F-16 VipeRoAF: cocar romeno!

surse: Mihnea Motoc- Facebook, War Hawks via F-16 Romanian Air Force – Facebook, Centrul de Televiziune şi Film al MApN

185 de comentarii:

  1. Onor RoAF! Sa le dea Dumnezeu zboruri multe și fără incidente, și mai ales numai pe timp de pace! Ptiu sa nu se deoache, ca frumoase mai sunt!!!

    • Blândul Mateo

      nespusul gând si-ascunsa vorba îs hărăzite spre împlinire ?

      din tainice genuni de timpuri vin semne aspre in neștire
      cei rostuit se împlinește de in oglinda lumina stelelor se aprinde

      prin veacuri cei slabi si fără minte zbaterea lor trimit oglinzii
      de neînțeles par multe si cei de-înțeles departe e

      un lucru ii clar căci ce va fi imi pare sa se miste
      iar ce fu ieri ‘n cețuri-i azi si dusu-i va fi miine

      cel ce văzu in zilele lui ieri nimic nu înțeles pe deplin
      îmi nimeri doar gândul apropiat căci coiful il văzu
      si astfel pe placul mintii lui paru.

      da dincolo de vremuri si abisale timpurii
      nu-i rost de-a pricepe de-i om sau o plămada
      de-ale rotitei gânduri.

  2. Adica o sa avem un 53rd Fighter Squadron nou nout in RoAF?

  3. Frumos samoliotul… !

  4. Sper sa nu avem probleme deosebite cu mentenanta acestor avioane iar gradul de operativitate sa fie peste cel al MIG-urilor pe care le inlocuieste.Poate anul viitor aflam de la cine cumparam următoarea escadrila de F16.Eu as cumpara-o din SUA.

    • Normal ar fi sa ne-o dea SUA(nu sa o cumparam) ca ajutor. Nu noi, din ce au la vaselina, dar sa vedem si noi un sprijin real, tangibil, ca povesti ne-au spus si in anii ’40 si stim toti finalul. De dat au dat moca pe tot globul, numa’ noua nu.

      • Avioanele gratis,noi sa platim modernizarea la standardul „V” si piesele,antrenamentul,munitia pt 24 de pasari.Undeva la 1 mld $ si ar fi ok….cu o perioada de gratie de 10 ani.

        • Subscriu.Sper sa ajungem la asa ceva.

        • Pe principuil asta sa ne dea americanii-SUA, si 24 de F-15 AB Eagle ca le modernizam noi cu Elbit-ul la Aerostar Bacau sau Avioane Craiova precum MiG-21 ABC LanceR siMiG-29 SnipeR. mishto at fi sa luam licenta de fabricatie pt F-100-PW-220/-229 sau F-110-GE-100/-129, caci din cate se shtie motorul se defecteaza cel mai repede.Si asa amputee fabrica motoare pt F-16 Falcon cat si pt F-15 Eagle.

        • „Sa ne dea americanii”, ok, dar ne-au dat – pe vremea guvernului Boc – 24 de F 16 C/D gratis noi sa platim doar modernizarea, care modernizare aducea aparatele destul de aproape de standardul 50/52.
          Totul pe la un miliard de dolari, dar noi am spus ca nu avem bani si am luat 12 F 16 A/B – mai tarziu – la 700 de milioane de dolari…

          • cati din astia 700 milioane de dolari au fost spagile pe care si le-au tras baietii din sistemul romanesc? nici de portughezi nu bag mana in foc ca at fi usa de biserica dar nu ca romanii.

          • poate da Dumnezeu sa reia americanii oferta cu 24 poate 36 de F 16 C/D gratis iar noi sa platim doar modernizarea, care modernizare aducea aparatele destul de aproape de standardul 50/52, bine la insistentele guvernului Romaniei. si tot asa se se faca si cu 24 de F-15 AB Eagle pt FARo. ca bani la Romania sunt dar nu sunt bine gestionati si sunt ciorditi la jmecheri in conturi.

            • F 15 e prea scump de operat pt noi, eu prefer un multirol mai modest dar pe care sa-l zburam zdravan, decat un pur-sage foarte scump. Cine mai opereaza F 15?! Sauditii si Japonezii, astia din NATO au mers toti pe F 16 pe motiv de cost-beneficiu…

              • F-15 Eagle si Strike Eagle mai opereaza Israel, Singapore si Koreea de sud. ok ai dreptate o fi scump de operat F-15 Eagle cu toate ca daca s-at recupera macar jumate din evaziunea fiscala si risipa nationala din Romania care se ridica la aproape 40 miliarde de euro anual, FARo at putea opera ce at vrea si Armata romana at fi super dotata, dar guvernantii si cei care conduc Romania nu vor asta din motivele bine stiute.
                La vest-europenii din NATO au dictat contribuabilii care se shtie cat de chitroshi si zgarciti sunt+alte interese economice ale lor cu Russia. Ma mira f mult dc tarile baltice nu cumpara si ele macar impreuna o escadrila-12 avslm, pt ca bani au.
                Faza este ca Romania este margine de flanc si granita NATO si trb sa fie f bine inarmata chiar daca asta costa mai mult.
                Eu am zis de F-15 Eagle sa fie in dotarea FRAo pt ca poate avea acelash motor ca F-16 Falcon. avionica si sistemele de armament la fel pot fi aceleas-deci costuri mai mici la intretzinere.
                FARo ca aviatia militara a unei tari de pe granita si flancul cele mai fierbinti ale NATO trebuie sa aiba in dotare avioane de lupta supersonice multirole atat monoturbofan cat si biturbofane. Mergand pe logica aceasta care at fi avionul de lupta supersonic multirole contemporan biturbofan de provenienta NATO, care at fi cel mai ieftin de operat si intretinut+de achizitionat, poate dupa modelul celor 12 F-16 AM/BM Falcon MLU Block 15? Cumva F/A-18 AB Hornet? Merci anticipat de raspuns !

                • @bope81…uiti un lucru,, Romania noastra cea iubita nu are EFECTIV bani si resurse ( ce dreq nu intelegeti ) pentru un ..avion care practic controleaza un spatiu aerian si terestru, adica F-15 mai pe scurt e avion de dominatie aeriana intelegi prietene ?! DOMINA totul, tot spatiul aerian si terestru, …consuma resurse cu duiumul…………………………………..cand e parcat si apoi trebuie sa ajunga din nou la plafon. Ma intai studiati si apoi vorbiti.

                  • Merci mult pt raspuns, cu toate ca nu sunt de accord cu tine la faza cum ca Romania nu at avea resurse/bani-vezi evaziunea si risipa anuale din Romania de 40 miliarde euro/an! ok deci F-15 Eagle nu vom fi capabili sa avem. dar nici macar F/A-18 AB Hornet sh modernizate la fel ca cele 12 F-16 AB MLU Block 15 recent achizitionate sau mai bine dupa cum vroiau sa ne ofere SUA 24 F-16 CD Falcon in 2008.cu toate ca voi fi apostrofat cred ca FARo poate si trebuie sa aibe in dotare si in avion supersonic de lupta multirol biturbofan din mai multe motive f obiective.

                    • Costurile de operare ale celulei de F-15E sau 2040 sunt sub dublu fata de celula de F-16 (32.000$ F15E/ora vs 23.000$ ora de zbor F-16C… in 2014), insa prioritatea este acum sa avem macar 3 escadrile, daca nu 4 de F-16, care sunt mai „entry-level” in standardul NATO, dar care reprezinta deja un salt semnificativ pentru aviatia noastra, nu doar ca si logistica, mentenanta ci si ca si mod de operare/tactici. Doar MIG-29 s-a apropiat pana la un punct de nivelul asta…
                      Modernizarea la ultimul standard F-15 e pe la 40 mil.$/ aparat, in timp c epe la F-16V e pe la 35 mil.$/aparat. Deci n-ar fi gaura in cer…

      • @ Andrei Banu

        Nu ajunge ca ne-au primit in NATO desi nu eram pregatiti, sau ca avem „scut” la Deveselu? Acum vrei sa primim si avioane gratis? Dar ai pretentii frate 😀

        Vrei avioane? Baga banul.

        • Nu eram pregatiti de UE,de NATO erm destul de pregatiti,miscasem ceva in anii 90′-inceputul anilor 2000 in domeniul militar,aveam ceva proiecte marete.Cum am intrat in NATO ,am dat-o dracu’ de Armata si inzestrare.

        • Scutul e pentru noi? Uite asta n-am stiut

          • Rugam baietii gavaritori sa nu mai dea tarcoale pe la Deveselu in dubita lor Mercedes Vito (sau era Sprinter Combi?) neagra cu geamuri fumurii, avand numarul de inmatriculare NT 68 KVM!
            🙂

            • Intrebarea mea era, scutul e pentru noi? Tactica asta cu distrasul atentiei pe mine ma lasa rece.

              • In matematica, plusul e un avantaj sau un dezavantaj fata de minus?
                „A avea” e mai bun decat „a nu avea”?

                Sau mergi numai pe jumatatea de pahar goala?
                „A avea probleme…”

                • Hai ca raspund eu. Scutul e la noi (-) dar nu e pentru noi (-), uite ca iese (+). Cum altii care au bani cacalau primesc ajutor de miliarde macar niste jafuri de avioane puteam sa primim si noi nu credeti?

                  • Si deci supararea ta e ca ne-am vandut cam ieftin, ca buni patrioti ex-ceausisti care jura ca nu-si vand tara dar o dau pe gratis, doar atat?

                    Pfui..ce ma speriasem, credeam ca poate primesc vreo gargara tipica „nu e bine sa zgandarim ursu”…
                    🙂

                    • Eu am intrebat ceva si dumneata vi cu bascalie, retorici etc.
                      Repet Scutul e pentru noi?

                    • Care bascalie?
                      Tu ai pus o intrebare retorica, chiar in bascalie, desi Musoiu ti-a zis clar „vrei…baga banul”.
                      E scutul lor/pentru ei…si al nostru/pentru noi.
                      Ce tot o invarti?

                    • Ce invart eu? Ala a facut o afirmatie si eu am pus o intrebare. Scutul e pentru noi? Spune da daca asa e!

                    • Trolule , ultimul avertisment!
                      Citeste dracu Acordul intre SUA si Romania ai cu privire la amplasarea scutului!
                      Ba il gasesti si cu adnotari/comentarii explicative, ca poate te faci ca nu intelegi principiile „solidaritatiii si reciprocitatii” cu privire la utilizarea sa. Se bazeaza pe Parteneriatul Strategic intre cele doua state, care la randul sau se bazeaza pe Articolul 5 al Tratatului de la Washington.

                      Nu mai raspunde la comentariu. Termin-o!

                  • Pai Israel si Egipt au primit bani de la SUA pentru achizitii militare ca sa existe un echilibru in zona. Asta a fost si este politica SUA in zona Orientului Mijlociu. Arabia Saudita, Israel, Egipt, Turcia au fiecare vreo 200 avioane de lupta capabile asa cu aproximatie. Deci exista un echilibru. Nu se ataca una pe alta. La fel au dat bani si Pakistanului sa se doteze pentru a pastra echilibrul cu India. La fel e politica SUA si in Asia de Sud-Est unde au baze militare in Coreea de Sud si Japonia.
                    Pentru noi exista NATO. Ca ai nostri „conducatori” au decis sa neglijeze dotatea armatei, mergand pe principiul ca ne apara NATO e partea a doua.

      • Ca sa primesti ceva trebuie sa ceri,dar marlanii din conducerea tarii nu le pasa,nu e rost de spaga?nu avem nevoie.

      • dona ferentes nu inseamna femeile din ferentari 🙂 gratis e cel mai scump!!!

    • sorin migurile 21, se pare ca C-urile zboara toate, si sunt cate 3 duble la escadrila
      ca le-or fi mergand radare statii si ce electrocaznice or fi la bord nu stim dar de zburat toate sunt
      Greu sa treci de 100%
      Si la astea refacere de resursa e la noi in curte –

      De aia ar fi super, inca o escadrlla de 16, si asta de 12 completata cu inca 4 avioane, si daca se poate cat de multe duble, si inca vreo cateva de canibalizat, nemodernizate

      ca le iau din desert, sa ia sa citeasca lista aia a lui marius, pacat ca unele din ele au fost date intre timp,
      si apoi trecute prin falcon up/star la celule, upgrade la motoare, modernizare si acasa cu ele
      Daca ar fi 32 de bucati, sa ai operationale 24 in orice moment, ar fi si destule sa fie interesante pentru companii gen aerostar sa isi cumpere scule si sa isi trimita oamenii la certificari sa le faca mentenanta

  5. Un nou inceput pentru RoAF. Sa fie intr-un ceas bun si …. la mai multe ( si cat mai noi).

  6. Zbor lin si placut, fara eveniment de niciun fel! 🙂

  7. MApN – Facebook, NOW LIVE (dar cu gâlci) https://www.facebook.com/mapn.ro/videos
    „Acum în Baza Aeriană de la Monte Real, Portugalia, F-16 românesc pregătit să vină acasă!”

  8. …via Passaro de Ferro – Facebook:

    „Portugal analisa viabilidade da venda de mais doze F-16 à Roménia”

    http://sicnoticias.sapo.pt/pais/2016-09-26-Portugal-analisa-viabilidade-da-venda-de-mais-doze-F-16-a-Romenia

  9. In sfarsit , le-am vazut sub cocarde romanesti .
    Zbor lin , cate decolari atatea aterizari si la cat mai multe jucarii din astea ca tare-s frumoase !!!!!

  10. …un off topic…F-16 cu vopsea absorbanta radar/RAM ”Have Glass” à la F-35…
    https://theaviationist.com/?p=39922?p=39922

  11. Din cata portugheza inteleg eu se analizeaza posibilitatea achizitionarii celei de a 2 aescadrile tot de portughezi , parca asa scrie acolo ?

  12. Doamne ajuta,si sa se antreeze non stop si ambitie fratilor HAI ROMANIA !

  13. Grecia ,stat pro-Rusia aparent, detine printre altele si 150 F-16C/D. Haideti sa ne bucuram dar mai cu masura,asa.

    • @novaia sau no va sau …bambilici, vad ca ai revenit. Eu ma bucur foarte tare plus ca portughezii, eu personal stiu ca sunt foarte parolisti, da, au facut treaba buna, la ce ne trebuie noua acum, F-urile astea sunt EXCELENTE….plus ca o sa ma vina inca o escadrila. Eu personal ma simt in extaz…..MLU inseamna ca fata de C-uri di D-uri au ceva in plus, sunt apropiate daca vrei ca block 50/52, exceptia poate a radarelor, Aceste MLU au ecrane color fata de C/D care au alb-negru. Problema este de orele care le au deja la bord si desigur ..mentenanta care va fi…nu stim inca cine va face, dupa un numar de zboruri semnificative, si sunt ieftine de intretinut datorita faptului ca sunt block 15 MLU. Intelegi ?

  14. Soimii patriei! Sa va aiba Dumnezeu in paza si va inmulteasca! Vrem si un fratior mai mare, un Eagle, macar 12 …

  15. Plus 36 de lansatoare Pac II/III. Plus 8 PMU1….

  16. Sa fie intr-un ceas bun si sa le mai vina niste fratiori cat de curand! 🙂

  17. revin la un punct care pana acuma vad ca nu l-a bagat nimeni in seama:

    – de la 29.09.2016 se reactiveaza Escadrila 53 Vanatoare, urmasa escadrilei 53 din al doilea razboi mondial ???

    Altfel spus, de la Crucea lui Mihai direct la primul avion de lupta Vest al Romaniei achizitionat dupa 1944.

    E un inceput bun. Sa vedem continuarea.

  18. Sa dea Domnul ca numarul decolarilor sa fie egal numarul aterizarilior

  19. Ohhhhhooooooooooooooooo…….ce stire de zile mari…breaking News:

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/klaus-iohannis-va-sustine-o-declaratie-de-presa-la-ora-17-00–dupa-reuniunea-csat–429028

    S-a discutat pentru prima oara in CSAT, deschis, despre unirea cu Basarabia!!! 🙂

    ‘Klaus Iohannis, precizări după reuniunea CSAT: O eventuală unire cu Republica Moldova se va discuta în strategia naţională’

    Pana la urma aveau dreptate unii pe aici de tot strigau ca se incearca sa se faca unirea in 2018 si ca nu urla rusul de turbat la noi!

    Asta-i stire de articol de seara si alta nu!!!

    Incep sa se alinieze stelele pe cerul patriei! 🙂 Doamne ajuta!

    • Cred ca e doar titlul bombastic al jurnalistilor. In articolul de mai sus ca de altfel si in altele care au rezumat declaratiile lui Iohannis nu apare pomenit cuvantul unire de catre presedinte.

    • Marele Mut si-a primit, in sfarsit, directivele? Sau le avea puse de mamica in penar ca pe copiute si a uitat de ele? La cate gafe a reusit Primul Excursionist al Tarii, mira-m-as sa duca vorba despre unire, macar, pana la capat.

  20. Sa le dea Dumnezeu succes si sa ne vecheze patria multi ani, doar pe timp de pace.

  21. Un bun început. Doamne ajută!

  22. Off t:Presedintele Klaus Iohannis a anuntat in urma sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de marti ca Brigada 2 infanterie Rovine va prelua rolul de brigada multinationala, in urma unei decizii a Ministerului Apararii Nationale. Brigada are sediul in Craiova si acolo va functiona si bridaga multinationala, a precizat Iohannis. Presedintele a adaugat ca in 2017 ar urma sa fie anuntata capacitatea initiala a acestei brigazi, iar „in varianta cea mai optimista” in 2018 brigada va fi functionala. Cam ce ar insemna asta ?!!

