Australienii au planuri mari!

Foarte mari chiar si anunta un program de constructie masiv pentru nave militare in urmatorii 20 de ani.

Astfel au in vedere  trei programe majore de inzestrare: o nou clasa de fregate – inlocuitoare a actualei Anzac-Class, o nou clasa de nave de patrulare, in locul actualei Armidale-class si bineinteles cele 12 submarine noi.

download

In problema submarinelor guvernul australian va anunta in urmatoarele luni partenerul strain cu care va conlucra, iar sansele sunt din ce in ce mai mari ca australienii sa ceara ca submarinele sa fie construite la ei in tara. In privinta fregatelor si a navelor de patrulare nici nu se pune problema ca acestea sa fie construite altundeva decat in Australia.

Daca totul merge bine programul pentru inlocuirea navelor de patrulare Armidale va produce prima nava in 2018, in timp ce prima fregata din nou clasa va fi lansata in 2020.

download (1)

Programul pentru cele doua clase de nave este estimat la 50 de miliarde de dolari in timp ce pentru cele 12 submarine Australia are de cheltuit nu mai putin de 15 de miliarde de dolari americani, atat timp cat programul pentru dotarea marinei are o valoare de 65 miliarde de dolari.

Si apropo de submarine, chiar in aceste zile se afla in Australia o masiva delegatie japoneza – peste 40 de oficiali – pentru negocieri. Ambasadorul Japoniei in „Tara cangurilor” a declarat presei ca tara sa este gata sa faca o oferta completa si avantajoasa pentru constructia celor 12 submarine. Nu s-a precizat daca delegatia japoneza va discuta despre o eventuala constructie a navelor in Australia.

GeorgeGMT

41 de comentarii:

  1. nu inteleg de ce nu merg pe submarine nucleare, macar generatie mai veche cum ar fi Los Angeles. La costuri tot pe acolo ar fi dar mult mai capabile. Noile dieseluri sunt moderne, ok japonezele sunt mai mari si au autonomie marita dar si asa au limitele lor. Aus e inconjurata de ditamai oceanele nu de mari mici sau medii unde sunt ok conventionalele.

    • La un PIBA de 1250 miliarde, nu cred că-și permit australienii achiziția și operarea decât a două-trei submarine clasa Los Angeles… prea puține pt. necesitățile lor deci…

  2. Off topic, UK vrea sa-si modernizeze flota de AH-64.
    http://www.janes.com/article/53882/uk-requests-remanufacture-of-apaches-to-ah-64e-standard
    Interesant e pretul de achizitie al AH-64E, daca se intra pe un slot liber de achizitie al US Army, doar 31 mln$ bucata.

    • Nu ca UK vrea, nu prea aveau de ales 🙂

      Trebuiau sa ia o decizie pt ca americanii au declarat mai demult ca or sa inceteze supportul pt varianta aia incepand cu nushce an

      Pretzul remanufacturarii e dublu fatza de cum le-ar cumpara de noi, nici ala care a scris articolul nu prea intzelege de ce 🙂

      • Conform documentului FY2016_Weapons.pdf, remanufacturarea la standardul AH-64E costa circa 21.5 mln $ bucata pentru US Army in 2016.
        De unde au scos 60 mln $, greu de priceput…

    • probabil pentru ca acele WAH-64 custom-made in UK aveau de schimbat la modernizare multe componente de serie mica, a caror inlocuire cu altele la fel de putine ar fi necesitat un pret/bucata exorbitant fata de readucerea lor la varianta de serie mare, cu piese pe calapod standard SUA. Apoi or mai fi si alte motive, specifice prestatorului de servicii britanic 🙂

  3. Cred ca noua clasa de ditrugatoare va fi Hobart class. Un fel de Arleigh Burke, mai putin tunat, cam cu jumatate din celulele de lansare verticala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *