Viteza tancului de aproape 50 de tone este data de un motor diesel cu capacitatea de 1500 hp , atributele din teren si acceleratia depasind pe cele ale actualei „nave amiral” T-90, „Armata” avand o raza de deplasare cu rezervele de 500km, neavand probleme in a atinge 80-90 km/h.
Tunul cu teava lisa de 125 mm poate fi folosit si ca lansator pentru rachete ghidate; in plus, doua mitraliere de 12 mm si aruncator automat de grenade de 57 mm. Munitia este separata de echipaj pentru a mari rata de supravietuire daca blindajul este penetrat. In acest caz, tanchistii sunt la adapost de loviturile inamice, aflandu-se intr-un compartiment blindat special/separat.
„Armata” fiind un proiect global (…) inseamna ca exista variante similare de constructie, pentru comanda si control, artilerie si rachete, aparare antiaeriana si logistica. Pozitia motorului poate fi schimbata din fata in spate, adaugandu-se sau eliminandu-se armament si echipamente necesare, existand cam 30 de variante de transformare.
Dupa parada din Piata Rosie, „Armata” va incepe testele pentru armata, intrand in seriviciu in 2020. Conform datelor preliminare, Ministerul Apararii a dat o comanda de 2300 de unitati ce vor inlocui toate tancurile vechi din perioada sovietica.