Romania Military

SUA si-a ,,paralizat” intreaga flota de F-35

poza

 

Pentagonul a oprit toate zborurile pentru F-35, realizand astfel inca un pas inapoi pentru cel mai costisitor program militar.Lockheed Martin, cel mai mare producator de arme din lume, a comfirmat vineri ca toate aparatele de tip F-35 (51 de avioane) au fost retinute la sol dupa o inspectie tehnica la baza Edwards Air Force Base din California.

In conferinta de presa producatorul american a declarat ca siguranta echipajului ramane prioritara si vor face tot ce este nevoie (tehnic) pentru ca F-35 sa revina la zbor cat mai repede posibil.

Compania sustine ca incidentul este o  ,,masura de precautie”.

Problema ar fi aparut la turbina aparatului, acesta degradandu-se la mai putin de 700 de ore de zbor, scor sub asteptarile Pentagonului. SUA intentioneaza sa construiasca 2443 de aparate pentru uz propriu +alte cereri pentru cei 8 parteneri la care s-au mai adaugat Japonia si Israel.

 

 

Sursa: RT si al-Jazeera

 

 

 

In Romania situatia este mult mai dramatica!

 

 

Pe vreme de pace e, uneori, ca la război. Cel puţin în armata română. Echipele care fac parte din structurile de răspuns rapid din NATO se antrenează permanent pentru a putea face faţă oricărui conflict pe care trebuie să-l rezolve.

La Baza Aeriană 95 Bacău, deşi numărul de ore de zbor a tot fost tăiat şi  bugetele pentru antrenamente sunt ridicol de mici, militarii români se pregătesc intens. Antena 3 a filmat în exclusivitate un exerciţiu spectaculos de antrenament.

Detaşamentul de căutare salvare al aviaţiei şi cel de evacuare medicală trebuie să recupereze din teritoriul inamic pilotul catapultat. Asta înseamnă intervenţia cu 3 elicoptere PUMA Socat.

 

Parte a echipei de salvare sunt militarii din forţele speciale ale aviaţiei. Zeci de factori trebuie luaţi în calcul: de la condiţiile meteo până la multitudinea de fire electrice din zonă, care permit zborul doar la o anumită altitudine. În total, 10 oameni vor ajunge la sol să asigure zona şi să salveze militarul doborât, dar în spatele lor alţi 100 pregătesc, coordonează şi se asigură că misiunea curge exact cum a fost planificată.

După ce echipele de la sol confirmă că nu mai există niciun pericol, elicopterul MEDEVAC aterizează. Paramedicii militari intervin pentru a stabiliza pilotul rănit, îl preiau şi-l scot din zona inamică.

Exerciţiul durează 40 de minute. Chiar şi simulată, e o misiune dificilă. Piloţii se bucură să fie în aer, mai ales că numărul de ore de zbor pentru militarii de la Baza Aeriană 95 Bacău a rămas la 50 pe an.

Militarii care se antrenează aici sunt parte din structura de răspuns rapid a NATO. Trebuie să fie pregătiţi în orice moment să intervină, din aer, în situaţii complicate. În teorie ştiu exact ce au de făcut, dar şi-ar dori ceva mai mult exerciţiu.

 

Sursa: Antena3

 

NeroFlash

 

Exit mobile version