Romania Military

Stiri militare

Principali clienti ai SUA

Armament

CURSA ÎNARMĂRILOR: Top 10 cei mai mari cumpărători de armament american

 

Topul țărilor care cumpără cel mai mult armament din SUA se modifică, cu vechii aliați Polonia, Japonia și Israel înlocuiți de un număr mare de țări din Orientul Mijlociu, potrivit unui raport al Serviciului de Cercetare Congresional.

Națiunile din Orientul Mijlociu au acum cea mai mare pondere în topul cumpărătorilor și includ Arabia Saudită, Egipt, Iraq, Pakistan și Turcia. Aceste țări pompează miliarde de dolari în cuferele unora dintre cei mai mari producători de armament din SUA, cu tranzacții încheiate recent pentru achiziția de sisteme militare de la Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman și Raytheon.

 

10. Coreea de Sud

Achiziții în perioada 2007-2010: 3,8 mld. dolari

9. Turcia

Achiziții în perioada 2007-2010: 3,8 mld. dolari

8. Marea Britanie

Achiziții în perioada 2007-2010: 4 mld. dolari

7. Pakistan

Achiziții în perioada 2007-2010: 4,1 mld. dolari

6. Iraq

Achiziții în perioada 2007-2010: 5,6 mld. dolari

5. Australia

Achiziții în perioada 2007-2010: 6,4 mld. dolari

4. Taiwan

Achiziții în perioada 2007-2010: 6,6 mld. dolari

3. Egipt

Achiziții în perioada 2007-2010: 7,8 mld. dolari

2. Emiratele Arabe Unite

Achiziții în perioada 2007-2010: 10,4 mld. dolari

1. Arabia Saudită

Achiziții în perioada 2007-2010: 13,8 mld. dolari

 

SURSA: Dayton Business Journal

 

Iran

Iranul a inceput productia unui proiectil de artileria dirijat prin laser denumit Basir. Tradus din farsi in rusa, tradus din rusa in romana, a rezultat numele de …Penetrator. Deocamdata, dintre caracteristicile tehnico-tactice se cunoaste doar bataia maxima, de 20 km.

Iranul face parte de acum dintre cele cinci ţări din lume capabile să fabrice astfel de arme utilizând tehnologia locală”, a afirmat ministrul iranian al apărării.

Si cand ma gandesc ca pe vremuri cumparau arme de la noi … Unde au ajuns ei si unde am fi putut ajunge noi ….Totusi, sa vedem si partea plina a paharului: nu au atins nivelul nostru tehnologic la productia de borduri.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vv4lDt7weDc&w=420&h=315]

 

Sursa: ziuaveche

 

 

 

ARCA

Motorul, cu o lungime de 2.2 metri si o greutate de 600kg., va fi realizat din materiale compozite. Combustibilul va fi format dintr-un amestec de oxigen lichid si kerosen, fiind injectat in camera de ardere de un sistem format din doua pompe. Presiunea din camera de ardere va fi de 44 de atmosfere si va avea o temperatura de lucru de 3000 grade C.

Tractiune dezvoltata la sol va fi de aproximativ 24 tone/forta, si in prima faza, vor fi construite 18 motoare. “Motorul avionului IAR-111 a fost denumit “Executor“, acest nume comunicând poziţia de leadership a organizaţiei, precum şi determinarea în atingerea obiectivelor propuse. Considerăm acest motor “inima” întregului program spaţial non-guvernamental, acesta urmând să echipeze atât avionul IAR-111, cât şi rachetele Haas II, pentru competiţia Google Lunar X Prize şi Haas III, aflată fază de proiectare la ARCA.”, a declarat Dumitru Popescu, preşedinteleARCA

Sumele necesare construirii motoarelor vor fi obtinute din donatii!

sursa: ziuaveche

 

 

China

Elicopterul chinezesc WZ-10 cu rachete noi a fost fotografiat

 

sursa poza: Ria Novosti

Portalul militar Chinese Military Review a publicat fotografii cu elicopterul chinez de atac WZ-10, echipat cu noi rachete ghidate antitanc HJ-10. Judecând după fotografii, elicopterul de atac este înarmat cu mitraliere noi şi cu rachete TY-90 „aer-aer”.Caracteristicile tehnice ale rachetelor antitanc HJ-10 sunt în prezent sunt ţinute în secret. Mulţi experţi sunt de acord că elaborările chinezeşti sunt similare cu rachetele americane antitanc AGM-114 Hellfire, cu care sunt echipate elicopterele de atac Apache. Potrivit portalului Military Today, China elaborează elicopterul de atac WZ-10, încă de la mijlocul anilor 1990. Primul zbor al prototipului a avut loc în anul 2003. Primele livrări de elicoptere către forţele armate chineze au început în 2009-2010.

 

sursa: Vocea Rusiei

 

 

Marea  Britanie

Marea Britanie elaborează un sistem nou de apărare a navelor

 

FOTO: Erik Charlton

Ministerul Apărării al Marii Britanii a aprobat elaborarea unui sistem de rachete antiaeriene cu rază mică de acţiune pentru apărarea navelor de loviturile cu rachete, care zboară la o altitudine mică.

Contractul respectiv, în valoare de 784 de milioane de dolari, a fost semnat de minister cu compania MBDA la sfârşitul anului 2011. Noul complex se va numi Sea Ceptor şi va putea depista şi nimici concomitent câteva ţinte. Noul complex va fi elaborat în baza rachetelor de tip CAMM şi în anul 2016 va înlocui rachetele Sea Wolf produse de MBDA, cu care sunt dotate fregatele din proiectul Type 23.

 

sursa: Vocea Rusiei

 

 

India

Submarinul Nerpa va pleca în India pe 10 februarie

 

FOTO: Ministerul Rus al Apararii                      

Submarinul nuclear Nerpa, construit la şantierul naval Amur şi predat în leasing forţelor navale a Indiei pe o perioadă de 10 ani, va pleca în India pe 10 februarie.

Până atunci, submarinul se va afla pe teritoriul uzinei Vostok din Bolşoi Kameni de lângă Vladivostok, unde se fac ultimele pregătiri.

Potrivit centrului de presă, submarinul va fi condus de un echipaj indian, care a fost pregătit la centrul de lângă Sankt-Petersburg. El va fi ajutat de specialişti militari ruşi. Uzina, de asemenea ajutor, este gata să acorde ajutor.

 

sursa: Vocea Rusiei

 

Exit mobile version