Carbon M1 Super Fast 3D print

Da, tot imprimare 3D, care evolueaza de la an la an… in cazul de fata inovatiile firmei Carbon.

De asta data e vorba de controlul cantitatii de oxigen si folosirea luminii ultraviolete alaturi de primul, ca si catalizatori ai imprimarii rasinii. Acestea cresc viteza de imprimare, in cazul prezentat fiind vorba de 16 minute.

.

 

12 comentarii:

  1. Lucrez cu Ultimaker, Markforget si MPJ 2500 3d printers cu 3D Systems si Cura soft si sincer nu ma impresioneaza, e greu sa obtii piese de precizie si sa faci un montaj relativ functional, toate trei au costat 75000e plus un cuptor industrial pt curatirea de piese pt mpj2500.

    • cand treci la alte imprimante care incep de la 100K $ (Stratasys) incepe sa fie interesant dar tot nu se compara cu o imprimanta SLA.
      SLA-ul este bun la piese de precizie si cu dimensiuni mici sau cu forme foarte complexe.
      As zice ca fiecare imprimanta este buna pentru ce a fost facuta.

    • Depinde pentru ce le folosesti. Daca vrei componente mecanice in miscare, nici nu are sens sa te apuci. Pentru componente statice sint foarte bune. Am o chinezarie si inca doua facute de mine – o carteziana si o delta; sofware folosesc Simplify 3D. Rezolutia de 0.1mm e standard la toate si cu ochii pe ele pot ajunge la 0.05 mm. Calibrarea a fost munca sisifica, e drept. Dar am componente functionala din nylon cu fibra de carbon. Sau, ce testez acum, o aripa.

  2. niciodata nu am inteles chestia asa cu imprimante 3D.i’m dumb?

    • Vezi cum faci sa intelegi repede 🙂

      Chinezii deja printeaza case intregi cu imprimante 3D cu ciment. In viitor probabil ca medicii vor printa organe pentru transplant cu celule de la pacient multiplicate artificial. Deja se printeaza tesuturi care se si vascularizeaza. Sa vezi cand vor printa 3D oase si nervi. Sau cand unuia care si-a pierdut o mana in razboi ii vor scana mana ramasa ca model pentru a printa in oglinda mana lipsa, pe care apoi sa o ataseze corpului si gata.

      Cam asta e viitorul spre care duce cercetarea avansata din tarile unde pleaca romanii cu idei. Ma intreb ce vor invata studentii la medicina peste 30 de ani. Sau daca spitalele de campanie vor avea imprimante 3D cu care sa-i repare pe soldatii raniti.

      • Ok, acum hai inapoi in prezent.

        • Pai suntem in prezent, chiar in trecut 🙂 Stire de acum cateva luni, din Romania. Cuvinte cheie: cartilagii. Si pe viitor: ficatul sau muşchii, oasele…

          http://www.mediafax.ro/social/prima-bio-imprimanta-3d-din-romania-care-va-printa-rinichi-sau-ficat-realizata-la-timisoara-15767110

          „Lucrăm deja cu imprimanta, am făcut primele probe de cartilagii împreună cu colegii de la OncoGen. Noi încercăm să folosim, pe lângă celule stem, care pot fi recoltate doar la naştere, şi celule epiteliale, pentru că sunt celulele cel mai uşor de reprogramat. În stadiul în care suntem acum, cu această imprimantă putem să printăm ţesuturi cartilaginoase mari, precum cartilagii, urechi, nasuri, pentru că nu avem vascularizare complexă în acestea. Pe viitor, ne dorim, odată ce creşte performanţa utilajelor noastre, să trecem la vase mari de sânge şi apoi la vase din ce în ce mai mici. Când avem aceste vase rezolvate, vom putea trece la ţesuturi umane complexe, cum ar fi pielea, care e puternic vascularizată. Pe viitor vom ajunge şi la organe mari, cum ar fi ficatul sau muşchii, oasele. Ajungem şi la organe cum ar fi rinichii. Pe lângă faptul că încercăm să facem aceste organe din celule epiteliale prelevate de la pacientul bolnav, riscul de a refuza organul de către corp este zero, practic. Pentru că vorbim de celule din acelaşi ADN, acelaşi corp, acelaşi pacient”

      • Cam peste vreo 500 de ani, daca-i mai apucam.

      • Esti un troll platit de chinezi.

    • Problema este materialul de imprimat, dupa cateva linii se „deplaseaza” si structura la nivel milimetric nu este exacta / precisa, iar un consumabil bun nu exista momentan.
      Nu se preteaza pentru chestii care au componente in miscare.
      Care au realizat pistoale si mai stiu eu ce au nivelat piesele alea cu mat. abrazive pana s-au potrivit.

  3. This article was sent to SOFREP by an individual who served as a foreign volunteer in the Ukrainian Army for over a year. His views regarding the efficiency of the Russian Army are quite interesting, especially given the latest Putin-mania/Russian love that has spread through the Internet, depicting the Russians as an unstoppable force.

    https://sofrep.com/47483/the-russian-paper-tiger-a-foreign-volunteer-in-the-ukrainian-armys-view-of-russian-troops/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *