Arta Razboiului, ianuarie 2020

This entry is part 37 of 95 in the series Arta Razboiului

Series Navigation<< Arta Razboiului, decembrie 2019Arta Razboiului, februarie 2020 >>

28 de comentarii:

  1. @nicolae
    La multi ani! La un moment dat ati mentionat cateva carti achizitionate. Din pacate nu reusesc sa gasesc postul respectiv, asa ca va rog frumos (daca se poate) sa le mentionati ca reply.
    Sper ca nu cer prea mult, dar m-ar interesa si alte titluri de carti, pe partea navala (tehnologie+istorie), pe care le considerati de referinta. Multumesc.
    PS: format hartie.

    1
  2. Filmu o sa fie naspa dar capiai de ras la faza asta:

    • Star
      Trek
      Old
      Picard
      __________
      Anti Brexit/Trump propaganda.

      • Aham. Avem aici un fan Star Wars. 🙂

        • Sunt un fan al ambelor, nu insa si al epocii de aur a bolilor cultural-venerice de tip STD (pardon…”DISCO”…)

          • Buuun. Deci.
            Orville e mai Star Trek decit Discovery din punct de vedere al abordarii. Daca ar fi scos umorul si ar fi lasat/dezvoltat temele, putea sa fie lejer Star Trek Orville. Dar nu aveau drepturile.
            Dar oricum, Discovery si-a mai revenit din sezonul 2. Nu aveau ce face – trebuia o concurenta pentru ce scoate Disney (universul Marvel si Star Wars).
            Iar Picard promite sa fie mai aproape de TNG decit Discovery de Star Trek.

            S-au schimbat vremurile, societatea, idealurile… Deci si modul de vinzare al temelor. Marvel a f*t*t toata ideea de SF cu abordarea comics. Asa ca inainte de STOP, ar trebui spus Disney, Stop it!. Sint curios ce va face Apple cu Fundatia.

            • Eu sunt curios ce va face Villeneuve cu Dune. Pentru ca nici pana acum eu nu inteleg de ce sunt asa de multi cei care detesta filmul lui David Lynch, in timp ce mie imi place aura de misticism a acestei creatii.

              • Stellan Skarsgard o sa fie ok ca Vladimir Harkonnen. Alfel, nu stiu.
                Filmul lui Lynch din 1984 mi se pare ca are exact atmosfera cartii. Nu cred ca vor reusi sa o recreeze intr-o lume in care tonul e dat de Disney, cum spuneam mai sus.

                • Ma bag si io, pardonati! 🙂
                  Star Wars. De cand cu Disney – e de kkt. Pe ultimul nu l-am vazut si nici nu planuiesc.
                  Star Trek, Piccard, 24 ianuarie 2020, Amazon Prime: d-abia astept!
                  New Generation mi-a placut foarte mult (cel mai mult cred) dar si unele spin-off-uri.
                  ST Discovery – multe bulshit-uri stangiste impinse in fata dar merge
                  The Expanse – ramane foarte misto, mi-a placut si ultimul sezon.
                  Dune, foarte curios, cartea mi-a placut enorm, si filmul mi-a lasat o impresie buna. Acum ar trebui sa aiba efecte mult mai faine.
                  Fundatia. Asimov imi place de asemenea foarte mult iar universul creat de el este fascinant, am citit: Robotii, Imperiul, Fundatia. Mi-am dorit mereu sa se faca un film, nu ala cu Will Smith neaparat. Apple?!?!? S-au apucat si astia de filme? 🙂
                  Rendezvous with Rama ? Mai face Morgan Freeman filmul ala?

                  2
          • Ca vrem, ca nu vrem, STP (Star Trek: Picard) vine. 😀 Eu mi-am pregatiti un single malt bun pentru el. Nu am asteptari si va fi foarte misto. 🙂 🙂

            Facute in seara asta.


            2
        • Eu sunt fan al ambelor serii, si Star Wars si Star Trek!

