Romania Military

Pacaliti inca o data?! Colectiv 2?

Romani la coada pentru dreptul lor…

Imediat ce rezultatele in alegerile europarlamentare au fost anuntate, ne-am bucurat cu totii, ne-a bucurat nu numai rezultatul, dar mai ales participarea. Cozi in diaspora, cozi in Romania, oamenii au iesit la vot masiv. Procent de participare – 51%. Si aici incape o discutie, cati romanii mai sunt in Romania si, plecand de aici, care este de fapt procentajul real al votului in Tara?  Probabil mult mai mare…

In primul rand se poate observa usor ca psd/alde castiga mizand doar pe o participare redusa la vot, tariceanu chiar a spus duminica seara ca partidul sau se baza pe un anumit numar de votanti (un procent de 30, maximum 35%), numar de votanti pe care l-a si realizat, dar iesirea masiva la vot a romanilor l-a lasat fara colegii europene, scazandu-i procentajul.

Scorul psd din 2016 s-a bazat tot pe o iesire foarte redusa la vot, de unde putem observa ca aceasta sleahta de hoti si puscariasi nu a convins nici pe departe 51% din romani (45% psd si 6% alde), nu i-a pacalit, a profitat doar de greseala noastra de a nu iesi la vot.

Diaspora, acesti romani din ce in ce mai frumosi, continua sa ne uimeasca si sa ne incante. Vin de la mare departare ca sa voteze, cu noaptea-n cap si copii de mana, stau ore in sir la coada. Magnifici romanii atunci cand se mobilizeaza. Ca de obicei insa batjocoriti de autoritati, umiliti pe banii lor.

Imposibil ca Ministerul de Externe de la Bucuresti sa nu fi stiut de cate sectii de votare ar avea nevoie pentru a nu mai suferi rusinea de la alegerile prezidentiale din 2014. Imposibil!

Stia ministerul, stia si epava de melescanu, pur si simplu frica de romanii din diaspora creste cu fiecare an si alta solutie sa-i tina departe de dreptul sacru la vot n-au gasit. Rusine melescanu!

Acum avem rezultatele, il avem pe dracnea dupa gratii, chiar vrem demisia vioricai dancila?! Pentru ca daca dancila demisioneaza este foarte clar ca psd-ul nu mai are forta unui nou guvern si ne alegem cu ce?!

Daca vrem sa ne intelegem viitorul sa ne amintim trecutul. Toamna lui 2015, incendiul de la Colectiv. Dezastru si rusine nationala. Guvernul Ponta isi da demisia, guvernul Ciolos ii ia locul.

Ciolos, bun sau rau, are mainile legate, psd-ul baga capul la cutie si destul de repejor se repliaza, incepe sa dea legi de mariri de pensii si salarii, scadari de TVA, acumuland capital electoral. Guvernul Ciolos nu are majoritatea in parlament, nu poate face de fapt absolut nimic, nu poate reforma nimic, nu poate impune parlamentului nimic. Guvernul psd s-a dus, dar majoritatea parlamentara a ramas…

Psd-ul merge mai departe, nimic nu se schimba, romanilor li se face greata de clasa lor politica, nu vin la vot, iar in 2016 psd-ul condus de liviu dragnea inregistreaza un scor electoral record national.

Asa cum scriam mai sus, victoria psd din 2016 cu un neverosimil 45%. alde, o gluma de partid de buzunar, intra in parlament cu aproximativ 6%, totul pe seama lehamitei romanilor, a neprezentarii la vot si a non-combatului opozitiei. Adica aceeasi situatie ca la Primaria Bucuresti (si in toate cele sase sectoare) unde non-combatul opozitiei (mai tinei voi minte cine a fost contracandidatul Gabrielei Firea?!) si a lipsei oamenilor de la vot, a lasat Capitala sub domnia psd…

2019, alegeri parlamantare. Opozitia castiga detasat, psdul se prabuseste aparent (de fapt acesta este scorul sau real daca noi iesim la vot), scapam de alde.

Vom face insa aceiasi greseala din 2015, permitand psd sa-si revina cu un an si jumatate inainte de alegerile generale?

Vad la televizor analistii discutand. Sa facem un guvern format din PNL+USR, care guvern sa faca reforma invatamantului, a sanatatii, sa demareze chiar modificarea Constitutiei si alte asemenea.

Bine, bine, dar cum poate face asta un guvern fara majoritate parlamentara? Toate aceste reforme au nevoie de aprobarea parlamentului (in cazul Constitutiei chiar de 2/3 din voturile din parlament), iar psd/alde/udmr + deputatii minoritatilor+altii (care clar nu vor reforme) se vor opune. Ce va putea face atunci onor guvernul?! Ordonanta de Urgenta? Nu merge, orice ordonanta de urgenta trebuie intr-un final aprobata de parlament pentru a deveni lege, iar in parlament sunt in continuare nea iordache, nicolcea si altii ca ei …

Asadar?!

Daca psd-ului ii se va permite sa se retraga din nou in opozitie, iesind astfel de sub lumina reflectoarelor, daca i se va permite,  cu un an si jumatate inainte de alegerile care conteaza cu adevarat (cele parlamentare si locale), sa scape din nou fara sa fie ghilotinat, atunci inseamna ca suntem masochistii.

Un animal turbat trebuie omorat definitiv cand il incoltesti, nu doar sa-i dai o bataie buna si apoi sa-l eliberezi, pentru ca  am mai facut odata aceiasi greseala in 2015 si n-am obtinut nimic altceva decat sa le permitem sa se intoarca mai puternici ca niciodata. In 2015 puteau fi gatuiti politic, n-am facut-o,  iar psd-ul, din parlament, si-a facut ditamai campania electorala, pentru ca in Romania parlamentul este suveran, nu guvernul…

Care ar fi solutia? Alegerile anticipate, desi este foarte greu de ajuns aici, sau psd sa fie lasat la guvernare dar presiunea pe aceasta grupare infractionala organizata sa fie imensa, sa fie huiduiti peste tot, opozitia sa-si inteteasca activitatea, sa-i loveasca, sa-i arate cu degetul, sa profitam de acest moment de slabiciune si sa rapunem odata pentru totdeauna aceasta capusa, acest parazit mortal de periculos pentru Natiunea Romana.

Daca psd/alde se retrag, vedem ce avem de facut, eventual govern technocrat sustinut de intreg parlamentul, govern cu mandate clar de administrare a Tarii, ori fortarea de alegeri anticipat.

La final, aplauze in picioare pentru Poporul Roman, un Popor care se dovedeste pe zi ce trece tot mai matur si inteligent, tot mai conectat la viata lui, un popor care pare din ce in ce mai putin dispus sa-i lase pe altii sa-i hotareasca soarta.

Parca niciodata, din 1968 incoace, romanii nu au fost mai uniti ca acum, niciodata n-am vazut atat de multe steaguri tricolore prin Tara, n-am fost niciodata mai patrioti ca in acesti ultimi doi ani. psd-ul, fara intentie, a reusit si un lucru bun, a adus romanii unul langa altul, i-a unit si i-a facut sa lupte impreuna.

Uitandu-ne la rezultatele europarlamentarelor din intreaga Uniune, observam ca Romanii sunt printre cei mai inteligenti europeni. Noi nu ne-am lasat pacaliti de partide imbecile (care nu sunt nici extremiste, nici de dreapta, au gasit doar o oportunitate sa castige voturi urland slogane care plac unui anumit tip de public), nu ne-am lacomit la 100 de lei crestere de salariu, n-am acceptat mita electorala…

Te uiti cu groaza cum un retardat ca Nigel Farage obtine un scor urias in Marea Britanie (asta la doi ani de la referendum, cand este foarte clar ca UK va pierde prin Brexit), te uiti la Franta unde o neica-nimeni castiga 24% promitand prostii si lucruri imposibil de obtinut, Italia unde o coalitie smintita promite ajutoare sociale desi Roma este datoare vanduta si nu poate sa-si reformeze statul, de Ungaria nu mai discutam, Cehia in aceeasi oala, Austria vanduta rusilor, in Bulgaria domnia coruptiei continua neintrerupta. Avem chiar si partidul piratilor…

Toate aceste partide (poreclite cam usor de dreapta sau nationaliste) nu fac nimic altceva decat sa se hraneasca din nemultumirile oamenilor, nemultumiri mai mult sau mai putin indreptatite, insa sunt “euro-sceptici” desi Europa fara Uniunea Europeana isi va pierde relevanta economica si politica in anii ce vin in fata Statelor Unite, a Rusiei, a Chinei, a lumii intregi.

Europenii au o sansa impreuna, niciuna fiecare singur, fiecare un tara lui, dar din ce in ce mai putini inteleg acest lucru. Imbuibati de traiul foarte bun, nu inteleg de unde vine acesta, fiecare crede ca merita mai mult, ca singur ii va fi mai bine. Ne tiganim intre noi, tari cu totul neimportante (Ungaria, Cehia etc) fac galagie, in timp ce “marii” europeni (Franta, Germania, Marea Britanie) au dat in mintea copiilor si pierd din vedere unitatea europeana.

Din tot acest amalgam, romanii fac nota discordanta (mai sunt si altii), aratand ca sunt cu adevarat pro-europeni (dincolo de sondaje si declaratii), ca sunt o natiune care poate fi foarte inteligenta, o natiune care nu cere cresteri de salarii (sau se opune reformelor precum in Franta) ci protesteaza intru sustinerea Justitiei, a Statului de Drept, a apartenentei la Uniunea Europeana si NATO.

Inainte de a zambi, dati-mi cateva exemple de natiuni europene care de doi ani de zile se lupta cu propriul parlament si guvern, nu pentru foloase materiale ci pentru princpii democratice, pentru apararea Justitiei si a drepturilor inalienabile ale oricarui popor liber.

Nu veti gasi…

Rezultatele de duminica nu sunt doar cauza unui simplu vot negativ, atitudinea romanilor este vizibila inca din iarna lui 2016, lucrurile s-au sedimentat, o buna parte a societatii romanesti stie exact ce doreste, a spus-o in strada de nenumarate ori.

PS – Poate va intrebati ce ar trebui sa faca PNL & USR sa faca totusi. Ei bine, cele doua partide, legitimate moral de votul romanilor, dar fara majoritate in parlament, ar trebui sa tina psd/alde sub presiune, sa vina in parlament cu un pachet legislativ care sa repare daunele produse  Justitiei de legile psd-iste. Cel mai probabil ca psd nu va fi de acord si atunci, PNL/USR vor putea sa arate romanilor ca nu dragnea era problema noastra (sau macar nu problema principala) ci psd-ul in intregul sau.

PPS – Ar mai putea PNL/USR sa ceara cat mai vocal si cat mai public, ca parlamentul sa adopte legi prin care rezultatele referendumului sa fie puse imediat in practica. Si mai sunt si alte lucruri, cum ar fi eliminarea dezincriminarii abuzului in serviciu sau activarea lui de la o anumita suma in sus.

GeorgeGMT

Exit mobile version