disponibilitatea de a livra corvetele în cel mai scurt timp posibil, odată semnat contractul.
Echipele Naval Group și SNC sunt onorate de încrederea autorităților române care au selectat Naval Group și partenerul său, Șantierul Naval Constanța, pentru programul de a construi patru noi corvete multifuncționale Gowind, de a moderniza fregatele T22R și de a crea un centru de mentenanță și un centru de pregătire.
Gowind este o corvetă cu o platformă exclusiv militară, echipată cu un set de sisteme de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în luptă, conform standardelor NATO.
Oferta Naval Group și SNC se bazează pe puterea parteneriatului exclusiv dintre cei doi parteneri, care va asigura suveranitatea și autonomia României, deoarece SNC, o companie românească care angajează muncitori români, va stăpâni know-how-ul necesar pentru susținerea întregului ciclu de viață al corvetelor, de la construcția lor, până la întreținerea și modernizarea lor.
Transferul global de tehnologie al Naval Group va aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung; pe lângă SNC, mai multe companii românești vor fi subcontractate să lucreze atât pentru construirea corvetelor, cât și pentru întreținerea lor, pentru cel puțin 30 de ani. Aceasta înseamnă, pentru România, sute de locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată în deceniile următoare.
Naval Group
Nota RoMilitary
Daca despre Gowind (in varianta oferita Romaniei) cunoastem destul de bine arhitectura navei, despre modernizarea celor doua fregate Type 22R putem sa ne facem o idee recitind articolul lui Nicolae din decembrie 2017.
Type 22R schema de dotare cu rachete Vl Mica si Exocet
Nota Razvan Mihaeanu
Inca o data, comunicatul MApN, ce cuprinde si cele 3 cazuri ramase pe rol: