Romania Military

Sanctiunile impotriva Rusiei

Un oficiala a Comisiei Europene a declarat ca sansele ca sanctiunile impuse Rusiei – si care expira in luna iulie –sa fie perpetuate sunt destul de mici datorita faptului ca nu exista consens printre cei 28 de membrii ai UE. Mai mult de atat pe langa deja cunoscutele: Ungaria, Cipru, Grecia, au mai aparut si altii cum ar fi Slovacia.

                                                    O curvita a Moscovei…

In acest context nici macar nu se poate lua in considerare inasprirea sanctiunilor, asa cum se avea in vedere pe zona financiar-bancara, a comertului cu hidrocarburi, etc. Asadar ciracii Moscovei isi fac datoria fata de “tara-mama” si ori prin afiliere politica directa (vezi Ungaria sau Grecia), ori la adpostul unor false argumente, se incearca blocarea sanctionarii actiunilor Rusiei in Ucraina, desi Rusia incalca flagrant cam orice intelegere internationala.

                                     …O a doua curvita, si lista poate continua.

In acelasi timp insa Washingtonul si-a vazut de treaba lui si a prelungit sanctiunile cu inca un an…

Dar daca “caii troieni” ai Rusiei in UE isi fac sarguincios treaba si incerca – poate chiar si reusesc – sa blocheze prelungirea sanctiunilor si impunerea unora noi, americanii isi vad de treaba si lovesc temeinic in esenta economie ruse. Astfel daca in acest moment pretul titeiului s-a stabilizat in jurul valorii de 45$/baril la New York si 55$ pe bursa de Londra, cam toata lumea se asteapta ca preturile sa scada datorita in primul rand supra-porductiei obtinuta de americani si mai ales de foarte posibila permisiune din partea Congresului pentru exportul de hidrocarburi extrase din SUA.

Sumarizand, europenii dau din nou dovada unei slabiciuni interne macar periculoasa in fata Rusiei si este foarte posibil ca in spatele unor tari mici – cum este Slovacia – sa fie de fapt tari mari si importante din UE care nu vor contiuarea sanctiunilor, in nici un caz inaspriprea lor.

Care Uniune Europeana in acest context?! Americanii in schimb continua sa faca fata Moscovei atat economic cat si militar. In curand 1000 (o mie) de militar americani vo fi dislocati in Ucraina langa orasul Liov si vor ramane acolo pana in noiembrie 2015, in principal ca instructori pentru armata ucraineana.

Trupe americane au sosit in Tarile Blatice si in Romania sau Polonia, pretul petrolului (aceasta sabia a lui Damocles) este in continuare foarte scazut cu perspective negative dramatice pentru rusi, armata americana si-a facut aparitia, mai mult decat semnificativ, pe langa Rusia, asadar in materie de securitate Romania nu are astazi decat varainta Statelor Unite, pentru simplul motiv ca europenii sunt hahalere, nu toti, dar destui.

GeorgeGMT

Exit mobile version