Romania Military

Primele rezultate ale colaborării între rezerviştii voluntari din AORR şi structurile din MApN şi SMAp

Încep să apară rezultatele colaborării între rezerviştii voluntari din AORR şi structurile din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Statul Major al Apărării (SMAp). Astăzi, 4 septembrie, în urma unei noi întâlniri, s-au constatat progrese în aspecte legate de formarea iniţială şi continuă a rezerviştilor voluntari, precum şi de comunicarea cu candidaţii. De asemenea, s-au continuat discuţiile în legătură cu recrutarea, selecţia şi formarea rezerviştilor voluntari, pe fondul actualei campanii de recrutare.

La şedinţă au luat parte reprezentanţi de la Direcţia instrucţie şi doctrină şi Direcţia Personal şi Mobilizare din SMAp, precum şi o parte din conducerea Direcţiei Informare şi Relaţii Publice (DIRP) din MApN. Principalele noutăţi se referă la asigurarea unei integrări mai bune între programul de instruire a rezerviştilor voluntari şi viaţa civilă, fără a sacrifica nivelul de pregătire a acestora. Din contră, este luată în calcul participarea lor la exerciţii militare, după specificul fiecărei arme.

În domeniul comunicării, a fost consolidată colaborarea dintre grupul de lucru al rezerviştilor voluntari din AORR şi DIRP. S-a discutat despre nevoia comună de informare corectă a candidaţilor, utilizând canale familiare acestora, precum reţelele de socializare. Reprezentanţii DIRP şi-au arătat disponibilitatea de a publica puncte de vedere ale rezerviştilor voluntari şi de a lucra cu aceştia pentru asigurarea unui conţinut cât mai relevant.

Personalul direcţiilor reprezentate continuă să lucreze la proiecte importante, precum lărgirea bazei de selecţie pentru rezervişti voluntari şi atragerea specialiştilor în domenii de interes pentru armată. Este în curs de dezvoltare o secţiune online dedicată, precum şi o formă mai prietenoasă a Ghidului Rezervistului Voluntar, document destinat candidaţilor şi menţionat pentru prima dată la întâlnirea anterioară, în luna iunie. Pentru evoluţia în carieră, vor fi identificate şi asigurate cursurile necesare fiecărui rezervist voluntar, în concordanţă cu funcţia ocupată.

Nu au fost uitate problemele întâmpinate de rezerviştii voluntari de-a lungul celor 2 ani trecuţi de la începerea programului. Cazuri documentate au fost aduse în atenţia MApN şi SMAp, urmând să fie investigate.

Până la următoarea şedinţă de lucru, continuă procedura de avizare a proiectului de modificare pentru Legea 270/2015, al cărui succes este esenţial pentru dezvoltarea rezervei voluntare. Continuă şi recrutarea rezerviştilor voluntari, până pe 27 septembrie 2019, aducând noi colegi dar şi noi provocări, pe care grupul de lucru din AORR va încerca să le rezolve, alături de partenerii din conducerea armatei.

aorr.org.ro

__________

RM bonus:

Rezerva militara: La altii se poate – Fortele teritoriale de aparare poloneze

Exit mobile version