  3. HOOGVLIEGERS – „high flyers”…o rasa de porumbel olandez

  4. Cartea de inceput de an deci, ca am primit de craciun o biblioteca:
    https://www.librarie.net/p/376427/negationismul-de-stanga
    Mda, autorul ne duce in plimbare in partea cealalta a esicherului negationismului, adica actuala politica de stat a Rusiei.Daca crimele socialismului de factura nationalista sunt clare, oable, probate istoric si negate doar de niste mici scelearti, comunismul a fost de bine, nimeni nu a murit sub comunism, va slavat de hitleristi, pupati picioarele soldatului rus.
    Autorul pune niste intrebari legitime precum cu ce-i diferit gulag-ul fata de de un lagar de munca daca rezultatul este oameni ucisi prin munca pana la epuizare. Criterile politice pe care ajungi acolo sunt ele oare chiar atat de diferite? Sistemele respective nu s-a realizat prin antagonizarea unei parti din societati fata de alta parte? Cititi si aflati. Cu toate astea unii inca mai poarta tricouri cu Che pe piept si altii deplang vechea orandurire, unde era „ordine” dom’le. Si astea sunt forme de negationism pana la urma, unele intetionate si altele cauzate de incultura crunta: http://www.ziare.com/cultura/stiri-cultura/romanii-sunt-europenii-care-dau-cei-mai-putini-bani-pe-carti-teatru-sau-muzee-1088457
    Mi-a ramas o idee din carte, spunea ca democratia inseamna ca cineva sa spuna prostii si sa o faca fara repercursiuni.Tractiunea ideilor sale in societate find data de demos si nu de o bata sau un glont. In momentul cand ti se nazare intrebarea cum sa-l fac pe ala sa taca, eventual sa-l si „impusc”, uite cum rasare un Heydrich sau un Beria din fiecare.

  5. Muahahaha, resistance is futile!
    STP – Amiralu’ Picard se intoarce cu borgii dupa el, inclusiv Seven of Nine (din ST Voyager)! Stilul adus la zi: poveste intinsa pe mai multe episoade/sezoane.
    Am emotii, „The Expanse” a ridicat stacheta sus de tot.

  6. Pentru amatorii de UFO si Area 51: a reinceput (sez. 2) „Project Blue Book” Nu-i chiar rau.

  7. Adam Savage(Myth Busters) il testeaza pe Spot, unul din robotii BostonDynamics!

  8. Pentru cei care nu stiu, Unibersitatea Babes Bolyai are un proiect in derulare de ceva ani de zile in vederea digitalizarii fondului arhivistic. Asta este o munca de Sisif si cand eram pe la arhiva ca ne terimiteau unii profesori umblai cu unele documente exact ca si cu ouale. O secunda nu esti pe faza si ai omleta pe tine adica ai distrus ca un bou un document care a infruntat timpul dar a fost infrant de prostia umana.
    Cu acestea find zise, pentru cei care sunt pasionati de istoria romanilor, cultura romaneasca, si aia care depasesc nationalismul, la UBB gasesti publicata revista „Albina Carpatilor” aparuta la SIbiu in 1877. Revestqain limba romana, culturala, stiitifica si artistica. Recomand de acolo editorialele prin care „Principele Carol Intaiul de la Dunare si Elisabeta Doamna” sunt prezentati. De asemnea comandatul ostirii romane este laudat pentru actiunile pe campul de lupta de la 1964 in razboiul din Schleswig -Holstein(al 2-lea razboi) unde alaturi de principele mostenitor al Prusiei Carol Inataiul a dovedit un curaj extraordinar in lupta. Capitanul prusac Carol find decorat in urma luptelor de catre Regele Prusiei in fata companiei din regimentul de dragoni pe care o comanda.
    File de istorie si un elogiu ardelenesc epocii in care pe tronul Romaniei a stat un principe razboinic care nu a vazut doar uniformele apretate frumos inainte de ceremonii.
    De la BCU: http://dspace.bcucluj.ro/handle/123456789/39463 toate revistele ardelenesti Albina de la Sibiu, numarul dedicat prncipelului/domnitorului inca Carol Intaiul find cel de la 6 oct 1877. Nu este singurul, ardelenii aducandu-i omagiu dupa omagiu in mai multe numere celui pe care istoria il va retine ca Regele de Otel.

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *