Curtea de Conturi si RomaniaMilitary.ro prezinta:

Aici sunt banii dumneavoastra!

aici sunt banii dvs.flv_snapshot_00.05_[2013.01.26_01.22.11]

Asadar, ne spun toate guvernele de dupa “89, n-avem bani fratiilor! Dar la o singura verficare, pe un singur an,  rezulta ca ca politrucii-membrii-de-partid din administratia statului au “sifonat” 6,2 miliarde de euro intr-un singur an, dintr-un singur foc!

Adica ceea ce RoMilitary sustin saracu’ de i s-a uscat gura: vrajeala cu nu “e” bani e doar…vrajeala. Iar aici vorbim de un singur an, dar ganditi-va ca absolut toate guvernele si partidele au facut/fac/vor face exact acelasi lucru, doar ca in fiecare an va fi mai rau, pentru ca in fiecare an numarul politrucilor si al puilor acestora in aparatul de stat creste.

Iar acum avem si “scrisorica”, sau dovada, ca sa dicutam in limbaj caragialesc 🙂 .

Adica, revenind la tancurile si avioanele noastre, Romania putea sa-si cumpere cu banii jos (la fel ca tarile arabe bogate in petrol)  48 de avioane multirol noi, ce tip vroiam noi – inclusiv fabricate partial in tara, puteam sa achizitionam nave de lupta si tancuri si sa avem bani sa ne punem in cap pentru opearea acestora, doar daca partidele politice aflate de-a lungul timpului la putere nu furau bani, sau daca furau si ei mai cu mila de poporul asta.

Suma de 6,2 miliarde pare mare, dar in realitate cred ca este foarte mica si am putea sa mergem linistiti spre zece miliarde de euro daca am lua la mana si autoritatile locale si companiile de stat. Daca aici am aduga evaziunea fiscala “grea” de guler alb – facuta cu ajutor de partid si stat – din domeniul importului si exportului de legume- fructe, cereale si evaziunea din domeniul alcoolului si cel al comerului cu produse petroliere, am ajunge linistiti la o cifra de peste 25 de miliarde de euro.

Adica ne-am dota Armata precum in cele mai halucinante vise, iar anul urmator am avea “problema” ce facem cu alte 25 de miliarde de euro, economisti prin tragerea in teapa a politrucilor si stoparea furtului! Si nu ma refer aici la mica evaziune fiscala si munca la negru, fara de care micile firme romanesti ar muri. Astia saracii nu fura ca sunt hoti ci doar incearca sa-si fereasca munca de cel mai mare hot din Romania: Statul Romana si memebrii partidelor politice!

Asadar nu avem bani?! Eu tot spun pe acest blog de la deschidere: Romania sta pe un munte de bani, dar ori sunt furati ori politrucii care ne conduc sunt atat de prosti ca nu stiu ce sa faca cu ei…

Si acum clatiti-va ochii si sufletele.

Ziarul Financiar cu citire de la Curtea de Conturi, iar la sfarsit intrebati-va ce masuri s-au luat? Va spun eu: nici una!

În 2013, auditorii Curţii de Conturi au verificat activitatea din 2012 a peste 2.000 de instituţii publice, iar rezul­tatele finale ale raportului au fost publicate în această lună.

 Abaterile financiar-contabile identificate anul trecut în rândul instituţiilor publice au fost estimate la circa 6,2 miliarde de euro, po­trivit raportului de peste 400 de pagini. Majoritatea neregulilor provin din erori de înregistrare în evidenţele contabile şi, deşi constatările Curţii de Conturi arată că proble­mele identificate nu au generat venituri supli­mentare sau prejudicii în anul analizat (2012), pe termen mediu şi lung acestea pot conduce la pierderi de patrimoniu, lipsa unor venituri importante la bugetele publice sau chiar acte de corupţie.

 „Achiziţiile publice reprezintă circa 15 miliarde de euro anual, iar rapoartele noastre indică faptul că în unele cazuri valoarea bunurilor şi serviciilor achiziţionate este de 3 – 4 ori mai mare decât cea la nivelul pieţei. Doar din această diferenţă de preţ, estimăm noi, cu 20% mai mare decât preţul pieţei, rezultă că frauda din achiziţii publice este de 3 miliarde de euro“, a explicat Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP). El a mai explicat că IPP a ajuns la această concluzie după ce a realizat o cercetare, pe un eşantion care a cuprins anumite categorii de bunuri şi servicii contractate de instituţiile publice (de la hârtie până la servicii de curăţenie), de unde a rezultat această diferenţă de preţ.

 „Pe lângă frauda care provine din diferenţa de preţuri de la achiziţiile publice, cheltuielile mici şi multe, dar aberante, pe sisteme informatice care nu sunt folosite, pe traininguri sau alte aspecte legate de personal, înseamnă o pagubă anuală de cel puţin 5 – 6 miliarde de euro la bugetul de stat. Dacă aveam aceşti bani, nu mai era necesar împrumutul de la FMI“, a adăugat Adrian Moraru, de la Institutul pentru Politici Publice.

 Iar neregulile nu s-au limitat doar la erori contabile. De exemplu, în cadrul unor proiecte  cu finanţare europeană  prin POSDRU, pentru 25 de persoane, numărul  orelor decontate pe proiecte depăşeşte 22-24 pe zi!

Continurea articolului, cu exemple concrete, pe Ziarul Financiar.ro

PS Asadar cum e cu soapul: „N-avem bani, bodagproste si de astea 12 rable?!„, sau serialul de mare succes la public: „Politruc cauta fraieri sa ma voteze ca economia isi va reveni, „printipul” si „curatenia sufleteasca” conteza!”

GeorgeGMT

55 de comentarii:

  1. DECIT SA NE TOT PLINGEM ( DE 20 DE ANI) N-AR FI MAI BINE SA INCERCAM SA NE UNIM INTR-UN PARTID CARE SA INCERCE SA PUNA ORDINE IN TARA .IN APARENTA TOTI SINT NEMULTUMITI DAR NIMENI NU FACE NIMIC PENTRU A SCHIMBA CEVA.DACA NU NE HOTARIM SA NE UNIM PENTRU A SCHIMBA SITUATIA, VOR MAI TRECE ALTI 20-30 DE ANI SI VA FI SI MAI RAU.
    VA SALUT PE TOTI ADEVARATII ROMANI !

  2. Doar cu forta mai pot fi indepartati acesti mafioti de la conducerea tarii. Cine i-a votat sa se spele pe cap cu ei. Solutia nu este votul sau inchisoarea, ci executia publica pentru toti comunistii mafioti din 1989 pana azi.

    • Baieti, pentru urmatorul razboi nu ne trebuiesc nici tancuri, nici avioane. Ne trebuiesc Coctailuri Molotov, pusti improvizare din tevi si multa coordonare. Asa vom elibera Romania. Dujmanul nu e in afara. E aici. Apare zilnic la TV si ne explica cine e de vina ca nu traim noi bine (UE/seceta/basescu/criza internationala – oricine dar nu ei).

      La noi, au ocupat scena politica si presa, nu lasa pe nimeni sa intre sa schimbe ceva (denigrare/izolare mediatica). Asta e motivul pentru care invartim de 20 ani cu aceiasi hoti. Iar iesire non-violenta nu vad. Democratic nu pot fi schimbati. Ei fac legile dupa cum vor si invoca democratia pentru a te face sa le respecti. Si fac treaba asta profesionist, cu pihologi si analisti care le spun ce vrei ca sa aiba ce sa iti spuna sa ii votezi. Dupa ce ai votat … te manevreaza sa crezi ca e nevina oricine altcineva ca „nu se poate”.

      Culmea ca asta se inscrie in cursul istoriei: Razboaiele devin din ce inc e mai rapide. In WW1 au murit mii de oameni pentru cateva sute de metri de pamant, WW2 – Blitzkrieg – muult mai rapid, Next one: Razboiul rece: spionaj si economic – bazat pe putin oameni si foarte specializati/antrnati. Curent: razboaie economice sau de strada instigate de agenti cum e un Ukraina acum.

      De ce ai nevoie de tancuri sau avioane sa ocupi o tara ? Ai nevoie de niste vanzatori de tara la varf (cum e la noi) sau agenti instigatori cum e un Ukraina. Tancurile sunt atat de lipsite de stil zilele astea ….

    • esti foarte tare cu asta cu „Cine i-a votat sa se spele pe cap cu ei”.
      zi un singur partid care merita votat si ma duc la vot…

  3. solutia este sa iesim in strada si sa facem revolutie nu proteste pasnice de 200 de insi.

  4. Corect spus,dar de partide politice suntem plin peste cap!!!!!!!!Toate partidele formate dupa 90 nu au facut decat sa faca o autostrada intre ele pe unde merg” politicienii”,traseisti de fapt, au vandut tot si-au asigurat traiul pana la ultima gerneratie si c-am atat!!!!!!!!Solutia viabila din punctul meu de vedere e singura,dar trebuie sa luptam pt.ia si sa luam atitudine http://youtu.be/5PSeS7RoUMM

  5. chiar de ar scoate banii aia, tot nu ar cumpara avioane, tancuri etc…ar mari ajutoarele sociale…ca sa voteze cu ambele maini

    • nakajima goldstein

      cel mai bun ajutor social este un loc de munca bine platit, in functie de competente si responsabilitati si in conformitate cu fisa postului.

      • Exact asta cerem si noi: locuri de munca bine platite in tehnologii inalte, cercetare, create prin transferuri tehnologice/offset (in cazul achizitiilor militare) si printr-o fiscalitate care sa incurajeze munca si investitiile, alaturi de atragerea fondurilor europene….

  6. Violenta nu e o solutie. Uitati-va la Siria. Au iesit si ei in strada. Au luat cafteala la greu de la organili de forta, au iesit iar, au tras in ei, soldati au dezertat, au inceput luptele, situatia a escaladat rapid, razboi civil, tara aruncata cu 30 de ani in urma ca nivel de dezvoltare, milioane de refugiati….

    • De acord cu Vector…Violenta fizica, oricat de atragatoare ar fi, ar face mai mult rau decat un iluzoriu bine, iar in caz de tuburari in fata ar iesi tot soiul de golani cu gura mare, oameni cu adevarat de valoare nu sunt oameni de strada.

    • dar egiptul? acolo au iesit, dar au fost sustinuti de armata…acum sa vedem, si la ei ar putea escalada…din cate am inteles fratii musulmani incep sa faca paramilitari

  7. Eu as vrea sa vad sute de mii de romani manifestand pasnic in Piata Victoriei impotriva coruptiei, impotriva politicienilor, cerand slujbe si investiti, as vrea sa vad in fiecare oras/coumuna oameni iesiti in strada impotriva primarilor si consililor locale, as vrea sa vad primarii, consilierii si angajati din primarii fugariti si ocarati pe strada, ministrii luati cu huo si oua pe strazile oraselor noastre. Sa vad un primar luat de guler si intrebat cum poate sa coste o toalete cateva sute de mii de lei, as vrea sa vad mii de someri de la Oltchim dand cu pietre in vila fostului director, dovedit ca fura milioane de euro prin contracte intre combinat si firmele lui…
    As vrea sa vad surte de mii de romani iesiti in stradta pentru Justitie, impotriva noului Cod de procedura, zi de zi si abia atunci am incepe usor sa ne insanatosim.

    • Asta ar insemna sa avem constiinta civica, un grad crescut de moralitate, o mentalitate noua. Dar din moment ce in Romania fiecare lucreaza doar pentru interesul propriu va mai trece mult timp pana vom vedea o schimbare.

  8. Credeti ca daca vom manifesta pasnic sau ii vom pedepsi la vot sau vom semna n petitii online etc se va schimba ceva? Poilitrucii comunisti ne vor rade in nas si vor continua cu ruinarea tarii.
    Ceea ce s-a intamplat dupa 1989 se numeste subminarea si ruinarea economiei nationale, tradare de tara si pentru asta neocomunistii ar trebui lichidati pe capete.

  9. Probabil ca mare parte din sumele despre care vorbeste CC se refera la inregistrari eronate, de fapt au si spus asta.
    Cifra de 3 miliarde de Euro din achizitii supraevaluate mi se pare foarte realista iar la asta ar trebui sa adaugam evaziunea din TVA (cca 10 miliarde Euro/an) si costurile cu administratia supradimensionata.
    Am mai scris si altadata, este necesara reducerea la jumatate a numarului de consilii locale (comasarea comunelor), reducerea la jumatate a numarului de judete, cu tot ce inseamna frecangiii de menta din descentralizate si directii judetene, subtierea organigramelor din structurile administrative de orice fel.

    • Si trebuie continuat cu externalizarea serviciilor statului, cu reducerea masiva a taxelor pentru a atrage investitorii si cu atragerea de mult mai multe fonduri europene.
      Dar mai presus de toate trebuie eliminati (lichidati) cei care au adus Romania in ruina economica, adica toti comunistii de dupa 1989 in frunte cu Iliescu, Basescu Vacaroiu, Boc, Nastase etc.

  10. PT DOMNUL DRAGOS

    de acord cu tine toti trebuie lichidati dar cine sa o faca.
    oare acest popor mai are coloana vertebrala?

    • Poate ca nu mai are si suntem pierduti.

    • Stai usor ca n-a zis sa-i lichidam pe toti. Vezi vreun PNL-ist in enumerarea lui?
      Hai sa incepem cu toata conducerea PNL din 2008, anul de gratie in care au facut praf banii din privatizarea BCR, apoi sa continuam cu informatorii dovediti ai secu’ ce-si fac veacul pe acolo.
      Sa-l impusti pe Iliescu acum, cand e cu-n picior in groapa, nu mai are niciun farmec. Mai bine-l astept sa crape si ii las un suvenir mirositor pe mormant.

  11. Iar unul din articolele alea unde efectiv nu va inteleg.

    „Violenta fizica, oricat de atragatoare ar fi, ar face mai mult rau decat un iluzoriu bine,”

    „Eu as vrea sa vad sute de mii de romani manifestand pasnic in Piata Victoriei impotriva coruptiei”

    „La vot n-ai cum sa-i pedepsesti ci doar sa-i rotesti la guvernare.”

    Si cireasa de pe tort,,,

    „Sa vad un primar luat de guler si intrebat cum poate sa coste o toalete cateva sute de mii de lei, as vrea sa vad mii de someri de la Oltchim dand cu pietre in vila fostului director”

    Astea sunt de la GMT. Am mai punctat si in cazul altora de-a lungul timpului.

    Sa mor daca mai inteleg. Deci..facem greva electorala (ca la vot ii rotim), nu facem revolutie si protestam pasnic (ca violenta nu e o solutie) luand primarii de guler si dand cu pietre in casele directorilor? Pai ori, ori?. Sau dam cu pietre metaforic, folosind petale de trandafiri?

    Probabil am eu o problema de perceptie. Am mai avut discutii pe tema asta.

    Ca parere personala sunt de acord cu:

    1. Votul in Ro este fix zero barat. Nu ai ce sa votezi, iar aparitia de oameni si partide noi pe legea existenta este o aventura cu final prost. Practic nu poti sa sanctionezi prin vot, votul devenind inutil ca instrument.

    2. Protestul pasnic si petitia (online sau nu) sunt alt zero barat. Sau poate cel mult motiv de amuzament (petitia daca e online nu poate fi hartie igienica).

    Pentru ca nu produc consecinte. Singurul protest recent care a produs macar o reactie a fost cel al transportatorilor (desi pasnic risca sa paralizeze economia daca se prelungea).

    Cu petitiile v-ati lamurit si pe pielea voastra cu toate proiectele pe care le-ati trimis, aveti si cazul lui mister Golban ca tot ati scris despre el si altele.

    3. Mai era iluzia aia cu justitia „LOR” independenta care sa-si faca treaba candva, cumva si care nu vad cum ar putea fi luata in serios. Cum sa-si faca treaba daca e a lor si e controlata de ei?

    Si daca pe aspectele astea suntem de acord si mai suntem si pacifisti, ce mai ramane de facut? Dar ceva concret (si cu sanse de reusita in urmatorii 5 ani sa zicem…) nu vreun vis umed gen sa speram ca pleaca ei singuri de la ciolan.

    „Violenta nu e o solutie. Uitati-va la Siria. Au iesit si ei in strada.”

    Argumentul e la fel de deplasat ca si comparatia Romania/ Siria.

    • Subscriu. Doar cu forta ii mai putem alunga pe mafiotii din USL, PDL, etc. de la ciolan.

    • @Adrian

      Eu nu cred ca argumentul si comparatia sunt deplasate pentru ca daca te uiti mai bine vezi ca Dragos vorbea intr-unul din primele comentarii de executii publice si apoi in altul de lichidari pe capete…. Daca se ajunge la chestii din astea Siria scrie pe noi. Eu zic ca nu ar fi bine. Violenta de felul asta nu duce spre dezvoltare, e un capat de drum, un care-pe-care, o incheiere sangeroasa a socotelilor. Tarile mici isi revin cu greu din asa ceva. In principiu le afecteaza negativ dezvoltarea.

      • executii in masa nu ar merge, pentru ca ne-ar strica imaginea internationala…dar in schimb toti ar merita puscarie pe viata…

      • Ceausescu a fost impuscat pentru subminarea economiei nationale . Ceea ce au facut cei care au condus tara dupa 1989 tot sub incidenta subminarii economiei nationale intra. In plus un comunist bun este un comunist mort.

        • @Dragos

          Chiar crezi ca de-asta a fost impuscat? A fost impuscat pentru ca a pierdut razboiul. Ma rog, nu el personal, ci URSS-ul. Dar el la al 14-lea Congres n-a inteles. Bineinteles ca a fost rapid eliminat ca si Antonescu inaintea lui. Nici ala nu se prinsese de noua directia si avea de gand sa lupte pana la capat….Pff… Gresit tovarasi, gresit…. Daca voi ca conducatori/presedinti-tovarasi nu intelegeti cum merge lucrurile externili serviciile stie, vede bei, si va trage presu de sub chicioare. 🙂 Tu de ce crezi ca si astia de azi cand vine vorba de servicii au un nod in gat, adopta pozitia ghiocelului si nu mai stiu cum sa fie campion la curling in privinta lor? 🙂

          • @ Vector

            Absolut corect. Dar pentru dezastrul economic de dupa 1989 cineva trebuie sa plateasca cu varf si indesat (si nu cu inchisoarea, evident, ci cu capul).

            • @Dragos

              Dezastru economic oricum ar fi avut loc ca urmare a prabusirii sistemului comunist, tranzitiei. De platit pentru furturile care au avut loc se va plati dupa model Nastase, Becali, etc. Adica unii vor face cativa ani de inchisoare sau arest la domiciliu.

    • @Adrian

      Revolta pasnica sau violenta e o problema falsa… problema e ca nu exista un numar constant mare de protestatari care sa aiba un scop comun.

      Sindicatele au scos maxim 15k o singura data… Iar protestele anti sistem combinat cu ong-urile lui Soros au scos 30k 2-3 ori maxim.

      Nu e suficient…

      Grecii au scos in strada 100k pentru cateva saptamani. Englezii au scos in strada 2 mil de oameni impotriva raboiului din Irak. Abia de la cifre din astea poti discuta de schimbari… Problema violentei devine nerelevanta… Masele mari de oameni au forta si mai ales relevanta…

      E un comentariu a lu Domnul Dan care zice ca aia de aveau atitudine civica si veneau la televiziuni s-au carat afara… Si cred ca stie ce zice…

      Singura sansa care o vad e disperarea dupa gazele de sist… Alfel tesutul social la noi e mort… Cine nu s-a adaptat la sistem s-a carat….

    • @Adrian. Ok hai s-o luam altfel, cum crezi tu ca ar trebui sa reactioneze societatea si care ar fi urmarile?

      • @GMT

        Nedumerirea mea se referea la contradictia din afirmatiile tale, pe care le-am citat in comentariul.

        Ori protestam pasnic, ori dam cu pietre? Dupa cum ai vazut, am luat in calcul si posibilitatea ca poate prin „dat cu pietre” ai vrut sa spui borbardamentul cu flori asa cum au facut ukrainenii in 2004.

        Si de dat cu pietre as prefera in director, ca bunurile materiale nu au nicio vina si oricum pot fi scoase la vanzare.

        Deci ce sustii pana la urma?

        Cat despre „care ar fi urmarile”, din cate am observat pana acum la toate articolele si comentariile pe tema asta, toata lumea ar vrea o schimbare, dar nimeni n-ar vrea sa plateasca un pret.

        Adica, daca s-ar putea sa-i schimbam fara sa ne coste 1 leu bine, daca nu, nu e viabil. Deci ne intoarcem la burta.

        Si atunci nu mai are rost rost sa mai vorbim despre subiectul asta. Ramanem asa si gata. O sa mai blocheze cate un fraier drumul cu masina cand vin aia de la prospectiuni pe terenul lui (cum s-a intamplat in Arges) si aia o sa fie toata revolta.

        Si cea mai civilizata metoda care sa aiba si efecte (greva fiscala generalizata cumulata cu proteste pasnice), tot presupune un pret economic greu de platit pe termen scurt. O greva generalizata timp de 3-4 saptamani la fel.

        Da, indiferent ce vom face, vor fi costuri, dar atata timp cat ne e frica sa le luam in calcul (fie si pentru a le diminua) nu are rost sa vorbim despre schimbare si reforme. Nicio schimbare semnificativa in istorie nu s-a facut fara costuri. Poate brevetam noi una acum. Bine ar fi.

        Condamnarile alea facute la presiunea UE nu inseamna ca avem justitie. Ce condamnari sunt alea? Un an, 2 ani, 3 ani, 3 ani cu suspendare? Pentru ce fapte si unde este RECUPERAREA PREJUDICIULUI?

        @vector
        Nu stiu despre cate lichidari vorbea Dragos. Personal inchisoare pe viata si recuperarea prejudiciului, consider ca ar fi destul si mai eficient.

        Am zis deplasata comparatia Romania/Siria referindu-ma la razboiul civil de acolo.

  12. acum am si eu o nelamurire:
    am intrat pe http://buget.gov.ro/ , si am dat pe ministerul muncii,familiei, protectiei sociale etc, si aici am vazut ca doar 13 miliarde sunt folositi pentru protectie sociala, si 16 miliarde sunt folositi pentru „transferuri intre unitati ale administratiei publice” ce inseamna treaba asta? m-am uitat la celelalte ministere, si sumele alocate pentru chestia asta sunt destul de mici… daca se pricepe cineva poate sa imi explice si mie care e treaba cu transferurile astea? inseamna ca transmit bani catre primarii sau ce?

  13. …sa fie pace….sa fie bine …sa facem bine..sa protejam balenele….sa fim alaturi de presedintele nostru…deja pot sa particip la MISS…

  14. am uitat-o pe aia cu coabitarea…scuze..a si chemarea udmr la guvernare..

  15. Cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea si sa lichideze fizicv pe cei care dovediti de justitie scapa cu vreo 2-4 ani de puscarie. poate asa restul prind frica se se gandesc de 2 ori. Apoi trebuie luati cei care au scapat pe procedura de puscarie. Si daca cineva o sa imi spuna de prezumtia de nevuinovatie o sa imi permit sa il contrazic la clasa politica pooti sa ii iei la rand ca nu ai sanse sa gasesti un om cinstit.

    • s-a mai intamplat asta.
      e numeste guvernarea legionara si se poate observa si in ziua de azi ca atunci cand cineva este mai radical in idei de pedepsire .a jafului sau a incompetentei administratiei i se arunca in fata ca este legionar sau neolegionar.
      Crezi ca ar mai accepta cineva in ziua de azi o guvernare pe stil legionar?
      Idealistii nu au ce sa cautein politica deoarece nu fac nici compromisuri si nici nu prea le plac jocurile politice.
      Fie isi elimina fizic adversarii, fie sunt complet rupti de realitate.
      De exemplu, legionarii au avut intregi liste negre pe cale le-au executat plini de initiativa si au cazut sub gloantele lor toti cei care au avut ceva contra lor, incepand de la simpli negustori evrei si terminand cu profesrul liderului lor (Nicolae Iorga a fost profesorul lui Corneliu Zelea Codreanu). Liderilor legionari le-a parut rau de asasinarea lui Iorga dar mortul nu are cum sa invie.

      Ai grija de ce-ti doresti.
      S-ar putea sa se intample.

      Nu credea nimeni ca romanii au sa fie in stare sa se ridice in 1989 dar au avut cea mai violenta revolutie din blocul comunist.
      Cum zice un proverb chinezesc; sa-ti fie frica de furia omului linistit.

      • @lucian74

        Coruptia e atat de raspandita in Romania (chiar daca declarativ toti sunt contra si virgine neprihanite), sub diferite forme, incat cine marseaza pe o platforma politica axata in principal si in mod radical pe anti-hotie nu are nici o sansa.

        In al doilea rand, in politica externa legionarii propuneau o alianta cu Germania. Germania era fosta inamica a Romaniei si o putere anti-statu quo. Un statu-quo care era favorabil Romaniei. Deci ideea era evident respinsa de multi. In cazul actual singurele mari puteri ce pot fi considerate anti-statu quo sunt Rusia si intr-o proportie mai mica (deocamdata!) China. Spre deosebire de vechii legionari totusi, acum majoritatea nationaistilor care flirteaza si cu ideile justitiare nici nu vor sa auda de astea doua mari puteri. Deci ca o fi bine sau o fi rau, nu discut, cert e ca nu propun nici o alternativa pe plan extern care sa le reflecte pozitia anti-sistem de pe plan intern. Deci frectie….

        In ordinea politica si economica globala actuala, cu aliatii pe care ii avem, singurele optiuni viabile sunt tribunalul si sentintele ca cele date in cazuri gen Nastase, Becali, Caltabos etc. Cei cu lichidari si executii bat campii aiurea.

    • inainte de a mai sari altii cu idei de genul ca fascistii si nazistii sunt cei mai rai, uitati-va doar la numarul victimelor comunistilor de prima generatie. Au zeci de milioane de victime!
      Hitler este un copil mic pe langa Stalin care si el este un amator comparativ cu Mao.

      Fascistii si-au eliminat competitia si au tolerat pe cei care nu aveau nimic cu ei. S-au mai legat de cateva clase sociale care dadeau bine la public (evrei, tigani, homosexuali, francmasoni, etc) dar in rest nimic.
      Comunistii au aplicat in litera scrierile lui Marx si Engels care spuneau clar ca toata lumea trebuie implicata si cei care nu au nici o opinie trebuie fie motivati fie eliminati daca nu au inteligenta sa inteleaga ideea revolutiei (ma refer la clasa cea mai de jos de muncitori numita si lumpenproletariat).

    • @Grifer. Metodele specificate de tine inseamna dictatura. Eliminarea prezumtiei de nevinovatie si sansa unui proces corect, conform procedurilor, va duce la abuzuri, iar cei care vor implementa noua lege vor ajunge si ei sa fie corupti.
      Astazi am putea rade de soarta politrucilor, maine am putea urma noi la rand: luati de pe strada, fara proces, fara posibilitatea de a te apara si apoi un glont in cap, ca asa vrea muschiul la nus ce smecher din noua putere.
      Violenta de strada generalizata nu este o solutie si nu a fost absolut niciodata, creand mai multe probleme decat rezolva.
      Revolutia Franceza a generat conducerea iacobina si un val de sange a inundat Franta, poporul neobtinand de fapt nimic, Revolutia din Rusia la fel, a inecat tara in sange, Chile la fel…
      Anti coruptia functioneaza foarte bine si altfel, nemaivorbind ca o insurectie generala ne-ar izola si am putea avea foarte usor soarta Yugoslaviei.
      In vremuri tulburi la putere se catra in general drojdia societatii, aia cu gura mare si cei dispusi catre violenta. Una este sa arunci cu pietre in masina unui ministru si alta e sa incepi sa omori mii si mii de oameni. Cine hotareste ca cei pedepsiti sunt vinovati?! Strada?! Pai strada ar putea hotara maine ca si tu ai fata de hot.
      Intr-un astfel de mediu economia s-ar prabusi in cateva zile, companiile si-ar inchide portile, leul ar cadea abrupt si am obtine o tara in haos condusa de oameni chiar mai rai decat actuala conducere.

  16. Este nevoie de o finanțare corecta a sistemului de sanatate/aparare/invatamant…. 2.000.000.000 euro in plus ar fi o solutie . Eu consider ca pot fi dati afară 75% dintre funcționarii publici – reducerea birocrației si utilizarea sistemelor informatice , din peste 10.000 de comune ( 10.000 primari , 10.000 viceprimari , 100.0000 consilieri bineînțeles! ) putem ajunge la 1000 comune . Romania poate avea doar 7 județe ( regiun ) La asemenea reduceri sunt foarte convins ca neregulile pot fi constatate in timp util .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *