Buletin naval: ghiciți pavilioanele

Recent, USS America (LHA-6) și USS Bunker Hill (CG-52), au efectuat împreună o patrulare prin Marea Chinei de Sud. Bănuiesc că toată lumea este la curent cu pretențiile teritoriale chineze în zonă dar și cu modul ”chinezesc” de a acționa: nave ale Pazei de Coastă, vase ”pescărești” și altele asemenea.

Povestea pe scurt este așa: malaezienii operau și ei liniștiți în căutare de petrol, gaze și altele asemenea în propria zonă economică exclusivă până la apariția unei nave chinezești specializate în explorări însoțită bineînțeles de nave ale Pazei de Coastă de aceeași naționalitate. Evident, în zona economică exclusivă malaeziană.

Cum USS Theodore Roosevelt (CVN-71) este la cheu în Guam și, pentru moment indisponibil, americanii au detașat un crucișător de clasă Ticonderoga – USS Bunker Hill (CG-52) din escorta acestuia care, împreună cu USS America, au început să patruleze prin zona cu pricina. Ceea ce i-a mai liniștit nițel pe chinezi care au declarat următoarele:

“I would just like to state that currently, the situation in the South China Sea is steadily improving. We hope countries outside the region will respect regional countries’ efforts and refrain from making waves,” a spus purtătorul de cuvânt al ministrului de externe chinez, Geng Shuang, rugat să comenteze prezența navelor americane în zona contestată. “The Chinese survey ship is conducting normal activities in waters under Chinese jurisdiction (s.n.). There was no such ‘standoff’ as you mentioned. Currently, [the] situation in the South China Sea is basically stable. Relevant parties should exercise self-restraint and avoid taking actions complicating the situation or escalating disputes.”

Adică stați voi liniștiți în timp ce noi vă furăm petrolul și gazele, vă pescuim peștele, perlele și mai știu eu ce într-o zonă prin care se scurge o mare parte din comerțul mondial. Pe principiul turcesc în Mediterana de Est… Iar turcii vizează începerea unei campanii de explorări și în Marea Neagră unde avem o problemă oarecum similară: Crimeea și zona sa economică exclusivă…

După această introducere cât tot articolul ajungem la ghicitoarea zilei: ce pavilioane arborează cele două nave americane din imaginea de mai jos (măriți poza)? 🙂 Că nu par a semăna cu clasicul stars and stripes

pavilion USS America USS Bunker Hill

Sursa foto: usni.news

Well, asta e ceea ce numesc eu un PR de mare angajament. Și încă ceva, asta înseamnă să ai cu ce! 🙂

Nicolae

58 de comentarii:

  1. Drapelul ca drapelul, nu l am recunoscut(par a fi doua diferite si nu seamana cu ala malaezian) dar ce e frate cu rugina aia care se vede de pe statia orbitala??? Uss America stiu ca navigheaza de vreo 5 anisori(nici varsta de pregatitoare nu o are) si curge rugina de pe ea de zici ca e contemporana cu marasestiul. Baietii astia au auzit de revizii, mentenante si alte alea? Au dat 3 melearde jumate pe ea si nu au bani de o vopsea odata la 5 ani? Si nu e prima oara cand vad asa ceva la americani. Nu uit marsul cavaleriei din 2013(constanta-brasov).curgea rugina de pe strykerele alea iar apache ul „parcat” arata jalnic.

    7
  2. N-au avut un portavion mare si au trimis unul mai mic 🙂 …
    In privinta pavilioanelor n-am nici o sansa.

    1
  3. Drapelul de luptà « Captain America » pentru USS America
    Drapelul cu Donald Duck pentru USS Bunker Hill (fusese deja atribuità imaginea portavionului omonim)

    4
  4. Salut. Chinezii ca de obicei sunt proprietari unde vrea muschiu dinsilor, sper ca dupa pandemie tarile lumii sa inceapa sa recunoasca Taiwanul ca stat independent sa sa trateze China total diferit.

    14
  5. USS Bunker Hill la catarg poarta pavilion malaez, cel de pe USS America pare al Bangladesh-ului (??) f ciudat !! Nu se vede cel american la pupa ! Sau poza-i la misto ?!

    1
  6. Porte sà identifice cineva cele 6 aeronave dispuse la prova USS America ? Eu nu reusesc.

    1
  7. Mi se pare mie sau sunt ruginite rau?! 🙂

    4
  8. coroziune de suprafata,nimic structural….nicio grija fetele.
    probabil sunt gauri tehnologice de scurgeri pe acolo si stratul anticoroziv a fost solicitat mai mult.

    4
    • Normal ca nu e nimic structural, dar da o naibii de treaba, e vorba de imagine. Este cea mai puternica marina a lumii. Dau miliarde $ pe o nava si dupa aia umbla cu ea ruginita prin lume? Si nu e doar la marina. Am vazut convoaie americane prin tara, iti e rusine sa conduci rapandulele alea. Ruginite, indoite, vai mama lor.

      2
      • 1.cand vor scoate fumalau ca kuznettzovul voi fi ingrijorat
        2.gradul de uzura pe acareturile americane este mare dar nu vopseaua si luciul conteaza…ne-am obisnuit cu ale noastre lucioase si unse cu motorina si vaselina dar fara nicio valoare reala mai mult decat un nr. de inventar
        3.sa le vezi avioanele prin filmari cat sunt de ciufulite pe dinafara dar cum zboara ca nebunele
        4.probabil toate au un program strict de intrare la revizii si reparatii care este respectat

        20
  9. V 22 Osprey,așa cred

  10. Armurile lucioase nu au adus victorii pe campurile de lupta, iar istoria ne-o dovedeste din plin.
    Cand navele din imagine vor rugini de tot, vor fi inlocuite … pentru ca ei vor si pot. Asa ca nu va faceti probleme.
    Simbolistica drapelelor poate fi interpretata si in alta cheie.Poate vor sa transmita ca se adreseaza unei marine rivale, care pare a fi din benzi desenate. Sigur stiti ca mandarinii sunt sensibili la simbolistica.

    4
    • Nu ai vàzut Salomon si Regina din Saba (cu Gina Lollobrigida). Acolo se aratà clar victoria israelitilor datorità scuturilor de bronz stràlucitoare care au reflectat razele soarelui în ochii conducàtorilor de care de luptà egipteni.

      2
      • Îmi pare rău ca nu ai înțeles metafora armurilor lucioase, dar e chiar simpatic, ca răspunsul vine de la cineva, care se presupune sa cunoască bine istoria Franței. Azincourt, Nicopole, Posada, etc exemplele sunt numeroase.
        Ca sa traduc, armurile lucioase pot reprezenta, de cele mai multe ori un grad de trufie.
        Dar, ce știu eu!?
        PS eu vorbeam de istorie, nu de cinematografe ?

        • A fost o glumà, de altfel bàtàlia respectivà a fost fàcutà spectaculos doar pentru satisfacerea spectatorilor, nici-o scriere biblicà sau istoricà nu o descrie asa.

          Iar francezul are o zicalà veche : „Tout ce qui brille n’est pas d’or” / Nu tot ce stràluceste este aur. Si povata, tot veche, este „Méfions-nous des apparences flatteuses” / Sà ne ferim de aparentele înfrumusetante.

          2
        • Armurile lucioase folosite necorespunzator. Utlizarea lor de carre tacticieni priceputi a facut diferenta in multe alte situatii.

  11. Pe USS AMERICA: https://insidethemagic.net/2020/03/captain-america-us-navy-battle-flag-tm1/
    Pe USS BUNKER HILL: Pavilionul este US Navy Union Jack dar nu am identificat patch-ul.

  12. Imaginea asta poate fi varful aisberg-ului, dedesubt mai merge in liniste o armata de submarine.

    1
  13. One shaolin guy with a2d2, one cowboy with anti a2d2. Who will win?

  14. …nu orice drapel… Urmașul lui CV-66…
    Pe linkul pus de @mihaistoian am găsit și un articol despre vechiul USS America, CV-66, singurul portavion modern scufundat, intenționat, până acum.
    https://www.thedrive.com/the-war-zone/22639/this-is-the-only-photo-of-a-u-s-navy-supercarrier-being-sunk

    • 4 saptamani au dat cu toate cele in el. Pana la urma l-au sabordat ca sa-l dea la fund. Impresionant, nu stiam! Merci!
      Acu’ inteleg de ce rusii planuiau sa dea cu nucleare in portavioane, erau probabil constienti de cat de greu e sa bagi asa ceva la fund.

      2
      • Se poate si interpreta cà americanii nu aveau scule bune de dat în el ?. În romanul lui Tom Clancy „Red Storm Rising” rusii au dat cu douà Kh-22 (asa cel putin îmi amintesc tipul) în portavionul Foch si l-au scufundat. E drept cà si portavionul nu era american.

        https://www.youtube.com/watch?v=VtX3uLyJScU

        1
        • Cea mai buna scula de dat la fund cu un portavion este torpila de 533 mm. Nu le duc grija americanilor la acest capitol. In romane se intampla multe care n-au legatura cu realitatea… 🙂

          1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *