Cei mai buni ingineri specializati pe reconstruirea avioanelor de epoca, au reusit sa reproduca fidel ultima speranta a lui Adof Hitler de a câstiga razboiul. Specialistii l-au recreat pe Horten 2-29, avionul secret al regimului nazist, a carui productie în masa a fost declansata prea târziu pentru ca Hitler sa mai poata câstiga cel de-al doilea Razboi Mondial.
Horten Ho 2-29
Horten 2-29 a fost tinut secret de Aliati pâna în zilele noastre, acesta fiind cea mai puternica arma dezvoltata în cea de-a doua Conflagratie Mondiala. Numerosi experti sunt de parere ca avionul de razboi era atât de avansat si futurist încât daca ar fi fost construit în serie, istoria Terrei ar fi aratat astazi altfel decât o stim. Pentru realizarea unei copii perfecte, echipei de experti i s-a pus la dispozitie singurul avion Horten 2-29 existent în prezent în lume si detinut timp de 50 de ani într-o baza secreta a armatei americane. Aripile avionului Ho 2-29 seamana suspect de mult cu cele ale bombardienrului american B-2.
Alcatuit în mare parte din lemn, avionul invizibil al nazistilor avea o viteza maxima de 970 km/h. Armele sale constau în doua bombe de 500 kilograme fiecare, si patru tunuri automate de 30 mm. Primul Ho 2-29 a zburat cu succes în ajunul Craciunului anului 1944, Lufftwaffen-ul neputându-se folosi de aceasta arma revolutionara. Conform lui Tom Dobrenz, un expert antiradar din cadrul Northrop Grumman, design-ul avionului favorit al lui Hitler prezinta avantaje majore chiar si pentru radarele militare din zilele noastre. Echipa de ingineri germani care l-a proiectat detinea de asemenea informatii capitale pentru producerea unui avion de vânatoare care sa se strecoare în teritoriul inamic neobservat de radare. Pe scurt, Horten 2-29 a fost primul avion din lume destinat sa fie un vânator invizibil de succes în lupta aeriana.
Sursa: National Geografic
Multă vrăjeală
Fiindcă m-am grăbit să trimit răspunsul și nu mai merge editat, corect e Horten Ho 229. Germanii pierdeau cu brio războiul dar visau la tot felul de arme minune.
O fi, dar dintre toate avioanele Germaniei de atunci Ho si F-86 Sabre, varianta germana, imi sunt cel mai dragi. Nu mai stiu cum se numea avionul german cu aripa sageata, foarte similar cu F-86…
Atat Sabre, cat si ,,varul sau”, MIG15, sunt copii modernizate ale lui ME262.
Daca in vara anului 1941, germanii ar fi avut in dotare, in numar foarte mare, acest avion, alaturi de ME262, racheta V2,tancul Tigru regal, Sturmgeschütz IV, tunul antitanc de 88 mm(care sa fie singurul tun standard antitanc aflat in dotarea armatei germane, armata portabila antitanc Panzerfaust 250, echipamentul de radiolocatie avut la sfarsitul razboiului, pistolul mitraliera MP44(care sa fie arma standard a militarului de rand)mitraliera MG42, submarinul de tip XXI, ar fi castigat razboiul.Chiar si la sfarsitul anului 1943, daca germanii ar fi avut aceste arme in dotare, pe scara mare, ar fi reusit sa castige razboiul.Majoritatea avioanelor, tancurilor si armamentului de asalt, fabricate dupa razboi de americani si rusi, sunt copii dezvoltate a armamentului german capturat de aliati la sfarsitul razboiului.Rusii si americanii si-au dezvoltat programele spatiale folosind tehnologia germana si specialistii germani.Americanii au castigat cursa spatiala gratie germanului nazist von Braun si echipei acestuia de germani, care pana in mai 1945, au luptat pentru fuhrer.
Asa cum zicea cineva mai sus, germanii au inceput multe proiecte militare, fara sa se focalizeze doar pe cateva, performante, pe care sa le produca pe scara mare si cu care sa castige razboiul.
Daca nu se grabeau sa porbeasca razboiu si aveau in dotare numai ce ai mentionat mai sus acum vorbeam limba germana
Problema nu e ca visau ci ca nu au reusit sa-si focalizeze eforturile de productie pe cateva tipuri de arme, pierzand foarte mult timp si resurse cu proiecte care erau abandonate sau nefezabile din punct de vedere tehnologic sau al materiilor prime si ciclului de productie in regim de razboi.
Insa, trebuie sa recunoastem ca au fost vizionari si ca multi ingineri germani au fost implicati apoi in proiecte militare ale celor 2 superputeri de dupa cel de-al 2-lea razboi mondial.
A visa este un lucru…si in generele nu duce la nicio realizare.Neamtii chiar daca pierdeau totusi creeau pe banda rulanta.Lucruri,militar vorbind,care se regasesc cam in tot ce zboara,pluteste,ruleaza,trage etc. in ziua de astazi cu brio.A visa se numeste cam ceea ce facem noi aici privind aviatia romana.
titlu corectat… in articol e corect… initial era si un link catre wiki…
Oricum ar fi… nemtii or creat niste arme fantastice.
Ne place sau nu razboiul a reprezentat un motor extraordinar pentru revolutia tehnologica.
si medicina…
Mie mi-a placut si ME-262.
George, poate te referi la FW TA183…
http://en.wikipedia.org/wiki/Focke-Wulf_Ta_183
Sau Messerschmitt P.1101/1106 – care pare cel mai apropiat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_P.1101
http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_P.1106
Aici e toata lista de proiecte (Wunderwaffe), sau aproape toata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wunderwaffe