Turela Armata

 

 

30 de comentarii:

  1. totus eu cred ca cel mai tare ramane tancul israelian

    • Ca sigur ai mers cu toate tancurile vestice si estice prin teren accidentat si ai tras cu toate cel putin 10 focuri de tun cu diferite tipuri de proiectile si ai parcurs de 1000 km cu fiecare si ai vazut care are mai multe si probleme tehnice.
      Si la sfarsit ai aliniat tancurile si le-ai supus testelor balistice cu diferite proiectile de 120/125 mm.
      In afara de Leopard 2 si Abrams nu stiu care alte tancuri au fost la fel de testate si comparate.
      Trebuie sa incercam sa nu facem afirmatii gratuite si sa ne punem si intrebari de ce Merkawa 4 si chiar 3-ul nu si-au gasit inca cumparatori la export.
      Trebuie sa ne mai punem intrebarea de ce Leopard-ul 2 a cam depasit pe ceilalti atunci cand a participat la licitatii prin tarile occidentale.

      • merkava indiferent de generatie e un tanc gandit doar pentru zona israelului de aceea nu are clienti la export .

      • citez dintr-un fost coleg de munca ce a lucrat in alt domeniu cu evreii: baietii sunt f practici si complet intuitivi. asta inseamna ca ce dezvolta o fac practic. deci intr-adevar… solutiile lor sunt cele mai bune. dar pt ei.

    • Eu cred ca… urmasii lui T-72 sunt probabil cele mai bune tancuri.
      Chiar si T-72 e un tanc fff bun.
      Cateva calitati:
      – Greutate redusa
      – Inaltime mica
      – Dmensiuni mai mici
      – Tun 125mm automat
      – Blindaj stratificar si Blindaj reactiv
      – Sisteme de vedere pe timp de noapte

      Urmasii lui T-72 (T-90) au si motoare fff bune.
      Sa nu uitam de T-80. Care era un tanc special. Interzis la export.

  2. Ca principiu, daca iei turela de tip Falcon, dai oamenii afara si-i inlocuiesti cu sistemul de incarcare al Armata, spatiile laterale ale turelei, unde Falconul avea trapele de iesire pentru echipaj, raman disponibile sa le folosesti cum vrei tu, fie ca pui senzori, fie armament secundar, fie module de blindaj sau APS.
    In linii mari cam asta a fost ideea. In plus, spatiul din spatele turelei l-au folosit ca simpla magazie de munitie, in locul sistemului cu tamburi de la Falcon.

  3. Am semnalat filmul acum o sàptàmânà.

  4. Mda, nu-i rau deloc, ma intreb oare cu ce ATGM i-ai putea da cep … una care sa treaca si de sistemul activ de protectie si de caramizile ERA … ceva sugestii?

  5. Pastrand proportiile dupa ce dai jos caramizile ERA de pe turela Armata…seamana din fata cu turela de KV2 :). Rusii au motorizat KV2 si l-au resapat:)

  6. Pura propaganda ruseasca,despre ce tanc vorbim inca nici nu a intrat in teste serioase, rusii spun ca abia in 2020 prevad sa intre in productie.M-am saturat de propaganda lor ieftina.

  7. Din ce se vede turela foarte subtire slab protejata , se vorbeste de sistem activ de protectie , pe verticala sa protejeze partea de sus a turelei ?? Era si mai ce sa protejeze un capac din tabla de 2 mm , aia este turela protejata ?? Mie imi pare subtirica rau de tot din toate unghiurile , chepengurile si gurile de vizitare reparare a angrenajelor sunt mari si foarte subtiri din ce se vede, un blast puternic si ajunge mai ceva ca T72 in irak , asta este parerea mea , poate vor mai imbraca cu ceva turela in viitor asa arata tare subtirica

  8. Imagini foarte clare cu Armata+bonus(un nene care sta catarat pe turela si zdranganeste pe acolo).
    https://www.youtube.com/watch?v=gMKyoeDMEA0

    • Imi intareste tot mai mult convingerea ca turela e ceva neterminat. Cand nenea ala ciocanea in turela suna a tabla subtire, in niciun caz a blindaj sanatos. In plus, pe partea dreapta, spre spate, sunt urme de infundare a tablei.
      Rusul care prezinta la inceput spune ceva interesant despre tun, gen „tri snariadii” (trei graunte/proiectile/gloante). Cel mai probabil, or fi bagat un sistem „burst” cu trei lovituri in succesiune rapida, asemanator celui folosit de artileria autopropulsata.
      Ce ma intriga este spatiul dintre compartimentul echipajului si compartimentul care gazduieste sistemul de incarcare automata a tunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *