Dragi politicieni,
ma uit de cateva zile la tot ce se intampla in Romania si mi se intareste convingerea ca, dupa toate tragediile intamplate, VOI TOTI traiti intr-o alta realitate, cu alte unitati de masura, cu alte intelesuri ale termenilor, intr-o imposibilitate absoluta de a va recupla la realitatile societatii romanesti.
Am avut ocazia sa vad, miercuri aseara, o masa rotunda organizata de TVR, cu participarea unor tineri care au fost pe strada zilele astea, a jurnalistilor din TVR, a reprezentantilor unor ONG-uri dar si cu reprezentanti ai unor partide (Nicolicea – UNPR, Doina Pana – PSD si Ludovic Orban – PNL).
Nicolicea, obraznic ca de obicei, s-a certat cu toti cei care-i puneau intrebari (are si figura aia care cere palme), Doina Pana le explica despre cum partidul ei, condus de un condamnat pentru fraude, a adoptat un cod de integritate, iar Ludovic Orban le spunea ca a inteles mesajul strazii si, drept urmare, vrea anticipate (ca sa nu aiba timp sa apara noi partide si sa ramanem cu aceeasi ciorba PSD-PNL).
Am inchis televizorul pentru ca nu doream sa-l sparg.
Sunteti irecuperabili.
Orice vom incerca sa facem cu vorba buna nu va merge.
O veti da pe dupa plop, veti merge pe burta o vreme apoi o veti lua de la capat.
Faptul ca vreti sa va rotiti intre voi nu ne incalzeste cu nimic.
Nu avem niciun interes sa schimbam o gasca de hoti cu alta gasca de hoti.
Trebuie sa plecati toti !
Cu tot cu cei pe care i-ati implantat in sistemul public: neveste, amante, copii, nepoti, obligatii politice si spagari.
Liebe Klaus, am mai spus ca n-am incredere in tine, ca te-am votat ca sa nu iasa Ponta, dar zilele acestea ne vor arata daca vei ramane in istorie ca un lider adevarat sau ca o umbra trista, mai trista decat Emil.
Consulta-te cu partidele, consulta-te cu societatea civila, dar nu te lua nici dupa partide si nici dupa Mihalache.
Numeste un premier din afara partidelor, puternic si credibil, si pune-l sa faca un guvern cu personalitati acceptate de societatea romaneasca. Sunt multe personalitati care activeaza in societatea civila, bine pregatite pe domeniile lor si cu o imagine buna, care pot prelua portofoliile ministeriale.
Sa-si faca un program simplu, bazat pe un proiect de buget revizuit pentru la anul, cu corectarea pomenilor electorale si reorientare spre investitii, pe imbunatatirea legislatiei electorale (parca trebuiau sa fie 300 parlamentari, nu 600), pe eliminarea votului secret in parlament si pe alte lucruri care chiar se pot face pana la alegerile de la anul.
Apoi sa se duca si sa ceara votul de investitura de la Parlament.
Noi vom fi afara si sa-i puna dracul pe parlamentari sa refuze investitura.
Nu e cea mai frumoasa metoda dar cu nesimtitii nu pare sa mearga altfel.
Liebe Klaus, poti sa te iei si dupa Mihalache dar, daca iese prost, tu vei fi urmatorul fugarit si stim toti ca ai o problema cu viteza.
Dragi politicieni,
eu fac parte din acea generatie numeroasa, a decreteilor, care trebuia sa fie generatia “omului nou”, comunist, dar care a sfarsit prin a-l omori pe Ceausescu.
Dupa o copilarie ratata, petrecuta la cozi, generatia mea a iesit cu crizanteme in strada, a fost batuta si impuscata de scutieri, calcata cu camionul, fugarita cu tancul si mitraliata de armata, apoi a pus mana pe arme si a facut scut in jurul a ceea ce credea ca sunt institutiile noii democratii, platind un tribut ingrozitor de sange pentru dreptul altora de a-si umple buzunarele.
Apoi generatia mea s-a implicat in nasterea noii societati, fie ca erau partide, fie organizatii ale societatii civile.
Si a fost din nou batuta si impuscata de scutieri si armata, apoi tocata de mineri.
Cand a crezut ca lucrurile se aseaza generatia mea a inceput sa-si vada de viata ei, sa-si intemeieze familii, sa-si creasca copiii, sa-si ia 2 sau 3 joburi, credite la banci, sa plece unde vedea cu ochii pentru a castiga un ban decent ca sa-si intretina familia.
Unii au intrat in politica…..
Cert este ca lucrurile n-au mers cum ne-am dorit iar copiii nostri ne reproseaza ca n-am facut suficient si ca trebuie sa iasa ei in strada ca sa termine ce am inceput noi.
Si au dreptate…….
In 1989 am fost naivi. Cand am intrat in institutiile puterii trebuia sa-i aruncam pe geam pe toti, de la ministri pana la ultimul militian gasit acolo.
Noi am zis sa fim pasnici, sa procedam democratic iar tot acel cancer s-a regenerat rapid si a cuprins toata societatea.
Nu vom mai repeta niciodata greseala din 1989 !
Dragi politicieni,
bagati-va mintile-n cap si vedeti cum va purtati cu astia mici pentru ca daca ne intoarcem in strada ati pus-o.
Nu va faceti iluzii ca-i vom lasa sa treaca prin ce-am trecut noi pe 21 decembrie 89, cand asteptam sa vina parintii din fabrici iar ei nu apareau.
Nu va faceti iluzii ca va apara jandarmii pentru ca nu veti avea suficienti jandarmi sa va apere de noi. Noi stim cum e se traga in tine, sa-ti fluiere glontul pe la ureche, sa-ti cari pe brate prietenii sfartecati de gloante. Cei mai multi dintre ei nu stiu cum e. Ei au vazut moartea in filme, noi am privit-o in ochi.
Nu vom mai fi pasnici, civilizati sau democrati, nu vom mai avea mila.
Va vom strivi ca pe gandaci.
Era sa uit:
Nu va faceti iluzii ca veti fugi din tara, sa va bucurati de averi prin vreun paradis turistic.
Multumita voua suntem peste tot: Europa, Caraibe, Americi, Africa, Australia, Orientul Mjilociu, Japonia, pe nave de croaziera, PESTE TOT.
Va vom gasi oriunde va veti ascunde.
Bagati-va mintile-n cap !
Cristian Ganciu
Adevarat 🙂
Parlamentarii sunt demenții României,rușinea noastră și cancerul nostru!!!.duși și rupți total de noi
Bine spus , si nu esti singur..cu toate ca nu e nevoie sa mai spun asta , am inteles oarecum neutralitatea blogului pentru ca nu se poate posta pe facebook….din pacate ..la noi ..acasa ..in Romania …se poate intampla orice …..numai ce trebuie nu …din pacate ..sper sa schimbam asta , pentru binele tuturor ….ca un rezumat Poanta nu se retragea daca nu avea spatele asigurat …cu siguranta , asta de e interimar acum …nici nu il stiam si de cum i.am vazut poza ….mi-a venit un gand tremurator..alt securist …si intr-adevar mi s-au adeverit acele ganduri negre …Poanta pleaca dar alt securist ii ia locul , pana cand securistii or sa se mai amestece unde nu trebuie , ei au un rol , sa apere si sa deserveasca Romania , in ansamblu si interesele nationale nu particulare sau de partid si bineinteles interesele nationale ale altor tari decat Romania , cu siguranta ei monitorizeaza si blog-ul asta si de acum si pe noi , nu le va servi de nimic , dar sper totusi sa isi gaseasca locul , care nu e politica , ei sa vegheze ca sa avem parte de o politica si politicieni curati pentru o ROMANIE MARE SI PUTERNICA , ei nu au ce cauta sa faca politica ….
In seara asta ne-am soimanit cu jandarmii, ca „de ce nu stam in Piata Mihai Miteazu si vrem sa fim si in fata Primariei?” (unde ieri a fost totul ok desi am fost vreo 4000 iar azi doar cateva sute)
Distanta dintre piata si Primaria Craiova e destul de mare…50 de metri! 🙂
Si camerele Live Traffic Guide din piata…inchise de vreo 2 zile…hehehe!
In Pitesti cam tot asta a fost traseul si tot cam 2 mii de oameni au fost, la fel ca miercuri. Primarie, Piata Milea si retur. Nu stiu de ce v-au impiedicat….aici nimeni nu ne-a zis nimic! Poate seara asta ies mai multi ca e sfarsit de lucru…e vineri! 🙂
http://www.zf.ro/eveniment/explozie-la-o-fabrica-de-paine-din-brasov-detinuta-de-fondul-american-de-investitii-broadhurst-arafat-10-persoane-sub-daramaturi-a-fost-declarat-cod-rosu-14875871
Nu mai zic nimic, acum vazui, bagati voi conspiratii, eu sunt satul.
Si tot n-am somn…
„Fabrica Vel Pitar este deţinută de Fondul American de Investiţii Broadhurst, care operează pe piaţa românească de peste două decenii.
O parte din banii fondului aparţin unor mari universităţi americane. Broadhurst mai deţine pe piaţa românească magazine Romarta din Bucureşti, Libra Bank, Electroaparatash, UMEB Bucureşti, plus câteva zeci de mii de hectare de teren agricol„…etc, sunt informatii peste tot…insa..
…Broadhurst e detinut de New Century Holdings…adica avand „parteneri generali” pe cumnatii Geoge Rohr si Moris Tabacinic, uite-i impreuna intr-o poza mai…ehhhem..”etnica”: http://www.vosizneias.com/111303/2012/08/06/miami-sami-rohr-jewish-philanthropist-dies-at-86/
🙂 ))
Incep sa ma simt ca in cartile lui Cristian Negrea.
Politicienii nostri sunt niste idioti… si hoti si prosti.
Si ce crede ala ? Ca daca face rivolutie nu te mai curenteaza cand bagi destele in priza?
Regula de fier a oricarei revolutii: se schimba domni, fraierii raman aceiasi!!!
Și uite așa se du-se p…i de suflet și legea salarizării unice.bine,asta mă interesa pe mine
Sper sa faca ceva de Doamne-ajuta Santa-Klaus al nostru. Desi nu prezinta semne de coruptie endemica (spre deosebire de restul slehtei), dupa ultima faza cu chematul „strazii” la negocieri, dar si dupa multe alte episoade similare in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta (inclusiv aroganta cu care isi prezinta discursurile si raspunde la intrebari – aroganta e acceptabila doar daca e insotita de inteligenta), incep sa cred ca Mos Craciun e cam tamp. Speram ca letargia din timpul dezbaterilor sa fi fost doar o intamplare, dar vad ca am sperat cam degeaba…
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/C+T+Popescu+Ultimatumul+lui+Klaus+Iohannis+ori+e+prostie+ori+e+d
Ma rog, mai sper doar sa-l duca capul sa nominalizeze un premier tehnocrat competent (si, in orice caz, nu pe Predoiu) pana la anul cand poate vom avea alte optiuni politice. Sper…
Politica trebuie desfintata:)
Democratia directa ii viitoru!
Si implantat un cip fiecarui om ca sa comunice intre ei mai repede ce anume vor sa se voteze! (wink wink)
Serios? Si cati din romanii cu drept de vot stiu ce-i principiul separarii puterilor in stat, balanta comerciala sau avantajele/dezavantajele unui parlament bicameral fata de unul unicameral?
Avem vot universal, caca-m-as pe el…
Nu poti cere un test IQ si un test din istorie, ed. civica, geografie politica etc. ca sar toti „desteptii” ca nu respecti drepturile omului…
Nu stiu ce solutie rezonabila s-ar putea gasi pentru a tria votantii.
Pana dupa Marea Unire a existat la noi votul cenzitar. Au existat pareri pro si contra sa. Eu inclin sa il consider discriminatoriu si cu multe neajunsuri.
Bine, ala tria votantii dupa averi. Eu nu doresc asta. Doresc trierea lor dupa competente. Nu doresc un bac la istorie pentru fiecare persoana care doreste sa voteze, doresc un test simplu de la 10 pana la 100 de intrebari foarte simple. Scopul acestuia e in principal acela de a-i distinge pe cei ce sunt dispusi sa faca un minim de efort pentru tara lor de cei ce nici macar nu stiu in ce an a fost Revolutia…
Eu zic ca ar fi corect sa voteze cei care sunt cu taxele la zi si nu sunt asistati social sau nu au beneficiat intro anumita perioada de timp, de ajutor social o anumita perioada de timp. Si in SUA nu poti sa votezi, zicea cineva, daca nu esti la zi cu plata taxelor, si mi se pare corect sa fie asa.
Da, e o idee. Nu ma gandisem la sa ceva. Voteaza cel care prin munca sa este folositor societatii.
Lui a ref mesaje : Avem vot universal, caca-m-as pe el…
plus mes 6 noiembrie 2015 at 16:49 , 6 noiembrie 2015 at 18:32 si
6 noiembrie 2015 at 16:58
Tu prin ce esti folositor societatii? Ce te califica ptr a avea dreptul sa votezi ?! Care domenii ultraspecializate? Ce folos au ele in apararea si prosperitatea societaii in care traiesti?!
Si apropos cam ce drept de vot ar avea un studentache intretinut mancator de bursa si taietor de frunza la caini viitor absolvent de “sociologie” (pe langa ca sunt inutili sunt si un vesnic fement de dezordine socoala.. ) “comunicare” sau alte bazaconii din astea ?! Scuze dar societatea are nevoie de mai multi instalatori si electricieni decat de filozofi iar Henry Intaiul Ford nu citise filozofeala dar a schimbat lumea .. si parca nici John Moses Browning nu prea avea studii inalte (insa Browning Auto 5 s-a produs 90 de anui iar Colt 45 M 1911 .. se produce si azi !! As vrea si eu ..un 45!)
Sau si mai bine unu care plateste impozit in Strainezia cu ce drept decide el cine si cum sa ma conduca pe mine in Romania?
A… Si dreptul de vot univeral. S-a castigat la Marasti, Maresti , Oituz! Sa nu zic ce pareri am despre stiinta ta de istorie … ultraspecializatule!
A .. si da. Imi place Henlein .
Si de ani de zile zic ca barbatii care nu au stagiul miliar satisfacut ar trebui sa nu aiba drept de vot. Deci multitudinea aia de juniori “destpeti” care nu au facut rmata, care au dorit sa nu faca armata , sa fie armata profesionsita nu ar trebui sa aiba drepul sa voteze!! Cat despre aia care au “fentat” as propune emasculara totala.
Ca io stiu decat atat : In Roma cives erau ori milles ori quiretes! Sper ca intelegi termenii ..
Sgt mj (rez)
Bizonu’
Stramosii mei, doi la numar, si-au dat viata la Marasti. Stramosii dumitale, alde popa Lașkov, faceau apologia rusilor si plangeau de dorul tarului. Ailalti ai dumitale, slujeau cu credinta intr-un k&k Regiment, tot in perioada aia. Asta e una. Asa ca nu-mi vorbi mie de Marasti.
A doua: din contributiile mele (domeniul privat) si ale alor mei la buget, alde Sumanariu primeste pensie si nu crapa de foame, deoarece banii pe care i-a platit sumanariul Statului Roman s-au evaporat de multa vreme. Ce-ai facut tu sumanariule? Aaaa, ai avut o oarecare contributie la nu-s ce computer dezvoltat pe vremea impuscatului? Ce s-a ales de institutul respectiv? Dar de fabricile respective? Praf si pulbere, iar o parte din vina iti apartine si tie, sumanariule. Cat despre mine, am salvat cat am putut.
Studentul la sociologie…cine esti dumneata ca sa emiti verdicte cu privire la utilitatea sau inutilitatea acestui domeniu? Nu cumva parintii acelui student s-au spetit muncind o viata intreaga, platindu-si taxele, pentru ca odrasla lor sa aiba dreptul la educatie???
Si daca ar fi sa continui in acelasi stil, probabil ca si mancatorilor de pensie ar trebui sa le fie ridicat dreptul de vot… sau nu. Personal consider ca nu.
Cat priveste pregatirea mea, nu esti dumneata acela chemat sa iti dai cu parerea. Nu ne-am ros coatele de bancile aceleeasi facultati, acelorasi biblioteci si arhive. Spre deosebire de dumneata, nu am o pregatire superficiala (de ex. ai citit Gimbutas, dar n-ai vazut sesiunile de rapoarte arheologice, si colectiile SCIV si SCIVA, CIL si CIG, colectiile de documente romanesti, cronici romanesti si straine, colectiile Hurmuzaki, Ghibanescu, Costachescu, Codrescu, Quellen). Ai impresia ca ma impresionezi citandu-i frecvent pe Braudel sau Wallerstein? Esti capabil sa citesti in original si sa descifrezi un document romanesc de sec. XIX? Sau macar de sec. XVII, ca e ceva mai usor… Sau macar sa traduci actele publicate de sasi cu un veac in urma in colectiile Quellen? Macar stii titlul complet al colectiilor Quellen? Dar coperta lor ai vazut-o? Macar coperta… Sau sa spui tuturor celor de aici sensul termenilor kapenekas (publicat de sasi intr-un document in lb. latina) sau intelesul termenului vinateghen.
Inteleg ca te roade tare, sumanariule. Ti-am mai spus, dispretuiesc tradatorii de neam si tara si pe urmasii lor, asa ca dumneata. Probabil nu te-ai asteptat ca sa se gaseasca pe lumea asta careva capabil sa te dibuie. Stai calm, ii gasesc si pe sumanarii de la Noua Sulita.
Și dacă faci armata cu ce ești mai cîștigat?
Bizonule, vezi ca nenea John Moses Browning era fiul lui … John M Browning 🙂 care era … armurier.
Deci putem zice ca este deja traditie si John M Browning „fiul” vedea si lucra la arme pe cand altii inca se scarpinau in …
Realizarea tatalui:
https://www.youtube.com/watch?v=GxNcjRf0O0o
La ce se spune despre el la cum se comporta cand se gandea la un mecanism, isi misca mainile si degetele simuland miscarile in timp ce privea fix in spatiu, m-as arunca sa zic ca era macar putin autist (se poate zice si ca nu).
Referitor la Heinlein as zice ca este destul de disputat cat era omul de pro-nazi si cat era de antimilitarist. Cred ca i se trage mai mult de la implicarea in politica.
Infanteria stelara este scrisa cu mult mai bine decat filmele si as zice cu mult mai multa detasare decat ce este in filme iar regizorii au uitat ca scriitorul chiar a fost ofiter si credea in implicarea populatiei in politica si datoria statului de a eradica saracia.
Oricum, era destul de vizionar din moment ce el visa deja exoschelete si armuri robotizate si nu era inca anul 1960.
paragraful doi este referitor la Heinlein.
Lucica (presupun ca 74 este anul de nastere)
am priceput ca paragafu 2 era cu referire la Henlein …
1) ramane cum am zis John Moses Browning nu prea avea studii inalte. Ca era fiu de armurie – mersi nu stiam. Insa sa stii ca in epoca chiar si in SUA se puteau face studii inalte. Dar poa oi fi io cu „defect” si admir mai mult m1911 decat tratele de filozfeala (cum am zis mi-as dori unu … insa desi am vreo 15 metri de carti nu am Platon si sunt adeptu’ zisei ca un S&W este superior unui care de asi… si ca un 45 este un argument greu de „refutat”). Oricum IMB si Ford I ul sunt 2 pe care ii admir cei mai mult … (si „intelctualii” sa ma pupe! Stiu ei unde!)
2)Heinlein…. pronazist? Doar daca esti spalat pe ceier cu Scoala franckfurterilor… Heinlein era un ins mai „traditional” din anii 20 .. O epoca mai „virila” in care „barbat” insemna mai mult decat o scula sculata .. putea insemna voluntar ptr moarte! In Infanteria Stelara – o societate aflata intr-un conflict otational dar mortal in care militarizarea insemna o sansa ptr umanitate ca intreg .. Insa acelasi a scris si „Luna este o doamna curda” .. in care apare unica societate anarhista functionala macar in romane functionala) si cam libertina dpv al „moravurilor” (si chiar feminista!) . Iar in Stea Dubla este chiar „umanist”. Insa daca le citesti ramane Heinlein. Sub unele aspecte destul de apropiat de van Vogt (personaj central un barbat puernic dpv psihic, de multe ori si fizic , actionand „viril”, dispus sa se sacrifice ptr ideile sale )
Sub unele aspecte literatira SF este chiar f interesanta … Este o exacerbare a ideilor comune in epoca in care a fost scris textul ..
De fapt Heinlein e considerat de stangisti ca fiind „fascist”…nu chiar pro-nazist 🙂
Ma rog, nuante…
deci tu ai vrea un vot pe stilul Robert Henlein?
Ai dreptul sa votezi numai daca ai facut ceva pentru stat?
Puteti detalia, va rog?
pai cum apare si in ce zice Razvan si din ce scrie in roman, singurii care aveau drept de vot erau cei care serveau statul cumva si cea mai uzuala metoda era sa serveasca in armata dar daca-mi aduc aminte era si posibilitatea sa faca ceva munca sociala care nu era legata de armata (de asta nu-mi aduc aminte foarte clar).
Este o teorie mai veche care a fost inceputa cred ca de Karl Marx desi as zice ca si in Imperiui Roman era la fel de folosita in care se spunea ca cea mai mare parte din populatie nu este implicata in dezvoltarea societatii si este doar de umplutura, Marx ii numea lumpenproletariat (pe romaneste am zice: noi muncim, noi nu gandim). Bolsevicii incercau sa-i implice pe toti prin executiile planificate (se pare ca tot ideea lui Marx) si prin deportari in Siberia, astfel incat membrii familiei sa respecte/asculte macar de frica ceea ce se transmitea de catre partid si sa nu vegeteze.
Cred ca ai intins-o cam mult 🙂 dar e in spiritul „Infanteriei Stelare”…
Daca zicea de serviciul militar VOLUNTAR pe o anumita perioada de timp pentru a primi apoi drepturi electorale (de a vota si de a fi votat)…DA, intai sa lucrezi la stat (care oricum lucreaza pentru cetateni).
E ca in vechile „traditii” tribale: nu poti deveni adult (proprietar) cu drept de a lua cuvantul in Sfat daca nu treci intai printr-un „examen” prin care sa dovedesti ca nu mai esti minor/copil (proprietatea adultilor): omori un leu daca esti prin Africa, stai 3 zile si postesti in salbaticie pana iti gasesti numele (primul animal pe care il vezi) ca la amerindieni…etc…
Insa „din pacate” avem vot universal 🙂
De acord, daca ceea ce este prezentat in carte mai este imbunatatit pentru ca si acolo este descrisa o oarecare birocratie destul de inutila si contraproductiva pentru viata civila, iar pentru militarii din poveste apar inutile pierderi de vieti umane care puteau fi evitate ! Autorul de altfel subliniaza acest aspect al adaptabilitatii aparatului birocratic parazit cam la toate formele de democratie sau dictatura …
Este clar ca pe aceasta tema trebuie citita cartea ca sa se poata discuta si cred ca merita pana la urma un astfel de exercitiu democratic !
votul universal este dat prea simplu.
Nu zic ca nu trebuie dat ci ca trebuie facut o educatie a omului atunci cand i se da o asemenea raspundere.
La noi s-a dat dreptul si pe urma producatorii de mici si sarmale au facut profit pentru ca atat costa votul.
Asta cu intrebarile nu merge. Eu de pilda, desi sunt supraspecializat in cateva domenii foarte inguste ale istoriografiei, este posibil sa dau gres daca as fi intrebat ceva de prin manualele de scoala, ma refer la ce de istorie. Memoria joaca feste oricui. Nefiind profesor, nu sunt interesat de programa scolara.
Ce naiba, prin manuale erau pe vremuri informatii, sa zicem, despre Ramses al II-lea; aveti impresia ca mai stiu acum ceva despre acest faraon, asta in conditiile in care in facultate am avut drept subiect la examen Regatul Nou egiptean.
Asa-i, sint niste dobitoci; vor o schimbare, dar sa fie tot cu ei! Si sint PREA PROSTI sa priceapa ca, atunci cind politica se face IN STRADA, parlamentul NU MAI CONTEAZA!
Dar despre cine vorbim?! PSD si-a trimis la discutii cu Iohannis „la crème de la crème”: un condamnat pentru influentarea voturilor, un ciocanar, pe Abramburica-Microsoft si pe coana’ saptispejce – aia de zicea la alegeri ca ‘ai de n-au copii nu-s oamini’…
Sa nu zic de liberali – cu bleaga, alinuta-enel si Quintus…
Nici in al doisprezecelea ceas nu inteleg ca li s-a scurs timpul si ca orice pas gresit ii duce spre gard, unde vor fi striviti ca niste ciini!
Vorba lui ‘alba-ca zapada’ – ‘Se ridica Iohannis la inaltimea momentului?’
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20561330-ridica-iohannis-inaltimea-momentului.htm
Sa nu-i uitam pe cei ce trag sforile in spatele politicienilor. Si sunt multi, chiar f multi … stat securisto-politienesc.
Bine scris articolul.Deci ce vom face pina la urma??.EI tot nu inteleg, si tot o aburesc, : cine guverneaza tara, avem nevoie de stabilitate, vai nu am votat bugetu, adica nu exista „farul, lumina conducatoare”.Sistemul asta cretin , culmea functioneaza SINGUR!!!…e o masina care nu are nevoie de inalta lor supervizare….vai se prabuseste tara….spun ei.FALS>.
Deci sa revin.Dam foc la CASA DE NEBUNI?????? IN ULTIMA INSTANTA?
Cum a condus pontacu prin ordonante de urgenta, asa poate face si noul govern de tehnocrati nepatati, apolitici fara probleme 4-6 luni…pina la noile alegeri.FARA NICI UN PARLAMENTAR!!!!! CLADIREA GOALA…. !!!!.
„Multumita voua suntem peste tot”.Are dreptate autorul.
„Noi vom fi afara si sa-i puna dracul pe parlamentari sa refuze investitura”.D-le Cristian Ganciu,credeti-ma ca pentru ei,o singura miruitura.face mai mult decat un cordon de scutieri.Asa ca la inceput,toti o sa fie de acord cu noul Guvern.Apoi o sa-l sape,o sa-l darame.Pentru ca se pricep la asa ceva si pentru ca ei nu sunt acolo pentru un „amarat” de salariu de parlamentar sau o „bagatela” de pensie speciala.Ei sunt acolo ca sa se „realizeze”.
Eu raman la parerea ca,daca nu putem scapa de indivizi,trebuie sa inasprim legile.Sa-i determinam sa faca legile in asa fel incat sa nu mai fure.Sunt cam idealist in privinta asta,recunosc.
Stiti unde se va face cu adevarat diferenta? La urmatoarele alegeri. Si ei stiu asta. Vor avea grija mai mult ca niciodata ca aparatul organizatoric din teritoriu sa isi faca datoria. Ei au propria interpretare a aceea ce a spus Blaga: „Vesnicia socialismului s-a nascut la tara”. Ei sunt organizati, noi inca nu, dar ar fi momentul sa aratam ca bagajul de greseli facute in 25 de ani ne va ajuta sa o facem. Ar fi pacat daca tot am ajuns in strada, sa lasam din nou sa ne fie manipulata nemultumirea.
Hm .. Vasile Blaga „preacinstitul” vames s0-a nascut si el la sat – Petrileni.
Ba cvhiar si Lucina Blanga – poertul si filozofu – la Lancram. Tot sat.
Copilo, pune-ţi mânile pe genunchii mei.
Eu cred că veşnicia s-a născut la sat.
Aici orice gând e mai încet,
şi inima-ţi zvâcneşte mai rar,
ca şi cum nu ţi-ar bate în piept,
ci adânc în pământ undeva.
Aici se vindecă setea de mântuire
şi dacă ţi-ai sângerat picioarele
te aşezi pe un podmol de lut.
Nu stiu und eai vazut tu „vesnicia socialimsului” . Dar asta ne arata ca cam care este nivel tau (a-)cultural
Si tu deja esti manipulat!
Herr Bizoane, pana sa imi faci dumitale evaluarea culturala (pe care poate as accepta-o daca te-ai stradui sa folosesti corect ortografia limbii romane), imi regret ironia unei fraze celebre (Blaga, fie’i tarana usoara, fiind la randul lui o victima a socialismului). Si da, uite ca ai dreptate, am fost indus in eroare crezand ca am de-a face cu oameni titrati pe forumul acesta. Si scuzata-mi fie intrebarea: ai lucrat/lucrezi si in comert de te repezi asa in a pune etichete?
Mistocareli din astea am mai citit .. se numeau „democratice” si datau de prin anii 50. Cand Blaga era inerzis ..
parlamentul actual a fost o piedica constanta in dezcoltarea si modernizarea romaniei.idioti sinistri ca nicolicea,calimente,etc. nu se vor schimba niciodata de dragul nostru,trebuiesc eliminati cu forta.pentru inceput aplicarea referendumului vis a vis de numarul de parlamentari.aceasta organizatie criminala trebuie sa intelelega ca au fost trimisi acolo de adevarata si singura putere veritabila a tarii,poporul.
Punctul 8 de la timisoara e inca actual plus salariu european 20euro pe ora ca au carat destul multinationalele in 25 de ani si impozit frate la ele si legi draconice pt corupție sistem chinez glontu
20e pe ora? tu stii ce spui?
Da stiu muncesc afara si fac raportul pret salariu preturile sint cam echivalente salariile de 10ori mai mici .fa mercurialul si o sa vezi da salariu 300 de euro in loc de 3000.daia am emigrat toți.
Eu nu stiu ce lucrezi tu afara dar stiu destui de multi care lucreaza in Germania pe salarul minim neimpozitabil de 400de euro pe jumatate de norma.
3000?
Intre 1300 si 1600 de euro este salarul la un muncitor!
Cu 3000 te apropii masiv de ingineri.
Ce zici de Scotia la 1000 lire pe luna pentru muncitori?
In acest moment legea lustratiei este deja depasita.Am fi avut nevoie de aceasta lege, imediat, in ianuarie 1990 insa partea proasta pentru noi este ca pana in decembrie 1989, marea majoritate a oamenilor educati si foarte bine pregatiti profesional din aceasta tara, ca sa poata promova profesional, au fost determinati sa adere la PCR.Nu la fel au stat lucrurile in Polonia sau Cehoslovacia care a avut astfel o rezerva de cadre foarte bine educata si pregatita profesional care a putut astfel sa ocupe locurile libere lasate de cei inregimentati politic in partidele comuniste sau in cazul RFG care a demis aproape tot personalul bugetar din fosta DDR si a adus cadre noi, nascute, crescute si educate exclusiv in RFG, avand o mentalitate pura RFG-ista.Din aceste motive la noi legea lustratiei nu a putut fi pusa in aplicare.Din lipsa de oameni educati si foarte bine pregatiti profesional care sa ocupe locurile lasate liber de fostii PCR-isti.
Hi-hi-ho ….
Cam la fel faceau si aia de pe Criticatac acum cativa ani (proestele de iarna din strada) :”REVOLTA! Nu mai vrem!!”
Ins aua avut ceva dificultatai cand I-ma intrebta CE VOR . Adica cum vor sa ajunga ;a ce pretind ei ca vor … Unica explictaie “inteligenta” a fost ca pana acum a fots “capitalism de stat” inclusiv si in URSS …
Ma! Io sunt sergent majur. Tabla si juma. Asa ca explicati-mi sei mei asa ca sa pot explica si eu plontonului PTR CE si CUM … (adica de ce trebuie ocupata biuta si lichidata metralera in loc sa ocolim la 2 km prin stuf?)
Deci voi vreti ce?!
Premier tehnocrat. Ei nu zau.. PE CINE?! Pe Croitoru de la BNR sau pe doctorul Enescu de la Grigiore Alexandrescu ? Ca ambii sunt priceputi. Sau cumva pe Aliniuzta Lippidi ?! Un procuror sau un judecator? (oricum este cu 5 ordine peste Neamtzu ..)
un premier din afara partidelor, puternic si credibil, si pune-l sa faca un guvern cu personalitati acceptate de societatea romaneasca. Sunt multe personalitati care activeaza in societatea civila, bine pregatite pe domeniile lor si cu o imagine buna, care pot prelua portofoliile ministeriale Aveti cumva un nume? Sau duopa ce Kaiser Klaus la desemna veti incepe obiectiile ca de ce ala si nu alalt?
Si ca care ar fi acele multe “personalitati care activeaza in societatea civila”? Cumva Alexandru Cumpanasu cel sponsorizat de … MAI ?! Vreo anticorupta de la Candole Parteners (firma ceha de loby)
Inca ceva – suntei sigur ca ala s-ar vrea ministri? Ca doi fosti colegi au strans vreo 10.000 de semnaturi ca ministrul sporturilor sa fie Cristian Topescu (era in iarna 90) .. insa Tpoescu a zis mersi fumos, e foparte dragut dar eu nu vreau sa fiu ministru (unu dintre cei 2 a avut un soc psihic carea necesitata vreo 3 luni de internare.. Pacat de le era baiat simpatic .. inaimte)
Sau mai bine – suntei sigur cva “civicu” nu targae sforile ca se doreste si el acolo macar subsecretar de stat insa nu ar fi ales nici ca presedinte de scara?!
Si mai imi place asta Sa-si faca un program simplu, bazat pe un proiect de buget revizuit pentru la anul, cu corectarea pomenilor electorale si reorientare spre investitii, pe imbunatatirea legislatiei electorale Hm …
Hm … dspre care proect de buget vorbeste asta? Proiectul inca se face …
Apropos corectarea pomenilor electiorale – cu TVA cum stam? Da cu facilitatile acordate mediului de afaceri? Ceva reduceri de la sanatate nu ar fi bune? Mai ales din salariole medicilor si asistentilor – ca deh este o “ocupatie vocationala” si daca aia vor neaprat sa faca medicina (de ex sa aiba hrija de arsi) pot sa o faca si pe gratis , nu?!
Si investitii – care investitii? Terneuri de fotbal in panta?! Sau reabilitarea retelei de distributie a agentului termic ?!
Naiv sau ce?
Si cestia cu legea electorala – nu tine de guvern ci de legislativ. Asta findca tot pe aici unu ce semneaza a minuscul scrie Avem vot universal, caca-m-as pe el… ca raspuns la parerea ca “cati din romanii cu drept de vot stiu ce-i principiul separarii puterilor in stat, balanta comerciala sau avantajele/dezavantajele unui parlament bicameral fata de unul unicameral?” Ca sigur ca Ganciu nu isi bate capul nici cu “principiul separarii puterilor” nici cu competenta materiala iar Marcian nici el (sau nu reuseste sa citeasca ce a scris Ganciu!)
Oricum un lucru este clar : Strada cere da nu prea stice vrea. Strada de obicei se multumeste un cap oaresicare. Insa este incapabila sa puna un cur pe un jilt. Asa a fost asa va ramane!!
Si sa ceri “ceva” este o prostie .. (de ex cand te duci la vrasma nu zici d-ami ceva ci zici : “o votca, 3 mici si o bere!” Dar si mai sanatos este sa acici ce fel de votca si care bere.. ca al;tfle te potcoveste cu alea scumpe …). Sa zici “da-mi ceva sa imi placa si mie” e si mai gresit…
Ca o concluzie – daca nu stiti pe “cine” vreti .. discutia devine ridicola. Va iesi ca “ei” . Daca nu stiti “ce” vreti (cai, metode, optiuni*) vor face ce vor “ei”
A da … imi place cestia “Multumita voua suntem peste tot ………..
Va vom gasi oriunde va veti ascunde.”
Deocamdata aia de la Monte Carlo nu se ascund .. insa autorul uita ca daca cari tava pe nave de croaziera vezi zioce “sarut mana “ ptr bacsisul pe care ti-l lasa…
A da.. Poa unii dpresc sa repete “succesul” Maidanului.
Nu uitati – Crimeea!!!
Nu mai continui – v-am enervat destul.
* de ex daca vreti Stat minimal si sa nu isi bage statu nasu in afaceri si ca profitu scuza orice .. ei bine asta inseamna ca Colectiv!
Nu ne-ai enervat destul.Daca se doreste, se gansesc solutii.Atat in tara cat si mai ales afara, in occident sunt destui oameni de bine, cu o reputatie morala foarte buna si foarte bine pregatiti profesional care pot fi atrasi sa intre in viata politica a tarii, daca sunt lasati sa faca ce trebuie pentru tara, asa cum vad ei lucrurile datorita experientei de viata din occident.
Solutiile sa le gaseasca altii. Exact dupa tipicul -„comitetul va ” . Poa esti prea tar … „inainte” cand se „trasau” sarcini …. in mod neoficial erau 2 tipuri de saarcini
– alea de care raspundea tovu X sau tova W (si care se cam executau)
– alea de care raspundea „comitetul” si care se stia ca sunt doar de forma..
Asa si tu „daca se doreste”
Bun gasteste tu o solutie!
Am terminat liceul in anii 1980 si fata de unii, inclusiv fata de tine, sunt mai tanar.
Pe dumneavoastră oricum nu vă interesează soluţiile, nici nu le doriţi. De fapt, pentru mine sînteţi un paradox. Pe de o parte vă mîndriţi cu strămoșii anticomuniști și pe de altă parte sînteţi un admirator și susţinător al lui Ion Iliescu.
Iliescu ca si politician a fost beton.
Dar nu pentru noi…
Daaa? În ce sens a fost politician și în ce sens a fost beton. De fapt ce înseamnă politician? Iliescu a fost și este un activist de partid comunist. El a acționat exact așa cum era de așteptat de la un activist comunist. Nimic special în asta. Școala aia de la Moscova pentru așa ceva l-a pregătit.
Iliescu nu a fost beton. A avut un „spate” beton.
Iliescu e exponentul celor care au dat loviturara de stat de atunci (Rusi) si a beneficiat de suportul lor logistic in toate momentele cheie /riscante ulterioare. Iliescu nu a realizat ce a realizat de unul singur, el a reprezentat un intreg sistem de informatii.
Cu ajutorul lor si a serviciilor tradatoare a reusit sa infaptuiasca toate „marile victorii”
* revolutia, destructurarea directiei anti-kgb in practica a oricarui serviciu neinfiltrat inca. vezi ca exemplu https://www.youtube.com/watch?v=yX9yaAc4Of4 Cine e tipul „din umbra” care dicteaza ?
* distrugerea partidelor istorice care la acea vreme aveau o sansa serioada. prin manipulare (vin mosierii) /intimidare/infiltrare si in cele din urma forta bruta, mineriade cand metodele soft nu au mai fost destul.
* trecerea economiei din patrimoniu public in cel privat sub masca privatizarii cu bani luati tot de la stat (bancorex). Evident baietii cu ochi albastri aveau cu totul si cu totul alte calitati decat „economia de piata” motiv pentru care toata industria a ajuns la fiare vechi iar romanii la capsuni in Spania. Impartirea restului economiei intre vestici si rusi (probabil ca spaga)
A avut cumva Iniescu alte realizari ca politician ? As vrea sa le aud …
PS: Nu neg, e posibil sa existe si o parte buna la Iliescu. Cam neclara inca dar: relatiile cu URSS-ul lui Gorbaciov fiind in aer (Iliescu fiind considerat neocomunist chiar si de Rusi la acea vreme) iar pe vremea lui Boris, Rusia avand alte probleme mai mari decat Romania … undeva s-a schimbat macazu’ si s-a dorit integrare europeana. Oricum in afara oricarui bloc economico-miliar a fi ajuns de mult ca Iugoslavia. Cert e ca, cumva, am ajuns in Nato si UE. La presiunile SUA evident dar am ajuns … Acum, sub ce influente, negocieri, care au fost planurile initiale ale lui Ilici, cat a fost marja de alegere a celor din Ro si cat s-a decis in afara aceasta miscare … e greu de spus.
Dar asa, ca parere personala as spune ca ZERO. SUA a decis ca poate sa faca niste pasi spre Rusia fara riscuri, a anuntat UE sa se pregateasca de noi membri, pe Iliescu ca tre sa schimbe macazul sau macazul il va schimba pe el … si asta a a fost. Nu vad Romania (in genunchi) a anilor 90′ sa influenteze cu 1mm decizia vestului in acest sens. Asa cum nu vad cum clica politica de atunci (lipsita de protectia de la kremlin) sa poata sa comenteze o astefel de decizie venita din exterior …
Din punct de vedere moral, intre actualele partide parlamentare nu este nicio diferenta.Ca PSD si PNL(la pachet cu PDL)s-au concurat in nemernicii si ticalosii, este foarte adevarat.
Cu PNL la guvernare nu se schimba nimic in bine pentru aceasta tara.Johannis a fost candidatul PNL pentru functia de presedinte a Romaniei si este inconjurat de consilieri PNL, unii dintre ei traseisti politici, arivisti, fripturisti si oportunisti, in genul lui Mihalache, asa ca nu va faceti iluzii, va face tot posibilul sa faca cat mai mult jocul PNL care este o alta Marie cu aceeasi palarie.
Pentru binele tarii ar trebui ca pana anul viitor sa avem un guvern format exclusiv din tehnocrati care sa pregateasca viitoarele alegeri care ar fi bine sa aiba loc simultan cu cele locale, pentru a face economie de bani iar pana atunci pe piata politica romaneasca ar putea sa apara si alte partide politice formate din oameni care pana acum nu au fost implicati in viata politica a tarii, respectiv nu au fost inregimentati politic.
Nicolicea este un arivist si un pervers politic care prospera in actualul contest politico-social.Asemenea indivizi ar trebui sa dispara cel putin din viata politica parlamentara daca nu se poate evita prezenta lor in cadrul unor formatiuni politice.De la un asemenea individ te poti astepta doar de la nemernicii.
Este foarte clar ca avem nevoie de o alta clasa politica si de reguli noi in viata politica si legislativa a tarii.Degeaba avem oameni noi in viata politica daca nu schimbam si regulile politice si legislative pentru ca cu toata bunavointa lor acesti oameni vor fi obligati la inactiune de aceste proceduri birocratice si ineficiente daca nu vor sa comita fapte penale.
„Numeste un premier din afara partidelor, puternic si credibil…”
ehe, am ras! cand Romania va avea un Walesa sau Havel, atunci da…pana atunci nu-l vad pe ala puternic si credibil si independent.
cre’ ca se uita esenta…si anume Constitutia…asta trebuie schimbata din radacini, asta ne-a adus in acest punct, o Constitutie chioara, bleaga si oloaga mosita de niste unii precum iliescu, constantinescu, nastase si altii ca ei.
o Constitutie care stabileste clar separatia puterilor in stat, tipul de guvernamant, cate camere are parlamentul, cati parlamentari sa fie, interzicerea migratiei politice, puterea referendumului (vezi elvetia), limitarea numarului de mandate in adm publica si locala, raspunderea ministeriala (vezi islanda), alegeri partiale ca in sua, pct 8 de la timisoara (mai actual ca oricand), meritocratie si lista ramane deschisa.
asta cu facem o lista si propunem pe unii despre care credem noi ca sunt buni e fix pix.
Binenteles ca avem nevoie de o noua constitutie.Personal m-as inspira cat mai mult inclusiv din constitutia SUA sau cea elvetiana.Intrucat poporul roman vrea sa isi voteze presedintele si are pretentii ca acesta sa conduca efectiv tara, ar trebui sa fim republica prezidentiala, iar eu as merge aici pe modul SUA.Nu trebuie sa se inventeze roata.Ea deja este inventata insa trebuie doar vointa ca sa fie preluata si implementata si la noi.
Sunt de acord cu multe din punctele tale de vedere, dar nu cred ca o schimbare de Constitutie sau importul unor institutii noi ar rezolva probleme care izvorasc din modul in care se stabilesc relatiile politice, de interese personale sau de grup, in aceasta tara. Nu avem acea cultura care le permite anumitor tari vestice sa aiba institutii functionale, responsabilitate politica si un minim de coruptie fara prea mari eforturi generale. Existenta indivizilor in aceasta tara, sau a unor clase sociale, care ar prefera un asemenea sistem si care s-ar adapta la el fara sa il submineze ne distrage atentia de la faptul ca, per ansamblu, astfel de solutii nu vor da rezultate la fel de bune in tara noastra. Nu stiud e unde ni se trage – de la hazardul moral al sistemului instituit de comunisti sau de la trasaturile sistemelor noastre politice, inclusiv feudalismul tarziu. Nu am avut, ca englezii sau ca olandezii, capitalism pre-industrial, o clasa ampla de fermieri si artizani liberi care sa capete drepturi politice si libertati aproape sacre in decursul a sute de ani. Noi ne-am modernizat tarziu si, in anumite privinte, incomplet, dupa care dezvoltarea noastra politica a sistat, chiar daca cea economica a continuat. Este o carte noua, “Modernitatea românească”, de Lazăr Vlasceanu şi Marian-Gabriel Hancean, care are niste idei interesante legate de cum ne potrivim noi in lumea moderna europeana.
Se discuta in comentariile la un articole pe acest site ca modelul de lupta impotriva coruptiei nu este Suedia, pentru ca ei nu au avut niciodata asa ceva si sunt victime sigure in fata coruptiei aduse de imigranti, ci italia sau Romania, care chiar se confrunta cu astfel de probleme. Tot asa, orice import politic se va lovi de diferentele culturale sau de realitatile dinamicii politice din tara respectiva – ganditi-va ca Constitutia Chinei garanteaza numeroase drepturi personale si politice care nu exista in practica.
Oricum, SUA este cel mai prost model pt noi, pt ca este, in primul rand, un stat federal, in care statele, desi isi retin anumite atribute ale suveranitatii, au un licurici federal deasupra care a tot dobandit puteri si a centralizat tot mai multe functii. Practic, nici macar SUA nu mai este, din punct de vedere politic, ce era odata ca model de libertate. L-am analizat si eu, am citit Federalistul si scrierile americane, iar impulsul american recent de raspandire a democratiei liberale este o abatere SF de la gandirea lor originala. John Adams spunea ca „Our Constitution was made only for a moral and religious people. It is wholly inadequate to the government of any other”. Si ce este nescris acolo este ca se refera la cultele protestante si intelegerea anglo-saxona a moralitatii libertatilor individuale si a puterii politice. John Jay a spus ca „Providence has been pleased to give this one connected country to one united people—a people descended from the same ancestors, speaking the same language, professing the same religion, attached to the same principles of government, very similar in their manners and customs … „. Ultimele parti sunt cele mai importante.
Vreau sa iti atrag atentia si asupra acestui articol, care prezinta un eseu al unui rus, Nikolai Trubetzkoy, care argumenteaza esecul aproape inevitabil al incercarii de impunere a modelelor politice si institutiile vestice in alte culturi decat cele care le-au produs.
http://www.unz.com/akarlin/struggle-europe-mankind/
Discuta si rezultatele acestor eforturi, cum ar fi perioade inevitabile de stagnare politica si economica, o criza a identitatii si increderii nationale etc. Autorul scria in anii 1920 si analiza in acest mod modernizarea de sub Petru cel Mare si Revolutia Bolsevica, dar poate fi aplicat si la liberalizarea esuata a Rusiei in anii 1990 si ce a rezultat.
Romanii nu sunt rusi, suntem mai apropiati de europenii de vest si avem si avantajul traditiei expunerii elitelor noastre la ideile respective, dar tot am intampina dificultati in emularea sistemelor lor. Pana la urma, sunt destul diferente intre englezi si francezi incat sa acceptam ca si sistemele politice vestice se afla pe un spectru al centralizarii/descentralizarii sau liberalism/dirijism etc si am putea spera ca Romania sa isi dezvolte institutii adaptate la cultura proprie. Intuitia imi spune ca romanii prefera sa vada leadership personal, nu institutional, si ne-ar fi mai usor sa responsabilizam mediul politic si guvernanii tarii daca am investi persoanele respective cu suficienta putere incat sa le putem atribui clar meritul sau vina pentru ce se intampla in guvern. De asemenea, institutiile impersonale si birocratice determina crearea de fiefuri si baronii ascunse privirilor noastre, iar criticile pica, in mod eronat, pe institutia respectiva, fara sa ii tinteasca pe cei vinovati pentru proasta sa functionare (care ar putea fi doar o minoritate a a ngajatilor, directorilor etc, dar suficienti cat sa strice totul).
De aceea, si eu as prefera sa avem o republica prezidentiala puternica, vot parlamentar desecretizat, transparenta cat mai mare a activitatilor parlamentarilor si institutiilor (insemnand inclusiv mijloace de diseminare a informatiilor sau de sistematizare a lor, ca sa nu fim ingropati in detalii inutile), mijloace agresive de pedepsire sau descurajare a coruptilor (gen o agentie sub DNA pentru confiscare a averilor, chiar si cu riscul unor viitoare nedreptati sau abuzuri). Mi se pare ca descentralizarea ar fi un lucru bun pt comunitati si cetateni, daca am avea un grad mai ridicat de angajare politica a acestora si daca nu ar fi aproape garantat ca ar crea fiefuri si coruptie la un nivel mai ridicat decat in alte locuri, cu o presa locala mai puternica. Deci, momentan, as fi impotriva descentralizarii puternice a aparatului de stat. Ma rog, pot fi discutate multe, dar trebuie sa fim realisti in privinta a ceea ce se poate realiza.
Ca sa dau un exemplu, cultura familiala si de clan a chinezilor este atat de puternica, incat ei trebuie sa ii impuste pe cei pe care vor sa ii faca exemplu si nici asa nu descurajeaza cum trebuie pe corupti, dar este un inceput bun. Ei au o vorba: sugrumi gaina ca sa sperii maimutele.
Oricum, asta nu inseamna ca romanii nu ar putea sa aiba o tara mai avansata tehnologic si economic, cu un nivel de trai mai ridicat si un grad sporit de competenta in derularea procesului de guvernanta. Dar nu vom fi niciodata Suedia, si nici Suedia nu va mai fi Suedia pentru foarte mult timp.
Ce sa facem Cosmine. Dupa un an de zile n-ati venit cu un singur om nou ci tot cu mortaciunile care ne otravesc viata de atatia ani.
Sa faci guvern cu Predoiu care se facea pres la Hrebe pentru sprijin parlamentar? Cu Raluca Turcan? Cu Boagiu? Cu Alinutza Electrica?
Daca vroiati sa mai credem in voi trebuia sa va miscati curul pana acum si sa veniti cu ceva credibil, nu cu clovnii astia si cu programul vostru politic de cacat.
ce zic io si ce intelegi tu…dar de unde nu e, nici dzeu nu cere.
hai pa!
Atitudine tipica de politruc: incompetent, superficial, obraznic.
De asta va si iubim asa de tare ………….
Ai mirosit politrucul?
Ce am citit eu printre randuri: multumiti-va cu ce aveti (adica indivizii pe care ni-i furnizeaza partidele), nu visati la Valesa sau Havel; va aburim noi cu schimbarea constipatiei, cu dezbateri la tembelizor…
Cred ca ai dreptate.
@ a
Ei nu-si dau seama ca-i citim ca pe niste carti deschise.
Intre 1996-2007 am activat in partide si am intalnit toate speciile posibile de politruci.
Se scrie Dumnezeu. Adica cu majuscula.
Si cum crezi tu ca se schimba Constitutia, cu aceeasi oameni care nu au schimbat-o pana acum? f’off.
Nu au schimbat-o fiindca actuala constitutie le satisface interesele lor personale.Pentru acesti indivizi tara si poporul nu reprezinta decat sursa care contrubuie la satisfacerea intereselor lor personale, de regula doar meschine.
Foarte corect.Doar naivii si retardatii mai cred in acesti oameni ca vor scoate tara asta din mocirla morala, economica, sociala si politica in care tot ei au adus-o.
SUA este pe buna dreptate alaturi de protestatari.
,,Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, îi încurajează pe români „să rămână implicaţi în procesul civic” şi aşteaptă să colaboreze pe proiectele comune cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu, şi cu Guvernul interimar.”
http://www.capital.ro/revista-presei-internationale-mesajul-sua-pentru-romanii-iesiti-in-strada.html
Cu oameni educati si foarte bine pregatiti profesional, moralisti, neimplicati in viata politica si cu suportul tehnic al SUA, dispusa de foarte mult timp sa consilieze guvernul Romaniei insa ignorata pe cat posibil de politicienii nostrii, se pot face lucruri foarte bune pentru tara asta.
Sigur ca le e frica, ca doar de asta stiu….de frica! Precum animalele! E o sansa rara pe care o avem. Mamaliga explodeaza greu dar si cand o face….. Important este ca daca sistemul se va schimba intr-adevar, sa nu se intamle ca dupa 1989, atunci cand au venit lupii tineri ai comunismului, cadrele II si III….astia de ne nenorocesc de 26 de ani! Nu mai trebuie ca nimeni sa ne ‘fure’ revolutia, revolta, nemultumirea si sa o ghideze in avantajul lor meschin! Este imperios necesar ca Punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara, modificat si reviziut, sa fie ‘BIBLIA” noii oranduiri cetatenesti post revolte! Altfel riscam sa rescriem istoria si sa cadem in aceeasi capcana de acum 26 de ani, pe care ne-a intins-o Iliescu si ai lui!
Cum ar fi ca Punctul 8 sa sune cam asa:
-Se interzice celor care au ocupat din 21 decembrie 1989 si pana astazi posturi publice de conducere in administratia publica locala si centrala, sa mai ocupe un semenea post pe viata de acum incolo. Ei trebuiesc retrasi definitiv din viata publica si politica, asigurandu-se concomitent cercetarea de catra DNA, in termenii legii si a prezumtiei de nevinovatie, a tuturor actorilor si actelor suspecte de coruptie care au condus la devalizarea economiei tari in acesti 26 de ani.
-Se reintroduce in codul penal articolul referitor la Devalizarea economiei nationale, retras de guvernul Tariceanu cu votul unanim al tuturor partidelor politice de la acea vreme.
_Se interzice ca toti cei care au facut parte din-trun partid politic sa mai candideze la o functie publica timp de 5 ani sau sa fie numiti timp de 8 ani intr-un post de conducere in institutii publice.
-Faptele care se refera la savarsirea de infractiuni de coruptie, trafic de influenta si devalizarea economiei nationale, tradare nationala si crima nu se prescriu.
– E.T.C. 🙂
Cred ca ar fi cazul sa ne miscam fundurile cu mai mult talent, sa ne implicam si noi mai activ. Sunt destui oameni capabili pe astfel de site-uri, mai ales aici…oameni patrioti. Nu cred ca este suficient doar sa protestam in piete publice. Eu am fost prezent seara de seara de cand au inceput aceste manifestari, insa cred cu tarie ca nu este suficient. Si daca am pierdut si trenul asta ultim, am mai pierdut o generatie!
Am vazut un copil(13-14 ani) care era de-a dreptul furios si trist in acelasi timp, care avea o foaie pe care scria cu litere de-a schioapa….’Din cauza voastra MAMA pleaca!’ Efectiv mi-a muitat sufletul! Privirea lui era glaciara! 🙁 Cred ca ar putea sa fie o buna poza pentru acest articol, se potriveste de minune! Am observat numai si numai tineri la proteste, elevi si stusenti,,,profesori tineri.
@GeorgeGMT,
Daca ai placerea da-mi un mail ceva sa pot trimite poza! Este o imagine edificatoare a nemultumirii COLECTIVe.
Ar fi grozav ca si cei care au fost membri de partid sa nu mai poata activa in viata politica sau institutiile statului.Majoritatea dintre acestia s-au pensionat insa mai sunt destui care activeaza inca in institutiile statului cu efect nociv pentru buna desfasurare a activitatii si a lucratorilor din subordine.
”Se interzice celor care au ocupat din 21 decembrie 1989 si pana astazi posturi publice de conducere in administratia publica locala si centrala, sa mai ocupe un semenea post pe viata de acum incolo„
Excelent!
Monica Macovei se pune?!
pe bune?
@Marius,
Lasa-l…..e un caz pierdut!
DA, se pune.
Bine spus dar nu perfect , as merge mai departe si asi extinde masurile prohibitive la 20 de ani sau chiar pe viata , in loc de 5 sau 8 ani , si la fel as extinde masurile respective la rudele de orice grad …acum nu toti sunt la fel …nu in totalitate ..dar sa nu uitam ca ce naste din pisica tot soareci mananca ….deci nici rude si de asemenea sa nu fi fost pe ordinul de plata al securitatzi niciunui stat … sa li se faca un test psihotehnic tuturor inainte de ocuparea oricarei functii publice si de asemenea eliminarea dietelor , ajutoarelor pentru locuinta si masinii de serviciu pentru orice angajat public , or sa spuna ca unii sunt din provincie si statul (poporul trebuie sa plateasca …..sa nu uitam ca oricare e in politica si mai ales parlamentar (politica la nivel )nu a ajuns acolo de sarac ce e si cu siguranta are cel putin o garsoniera in Bucuresti si masina de lux ….niciunul nu sta la cort sau a ajuns parlamentar calare pe magar …deci sa le foloseasca ….nu de la stat ..daca nu vrea ..sa stea acasa ,dar nu si in politica …si apoi …coloane oficiale , escorta …pentru ce mai oameni …un bun politician…bun pentru cauza si poporul lui nu are nici o frica de propriul popor ..nimeni nu ar avea nimic impotriva lui , sa-i faca vreun rau daca el isi face treaba cum trebuie si la o adica …stiind-ul om bun si eficient…poporul l-ar apara de orice amenintare …..si pentru cei care cred ca nu stim ce vrem …poate ca nu ne exprimam in termeni prea clari dar stim ce vrem ….si e cu totul diferit fata de ce avem …dar din pacate , cum s-a mai spus , in timp ce noi ne obosim prin piete sau pe bloguri …stati fara grija ca partidele si cei interesati , altii decat poporul , deja au planurile facute , ca apar alte partide , cu siguranta ca cei interesati vor pune acolo reprezentantii intereselor lor , ni se va prezenta o noua alternativa , o noua Romanie , dar in fond aceeasi Marie cu alta palarie ….si eu tot ma rog …poate ..poate o minune ….desi mai degraba ..spermata dar speri degeba …
De ce mama dra….. la liceu nu se învaţă: Constituţia, dreptul civil, dreptul penal şi alte materii necesare şi obligatorii pentru o viaţă decentă?
În schimb se predă tot felul de materii de facultate care nu+i sunt de trebuinţă omului de rînd.
Răspunsul este unul singur – să fie poporul prost şi să ne voteze odată la 4 ani.
Când s-a votat pentru 300 parlamentari de ce nu s-a pus în aplicare? Toţi care au foat la putere de atuci în coace ar trebui judecaţi şi condamnaţi pentru trădare, în frunte cu Băsescu, Boc, Ponta, Oprea etc şi terminand cu ultimul membru al parlamentului care n-a scos o vorbă în 4 ani de mandat.
Noi i-am investit să facă ce votăm dar din păcate degeaba spui dacă nu urmăreşti si să se facă. Noi suntem vinovaţi că nu i-am urcat mai devreme în ţeapa cu cartof de la sala palatului.
Acum poate avem şi noi sânge în instalaţie şi să facem treaba până la capăt.
Erata – se predau în loc de se predă
Subscriu.Ar fi un castig daca la scoala s-ar invata notiuni elementare de drept civil, penal, procesual penal si civil, constitutional si comercial sa fie constient fiecare in ce lume traieste si dupa ce reguli functioneaza societatea in care traieste.Este prea mult pentru unii materia predata dupa tematica din facultatile de drept insa notiunile elementare ar fi ok.
Hm … ai idee ce este aia Teoria Generala a Obligatiilor ?!
Super articol.
Nimeni nu ii poate apara; politia isi pierde oameni din cauza grandomaniei lor, jandarmeria si armata sunt umilite constant de zeci de ani. Ei sunt cei care ii urasc cel mai mult si doar demnitatea si onoarea ii tine sa nu ii calce in picioare.
Si pentru ca nu toti preotii sunt precum Poapa Prostu si gasca lui de nemernici ahtiati dupa bani, luati aminte la cat adevar a grait parintele Iustin Parvu:
Cu putin timp inainte de a muri, parintele Justin Parvu a lasat o scrisoare incredibila romanilor, prin care mentioneaza niste adevaruri cutremuratoare:
„Popor roman,
Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti! Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu – dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste.
De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singurul popor nascut, crescut si educat in granitele sale? Esti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tablitele de la Tartaria si o recunosc toti cei care le-au studiat.
NIMENI NU A REUSIT SA TE SUPUNA CAT AI FOST UNIT.
De ce te lasi dezbinat?
Ai fost scut crestinatatii, cand intreaga Europa tremura de teama islamului. Sangele tau a salvat Europa iar romanul Iancu de Hunedoara a salvat Viena si intreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai crestinismului, esti tratat ca un paria. Cand iti vei revendica drepturile? Astazi, popor roman pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei sa se faca asta? Cum vrei sa te vada cei ce iti vor urma? Astazi, ca si pe vremea fanariotilor, domnitorul si divanitii nu au nici o legatura cu tine. Sunt straini de interesele si dorintele tale, tot ce doresc este sa stea cat mai mult in functie si sa castige cat mai mult.
Tu taci !!!
Astazi, ca si pe vremea cuceririi romane, bogatiile tarii, aceleasi mine de aur, argint, sare, mierea acestui pamant, sunt exploatate de altii cu bratele tale si se duc pentru a umple vistieriile strainilor de neam.
Tu taci !!!
Astazi, ca si pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile romanilor sunt calcate in picioare, iar cei putini fac legea pentru cei multi.
Tu taci !!!
Astazi, ca si in vremuri de restriste, romanii pleaca din tara, sa munceasca, sau sa isi vanda inteligenta, pentru ca tara lor nu are nevoie de ei. Daca te imbolnavesti, nu ai unde sa te duci, s-au inchis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie sa mergi daca esti operat cu fasele si anestezicul de acasa, altfel mori neoperat sau deschis si neinchis. Intri in spital pentru o unghie lovita si iesi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.
Tu taci !!!
Guvernantii nu fac altceva decat sa te jupoaie, iti baga mana in buzunar si iti iau banii, pentru ca esti prea bogat in viziunea lor, sau nu meriti ce ai castigat, iar tara nu are bani. Se imprumuta lasandu-te dator pe sute de ani, fara sa le pese ce vor face si de unde vor plati datoriile cei ce le vor urma.
Parlamentarii isi voteaza legi speciale, se protejeaza impotriva judecatii pentru hotiile si prostiile pe care le fac, se acopera cu legi facute numai pentru ei, si fura acoperindu-se unul pe altul.
Tu taci !!!
ASTA SE INTAMPLA ASTAZI, POPOR ROMAN,
SI TU TACI !!!
Daca ar fi ca tot ceea ce se intampla sa se rasfranga numai asupra ta, romanul de azi, nu ti-as scrie un cuvant. Te-as lasa sa lancezesti, sa dormi pana se asterne praful peste tine si matura istoriei te va scoate afara din mintea celor ce vor urma, ca pe o intamplare neplacuta. Dar tu popor roman de azi, esti legat de cel de ieri si de cel de maine si odata cu tine piere nu numai trecutul, dar si viitorul acestui neam.
Cat o sa mai taci ?
Trezeste-te, popor roman, trezeste-te roman adormit si nu lasa sa se stearga dintr-o trasatura de condei, tot ce ti-au lasat parintii, nu iti lasa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe cand tu stiai sa scrii.”
Parintele Arhimandrit Justin
PS Tare predictibili suntem noi ca oameni…ca popor! 🙂 Vesnicia s-a nascut la sat, spune un vechi proverb romanesc! In satul romanesc, mai exact!
Sunt dezamagit de ce vad. N-am inteles cum a identificat „liderii strazii”. Pai eu zic ca erau vreo 15000. O idee proasta.
Iohanis trebuia sa organizeze un grup care sa elboreze un set de principii si reguli cu scopul de a elimina pe viitor pe toti care sunt acum in Parlament, precum si pe toti altii ca ei care vor dori in viitor sa candideze la aceste functii.
Ce-i asa de greu ?
Depolitizarea institutiilor publice.
Eliminarea imunitatii parlamentare.
Eliminarea migratiei politice
Controlul averilor demnitarilor pe parcursul mandatului.
Actele de coruptie considerate drept crima de stat.
Fata de ultima propunere, consider necesara infiintarea lagarelor de munca. Nu cele naziste, nici vorba si nicio legatura cu cele de pe vremea lui Dej.
In ele vor fi educati prin munca si vor plati, prin munca depusa, prejudiciul adus prin faptele de coruptie. Si avem doua obiective, Canalul Dunare – Bucuresti si Siret – Dunare, perfecte pentru scopul propus. Coruptia, de orice fel, va dispare in mod garantat.
Mai am , dar ma opresc aici. Deocamdata.
Am mai spus si repet,partidele politice sa faca un pas inapoi si sa se reformeze. Puterea sa fie preluata de Armata o perioada. In caz contrar s-ar putea sa latre Kalajnicovurile. Aia din strada n-au ce sa manince , iar daca mananca mananca prost. Poate au copii acasa si nu vor sa fie slugi la jigodii care s-au aranjat intr-un fel sau altul.
Nu se stie cum v-a evolua situatia….
nu cred ca vrei generalii din armata sa vina la putere in Romania…
Macar atat, sa le fie frica pentru ca o guvernare ca la carte a Romaniei presupune asumarea unor mari responsabilitati si nu tocarea banului public:
Concluzia negocierilor de la Cotroceni: frica de guvernare. PSD şi PNL s-au speriat de mulţimea din stradă şi nu mai vor la guvernare. Liviu Dragnea s-a răzgândit în privinţa organizării alegerilor anticipate, variantă pe care nu o mai exclude după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Nici liberalii nu sunt dispuşi să-şi asume guvernarera, aşa că susţin sus şi tare varianta anticpatelor.
http://adevarul.ro/news/politica/concluzia-negocierilor-cotroceni-frica-guvernare-1_563b8e85f5eaafab2c55065e/index.html
Varianta anticipatelor ca sa aflam ce ? Ca pleaca ai nostri, vin ai nostri ? 🙂
Sunt curios cati fripturisti au intrat pe poarta Cotroceniului astazi….
In orice caz cei cu intentii bune sunt foarte putini…
Asta e problema! Eu vad mai degraba un guvern de tehnocrati, fiecare pe specialitatea lui, condusi de un prim ministru independent cu veleitati economice insa si politice pentru a tine c…. sub control pana la alegeri. Musai sustinut fortat de actualul parlament, ca le place ca nu. Frica pietei infierbantate trebuie sa le dea imboldul necesar. Intre timp reforma partidelor pentru viitoarele alegeri. Insa cine garanteaza asa ceva? Nu cred in vina colectiva asumata a politicienilor si nici in faptul ca isi pot pune cenusa in cap nici macar inaintea sau in fata mortii. Probabil vor incerca o rotire de cadre si vor musca, la propriu, pe orcine va incerca depolitizarea administratiei, locale sau centrale deopotriva. Au ajuns pana intr-acolo incat sa nu se mai poata ocupa nici o functie de femeie de serviciu la o scoala amarata de la tara daca nu esti membru de partid sau nu ai pile pe undeva. Stiu caz concret! Asa clar nu mai merge!
Domneeee* …. doua sabii nu au loc in aceeasi teaca… poate daca este teaca chinezeasca….sau romaneasca… Tehnocratii ai urasc pe politicieni si viceversa…
Dar la noi s-a inventat de cel putin o suta de ani strutocamila turboreactor…. Adica politicianul care stie si armata (din amintirile de racan), politicianul economist care a condus cel mult un butic… politicianul bun la finante (stie sa numere banii), politrucul IT-ist adica ala care se pravale pe feisbuci (si asta fara ajutorul fiului sau), politrucul doctor (eh …din astia avem gramezi)… politicianul profesor universitar… Mai pune si matale…
Ideea este cam asa… fiecare partid mare si-a asigurat o rezerva de „cadre” neinregimentate la prima vedere in partide… iar din astia o sa apara pe post de tehnocrati… adica tot niste politruci mai ascunsi…. vezi cazul actualului premier… Asta denota ca toate partidele mari au luat in calcul un guvern de tehnocrati… care numai tehnocrati nu o sa fie… Mai adauga si faptul ca o parte din acesti viitori tehnocrati care ne vor conduce au fost deja la manifestatii si sunt pe listele ajunse in mana lui Johannis…. De ce crezi matale ca asa din senin stau partidele asa linistite? Pentru ca oamenii lor (tehnocratii aia de care vorbeam) au fost deja pusi pe lista…A zburat de mult vremea cand tehnocratul era tehnocrat si politrucul politician… De aia teaca romaneasca este cea mai perversa din toate… niciodata nu stii cate sabii pot iesi din aceeasi teaca…
Si pana la urma ce o sa facem??? Schimbam actuala clasa politica cu esalonul 2… ala care este la incalzire pe la Universitate… prezentat cu surle si trambite ca necorupt si cu idei marete si matretze … Dar care esalon atunci cand va ajunge la putere va face exact ca si astia care sunt acum…. Macar unul din zece daca si-ar pastra ideile marete care l-au indemnat la manifestatie si tot ar fi un castig pentru natia asta…De aia se zice ca puterea corupe…
Singurul instrument care poate urni Romania din loc este educatia si asta pe termen lung… decenii… Care educatie se taraste in aceasi mocirla cu industria si apararea, flancata de sanatate si agricultura… acompaniate de o Justitie care dupa ce ca este chioara mai este si anemica… Noi asteptam oameni providentiali care sa ne scoata din rahatul in care suntem pana la gat de cel putin 25 de ani uitand ca educatia in RO este undeva la coada clasamentului pe plan international… Ne uitam in gura politrucilor de fiecare data care se dau de ceasul mortii atunci cand vreun elev / student roman castiga oarece medalii pe plan extern…. Educatia trebuie sa asigure oameni de calitate pentru industrie, agricultura, aparare, justitie, sanatate… Dar daca educatie nu e….. apai nimic nu e…
Va lasati dusi de val ca niste copii mici care mai cred in Mos Craciun….
Domnu 10 kmp (sper sa nu te superi…), azi stire mare: Rusia a cedat Chinei 4,7 kmp. Mai are de cedat restul pana la 1,5 milioane de kmp ciorditi in sec. XIX, dar primul pas a fost facut. Lumea a inceput sa scoata din burta rusului ce a mancat asta timp de sute de ani. Nu stiu daca ii vor fi scoase si matzele.
Nu ma supar bre… de departe este comentariul cel mai bun la acest articol… 🙂
URSS -u’ reload nici nu banuie ce il asteapta…. Viseaza ca se va confrunta cu americanii… cu chinezii … cu martieni… cu klingonieni… dar o buturuga mica ai va veni de hac… Iese el soarele si pe strada noastra….
Pai eu ce tot povesteam cateva comentarii mai sus….atentie la rotirea cadrelor! Matale esti atent? 🙂
Domneeeeeeee*….
Toata pseudo revolutia asta concretizata prin manifestatii de amploare deja a fost confiscata… Cu parere de rau… Inca inainte de a incepe…. Deja spalarea parlamentarilor a inceput… aseara pe TVR ne aratau ca muncesc, chipurile in frunte cu Atanasiu… alt hotz cu staif…. Smeker pe la Cugir, smeker in fruntea MAPN…smeker prin nu stiu cate firme… asta este unul din aia care au facut „restructurarea” armatei… Taiat si vandut o gramada de tehnica, desfintat o gramada de unitati….
Lui Marisu Zgureanu, AMX 50 Foch, Cezar, sorin si nu numai
Pe bune voi mai si ganditi ?!!
Cezar propune
Cum ar fi ca Punctul 8 sa sune cam asa:
-Se interzice celor care au ocupat din 21 decembrie 1989 si pana astazi posturi publice de conducere in administratia publica locala si centrala, sa mai ocupe un semenea post pe viata de acum incolo.
si
_Se interzice ca toti cei care au facut parte din-trun partid politic sa mai candideze la o functie publica timp de 5 ani sau sa fie numiti timp de 8 ani intr-un post de conducere in institutii publice.
si AMX 50 Foch supraliciteaza:
”Se interzice celor care au ocupat din 21 decembrie 1989 si pana astazi posturi publice de conducere in administratia publica locala si centrala, sa mai ocupe un semenea post pe viata de acum incolo„
Excelent!
La care eu intreb daca se gandeste si la Monica Macovei …
Deci despre Monica Macovei :
In perioada 29 decembrie 2004–5 aprilie 2007 a fost ministru al justiției în Guvernul Tăriceanu si În 2009 Macovei s-a alăturat Partidului Democrat Liberal, (wiki) Mai rau dinaugust anul acesta este fondatoare de partid politic : M10!
Deci Monica Macovei a “ocupat din 21 decembrie 1989 si pana astazi posturi publice de conducere in administratia publica centrala” .. ca a fost minstru
Deci Monica Macovei a facut parte dintr-un partid politic :PDL. Si acu in M10.
Deci cf propunerilor voastre, Monica Macovei trebuieste lustrata!!
Voi o ziceti nu eu!! Voi vreti sa o lustrati pe Macovei nu eu!!!
SI mai sunt … MRU de exemplu : ex premier membru al PNL ..
Daca nu vreti asta .. apai ca cum sa zic .. suntei mai dihai decat aia banuiti ca voteaza ptr un kil de ulei sau zahar .. sau sa citez pre Cezar oricare dintre voi “e un caz pierdut!”
Cf propriilor voastre criterii nu ar trebui sa aveti drept de vot findca voi nu suneti capabili sa intelegeti ce propuneti!!!
Ma rog nu ar fi prima data … cu ani in urma s-a dat la fel o lege “morala” prin care cei care fusesera membrii de partid (al oricaui partid) nu puteau face parte din nu mai stiu ce organ. Si “societatea (in) civila” , care militase expres ptr zisa interictie, a propus imediat ca din organism sa faca parte Mircea Dinescu si Andrei (ex membri PCR) . Scandal mare sa se faca exceptie ca ei nu comunisti ei dizidenti. Asta in condtiile in care cf legii respective nici Nicolae Iorga (daca ar mai fi trait) nu ar fi putit fi membru (ca fusese si sef de partid)
Ei bine asta este mare nenorocire a Romaniei : prea multi insi presupus inteligenti si “rsponsabili” care propin fara sa si gandeasca!
Ca in acest exempli – voi cereti lustrarea si a Monicai Macovei si va suparati pe mine ..
Sau poate nu intelegeti ce este aia “din 21 decembrie 1989 si pana astazi” …
🙂 Hei, ca sa vezi, sunt de acord cu dumneata (chiar daca te legi parsiv de detalii si nu de fond).
Cred ca Tudor Chirila a zis-o ieri-alaltaieri cel mai bine:
„Daca punctul 8 de la Timisoara ar putea fi rescris astazi el ar suna asa: Sa se interzica accesul in Parlamentul Romaniei tuturor celor care au facut parte dintr-un partid politic sau au detinut o functie publica in ultimii 25 de ani”
Cu o precizare…tinand cont ca ar trebui introdus sub forma de articol constitutional (cel mai probabil la Art.37…vezi si 38 – unde sunt drepturile de a fi ales ori la Titlul 3 Cap.1 „Parlamentul”), partea cu „in ultimii 25 de ani” ar trebui sa sune cam asa:
„Nu au dreptul de a fi alesi in Parlamentul Romaniei si Parlamentul European cetatenii care pana la intrarea in vigoare a Constitutiei au fost membri de partid”
Bineinteles se poate adauga si administratia locala aici, dar sa vezi atunci balamuc in cele vreo 3000 si ceva de comune si orase sau la judete! 🙂
In fond asta au facut si comunistii impotriva „chiaburilor/burghezilor”, ba i-au mai si torturat, aruncat in inchisori, trimisi la munca silnica si..sa nu uit, ucis. Eu nu vreau asta, ca – deh – sunt om, nu psihopat, ci doar sa-i trag pe linie moarta, afara din sistem.
Inainte sa iesi pe usa..vad ca e o intreaga tetavura: ce vrem, ce facem…
E simplu: „penitenta clasei politice”
Adica un guvern apolitic (greu, tinand cont ca nu ar avea sustinere parlamentara insa l-ar avea pe Presedinte ca reprezentant executiv de mediere in relatia cu Parlamentul) pe vreo 6 luni, timp in care Parlamentul se ocupa cu noul Proiect Constitutional: avem constitutia actuala, avem Proiectul Basescu, avem Proiectul Antonescu, avem experienta CCR cu privire la conflictele constitutionale din 2003 si pana azi si avem si „Cererile Norodului”, care trebuie clar sintetizate/focalizate pentru a deveni articole constitutionale, inclusiv prin ceva reprezentanti; aici adaug si un site de internet pentru propuneri, dar care sa fie clar impartit pe titluri constitutionale cat si sa aiba expuse fostele constitutii ale Romaniei cat si legislatia/tratatul european (se pot adauga si unele constitutii ale altor state democratice). Iar acest site sa aiba cativa moderatori platiti pentru a nu permite degenerarea discutiilor/propunerilor.
Nu e revolutie, tranzitie sau mai stiu eu ce, pur si simplu e „penitenta politica”, evolutie, imbunatatire, normalizare a sistemului, a „contractului”. O reforma cetateneasca care sa forteze prin legislatie aparitia unei clase politice cu valori si ideologii mai puternice decat in acest sfert de secol.
________________________________________
Mai dau copy paste la „pohtele mele” de baza din „decalog”?
De ce nu?..sa va iasa pe urechi!…ca sa vedeti ce trebuia introdus de prima data in Constitutia din 1991:
-1) Punctul 8 de la Timisoara, varianta 2015!
Sa dispareti -nu fizic- ci institutional! Ne vrem titanii inapoi! Aia pe care i-ati ucis dupa WWII si i-ati obligat sa moara in exil printre straini si din cauza asta ati aruncat tara intr-o mentalitate – perpetuata genetico-ideologic – de cloaca, de pionieri fara creier si fara valori, ce isi arata cu degetul colegii si-i dau in gat: „uite ce a facut X-ulescu, a indraznit sa gandeasca altfel”!
-2) Interzicerea Imunitatii Parlamentare!
-3) Interzicerea Migratiei Politice!
Gata cu curvaraseala: ai parasit voluntar partidul sau calitatea de independent dupa ce ai fost ales in functie…atunci platesti cu functia, stai dracu’ „in civilie” si nu mai veni sa-mi cersesti votul! Daca insa tu, partidul, l-ai dat afara pe unul din membrii tai, acesta isi pastreaza functia in care a fost votat numai daca ramane independent pana la terminarea mandatului (va dau si o exceptie, ultimele 2 luni de mandat, sa va schimbati optiunile politice inainte de alegerile urmatoare).
-4) Votul Nesecret in Parlament!
„Voi” lucrati pentru noi, nu invers! „Voi” sunteti proprietatea noastra, a cetatenilor!
Proprietatea este Umanitatea!
Nu exista proprietate publica/bani publici, ci doar taxe!..si trebuie sa dati socoteala in fata celor care va platesc si vor sa stie daca va mai angajeaza intr-un nou mandat.
-5) Interzicerea efectuarii mandatului de parlamentar in acelasi timp cu functia de ministru!
Adica separarea reala a puterilor in stat: legislativa, executiva, judecatoreasca…nu baliverne.
-6) Incompatibilitatea totala a functiei!
Gata cu „exceptia pentru slujbe didactice”. Daca ai cersit votul, atunci stai in pastele ma-tii pe functia respectiva, ca doar nu te-am ales cu juma’ de norma ca sa dai note la studenti si sa supraveghezi lucrari de diploma copy-paste!
-7) Minim „7 ani de acasa” domiciliu pana in ziua alegerilor inclusiv!
Ca sa terminam cu rotirea de cadre! Sa nu mai vina primarul din Maramures sa-mi conduca un oras din Tulcea si parlamentar din Craiova sa-mi candideze la un loc pentru Botosani!
-8) Confiscarea averilor ilicite!
-9) Alegerea judecatorilor CCR si a Avocatului Poporului prin tragere la sorti din propunerile Parlamentului, Presedintelui si CSM!
-10) Taxele nationale si locale sa fie aprobate numai prin referendumuri nationale si locale! Guvernul si autoritatile locale neavand drept decat sa propuna, sa reduca si sa elimine taxe! (Asta si cea cu Interzicerea Migratiei Politice v-ar trimite la WC-ul istoriei pe toti comunistoizii)
_________________________________________
Vise par prea extreme primul si ultimul punct? In special ultimul, tot se va incetateni, nu la noi, dar la alte state care „isi permit luxul” asta, precum scandinavii, neozeelandezii, etc…tot va deveni o normalitate, daca n-ar mai aparea desteptii astia de experti in economie care sa spuna ca „statul regleaza crizele prin taxe”- Moise Guran dixit.
Sa fii tu, cetateanul…un proprietar…dar sa lasi pe orice angajat al tau (statul) sa-ti intre in casa si sa-ti ia unilateral „taxe”, pe care oricum le pierde „la jocuri de noroc si le da pe droguri”…mai maaare prostie nu exista!
Cu totul de acord.
Asta cu taxele aprobate doar prin referendumuri este o gogomanie.
Deloc.Cu exceptia boschetarilor si betivanilor,majoritatea oamenilor stiu ce vor sa faca cu banii.
Democratia directa e un prag de care dai pana inveti ce se intampla cand iti tarai picioarele.
Alternativa,democratia reprezentativa,numeste un birocrat care sa supervizeze un studiu de fezabilitate cu privire la inlaturarea pragului,dupa care fac o licitatie trucata,iar cineva vine si ti-l scoate.Dar tie iti trebuie pragul.
Dupa cateva referendumuri de genul asta se inchide pravalia si se predau cheile. Este o problema de eficacitate in materie de politici economice, mai este una legata cultura economica a votantilor si mai este o problema de incredere. Ultima este in relatie cu punctele anterioare. Teoretic indeplinirea tuturor celoralte puncte duce la reala separatie a puterilor in stat si buna credinta in exercitarea actului de guvernare. Pe langa asta presupuneti in mod gresit ca fiind vorba de taxe populatia va fi incantata sa mearga relativ regulat de cateva ori pe an la consultari de acest gen.
Nu e nevoie musai sa mearga de cateva ori pe an.Pe de alta parte si sa mearga o zecime din populatie,tot e un sistem mult mai bun ca cel actual.
Si acum nu ma gandesc doar la taxe,ci la marea parte a deciziilor importante.
Nu vreau sa te superi,dar cand aud argumentul cu lipsa de cultura a votantilor vad rosu.Da,stiu ca buna parte is inculti,prosti,lenesi si cum mai vrei sa le zici.Si nu doar ca vad posibile hopuri initiale,dar le mai si consider obligatorii.Adicatelea is constient si de avantaje si de defecte,dar zic ca per total primele is mai multe si ar duce la un sistem mai echilibrat si mai sustenabil.
Problema cu realitatea e ca-i dura.Nu exista 7 ani de acasa,nu exista inca alti 20 de scoala,dupa care poti zice ca ai creat un sistem social cultivat.Societatile nu invata decat din experienta.
Iar experienta inseamna nu sa eviti sa bagi mana in foc,ci din contra sa o bagi,sa vezi ca arde,dupa care sa eviti cat traiesti.Incultura nu e argument.E o scuza pe care o gasesc destul e lenesa.
Si inca o chestie.Contra-argumentul tau e ca masele ar biiip meciul.Atata paguba.Meciul e bipuit demult,rau de tot.
Suportam niste costuri fabuloase pt asta.Putem sa mai suportam o vreme,dar avand beneficiul ca formam un mecanism care sa ne scoata din hazna.
Lasa omule culorile ca n-au relevanta in discutie si trebuie sa le vezi pe toate nu doar una. Am zis ca este vorba despre cultura economica a votantilor nu despre incultura ceea ce inseamna un pic altceva.
Anyway nu stiu daca mai exista state care aplica metoda referendum pentru taxe dar sunt convins ca in maximum 3-4 ani intri in incapacitate de plata cu metoda asta. Vedeti problema unde nu este. Sistemul stufos de taxe si suprataxarea apare nu din adoptarea lor la centru.Esti om destept si stii ca problemele cu impozitarea apar in mare masura si din ineficienta cheltuirii banului public ( a se vedea doar sumele colosale irosite din asigurarile de sanatate pe baza complicitatii medici-distribuitori de medicamente si echipamente medicale). Banii se duc aiurea si este nevoie de altii ca urmare bagam taxe noi pentru ca suntem nesimtiti si asta se intampla pentru ca nu avem ceea ce se cheama buna credinta in exercitarea actului de guvernare sau pentru ca ne protejam pilele care dau dovada de lacomie si incompetenta. Acum in teorie problema asta se poate indrepta cu promovare pe merit (in functii) a unor oameni bine pregatiti dar si cu un caracter puternic ( ca presiuni apar).
Citez de putin mai sus:
„…Pe langa asta presupuneti in mod gresit ca fiind vorba de taxe populatia va fi incantata sa mearga relativ regulat de cateva ori pe an la consultari de acest gen…”
Aaa, nope! 🙂 E exact invers! 🙂
Ala e spilul. Daca nu ma insel avem in constitutie prevazut faptul ca sunt 3 tipuri de bugete: nationale/statale, ale asigurarilor sociale de stat si bugetele locale. La Art.139 se spune impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului destat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.
Deci cetatenii nu pot supune la referendum probleme legate de taxe la stat.
Dar la administratia locala? 🙂
Nu se spune nimic insa cu privire la situatia impozitelor/taxelor/contributiilor ce se platesc la bugetele locale. 🙂 O scapare sau crearea/marirea/scaderea/eliminarea acestora e si ea stabilita printr-o Lege a bugetelor locale?
Acum, in privinta unei gogomanii pe care ai spus-o:
„Sistemul stufos de taxe si suprataxarea apare nu din adoptarea lor la centru.”
Valeu! Hahaha! Ba bine ca nu! Tocmai asta e buba mare!
Repet, de cate taxe are nevoie statul pentru a functiona?
Ai o majoritate de cetateni care sunt proprietarii si o minoritate care lucreaza pentru acestia (intr-o entitate numita „stat”).
Cum este posibil ca minoritatea sa stabileasca unilateral taxe?
Ai un „paznic” la casa, faci contract cu el pentru un singur lucru (sa-ti garanteze drepturile si libertatile – adica Proprietatea, pt. ca asta sunt!) in schimbul unui „x” salariu (poate si prime/bonusuri pentru o treaba bine facuta) si…te pomenesti cu boul ca isi da banii pe bautura, pe tigari, droguri si jocuri de noroc, iar apoi vine si intra peste tine in casa, se duce direct la seiful cu bani si-ti ia de acolo cat vrea muschiul lui!
De ce? Pentru ca desteptii care au votat Constitutia (atat cei cu „Da” cat si cei cu „Nu”-validand-o prin prezenta..si unii dintre astia din urma sunteti chiar buni amici cu mine aici 😀 ) nu s-au gandit ce fel de contract semneaza! Cum se intrebau americanii dupa „bail outul” bancilor si indirect companiilor de asigurari in timpul crizei: „dar de ce rasplatim ineficienta/incompetenta” astora prin bonusuri si prime de sute de mii/miloane pentru fiecare ? Pentru ca e in contract, desteptilor! De aia!
Mai mult, spui tu Anla’shok:
„Dupa cateva referendumuri de genul asta se inchide pravalia si se predau cheile. Este o problema de eficacitate in materie de politici economice, mai este una legata cultura economica a votantilor si mai este o problema de incredere.”
Nice bullshit! Chiar crezi platitudinile astea?
Dar apoi evidentiezi ce e clar deja:
„…nu stiu daca mai exista state care aplica metoda referendum pentru taxe..”
Deci te contrazici…care „politici economice”? Ale statului „profesionist, responsabil” vs. gloata care „habar n-are”?
Pai statul e un JUNKY, mai omule! E un dependent de droguri si de jocuri de noroc! De ce? Pentru ca il doare-n pix: stie ca in cazul in care da chix cu propriile „politici economice” poate oricand sa dea iama in proprietatea cetatenilor si sa inventeze noi impozite, taxe pe stalp, accize, contributii la sanatate…iar daca nici astea nu-s de ajuns…pfhoooa!…nici o grija, baby,…se imprumuta!
„Imprumut extern, intern…who gives a shit? „Ne imprumutam ca sa va platim pensiile si salariile la bugetari. Suckers! Ha ha, I said ha ha!”
Serios, eu asta aud de fiecare data! 🙁
Inca una:
„Banii se duc aiurea si este nevoie de altii ca urmare bagam taxe noi pentru ca suntem nesimtiti si asta se intampla pentru ca nu avem ceea ce se cheama buna credinta in exercitarea actului de guvernare sau pentru ca ne protejam pilele care dau dovada de lacomie si incompetenta. Acum in teorie problema asta se poate indrepta cu promovare pe merit (in functii) a unor oameni bine pregatiti dar si cu un caracter puternic ( ca presiuni apar).”
WTF are you smoking?
Presiunile nu apar de la politicieni, ci de la cetateni:
Punem in Constitutie ca statul are voie sa reduca, sa elimine taxe (nu cetatenii) si sa aiba initiativa de proiecte locale si nationale in acest domeniu dar numai noi cetatenii avem votul final prin referendumuri locale si nationale.
Ce e atat de greu? In felul asta obligi statul sa aiba cu adevarat profesionisti si responsabili, care stiu cum sa cheltuaisca, sa dramuiasca, pentru a crea conditii de stimulare a afacerilor, deci de crestere a veniturilor…sau va e frica pentru faptul ca propunerea asta amea cam f.te ideologia socialista si clasa politica va fi dominata de partide de dreapta? 🙂
E cam inevitabil, ce-i drept, intr-o astfel de lume posibila….
Wtf i’m smoking? Wtf are you dreaming?
Btw nu-s fumator. Si pe langa asta ma emotionez mult mai greu decat o faci tu. Prefer sa pun nastrusnicia asta de propunere pe seama euforiei de moment cauzata de evenimentele din tara. Daca tu crezi ca aiureala asta este o solutie serioasa atunci nu-mi ramane decat sa sper ca oameni ca tine nu vor ajunge vreodata sa conduca țara. Daca facem abstractie de populism ieftin nu poti lasa stabilirea taxelor si impozitelor la latitudinea masei cu pregatire viziune si atitudine imprevizibila cand politicile economice si fiscale trebuie sa aiba mereu o baza predictibila. Si cu asta pun punct discutiei pentru ca raspunsul tau pe ton superior ar merita ceva mult mai taios dar cum tu ai painea si cutitul prefer sa mai postez si alta data aici. Sa fii iubit.
Si sa nu uit. Cu celelalte puncte sunt de acord totalmente insa cu ultimul ce sa zic ….ai vazut mai sus.
Singura entitate imprevizibila cu privire la taxe si impozite ramane statul. Cat despre „euforie”, poate ar trebui sa-ti aduci aminte ca propunerea asta amea nu e deloc noua pe acest blog.
Nu e nici o superioritate si nu te mai dat ranit si persecutat de „painea si cutitul meu”.
Iti citez din nou ce ai spus:
„Pe langa asta presupuneti in mod gresit ca fiind vorba de taxe populatia va fi incantata sa mearga relativ regulat de cateva ori pe an la consultari de acest gen.”
Tocmai ca nu va merge „relativ regulat de cateva ori pe an”!
Repet: de cate taxe are nevoie statul pentru a functiona? De 300? 200? 100? 50? 10? 1?
Daca prevederea mea ar fi in Constitutie, pur si simplu s-ar incepe de la o situatie actuala a taxelor, nu de la zero! N-a spus nimeni asa ceva. Pur si simplu, din momentul intrarii in vigoare a constitutiei guvernul nu ar mai putea crea noi taxe. Atat.
Am impresia ca propunerea ti se pare de-a dreptul extraterestra pentru simplu fapt ca „e incetatenita” de mileniii, de secole, conducatorii avand „painea si cutitul” in aceasta privinta. Ceva in stilul, „de ce nu ne-am gandit pana acum la asa ceva”?
Nu este o idee flamboianta, o nebunie, e pur si simplu o relatie evolutiva dintre cetatean si stat, tinand cont de sistemul politic care se numeste „democratie”.
De ce proprietarul sa nu-si spuna ultimul cuvant in privinta procentelor pe care trebuie sa le dea statului? De cate taxe, de cate legi stufoase, de cate „coduri” de taxe” ai nevoie? Te uiti in civilizatia ebraica dar mai ales musulmana si vezi acolo ca taxele fac parte din dogma religioasa chiar. O zeciuiala, un zakat, etc…de cate ai nevoie?
Ce ti se pare asa fantasmagoric?..o dai inainte ca numai statul poate e singurul lucru pe pamant care are capacitatea necesara de a crea taxe. Repet de nu stiu cate ori din nou si din nou si din nou…nu ma intereseaza sa-mi bag nasul in „micro-managementul” cetatenesc in privinta taxelor, felul cum sunt folosite destat ci…numai cate sunt si cat reprezinta din proprietatea cetatenilor!
Vii cu o noua taxa la mine, da legislatia aia de 20 de pagini sau 3 pagini s-o citesc si s-o votez la referendum!
Cum naiba te astepti ca statul sa se comporte ca un meserias de vreme ce banii nu sunt ai sai ci ai cetatenilor?…
___________
Hai ca-ti explic mai simplu:
Statul ar trebui teoretic sa se afle in situatia unui casino: „the bank always wins”. De ce? Pentru ca primeste venituri din taxe. Continuu.
Si atunci cum pastele-masii ramane fara bani?
Si face datorii si cerseste?
Pentru ca statul nu e „banca” ci „jucatorul”! Loserul!
Nu stie valoarea banului pentru ca nu el, statul, a creat si tranzactionat proprietatea, ci cetateanul.
Cati cetateni activi, in campul muncii, are Romania?
Recensamantul din 2011 spunea de 20,1 milioane cetateni stabili (din vreo 21,1 milioane total).
Ok, INS-ul spunea luna trecuta ca sunt cam 18,2 milioane cetateni cu drept de vot).
Scadem pensionarii, vreo cateva milioane, sa zicem vreo 3, hai ca dau eu un numar rotund de 15 milioane de cetateni in campul muncii.
Ok, cati dintre acestia sunt angajati la stat?
1,2 milioane? 1 milion? 900 000 de mii? Cat?
Total vreo 6-7 % din populatia celor activi?
Deci cat sa consideram ca „noi”/majoritarii, cream proprietate si pentru „voi”/bugetarii? Plus somajul, alocatii pentru minori si pensii..
Stii, ce, statule? Hai sa nu ne mai invartim in jurul cozii, maresc eu la 10%!
Taxe!
Zeciuiala.
Sau mai bine, uite 15%!
Sunt „darnic”.
Hai ca zic 20%!
Gata!
Te gandesti tu, statule, la o formula generalista: ca 5% sunt pentru proprietatea ce doar exista/imobila, 5% este cea care se tranzactioneaza/comercializeaza si 5% pe uzitarea ei!..si 5% pentru „alte chestii”.
20%, asta primesti.
Venit, profit, comert. Mare scofala.
Acum vezi ce faci cu ei: daca ii dramuiesti bine, bine! Daca nu – si vii sa cersesti noi taxe – da incoa la baiatu docomentu’ sa il votez la referendum! Sau te bag in „government shutdown”, ca la americani: republicani, democrati, toti au avut parte de asa ceva. Pastrez serviciile de urgenta, restu’…3 saptamanii, mars acasa!
Si cand vin alegerile, pe voi, astia (primar, consilieri, parlamentari, presedinte si…guvernatii lu’ peste prajit) nu va mai votez. Stati dracu in civilie daca sunteti prosti, nu mai veniti sa cersiti votul! Lucrati la patron, daca atat puteti, v-am pus eu cumva pistolul la tampla sa-mi sugeti…ca sa va dau votul?
Nu!
Pai si atunci ce tot va credeti mafalde, „experti in politici economice” si alte bazaconii…daca voi sunteti un zero barat? Are balta peste, doar nu credeti ca aveti harul lui Dumnzeu peste voi si sunteti unici!
Domnule Anla’shok, ai priceput cum sta treaba?
Nu?!?
Nici acum?
Ok, hai ca te mai ajut cu una!
Tot babeste…
Intrebare…fii atent ca-i tare faza:
De ce salariul, creditul si cazarea la hotel sunt…acelasi lucru?
🙂
Raspuns: pentru in toate cele trei cazuri se face uz de proprietate nu de proprietar ci de altcineva!
Adica au in comun acelasi lucru: gajul/garantia/avansul!
Nu s-a priceput?
Ok, e cam asa:
1-Salariul
Cand un om vine sa se angajeze, el cere de fapt de la angajator sa lucreze/sa utilizeze proprietatea acestuia, cu scopul de a scoate profit amandoi. Pentru acest lucru, angajatul DEPUNE o GARANTIE: experienta, vointa, pregatirea, inventivitatea…CV-ul. Asta iti cere angajatul, asta cauta, ca doar nu-l pune pe un maturator al strazii sa lucreze pe post de…eu stiu, contabil.
2-Creditul
Cand un om vine sa ceara un credit, el cere de fapt de la creditor sa utilizeze proprietatea acestuia, cu scopul de a isi satisface o necesitate (el vrea casa, bancherul vrea profit). Pentru acest lucru, debitorul DEPUNE o GARANTIE: 20% din valoarea casei pe care o vrea, iar bancherul ii calculeaza acestuia si „Scorul” (adica informatiile adiacente: unde lucreaza si cat de stabil ii e serviciul, ce familie are, cat castiga el si alti membri ai familiei, cum sta cu sanatatea, cine il gireaza in plus…etc). Problema e ca nenorocita asta de criza din 2008 a avut drept cauza tocmai lipsa garantiei! Adica -vezi doamne -„deregularizarea” a avut cauze capitaliste (lacomia)! 🙂 Dar oamenii uita ca ea e o masura socialista, prin faptul ca a dat credite „cu buletinul” tuturor mocofanilor: vroia maturatorul de strazi o casa/apartament cu 3 dormitoare!
3-Cazarea la hotel
Cand un om vine sa doarma o noapte la hotel/pensiune/cabana, el cere de fapt sa utilizeze proprietatea hotelierului/serviciile pe care acesta le ofera. Adica el este OASPETE! Si pentru asta plateste un gaj hotelierului care este atat suma de bani cat si comportamentul: cand pleci dimineata n-am chef sa intru in camera la tine si sa gasesc ca te-ai comportat ca maimuta „superstar rock wannabe” si ai aruncat pe pereti cu c…t!
Anla’shok, ai priceput acum?
Salariatul, debitorul, statul sunt…
OASPETI! Care folosesc TEMPORAR proprietatea:
Angajatorului, creditorului, hotelierului…care sunt…
GAZDE!
Eu, ca cetatean, vreau garantie partiala (totala nu exista decat in sisteme dictatoriale, unde garantia totala o are minoritatea opresoare, de la varf, nu majoritatea prostilor care bat din palme „Ceausescu PCR”!).
Garantia mea partiala , gajul, avansul..pe care il vreau de la stat e faptul ca acesta, pentru a-si face treaba, va avea la dispozitie numai un numar finit de taxe! Daca vrea mai multe, atunci sa vina sa-mi ceara, nu sa-mi impuna unilateral! Adica sa ma fure!
E casa mea, a cetateanului si numai eu am voie sa arunc cu c…t pe pereti!..daca imi permite contractul semnat cu ceilalti cetateni/proprietari, bineinteles. 🙂
Scrii mult si aiurea.
Desfiinteaza mai bine parlamentul si democratia reprezentativa. Ce naiba golim plajele de cioburi de scoici si votam tot nu numai taxele. Adica de ce numai taxele trebuie votate la referendum si restul legilor sa le votam tot asa. Ce ne mai complicam cu contractul social si separatia puterilor. Tot hulim paralamentul ca institutie (pentru ca nu suntem in stare sa siguram o reprezentativitate reala) sa-l desfiintam si legiferam doar prin referendumuri. Ioane sambata avem referendum. Ce votam acum? Vre-o 200 de legi.
Partea cu responsabilizarea este de-a dreptul hilara. Adica tu responsabilizezi clasa politica pasand raspunderea pe umerii electoratului. Adica il pui pe nea Ion sa decida ce si cum cu taxele si devin alesii mai responsabili. S-o crezi tu. Democratia directa a cam murit cu Pericle ca ce a urmat prin cantoanele elvetiene, orasele flamande si cele hanseatice nu prea a fost democratie.
Vad ca vorbesti de minoritate care stabileste taxe si pentru asta atata poliloghie cu plebiscitul. Treaba cu democratia reprezentativa este simpla. Taxele si impozitele le impune majoritatea prin reprezentatii ei. Acuma o iei tu cu poliloghie ca salariu ca garantie tot ce spui tu este zero. Democratia reprezentativa a aparut in conditiile statului natiune tocmai pentru ca deocratia directa este extrem de greoaie in aceasta situatie.
Taxele si impozitele locale sunt in primul rand stabilite intr-o marja precizata d ela centru ins anu asta este problema. Pe plan local cei care stabilesc taxele si impozitele sunt tot reprezentantii comunitatii nu o minoritate autoimpusa. In loc sa te agiti atat cu stupizenia asta de propunere mai bine ti-ai bate capul sa gasesti solutii legate de persoanele care ajung in rolul de reprezentanti. Data viitoare incearca sa scrii mai putin si mai consistent esti greu de urmarit si te pierzi in explicatii inutile.
@Razvan Mihaeanu
„Nu au dreptul de a fi alesi in Parlamentul Romaniei si Parlamentul European cetatenii care pana la intrarea in vigoare a Constitutiei au fost membri de partid”
Article 21
1 . Everyone has the right to take part in the government of his country, directly or through freely chosen representatives.
2. Everyone has the right to equal access to public service in his country.
https://www1.umn.edu/humanrts/instree/b1udhr.htm
Wrong! Vezi exceptiile si nu uita ca drepturile fundamentale nu sunt „drepturi prin gratie divina” (indiferent de textul legislativ folosit care zice ca „da”) ci sunt proprietati rezultate in urma unui standoff (eu nu-ti dau in cap tie, tu nu-mi dai in cap mie) numit „contract”/constitutie/lege.
„Drepturile umane” este o definitie pur si simplu …tampita!
Pentru ca ele sunt ceea ce „noi” spunem ca sunt: un lux demografic. Matematica.
PROPRIETATE.
_______________
Imi cer scuze ca dau bir cu fugitii dar ne mai auzim peste cateva ore…
@Razvan Mihaeanu
Nu le poti interzice dreptul de a candida doar pentru ca au fost membri de partid intr-un regim democratic. Nu e o crima, nu au incalcat legea. Dimpotriva, au participat la jocul democratic, deci cum sa-i pedepsesti in masa pentru asta? E contrar oricaror idei democratice.
@ Vector de ce nu particularizezi situatia din Romania si sa zici ca au participat la un ”jaf democratic” unde fiecare politician ii tinea de sase lu altu?
Asa in general, in france , anglia e, ok pentru ca acolo chiar e democratie! Dar nu la noi ! la noi trebuie specificitate daca vrem sa mearga treaba brici!
@wandoo N
Razvan vorbea de membri de partid nu de politicieni.
Dreptul de a candida si de a fi ales poate fi suspendat „punctual” in justitie cand s-a ajuns la un verdict clar. Nu „din pix”, in strada, si prin generalizare. Ce propune Razvan nu ar trece de CCR. Daca prin absurd ar trece atunci ar pica la CEDO si celelalte organisme europene si internationale.
Razvan Mihaeanu
ai un „plus” din partea mea. Dopvedesti ca stii sa gandesti.
Insa te rog si da un efort si gandeste-t5e ce ar zcie altii (Cezar de ex) daca ar fi trantiti Macovei si MEU plus N altii „bine ganditori” si mai ales „de partea buna”
Exact ce s-a intam[at cu Plesu si Dinescu.
Insa comunistii nu sunt un exempluc chiar de urmat . Nici chiar in domeniul constructiei economice – pra bvolunatrista, prea fortata (desi trebuie sa frecunoastem ca au avut o politica de „recuperare a decalajelor” . Insa volunatrismul … si dogmatismul … )
Si cam ce ajung sa craaza oamenii de rand – ca legea e oricum ptr prosti!
Cat despre confiscarea averilor ilicte .. se poa si acum DACA SE VREA. Nuam ca ar trebui sa fie o condamnare care sa demo9sbtreze caracterul ilicit (adica contrar legii.. prin furt, delapidare samd) In acest caz este obligatoriu sa se primunte comfiscarea.. Confiscarea este (dau era in bvechiul cod) olbligatorie si ptr isntrumentele utlizate ( de ex te prind cu contrabanda in poatbagajul masinii. Iti confisc si masina!!!)
Ins aar fi bien sa tii comt ca esti parte a UE .. unele din propunerile tale ar fi numa bune de zona exsovoetcia.
ne tot invartim in cerc. singura solutie e domnia legii! si schimbarea legilor care sunt proaste si cu portite. si daca nu le schimba iesit in strada si ocupat parlamentul.
restul se rezolva de la sine, in timp… oamenii ar trebui sa lupte si sa iasa in strada in primul rand pentru asta. astfel li se inchide gura manipulatorilor de profesie care duc de nas poporul asta de atata timp…
Concluzia mea este ca oamenii au iesit in strada pentru ca institutiile statului nu mai functioneaza in scopul pentru care au fost create. Statul in intregime trebuie regandit, institutiile desfiintate si recreate, cu scopul de a sluji oamenilor si nu propriilor angajati!
Foarte corect.Subscriu.
noi deocamdata ii amenintam iar ei traiesc f bine.
in alta ordine de idei … poate va prindeti ca cam asa e si poporul…. exact ca bajetii astia perdeti in spatiu.
deci inca o dovada ca:
– in Ro nu mere democratia (socialul e muuult prea indobitocit)
– niste baieti cu cap si coaxe ar trebui sa puna piciorul in prag, altfel disparem de pe harta
– DNA-ul tre sa bage spaima pana la oase in clasa politica actuala dar si viitoare… ca gena Ro e cam defecta pe partea cu hotia (Vlad Tzepes stia el de ce a pus pedepse asa grele pe furt)
– o structura de promovare agresiva a valorilor e absolut necesara…. altfel iarasi… cam disparem
Nu va faceti iluzii,se schimba doar hotii,nimic altceva. Uite unii care-s mereu curtati, hudemeristii! Mafia in tara asta doar cu masuri drastice,chiar punitive,se duce de suflet. Frica-i singurul sentiment care-i terorizează pe astia,in rest,stiu Ei ce-au de facut. Institutiile de siguranta ale statului ii protejează,uita cui au jurat credinta-Tarii si Poporului. Păcat ca slujesc niste lichele ordinare mincinoase!
Daca vorbim de PSD, PNL, liberalii sau mai bine zis gasca lui Tariceanu, UNPR,UDMR, PMP, este foarte corect ce zici tu.
Divort Rapid ne spune ca „institutiile [trebuie] desfiintate si recreate, cu scopul de a sluji oamenilor si nu propriilor angajati!”
DE CINE ? De un TATUC venit din alta parte a lumii ?
Inca nu se intelege ca cei care vor trebui sa reformeze clasa politica vor fi CEI ALESI DE NOI.
Si ca sa nu mai fie alesi TOT AIA CARE AU FOST, trebuie impuse criterii pentru a avea dreptul de a candida la o functie publica.
In plus, cei care vor incerca sa fraudeze alegerile cu galeata cu faina, zahar si ulei, sa fie incadrati la CRIMA DE STAT.
Sa nu mai permitem afirmatii, de genul lui Ponta, ca „ceilalti au furat mai bine decat noi” !
Ai furat la alegeri, atunci faci ani grei de puscarie !
Se aude tov primari ? Ca altfel „lagarul de munca” va asteapta !
Exista un om providential care poate reforma clasa politica, il cunosti pt. ca sigur il vezi cand te uiti in oglinda. Cand se va intelege acest adevar simplu, eu pot schimba clasa politica asa cum vreau fiind dispus sa „lupt” pt. asta si cand acest eu se va transforma in noi putem doar atunci se poate reforma.
Putem avea cele mai bune legi, degeba daca ele nu se respecta si tu nu reactionezi.
Pot fi cele mai performante institutii degeba daca tu nu le sustii cand sunt atacate.
Cel mai bine intentionat politician nu poate face mai nimic fara sustinere.
Acel noi nici nu trebuie sa fie majoritar ci doar suficient de mult si hotarat sa nu cedeze. Este un joc al rezistentei cine cedeaza primul pierde.
Despre asta este vorba.
//
Oficialii de la Kiev si omologii lor de la Riga, Vilnius si Tallin si-au unit fortele pentru a bloca proiectul gazoductului Nord Stream 2 care ar urma sa lege Rusia de Germania pe sub Marea Baltica.
„Acel noi nici nu trebuie sa fie majoritar ci doar suficient de mult si hotarat sa nu cedeze”.
Intr-o democratie, minoritatea trebuie sa respecte votul majoritatii.
Este si motivul pentru care am sustinut si sustin, ca Educatia trebuie sa fie elementul cu care trebuie sa se construiasca un buget national.
Teoretic așa este minoritatea trebuie să se supuna majoritatii, în practica sti ca sunt puține cazurile în care sa existe o dictatura absolută a majoritati iar majoritatile nu sunt absolute ci relative.
Tot în practica nu poți sa ignori total dorintele unei părți semnificative a electoratului chiar dacă el este în minoritate relativa deoarece, de obicei, revolutiile sau revoltele nu s-au făcut cu majoritati în strada ci de o parte semnificativa și hotărâtă a populatiei. De aceea este suficient, în majoritatea cazurilor, ca o minoritate dar atenție semnificativa și hotărâtă (nu renunța când vede ca este ignorata) care se manifesta (nu neapărat în strada), pt. ca ceea ce sustine ea să fie preluata de „majoritatea” aflata la putere.
Educația în sensul cel mai larg este fundamentala. Sa luam pe rand (am simplificat la maxim și am extins puțin dacă tot eram prin zona; în realitate exista mixuri dar ideea cam acesta este):
-scoala. Inainte de toate conteaza ce ii inventi pe copii. Una este sa ii inveti sa: gandeasca logic, analizeze o informatie, „preia initiativa”/fie implicati, isi cunoasca drepturile si obligatiile adica sa creezi o „generatie intoleranta” la manipulari/abuzuri si care sa fie descatuseata de chingile statului, una care sa foloseasca libera initiativa care ar presa, spre o „economie preponderet de productie” si cu totul altceva daca vrei o generatie „suspusa” care poate ar „agrea” mai mult o „economie de consum”. Scoala si profesorii pot fi performanti in a creea ambele tipuri dar efectele in societate pot fi opuse (cred ca tipul preponderent de economie ar favoriza un anumit tip de societate și invers, este ceva acolo care pune o presiune sau garantie în plus. In ambele tipuri de economie exista coruptie dar parca altfel urmareste un angajat sau patron o licitatie la care participa, mediul concurential sau modul in care statul se comporta, etc si altfel un functionar public sau cineva care primeste ajutoare sociale si care este dependent de stat);
-societatea. Aici un rol important îl are media în cel mai larg sens, societatea civila, ONG-urile, în timp, ele poat „reforma” o societate. Aceasta „educatie” o poate face oricine nici nu este nevoie doar de televiziuni poti sa o faci si pe forumuri, retele de socializare, site-uri, etc.
Totul este ca si noi sa constientizam ca putem sa participam la educarea colectiva si ca ea nu se face doar de o elita, fara suportul populatiei, decat pe moment.
Eu as miza pe votul uninominal total si la toate nivelurile (atat pentru alegerile generale cat si pentru alegerile locale) … Alegerea pe liste de partid nu a adus niciodata (cel putin in Romanica) nimic bun.
Asa ar fi un bun mijloc pentru alegatori sa stranga de c…e pe cel pe care l-au votat atunci cand uita de unde a plecat (si cine l-a adus pe functie prin vot) !
Parlamentari alesi in sectorul 4:
Claudiu Andrei Tănăsescu (PC / USL)
Mihai Bogdan Diaconu (PSD / USL)
Nicolae Bănicioiu (PSD / USL)
Dinu Giurescu (PC / USL) + Cătălin Daniel Fenechiu (PP-DD)
Victor Ciorbea (PNL / USL) 🙂
Dan Voiculescu (PC / USL) 🙂
Ei ce atitudine au avut ? I-ati auzit ?
http://www.buciumul.ro/2015/11/06/rezistenta-anticomunista-marginalizata-din-nou-presedintele-iohannis-nu-a-primit-fundatia-ogoranu-la-consultari/
Societatea civila 🙂
http://www.stiripesurse.ro/cotroceniul-acuzat-de-tradare_972443.html
http://www.comisarul.ro/politic/trollii-psd-trimisi-de-codrin-stefanescu-sa-p%C3%82ngar_614452.html
Dan Turturica :)))) un troll despre troli.
Vrem schimbare radicala dar chemam la consultari maimutele lui Soros pe post de societate civila. O sa se faca schimbarea reala la sfantul asteapta.
phii nu vazusem autorul… :))))))) cele mai perverse manipulari is alea care sunt imbracate in adevar
https://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc
ca de obicei, se vor inghesui tot felul de nulitati sa stea la masa cu presedintele. deocamdata strada nu are lideri adevarati si strada nu trebuie sa si fragmenteze mesajul in revendicari punctuale.
ce e clar – fara guvern politic – ca o sa fie tot aia care au fost pana acum (ponta=blaga=gorgiu=tariceanu=oricare=zero). restul sunt detalii – pana la dizolvarea actualului parlament – compromis de protejarea coruptilor cu unul nou, nu mai mult de 300 de insi. care sa invete sa-si respecte poporul pentru ca stau acolo pe baniii poporului
poza e geniala: https://www.facebook.com/ErinBrockovichOfficial/photos/a.10154554309415494.1073741825.75960805493/10155301055295494/?type=3
In Timisoara, din pacate, ‘strada’ a hotarit ca i s-ar potrivi mai bine – asa – un cenaclu!?! Am fost surprins sa vad cit rau pot face trei tineri cu megafoane! Nu mai vor schimbarea parlamentului, e pacat de copiii de la ‘Colectiv’, dar Piata Operei e desueta – ei trebuie sa marsaluiasca(!?!)… Pe doi dintre tinerii cu megafon o sa-i vedem, nu peste mult, sefuti prin SRI… Asta a fost ‘sopirla’: luati tinerii din piata, prelucrati-i pe traseu, la intoarcere sa fi invatat noua strofa!
Asta nu impiedica pe nimeni sa continue protestele, dar, peste noapte s-a schimbat ‘partitura’. Urmarea? Miercuri au fost vreo 5000, joi 3000, aseara abia sau adunat peste o mie(aprox)… In timpul asta, multa lume a trecut prin piata, au aprins o luminare, dar, cu ‘strada’ in mars, nu au avut cui i se alatura!
Concluzia – schimbarea lui Fonta a fost politichally corect! Pentru celelalte nu este ordin! Pacat, Timisoara putea mai mult!
Deci a fost confiscata si acolo….
asa e peste tot. e o reteta veche, aia cu dezbinarea … fragmentezi mesajul, nasti contradictii, accelerezi aparitia plictiselii. cum e si cu aia cu mai multe megafoane care urla simultan. oamenii nu mai inteleg nimic. cand ai o scena, sau un balcon atentia oamenilor e canalizata intr-un singur punct. de-aia nu s-a vrut scena in piata universitatii. am inteles ca aia de la Nasul TV au incercat sa monteze o scena, si o „activista” s-a pus pe urlat piata nu are lider, piata nu are lider. aceeasi activista era si la cluj, (a luat cica o gramada de amenzi (pentru a o credibiliza zic eu, sunt convins ca nu le-a platit) si facea la fel. oamenii normali s-au plictisit de chestii dinastea exotice ( precum si lungile marsuri prin oras) si n-au mai venit.
asa e cand stai cu ochii beliti in tv, esti mult mai usor spalat pe creier si dus de nas…
fara lideri, strada e fix p..la, scuzati expresia, nu e nici o diferenta intre o turma de oi si oameni. ca si la oi, ajung 3-4 catzei care stiu sa latre pentru a o dirija. ati vazut nu?
Completare e o #### fara c@@ie!
Ptr a minuscul *nu este viena mea ca ai ales „a” ca pseudonim!)
Deci studiile atle sunt asa domenii ultraspecializate incat nici nu stii sa le numesti . Sau specilizarea o fi cam dubioasa ….
In rest cu zic .. geaba cu studiile tale daca tu ca istoric nu stii sa faci diferenta intre un afin al unui afin si decendent direct. Geaba studiile atele daca nu sti cum s-a ajuns la votul universal. Geaba si restul – borbe proaste care dorewsc sa ce? Sa demonstreze ca ai avea un motiv impotriva votului universdal cand tit ce sustiii este in favoarea lui .
Dar baga la teasta – eu declar ce activitate am avut. Sunt in stare…
Tu superspecializat nu poti , nu esti in stare sau nu vrei…
Ciudat nu?!
Studiile mele si domeniile mele de interes nu reprezinta treaba dumitale. Acest lucru ii priveste strict pe colegii mei, singurii in masura sa imi aprecieze munca.
Fiind membru fondator al singurului institut de genealogie din tara asta, te asigur ca stiu sa intocmesc un arbore genealogic (am si facut-o) si am proprietatea termenilor. Nu incerca, spurcaciune, sa deraiezi discutia. Stiai foarte bine de tradatorii popi Lașkov din familia dumitale, dar ai preferat sa taci chitic. Au fost celebri inclusiv in Basarabia interbelica.
Vot universal nu am avut pana la alegerile falsificate din 1946. Pana atunci a fost o spoiala de vot universal (cred ca intreg electoratul Romaniei numara dupa Marea Unire aprox. 4 milioane de oameni).
Si tu, urmas de tradatori, fa bine si plimba ursul. Doare tare ca te-am dat de gol, sumanariule… Ti-am spus, stai calm, arhivele nu mint. Iar la cele din Cernauti am acces. Is cam multi sumanari pe acolo, de la Vicov si Herta in sus. Putintica rabdare… Il dibuiesc eu pe ticalos.
1) Studiile tale nu iti dau dreptul sa ma faci „spurcaciune”.
2) Studiile tale devin ridicole atunci cand ma amenti ca veui gasi „pe sumanarii de la Noua Sulita. care lujeau cu credinta intr-un k&k Regiment, Apropos sub ce steag a luptat Iuliu Maniu in anii 1915-1918? Auz?
3) Afin .. stii ce e aia ma „genealogistule”? Adica tui ai zice ca nepotul de var al cumnatului verisoarei lu X are dreptul la mostenire?!
4)Da toata basarabia stia de octorul Lascu director al balamucului si senatior liberal al Romaniei Mari. Si asta tradator?! SI toata lumea culta il cunostea pe Alexandru Boldur (care era afrin cu Lascu prin dracu stie ce „alianta” si cu care era afina famelia materna prinitr0o alta casatorie)
5) Si zici ca tu cu specilaitatea ta castigi bani din mediul privat? Cine drac sa dea ataia bani pyr un arbore genealogic? Sa speculez ca unu care are niste interese sa se demosntreze urmasu nu stiu cui ptr niste restituiri care apasa apoibugetul de stat ?!
6) Vot universal nu am avut pana la alegerile falsificate din 1946 Cam asa ziceau si …. comunistii !!! Ma trog ei ziceau ca pana in 46 alegerile erau falsificate si ca vitu unibersal era cica nu prea ..
Interesanta .. dar nu atat de intyeresanta ca
7)Ti-am spus, stai calm, arhivele nu mint. Iar la cele din Cernauti am acces. Is cam multi sumanari pe acolo, de la Vicov si Herta in sus Interesanta .. adica tu ai acces la arhivele din Cernauti da? Cumva cu sprijin de la „organele locale”? Hm .. asta arunca o npua lumina asupa zisei „sumanar” (cred ca se refera la suman .. ) si la multi sumanari pe acolo, de la Vicov si Herta in sus Adica ma multi romani da?Hm .. parca miros ceva ura etnica pe aici …
Armata Romana a arestat, judecat si condamnat multi romani bucovineni care se ocupau cu spionajul in timpul primului razboi mondial. Vezi ca Ion Nistor si Anghel Popa au intocmit studii asupra acestui subiect. Asta relativ la rubedeniile dumitale din Bucovina.
Cat despre familia de transnistreni Lașkov, nu Lascu, asa cum insinuezi pentru a ascunde urmele tradarii lor ( http://dacoromania.net/en/article/protestele_de_la_1912_cu_ocazia_centenarului_r%C4%83pirii_basarabiei ), ce naste din pisica soareci mananca. Asa si cu bucovinenii dumitale. Chiar dumneata ai scris pe acest blog ca ai rubedenii in Bucovina de Nord care nici vorba sa mai auda de limba romana. Aschia nu sare departe de trunchi. Tradatori au fost, tradatori le vor fi copii si nepotii.
Eu nu castig bani din profesia de istoric, ci din investitiile mele in sectorul industriei alimentare.
Am acces la arhivele din Bucovina de nord cu ajutorul romanilor de acolo. Nu colaborez cu haholii, asa cum colaboreaza rubedeniile dumitale.
Ura etnica…hmmm, nu am alogeni in familie, ca dumneata, urmas de transnistreni si ucraineni, nici nu iau bani de la soros et comp si nici de la altii asemenea lui.
Ti-am mai spus de cateva ori sa iti vezi de treburile dumitale si sa nu mai comentezi la cele scrise de mine. Se pare ca te doare prea tare ca te-am dat de gol. Nici o problema. Iti promit ca de azi inainte nu te voi mai menaja deloc si te voi ataca cu orice ocazie. Tinand cont de faptul ca scrii mult si prost si ca ai prea multe goluri in ceea ce priveste pregatirea dumitale superficiala, voi avea suficiente ocazii sa te umilesc si sa te pun acolo unde iti este locul: la lada de gunoi a istoriei.
Azui .. sa zici spurcaciune lu’ sotu doamnei ma-ta!
Ion I. Nistor (n. 4/17 august 1876, Bivolărie, Vicovu de Sus, Districtul Rădăuți – d. 11 noiembrie 1962, București) a fost un istoric și militant unionist bucovinean, membru al comitetului de organizare a Adunării Naționale de la Cernăuți, care a hotărât unirea cu România, în cadrul căruia a redactat „Actul Unirii”. Profesor la Universitățile din Viena și Cernăuți, SI el din Bucovina ! Bucovina K K
Si daca erai mai atent – familia mea a lucrat in Guvernamantul Basrabiei in anii 42-44. Adica dragule avem stampilia de la Ion Antonescu …
Si investritiile in ibdustria alimnetara de unde? Din banii castigati in facultate?
In rest ..vaz .. lucrezi benevol ptr FSB.
‘
Si lada de gunosi a istorie o sa te consemneze pe TINE! Eu sunt doar un individ care este cel mult amator de istorie … Tu cica profesionist .. Deci pe cine o sa comsenneze ca incompetent ?!
Gneral Daca voi credeti ca cu din astia se va reface Romania Mare … asteptati fratilor asteptati!! Poa o sa refecti Romania Mica…
Nu-i treaba dumitale de unde imi castig eu banii. Nu am ciordit banii nimanui. Ba mai mult, am ajutat la salvarea unor capacitati industriale, ceea ce nu se poate spune despre alde dumneata, care prin incompetenta au distrus industria romaneasca. Ai fost competent? Fabrica de compuri trebuia sa produca si astazi.
Pentru FSB si rusi lucrezi dumneata, la fel ca si stramosii dumitale. Nu stramosii mei au contribuit la rusificarea Bisericii Basarabiei, ci ai dumitale, motiv pentru care Imperiul Rus i-a innobilat.
TRANSNISTREANULE, valea peste Nistru, la stapani. De tradatori nu avem nevoie.
Hai sictir!
Sunt roman si bucurestean,
Si ia zi de unde au luat banii cu care ai salvat capacitati industriale ? Daca ma iau dupa opinia comuma (pe care se pare ca o impartetesti_ i-ai luat prin furt!
Eu nu am furat!!
Si ptr ultima data: stramos inseamna ascendet IDIOTULE!
Ma taranoi stupiid primul duin neamul tau cu mai mult de 4 clase in Romania descendenta se considera pe partea paterna,. Dracu sa te ia de genealogaist pe tine si iduotii tai de profesori! Ce dracu de studii ai facut ma?!
Chiar iti doresc sa ajungi sa imi cunosti rudele de parte bunicului patern … eu fiind cel mai inofensiv si bland din neamul meu.. Adica sunt in stare sa bag un glontz intr-o teasta fara sa am mari „regrete” … Dupa cate stiu ailaltai au ramas nitel cam violenti .Asa ca ar mai dura …
Mars la cotet cu porcii, golanule, tradator nenorocit. Vai de capul tau, prapaditule, codul civil spune altceva relativ la descendenta. Poate ca la rusnacii tai e altfel.
S-a trezit transnistreanul, boier mare facut de rusi, mandru de ascendenta sa de slugoi la rusi.
Dar de metoda Stradonitz ai auzit, prostovane? Ce spune ea?
Dar la evrei cum e? N-au ascendenti si descendenti, ca la ei e pe dos, dupa socoteala ta.
Mancatorule de pensie, vezi ca mananci din banii mei.
Ce castig are societatea romaneasca de pe urma ta? Cheltuieli cu medicamente?
Finalmente, golanul si-a dat arama pe fata. Provoaca, jigneste si tot el striga prindeti hotul.
L-am lasat in pace, n-am spus nimic la adresa imbecilitatilor pe care le scoate pe gura, asta pana cand a rabufnit ura din el, pentru ca i-am aratat adevarata fata de tradator.
*amandoi sunteti din acest moment banati
Razvan nu vreau sa ma bag unde nu-mi fierbe oala,
dar daca cineva ma agreseaza in repetate randuri ma numeste tradator si alte cele fara motiv si mai ales fara vreo dovada decat cercetari secrete domle 🙂 iar la un moment imi pierd calmul si ii raspund cu aceeasi moneda sunt banat si eu?
Am tot urmarit si nu-l slabea deloc pe Ghita la nici-un articol stimabilul(mai putin,doar pt felul cum vorbeste unuia mai invarsta) ” a ” .
Poate revii asupra deciziei ca sincer amandoi aduceau ceva in plus pe blog, ceva ce mi-ar lipsi…
Sa mai stea amandoi la saramura…ca raca intre ei nu e numai de ieri, azi…
A fost odata un Ghita .
Ataca tastatura ca si un bizon . Am vazut-o si noi , a vazut-o si el .
Asa si-a pus nume , si noi i l-am schimbat in renume .
Avusese o biblioteca . Avusese carti in biblioteca . Pe care le citise . Si din care cita pe aici . Ma rog, in stilul sau personal .
Dar spunea cu curaj lucruri pentru care altii tremura . Nu inghitea doza de minciuna zilnica .
Si la Ghita i s-a spus spus agent rus .
Si tradator .
Si din familie de tradatori .
Dar de unde i se cunostea familia ?
Si sumanar .
Dar de ce daca este sumanar este tradator ?
Dar de ce sumanar ?
Urmarea s-a vazut .
Ban .
Si astfel lui Ghita Bizonu´ i s-a inchis gura .
Razvan , te plangi ca a fost deturnata miscarea de protest si i s-a inchis gura ?
Hmm , eu am vrut sa se mai linisteasca toata lumea, dar daca s-a deschis cutia Pandorei….
Indiferent daca se va reveni sau nu asupra deciziei… am observat si eu desele atacuri la familia lui nea Ghita, si sincer nu le vad rostul. Ca sa nu spun cum te simti, cind cineva iti insulta -si fara nici o legatura cu ce discutam- pe cei dragi, pe cei dusi, mai buni sau mai rai.
Ma intriga de ce-l face sumanar pe Ghita! Sa fie doar o simpla aluzie ca ar fi ”taran” purtator de suman adicalea sau e cu bataie la ”Sumanele Negre” ?
Ma rogu-va sa ma lamuriti si pe mine dupe ce va scoate Razvan de la arest!
Wandoo , din context reiese ca ” a ” il considera pe Ghita taran prost mutat la Bucuresti . Fara nici o legatura cu Sumanele negre .
Adica taran incapabil . Sumanar . Desi a lucrat in informatica .
” a ” in schimb se considera elitist . Dupa cum o declara parca ” pe propria raspundere ” .
Eu i-asi gratia pe amândoi, cu perioadà de izolare si apoi purgatoriu (trecere prin spam). Contributille amândoura (în afarà de „polemica” de birjari) sunt interesante pe site.
Ghità ca Ghità, e colorat si folcloric, dar d-l „a” a càrui niste interventii apreciam, m-a surprins neplàcut (si atacul la familie – pe care nu o alegi – si limbajul).
@ wandoo N:
Un individ care scrie mult si prost este greu de crezut ca nu va lasa urme pe net. Ia uita-te dumneata aici ( http://www.scribd.com/doc/58737245/18501028-Seculara-Inapoiere-a-Romaniei ). Un Sumanariu a facut upload la acel material. Nu eu am pus acolo acel nume.
@ a
Nu pricep, poate nu am organul. Ce înseamnà pentru dumneata Sumanar – Sumanariu ? Un nume propriu sau altceva ? Am impresia cà nu sunt singurul care doreste un ràspuns.
@MirceaS
https://www.scribd.com/cristian_sumanariu
Acesta este individul in spatele caruia se ascunde bizonul. Uite-i mutra in fotografie.
Bun, l-ai „depistat”. Acum ce facem, îi facem proces ? Dar numai lui, fiindcà asa cum am mai spus, familia nu ti-o alegi, asa o càpàtatàm fiecare.
Individul s-a tot batut cu pumnul in piept ca e urmas de boieri basarabeni, ca nu mai era nimeni ca ei, pe vremea cand cei de pe mosie abia aveau 4 clase. Ca erau patrioti, ca aia si cealalta. Bun, insa tradarile alora din neamul lui, care au slujit cu credinta Imperiul Rus de ce le baga sub pres? De doua ori am pus acest link aici pe site http://dacoromania.net/en/article/protestele_de_la_1912_cu_ocazia_centenarului_r%C4%83pirii_basarabiei
Puteti citi acolo urmatoarele: „Cu această ocazie s-au publicat broșuri propagandistice, lecturate prin biserici, inoculându-le băștinașilor cât de „fericiți” sunt ei sub sceptrul „binefăcător” al țarului. Materialul propagandistic de bază a fost cuprins în cartea semnată de părintele protopop Nicolai Lașkov, O sută de ani de la trecerea Basarabiei către Rusia. 1812-16.V.1912, scrisă, după părerea unui contemporan, cu „un talent remarcabil în arta mistificării faptelor istorice”3. Editată într-un tiraj de 150 000 de exemplare, în limbile rusă și „moldovenească”, difuzată în toate localitățile din Basarabia și peste hotarele ei, lucrarea respectivă transmitea în modul cel mai neacoperit mesajul oficial al autorităților țariste la acea dată aniversară: „Trecând la ruși într-o stare de plâns, nenorociți și plini de suferințe, pentru că locuitorii fuseseră munciți, chinuiți de asupririle turcilor și de ale tătarilor, precum și de birurile nedrepte ale domnitorilor greci-fanarioți, fiind înglodați în sărăcie și întuneric, neluminați, fără școli, spitale, drumuri, rânduială și fără încredere în ziua de mâine, Basarabia, după o sută de ani, s-a făcut necunoscută în toate arătările vieții sale cetățenești, obștești, economice, – gospodărie sătească (agricultură) și industrială”. Prin descrierea luptelor ce s-au dat pe teritoriul Basarabiei de către ostile rusești, „în cele cinci războaie de izbăvire a poporului creștin al Moldovei din strașnica robie turcească”, se încerca să se acrediteze ideea despre misiunea eliberatoare a armatelor ruse în acest teritoriu și despre caracterul rusesc al pământului cucerit prin lupte. Sângele vărsat într-un război de cucerire devenea argument de stăpânire al unui teritoriu străin.”
Despre neamul acestor indivizi Lașkov a mai scris si reputatul istoric basarabean Gh. Bezviconi, aratand inclusiv cotele de arhiva cu diplomele de innobilare a fam. Lașkov si motivele acesteia.
La un moment dat, cand am afirmat pe acest site ca o parte din satul romanesc are si gene de ale askenazilor (carciumari trecuti la ortodoxie), individul mi-a sarit in cap, ca-s prost si alte alea. Ori eu asa ceva nu tolerez. Iar povestea ca am furat banii pe care i-am investit…e a doua oara cand face o asemenea afirmatie. Iar acest lucru iar nu il tolerez.
Sunt optimist moderat încă.
Revolta mutată în revoluție este la fel de reală ca cele care au schimbat regimult, așa trasă și împinsă cum este! Cred sincer că e ultima șansă de a ne pune pe drumul bun, lăsând istoriile în spate și nu sunt deloc sigur că nu va reuși. Rezerva vine însă din actele neduse la capăt, din teama de rupere de trecut a românilor, caracteristică în epoci.
Dacă împingem lucrurile până la destinație, fără să ne furăm șansa, va fi bine!
Acum trebuie urmărit dacă cade alde unu și alde altul, ca semn că se petrece realmente ceva profund.
Oricum, susținem cu respect protestul!
protestul se fasaie. asta daca nu sufla unii-altii in taciuni. si daca sufla, nu-i musai sa fie pentru binele poporului ( ca e si asta o varianta).
auziti, eu nu ma pricep… de la o frecventza de 1000 de hz se poate incinge un burete fonoabsorbant astfel incat sa se aprinda de la niste scantei???
https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=cc9MG0Slxdk
@raster: cata vreme poti sa crezi ca „microfoanele” concentreaza „energii” pe frecventa de 1000 Hz asupra unui burete care se incinge o fi avand dreptate. Nenea ala nici macar nu stie la ce e bun un microfon. Acum serios, nu cred ca cineva care a absolvit 8 clase poate pune intrebarea asta. N-o lua ca pe o jignire. Dar cata vreme respectivul e numit „antrenor de genii” pe TV nationala si n-are habar ce naiba e ala un banal microfon (pi vremea me se invata prin clasa a VII-a sau a VIII-a la Fizica parca) nu ma mir de ce e tara asta unde e. Groaznic, realmente groaznic!
Asta cu „microfonu emite” e epica.
stiu ce face un microfon… m-am gandit ca a facut o confuzie de termeni…
Tragedia de la club a fost din nenorocire provocată intenționat. Nici nu era prea greu probabil, cam toate cluburile sunt așa. S-a urmărit destabilizarea țării, provocarea dezordinii, a haosului. În acest mediu mâncătorii de că…at își pot face treaba. Din fericire tinerii noștri sunt educați, deștepți și chiar dacă mulți dintre ei sunt încă niște copii nu s-au lăsat provocați. Impresionantă a fost de exemplu demonstrația de la Iași unde s-a scandat unitate națională ! Asta înseamnă că tinerii gândesc. Printre demonstranții de la București au fost identificați agenți provocatori ruși, care profită și incită. Sigur că clasa politică românească trebuie primenită, avem modele, oameni deștepți destui. Peste noapte însă este practic imposibil. Lumea s-a săturat de corupție, de minciună, dar de 25 de ani nu este oare la fel ? De ce nu am reacționat decât acum ? Am zis lasă că merge și așa probabil. Aici am ajuns, e consecința și a delăsării noastre. Totul are o urmare, nimic nu este întâmplător. De o vreme au început să-i mai și lege pe nenorociți. Foarte bine, să continuăm. Câți corupți au fost arestați de guvernul Boc ? Nu era momentul ca Ponta să-și dea demisia acum și nici Oprea. Uitați-vă că dolarul a crescut deja. Așa cum a fost Ponta că a dat în toate gropile posibile ne-am mai echilibrat un pic economic. Trebuie acum să alunecăm iar în haos ? Nici Oprea nu e breaz, dar oare câți borfași nu vor să se răzbune pe ministrul de interne ? Ce să facă, să-i invite pe criminali să-i dea în cap ? Poți fi ministru de interne în țara asta și să te plimbi pe stradă singurel ? Eu cred că îți fac borfașii mai multe buzunare decât ai. Ponta e cercetat penal, dar este oare condamnat ? E mai bun sasul Iohanis cu șase case dobândite cu acte false ? E mai bun Blaga ca prim ministru și Gorghiu ca ministru de externe să zicem sau infatuatul de fost ministru al justiției Predoiu ca prim ministru ? ONG -uri, bine, dar din cele care instruiesc formatori de opinie pe banii lui Soros ? Țara trebuie condusă de politicieni, așa este normal, nu de tehnocrați. Lumea trebuie să reacționeze la prostiile politicienilor, e normal. E și vina noastră pentru că am așteptat prea mult 25 de ani. Și dacă am răbdat până acum nu se mai putea aștepta până anul viitor când sunt alegeri ? De 25 de ani nu e la fel ? Hai să gândim un pic. Nu avem o situație atât de bună încât să facem o nouă revoluție. Haideți să nu ne certăm între noi și să facem ceva bun pentru țara asta să avem un viitor pentru tinerii noștri și pentru noi. Cu tot respectul pentru manifestanți dar o țară nu se conduce în stradă. Avem nevoie de un guvern responsabil, un guvern forte.
„Cu tot respectul pentru manifestanți dar o țară nu se conduce în stradă”…decat daca vine Basescu si se ia de Arafat la Tv, iar apoi iese lumea in strada ca sa-i ceara demisia? 🙂
Ok, lasand asta, mai incercati pe aici unii din voi sa aranjati textul in pagina, ca e greu sa citesti polologhia fara sfarsit, nu suntem in era documentelor scrise din Evul Mediu 🙂 Un rand lasat liber sau un paragraf de la inceput nu strica…
„Tragedia de la club a fost din nenorocire provocată intenționat.”
Mai draga, mai, ai si dovezi, nu de alta, da la asa afirmatie categorica trebuie mai mult decit zvonistica. De: s-ar putea, se poate, presupun, cred… auzita-i?
Atunci cind vrei sa prezinti o SPECULATIE vinturata pe piata zvonurilor, trebuie sa stii ca limba romana detine o paleta foarte larga de cuvinte care iti permit nuntari fine. Ma intreb si eu, ai ceva impotiva bogatiei vocabularului romanesc ?
Cit despre rest… fiecare are dreptul la opinie!
@nationalistu’ stai linistit ca pe aici scriu destui scapati de la „fara clantza”. Am mai scris chestia asta intr-un post ceva mai devreme, mai dezvoltat, dar se pare ca n-a trecut de moderare.
Pentru cei care, numai ce cistigasera miliardul de euro la loz in plic -inceputul demonstratiilor- si acum tocmai ce veni apocalipsa, un copac nu creste intr-o zi. Aceste demonstratii au mai intarit increderea ca totusi se poate schimba ceva, asa putin cite putin, nu e cutremur de gradul 8, dar e un pas inainte.
„O calatorie de o mie de li incepe cu primul pas.”
@nationalistu : in original e cu ”10000 de li” 🙂
Poate ar fi bine sa-ti schimbi sursa de informatie a journey of a thousand miles begins with a single step Un li avind Li (unit)
@ nationalistu 🙂 nu schimb nimic ca nu conteaza.. eu am citit proverbu asta intr-o carte de povesti cand eram mic, along time ago,in a far far .. cat despre surse ,in ziua de azi sunt prea multe si toate au dreptate!
千里之行 始于足下
calea de o mie de li
E de vină ministrul de interne pentru că un club nu oferă securitatea necesară clienților ? Poate mai degrabă primarul de sector. Câte cluburi sunt în România ? Sute, mii probabil și toate sunt la fel ca acela în care s-a produs tragedia. O mână criminală și e suficient. Nimeni nu întreabă cine e de vină pentru groapa, sau mai bine zis craterul din șoseaua din București în care a căzut și a murit din nenorocire motociclistul din escortă. Cum se poate ca în strada unei capitale europene să fie așa o capcană mortală insuficient semnalizată în care să cadă un polițist cu tot cu motocicleta sa ? E normal să se întâmple asta ? Putea cădea oricine în ea și muri în mod absolut stupid.
@ duble puteai s-o zici mai simplu daca vrei sa-l scoti basma curata pe pl ala de oprea : cine a fost mai intai oul sau gaina si ne lamuream! ca vad ca tu tii cu groapa!
Pentru semnalizarea unei lucrări de pe un drum public trebuie să obții aprobări de la două instituții: administratorul drumului (C.N.A.D.N.R., Consiliu județean, local, etc.) și de la Poliția Rutieră. Iar schemele de semnalizare și conținutul dosarului sînt stabilite prin lege.
” Cum se poate ca în strada unei capitale europene să fie așa o capcană mortală insuficient semnalizată în care să cadă un polițist cu tot cu motocicleta sa ?”
Prima data am ris de stingagia si comicul involuntar pe care i-l degaji, apoi mi-am amintit ca a murit un om, pentru ca un individ nu se simte bine daca atunci cind se deplaseaza nu are si un regiment cu el, ma intreb daca n-a cerut si ceva blindate, ceva aviatie, nu de alta, daca i se intimpla ceva unicului purtator de interes national din Romania
Am ajuns la 44 de morti ……
buna tuturor de pe acest site, pe care-l citesc demult si care-mi place datorita multelor lucruri pe care le poti afla. Am citit de multe ori intrebari ce, cum, cine poate face cate ceva
Deasemeni am citit si multe propuneri decente care se gasesc in ,,constitutia cetatenilor,, pentru ca ar fi foarte multe de scris , iar eu nu vreau sa abuzez de timpul nimanui, as vrea sa va rog, chiar implor sa intrati pe ,,constituia catatenilor ,,,publicata pe situl,, varianta cojocaru ,,.pentru cine are rabdare si curiozitate poate descoperi similitudini de gandire si idei deosebite.multumesc adminului daca va publica aceasta postare .eu oricum va citesc in continuare.
http://www.mediafax.ro/social/tragedia-din-colectiv-aeronava-nato-este-pregatita-pentru-transportul-ranitilor-va-transfera-10-pacienti-in-marea-britanie-si-norvegia-starea-unor-victime-s-a-inrautatit-foto-14878058
@ a
Nu dau doi bani pe cearta stupida dintre tine si nea Ghita si demonstratiile tale ca la 1800 toamna, DAR…
” ca o parte din satul romanesc are si gene de ale askenazilor (carciumari trecuti la ortodoxie),” ce?????????, nu mai zi….
Ce inseamna „o parte”? Procentual, pe regiuni istorice…
In Muntenia ciuciu, neglijabil. In Ardeal…intrebati-i pe unguri, ei i-au asimilat.
In Moldova…greu de estimat, procentual vorbind. In sec. XIX, populatia de askenazi din Moldova era de aprox. 8%, insa nu era vorba de o raspandire uniforma. Avem localitati cu un procentaj mare de populatie evreeasca (Iasi, Dorohoi, Podu Iloaei, Harlau). De pilda, in Iasi se ajunsese de la aprox. 3/4 din total, populatia evreeasca sa scada pana la 1/2 in perioada interbelica (din cauza aceasta, la 1859, boierimea din Moldova a cerut stabilirea capitalei la Bucuresti). Sau alt caz, orasul Falticeni, care a fost fondat de evrei. Amprenta genetica pe care au lasat-o acestia e sigur mai mare in hinterlandul oraselor si mai mica in zonele rurale izolate. Insa toate satele, inclusiv cele izolate, aveau carciumi, in medie 3 sau 4 la un sat, ori asta insemna in sec. XIX 3 sau 4 familii evreesti la un sat, care familii s-au topit prin crestinare in taranime. Iar daca tinem seama de consangvinizarea specifica satului romanesc…rezulta ca in cateva generatii genele askenazilor s-au raspandit peste tot.
Avem nenumarate familii cu nume de Carciumaru, Crasmar, Botez, Botezat, Botezatu, Solomon si derivatele. Acestia nu au fost romani la origini. Despre scanteile pe care le poate isca treaba asta, mi se rupe. Istoria se bazeaza pe fapte si atat.
Acum sa va mai povestesc un lucru: am avut un coleg la institut, bun roman. Spunea ca daca ar afla ca printre stramosii sai se gasesc evrei…ar reteza din el bucata aceea, de pilda un deget. Cat de serios vorbea, dracu stie.
Consider ca folosirea termenului „o parte” nu e tocmai cea mai fericita. Dar ca or fi fost sate, in numar important, procentual vorbind, cu 3-4 circiumi…
Vreau sa te intreb ceva. Cite case/persoane pot face viabila o circiuma, deci cite case/persoane ar trebui pentru 3 sau 4 circiumi, care era media de case/persoane intr-un sat romanesc, implicit se deduce, venitul mediu pe case/persoane
Parerea mea , dai prea mare importanta unor evenimente care nu au avut amplitudinea pe care vrei tu sa o transmiti.
Vedeti ca a aparut recent lucrarea unui cercetator de la Cluj, Constantin Barbulescu, in care trateaza fenomenul alcoolismului la sf sec. XIX. El vorbeste de 3 sau 4 carciumi la un sat.
Intrebarea dvs. relativ la rentabilitatea unei carciumi…nu ma pricep (consumatori ca mine duc rapid la faliment un astfel de stabiliment, din lipsa de clienti). O comuna rurala avea in medie 1.600 locuitori, media facandu-se tinand cont de zonele populate si slab populate, 5,5 locuitori/familie.
„Parerea mea , dai prea mare importanta unor evenimente care nu au avut amplitudinea pe care vrei tu sa o transmiti.”
Na, pentru ca are nasul pe sus si vorbeste mascari…l-am lovit de l-a luat dracu, ca doar din cauza asta m-a tot muscat de fund. Nu e nimic anormal sa folosesti impotriva unui adversar toate vulnerabilitatile sale. Probabil ca intr-o alta situatie nici nu mi-ar fi pasat (cine da doi bani pe un…Lașkov care a crapat in urma cu 8 decenii…), insa acum mi-a picat ca o manusa povestea aceasta.
„Parerea mea , dai prea mare importanta unor evenimente care nu au avut amplitudinea pe care vrei tu sa o transmiti.”
Ma referisem la speculatia ta referitoare la mixajul de etnii, romana si iudaica,
eu personal nu iau pe nemestecate orice speculatie, indiferent cite ceaprazuri are individul, punctul meu de vedere este ca accepti prea usor spculatii, teorii… fara sa le mai „mesteci”, doar fiindca unul sau altul au „autoritate”. Faptul ca ar exista o speculatie… sau chiar o teorie general acceptata de lumea stiintifica, nu o face neaparat reala, vezi onor Academia Franceza, care in 1903 a dat verdict de – aparatele mai grele ca aerul nu pot zbura- lui Traian Vuia si asta nu-i caz singular
@ a nu mai stiu unde am citit dar e trasa rau de par teoria matale cu ”topirea” ashkenazilor in masa taraneasca. Poate intr-o alta masa mai accept dar tinand cont de caracterul aproape ermetic al religiei iudaice cat si respingerea acestei minoritati (care avea tendinte de expansiune) de catre masa majoritara romaneasca pur si simplu nu vad cum era Ion in stare s-o ia de nevasta pe Rashela. In orice caz astfel de uniuni daca au existat pot sa afirm categoric ca s-au facut fara acordul familiei si al comunitatii ,aspect de nedorit pentru niste tineri insuratei care depindeau economic de familii si de societate pentru integrare sociala!
Deci teoria mixarii e zero barat pentru mine!
In urma cu vreo 10 ani am citit un dosar in arhive. Era vorba de casatoria unui Ion cu o Rashela. Ion a devenit…Itic. E..pe dos. Dar un asemenea caz era unul rar si s-a intamplat intr-un oras preponderent evreesc.
P.S.: Cand ai in Botosani producator de lactate numit Solomonescu…asta ce naiba e? Se declara roman.
@ a Asta intradevar e alta mancare de peste si are noima. Romanizarea numelui pentru acceptare si integrare in societate e ceva ce un evreu face fara sa clipeasca . Dar nu amestec rasial cu goimii!
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20576629-consilierii-care-migrat-partid-altul-baza-ordonantei-traseismului-isi-pierd-mandatele-primarii-revin-automat-partidele-din-care-plecat-comisia-juridica-din-senat.htm
In continuare ma cert cu doi prieteni care lucreaza in justitie ca…vezi Doamne…”Interzicerea Migratiei Politice” este ”mandat imperativ” (aceeasi cearta am avut-o si in facultate cu un profesor).
http://www.cotidianul.ro/peste-5000-de-consilieri-traseisti-isi-vor-pierde-mandatul-271168/