    • Ca militarii romani se vor antrena cu militarii bulgari si vor canta cu totii „Multinationala!”. Ca, dat fiind ca exista 8000 de cadre lipsa in armata, nu se stie cati militari vor intra in componenta ei sau cum va fi organizata – dincolo de vanturarea unor plutoane romano-bulgare calare pe TAB-uri, asa, de imagine. Ca asta inseamna ca ceilalti compusi-NATO se vor ingramadi in Polonia, lasand Romania si Bulgaria drept capcana pentru rusi (toti sunt de acord ca trebuie o momeala pentru a prinde ursul de nas, dar ea, momeala, nu e neaparat de aceeasi parere). Ca China e un pericol mai mare pentru aliatul strategic, ceea ce ne poate lasa doar cu „aliatii” bulgari sa jucam hora ursului. Este posibil ca bulgarii sa nu alerge mai repede decat ursul, dar poate nici nu e nevoie: trebuie sa alerge mai repede decat romanii. Germanii si francezii incep sa se pupe cu rusul si incep sa am viziuni ale diktatului de la Viena in sprancene. Fluiditatea europeana (politica) si cea siriana (mlitara) imi dau de gandit in privinta sanselor noastre de a primi ajutor american. Si as prefera sa aud macar de posibilitatea defensivei cu ce avem prin batatura. M-as simti mai bine daca aia care nu facura armata stiu sa desfaca, sa curete si sa faca la loc un AKM, si sa stie ca reculul armei iti rupe falca daca nu-l tii bine in umar. Si sa vina inapoi trupele romane risipite prin cele teatre de operatiuni. In rest totu-i bine.

      • Nu mai plange…
        Relax!
        I mean…relish! Kielbasa hotdog with cucumber and leek…de fapt….

        Placinta cu praz! Da, la asta pot sa bag ingredientele, sa schimb un pic, adaug carnatu gras polonez printre ciuperci si telemea, tocat marunt, cu ceva castraveti…merge!

        Intrebarea e..daca noi astia cu coate ascutite si care va facem din vorba pe restu…devenim multinationali, Divizia aia de la Bukres…ce se intampla cu ea?

        PS, vreau niste caricioplane de suport al brigazii in Banie, pronto!

        • Cu scuze….nu am inteles absolut nimic din ce zici.

          • E o omleta (de fapt placinta) de raspuns…la comentariul lui Segiu, care nu e multumit de „Brigada”, gasind…o omleta/placinta de logica: ne folosesc americanii ca sa-i atraga pe rusi. 🙂

            Are motive sa fie sucarit, „coborarea”de la Divizia Multinationala (desfiintand #1 pentru a-i lua structura de conducere si imprastiindu-i unitatile la a 2-a, 4-a si SMG) la Brigada (eu mustacind prin alt comentariu ca poate in ritmul asta ajungem doar la un batalion mixt romano-bulgar 🙂 ) …insa sa zici ca se baga in Polonia dar nu si in Romania/Bulgaria pt. ca aici trebuie „sa-i prinda in capcana pe rusi”..mdeah…placinta!

            • Ce sa fac? Urmaresc faptele, care spun cam asa: trupe germane, britanice si americane isi odihnesc ciolanele prin Polonia, care Polonie e beneficiara unui generos program de pregatire american si al unui program ridicat de fonduri UE (nu-mi vorbiti de incapacitatea noastra de accesare, ca-i praf in ochi: am vreo 2 povesti cu fonduri europene). Acum, nu stiu ce idei au faimosii aliati, dar de unde stam acum suntem la mila oricui vine peste noi. Logica rusa ar fi sa existe o centura de siguranta intre ei si NATO. De aia consider ca aliatii ne ofera sansa sa dam ce avem mai bun (pozitia oarecum strategica) cu ce avem la dispozitie (tehnica depasita) = carne de tun, sau, daca preferati, tara de tun.

        • Divizia e de la Bucale ramine la Bucale, de fapt comandamentul de divizie, Brigada 2 devine brigada multinationala. Ce e greu de inteles?

          • Cam multe multinationale dastea nea Sharky. Mie multi/international nu-mi place ca termen, imi aduce aminte de …internationalisti/kominternisti…

            • De ce? Ca un exemplu mic-mititel, B.341 face parte din SEEBRIG de vreo 16 ani, B. 191 e batalion mixt romano-ungar, mai exista un batalion de geniu mixt tomano-ungar, si asta nu a impiedicat buna desfasurare a misiunilor si activitatilor. So, unde-i problema?
              Parerea mea, hic…

          • Ne luam din nou de par – unde esti Marius? – sharky dixit:
            ”De unde știi că acel comandament de divizie multinațional nu poate primi imediat , în caz de ceva, o brigadă de colo, una de dincolo, încă una mai de departe, alta mai de aproape, și a devenit instant o divizie în toată regula… Zic și eu, nu dau cu parul…”

            Ok, nu zic nu, dar stii ce nu inteleg eu?
            Brigada 2 ”Rovine” a fost scoasa din cadrul Div.1 ”Dacica” (devenita ”Multinationala”) si transferata la Div.2, iar acum…
            ..o re-trans-fe-ra la ”1”? 🙂

            Lista, ca sa-si aminteasca si baietii..
            _______________________________
            _______________________________
            Structura celor 2 divizii „rămase” + Comandamentul ForTer (ce unități au fost transferate de la Div.1 Dacica sunt îngroșate):

            Divizia 2 Infanterie „Getica”, structura:

            –Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”-Buzău
            –Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”-Constanța:
            (Batalionul 341 Infanterie pentru Protecția Forței ”Rechinii Albi”-Topraisar;
            Batalionul 911 Infanterie ”Capidava”-Medgidia;
            Batalionul 912 Tancuri ”Sciția Minor”-Murfatlar;
            Batalionul 345 Artilerie ”Tomis”-Medgidia;
            Batalionul 348 Apărare Antiaeriană ”Dobrogea”-Basarabi;
            Batalionul 168 Sprijin Logistic ”Pontus Euxinus”-Constanța)
            -(bonus, Batalionul 307 Infanterie Marină-Tulcea al Forțelor Navale)
            –Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”-Focșani:
            (Batalionul 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu”-Focșani;
            Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”-Galați;
            Batalionul 284 Tancuri ”Cuza Vodă-Cavalerii Negri”-Galați;
            Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”-Brăila;
            Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov”-Focșani;
            Batalionul 469 Sprijin Logistic ”Putna”-Focșani)
            –Baza 3 Logistică „Zargidava”-Roman:
            (Batalionul 43 Transport ”Roman I Mușat”-Roman;
            Centrul 83 Mentenanță ”Est”-Roman)
            –Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”-Bârlad
            –Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani”-Medgidia
            –Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman”-Huși

            –Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş”-Brăila
            –Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”-Buzău
            –Batalionul 200 Sprijin „Istriţa”-Buzău

            Unități ce au fost transferate de la Div.1 Dacica:
            -Brigada 2 Infanterie „Rovine”-Craiova:
            (Batalionul 20 Iinfanterie „Dolj-Scorpionii Negri”-Craiova;
            Batalionul 22 Infanterie „Romanați”-Caracal;
            Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab-Scorpionii Roșii”-Craiova;
            Batalionul 325 Artilerie ”Alutus”-Caracal;
            Batalionul 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu-Scorpionii Albaștri”-Craiova;
            Batalionul 116 Sprijin Logistic ”Iancu-Jianu-Scorpionii Aurii”-Craiova)
            -Brigada 2 Vânători de munte „Sarmizegetusa”-Brașov:
            (Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”-Predeal;
            Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”-Câmpulung;
            Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”-Curtea de Argeș;
            Batalionul 206 Artilerie ”General Mihail Lăcătuşu”-Ghimbav;
            Batalionul 228 Apărare Antiaeriană ”Piatra Craiului”-Brașov;
            Batalionul 229 Sprijin Logistic-Brașov)
            -Batalionul 96 Geniu „Joseph Kruzel”-București
            -Regimentul 51 Artilerie Mixtă „General Cornel Paraniac”-Slobozia

            _______________________________
            _______________________________
            Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, structura:

            –Comandamentul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”-Cluj-Napoca
            –Brigada 18 Infanterie ”Banat”-Timișoara:
            (Batalionul 26 Vânători de Munte „Avram Iancu”-Brad;
            Batalionul 32 Infanterie „Mircea-Scorpionii Galbeni”-Timișoara;
            Batalionul 191 „Colonel Radu Golescu”-Arad;
            Batalionul 183 Artilerie ”General Ion Dragalina”-Lugoj;
            Batalionul 184 Apărare Antiaeriana „Timiş”-Giarmata;
            Batalionul 185 Sprijin Logistic „Mureş”-Lipova)
            –Brigada 61 Vânători de Munte ”Gl. Virgil Bădulescu”-Miercurea Ciuc:
            (Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă”-Vatra Dornei;
            Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”-Sfântu Gheorghe;
            Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”-Miercurea Ciuc;
            Batalionul 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara”-Odorheiu Secuiesc;
            Batalionul 468 Apărare Antiaeriană „Trotuş”-Lunca de Sus;
            Batalionul 435 Sprijin Logistic ”Ciuc”-Miercurea Ciuc)
            –Brigada 81 Mecanizată ”Gl. Grigore Bălan”-Bistrița:
            (Batalionul 811 Infanterie „Dej-Dragonii Transilvani”-Dej;
            Batalionul 812 Infanterie „Bistrița-Șoimii Carpaților”-Bistrița;
            Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă”-Turda;
            Batalionul 817 Artilerie „Petru Rareș”-Prundu Bârgăului;
            Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”-Turda;
            Batalionul 405 Sprijin Logistic ”Năsăud”-Bistrița)
            –Baza 4 Logistică ”Transilvania”-Dej:
            (Batalionul 41 Transport ”Bobâlna”-Dej;
            Centrul 88 Mentenanță ”Ardealul”-Cluj-Napoca)
            –Regimentul 69 Artilerie Mixtă ”Silvania”-Șimleul Silvaniei:
            (Batalionul 7 aruncătoare Proiectile Reactive ”General Vasile Danacu”-Florești-Cluj;
            Batalionul 315 Artilerie ”Simion Bărnuțiu”-Șimleul Silvaniei)
            –Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ”Andrei Mureşianu”-Florești-Gilău
            –Batalionul 72 Apărare CBRN ”Negru Vodă”-Sighișoara
            –Batalionul 53 Geniu ”Scorilo”-Deva

            –Batalionul 317 Cercetare ”Vlădeasa”-Someșeni
            –Batalionul 55 Comunicaţii şi Informatică ”Napoca”-Someșeni
            –Batalionul 400 Sprijin ”Feleacu”-Cluj-Napoca

            Unități ce au fost transferate de la Div.2 ”Getica”:
            -Brigada 15 Mecanizată “Podu Înalt”-Iași:
            (Batalionul 151 Infanterie „Războieni”-Iași;
            Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”-Piatra Neamț;
            Batalionul 631 Tancuri „Oituz-Urșii Băcăuani”-Bacău;
            Batalionul 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun”-Botoșani;
            Batalionul 635 Apărare Antiaeriană „Precista”-Bacău;
            Batalionul 198 Sprijin Logistic „Prut”-Iași)

            _______________________________
            _______________________________

            Comandament ForTer, structura:

            –Comandamentul Statului Major al ForTer-București
            –Brigada 6 FOS ”Mihai Viteazul”-Târgu Mureș:
            (Batalionul 610 Operațiuni Speciale „Vulturii”-Târgu Mureş;
            Batalionul 620 Operațiuni Speciale „Băneasa-Otopeni”-Buzău;
            Batalionul 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu”-Bacău;
            Batalionul 640 Sprijin Logistic ”Horea,Cloșca și Crișan”-Târgu Mureş)
            –Brigada 8 Artilerie Mixtă ”Alexandru Ioan Cuza”-Focșani:
            (Batalionul 81 LAROM „Maior Gheorghe Şonţu”-Focșani;
            Batalionul 83 LAROM „Bogdan I”-Bârlad;
            Batalionul 96 LAROM „Mircea Voievod”-Ploiești;
            Batalionul 84 Asigurare Date „Mărăşti”-Focșani;
            Batalionul 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”-Bârlad)
            –Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos”-Brăila
            (Batalionul 3 Geniu ”General Constantin Poenaru”-Mărăcineni/Buzău transferat de la Div.2 în iunie 2015;
            Batalionul 52 Geniu „Tisa”-Satu Mare;
            Batalionul 72 Geniu „Matei Basarab”-Brăila;
            Batalionul 136 Geniu „Apulum”-Alba Iulia;
            Batalionul Nave Treceri Fluviale-Brăila;
            Batalionul 110 Sprijin Logistic ”Mareșal Constantin Prezan”-Brăila)
            –Batalionul 500 Sprijin Logistic-București
            –Batalionul 265 Poliție Militară-București

            –Garnizoana București cu Batalion de sprijin

            Unități ce au fost transferate la Comandamentul ForTer de la Div.1 Dacica:
            -Brigada 1 Mecanizată „Argedava”-București:
            (Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni/Tigrii Deșertului”-București;
            Batalionul 495 Infanterie ”Căpitan Ștefan Soverth”-Clinceni;
            Batalionul 114 Tancuri ”Petru Cercel”-Târgoviște;
            Batalionul 113 Artilerie ”Bărăganul”-Slobozia;
            Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov”-Focșani;
            Batalionul 117 Sprijin Logistic ”Colonel Alexandru Polyzu”-Popești-Negoiești)
            -Regimentul 61 Rachete Antiaeriene/Artilerie Mixta ”Pelendava”-Slobozia (2 Batalioane)
            -Baza 2 Logistică ”Valahia”-Târgoviște:
            (Batalionul 22 Transport ”Dâmbovița”-Târgoviște;
            Centrul 102 Mentenanță ”Bucov”-Bucov)
            -Batalionul 49 CBRN ”Argeș”-Pitești

            -Batalionul 313 de Cercetare ”Burebista”-București
            -Batalionul 45 Comunicații „Căpitan Grigore Giosanu”-București
            -Batalionul 300 Sprijin Logistic „Sarmis”-București
            -Batalionul 1 CIMIC București
            -Regimentul 30 Gardă și Protocol ”Mihai Viteazul”-București

            _______________________________________
            _______________________________________
            Să punem ca bonus și unitățile de învățământ

            -Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”-Sibiu;
            -Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”-Brașov;
            -Academia Navală ”Mircea Cel Bătrân”-Constanța

            -Școala de Aplicație pentru Unități de Sprijin de Luptă ”General Eremia Grigorescu”-Sibiu / Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriana ”Ioan Vodă”-Sibiu / Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici”-Râmnicu Vâlcea (Baze de Instruire Râmnicu Vâlcea și ”Muscel”-Câmpulung);
            -Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”-Piteşti / Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă ”Mihai Viteazul”-Pitești;
            -Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”-Constanța;
            -Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”-Mangalia;
            -Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene ”Aurel Vlaicu”-Boboc/Buzău;
            -Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia”-București/Chitila;

            -Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”-Breaza;
            -Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”-Alba Iulia;
            -Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare”-Câmpulung Moldovenesc;
            -Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”-Craiova (reînființat anul acesta)

            • Asa, si? Revin cu intrebarea: Ce s-a pierdut, practic? Au disparut unitatile din teritoriu? Oamenii si tehnica din respectivele unitati? Sunt acolo unde erau, fu aceeasi incadrare, schimbata doar denumirea si subordonarea! Mai oameni buni, voi nu vedeti padurea din cauza copacilor?

              • Sentimentul de insailare a aceste „modernizari” (?) care imi strange sfincterul…

                Ping-pong cu Bg.2 de la Div.1 la Div.2 and baaack!..in nici macar 1 an de zile…

              • Hai s-o luam altfel… sa discutam despre padure.
                Intrebare simpla: De ce au desfiintat Divizia 1 Dacica (banuiesc ca si structura ei de comanda, la modul oficial, probabil si aia inca existenta neoficial), daca unitatile sunt tot acolo, iar in loc iau doar o brigada de la Div.2 pentru multinationala?
                Sub-intrebari… care sa explice intrebarea aia simpla:
                Ii deranja denumirea Dacica (nu ca eu as fi fan al dacismului)? sau Div.1? Sau ideea e sa devina/participe la divizie multinationala SE?

  23. Sunt surprins, se reactiveaza escadrila 53 Vanatoare !

    Iar poza respectiva e din viitor, e scrisa peste 2 zile 🙂

    Combinat cu discutatul despre o eventuala unire in CSAT, inseamna ca poate-poate se intampla ceva… in ceasul al 11-lea. Tot azi citeam ca Ciolos a declarat ca pana in 2018 trebuie sa ne apucam de autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni, desi din pacate 18 luni va dura studiul de fezabilitate.

    Ma intreb oare cum se vor organiza aparatele MiG-21 ramase in serviciu, daca vor ramane grupate in 2 escadrile si daca una din ele va ramane pe MK sau va fi mutata inapoi pe Borcea – la plecare ziceau ca e ultima decolare si nu se vor mai intoarce niciodata acolo.

    • cred ca o escadrila de LanceR-e va ramana pe MK si una va fi trimisa la Bacau. F 16 vom avea pe Borcea si Luna. Apoi mai vedem ec si cum, in caz ca se inmultesc avioanele ca iepurii! 🙂

  24. Importanta mi se pare si stirea vis a vis de reaorganizarea Romarm .

  25. https://www.facebook.com/Centrul.Televiziune.Film.MAPN/posts/661328780697802
    Primele 6 foste portugheze:
    15121 (82904) = 1601
    15123 (82941) = 1602
    15124 (82944)
    15125 (82948) = 1604
    15129 (82017)
    15137 (81822 / dubla) = 1610

  26. Probabil vor sa relanseze economic sudul ramas un pic pe loc ,au fugit toti in timisoara sau bucuresti e aceea la intrare in timisoara in loc de Bine ati venit scrie Bine venirati ,pe de alta parte e bine ca vin bulgarii cati or fi in pluton sa mai bea o tuica dinaia slaba pe la noi si tare ma gandesc de ce luam noi cate 5 bucati din fiecare inclusiv barci sau atv uri ,pai e clar de ce , ca sa nu suparam ursul fratilor ,intelegerea e facuta inainte de altii,noi mai usor cu pianu pe scari .

  27. Tehnic vorbind,pentru politie aeriana eu cred ca F-16 aduce pilotilor romani ceea ce le-a cam lipsit cu MiG-ul : autonomia de zbor tripla ! In rest ,doar integrarea mentenantei in RO ar fi o ceva ! Strategic , pare o treaba pe termen scurt, o tragere de timp, un compromis prin care sa nu pierdem prea mult in caz ca o luam din nou spre est… Ceea ce se pare ca e inevitabil…

    • O luam spre est? Catre China, Coreea de Sud, Japonia, Hawaii?

      Nu uita ca scopul final este F-35.

      • De unde atata naivitate ?

      • Da o luam catre est,am vazut ca mUe nu ne da nimic doar strategii pe 25 de ani ,am aderar la banca asiatica de infrastructura ,nu stiu daca e un lucru rau dar daca vine base este antichinez …..probabil a fost fiesa belitade vreunu si poarta raka

        • Este un lucru rau fiindca chinezul iti da credit pentru infrastructura, dar vine sa-ti construiasca cu chinezii lui. De la bucatar, la salahor, la inginer, la marketing, o sa fie numai chinezi. Deci tu te alegi cu infrastructura pe care o platesti cu dobanda.

          La fondurile europene nu prea dai dobanda… pe multe nici macar nu trebuie sa le rambursezi, iar munca se face in general cu angajati romani. Deci, pe langa infrastructura construita, o mare parte din cheltuieli raman in economia locala.

          Problema fondurilor europene e ca UE are obiceiul de a controla ce se face cu banii, iar asta le sta in gat multor baroni locali/nationali.

  28. Urari de bine pilotilor si cat mai multe misiuni indeplinite !
    Dar insemnarea avionului e groaznica, nu mai e de actualitate, mai nou e folosec ”low visibility roundel” si RoAF trebuia scris discret, de obicei pe panglica aia de sus se scrie escadrila / numarul ei / etc. Asta e ! Politrucii astia nenorociti si-au bagat coada si la insemne,

  29. Doamne, le iubesc.

  30. Un avion american vechi de 30 de ani acum o sa fie mai bun decât unul rusesc nou și peste 20
    de ani(f15 de exemplu). Dacă te uiți cum arata acestea parcă sunt noi. Am fi făcut noi așa ceva la Craiova? Dar pe bune, nu din gura sau pe hârtie.

    • Celula e posibil…dar motorul si radarul nu…

      • Bineînțeles că am făcut comparația intre unul nou rusesc și unul american up gradat. Și o mașină dacă o ai veche tot îi mai schimbi ceva piese … motorul dacă trebuie. Dar tot veche o consideri. Iar radarul dacă ai unul nou bineînțeles ca il pui.

  31. Sub licenta poate am fi reusit sa facem, precum Puma. Ca si conceptie proprie, nici o sansa. tari mai avansate tehnologic ca Romania au preferat sa faca avioane sub licenta, decat un proiect propriu pentru cateva zeci de aparate.

  32. Ce rachete avem in stoc pentru ele?

  33. astept momentul asta de cand eram copil si m-am indragostit de aviatie. recunosc, am avut ceva de asteptat acum am 35 de ani, dar tot e bine. Cer senin pilotilor, si la cat mai multe unitati disponible in inventarul RoAF. Indiferent ca sunt mana a 2a, a 3a, aduc cu ele niste capabilitati inexistente in acest moment in RoAF (poate pe vremea cand inca se zbura cu 29 sa fi mai avut RoAF astfel de capabilitati). Planul de inzestrare trebuie continuat si de ce nu, poate, un standard mai ridicat ptr urmatoarele achizitii asta desi va reprezenta un cosmar dpdv logistic un astfel de lucru. Sunt curios ce grad de disponibilitate o sa reusim sa avem din cele 12 unitati.

  34. Focar
    28 septembrie 2016 at 12:25
    Ce rachete avem in stoc pentru ele?

    Mi-ai luat vorba din gură, cum se spune…avem muniție pentru ele? Dacă poimâine, de Independence Day ne atacă extratereștrii, avem ce pune pe ele și să le trimitem la cafteală?

  35. Or fi gresit 1 cifra…

    Program Model Block Number Serials Delivered
    Peace Atlantis I F-16A Block 15OCU 17 15101/15117 1994
    F-16B Block 15OCU 3 15118/15120 1994
    Peace Atlantis II F-16A Block 15 21 15121/15136, 15141 1999
    F-16B Block 15 4 15137/15140 1999

  36. Ce bine arata F-urile astea . Ma gandeam la alte F-uri ( fregatele) , cand au venit in tara erau rablagite rau , un strat de vopsea si le au dat romanilor . De data asta pare mai de bine , afacerea !

  37. Unde putem vedea ceremonia de predare a avioanelor catre RoAF?

  38. Mai agata ceva de ele la Aviano?

  39. Apropo, in toate pozele posibile eu am numarat numai 5 aeronave:
    1601
    1602
    1604
    1608
    1610

    Al 6-lea mi-a scapat, vreo surpriza cu o schema deosebita?

  40. Dragoș Avramescu, photoshop, ”Hawks of Romania” look-a-like (YR-EXA/YXB):

  41. Uraa, vai și cât le-am așteptat!
    Norocoși flacăii și demoiselle-ele ce le vor zbura, pt alții ajung prea tîrziu…

    Să fie cu noroc, în slujba apărării patriei!

  42. Yeay, le-au prezentat pe TVR1 la Telejurnal! Adelin Petrisor a zis foarte clar la sfarsitul reportajului:
    „Potrivit expertilor Romania are nevoie de 36-48 avioane F-16!”
    Bate saua, sa priceapa iapa…desi bizonul roman nu se mai uita la TVR…cu atat mai putin sa inteleaga nevoile de aparare ale Romaniei. 🙁 Fara presiunea societatii, ratatii de ne conduc – TOTI fara discriminare – in principal cei 600 de penali (la VOI parlamentari ma refer: bah ratonilor – o sa vina si ceasul juganirii porcilor din Parlament), nu o sa ia vreo decizie pentru dotarea Armatei Romane.

