Astfel Ministrul Apararii a declarat ca tara sa urmareste sa atraga marii constructori de armament in economia nationala, asteptand astfel ca industria nationala de aparare sa poata produce sisteme de armament modern si foarte competitiv.
Mai mult decat atat, prin cele 15 miliarde de dolari, pusi la bataie in mod foarte ferm, Ministrul Apararii spera ca industria nationala sa beneficieze de transfer tehnologic, iar armata nationala de un cat mai mare grad de independenta in dotare. In urma acestor investiii se asteapta crearea a mii si mii de locuri de munca foarte bine platite, investitii pe foarte multi ani in tehnologie inalta, beneficii majore pentru economia nationala!
Iar acest politician are dreptate! Banii, cei 15 miliarde, vor fi adusi in ceea mai mare parte de cei care vor castiga contractele de achizitie, prin credite ieftine, credite care mai apoi vor putea fi platite, macar in ceea mai mare parte, din plus valoare nou creata de investitiile facute de companiile de armament!
Simplu si foarte eficient. In acest fel o tara mica se poate inarma foarte decent, in paralele cu dezvoltarea economica pe criterii foarte sanatoase si viabile, pe termn lung.
Adica exact ceea ce sustinem noi pe acest site de peste un an si jumatate. Ei bine…la altii se poate!
Aaaaa am uitat sa va spun tara: Indonesia, iar ministrul respectiv este Purnomo Yusgiantoro.
Ati crezut ca suntem noi?! Din pacate ai nostripoliticieni se bat intre ei pentru bani, iar noi ne vom bate in curand intre noi pentru o paine!
Sursa: armyrecognition
GeorgeGMT
pentru cateva minute chiar am crezut ca a declarat asa ceva ministrul nostru si chiar ma gandeam sa le cataloghez drept baliverne electorale :))
http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/12/05/partidele-si-apocalipsul/
Mihai Giurgea este foarte agresiv, DAR are dreptate! A venit vremea sa lasam oamenii sa se descurce singuri, fiecare cum poate.
Cred ca ne putem lua adio de la avioane sau alte „vise”
http://www.antena3.ro/stiinta/oficial-din-ministerul-afacerilor-europene-romania-vrea-sa-aloce-2-din-pib-pentru-cercetare-pana-in-2020-194744.html
Decat F-16 3rd hand mai bine fara ele.
Dumnezeu sa ma ierte, dar si eu zic la fel!
Cineva afirma pe un sit ca balticii au platit circa 2,2 milioane USD/an pentru serviciul de politie aeriana.Sa platim si 4 milioane de USD dar decat sa cheltui un miliard USD aiurea, doar ca unii smecheri, sa primeasca prin interpusi, un comision consistent, mai bine platim acesti bani.Ne facem un bine atat noua, ca si contribuabili, ca economisim o suma mare pentru bugetul tarii noastre, cat si pilotilor nostri, condamnati la o deprofesionalizare, din in ce in ce mai accentuata.In aceasta situatie, pilotii se vor orienta spre companii aeriene private care stiu sa ii aprecieze si sa ii plateasca asa cum trebuie.
Unde este vointa politica si se urmareste interesul national, se poate orice.
Sincer chiar nu stiu ce suma au platit pt politia aeriana. Dar as fi curios…
e, ce de bani se pot face din ulei de palmier,bambus, plantatii de eucalipt si mii de specii de arbori modificati genetic ,etc..mai au si altele, resure minerale nesfarsite si insula kalimantan care e cat jumate din europa.pacat ca nu le putem vinde ceva 🙂
Mai, eu cred ca cei din Indonezia au citit articolele de pe Romania Military in care vorbeam de necesitatile de inzestrare ale armatei romane, de minim 15 mld. euro… si si-au facut si ei planul 🙂 Doar ca la noi planul era pe 10 ani minim…
Lasand gluma la o parte, vom reveni cu ceva despre cercetare in zilele urmatoare… Vestea despre alocarea a 2% din PIB pt. cercetare este una buna.
Este buna vestea, da e la fel de buna ca autostrazile pe hartie…adica doar gura nu-i doare, ca e clar ca ganditu’ doare rau!
o veste exceptionala ,peste 5 ani vor aloca 2,5 din pib ,