Cred că azi am văzut vreo două duzini de știri cu potopuri, fiecare dintr-o locație diferită. Și Armata, mai ales Vânătorii de Munte, la datorie. Moldova – Bacău-Botoșani – Neamț, Ardealul – Harghita – Covasna – Brașov – Sibiu – Alba, Vâlcea, Crișana, Dobrogea…peste tot, numai ape. Efectiv, cam peste tot la fel, cum intri/ieși câțiva kilometri (d)in munte, cum te pomenești direct în palatul lui Poseidon/Neptun! Norocul meu că de data asta sunt din Oltenia, la ”azăvadă”.
Pierderi de vieți omenești, distrugeri groaznice pentru oameni, pământuri și locuințe devastate, infrastructura de drumuri și poduri facută una cu puhoaiele…animale domestice și sălbatice înecate de greșelile oamenilor.
Dom’ Ficus, băăă! Trezește-te! N-oi fi tu gubiernu’ lui noul Bulă..pardon Veorica, dar în privința pădurilor ai fost Lenea-Lenii-Leneșilor întruchipată! Ba chiar aș spune, suspect de prietenos cu drujbarii cu gulere albastre și cu ”constructorii de drumuri din Parcuri Naționale”. Austria își ia lemne de foc de la noi, trimise cu convoaie de marfare, în timp ce fondul său forestier e practic neatins, avand legi ”beton”! Țara noastră însă are puțin doar sub 5% din suprafață ca Arii Protejate (cu luciul de apă aferent cu tot), cu diferențe procentuale enorme între județe.
Dacă tot ai profitat de protestele anti-corupție din ultima perioadă și ți-ai anunțat intenția de a mai dormi în mirosul propriei transpirații ca Prințul Maxențiu încă 5 ani la Cotârceni, deși n-ai făcut absolut nimic în ăștia 4 ani, nu-ți vine măcar vreo idee de legislație (nu vreau să te mai sperii și cu un proiect constituțional) pentru a obliga fiecare județ la acest minim 5%? Iar cele care depășesc deja își păstrează ceea ce au. Ba poate chiar în cazul în care un sfert dintre județe își adaugă câte 1% peste ”cotă”, atunci toate să fie obligate să-și declare acel procent la Arii Protejate.
Să te voteze peștii și Romsilva!