Articolul de seara: barca si marea

Barracuda II, pe mare montata.

 

Iulian

39 de comentarii:

  1. off topic: US a trimis 250 militari si 12 F16 la Campia Turzii. De ce? Rutina? Sa ne arata ca sunt cu noi? PSD stie de ce, vor sa „uite” F-urile acolo? antrenament cu F-urile noastre? amenintari reale? toate?

    • Tu crezi ca alea 12 F-16 si inca o data pe atat MIG-21 Lancer sunt suficiente pentru protectia spatiului nostru aerian?

      • Sa te aperi impotriva a ce?

        • Un elicopter Kamov care intra prin Maramures?

        • reciteste intrebarea la care am raspuns

          • Protectia spatiului aerian … suna ambiguu dar sa presupunem ca impotriva a orice. In cazul asta nici daca am avea 200 de avioane F-16 nu ar fi de ajuns.

            • au fost estimate niste cifre, care sustineau ca la gen. 4, de genul F-16, ar fi nevoie de minim 48, iar la noi cerinta pentru asigurare „confortabila” era pe la 64-72 de aparate…
              La protectia spatiului aerian nu intra doar aviatia.

            • Problema este ca pe langa protectia spatiului aerian al tarii-mult trambitata politie aereana…lol, aviatia de lupta trb sa asigure si sprijinul cu foc al fortelor terstre si maritime plus apararea acestora.
              In principiu dupa ce s-a decis cate avioane vor fi in componenta escadrilei de F-16 ABM Falcon de la Borcea-Fetesti rezulta ca o escadrila de lupta FARo va avea in dotare 16 avioane supersonice de lupta multirol.
              In acest caz cu 5 escadrile plasate pt a acoperi tot teritoriul tarii, Borcea CL, Bacau BC, Luna CJ, Giarmata TM, Craiova DJ, FARo va avea 80 de avslmr mono si bimotoare, cate sunt pe un portavion actual al US Navy!!!!

      • O data cu aprofundarea rolului tarii noastre in NATO, cred ca ar trebui ca noi sa ne adaptam/ridicam la nivelul organizatiei… NATO in sine este expusa 360* si include politica/expunerea SUA. Considerand evolutiile din Orientul mijlociu si relatiile stranse pe care le avem cu Israel, poate ar trebui sa ne asteptam la un support logistic in zona in cazul unui conflict cu Iranul, just in case … ori poate chiar mai mult
        Pana la urma Rusia nu e singurul stat care poate ameninta Romania, insa poate face parte din grup ce poate ameninta alianta in cazul unui conflict Sua-Iran

    • Ca sa protejeze tara noastra, aflata la periferia zonei NATO,care datorita politicienilor romani, inca este incapabila sa isi asigure singura, macar misiunile de politie aeriana.

  2. Salut. La cum se comporta ivanii americani ar face bine sa ne lase macar 2 escadrile de f 16 moca sa putem acoperi decent spatiul aerian.

  3. Mie imi place barcuta, dar am mai vazut tot pe aici ceva mai interesant din Singapore, daca nu ma insel. Asta de aici la ce ar putea fi folosita dpdv militar? Poate la Graniceri, dar nu vad vreo metralera escamotabila, sau tunul de 30 mm.

  4. Parnae Ionescu

    Sa nu cumva sa fie forte de mentinere-impunere a pacii ,in cazul unor reconfigurari ad-tiv -teritoriale . Cam ceea ce a fost armata germana in Romania anilor 40-41 !!!

    • Nici vorba.Incearca sa fii realist.

    • Dictatul de la Viena a fost o reactie fireasca geopolitic a Germaniei care era aliata cu Ungaria si in opozitie cu Romania (aliata cu Franta si Anglia). Prin ceste revendicari teritoriale a caror forma nu a urmat catusi de putin harta etnica, germania a urmarit sa se apropie ca campurile petrolifere de la ploiesti de care depindea masina de razboi Germana.

      Politica SUA in ziua de astazi este de incercuire a Rusiei cu state cat se poate de puternic militar si economic. Pentru ca daca Rusia vrea sa „iasa din granite” sa isi sparga dintii in vecini pana sa ajunga in vest. Acceasi politica este in Pacific: China este inconjurata de Japonia, Corea dar si Thaianda si mai chiar Vietnam.

      In concluzie SUA nu are neoie de o baza instabila in Romania inconjutarata de o populatie ostila. E stupid. O alianta bazata pe resentilentele Romanilor fata de Rusia (care ne-a luat Basarabia) este mult mai eficienta.

  5. In zona Mihail Kogalniceanu si localitatile adiacente in ultimele 12 luni s-a intensificat „traficul militar” extrem de mult.
    Ziua mai rar dar noaptea – mai ales dupa miezul noptii – am numarat convoaie care aveau in componenta chiar si 100 camioane grele bineinteles acoperite care sigur nu transportau conserve din carne de vita 🙂

    Coroborat cu ce a zis Ovi mai sus cred ca in curand o sa se intample ceva (care o sa ne placa sau nu o sa ne placa).
    Parerea mea amu nu dati cu pietre 🙂

    • Iran?
      Rusia pregateste ceva in Ucraina?
      Afganistan?

    • Si pe Borcea se incarca si se descarca(nu noi),iar intre Borcea si M.K nu cred sa fie mai mult de 100km in linie dreapta.

    • Nu mai sta noaptea sa numeri camioane militare, somnul vine mai repede prin metoda clasica de numarat oi.

    • MK, situat in vecinatatea portului Constanta, este un punct de plecare spre zonele din afara Europei, situate in Asia, unde SUA are militari in misiune.In plus, in zona MK dar si la Borcea sau Campia Turcii exista mai multi militari americani care au nevoie de diferite chestii.Daca se lasa cu un atac aerian american asupra Iranului, acesta nu va fi lansat din Romania ci din alte zone.

  6. Sper ca de data asta nu vom mai da curs revendicărilor teritoriale ale vecinilor unguri, bulgari, sarbi, „moldoveni”. Sau si de data asta luam pozitia ghiocelului ? App celor care spun ca daca nu am fi dat curs revendicărilor teritoriale in ’41 am fi dispărut ca natie le transmit urmatoarele .. (cu scuzele de rigoare) .. mancati kkt.

    • In 41 daca Romania nu se conforma cererilor ar fi fost invinsa fara probleme de Germania aflata in apogeul puterii. Asa, si-a conservat fortele pentru a avea totusi un cuvant de spus mai tarziu.

      Chestiunea in discutie poate fi ce a cautat Romania peste Nistru, tinand cont ca dupa recuperarea Basarabiei de la Rusi alianta cu Germania nu isi avea sensul. Insa e usor sa stai in fund la 5- de anu dupa ce s-a terminat razboiul si stii finalul si sa comentezi. Situatia reala de atunci era diferita si greu de imaginat atazi de toti comentatorii de ocazie.

  7. tot offtopic: observ din pacate nu numai acum si nu numai aici, chiar si din partea celor care scriu articole pe acest blog o abordare de genul: sa vina SUA si sa ne dea sau sa uite diverse echipamente militare aici. O abordare tipic votantilor PSD, si ei vor sa li se dea diverse pomeni, galeti, mici, 100 lei etc. cred ca 90% dintre romani vor sa vina cineva sa le dea, sa le faca indiferent ce numa’ sa ne dea. Cel mai bine ar fi sa ne dam noi noua prin munca si corectitudine si mici si bere si F16 si o canistra de benzina pentru el. Ce ziceti?

    • In principiu ai dreptate. Dar daca ai nostrii nu-s in stare sa cumpere… e buna si pomana. Mai ales ca e pomana tactica. Adica isi apara interesele lor strategice cu ea.

    • Platitudini….ai zis un mare „fas”.

    • Cred ca e gresit interpretata ca colaborarea si ajutorul militar SUA in caz de conflict drept pomana.

      Privind realist situatia, dar si istoric, Romania singura (fara ajutor extern) nu poate rezista unei Rusii mult mai mare si cu resurse mult mai numeroase. Asta e avantajul Rusiei: isi poate concentra fortele si ataca vecinii pe rand. Asa a facut si inainte de WW2: Nu a dat ultimatum Romaniei in Basarabia si Finalandei in acelasi timp. Si-a atacat pe rand vecinii. Iar Romania nu a luptat singura impotriva ei, bateriile Germane de la Constanta au respins atacurile flotei Sovietice.

      La fel e si acum, Romania are o forta sa isi apere teritoriul de Ungaria sau Bulgaria. Si fara dubii nu ar avea probleme sa faca asa ceva singura. Dar impotriva aviatiei Ruse avem nevoie de F22 pe care nu ni le perimitem. Si toata seria de logistaica de radare asociate.

  8. The indigenous population of Thrace was a people called the Thracians, divided into numerous tribal groups. The region was controlled by the Persian Empire at its greatest extent,[11] and Thracian soldiers were known to be used in the Persian armies. Later on, Thracian troops were known to accompany neighboring ruler Alexander the Great when he crossed the Hellespon https://en.wikipedia.org/wiki/Thracet which abuts Thrace, during the invasion of the Persian Empire itself. clar ca iranul e un pericol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *