Ministrul Apărării, Anatoli Serdiukov este încrezător că Rusia are mijloacele necesare pentru a invinge scutul american ce urmeaza sa fie instalat in Europa (Polonia, Romania, Turcia, mai nou si Spania).
„We are closely monitoring the work of our colleagues and understand its vector”.
Serdiukov a mentionat si programul militar de stat, cu finalizare in 2020, ce are ca obiectiv principal neutralizarea retelei de aparare globala anti-racheta construita de SUA.
SUA si NATO au refuzat cooperarea cu Rusia in faza finala a proiectului de aparare anti-racheta la nivel global. Oficialul rus sustine ca acesta ar putea fi motivul inceperii unei curse a inarmarii, daca nu se semneaza un acord.
Anul trecut, fostul președinte rus Dmitri Medvedev si-a anuntat intentia de a instala sisteme Iskander in Rusia vestica, zona Kaliningrad, cu scopul de a contracara amenințarea scutului american.
Scutul american nu are prevazuta o limitare geografica sau tehnologica, acest lucru ia determinat pe obsevatorii militari rusi sa creada ca NATO/SUA incearca sa le inconjoare tara cu radare si rachete.
Anul trecut, rapoartele au indicat o ,,expansiune majora” a bazelor anti-racheta americane din Asia. Motivul invocat de Washington a fost: protectia impotriva Coreei de Nord, devenita tot mai imprevizibila. Expertii militari sustin ca gandul americanilor a fost tot la Rusia si China.
Cand a fost intrebat daca Rusia are instrumentele necesare pentru a depasi orice posibila agresiune, răspunsul Serdiukov a fost simplu și direct: ,,Noi le avem.”
Serdiukov nu a dorit sa ofere detalii despre proiectele Rusiei, dar a precizat ca programul nuclear este intr-o forma foarte buna si pune accentul pe arme de inalta precizie.
Sursa: RT
Cititi si: Scutul antiaerian S-400
NeroFlash
Am uitat sa precizez, ce vedeti in poza plutind pe apa este radarul de avertizare timpurie X-Band, el a fost amplasat in zona Aomori Prefecture, din Nordul Japoinei. Radarul de pe mare urmeaza sa formeze o rețea cu alt radar de mare putere ce va fi montat in Filipine.
Si cind te gindesti ca evenimentele din 89 au avut ca pretext oprirea cursei inarmarii nucelare.
bineinteles ca doar un pretext…
Rachetele Iskander de la Kaliningrad nu reprezinta un pericol pentru Romania deoarece ele au raza de actiune mica si medie. Iskander E – 280 km si Iskander M – 400 km.
Un pericol real insa il reprezinta Topol-M cu uriasa lor raza de actiune de 11000 km. Si odata cu instalarea scutului in Romania devenim o tinta pentru ele. Mai conteaza totusi si in ce stadiu de upgrade se afla, daca pot pacali sau nu SM-3 urile de la Deveselu. SM-3 uri care nu sunt chiar virful de lance in domeniu…
calmeaza-te @Patriche Robert, Iskander si Topol-M nu reprezinta un pericol pentru noi. Sunt prea puternice aceste arme. Romania poate fi invadata la fel ca Georgia (in 5 zile rusii au ajuns la 100km de Tbilisi). Noi ar trebui sa netemem de BMP 1/2, T-72, BTR-80, BM-30, MSTA-S.
Probabil, daca am fi avut capitala in interiorul arcului Carpatin (ex. Brasov) atunci masinile enumerate mai sus nu mai reprezinta un pericol chiar asa de mare.
Atunci trecem la nivelul urmator Su-24/25/27
Scutul de la Deveselui ii apara pe ,,cei mari” nu pe noi!
Nu este greu de presupus ca rusilor le place sa se laude. Toate masinariile lor arata superb la nivel de „blueprint”. Cind ajungem la produsul final, toate au defecte majore. Sau, si mai simplu, nu ajungem la produsul finit. Din lipsa de bani, din cauza de coruptie, din diverse motive. Rusii pleaca la razboi cu mijloacele lor traditionale: T-72, katiusa modernizata, vodca, tabacioc si nagan. Iar metoda este si ea cunoscuta: navalesc in numar mare.