  43. Salut, vreau sa copiez posterele cu 53-th Fighter squadron si nu reusesc. de unde l-ati luat si il iau si eu, Multumesc

  44. Stie lumea ce cred eu despre pasaroi, asa ca nu mai zic. E o ocazie fericita, soarele bate, si lumea e ceva mai vesela, asa ca o las moarta (dar, in sinea mea sper in continuare 😛 ).

  45. Primul e la 15 min de granita romana, deasupra Ungariei.

    https://www.flightradar24.com/ROF1610/b27f3af

  46. Sa fie intr-un ceas bun! Felicitari celor care se ocupa de site si celor care-si rapesc din timp pentru a scrie! P.S.: Abia astept sa le vad la miting..

  47. Pd pagina de FB a Fortelor aeriene sunt postate vreo 4 foto cu aterizarea pe Borcea.
    Aviatiamagazin a postat tot pe FB.un filmulet cu survolul in formatie mentionand tot Borcea ca loc de aterizare….
    Stie cineva mai multe?

    • Toate 3 formatiile au disparut de pe Flightradar putin mai la nord de Slobozia, aparand fiecare, pe rand, dupa „disparitie”, ca un „ecou” la Constanta, deci in acea zona s-au invartit pana s-au strans toate, asa s-ar explica un survol in formatie integrala de 6 aeronave peste Borcea.
      E o imagine la cateva comentarii mai sus, cam la acele distante de vreo 100 de mile/ 160 km au fost separate cele 3 formatii pe durata intregului traseu, plecand dela BA5 si pana la Aviano si de acolo acasa, asta a fost mereu decalajul intre ele.

      Alta explicatie nu cred ca exista.

  48. https://www.facebook.com/AviatiaMagazin/videos/1337527169611916/

    In sixtrula cum s-ar zice, la Borcea scrie aici nu la MK
    Inseamna ca au terminat la pista cu panselutze – ceea ce e iarasi o veste buna 🙂

    Bine ati venit acasa, io unu’ tot sper, dupa astea 6, si inca 6 care se stiu ca or veni, macar inca 20 sa fie 2 escadrile de 16, cat de multe duble intre ele, si inca oarece f16 nemodernizate de „spare”

    Si pilotii care au facut scoala la portughezi, americani sau unde or fi fost, sa isi aduca aminte de DD si tzestosu si dorel luca si ceilaltzi – si sa fie generosi si instructori buni si sa dea mai departe tot ce au fost invatzatzi

    • Ce e frumos e frumos …..in sfarsit am vazut si imaginea asta !! Sa de-a Dumnezeu sanatate la cei care apara cerul si sa nu le vad niciodata in situatie de razboi !!

  49. Astia de la F-16.net incepura sa ma zgarie pe circumvolutiuni cu cateva minute in urma, cand incepura sa bage la nimereala in ordine crescatoare (cu exceptia lui 1610, la care m-au ascultat si l-au nimerit):

    15121 (82904) = 1601
    15123 (82941) = 1602
    15124 (82944) = (posibil 1603 sau 1604-conform lui Jorge Ruivo)
    15125 (82948) = 1604 (conform Passaro de Ferro)
    15129 (82017) = (posibil 1608)
    15137 (81822 / dubla) = 1610

    Daca nu era walkaround-ul asta filmat cu RIC2…

    • daca iese pana la urma ca avem 48, eu zic ca e de bine si sa-i lasi in pace 🙂

      • 🙂 Se apucara sa corecteze, prin repararea lui 1601 ca fiind 15121 despre care habar n-aveau si care nu era in lista lor initiala), 1602, si posibilele 1603 si 1604, iar acum le ies 13!
        Am impresia ca e un gagiu care da pe aici, pe la noi 🙂

      • In sfarsit o corectare mai acatarii (mai ales datorita pozelor de la Aviano ale lui Alex Marchesin)…dar tot 13 le ies! 🙂
        http://www.f-16.net/aircraft-database/F-16/serials-and-inventory/airforce/FAR/

        15131/83-1068/61-621 ramane in PoaF asa cum a afirmat Jorge Ruivo (acelasi lucru si despre posibilul 15122, tot in PoAF)
        15121/1601 a fost cel care le-a stricat lista initiala a celor de la F16.net…

        Oricum, in sfarsit au nimerit-o! (am primit si eu informatii despre 1603/15124, 1604/15125 si 1608/15129, sunt corecte)

        Lista finala, ingrosate primele 6 preluate de FAR:
        15121 (82904) = 1601
        15123 (82941) = 1602
        15124 (82944) = 1603
        15125 (82948) = 1604
        15126 (82982) = 1605 (zarit in culori romanesti dar fara motor pe 18 septembrie – va fi livrat in decembrie)
        15127 (82999) = 1606 (va fi livrat in decembrie)
        15128 (82007) = 1607 (fotografiat pe 18 septembrie, inca in culori portugheze – va fi livrat in septembrie 2017)
        15129 (82017) = 1608
        15130 (82002) = 1609 (pilotat de un roman pe 18 septembrie, probabil capitan-comandor Miclos, inca in culori portugheze – va fi livrat in septembrie 2017)
        15137 (81822 /dubla) = 1610
        15138 (83167 /dubla) = 1611 (fotografiat pe 18 septembrie, pilotat de colonelul „Jedi” Rosa, inca in culori portugheze va fi livrat in decembrie)
        15139 (83168 /dubla) = 1612 (fotografiat pe 18 septembrie, la mentenanta, inca in culori portugheze – va fi livrat in septembrie 2017 )

  50. pe rospotters poza lui blackmamba – 5724, migul de la bias al lui gica stancu, la probe dupa rk la aerostar
    https://s22.postimg.org/etxcp9z5d/DAN_5928.jpg

    Or sa co-existe foarte bine o vreme 🙂 pana mai vin altele

  51. Daca tot avem scule noi, poate exersam si noi asa ceva: http://www.liveleak.com/view?i=cc0_1475261911

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *