Romania Military

Stiri din Rusia

Constructorii ruşi de aeronave au declarat că Su-35 depăşeşte avionul american F-35

Foto: Ria Novosti

Testele de zbor ale noului avion rusesc de vânătoare Su-35 au demonstrat că, potrivit caracteristicilor tehnice, avionul depăşeşte aparatele străine similare, inclusiv Rafale (Franţa), Eurofighter Typhoon şi F-35 Lightning II, se menţionează în comunicatul de presă al holdingului rusesc Suhoi.

Su-35 face parte din categoria avioanelor de vânătoare de generaţie 4++, însă, cu excepţia caracteristicilor stealth, corespunde în totalitate avioanelor de generaţia a cincea. Din această categorie mai fac parte, între altele, avionul de vânătoare F-35 Linghtning II şi T-50 de provenienţă rusească.

Su-35 : F-35, Rafale, EF, etc, etc=1-0, cel putin asa zic rusii

 

Sistemul Palma produs de Rusia este prezentat în India

Pe 29 martie la Delhi a fost inaugurată expoziţia internaţională de armament terestru şi naval, Defexpo India 2012. Întreprinderile ruseşti care aparţin complexului militaro-industrial şi fac parte din holdingul „Vâsokotocinâe Komplexâ” demonstrează la expoziţie cele mai moderne sisteme antiaeriene şi de artilerie.

Iată ce a declarat directorul general al companiei, Aleksandr Denisov: „Cartea de vizită a holdingului este sistemul antiaerian de rachete şi artilerie Palma pe baza rachetei ghidate Sosna-R, elaborat de biroul de proiectare din Tula. Conform caracteristicilor sale de luptă, el nu au analog în lume. Sistemul Panţir-S1 este capabil să distrugă rachete cu aripi, drone, obiective terestre, folosind armament de rachete şi de tunuri.

În prezent, el se află în dotarea armatei ruse, iar specialiştii consideră că el este eficient ca mijloc independent de apărare militară şi de acoperire împotriva mijloacelor de atac aerian atunci când coloanele militare se află în marş. De asemenea, Panţir poate apăra obiectivele strategice de stat şi militare.

Sistemul Palma a fost proiectat pentru instalarea pe nave de diferite clase. El este destinat pentru combaterea armelor de înaltă precizie, aviaţiei şi dronelor. El se deosebeşte de predecesorii săi prin precizie mai înaltă, posibilitatea distrugerii ţintei şi protecţia faţă de bruiaj. Sistemul a fost furnizat unor state intrând în dotarea navelor de luptă. Despre aceste două sisteme se poate spune că preţul mijloacelor de distrugere este relativ mic. De aceea, folosirea lor răspunde pe deplin criteriilor „preţ-eficienţă”.

În afara acestor două sisteme, noi dispunem de sistemul de rachete antitanc Kornet. Obiectivul lui principal este lupta împotriva ţintelor blindate. În prezent, specialiştii noştri au elaborat varianta modernizată Kornet-EM. Sistemul dispune de posibilităţi suplimentare privind lupta împotriva ţintelor aeriene de viteză mică care zboară la înălţimi mici: elicopterele şi dronele”.

Interesul faţă de producţia holdingului „Vâsokotocinâe Komplexâ” este foarte mare. Sistemul Panţir este furnizat unor ţări din Orientul Mijlociu, ţările din regiunea Asia-Pacific sunt de asemenea, interesate de acest sistem.

 

 

Tancul T-90MS a stârnit un interes deosebit la Defexpo 2012

Foto: Ria Novosti

Tancul rusesc modernizat T-90MS, prezentat pentru prima dată la expoziţia internaţională de armament terestru şi naval Defexpo 2012, desfăşurată în perioada 29 martie-1 aprilie la New Delhi, a stârnit un interes uriaş din partea potenţialilor clienţi.

Tancul modernizat T-90MS se deosebeşte de varianta precedentă printr-un motor mai puternic, o apărare mai intensă, care pe lângă armura tradiţională incluse şi un sistem de apărare electromagnetică. Tancul este prevăzut şi cu un sistem nou de dirijare a focului, fiind perfecţionat şi şasiul.

 

 

Turcia se pregăteşte pentru un conflict militar cu Israelul

Aviaţia şi forţele navale ale Turciei au început aplicaţii de mare amploare, cu denumirea „Vulturul anatolian”. Canalele de televiziune din Turcia informează că de data aceasta Turcia se pregăteşte pentru orice fel de scenarii în Orientul Mijlociu.

Aceste aplicaţii sunt o reacţie la aplicaţii comune ale Israelului, SUA şi Greciei cu denumirea „Noble Dina”, care se desfăşoară în Marea Mediterană. În timpul aplicaţiilor sunt perfecţionate acţiunile comune de contracarare a pericolului din partea adversarului convenţional, în imediata apropiere a coastelor Turciei.

În afară de asta, flota şi aviaţia prelucrează sarcina axată pe ocrotirea zăcămintelor de gaze din Marea Mediterană de atacurile unor submarine. Acest lucru modelează opoziţia din zona unui posibil conflict, care este legat de explorarea unui zăcământ de gaz lângă coastele Ciprului, la care pretinde Turcia.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QIRpax9K3WU&w=560&h=315]

 

sursa: Vocea Rusiei

Exit mobile version