Admitere in Colegiul National Militar Tudor Vladimirescu” Craiova – testele pentru Limba Romana si Matematica

Limba Romana:

Matematica:

De precizat ca anul acesta, pentru Clasa a IX-a, au fost admisi pana acum 191 de condidati, 40 fiind fete, etapa I de admitere constand in proba eliminatorie de verificare a cunostintelor. Numarul final de admisi va fi de 100 de baieti si 20 de fete (numar valabil pentru toate cele 4 colegii).

Examenul a constat in testul grila de verificare a cunostintelor la limba si literatura romana si matematica, proba eliminatorie durand 3 ore conform programelor in vigoare pentru clasele a V-a – a VIII-a, test la care candidatii au trebuit să obtina minim nota 6,00 pentru a fi declarati admisi.

A doua etapa se va desfasura in data de 3 iulie, iar candidatii admisi la testul grila și la evaluarea nationala, vor fi ierarhizați in ordinea strict descrescatoare a mediilor finale de admitere, in limita numarului de locuri, fete si baieti – „cifra de scolarizare”.

MEDIA FINALA DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA=(NT+MA) : 2

Deci nota de la test va avea o pondere de 50% in media finala de admitere. Aceasta testare s-a desfasurat inaintea organizarii admiterii în liceele civile, pentru a da posibilitatea celor care au fost respinsi să se orienteze spre o altă institutie de învatamant.

unde:

MFA= media finala de admitere

NT= nota la testul tip grila de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematica si Limba şi literatura romană sustinut în colegiu

MA=media de admitere obtinuta conform Metodologiei de organizare si desfăşurare a admiterii în invatamantul preuniversitar de  stat

In cazul in care pe ultimul loc disponibil exista mai multi candidati cu aceeasi medie finala de absolvire, departajarea lor se va face dupa:

  1. a) media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a;
  2. b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  3. c) nota obtinuta la proba de Limba si literatura romană din cadrul Evaluarii Nationale;
  4. d) nota obtinuta la proba de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale;
  5. Dacă egalitatea persista după criteriile de la pct. 1, departajarea se va face după nota obtinuta la testul tip grila de verificare a cunostintelor;
  6. In cazul in care mediile mentionate la pct. 1 şi 2 sunt egale, toti aceşti candidaţi vor fi declarati  „ADMIS”.

Candidaţii declarati  „NEADMIS” participa la repartizarea computerizata in institutiile de invatamant civile.

 

Rezultatele la testul grilă de verificare a cunoştinţelor, susţinut în data de 26.05.2017, de candidaţii înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova.

Posted by Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova on 26 Mai 2017

Numarul de 151 de baieti si 40 de fete de la Colegiul  National Militar „Tudor Vladimirescu” admisi in prima etapa este totusi mic prin comparatie cu – sa zicem – Colegiul National Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, unde in prima etapa au fost admisi 265 de elevi (179 de baieti si 86 de fete).

Ca sa va faceti o idee si mai cuprinzatoare a situatiei,  luam ca exemplu Colegiul Militar National „Dimitrie Cantemir” Breaza, unde initial au candidat 401 de elevi (323 de baieti si 78 de fete) pentru…119 locuri (existand in plus pana la al 120-lea si un caz al unui baiat ce intra sub incidenta Art.43 din Dispozitia DMRU 4/2014 – admiterea fara sustinerea probei de verificare a cunostintelor)

Un alt exemplu este Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc, unde au candidat 327 de elevi; la care adaugam pe cei 5 din Republica Moldova (din pacate acestia toti fiind respinsi).

25 de comentarii:

  1. Nu stiu voi ce parere aveti dar mie mi s-au parut foarte usoare testele. 🙂

    • Asa sunt mereu. Si tot mereu la Cplg. Moldovenesc, elevii basarabeni nu reusesc sa fie admisi. Comparatia cred ca ar trebui sa se faca cu liceele civile unde probele sunt mai grele, dar si libertatea de a bea, a se droga, a bate colegii, este mai laxa.

  2. Glumiti? La generatia mea nu ca vreau sa jignesc, dar jumate nu ar fi stiut sa faca

  3. Frumoase. Cele de la matematica m-au amuzat teribil.

  4. De la a parea usoare si pana la a sustine un examen pe care sa.l mai si treci cu nota mai mare decat ceilalti concurenti este cale lunga…

  5. Ma refer la faptulvca am vazut cu totii interviuri dupa diferite examene in care concurentii proaspat iesiti declarau in gura mare ca au fost usoare subiectele si apoi aflau cacde fapt… au picat…

  6. Din pacate vechii militari pe principiul leafa vine timpul trece ,nu toti binenteles dar majoritatea .Am vazut militari imbarcati in autobuz efectiv puscau nasturii la camasi ,militari romani . Eu nu as admite la nimeni sa puna pe el mai mult de 10 kg ,rusinos ce se intampla ,sper ca noua generatie angajata pe bune sa nu arate in acest hal .

  7. Intr-o alta viata, cu 15 ani in urma am fost professor. Se mai fac la admitere si baccalaureate rahaturile ce se faceau in trecut??? De genul admite persoana respectiva ca e copilul nu stiu cui??? Am avut inclusiv o situatie care ar fi comica daca nu ar fi fost tragica pentru altii: si anume sa maresc nota unei fete pe motivul can e fata unei femei de serviciu din liceu. Cred ca la scolile militare nepotismul e singura cerinta pentru admitere. Cred ca si un retardat mintal unul rau de tot ce nu e capabil sa vorbeasca daca are tata macar capitan sau maior o sa termine scoala. Daca tat’su e general termina sef de promotie si il avanseaza in grad inainte de termen.

  8. Cred ca intram la liceu, daca dadeam jos vreo 15kile…… si vreo 35 de ani 🙂 ))))

    • Mai bine nu ! In armata nu este asa frumos pe cum am crede … vb celui de mai sus se intra sau se fac avansari pe nepotisme 🙂 mai bine inginer , contabil , profesor , it-ist de cat soldat , mai ales in ro ! Sunt multi idioti in armara , la fel ca in politica …

  9. Test la o limbă străină – ENGLEZĂ, germană, franceză – de ce nu dau?

    • Unde ati vazut test la limba straina pt. admitere in liceu. Cat despre pile, astea se poarta si in liceele civile. Una peste alta o intrebare se poate totusi pune: de ce si-ar da, un parinte civil, copilul la un liceu militar?

    • „Test la o limbă străină – ENGLEZĂ, germană, franceză – de ce nu dau?”

      Mai important este sa stie limba romana bine, atat in vorbire cat si in scris. Au timp sa invete si limbi straine. 😉

  10. Cândva am fost pe lista aia (de admiși, desigur).

  11. Când se fac înscrieri pt anul 2018-2019???

  12. Bragarenco Daniel

    Da dupa clasa a 11 ie posibil sa fii admis

  13. Sau..poate unui parinte ii este frica de caile pe care va apuca copilul la un liceu normal, in zilele noastre si vrea sa ii asigure un viitor cat de cat decent…la 14 ani, copilul e inca necopt la minte si nu stie ce il va astepta in viata..la 25 de ani cand va incepe sa vada greutatile vietii, va fi prea tarziu..mai bine il indrum eu sa faca bine pt el de la 14 ani, iar daca va putea mai mult si si doreste altceva, nu il va tine nimeni in loc sa nu o faca

  14. Dar proba sportiva nu mai este ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *