ACTTM, cerere de informație – Sistem de senzori tereştri telecomandaţi

CERERE DE INFORMAŢII

privind un

„SISTEM DE SENZORI TEREŞTRI TELECOMANDAŢI”

 

Având în vedere intenţia Statului Major al Forţelor Terestre din România de a achiziţiona un Sistem de senzori tereştri telecomandaţi, rugăm a ne furniza un preţ estimativ pentru o configuraţie de tipul următor a produsului menţionat:

  1. Senzor de tip seismic/acustic* – 32 bucăţi;
  2. Senzor de tip magnetic* – 16 bucăţi;
  3. Senzor de tip IR (infrared)* – 16 bucăţi;
  4. Senzor de tip cameră foto zi şi noapte* – 5 bucăţi;
  5. Senzor de tip meteorologic* – 5 bucăţi;
  6. Echipament de emisie-recepţie date** – 37 bucăţi;
  7. Repetor radio*** – 30 bucăţi;
  8. Echipament portabil de monitorizare**** – 6 bucăţi;
  9. Suită de aplicaţii software pentru managementul sistemului şi pentru reprezentarea grafică a activităţii ţintelor***** – 1 bucată.

*Senzorii au rolul de a detecta personalul şi vehiculele inamicului (în funcţie de tehnologia pe care se bazează) şi de a transmite aceste informaţii echipamentelor de emisie-recepţie date. Greutatea fiecărui senzor (cu tot cu acumulatori) nu trebuie să depăşească 1.5 kg.

**Echipamentele de emisie-recepţie date procesează datele furnizate de la minim 2 tipuri de senzori simultan şi asigură legături de comunicaţii radio (în banda 138 – 153 MHz) cu repetoarele radio şi echipamentele portabile de monitorizare.

***Repetoarele radio (în banda 138 – 153 MHz) au rolul de extindere a distanţei de legătură între echipamentele de emisie-recepţie date şi echipamentele portabile de monitorizare.

****Echipamentul portabil de monitorizare are rolul de configurare a elementelor sistemului şi de monitorizare, afişare pe display şi stocare a evenimentelor transmise de senzori.

*****Suita de aplicaţii software cu rol în integrarea datelor culese de la senzori şi afişarea lor pe hărţi digitale existente va fi instalată pe o staţie de lucru cu sistem de operare Windows 8.1 Professional sau mai nou.

Gama de temperaturi de funcţionare a sistemului: -32ºC ÷ +49ºC.

Informaţiile solicitate nu implică în nici un fel Ministerul Apărării Naţionale din România în ceea ce priveşte achiziţia de echipamente de la firma dumneavoastră. Reprezintă un studiu de piaţă ce va constitui baza pentru luarea deciziei privind demararea procedurii de achiziţie.

Pentru procedura de achiziţie, Ministerul Apărării Naţionale din România va urma paşii necesari, conform legislaţiei româneşti.

Un răspuns primit înaintea datei de 13 mai 2016 este binevenit.

ACTTM

Armata cauta oficial urmatoarele:

17 comentarii:

  1. Din cate stiu se intentioneaza achizitia unui sistem de protectie pentru unitatile militare, inclusiv bazele aeriene. Posibil si pentru Deveselu. S-a si realizat un astfel de complex, inclusiv senzorii, o parte dintre acestia sunt din import – complex propus la acea vreme de catre UTI, daca-mi aduc bine aminte (parca prin 2005 a fost prezentat). Stiu cu certitudine ca senzorii terestri au fost achizitionati de catre Marea Britanie.

  2. RFI-uri peste RFI-uri….neme RFO-uri! 🙁

  3. rubrica diverse aceste comunicate ale mapn.

  4. si ce vor monitoriza cu acesti senzori?

    • Acces neautorizat daca se folosesc pentru securitatea perimetrului sau monitorizare daca pregatesti o ambuscada sau ai nevoie de informatii, de exemplu.

  5. ce vreau sa intreb este : un avion gen f22 cat de vulnerabil este fata de un senzor IR sau sonor ? am citit cate ceva despre viteza sunetului si depinde de bulk modulus (cam asa ceva spune pe wiki) adica de presiunea aplicata mediului de transmitere …ma gandesc ca la un avion cu reactie acest bulk modulus e mare ca atare ai putea poate sa gasesti avionul in timp real

    • Viteza sunetului este relativ mica, pe de alta parte sunetul se disipeaza in atmosfera. Nu am auzit de un astfel de sistem de detectie de pe vremea Bataliei Angliei din vara lui „40. Orice avion este detectabil in IR, odata datorita motoarelor si apoi datorita frecarii fuzelajului cu aerul. F 22 are un sistem de racire al jetului reactiv.

      • iata de pe wiki
        In general, the speed of sound c is given by the Newton–Laplace equation:

        where
        Ks is a coefficient of stiffness, the isentropic bulk modulus (or the modulus of bulk elasticity for gases);
        ρ is the density.

        link aici
        https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_sound

        si aici explicatii cu privire la bulk modulus
        https://en.wikipedia.org/wiki/Bulk_modulus

        cu alte cuvinte o boxa sau ceva similar nu are sanse la o viteza mai mare la viteza sunetului pentru ca nu exista o compresie puternica a aerului…..
        insa daca faci un device bazat pe compresia puternica a aerului viteza poate fi mult mai mare

    • Se poate folosi detectia sonora, cu un array de microfoane. Este modul in care se face detectia sniperilor. Dar.
      – unele avioane zboara mai repede ca viteza sunetului
      – altele zboara la viteze apropiate de viteza sunetului
      – consecinta este ca nu se poate face tracking in timp real
      – atenuarea sunetului in atmosfera
      – consecinta este ca distanta de detectie este foarte mica in comparatie cu alte tehnologii

      Ca senzori pentru a detecta avioanele care zboara aproape de sol, folosindu-se de relief, da sint utilizabili cu observatia ca o retea distribuita are nevoie de o infrastructura de comunicatii.

  6. No free guns for hadji’s ?????

  7. lasa-i naibii de paki…aia sunt niste rupti in c-r de numa numa…..cad hainele de pe ei de slabanogi ce sunt si saraci la propriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *