Americanii de la Arcflash Labs ofera spre comercializare pe piata civila pusca electromagnetica GR-1 Anvil.Si este la doar 3375$ bucata, achitati in avans…
Aceasta este definita ca pusca Gauss semi-automata cu bobina, voltaj inalt si 8 trepte, avand sistem avansat de incarcare a condensatorilor si invertor cvasi-rezonant dual.
Arma este multicalibru si poate accelera folosind sistemul electromagnetic o gama larga de proiectile feromagnetice cu un diametru intre11 si 12,6 mm si cu o lungime de 30 pana la 52 mm.
Potrivit producatorului, arma ar fi capabila sa accelereze munitia pana la viteze de 75m/s (posibil in anumite conditii pana la 100m/s), cu o energie de 85 Jouli (pana la 100 Jouli/ 75 ft-lbs) la gura tevii, similara cu a munitiei de carabina cal.22. Arma este alimentata de o baterie li-ion de 25,2 V (6S LiPo), putand asigura la incarcare completa aproximativ 40 de lovituri.
Lateralul lui Gr-1 Anvil: sunt vizibile condensatoarele in partea dedesubt-fata iar in zona patului se afla bateriile litiu-ion ( foto apartinand Arcflash Labs)
Firma Arcflash Labs este co-fondata de 2 fosti ofiteri ai U.S. AirForce, actualmente ingineri aerospatiali cu expertiza in impulsul electromagnetic: David Wirth și Jason Murray.
Lungimea armei Gr-1 fara „teava” este de 38cm, teava avand 66 de centimetri, iar masa este de 9kg (!). Carcasa lui GR-1 a fost fabricata cu imprimanta aditiva. Magazia incarcatorului are 10 lovituri si poate acomoda 3 tipuri de munitie, cu lungimile 32 mm, 42 mm, si 52 mm, fiind adaptabila.
Schita si dimensiuni GR-1 (Sursa:Arcflash Labs)
Folosind puterea maxima de aruncare, arma are o cadenta de 20 de trageri / minut si pana la 100 folosind jumatate din energia de aruncare.
Sistemul contine si un declansator special care permite incarcarea usoara a sistemului inaintea tragerii la capacitatea maxima. In set cu arma, producatorul Arcflash ofera o gama larga de munitii ce pot fi trase de GR-1.
Specificatii de pe pagina producatorului:
Primary power source | 6S LiPo (40+ shots per charge) |
Power supply | 1000W (CQR) |
Capacitors | 8x HV electrolytic |
Switches | 9x HV SCR |
Projectile | 10-12mm x[variable] alloy steel |
Armature Capacity | 10 round magazines |
Rate of fire | up to 100 rounds/min |
Muzzle velocity | 75 m/s |
Muzzle energy | 85J |
Efficiency | 2.8% |
Physical Dimensions
Barrel length | 26” |
Bore | 0.5” |
Physical Dimensions | 38.0” x 8.0” x 3.0” |
Overall Weight (unloaded, no battery) | 20 lbs |
Sa ne reamintim si versiunea mai usoara, bullpup: EMG-01B
Marius Zgureanu
Surse:
https://www.altair.com.pl/news/view?news_id=34321
https://arcflashlabs.com/product/gr-1-anvil/
La ce se poate folosi?
Da 🙂
Se poate folosi la reglementarea disputelor teritoriale cu vecinii, in trafic pt. șoferii agresivi… pt. preîntîmpinarea unor sumedenie de situație din viața de zi cu zi ??
Ie pentru iecologisti, cand se mai supara intre ei pe la congrese
10 kg FARA baterii :)))
9 kg
Un MG-42 cantarea spre 12kg fara munitie…
Sa inteleg ca ne plangem cand barbatii adevarati cara arme de aproape 20 de kilograme?
https://en.wikipedia.org/wiki/M134_Minigun
https://c.tenor.com/HUW2cTqL6pIAAAAd/predator-anytime.gif
https://c.tenor.com/7cuxoGYuT0sAAAAC/minigun-mini-gun-predator-bullets.gif
Pai si soldatii care trageau cu muscheta de 10-15 Kg pusa pe suport nu erau barbati adevarati? Conchistadorii, ienicerii si altii asemenea. Desi parca vad lume de pe vremea aia zicand „ehe maica, pe vremea mea te antrenai 10 ani pt arcul lung sau dadeai la manivela la arbaleta, nu ca astia care doar dau foc si pufaie”.
Încă puțin și ajung la performanțele armei din Demolatorul…
În condiții de luptă… firul ăla, de pe patul armei, se poate rupe accidental…
„Potrivit producatorului, arma ar fi capabila sa accelereze munitia pana la viteze de 75m/s (posibil in anumite conditii pana la 100m/s), cu o energie de 85 Jouli (pana la 100 Jouli/ 75 ft-lbs) la gura tevii, similara cu a munitiei de carabina cal.22. Arma este alimentata de o baterie li-ion de 25,2 V (6S LiPo), putand asigura la incarcare completa aproximativ 40 de lovituri.”
9mm e undeva intre 500 si 700 de jouli in functie de tipul de munitie folosita si la viteze mult mai mari.
„Potrivit producatorului, arma ar fi capabila sa accelereze munitia pana la viteze de 75m/s (posibil in anumite conditii pana la 100m/s), cu o energie de 85 Jouli (pana la 100 Jouli/ 75 ft-lbs) la gura tevii, similara cu a munitiei de carabina cal.22.”
Cu ce se compara
– cal.22: „22 short and . 22 long „CB” rounds, give about 700 ft/s (210 m/s) velocity with a 29 gr (1.9 g) bullet providing relatively low impact energy (41 J at muzzle).” https://en.wikipedia.org/wiki/.22_Long_Rifle
Cu ce ar trebui comparat
– 5.56×45mm NATO: „993 m/s (3,260 ft/s) 1,755 J (1,294 ft⋅lbf)” https://en.wikipedia.org/wiki/5.56%C3%9745mm_NATO
reinventam apa calda?
Nu reinventezi apa calda, ci o duci in alta era. Inceputurile sunt dificile, asta e tot.
Din cate tin minte un glont cu o viteza de sub 110 m/s nu „penetreaza” (manual de Medicina Legala)
Deci cestia asta e buna la facut vanatai ….
@Marius, cu tot respectul, dar ia tu un butoi d’ala de apa de la LaFantana de exemplu care are 19 L si incearca sa il ti in mana vreo 5 minute asa sa vezi cum vor „barbatii adevarati” sa se termine razboiul mai repede :)) Hai sa fim seriosi. e imposibil de tinut o arma si de utilizat la 20kg, eventual sa mai si alergi sa mai sari si o groapa sa mai te cateri si pe un zid ceva, plus vreo 20kg de echipament in spate
uite ceva mai compact, tot de la astia:
https://www.youtube.com/watch?v=_ZeUA6wwr8k
Ca sa il citez pe Boris: „heavy is good, heavy is reliable, if it doesn’t you can always hit him in the… ” https://www.youtube.com/watch?v=lX0MB7pJtKs 🙂
Serios vorbind, clar este departe de performantele armelor militare actuale, dar e de remarcat pasul inainte. In timp perfomantele si caractersticile vor fi ameliorate cu siguranta. Cand au aparut primele muschete, au fost privite ca nieste ciudatenii inutile: arcul tragea mai repede, mai departe, silentios si mai ieftin de produs / folosit.
In treacat fie spus, de remarcat viziunea de care dau dovada MApN si ME nepornind fabrica de pulberi. Sau o vor reporni peste vreo 50 de ani, cand railgun-urile vor fi ceva comun 🙁
Vezi de pe la min 1:40…
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DqmcA27GFAYU&ved=2ahUKEwi1yOjr1vvyAhWDS_EDHTV4C14Qo7QBegQIBxAE&usg=AOvVaw3ODqs9zX7zWAf9wjRgrA0R
Reinventarea apei calde sau cum sa te piepteni cu toporul!
Mie astea electrice inca nu-mi plac. Detest masinile electrice iar despre carabine, sa fie de capul lu” ala de le-a inventat…
Deocamdata doar vrajeala si escrocherie 🙂 …
Cu sursa corecta de captare si stocare(o bataie de cap total diferita),electricitatea apare la rasarit in fiecare zi.
Potentialul de a face o societate mai rezistenta fata de orice soc ar lovi un sistem centralizat(ca e cel politic sau de distributie a utilitatilor)e inca departe de a fi pus in practica.
P.s Am cam uitat eu multe din fizica,dar ar trebui si o cusca Farraday pt jucariile astea.
PPS O arma fara recul,fara zgomot si fara flama la gura tevii are multe utilitati,chiar in stagiul incipient de acum.
Candva armele de foc erau total inferioare arbaletei sau arcului.A luat vreo 200 de ani sa fie inlocuite.Iar unul din motivele principale e ca archebuzele faceau buuum.Chestie cu mare impact psihologic,care face cam de 10 ori mai mult decat impactul fizic.O salva de sageti omora mai multi inamici decat una de archebuze,dar domnii inamici si caii lor tindeau sa fuga mai des in fata zgomotului.
Cerinta azi e fix opusul.Sa fie cat mai putin spectacol de zgomot si lumina,sa nu fim observati.Iar fara recul,putem sa punem o arma mai mare intr-o turela mica,fara sa facem ditamai sistemul de absorbtie a acestuia.Si putem trage mai rapid si mai precis,din miscare.
Arma asta este echivalentul organismelor unicelulare ce au aparut pe Terra acum mult, mult timp. Sa treaca putin timp si ceva evolutie si sa vezi ce grozavii o sa avem. Dau maxim 100 ani si dezvoltarea tehnologica o sa faca posibile arme gen „phasers”, „disruptors” si bineinteles „a plasma rifle in the 40w range” ???. Maine-poimaine vedem la Forgotten Weapons un review la BFG9000
Ăsta-i viitorul. Dar prefer o winchester seculară. La fel o auto aspirată gen Honda S 2000 vs. o E …
@georgel, viitorul e cam asa: 1kg de pulbere poate contine in jur de 10MJ/kg pe care ii poate elibera practic instantaneu si sa-i imprime proiectilului. Supercapacitoarele ajung abia la 0.03MJ/KG, de aia are arma aia 20 de kile si scuipa proiectilele cu energia unui puscoci din lemn de soc. Acumulatorii Li-ion au densitati energetice mai marisoare, 0.3-0.8MJ/kg dar nu o pot elibera instantaneu nici daca ii pui in scurt.
sursa:https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density
Energia pulberii din cartus e cam de 300 de ori mai mare per kg decat aia din supercapacitor. Or sa mai pacane o vreme pustile.
https://youtu.be/s161wEcIfGM
https://pin.it/5OyhrSD
Cum comentați ?
nu inteleg logica care sta la baza systemului. Sa imprimi energie cinetica unui obiect metalic care ca consuma o parte de energie prin frecarea cu teava, cu aerul si componenta balistica a greutatii mi se pare o pierdere de timp.
Un laser industrial pleaca de la 1 kw folosit pentru a taia table subtiri. La o putere de 1kw si puls setat la 200 ms obtii o energie a pulsului de 200J. Teoretic poti acumula energia asta in capacitoare pentru o descarcare rapida. Cam aceasta ar fi calea de urmat. Ramane aceeasi vesnica problema a capacitatii de stocare in baterii si greutatea lor.
Un laser industrial foloseste orificiul pe care-l da in material ca si camera de rezonanta pentru refocalizarea laserului. E dificil sa faci asta la distanta. Plus ca echipamentul e mare, iar consumul si mai si (laserele sunt foarte ineficiente).
Tipii destepti spun ca viitorul nu este o arma laser,ci o arma de asalt Gauss electromagnetica.Indiferent ca ne place sau nu,spre asta ne indreptam.
Ce vedem acum sant niste prototipuri stangace,dar este un inceput.
Ma intreb daca realizam pe deplin potentialul unei arme de asalt Gauss cu 2 tevi,una pentru un glont de 0,5-06,iar cealalta pentru o grenada de 1,5-2 inchi,cu focos reglabil.
Munitie inteligenta.
Cu acea cadenta uimitoare a unei arme EM..
Deci pe langa sacii de munitii, mai tre’ sa cari si sacii de acumulatori…
Cred că deja este un pic invers… Pe lângă acumulatori, mai trebuie să cărăm și muniție. In ziua de azi, fără informație, ești walking dead!
Electronica a ajuns să ocupe tot spațiul din jur.
Un ERPM si ai rezolvat problema
Problema este ca deicamdata unicu mod de a obtine un EPM este ala nuclear
Și baionetă…de ce nu are…și daca ploua…nu curentează??? Sau are o husa