Delir bugetar si tembelism media

Pana la urma au comis-o.

N-au majorat alocatiile la 200 lei ci doar la 84 dar efectul va fi acelasi. Fabricile de copii vor avea un plus de bani de bautura si inca un motiv sa nu se duca la munca in timp ce pentru parintii cu  venituri medii si mari, cei care ar trebui incurajati sa aiba mai multi copii, plusul de 42 lei pe luna inseamna vreo crema de baie pentru cel mic sau cativa pampersi in plus.

Scena votului in parlament mi-a amintit de o alta scena, similara, din 2008, la majorarea salariilor profesorilor, cand au contat voturile profesorilor si nu starea economiei.

 

Nu mai reiau de ce consider miscarea asta o tampenie, am explicat aici: http://www.rumaniamilitary.ro/politici-demografice-revenire-2 .

Problema este ca starea de orgasm populist putere-opozitie s-a transferat de la politicieni, de la care oricum nu aveam pretentii, la presa unde putinii oameni ramasi cu mintea limpede, Moise Guran, Malin Bot, sunt pe punctul de a deveni dusmani ai poporului pentru ca au alta opinie decat bizonimea majoritara.

Opinia lui Moise Guran aici: http://www.biziday.ro/2015/05/20/biziday-miercuri-20-mai-2015/

Opinia lui Malin Bot aici: http://www.evz.ro/usor-cu-ajutoarele-sociale-pe-scari-ne-distrugem-viitorul.html

Culmea este ca si alti ziaristi isi dau seama ca e o porcarie dar evita sa exprime o opinie contrara curentului majoritar de parca ar avea de castigat voturi la alegerile urmatoare.

Revenind la masura, trebuie subliniat ca ea nu este singulara ci completeaza o serie de masuri populiste, gen instituirea pensiilor speciale pentru parlamentari, scaderea accizei la bauturi alcoolice, masuri care vor impovara un buget grevat, cel putin in a doua parte a acestui an, de reducerea de TVA la alimente, preconizata pentru 1 iunie.

Guvernul spune ca toate masurile astea sunt sustenabile prin cresterea incasarilor la buget datorita inaspririi controalelor fiscale la firme. Guvernul uita sa spuna ce se intampla daca firmele cad la pace cu inspectorii fiscali sau isi schimba metodele de evaziune. De unde bani pentru acoperirea gaurilor?

Sigur, masura de reducere a TVA la alimente mi se pare ok dar nu trebuia completata cu alte masuri populiste pentru ca impactul sau initial asupra bugetului va fi negativ si va dura ceva pana se va trece pe plus la incasari bugetare.

Cum anul electoral 2016 se apropie ne asteptam si la alte „haiducii” asupra bugetului astfel ca ne putem da seama de ce, printre altele, nu s-a dorit trecerea la alocari de 2% pentru aparare de anul acesta sau din 2016. Daca maresti bugetul apararii de unde bani de pomeni electorale?

 

Intrebarea este: dupa ce vor gauri bugetul de stat in asemenea hal, mai crede cineva ca vor avea bani sa aloce 2% din buget pentru aparare, in 2017?

Sau mizeaza ca se termina conflictul din Ucraina si, din nou, nu va mai avea cine sa ne atace?

 

Eroul Bula

176 de comentarii:

  1. Aceasta masura este strict populista cu iz electoral si va avea efecte benefice in special doar la tigani care au o familie numeroasa iar principala sursa de venit este alocatia copiilor.Ma indoiesc ca cu exceptia tiganilor, aceasta masura va duce la cresterea natalitatii asa cum afirma unii politicieni.

    • Am mai discutat problema asta dar reiau. Vei ramane uimit sa afli cate familii de romani verzi, din os de Burebista, au 6-10 copii, nu se duc la munca si traiesc din ajutoare sociale plus alocatii pe care le beau la carciuma.

      • Pai daca beau ajutoarele sociale ( de orice forma or fi ele ) cu ce mai traieste familia o luna de zile ( mentenanta compusa din factori strict necesari supravietuirii ) ???

        • Pai nu beau toate ajutoarele sociale ….. doar majoritatea ajutoarelor. De restul isi iau o paine, doua, mai face gaina un ou, mai primesc pachete de la UE sau de la ONG-uri, mai fac televiziunile cate o campanie umanitara si, uite asa, traiesc de azi pe maine.

        • @Gerula 999…..nu au ce manca,dar bauti sunt tot timpul(basca o tigara in coltul gurii)!!!,iar aia mici,ti se rupe sufletul la cum arata.Da’ eu cum am o mica afacere in mediul rural(a se citi bar/crasma) nu pot decat sa ma bucur.
          Serios acum,nu spun ca toti sunt asa(ldau banii din ajutoare sociale/alocatii pe bautura si tigari) dar pe cuvant de onoare ca sunt destui.

  2. In zona in care traiesc, la etnicii romani mai sunt familii cu 4-6 copii, insa nu se intampla ce zici tu.La tigani vezi la greu.

  3. Un român din Canada a construit o chestie foarte interesantă ce ar putea avea aplicații militare. Deja văd soldați români prin Deltă cum abordează inamicii 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=Bfa9HrieUyQ

    • sigur…se ridica cineva cu chestia aia il mitraliaza rusnacii una-doua 🙂

      • Nu mai fi asa negativist. In primul rand ca nu trebuie sa fortezi raul sub focul inamic. In al doilea rand, aparatul nu s-a ridicat la 5m cum spune comentariul videoclipului ci la max.3m. Daca urca la 3m poate sa zboare si la 1.5-2m deasupra apei pentru a nu te face tinta vizibila de la mare distanta.
        Problema aparatului este autonomia si (im)posibilitatea de refolosire in timp scurt. Treci un brat al Dunarii si apoi trebuie sa schimbi/reincarci bateriile.
        Vor mai evolua asa ca ideea nu e de aruncat.

  4. si uite asa Romania o sa ajung o tara de tigani mai repede decat 2050…halal politicieni
    sincer am fost uimit sa vad ca Prim-sinistrul s-a opus initial, dar pana la urma s-a gandit la voturi…insa oricum, mizeria asta trece in contul jegurilor pnl/pdl

  5. Nebun tre să fie careva că, dacă mai pune 42 de lei la alocație ai un motiv în plus să mai faci un copchil…Cum spune și autorul, țiganii și ăștia de trăiesc din copchii o să facă în continuare, în timp ce pentru familiile care se mai descurcă cât de cât, nu reprezintă nici un real ajutor. Și în același timp mai are dreptate cu ceva, să vezi acuma dacă spune vreunu că e o măsură greșită cum îți sar toți ”bizoni„ (chiar mă abțin să nu spun altfel) în cap…

  6. Eu personal sunt un sustinator al cresterii alocatiilor ptr, copii.Problema este ca ar trebui inca o data dublata ,cel putin , ptr. ca suma incasata din aceasta alocatie sa aiba cat de cat un efect practic. TOCMAI AM AFLAT CA SUNT UN BIZON DAR NARE NIMIC , ASA O FI … In tarile mai dezvoltate valoarea alocatiilor este mult mai mare si totusi nu se pune problema consumului ei ( alocatiei ) pe bautura etc. si nici nu apar discutii cu inmultirea anumitor minoritati .Ce este ptr. copii sa fie si sa fie substantial ca nu strica ci ajuta ( ei sunt cei ce vor duce viitorul acestei tari pe mai departe ) .Pe de alta parte gandirea ca nu se va aloca suma necesara de la buget MAPN -ului ptr. ca se maresc alocatiile , sau ca nu se vor mai lua masuri ptr. rezolvarea problemelor mari ale copiilor din familii si mediii defavorizate sau ca majorarea alocatilor nu trebuia sa aiba loc odata cu scaderea TVA -ului mi se pare a fi ( aceast tip de gandire ) foarte apropiat de zona patologicului pshiatric !! Din contra , de-a lungul timpului vor trebui luate masuri de reduceri mai mici sau mai mari a diferitelor taxe si impozite ptr. a stimula cresterea si dezvoltarea economica a acestei tari ce se afla momentan intr-o zona de semiblocaj privind bunul mers al economiei datorita spre exemplu MEGATVA-ULUI DE 24 % ce cam sufoca activitatile comerciale , in special cele de consum ( vezi ideea nastrusnica a celor de le DACIA in care cer TVA 0 la vanz. masin. noi ,adica mai pe romaneste nu se fac acum suficiente vanzari ).Evident o relax. fiscala trebuie insotita de crestere economica ,de o mult mai buna utilizare a fondurilor bugetare , de utiliz . si acces. efic. a fondur. europene , de de accesare si de credite internat. ,de atragere mai intensiv. de capital strain , etc. etc. , dar astea sunt alte discutii .Evident ca si ptr. MAPN chiar un PIB de 2 % nu ar ajunge ci ar fi necesar macar pe viitor o aloc. de min. 2.5 % insotita de crestere de PIB in fiecare an plus ceva linii speciale de creditare ptr. inzestrare ( mai sunt si acum ceva surse de finantare ptr. armata ceva mai subterane dar stiu prea pitini de ele si sunt si cam la limita legalitatii ), etc . DAR aceste lucruri sincer NU INTERACTIONEAZA IN MASURA CUANTIFICABILA CU MAJORAREA ALOCATIILOR COPIILOR !!!

    • Nu mai compara Romania cu tarile avansate pentru ca nu are nicio legatura.
      In primul rand tarile dezvoltate au forta economica sa dea alocatii mai mari.
      In al doilea rand, la cel mai mic semn ca aplica rele tratamente copiilor (ii tin flamanzi sau le beau alocatiile) parintii pierd custodia copiilor si ajung si la parnaie.
      Trebuie sa intelegem ca statul este responsabil IMPREUNA CU PARINTII de soarta copiilor.
      Nu poti sa dai populatiei un semnal de genul „voi calariti-va cat incape ca va crestem noi copiii si nu trebuie sa aveti voi grija de ei”
      Solutia nu este sa le maresti alocatiile pentru ca familiile cu 6 copii sa mai faca inca 4 pentru a-si mari incasarile din alocatii si sa nu se ingrijeasca de soarta lor (scolarizare).
      Solutia este sa-i stimulezi pe cei care au venituri decente, medii si mari sa aiba mai multi copii iar asta se poate face prin scutiri de la plata contributiilor aferente salariilor. De ei poti fi sigur ca-si vor tine copiii la scoala si, eventual, la facutlate. Intra pe primul link din articol si te lamuresti.

      • „Solutia este sa-i stimulezi pe cei care au venituri decente, medii si mari sa aiba mai multi copii iar asta se poate face prin scutiri de la plata contributiilor aferente salariilor.”

        Pai asta trebuie legiferat de parlament dar sti prea bine ca nu intereseaza pe nimeni.

        Poate faci un articol si despre sumele care se pierd pe fundul detinutilor si cum ar putea fi amortizate daca sunt scosi la munca. Sa produca ceva nu doar sa stea ca trantorii.

      • Primul articol l-am citit inainte de a intra pe ROMANIAMILITARY .Nu pot fi de acord cu dvs ( bineinteles avem dreptul la opinii diferite ,pana la urma asta inseamna progres ….) Asa , ca fapt divers A CRESTE COPII INSEAMNA UN INTREG UNIVERS DE ACTIUNI , TRAIRI , ADMINISTRARI , CHELT. , ETC , ETC. , DIN PARTEA PARINTILOR si nici pe departe doar aportul a 42 lei suplim. pe luna ptr. un copil deci nu ai cum sa transmiti ( ca autoritate de stat ) , nici macar la modul figurat , mesajul sugerat de dvs. , domnule EROU BULA , in coment.-ul de mai sus !!!

      • Ciudată gândire! Nu de azi de ieri! Ci de când tot scrii articole pe teme demografice! Să te stimuleze statul să ai copii! Ești jalnic, eroule în ghilimele! Eventual să facă statul copii în locul tău!!!

        • Tu chiar nu stii limba romana sau a scoate din context e ceva cu care te ocupi?
          Ia citeste din nou, incepand cu…

          „Nu poti sa dai populatiei un semnal de genul…”

        • Te-as fi trimis la primul link dar, nu stiu de ce, am senzatia ca nu-l vei intelege sau deja l-ai citit si nu l-ai inteles.
          Voi incerca sa explic mai simplu.
          Generatia mea, nascuta in 1967, cea mai numeroasa din istorie, va iesi la pensie peste cca 19 ani si va fi inlocuita pe piata muncii de cei care se nasc acum sau la anul.
          Aceasta generatie este de aproape trei ori mai redusa numeric decat generatia mea si nu va putea asigura contributiile pentru pensiile noastre.
          In primul moment socul nu va fi resimtit puternic dar in 4-5 ani cand se vor acumula la pensie si generatiile ’68-72′ sistemul se va prabusi.
          Acum, de bine de rau, se pot transfera bani la pensii din bugetul de stat pentru ca raportul salariati-pensionari este in jurul lui 1 la 1.
          Peste 25 de ani va fi jale pentru ca nu va avea cine sa produca bani pentru bugetul de stat, de unde sa fie transferati la pensii.

          Orice stat care are mintea la el isi da seama ca trebuie sa faca ceva iar acest „ceva” inseamna sa stimuleze natalitatea exact in segmentele sociale care au si veniturile si educatia si traditia de a-si trimite copiii la scoala / facultate.
          Ai nevoie sa creasca natalitatea dar, peste 25 de ani vei avea nevoie, pe langa muncitori necalificati, gunoieri si femei de serviciu, de foarte multi muncitori mediu-inalt calificati, maistri, tehnicieni, ingineri, cercetatori.
          Pe astia mai din urma nu ti-i furnizeaza o familie care bea ajutoarele sociale (ca 1 din 100 reusesc asta e doar o exceptie).
          Mai simplu de atat nu stiu cum sa-ti explic.

          • Bună dimineața!

            Am mai întrebat! Revin! Câți copii ai tu?

            • Uite, chiar acum ma apuc sa-mi fac confidente cu tine in privinta familiei …. ca doar suntem prieteni la catarama. Vino-ti in fire.

              • Nu am nevoie de nu știu ce confidențe îți trec ție prin cap! Dar când îi tot dai tu cu sporul demografic e de bun simț să contribui tu întâi! Așa te-ai limitat la un copil! Dai vina pe stat că nu îți dă banii pentru studiile de la Harvard ale copilului și îi ceri aceluiași stat să îți facă copii! Păi te mai miri că ies copiii care ies! Pune mâna și fă! Știi că statul face treburi proaste!

    • @Gerula 99
      „In tarile mai dezvoltate valoarea alocatiilor este mult mai mare si totusi nu se pune problema consumului ei ( alocatiei ) pe bautura etc. si nici nu apar discutii cu inmultirea anumitor minoritati…”

      Din doua, una:
      -ori habar n-ai pe ce lume traiesti si chiar crezi cu naivitate in ce ai scris;
      -ori minti cu nerusinare.

      E prima. Categoric e prima.

      • MMda , cand ai orizontul de perceptie mai ingust vezi doar doua ! Categoric nu voi mai face nici un coment. pe o lunga per. de timp pe aceasta pagina caci e vizibil: cine are opinii diferite fata de ” obisnuitii casei ” e perceput cam negativ.

        • Pentru ca o a 3-a nu exista in cazul de fata. Folosirea alocatiilor pentru copii in alte scopuri de catre parinti nu e este numai o caracteristica romaneasca, se practica si la case mai mari. Deci tu ai o problema, nu noi, „obisnutii casei” (asta cu acuzarea blogului ca infraneaza anumite comentarii „nealiniate” e o scuza penibila si suntem satui de ea).

          • Poți fi matale sătul, e adevărată afirmația și nu insist.
            Legat de subiect, deși sună bine ideea de a promova o anumită categorie productivă, în dauna alteia, să îți dau eu exemplu de ce NU poți face asta:
            să presupunem că, mâine, un sub-secretar de stat, serio, muncitor, stă și ruminează pe baza statisticilor productivității pe regiuni, da? Și remarcă el ad finem că în anumite zone treaba merge, economic și social, în altele nu. Și meditează că, în final, de ce să nu accentuezi o tendință pozitivă – pt câștigul tuturor ca ansamblu. Șoptește el ideea sinistrului de rigoare care este și te pomenești cu o OG care zice că bucureștenii și ardelenii îs oameni mai serioși, statistic dovedit, și că populațiile astea vor avea beneficii fiscale (deduceri și reduceri de texe), alocații bugetare mai mari, alocații pt copii – că doar vrem cetățeni de „calitate”, nu?
            Oare ce ar opina oltenii matale, care nu sunt cetățeni de rang II – zic eu, sau dragii moldoveni – pe care îi apreciem la fel?
            Puneți problema așa, și vedem la ce rezultat ajungeți. Că doar e simplu să administrezi țara din spatele tastelor, toți o facem frecvent…

            • Nu e total exclus ca vreunui birocrat idiot sa-i vina o astfel de idee dar propunerea e simpla: deducerile se fac procentual si nu in sume fixe.
              Vrei deducere mai mare, ca suma, muncesti mai mult si castigi salariu mai mare.
              Raspunderea trebuie impartita intre stat si parinti. Statul ii ajuta dar mai trebuie sa se zbata si ei daca vor multi copii.

              • Măi omule (simpatic)! Problema e la principiu. Eu îs ardelean și cred sincer că Transilvania e ocrotită de zei, dar nu aș fi în stare să zic că tu moldovene – ia mai puțin că nu performezi… Ataci substanța țării. Ideea e că împreună suntem mai puternici și nu poți face mârșăvii dacă îți convine statutul.
                Dacă tu ca stat, îți vâri picioru în clasa socială X, ăia vor recționa vârând ce pot în tine ca stat, mai mult decât o fac… Îți fură, îți distrug, nu cooperează, trădează mai mult decât de obicei, care este de rău Bulă!
                Crede-mă, statu român nu mai are pe mulți de înstrăinat. Eu unul nu aș agita covata, deși aș aprecia trei copii per cap de familie din clasa medie, educați, curați și bine crescuți. Chestiunile acestea se petrec natural și nu forțat, vezi adică efectul decretului ceaușist criminal, care s-a fâsâit în doi sau trei ani… și a revenit la medie. Dacă nu se fac copii, nu poți stimula prea tare cu măsuri exterioare, poți cel mult educa și stimula – dar nu stimula financiar diferențiat că ai revoltă garantată!

                • Da nu forteaza nimeni nimic. Faci cati copii vrei, iti dau 84 lei pe copil alocatie (ca atat e acum) si-ti mai dau scutiri la contributiile aferente salariului: 50% daca ai un copil, 100% daca ai doi si 100% pe salariile ambilor parinti pentru mai mult de doi copii.
                  Mai departe, e decizia ta, ca parinte, cati lei vrei sa insemne procentele respective, eu nu te fortez cu nimic.

                  • De acord. Dar asta nu e tocmai ce susțineai mai radical. Și da, ideea alocațiilor în bonuri care să excludă uzul pt porcării e validă.
                    Eu aș zice de anulări de taxe/impozite, nu reduceri, oricum sunt mici. Doar că și țiganii au căsuțe impunătoare și mașini așișderea…

                    • Stai ca m-ai pierdut. Explicatia pe indelete o gasesti in primul link din articol. Exact despre asta vorbeam acolo: scutiri procentuale in functie de numarul de copii.
                      Nu am reluat toate tabelele aici pentru ca lungeam prea mult articolul.
                      Daca te uiti in tabele vei vedea ca scutirile pe contributiile aferente salariilor sunt mult mai importante valoric decat scutirile pe impozite si taxe locale (case, masini, terenuri).

                  • eroul bula statul ar putea da aceasta alocatie sub forma de voucher care sa poata fi folosit doar la achizitionarea anumitor prduse si servicii si s-ar rezolva problema .

              • Bre, e vorba de alocatia COPILULUI, TOTI COPII SUNT EGALI…NU CONTEAZA CAT CASTIGA PARINTII. Ce tot ii dai cu responsabilitatea bla, bla, bla…

                • Care alocatie, mai Pacala? Alocatiile sunt egale la 84 lei acum. Eu vorbesc de program de sprijin pentru angajatii cu copii, similar celui pentru sprijinirea angajarii somerilor peste 45 de ani. Sprijinul financiar se da in procente, proportional cu salariul, doar ca, pentru persoane peste 45 de ani plafonul este limitat la nivelul salariului mediu. Pentru sprijinirea angajatilor cu copii nu trebuie sa existe plafon deloc sau, in cel mai rau caz, la nivel de 4-5 salarii medii.

            • Bre, aberezi, citeste Constitutia….las-o dreaq

              • Daca toti din partid sunt la fel de competenti ca tine nu ma mai mir ca programul vostru de guvernare (cel putin draftul din februarie) nu cuprinde masuri viabile pentru evitarea unei catastrofe demografice ci doar aberatia cu alocatie 200 lei si gradinite pentru copii, de parca angajatii din multinationale si banci nu fac mai multi copii pentru ca nu sunt gradinite de stat in zona.
                Astept sa gasesc programul adoptat la Consiliul National ca sa vad daca au modificat ceva desi nu-mi fac mari sperante.
                In alta ordine de idei, vedeti ce dracu’ faceti cu ficusul ca s-a apucat de scris carti in loc sa-si faca treaba de presedinte.

  7. sorin.vasile

    In afara de cresterea alocatiei ce masuri s-ar putea lua pentru cresterea demografica cu efect imediat?
    Si nu uitati ca cel putin o treime din populatie traieste sub pragul saraciei,pentru astia 42 de lei inseamna bani

    • Intra pe primul link din articol. Dupa ce termini de citit cauta in site „Romania peste 25 de ani” si vei gasi alte doua articole.

  8. un film prost cu actori prosti si public prost..stanga adopta cel mai liberal cod fiscal din ultimii 70 ani,dreapta se opune si vine cu o masura de stanga iar presa tot de dreapta e in extaz ca i-au facut-o lui Ponta.or sa ajunga la 0% incredere ..tiganii oricum fac multi copii indiferent de alocatie .nu cred ca se gandesc sa mai faca un puradel pt 50 ron in plus

    • Pentru majoritatea tiganilor conteaza cei 42 de lei.O recunosc majoritatea dintre ei.Faptul ca li se dubleaza ajutoarele sociale este si mai bine.

      • E adevarat ca ii ajuta acesti bani dar ei oricum fac multi copii din cauza lipsei de educatie..eu as conditiona alocatia de prezenta copilului la gradinita si scoala.

        • Exact, conditionarea primirii alocatiei de frecventarea scolii.
          In legatura cu subiectul acestui articol, sunt opinii pro si contra, fiecare cu argumentele proprii.
          Argument contra: banii respectivi sunt si vor fi folositi precumpanitor pentru orice altceva decat in interesul copilului. Ideea este larg raspandita si are, in foarte mare masura, adeptii ei datorita DOVEZILOR in acest sens.
          Argument contra, de data aceasta mult mai dur: sotia mea, medic, trateaza cancerele pacientului de varsta pediatrica. Eeee. Treaba e nasoala. Statul Roman aloca acestor pacienti cateva sute de lei pe luna, nu pentru tratamentul acestora (care este GRATIS), ci pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale copilului (hrana mai buna). Sunt familii pentru care un copil bolnav de cancer este o adevarata binecuvantare datorita acestui ajutor financiar. Banii primiti sunt folositi, in foarte multe cazuri, pentru orice altceva, numai pentru copilul respectiv nu: „D-na doctor, stiti cat costa de arat un hectar de pamant?” Si acesta este, poate, un exemplu nu tocmai rau. Cand insa vezi parintele rupt in fund de saracie si beat crita, te intrebi cu ce bani….
          Opinie pro alocatie: Romania are nevoie de un spor demografic. Cine sa lucreze in constructie peste 20-30 de ani? Cine sa mature strazile, sa adune gunoiul? Cine sa serveasca drept carne de tun pentru ofiterimea noastra? Dvs, domnilor cu diploma de licenta, masterat si doctorat???

          • „Opinie pro alocatie: Romania are nevoie de un spor demografic. Cine sa lucreze in constructie peste 20-30 de ani? Cine sa mature strazile, sa adune gunoiul? Cine sa serveasca drept carne de tun pentru ofiterimea noastra? Dvs, domnilor cu diploma de licenta, masterat si doctorat???”
            Muncitori necalificati, maturatori si gunoieri vom avea oricum, infierent de nivelul alocatiilor.
            Problema este ca nu vom mai avea personal calificat. Familiile cu venituri medii si mari, care ar putea sa-si tina copii la scoala si facultate, nu fac mai mult de un copil in timp ce familiile sarace ii fac la norma si nu se ocupa de ei sa faca o scoala.
            Sporul demografic nu rezolva problemele daca nu e sprijinit cu cap.

            • Cand folositi expresia „personal calificat” sper ca nu va referiti la cei care au o diploma buna doar de inramat si atarnat pe un perete. Lipsa acestui personal calificat se datoreaza in principal politicilor guvernamentale in domeniul educational. Si aici ar trebui trasi de urechi TOTI ministrii Educatiei incepand cu profesorul de marxism de la Cluj, Marga.
              Scoala a ajuns o cenusareasa, sunt copii de liceu care abia silabisesc, tineri care absolva o facultate la o institutie de prestigiu si care sunt vai de capul lor. O mare masa amorfa fara nici un fel de pregatire. La polul opus este o patura subtire de copii si tineri cu o pregatire de buna calitate si cativa cu o pregatire de exceptie.
              Eu am fosti colegi de facultate care provin din familii sarace sau foarte sarace. Unul dintre ei provine dintr-o familie cu 9 copii, toti absolventi de facultate, bine pregatiti, unii chiar cu rezultate de exceptie. Copii de tarani, oameni simpli, harnici, pentru care munca a fost drogul pe care il serveau zilnic. Sper ca acest exemplu nu este unicul si cred ca asemenea familii merita sprijinite prin politici la nivel de guvern. Banii sa fie dati acolo unde exista siguranta ca vor fi obtinute si rezultate. Familiile sa fie cointeresate sa obtina un ajutor de la stat, ajutor conditionat, bine implementat si rezultatele verificate riguros.

              • Cand ma refer la personal calificat vorbesc de oameni capabili sa inlocuiasca actualele generatii din domeniul auto sau IT sau industri petroliera (doar ca niste exemple) pentru ca astia vor iesi la pensie in 25 de ani.
                Ca exista si familii numeroase care-si tin copiii la scoala e adevarat dar acestea sunt exceptiile care confirma regula.
                Solutia nu este marirea alocatiilor care, completata cu venit minim si alte ajutoare sociale, sa incurajeze lenea ci stimularea celor care muncesc si au din familie obisnuinta de a-si tine copiii la scoala sa aiba mai multi copii.
                Pe astia din urma ii stimulezi prin scutiri la plata contributiilor aferente salariului si nu prin mariri de alocatii.

          • Doamne fereste domnule „a”, ce idee… chiar nu ma asteptam la asa ceva din partea ta!

            Pai asta iti doresti tu, oameni care sa mature strazile si sa adune gunoiul? Tu nu vezi ca deja avem utilajele necesare automatizarii aproape oricarui proces? N-ai vazut pe strada sute de tigani care matura praful care se ridica, iar apoi se aseaza la loc si-l inhalam noi? Stii de ce primariile angajeaza acele sute de tigani? Ca sa le dea un loc de munca, intr-o incercare disperata de a-i tine in frau sa nu-ti taie gatu’ pe strada. In loc sa cumpere primaria 4 utilaje de curatat, care CHIAR AR CURATA, plateste 200 de tigani sa ridice praful degeaba cu bani mult mai multi decat ar costa intretinerea acelor 4 utilaje.

            Pe urma ne plangem toti ca in Germania nu ti se murdaresc pantofii dar in Romania da, in schimb incurajam natalitatea la segmentele astea in ideea ca cine ne va matura strazile pe viitor, noi astia cu diplome?

            Nu domnule a, noi astia cu diplome am proiectat deja vehiculele respective de curatat si nu avem nevoie de hoarde de infractori in asteptare carora sa le platim salarii degeaba!

            Repet, DOAMNE FERESTE ce mentalitate aveti unii, va plangeti ca Romania asa si Romania pe dincolo dar aveti o gandire de asistat social, comunist si neproductiv absolut infioratoare!!!

            E oribil sa citesc astfel de opinii din partea unor oameni pe care ii citeam cu placere si mai mult, ii admiram, iar eu nu admir pe multi!

            Te rog domnule a, spune-mi ca te-am inteles gresit si clarifica situatia, si cu Flogger la fel.

            Idei gresite ce se vehiculeaza zilele astea:

            1. ca alocatia in Ro e mai mica decat media europeana. Buna ziua, si salariul minim pe economie, salariul mediu pe economie si PIB/capita sunt „mai mici decat media europeana”, ba chiar sunt pe penultimul loc, insa alocatia nu cred ca e pe penultimul loc, deci sta bine! Vrei sa maresti ceva, mareste in zonele productive, stiti voi, intelectualii aia super productivi pe care aveti atata boala, nu ajutoare sociale!!!

            2. Majoritatea tarilor din lumea asta nu dau alocatii, Ro e una din putinele tari care da insa lumea tot se plange, orice si oricat le dai romanilor e vesnic insuficient!

            3. si eu cunosc atat tigani cat si unguri sau romani care traiesc din ajutoare sociale si va spun ca aia fac copii pentru ca primesc bani si nu ii ingrijesc, copiii aia cresc „mari” si de pe la 14 ani fac la randul lor alti copii, se ajunge la o gospodarie unde sunt 10 persoane care primesc alocatie (deja 840 lei/luna) iar primaria le da locuinta gratis si le plateste apa si gazul, plus mai primesc pachete cu mancare, haine samd. Astfel de la 2 asistati social (mama si tata initiali) s-a ajuns la 12 iar cand vor creste aia 10 copii si vor turna fiecare cate 10 copii se va ajunge la 100, apoi la 1 000 etc… unde se opreste situatia asta? Dati voi banii aia din buzunarul familiei voastre?

            4. cunosc personal cazuri de oameni si familii care au refuzat cu incapatanare locuri de munca fiindca asa le crestea venitul pe familie si nu mai primeau nu stiu ce ajutoare. La astia veniti voi sa le mariti alocatii si alte stimulente? Ca sa-si dea demisia si singura persoana din 7 care avea salariu, pentru a scadea venitul/familie si implicit a primi MAI MULTE ajutoare!??

            5.se doreste cresterea natalitatii? eliminati impozitul de 16% pe salariu la primul copil si acordati 5 zile concediu cu plata in plus pe an la al 2-lea, plus o deducere suplimentara de la impozit a jumatate salariul minim pe economie tot la al 2-lea copil. Veti observa brusc cum va creste natalitatea la „domnii cu diploma de licenta, masterat si doctorat”, adica fix aia cu salarii de 4 000 lei/luna care isi vor educa si spala copiii, ii vor trimite la scoala iar copiii aia nu vor matura strazi ci vor proiecta roboti si nu iti vor taia gatu’ cand astepti autobuzul in statie. Aia acum nu fac copii fiindca ei considera ca nu isi permit (un singur copil !!), cunosc personal peste 20 asemenea cupluri. Bine ca fac copii infractorii, iar acum vor face mai multi! Chiar vineri seara am fost acostat de vreo 6 beneficari de alocatii, din fericire n-am patit nimic.

            6. halal mentalitate, sa dam ajutoare sociale la prosti si lenesi pentru a face multi copii sa avem carne de tun. Mai bine as aplica metodele de la punctul 5 si as avea PIB/capita ca Spania si mi-ar permite armament de ultima generatie, cu care as spulbera carnea de tun a unui inamic prost si sarac, da’ numeros

            Oripilante ganduri aveti! Si cand ma gandesc cat va mai plangeti de Romania, de ce nu imigrati domnilor? In Bangladesh, sunt destui copii acolo carora le puteti plati ceva, dar din venitul vostru personal, de la gura copiilor vostri!!!

            • OK. Sa vedem. Spuneti-mi, va rog, un utilaj de pe lumea asta cu care sa imi construiesc casa fara a utiliza munca bruta, deloc.
              Ce soi de oameni pot angaja pentru a efectua aceasta munca bruta? Raspuns: pleava societatii. Pentru acest raspuns pot depune eu marturie.
              Unde gasesc eu aceasta munca bruta??? Raspuns: in familiile de doi lei, de alcoolici, batausi etc.
              De cati astfel de indivizi are/va avea nevoie Romania? Nu stiu.
              De cati oameni calificati are/va avea nevoie Romania? Nu stiu.
              Ceea ce am vrut sa spun e simplu si va rog sa cititi toate postarile mele relativ la aceasta chestiune: nu exista in momentul de fata posibilitatea implementarii unei solutii in ceea ce priveste stabilitatea bugetelor Romaniei (cele doua bugete). Motivele: nu exista macar un proiect in acest sens; nu exista oamenii care sa o faca; nu exista vointa politica de a o face.
              Atata timp cat la nivelul de jos al societatii romanesti (ma refer la cel mai mic angajator versus angajat) nu exista respect, buna cuviinta, obligatia indeplinirii unei intelegeri contractuale, dati-mi voie sa cred ca nu avem o solutie pe termen mediu si lung. Atata timp cat fiecare urmareste doar sa il insele pe celalalt, cred iar ca nu avem solutii.
              Tine-ti minte un lucru: America s-a construit SI cu pistolul.
              Dati-le celor de jos speranta unui viitor imbelsugat, stabilitate, exemplu de corectitudine, biciul aplicat acolo unde trebuie si vom avea un viitor.
              P.S.: In ceea ce ma priveste, am un singur copil pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Costul scolarizarii sale este de 1.300 de lei pe luna. N-am cerut si nu cer vreun ban societatii romanesti pentru acest copil al meu si ma straduiesc sa ii ofer o educatie de buna calitate si sa devina un bun roman.
              P.S.2: Se intreba cineva cu ce bani traieste liota de copii pe care multi dintre concetatenii nostri o au acasa. Raspuns: mila celorlalti, combinata cu mici combinatii pe care le au parintii lor. Daca nu cade…pica. Sapa gradina unuia, ii planteaza un pom, monteaza un WC in casa altuia, sapa un sant etc. Cu ce ii scapa printre degete dupa ce bea de stinge cumpara 1 kg de rosii, un salam, 2 paini, cartofi si…traiesc inca o zi. Inca un lucru: se spune ca de multe ori copiii se cresc unii pe altii. Hainele, papucii trec de la unii la altii. Mancarea…dupa cum da Dumnezeu sau betivul care i-a facut.

              • Inca un lucru: Statul Roman de mai bine de o suta de ani a fost proiectat si organizat ca stat social. Ca a fost gandit bine sau rau, ca ideile de pe hartie au fost bine sau rau puse in practica…acest lucru il vedem cu totii. La modul cum se desfasoara lucrurile actualmente, avem un stat falimentar dpdv economic. Traim pe bani imprumutati. Si altii traiesc la fel.
                Si vina nu este numai a conducatorilor nostri. Ati dat vreodata bani pentru ajutarea unei familii nevoiase, traind intr-o casa din lut, cu peretii crapati, usa atarnand intr-un cui? Cred ca toti am dat. Dar oare cat ii costa pe acei nevoiasi sa isi repare crapaturile din peretii casei? Lutul nu costa. Aaaa, trebuie carat acasa, mainile trebuie sa se miste artistic ca sa repare, individul trebuie sa asude pana cade in bot. Or, individul e obisnuit ca sa isi miste artistic mainile in buzunarul altuia…
                P.S.: in urma cu 200 de ani inca existau breslele miseilor si calicilor. Cerseau la capul podului. Stiti cine avea voie sa intre in acele bresle? Numai cei care in timpul serviciului militar devenisera infirmi si deci incapabili sa se autointretina. Banul dat acelor oameni era considerat ca obol pe care societatea era datoare sa il plateasca pentru sacrificiul lor.

              • Ca sa fiu „rau” si avansat cu vreo 40 de ani, as putea sa spun ca o serie de imprimante 3D va pot construi casa dupa un singur fisier in care sa fie scris tot planul 🙂

                Deocamdata intr-adevar trebuie pleava pentru asta, dar peste 40 de ani nu va mai trebui si din pacate si atunci va exista pleava, chiar mai multa decat azi fiindca fac o droaie de copii, asadar, de ce sa-i mai incurajam, ba dimpotriva ar trebui descurajati sa faca 6-10 copii toate cuplurile astea fara scoala, fara slujba dar in schimb cu dosar penal. Stiu si eu cum e, si eu a trebuit sa angajez prostii satului si am platit destul pentru asta, atat in bani cat si in obiecte dar mai ales in consecinte, care depasesc de 100 de ori costurile in bani si obiecte.

                De cati asemenea indivizi are nevoie Romania azi eu zic ca e imposibil de cuantificat insa peste 40 de ani va avea nevoie de mult mai putini, in schimb va avea chiar mai multi decat are acum… nu e bine deloc.

                De acord cu lipsa de corectitudine si respect la orice nivel inclusiv angajat – angajator, o vad de ambele parti zilnic, asta tine de cultura si pentru un popor imbacsit in balcanisme timp de 500 de ani si in idei import Rusia timp de 200 de ani, e imposibil de curatat in doar 1-2 generatii. Noi nu suntem nici englezi nici japonezi, avem nevoie de macar 2 secole sa ajungem sa gandim ca ei. Deocamdata suntem niste turcaleti mai civilizati, atat.

                Aici incep sa difere parerile noastre, eu nu cred ca speranta unui viitor mai bun se poate acorda dubland alocatiile sau prin ajutoare sociale ci prin responsabilizarea individului, adica faci 1 copil – te ajut, faci 2 copii – nu te mai ajut ca e vina ta ca nu lucrezi, insa cand faci 6 copii incep sa te taxez sau ti-i „confisc” in plasament fiindca nu-i poti creste. Asa poate se invata dobitocii sa nu mai faca o droaie de copii, insa cat timp primesc bani, iar acei sumele cresc proportional cu nr de copii, ei ar face si 40 de ar putea. Asa nu…

                Exact ce spuneam, aveti un singur copil si doar pt scolarizare platiti 1300 lei/luna, unde mai pui haine, mancare, o vacanta, o bomboana etc, unul ca dvs n-ar putea intretine niciodata 6 copii fiindca ati muri de foame cu toata familia, ar ajunge toti copiii sa se plimbe in curu’ gol prin oras si sa cerseasca mancare, PENTRU CA DVS NU VA DA NIMENI AJUTOARE, desi aveti o facultate, salariu, nevasta are si ea facultate, salariu.

                – si atunci !! – nu e CRIMA sa dam acele ajutoare unor nenorociti care nu produc nimic, nici ei nici nevasta, insa toarna 6 copii ? sau 10 ? Deci ce ne invata pe noi societatea, ca esti baiat gigel, n-ai cazier, ai facut scoala si produci, naiba sa te ia, maxim 1 copil !!! insa daca ai cazier, n-ai lucrat in viata ta, nevasta nici ea, atunci hai sa aruncam cu bani dupa tine sa te incurajam sa faci 10 copii, si peste 50 de ani vom avea 120 ca tine, iar peste 100 de ani – cam 2 000 !

                Oare nu se intreaba nimeni cum a ajuns Romania sa aiba vreo 750 000 de tigani declarati in 2011? Dar ce, in 1920 erau tot 750 000? Dar in 1850 cati erau? Dar in 1600?

                Sau sa o luam altfel, cati bani acorda statul roman, prin orice forma a lui, pentru ajutoare sociale in 1850? Dar in 1950? Eu va spun ca prin 1998 acorda (echivalentul in ziua de azi a) 500 milioane euro, prin 2004 deja acorda 1 miliard, prin 2008 deja 2 miliarde, in 2014 a acordat 4 miliarde iar anul acesta acorda 4,5 miliarde. Iar unii vor sa se dubleze alocatiile… culmea culmilor!

                Majoritatea care postati aici aveti plus/minus 40-45 de ani si chiar daca vorbesc urat acum, trebuie sa recunoastem ca n-o sa mai prindeti anii 2050 sau 2060, insa pentru fraierii de romani care vor trai atunci cum le va conveni sa traiasca intr-o tara cu 15 milioane de locuitori din care 1-2 milioane angajati si vreo 10 milioane asistati social? Dar romanilor din 2080?

                Iar pentru cine spune ca nu-l intereseaza, sa nu se planga azi ca nu i-a interesat nici pe romanii aia din 1950, 1980 sau 1990 care au bulit diverse lucruri pe atunci (omorat intelectuali, distrus monumente culturale, privatizari pe interes), fiindca nu e corect sa te plangi ca inaintasilor nu le-a pasat de viitor dar in acelasi timp nu-ti pasa nici tie, asta e ipocrizie.

                Dvs stiri mai bine ca mine cum era organizat statul la 1880 sau 1920, eu insa spun sigur ca din 1990 incoace e organizat ca un stat social in cel mai abject model, adica cine munceste e prostul satului si primeste si un scuipat in fata, cine nu munceste e jmeker si primeste bani luati cu forta de la primul. Apoi aia care muncesc se planga de Romania (e plina de caini vagabonzi, plina de tigani, plina de coruptie, etc) si parasesc tara, adancind spirala mortii.

                Asa disparem ca natie in 60 de ani, si din nou – cine zice ca nu-i pasa, sa nu se planga ca e sarac azi din cauza inaintasilor fiindca nu le-a pasat nici alora.

                Revenind la subiect, alocatiile, dublarea lor nu stimuleaza deloc o familie in care ambii soti au facultate si lucreaza pe mii de lei/luna fiecare, 40 de lei in plus nu-i va stimula sa faca un copil, sau pe-al doilea, in schimb stimuleaza pe aia care oricum nu lucrau, acum vor face mai multi copii fiindca vor primi mai multi bani. Asta nu e un lucru pozitiv (vezi doamne, creste natalitatea) fiindca va produce infractori pe banda rulanta, eu unul nu vreau sa traiesc in Guatemala ci in Elvetia, vreau ca tara asta sa produca chirurgi si programatori, nu bande de cartier si impuscaturi in magazinul de bauturi.

                Daca se dorea intr-adevar stimularea natalitatii la oamenii care isi educa copiii, copii care odata crescuti vor face scoala, nu vor omori pe nimeni si vor produce la randul lor, atunci trebuia incurajat segmentul de populatie de care tot vorbesc aici, iar pe aia ii incurajezi cu scutiri de impozit si deduceri, nu cu 40 lei/luna in plus…

                In concluzie, dublarea alocatiei e o masura criminala care nu ajuta cu nimic tara in ziua de azi, ii omoara viitorul si incurajeaza o explozie de viitori infractori si cersetori, indiferent de rasa, etnie sau mediu rural/urban.

                • Sorin2-
                  Răspund aici. Poate m-am exprimat prea succint. Ce susțin e că nu e ușor să faci departajare fără discriminare, iar România nu are nevoie de mai multă atomizare socială. De unde exemplul cu ardelenii, moldovenii și oltenii. Aceasta nu însemnează că susțin plata pe cap de puradel ca pt. șeptelul de vaci. Doar că, dacă implementezi un sistem inegalitar, vei crea multă fricțiune socială – și da, mă exprim mult prea pretențios din lipsă de cuvinte plastice pt a descrire problema.

                  Deși principial suntem în acord general, cred sincer că extrapolarea liniară e muma multor erori de estimare în lumea noastră.
                  În lumea noastră există două tipuri de sisteme/evoluții și anume cele cu rată de schimbare fixă, evoluție liniară, pe de-o parte, și cele cu rată de schimbare variabilă sau non-liniare. Natalitatea, vremea și deciziile/acțiunile sociale fac parte din a doua categorie. De fapt, lumea naturală cunoaște, aproape exclusiv, sisteme cu rată de schimbare variabilă. Unde vreau să ajung cu polologhia asta bizară e că lucrurile se schimbă, tendințele există dar nu pot fi analizate liniar. Cine analizează evenimentele, fie istorice, fie socio-economice din perspectiva superficială a liniarității constante… ajunge la rezultate improprii. Personal, încerc să marșez, în analizele proprii, pe perspectiva mai realistă a unei analize din punctul de vedere al unei rate de schimbare non-liniare. Funcționează și economic, și demografic, chiar și ca predicție a deciziilor. Dar mă opresc aici că deviez mult prea mult dela subiect.

                • „unul ca dvs n-ar putea intretine niciodata 6 copii fiindca ati muri de foame cu toata familia”
                  Hm, da, ar fi un pic mai greu la nivelul actual, insa va asigur ca nu imposibil, chiar asigurand fiecaruia educatia de care spuneam mai sus.
                  Pe de alta parte, am sa va spun o poveste: in ’97 eram inca student. Si vine intr-o zi unul dintre profesori si ne povesteste o intamplare. Tocmai se intorsese dintr-o inspectie de grad la o scoala dintr-un stat catolic. Trecuse si pe la biserica de acolo, in timpul slujbei. O fata din sat cu o voce dumnezeiasca (expresia ii apartine profesorului) canta in cor. Si el, profesorul universitar, chiar daca era la origini un taranoi cu pregatirea unui profesor de liceu, fusese vadit impresionat. L-a inttebat atunci careva dintre noi ce viitor are fata respectiva. A raspuns simplu ca, probabil, se va pierde intr-o mare masa anonima de tarani.
                  Si sunt convins ca exista numeroase cazuri de acest gen, de copii exceptionali care, din cauza ca nu beneficiaza de o educatie de buna calitate si de o viata buna, se pierd. Si este pierderea noastra, a tuturor.
                  Este adevarat ca sustinerea plevei consuma resurse enorme si va consuma si mai mult. Este adevarat ca banii pentru asistenta sociala vin de la cei care produc, inclusiv de la subsemnatul. Cred insa ca, la nivel de ipoteza, daca ar fi sa ma intrebe cineva (Statul) „uite, contribui la stat cu atata, esti de acord sa sustii financiar un copil sarac dar cu potential, doi, cinci, o suta?”, fiti sigur ca as spune DA. Poate dintre acesti copii sarmani are sa apara un geniu menit sa faca nu stiu ce minune.
                  Am sa va mai dau un exemplu: cu multi ani in urma, sa fie vreo 15, poate 20, la un Institut de Biologie Celulara din SUA (Stanford), s-au prezentat doua persoane, sot si sotie. El avea un cancer de pancreas, cu speranta de viata la 24 de luni. Au luat legatura cu directorul de acolo, pentru o solutie. Si respectivul le-a spus ca exista un subordonat de-al sau, chinez, cu o idee. Numai ca bani n-are. Au primit banii, sponsorul in 2 ani s-a stins, dar banii au continuat sa vina. Si cercetarea s-a extins, a evoluat. Acum s-a ajuns la clinical trials pe subiecti umani. Si au venit bani pentru clinical trial in UK. Si s-au dat bani de la guvernul ucrainean pentru un clinical trial la Dnepropetrovsk (pana a izbucnit razboiul). Acea substanta minune se numeste antiCD47 si a pornit de la ideea unuia rupt in fund, dar cu un cap cat toata umanitatea.
                  Si pentru faptul ca e rupt in fund…ii dau sau nu-i dai banii?!!!

                • Cumplit de tâmpite ideile! Ce fel de om ești? Cărei doctrine te raliezi?

                • Flogger, daca nu sustii plata pe cap de puradel ca pt septelul de vaci inseamna ca general vorbind, nu sustii ajutoarele sociale si majorarea alocatiei, asa ca in principiu suntem de acord.

                  Iar sistem inegalitar ar fi daca ai da o suma tinerilor din Ardeal si alta celor din Oltenia doar pe baza locatiei lor, insa dar acorzi un sistem de beneficii care se reduce drastic sau chiar dispare la al 4-lea copil, nu s-ar mai incuraja aceste familii numeroase care traiesc din banul public.

                  a, exemplul cu fata care avea talent dar va ramane vesnic in satucul ei si isi va irosi capacitatile nu poate fi ajutat de o eventuala marire a alocatiilor sau a ajutoarelor sociale de orice fel (gen mancare, plata facturilor sau locuinta gratis). Talentele provenite din familii sarace pot fi spirjinite cu burse, asta se intampla peste tot inclusiv in SUA – un stat care nu prea le are cu ajutoarele sociale spre deosebire de cele din Europa. La fel exemplul cu chinezul sarac, un om sarac provenind dintr-o familie fara posibilitati dar cu o idee.

                  Insa noi discutam aici nu despre burse pentru elevi de nota 10, care se acorda deja – inclusiv camin gratuit samd, ci despre o alocatie care se da oricarui elev, care tocmai a fost dublata intr-o tara in care sunt destui care fac copii doar pentru a incasa acea alocatie (plus alte ajutoare aferente), oameni care refuza sa devina salariati fiindca le-ar creste venitul / familie si nu s-ar mai incadra in baremul de primire a ajutoarelor respective. Astfel, dubland alocatia nu ajuti deloc cazurile de mai sus (fata cu talent, chinezul inventator) fiindca cu 10 euro/luna in plus sau in minus cei doi nu-si vor schimba conditia, insa stimulezi productia de puradei in familii cu 10 copii unde doar alocatia inseamna 840 de lei/luna, plus mii de lei in alte ajutoare. Si cine crede ca miile alea de lei se vor duce pe copii, sa mearga cu masina proprie in localitati din astea, sa vada cu ochii lui pe ce se duc banii.

                  Dar sa-si faca o asigurare de viata mai intai, ca pentru masina, tot degeaba.

                  Imi mentin parerea ca dublarea alocatiei nu va stimula nimic bun, nu le va schimba viata copiilor tu talent, insa va incuraja chiar mai tare „productia” la numeroasele familii care fac copii doar pentru a incasa beneficii, iar cine crede ca nu exista asa ceva n-a prea iesit din centrul vechi al capitalei.

                  Mihail, enumera cu liniuta sau cu numere ideile mele „tampite”, altfel n-avem pe ce discuta. Tot Mihail, nu ma ralizei nici unei doctrine, fie ea comunista, nazista, anarhista sau alte tampenii simpliste care prind la oameni fara prea multe cunostinte. Ce fel de om sunt? vrei sa ma cunosti?

        • @inexter
          Dacă lipsa copiilor înseamnă educație atunci educația de tipul acesta se numește antieducație! Sau mai bine zis educație anticoncepțională!

          • I-ai rastalmacit cuvintele exact ca un avocat si ai denaturat total ce vroia el sa zica, un lucru care e perfect adevarat! Lipsa de educatie duce la natalitate exagerata – gen familie unde ambii parinti sunt analfabeti si fac 10 copii, care cresc murdari intr-o cocioaba si sunt incurajati sa fure si sa-ti dea in cap inca de la varsta de 7 ani.

            La nivel mondial exista statistici clare de zeci de ani in peste 100 de tari care demonstreaza ca acolo unde nivelul educatiei a crescut, familiile nu mai fac 10 copii – viitori infractori si fac doar 2, 3 sau 4 iar aia merg la scoala, nu taie pe nimeni cu cutitul si dupa ce termina scoala se angajeaza si sunt productivi!

            Ce ai rastalmacit tu din toate cele de mai sus e ca a nu avea deloc copii inseamna ca esti educat. Da-ti nota!!!

            • Educația de un anumit tip, de obicei semidoct, duce la natalitatea scăzută până la dispariția ei a unei majorități comode și suficiente care crede că prin spoiala de cunoștințe pe care le-a acumulat, cum le-a acumulat, a ajuns dumnezeu! Din cauza acestui tip de educație emiți ideile, pe care le emiți în comentariile de mai sus! Ex.: Ca sa fiu „rau” si avansat cu vreo 40 de ani, as putea sa spun ca o serie de imprimante 3D va pot construi casa dupa un singur fisier in care sa fie scris tot planul 🙂

              Deocamdata intr-adevar trebuie pleava pentru asta, dar peste 40 de ani nu va mai trebui si din pacate si atunci va exista pleava, chiar mai multa decat azi fiindca fac o droaie de copii, asadar, de ce sa-i mai incurajam, ba dimpotriva ar trebui descurajati sa faca 6-10 copii toate cuplurile astea fara scoala, fara slujba dar in schimb cu dosar penal. Generalizarea de la sfârșitul fragmentului este absurdă și aberantă! Visarea de la începutul fragmentului te exclude din discuția despre sporul demografic! Poți avea acces, cel mult, într-o discuție despre viitorul spor roboților!

              • 1. Ce te face sa crezi ca educatia mea e de tip semidoct ? Enumera citate, dovezi, etc

                2. Educatia duce la natalitate scazuta fiindca un om cu mai mult de 4 clase isi da seama ca mai sunt si alte activitati in viata in afara de „turnarea” a 10 copii pe care sa ii lasi pe strada pe urma fiindca n-ai cu ce sa-i cresti, acesti copii devenind povara vecinilor sau a autoritatilor. Un om educat face 2-3 copii nu 14, daca tu vrei familii cu 14 copii care sa te buzunareasca in autobuz, emigreaza in Africa de Sud.

                3. Poti sa ma excluzi din ce discutie vrei tu, deocamdata eu am postat multe pe site-ul asta iar tu esti un anonim care in afara de o parere gresita, fara argumente si niste jigniri personale (educatie semidocta? ma confunzi cu stolul tau) n-ai contribuit cu nimic. Si da, eu pot purta o discutie despre viitorul robotilor, tu ce porti purta, una despre viitorul cersetoriei, a puradeilor si lipsa de educatie? Ma rog, fiecare cu mediul in care a crescut.

                si 4. Userilor Flogger si a le-am raspuns detaliat fiindca sunt oameni care scriu de ceva vreme aici si scriu argumentat, sunt oameni cu un anumit background si sigur au diplome acasa, si nu de „studii europene”. Se si vede din conversatiile noastre, chiar daca nu suntem de acord avem o discutie argumentata, cu respect reciproc. Cu diversi anonimi agresivi insa nu pot sa am aceeasi atitudine fiindca oamenii de teapa ta considera ca daca le raspunzi civilizat in timp ce ei te jignesc, esti vezi-doamne slab sau fraier deci vor deveni mai agresiv. Intr-un fel, e ca si cand ai negocia cu invadatorul rus, cu ala nu negociezi, ii zbori creierii si te pisi pe cadavrul lui. Mi-ar placea sa purtam aceste discutii fata in fata, probabil ca s-ar schimba anumite atitudini !

                In rest, iti doresc triplarea noii alocatii, dar sa fie din banii familiei tale nu din banii mei, fiindca eu nu lucrez pentru a plati existenta si distractia unora care n-au lucrat si nu vor lucra in viata lor.

  9. Mai sunt familii de romani cu 4-5-6-7 copii, dar extrem de putine ca pondere daca le compari cu ce le ale tiganilor! Majoritatea acestor familii sunt ori foarte sarace ori foarte religioase (acestea merg la adunare (adunarea fiind un fel de biserica de la ortodocsi) si se numesc penticostali, sau asa ceva,in fine, pe scurt, pocaiti 🙂 )
    In fine, probabil vom fi tiganizati total in cativa zeci de ani, superb … de trist !
    Iar la armata vor da astia niste bani seriosi abia dupa prima pocnitoare cazuta pe teritoriul nostru venita dinspre est! Altfel, o s-o lancezeasca asa muuuult si bine, alta cale chiar se pare ca nu exista!

    • Ghita Bizonu'

      Din cate am vazut si destui tigani au renuntat sa toarne copii in prostie. Interesanta este insa metida lor de contraceptie – se ingrasa!!! Cum el (sotul de etnie tiganeasca) face 120 de kile gata si cu copii ..

  10. Ghita Bizonu'

    Pai ce sa le faci. Sireacii di „driapta” e cu foamea in gat.
    PeDeLastii e out de 3 ani … si mai rau parca incepe sa-i stranaga porcuratura de portofele si viloaie .. Sa nu mai zic ca au chletuit mult la alegrri si nu au cum sa recpereze .. Naspa rau zau asa!!
    PeNaLii in numele sfintei unitati de Dreapta (si de Codlea?!) au iesit de la guvernare au avit niste alegeri si acu dau maruntel din buze…
    Ca cum ambele aripi „liberale” epline de ionsi plini de initative filozfoco-guriste au nevoie de bujet ce dracu!! Si cum constitutia este nasoala – adica prezidelu nu poa sa demita premieru’ sa puna unu’ al lui ci trebe majoriatte opralamentara.. ei bine la anu sunt algeri parlamnetare. Si ca sa le castige (legerile parlamentare de la anu) „drepata” propune cesti din astea populieste. Orice ca sa castige alegerile , sa castige givernu duoa care .. isi viorlua tara inapoi, iar taxe mari, impozte crescute (ce e de dreapta!) , terneuri de fotbal in panta si late asemenea dezvoltari de „infrastructura” .

    A .. ca dati seama ca azi Romania cea capitalista samd este mai asitsentiala decat era RSR?! ma rogin RSR era o ocuparea locurilor de mubca si se maifaceau cestii asa ca sa aiba santiere – de ex Casa Popoului pe cat de inutila si costisitoare tot atat de lacoma de mana de lucru …
    A .. _ensionarii dinBucuresti au scutire la ITB . CDR eul sa traiasca!!! Bucurestiul cu „istoricii” in frunte si Bolonia cea rosie …

    • Si realizezi si viceversa, nu?

      Faptul ca reducerea TVA la alimente este o masura de dreapta insa luata fortat de PSD tocmai din motive populiste (si prost anutnata, vezi scandalul preturilor la malluri)…si refuzata de PNL pe „principiul”: dar si noi am propus-o si inca inaintea voastra (basca partidul Varanului)! 🙂 Masura cu care esti de acord, desi esti un socialist/comunist sadea. (n-am inteles nici pana acum de ce zici ca ai fost facut fascist pe blog, poate prin alte parti). De ce esti de acord cu ea? Pai e de la PSD! „Dar eu sunt anti-Ponta”..esti pe dra…naiba!

      Cat priveste asta cu dublarea alocatiei, e acelasi lucru: in prima faza PSD-istii din comisie au fost impotriva doar pentru ca PNL-ul a venit primul cu vrajeala, insa dupa aia au primit repede ordin sa fie de acord la vot in camera pentru ca altfel cadeau de prosti, aici au pierdut batalia, macar sa-si reduca pierderile (n-am nici o indoiala ca o propuneau ei in 2016!!! 🙂 )

      „A .. va dati seama ca azi Romania cea capitalista samd este mai asistentiala decat era RSR?!”.. 🙂
      Mda, ai incercat repede sa dregi busuiocul cu ce ai scris dupa magaria asta, dar nu ti-a iesit, ti-am mai spus ca ai o capacitate incredibila sa faci albul negru si viceversa.

      La ultima noastra discutie ai zis doua tampenii:

      -puterea Presedintelui de a dizolva Parlamentul (in cazul in care nu-i este acceptat candidatul nominalizat pentru prim ministru a doua oara)…ai transformat-o in avantaj al Parlamentului! 🙂 Cum dracu’, numai dumneata stii!

      -a doua chestiune, privind relatia complicata dintre Presedinte si Prim ministru in legatura cu afacerile externe, la fel, ai concluzionat ca Presedintele e in dezavantaj fata de premier, insa prin prisma Parlamentului si coabitarii cu acesta (desi coabitarea respectiva n-o pusesem sub nici o forma sub semnul intrebarii prin cuvantul „DICTEAZA”).
      Asta a fost momentul in care am renuntat sa ma mai cert cu tine, ca nu vroiam sa-ti reamintesc de decizia CCRului privind solicitarea mincinoasa a lui Ponta referitoare la consultarea pe care trebuia s-o faca (si de fapt a facut-o) Presedintele in aceasta privinta; CCR nu numai ca i-a dat peste bot lui Minciunica in chestiune, ba chiar l-a luat la palme in motivarea Hotararii, spunandu-i efectiv sa-si vada lungul nasului (pe care nu si l-a vazut cand s-a dus de capul lui in Arabia Saudita, insa la maraitul lui Johannis a inceput sa schelalalie la sfarsit…desi latrase in prima faza).
      Ma rog, poate ai fi zbierat ca CCR-ul e „basist”, uitand insa ca divergentele (pe care trebuie sa le rezolve CCR-ul) dintre Presedinte si Premier sunt cauzate tot de rahatul asta de Constitutie PSDista pe care, pentru a nu stiu cata oara, te intreb (pentru ca refuzi sa-mi raspunzi), de ce mama dracu ai votat-o?

      Nu te poti abtine sa sustii ca tot ce face stanga e parfum (chiar si in cazul deciziilor de dreapta), insa acuzi pe altii de propriul „pacat”. Epatezi doar de dragul de a epata si atat.

  11. capatu` satului

    off topic,
    multe tari care nu si`a pierdut inca neuronii se pregatesc de ceea ce stie toata lumea ca urmeaza:
    http://www.ziare.com/international/rusia/o-tara-europeana-se-pregateste-de-un-razboi-cu-rusia-aproape-un-milion-de-barbati-instruiti-militar-1364758
    noi n`avem astfel de idei, avem presedinti care se iau la concurs cu infractorii care scrie mai multe carti,
    o fi bine, o fi rau ?

  12. bre matale nu crezi ca generalizezi cam mult in articolul asta?

    • Si dublarea doar de dragul dublarii ti se pare ca e rezultatul unei gandiri sanatoase si profesioniste ce a luat in calcul factori socio-economici?
      Citeste, te rog, primul link din articol si vezi ce inseamna macar analizarea situatiei….si apoi pune-ti intrebarea daca ai vazut vreo informatie despre PNL sau PSD zilele astea mimand macar asa ceva in legatura cu subiectul…

  13. eu stiti ce as face ca sa rezolv problema tiganilor cu o suta de copii facuti pentru alocatie?(ma pregatesc sufleteste pentru injuraturile pe care o sa le primesc)…
    as conditiona acordarea alocatiei….sa zicem asa: orice cuplu din Romania are dreptul la un copil(cu alocatia inclusa), daca vrei sa faci al doilea copil aduci dovada ca il poti intretine/unul dintre parinti are loc de munca, ai o locuinta decenta etc…lucruri care sa poata fi validate intr-o singura zi la notar sau mai stiu eu unde, si daca toate conditiile pentru asigurarea dezvoltarii sanatoase a copilului sunt indeplinite, vei primi si dreptul la alocatie al acestuia, pentru al treilea tot asa etc…daca te apuci sa faci copii fara sa ai loc de munca etc, fara sa optii aprobari, ii faci degeaba, ca ciuciu alocatie…si daca nu le poti asigura un nivel de viata decent…puscarie, iar copiii insitutionalizati(si reeducati, pregatita din timp o meserie pentru respectivii, care sa produca ceva si sa aduca un beneficiu statului etc.)

    deasemenea, aceasta masura ar trebui sa vina impreuna cu una care sa sustina natalitatea in randul persoanelor cu studii medii si superioare care au un loc de munca(concedii de maternitate platite etc.)

    acum o sa dati in mine pentru ca „ii defavorizez pe cei saraci etc”
    nu este adevarat! ii punem pur si simplu la munca…nu pot sa munceasca?(handicap etc.)…ok, caz special, primesc ajutor de la stat…altfel nu!

    astfel va creste natalitatea in randurile romanilor si va scadea in randurile tiganilor…puteti sa ma faceti rasist!

    spuneti ca tine de educati? ok…statul sa ofere sterilizari gratis doritorilor! punct!

    • Nu este rasism! Este Prostie! De-a dreptul!

    • Noi suntem indemnati sa ne footem in coor, corect poilitic si europeneste si tu vii cu idei de eugenie a la nenea Hitler ? Pai or sa urle prea-pederastii olandezi si prea-pedofilii belgieni ca din gura de sarpe ca discriminam menoritarii si puturosii ! Ca si ei este cetateni si are drepturi, da !?

  14. @vioniribu
    perfect de acord , nu esti rasist ci realist !!!
    insa cum merge lumea ( invers ) va sari mapa mondi in cap la noi daca aceste masuri propuse de tine se vor realiza ,
    rromi vor face copii si cu alocati si fara ele , iar cu scolarizarea lor o poti face doar daca le incalci drepturile altfel nu , si iarasi avem o problema INCALCAREA DREPTURILE OMULUI !!! ,
    in ziua de azi se pare ca toti avem numai drepturi , si obligatiile fata de societate unde sant ?

    • minoritatile, de orice tip (etnic, religios, sexual etc.), sunt promovate in detrimentul majoritatii, statele occidentale ajungand sa isi faca legile dupa placul minoritatilor…

      „in ziua de azi se pare ca toti avem numai drepturi , si obligatiile fata de societate unde sant ?”

      EXACT! toti vor sa primeasca de la stat, toti vor sa le fie asigurate diverse „drepturi” de catre stat…dar cand vine vorba de obligatii fug toti…si mai exista si paraziti care capuseaza bugetul tarii, in baza a ce drept…nu stiu

      mai nou primim si 500 de negrii imigranti ilegal in tara…pe banii nostrii, pe pamantul nostru…cum vor ei sa integram niste salbatici in societatea noastra?
      drepturile omului si egalitatea sunt niste balarii…unii au mai multe drepturi ca altii, unii sunt mai egali ca altii, si din nou vorbesc de minoritati!

      • @vioniribu
        tocmai ca ei nu vor sa se integreze in societatea noastra ci noi sa ne adaptam dupa obiceiurile lor , vezi si capitala angliei , franta , spania , olanda , germania , sant locuri unde zici ca nu esti in europa.
        incet , incet retrograzi lumii isi ating scopurile , acuma fac o paranteza de ce crezi ca guvernul ungariei este dezacreditat , cand a zis ca ei nu primesc imigranti ?, sau pronuntat impotriva homosexualitati etc. , stiu ei de ce ! si foarte bine fac , chiar daca nu ne place ungaria.
        iar acesti 500 de imigraniti sa plece in tarile care au provocat primaverile arabe. nu sa vina in romania

      • Nefericirea majorităților de azi este comoditatea și gândirea îngustă! Nu statul sau alte obstacole te împiedică să ai 4/5/6 copii ci gândirea îngustă și comoditatea!

        • Mihail, atunci cand ai o slujba solicitanta si nu ai venit de 6 000 euro (nu lei) pe luna, cum cresti matale 6 copii ? Unde ii cresti, iti iei credit pe 30 de ani pt o casa cu 7 camere langa Bucuresti sau Cluj – ca doar acolo vei primi niste mii de euro pe luna. Stii cat costa o asemenea casa langa orasele respective ? Platesti tu rata plus mancare si haine pentru 6 copii ?

          Insa daca nu ai deloc slujba, primesti locuinta gratis de la primarie, tot primaria iti plateste apa, gazul si curentul, ONG-uri iti aduc haine si mancare si statul iti da mii de lei lunar in ajutoare sociale, atunci faci 6 copii ? Faci si 10 !

          Dar vorba cuiva, e bine fiindca va avea cine sa mature strazile peste 20 de ani.

          Ce gandire… Doamne ce gandire!

          • @sorin2 lasa-l pe @Mihail…probabil s-a simtit 🙂
            ori asta, ori e vreun hipster cu gandire „deschisa”, „europeana”

            • Vioniribule,
              Mentalitate deschisă și europeană?
              Câți copii ai? Mai poți face? Vrei să îi faci fără asigurări din partea statului? Ai îndemnat pe cineva din familia/prietenii/cunoștințele/necunoscuți să își facă copiii ce îi primește de la Creator?
              Dacă ai cel puțin 3 copii, include sporul demografic minim! Dacă ești dispus să mai faci! Fără asigurări din partea statului! Dacă mai îndemni și pe alții să facă copiii sau îi aperi măcar pe cei care își fac copiii! Atunci mentalitatea ta este împotriva așa zisei deschideri și europenizări! Dacă nu…

          • Sorin,
            Vorbim de cazuri reale și facem extrapolări? Sau inventăm și ne batem cu morile de vânt? Am de lucru într-un domeniu care mă ține aproape de oameni și cunosc situații concrete care dau peste cap teoretizarea din postul tău!

            • Cazuri reale. Cunosc zeci de cupluri bine platite care fac 1 singur copil, la veniturile lor (din dividende sau salarii) statul le ia anual zeci de mii de lei, bani care nu merg in spitale pt copiii lor ci in ajutoare pt copiii altora care nu lucreaza.

              Romania:

              – aprox 20 de milioane de locuitori
              – aprox 3,3 milioane de angajati in mediul privat
              – aprox 5,3 milioane de pensionari
              – aprox 7 milioane de persoane care primesc diverse forme de ajutor social

              *cifrele de mai sus pot varia cu plus/minus 5% depinzand de sursa sau luna statisticii

              Tie ti se pare ca o asemenea economie / societate e sustenabila? Daca ai schimba ceva in cifrele de mai sus, ai incuraja cresterea salariilor celor 3 milioane de privati sau cresterea celorlalte cheltuieli (salarii la stat, pensii, ajutoare sociale)?

              Avand in vedere ca PIB-ul e creat de 3 milioane de oameni, dar se imparte la 20 de milioane, salariile sunt mici si in consecinta aia calificati din cele 3 milioane PLEACA, iar spirala de adanceste. Cum spargi ciclul asta?

              Cunosc persoanl, repet – personal – sute de persoane care au plecat si la fel de personal cel putin 200 de persoane care acum traiesc in alte tari si au venituri cu multe zerouri. Mie imi pasa de aia, nu de familiile cu 10 copii unde ambii parinti nu lucreaza. Eu nu vreau sa-i ajut pe astia din ultima categorie, un barbat si o femeie care stau toata ziua acasa dar au facut ZECE COPII nu merita ajutati, in schimb vreau sa-i ajut pe aia din prima categorie, sa plateasca taxe si sa faca copii in R O M A N I A nu in alte tari. Cum fac asta? Dandu-le 50% impozit pe salar si 10 euro in plus la alocatie? Sau lasand alocatia asa cum e dar SCAZAND TAXELE pentru a le putea oferii salarii de mii de euro si scutiri de la impozite daca au copii?

              Si mai zici de mine ca am avut parte de o educatie semidocta??

  15. off topic

    Ucraina a luat o decizie , Moldova va trebui sa ia o decizie

    SPRE DEOSEBIRE DE KIEV, CHIȘINĂUL CONTINUĂ COOPERAREA MILITARĂ CU AGRESORUL RUS

    https://cubreacov.wordpress.com/2015/05/21/spre-deosebire-de-kiev-chisinaul-continua-cooperarea-militara-cu-agresorul-rus/

    ” La mai bine de un an de la declanșarea războiului ruso-ucrainean și după anexarea Crimeii, Ucraina a denunțat, la 21 mai 2015, acordurile sale de cooperare militară cu Rusia, inclusiv acordurile privind tranzitul trupelor și arsenalelor rusești către Transnistria, regiune a Republicii Moldova aflată sub ocupația trupelor și serviciilor secrete ruse.

    Denunțarea acordului privind accesul militarilor și armamentului rus spre partea de răsărit a Republicii Moldova lasă Rusiei o singură posibilitate de acces către această regiune – pe cale aeriană, prin Republica Moldova, folosind fie aerodromul militar Tiraspol, fie aeroportul internațional Chișinău. S-au și făcut declarații oficiale la Moscova și Tiraspol privind un așa-zis ”Pod militar aerian” care să lege Rusia de Republica Moldova. Și asta chiar dacă majoritatea absolută a militarilor ruși staționați în partea de răsărit a Republicii Moldova sunt localnici care dețin cetățenia rusă, fiind născuți și domiciliați permanent în Transnistria.

    Începând de astăzi, gestul Ucrainei constituie un precedent cu valoare de exemplu, dar mai ales de test de comportament pentru Chișinău în relația sa cu Moscova. Această decizie constrânge Chișinăul să-și precizeze în ochii întregii lumi poziția privind alegerea sa geostrategică reală, nu cea declarativă.

    Va denunța oare și Republica Moldova acordurile militare cu Rusia? Va permite oare Chișinăul folosirea teritoriului său național și a spațiului său aerian de către militarii ruși? Decizia luată la Kiev pune Chișinăul în situația de a demonstra dacă, dincolo de vorbe, Republica Moldova este sau nu complice cu agresorul rus.

    Personal sunt sceptic în ceea ce privește capacitatea Chișinăului de a înfrunta Moscova prin aliniere la gestul făcut (totuși atât de tardiv!) de către Kiev. Actuala guvernare (PD+PLDM), ca și aliații săi (PCRM), ca și alte grupări politice parlamentare (PSM) sau extraparlamentare (Partidul Nostru etc.) de opoziție acționează consensual, pas cu pas, spre federalizarea Republicii Moldova cu Transnistria, ceea ce înseamnă de fapt federalizarea cu Rusia și invitarea acesteia de a-și legaliza și permanentiza prezența militară pe teritoriul nostru național. Moscova vede Republica Moldova ca fiind, într-o perspectivă relativ apropiată, un fel de Transnistrie lărgită la granița României, a NATO și UE.

    Acum partenerii noștri euroatlantici au un cuvânt hotărâtor de spus în dialogul lor cu autoritățile de la Chișinău.

    Iată acordurile de cooperare militară semnate de Republica Moldova cu Federația Rusă după războiul moldo-rus din Transnistria:

    Acord între Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Federației Ruse cu privire la activitatea de zbor a aviației formațiunilor militare ale Federației Ruse, provizoriu dislocate pe teritoriul Republicii Moldova și cu privire la utilizarea aerodromului Tiraspol de către aviația de transport a forțelor armate ale Federației Ruse (semnat la Moscova, la 21.10.1994, în vigoare din 21.10.1994)
    Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind transportarea trupelor și încărcăturilor militare ale formațiunilor militare ale Federației Ruse aflate temporar pe teritoriul Republicii Moldova și modul decontărilor reciproce în problema dată (semnat la Chişinău, la 02.02.1995, în vigoare din 19.08.1997)
    Protocol între Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Federației Ruse cu privire la modul decontărilor reciproce pentru transporturile de trupe și încărcăturile militare legate de aflarea temporara a formațiunilor militare ale Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova (semnat la Chişinău, la 07.05.1996, în vigoare din 19.08.1997)
    Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federației Ruse cu privire la colaborarea tehnico-militară (semnat la Chişinău, la 23.09.1997, în vigoare din 21.10.2002)
    Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federației Ruse cu privire la colaborarea militară (semnat la Chişinău, la 28.07.1997, în vigoare din 08.05.2001)
    Protocol între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federației Ruse privind decontările reciproce, legate de aflarea temporară a formațiunilor militare ale Federației Ruse în regiunea Transnistreană a Republicii Moldova (semnat la Chişinău, la 21.04.1999, în vigoare din 21.04.1999)

    Reamintim că UE, SUA și NATO, în general, au suspendat orice cooperare militară cu Federația Rusă. Mingea este acum în terenul Chișinăului. „

  16. Astazi sunt zeci de universitati care nu se mai justifica si care ar trebui inchise. De exemplu ai o academie militara pentru doua ….fregate si un submarin de o generatie in conservare plus o colectie de universitati de marina civila care pregatesc personal pentru pavilioane straine. Nu mai ai flota , nu se mai justifica.

    • n-ai ce sa-i faci academiei fortelor navale…este necesara…in schimb in cadrul umb exista zeci de facultati de „spagat si berbeleac aplicat” care nu te invata nimic si capuseaza bugetul ministerului educatiei

    • Si de-ar fi 2 puitoare de mine si 4 deminoare in toata flota, tot ar trebui academie navala fiindca marinarii care le opereaza nu vor fi absolventi de academie a fortelor terestre, si nici aeriene 🙂

      Cat timp avem nave militare va exista o academie, iar nave militare vor fi mereu, indiferent cat de saraca va fi tara.

  17. Ghita Bizonu'

    Fiecare cu cat il duce capul ….
    Universitatea din Bucureşti i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Peter Singer Mda. Si fiindca sunt unii care nu il preciza pe gunoiul ala se creme „dreapta intelctuala” pe contibutors Să-l interzicem pe Peter Singer? unu Valentin Muresan. Sa vedem daca imi aprae comnetariul in care zic ca mai bine il impuscam … (nu glumesc!!!) ,Sau mai face unu Virgil Iordache spume Prostia legionar-ortodoxistă a dat năvală în spațiul public: cazul Singer Ca ce este mai nornmal decat infanticidu?! O „vitamina” Mauser c96 in craniul lor as zice eu (nu glumesc !!!)
    Si ceva mia inainte gunoiul ala de Julian Savescu a fots facut doctor horroris cause al aceliasi universitai la data de 27 mai 2014. tot c96 su otr el si ptr cam multi dintre boii universitari care bashesc despre etica …

    Ma rog o sa imi ziceti acu ca c96 este depasit samd. O fi invechit d’s de buna calitate. Aprobat de CEKA si RSHWR , doua organisme cu „buna” reputatie in exterminari cu toptanu’. 430 m’s la gura tevii , in condictiile unei descaracri totale (sprijinit de ceafa) asigira un mod de executie uman (viteza influxului nervos parca este de 340 m/s).
    In plus eu sunt traditionalist, clasicist samd . Si desi mamanc porc iubesc copii (invers decat Singer si Julitu)

    • @ Ghita Bizonu // Daca am fi pe Facebook ti-as da like, dar asa nu pot. Sunt de aceiasi opinie cu matale cu privire la scuiparea pe traditiile academice din tara asta prin honorizarea lui Singer criminalul de copii.

  18. 1-propunerea de marire a alocatiei a guvernului afost pt. familiile nevoiase,pnl s-afolosit de lipsa parlamentarilor puterii pt a introduce un amendament ,care afost respins in comisia de munca.2-stiti ca in ROMANIA natalitatea este negativa si daca se continua in acest fel in 2035 nu se mai pot plati pensiile.3- nu toti care au copii beau alocatiile.4-se scade acciza la bauturi alcolice ca sa scada evaziunea fiscala care este peste 50 la suta.cu cat sunt taxele mai mari cu atat creste evaziunea fiscala.

    • si cine o sa plateasca pensiile? sutele de mii de puradei needucati ai tiganilor? eu zic ca mai repede o sa avem niste insi in plus de tinut in spate pe ajutoare sociale

    • Pensiile nu se mai pot plati de azi. In caz ca nu stii, se transfera anual 3 mld eur de la bugetul general la bugetul asigurarilor sociale.

    • Si daca in 2050 in Romania vor fi 5 milioane de romani pensionari, 300 000 de romani angajati si 17 milioane de tigani asistati social, cine va plati pensiile?

      Dar ajutoarele?

      • Dracu le va plati. In ritmul actual, bugetul are sa crape.
        Bugetul a fost gandit si facut aiurea. S-a ajuns ca un cetatean roman sa plateasca pensia parintilor si bunicilor, nu viitoarea sa pensie. Nu plateste pentru el insusi, ci pentru cei de acum. De fapt, cum ar putea un contribuabil sa plateasca pentru el insusi atata timp cat el nu are controlul asupra banilor, atata timp cat banii s-au furat imediat dupa ’90, atata timp cat a existat o inflatie groaznica???

      • Ghita Bizonu'

        Arunci trebe facut asa incat cei 17 milioane sa produca !!

        • vezi bre ca te fac astia fascist daca vrei sa ii pui la munca

        • Mdeah. Lumea pe aici se lamenteaza ca s-a distrus industria, ca nu mai exista unitati productive etc. Si toti dau vina pe guvern, uitand ca guvernul et comp. nu sunt altceva decat oglinda noastra, a tuturor.
          Unul, pe la 25 de ani, spunea ca el are sa lupte pentru Romania atunci cand Romania are sa-i asigure echipament militar comparabil cu cel al soldatului american. Intrebarea este ce a facut respectivul ca sa merite echipamentul, cat a contribuit el la bugetul acestei tari.
          Al naibii, numai altul sa ne dea. Dar cand vine vorba sa dam si noi…pauza, se face liniste.
          Puneti mana, construiti unitati productive, veniti cu oferte pe piata, dati de munca si de mancare oamenilor si dupa aia discutam.

          • Eggsplică-ți teorema nicușorilor de aici și aevea, că eu unul sunt în acord, dar minoritar în sens unicat…

            • Greu dom’le. Unitate productiva inseamna sa cauti bani din pamant, din piatra seaca, sa iei de la banca, sa nu dormi noaptea, sa iti calculezi castigul (de pilda 0,1%), sa te gandesti ca poate crapi maine si iti lasi copilul si nevasta cu datorii pe cap si cu o fabrica pe care ei nu se pricep sa o conduca. Sa suporti invazii de jigodii cu mapa la purtator. Sa mai iei si tzepe, sa nu fii platit de client nici cand ti se lungesc urechile. Sa te doara spinarea, sa traiesti cu medicamente, sa-ti bagi ceva in toate si sa o iei de la capat. Sa te gandesti tot timpul la ceea ce merge si ce va merge. Sa fii in stare sa te adaptezi. Sa stii ca ai de dat de haleala la…muuulti. Sa stii ca acei muuuulti, oricat de mult le-ai da, tot nu vor fi multumiti niciodata si tot munca de futu-i ma-sa vor face.
              Ce altceva sa mai zic…

              • Aaa, mi-am amintit, circula pe net o povestioara. Partea 1-a: unul, cica lider, cocotat pe un scaun suit pe o masina. Masina trasa de un sir de negri mititei. Partea a doua: LIDERUL in fruntea negrilor mititei, tragand de funie cot la cot cu acestia.

            • Totusi, in general guvernele actioneaza pentru interesul national . Chiar cu servicii secrete sau forte armate .
              La noi vad ca sunt mai pasnici : doar pun bete in roate capitalului local .
              Sincer , m-am saturat sa tot pun link-uri cu protestele producatorilor autohtoni .

              Oricum , tinand partea capitalului national poti fi injurat drept comunist .
              Vad ca atat se mai gandeste in AD 2015 .

              • Dacă te-ai săturat să postezi, dacă te-ai săturat să scrii, clar e că nu te-ai săturat să jignești oameni pe care nu i-ai cunoscut în viața ta… No, io zic să persiști și să insiști cu jignirile, clar or fi mai bune decât articolele tehnice.
                Păcat de cunoștințele tale, că sunt.

                • Mai oameni buni, cum credeti ca se mentine coeziunea unei natiuni? Cu vorbe fara rost aruncate aiurea?
                  Ce asteptari sa avem de la pleava societatii, aceea mult hulita ca fiind consumatoare aiurea de resurse mari, daca patura subtire din populatia tarii, patura aceea care formeaza elita este intr-o asemenea degringolada?!!!
                  Ce exemplu dati domniile voastre alora care abia stiu sa se semneze?

          • @a

            „Unul, pe la 25 de ani, spunea ca el are sa lupte pentru Romania atunci cand Romania are sa-i asigure echipament militar comparabil cu cel al soldatului american. Intrebarea este ce a facut respectivul ca sa merite echipamentul, cat a contribuit el la bugetul acestei tari.”

            Cat crezi tu ca ar fi putut contribui pana la varsta de 25 de ani? Cat crezi tu ca a contribuit unul chemat la oaste la varsta de 20 de ani?

            Cat despre ce a facut respectivul sa merite echipamentul, tu vorbesti serios?
            Adica omul isi risca viata (nu mai vorbesc de rani sau mutilari) pentru tara. Sigur, in primul rand lupta sa supravietuiasca el si sper ca si camarazii, adica se gandeste si la asta, si lupta evident pentru victorie (care o fi ea).
            Si prin asta teoretic asigura independenta, integritatea teritoriala, viata celor ramasi in spatele frontului, a urmasilor, bogatiile lor si ale tarii daca vrei (si daca ele mai exista). Omul nu merge la razboi pentru foloase personale ori pentru distractie (desi sunt si unii care fac asta)

            Ti se pare putin? Deocamdata, cam de vreo 2000 de ani asa, noi nu prea mai iesim prin alte parti sa ii jefuim pe altii si sa ne marim bugetele si bogatiile, cu mici exceptii.

            Iar experienta istorica si logica (sau acel common sense cum ii zic englejii) ne spune ca pentru asta trebuie sa avem aici o industrie de aparare care sa asigure cel putin chestiile de baza, un minim necesar la o calitate si in cantitati corespunzatoare (chiar daca nu toate la nivelul americanilor).

            • Bun, reformulez: cat au contribuit si contribuie ai sai (familia) la bugetul national pentru ca o persoana cu o gura atat de mare (Mig21 lancer) sa aiba asemenea pretentii?
              Relativ la chestiunea cu riscatul vietii pe front…blabla. E datoria noastra, a tuturor. Nu consider normal sa conditionez apararea tarii de o inzestrare pe care tara nu si-o poate permite. Punct.
              Ai mei au sangerat atat in primul cat si in al doilea razboi mondial. Si-au aparat avutul si familia, atat cat au avut si la nivelul lor de intelegere. N-au dat-o cotita. N-au reprosat nimanui nimic, n-au cerut nimic de la nimeni. Nu stiu nici macar unde le zac oasele, ca sa stiu unde sa le aprind o lumanare.
              Si iar revin la treaba cu riscatul vietii: cand dvs. veti trai cu sabia lui Damocles deasupra capului, abia atunci am sa va permit sa imi faceti un repros in acest sens.

              • Bun, o sa reformulez si eu, probabil nu m-am exprimat prea coerent.

                Evident ca in caz de razboi se va lupta cu ce exista la dispozitie si nu va merge cu mofturi si conditionari. Desi vad ca dvs (sa continui pe acelasi ton politicos) puneti si conditii, aia care n-au contribuit destul (cat ar trebui sa fie contributia asta?), ei or familiile lor la buget, sa nu comenteze despre dotari.
                Ce facem, echipam soldatii diferit atunci, in functie de bogatia familiei? Facem ca-n armata romana aia de dinainte de reforma lui Marius, cand soldatii veneau cu echipamentul de acasa si in primul rand erau aia cu venituri si echipamente medii, in al doilea aia mai saraci si mai usor echipati si in al treilea bogatii cu echiparea cea mai buna si armurile cele mai solide?

                Oamenii care au ceva in cap incearca sa-si asigure victoria (ce implica asta ramane de discutat) inclusiv avand o dotare cat mai buna, daca se poate superioara inamicului (ori macar diferenta sa nu fie prea mare chiar daca e in favoarea lui). Si inclusiv folosind tactici si strategii neconventionale (sa le zic asa) care sa surprinda inamicul. Nu e vorba doar de mofturi ci de chestii destul de logice si care sa-ti asigure victoria.
                Nu e vorba sa avem escadrile de F-22, o flota de submarine nucleare, o mie de tancuri Leo-2, sute de rachete si zeci de sateliti.
                E vorba sa avem o dotare decenta (nu neaparat la nivelul americanilor, evident) care sa asigure si eficienta pe campul de lupta.

                Aceleasi experiente istorice din razboaiele mondiale ne spun ca neglijarea dotarii (si uneori a pregatirii corespunzatoare) au dus la pierderi si chiar infrangeri care puteau fi evitate ori macar diminuate. Pierderi cu consecinte grave pentru tara in general, pe langa pierderile umane propriuzise.
                Daca atunci era deja prea tarziu si se facusera deja greselile, azi putem invata din lectiile astea ale istoriei si sa le remediem.

                Si ca veni vorba de razboaiele mondiale, va rog nu-mi aruncati asta in fata, cu „ai mei care au sangerat”, pentru ca si ai mei au facut la fel fara sa cracneasca si lasand familii in urma (si probabil mai toti de pe aici au avut rude de diverse grade care au fost pe front). Asta si apropo de cei care cred ca facand gura mare ori lamentandu-se vor scapa de incorporare daca vreodata va fi cazul, vor fi treziti la realitate destul de repede.

                Eu unul sunt totusi placut impresionat de faza cu

                „Relativ la chestiunea cu riscatul vietii pe front…blabla. E datoria noastra, a tuturor.”

                Desi sper ca nu va fi neaparat cazul (si nici nu e un simplu „blabla”, poate doar pentru unii care nu realizeaza) ma bucur sa aud ca unii gandesc asa, ca e datoria noastra, a tuturor. Sper doar sa se si confirme asta, ca e a tuturor (aici ma refer la modul general, nu neaparat la dvs).

                Cat despre banii pe care ii are sau nu tara, eu cred ca pentru o dotare decenta sunt bani suficienti. Dintr-o singura plata mai sanatoasa facuta alora cu retrocedarile ilegale s-ar fi putut face de ex nu doar prototipul TBT 8×8 ci chiar si o preserie de marimea celei de Piranha de au cumparat-o acu.
                Aici e vorba de administrarea eficienta a tarii, de stoparea marilor furturi, de ceva patriotism, inteligenta si chiar agresivitate in promovarea intereselor nationale.

                • Nu e vorba deloc sa facem discriminari in ceea ce priveste dotarea soldatului roman, dar nici nu mi se pare normale conditionari de genul celei de care am pomenit (citez „ma duc la razboi atunci cand voi avea echipamentul soldatului american”). O consider de-a dreptul insultatoare. Mofturi de taranoi rupt in fund si cu nasul pe sus. Vai vai vai, ce pretioasa este viata lui. Ete fleosc: o apara pe maica-sa, pe sora-sa si pe tac’su care a ajuns sa se pise pe pantof. Nu pe maica-mea, nu pe taica-meu, nu pe nevasta-mea, nu pe feciorul meu. De ai mei am eu grija.
                  Despre restul chestiunii (dotarea Armatei) datorita lipsei de interes, distrugerii industriei etc. nu are rost sa vorbim. Stim cu totii ca aveti dreptate.
                  Repet, m-au deranjat mofturile taranoiului si motivul invocat pentru a o da cotita.

              • Ah, am sarit de chestia cu permisiunea de facut reprosuri etc etc. Dvs. nu ma cunoasteti si evident eu nu va cunosc dar totusi tafna asta cu „vezi ca nu-ti permit” e cel putin copilareasca sa nu spun altfel.
                Nu am inteles nici de ce ar trebui sa va fac un repros daca as ajunge cu sabia lui Damocles deasupra capului? Ce vina ati putea avea dvs daca as ajunge eu in situatia aia?

                • „Nu am inteles nici de ce ar trebui sa va fac un repros daca as ajunge cu sabia lui Damocles deasupra capului? Ce vina ati putea avea dvs daca as ajunge eu in situatia aia?”
                  Chestiunea aceasta am scris-o in contextul in care ati sugerat faptul ca pe front individul respectiv isi risca viata, ceea ce nu ar fi lucru putin. Toti crapam, mai devreme sau mai tarziu. Fiecare dintre noi are de dus lupta sa. Unii au de ales cum sa o faca, altii nu. Pentru unii pur si simplu e o datorie de indeplinit, pentru altii e ghinion sau mai stiu eu ce. Dar nu-mi vorbiti de sacrificiul suprem deoarece nu dau doi bani pe aceasta idee. Interesul general este si va fi intotdeauna deasupra interesului individual si toate decurg de aici.

                  • „Toti crapam, mai devreme sau mai tarziu”

                    Foarte corect, aveti dreptate, asta ar trebui sa constientizeze mai mult toata lumea (desi evident multi evita sa se gandeasca la asta).

                    „Dar nu-mi vorbiti de sacrificiul suprem deoarece nu dau doi bani pe aceasta idee. Interesul general este si va fi intotdeauna deasupra interesului individual si toate decurg de aici.”

                    Nu inteleg cum ar impieta sacrificiul suprem problema interesului general? Si de ce ideea de sacrificiu suprem (pentru un ideal, o cauza, poate chiar pentru interesul general etc etc) nu face nici doi bani?

                    Eu credeam ca din contra, oamenii ar trebui sa fie cat mai obisnuiti cu ideea asta (vezi si prima, cu faptul ca oricum mori mai devreme sau mai tarziu) si cu faptul ca acel sacrificiu e acceptabil si onorabil in anumite situatii, adica daca tot mori macar sa o faci vorba poeziei, ca „nu-i totuna leu sa mori, ori caine inlantuit”.

                    Aici geto-dacii (si chiar legionarii) aveau cel putin o pregatire psihologica (si spirituala) excelenta cand era vorba de facut pasu spre lumea ailalta hehe.
                    Dar nici ei nu o faceau prosteste si doar de dragul de a ajunge cat mai repede „dincolo”, ci aveau si mandria si placerea de a-si invinge adversarul. Iar pentru asta incercau si sa se echipeze corespunzator, ca tot veni vorba.

                    „Vai vai vai, ce pretioasa este viata lui. Ete fleosc: o apara pe maica-sa, pe sora-sa si pe tac’su care a ajuns sa se pise pe pantof. Nu pe maica-mea, nu pe taica-meu, nu pe nevasta-mea, nu pe feciorul meu. De ai mei am eu grija.”

                    Aici va cam contraziceti cu interesul general vs interesul individual (pe langa punerea problemei in mod gresit, zic eu, in cazul ala e bine sa fie o unitate si solidaritate si nu fiecare pentru el).

                    Am inteles si reactia contra la ce a zis omu ala, modul cum a pus problema a fost exagerat si chiar prostesc. Dar a avut si un sambure de adevar legat de dotare. Si nu e vorba doar grija pentru viata lui ci faptul ca o dotare mai buna iti asigura mai multe sanse de victorie.

                    Na ca am ajuns sa vorbim de moarte la articolul despre alocatii pentru copii hehe. Ambele sunt parte a vietii insa (daca pot spune asta)

  19. alocatiile pt copii nu sunt ajutoare sociale.primirea lor va fi conditionata de mersul la scoala.hai sa facem ca pdl[noul pnl] sa taiem pensiile,salariile,laptele praf.idemnizatiile pt. cei cu handicap si asa mai departe.alocatiile nu sunt numai pt .romi, in fiecare an termina 12 clase 2000000 de elevi,alte cateva zeci de mii 10 clase si profesionala.

    • mai taie din ei…

    • bojan marius: „in fiecare an termina 12 clase 2000000 de elevi,alte cateva zeci de mii 10 clase si profesionala.”

      Asta ar insemna ca o data la 10 ani in Ro sa termine liceul 20 de milioane de oameni. Statistica ta e profund gresita, cred ca ai pus un 0 in plus.

  20. Moise Guran are cateodata opinii ok, dar de multe ori bate campii. Minte limpede inseamna in primul rand obiectivitate si echidistanta, ori el nu are nici una, nici cealalta calitate.
    In speta aceasta el zice ca exista o corelatie intre cresterea alocatiei pentru copii si consumul de alcool si da un exemplu extrem, pe care il generalizeaza.
    In logica aceasta greseala se numeste generalizare defectuoasa, iar in psihologie eroare de confirmare.
    Asta despre „mintea limpede” a domnului Guran.

    Aici este un articol obiectiv, o opinie de specialitate:
    http://adevarul.ro/news/societate/despre-alcoolismul-national-ipoteza-guran-privind-relatia-alocatia-copii-consumul-alcool-1_555f391dcfbe376e357a2062/index.html

    „În încheiere, aş dori să propun o ipoteză diferită pentru creşterea consumului de alcool în populaţia României: poate că nu creşterea alocaţiei de stat pentru copii a dus la acest fenomen, poate că de fapt responsabilă este sărăcia cronică a unei largi pături de populaţie, lipsa de orizont şi de speranţă, lipsa de sprijin din partea instituţiilor statului (inclusiv Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care sunt subfinanţate, cu personal redus şi îngropat în birocraţie), diminuarea accesului la sănătate prin nefinanţarea unor programe eficiente care să sprijine mamele în dificultate, nereformarea sistemului de îngrijiri de sănătate mintală care continuă aceleaşi practici vetuste şi ineficiente, desprinse de realitatea suferinţei pacienţilor.”

    • Ideea ca aia care beau alocatiile copiilor (si nu sunt putini) vor bea si mai mult pentru ca vor avea bani mai multi („multi” raportat la nivelul lor de asteptari) este corecta dar demonstratia lui grafica privind cresterea aloolismului a fost ca nuca in perete.
      Chiar si el s-a contrazis spre final, afirmand ca, de fapt, cei mai multi care aveau chef de munca au plecat din tara, astfel ca ponderea pilangiilor a crescut prin reducerea bazei de raportare (pilangii au ramas acasa sa traiasca /bea din ajutoare sociale si alocatii).
      Pe de alta parte, ideea de a creste deducerile din salarii (mecanism similar cu cel propus de mine) precum si acordarea alocatiilor sub forma de tichete strict directionate catre rechizite, imbracaminte si hrana pentru copii este corecta.
      In privinta alocatiilor pe tichete chiar as merge pe o solutie mixta adica partial bani si partial produse pentru copii, achizitionate centralizat (si monitorizat de fisc /DNA) si distribuite copiilor de catre primarii, plus pedepse pentru vanzarea acestora de catre parinti.

  21. am crezut ca situl http://www.rumaniamilitary.ro ii un site democrat.am scris de arestarea unei persoane nevinovate si am fost inerzis.

  22. un motiv de ingrijorare pt. toti romanii-persoana acuzata de santaj de judecatoarea livia stanciu[ca sa nu ii plateasca datoria pe care o avea fata de ea] a fost achitata definitiv pt ca nu exista fapta, dupa ce a stat 91 de zile in arest preventiv.daca un magistrat i se pune pata pe un om obisnuit ajunge in arest ne vinovat.presedintele spune ca codurile penale nu trebuie modificate,desi 30 de articole au fost declarate neconstitutionale.

    • Bre, PSDul e de vina… =))))))))))))))))))))))

    • Ghita Bizonu'

      Lasa draga ca daca cumva pe suspiucine rezonabila va fi asreatat Carmencita lui sa vezi cum isi schimba impresia …

      (Carmen Iohanis a cerut si obtinut restituirea unei case nationalizate. A pretins casa ca cica mama ei fusese femeie in casa la ala de la care se nationalizase casa. Asta din ziare. Deci poti avea o suspicuine rezonabila ca totusi ceva nu este in regula. Deci dna Iohanis merita sa fie retinuta si arestata preventiv vreo 140 de zile sa viziteze si Targusoru pana ca careva va verifica daca suspiciunea rezonabila a fost sau nu intemiata !!

      Dupa cum vedeti cestia este cam nashpa. Ca eu pot sa ma o suspiciune mai mult decat rezonabila.. mai rau pot avea certitudinea „subiectiva” (adica eu asa cred) ca e ceva cam …. penal INSA asta este motiv dar ca sa dau pisica afara din casa nu sa arestez pe careva, Ca sa retin ar fi cazul sa am indicii temeinice, adica care pot deveni probe pertinente – de ex ume de pisica langa locu unde a fots salamu’)

  23. nu psd se opune schimbari codurilor penale cei care se opun sunt cei de la pnl.

  24. am vrut sa scriu 200 000 de elevi care termina 12 clase si nu 2000000.scuze.

    • Unde-ti termina tie 200.000 de elevi clasa a XII-a ?
      Generatiile actuale numara cca 200.000 de copii la nastere. Cati din ei termina doar 4 clase sau 8 sau fac profesionala? Nu mai vorbesc de cei care nu ajung deloc la scoala.

    • Ciprian, Moldova se numea asa inca din vrema cand Rusia insemna doar un mic teritoriu prin jurul Kievului.
      In al doilea rand, Jirinovski nu e total binevoitor sau idiot ci doar incerca sa ne faca partasi la o eventuala descompunere a Ucrainei.
      Problema este ca daca se intampla asta, noi, dupa ce ne-am compromis in ochii aliatilor, nu vom primi nicio Moldova pentru ca rusii vor fi pe Nistru si in Bugeac si nu vor permite asta.
      Sa vem rabdare si sa lasam problema sa se coaca.

  25. Cand ii fata (adica naste) mintea cate un pui lui Jirinivski ori iti vine sa-l omori ori sa-l pupi.
    Treaba este ca niciodata cretinul asta nu a vorbit decat in interesul Rusiei.
    Intrebarea ar fi ce are Rusia de castigat daca recunoaste ca moldovenii sunt romani? Clar o recunoastere oficiala si o distanare a Moscovei fata de sustinatorii din Basarabia ar impinge-o pe aceasta in bratele UE/Romaniei.
    Asta a mai avut declaratii gen sa-si ia Romania, Polonia, Ungaria si Rusia partile lor din Ucraina etc…
    Care-i faza? Se multumesc rusii cu ce au castigat pana acum din Ucraina, eventual un culoar terestru pana in Crimeea si ar fi dispusi sa renunte la Basarabia?

    • Ghita Bizonu'

      Deci Bufonu nu este chiar cretin. Cestie ce nu garantez in ce ptroveste pe unii )cca 80%) dintre intelctualii nostri (restu se impart in 5% corecti si 15% minoritari etnic )

  26. Auziti ma baieti ? Da alocatiile astea nu pot fi date sub forma de bonuri cu care sa poti cumpara orice ,mai putin bautura si tigari? Adica un fel de moneda restrictionata ! Si s-a rezolvat 90% din problema cu alcoolicii! Ca restu de 10% o sa le dea prin cap sa cumpere niscai porumb sa-si faca niste wischi artizanal!

    • Vrei sa crape ridichea’n alcoolici?
      Oricum ideea nu este rea deloc. Ceva in genul bonurilor de masa.

    • Tu zici bine dar cine sa se ocupe? Lichelele astea de se autointituleaza politicieni?! 🙂

      • Ala care o comite in sensul celor propuse de catre wandoo isi taie creanga de sub picioare: adio votanti….alcoolici majoritari.

    • O sa-si vanda bonurile alea la un pret sub valoarea lor si gata. Daca statul acorda 8 bonuri lunare a cate 10 lei bonul, pe care scrie cu litere mari „achizitii pentru copii” si pe care poti lua exclusiv mancare, carti sau haine, atunci „recipientii” vor vinde bonul de 10 lei pentru 7 lei cu care isi vor cumpara alcool.

      Nu e deloc o solutie… iar oameni care sa cumpere bonuri valorice pt mancare sau haine in valoare de 10 lei cu doar 7 lei se gasesc oricand.

      • Pe bon este trecut numele persoanei care trebuie sa beneficieze de acei bani.
        Ok, alcoolicul vinde bonul. Cumparatorul merge la magazinul din sat sa cumpere mancare sau rechizite. Vanzatorul de la ghiseu nu vede ce scrie pe bon? Aaaa, inchide ochii…magazinul este desfiintat, fiscul cade pe capul lui.

        • In teorie da, in practica e cam imposibil de aplicat. In primul rand, legea insasi nu poate obliga cumparatorul din magazin sa se legitimeze in fata vanzatorului, trebuie sa te legitimezi doar in fata autoritatilor statului gen Politie etc, iar fara sa fii obligat legal sa arati si un buletin, nu te poate verifica nimeni.

          Iar in al doilea rand, numele „detinatorului” este deja scris pe bonurile de masa inca de la aparitia lor, nu doar numele ci si angajatorul. Si totusi, cu totii am dat bonuri la neveste/parinti/copii care au cumparat cu ele de la magazin fara sa fie probleme.

          E foarte greu spre imposibil de aplicat o asemenea masura si tot acolo se va ajunge, vor vinde bonul valoric de 10 lei pe suma de 7 lei bani cash cu care se vor imbata. Eu am avut colegi care in ziua de salariu isi vindeau bonurile de masa la un pret putin sub valoarea lor fiindca aveau nevoie de bani, iar altii din familii mai sarace le cumparau fiindca astfel primeau ca valoare cativa lei in plus…

  27. Macar haz de necaz sa facem:
    ,,Ăştia şase sunt mici, n-au nevoie de ţuică, nu-i păcat să arunc bunătate de alocaţie pe prostii? Mai bine îmi iau eu un păhărel de vin, nişte rachiu… Vă închipuiţi că aş prefera să folosesc propria mea alocaţie, dar mi-a luat-o taică-miu ca s-o bea el”, a mormăit tânărul cap de familie.
    http://www.timesnewroman.ro/life-death/parinte-din-vaslui-acuzat-ca-bea-alocatia-copiilor-pai-pe-a-mea-o-bea-tata

  28. Ghita Bizonu'

    E ….. eu as fi f curiis cati din aia care umplu carmele satesti chiar stau in banii de alocatii sau ajutor social. Nu de lata dar am o vaga indee cat costa bautura si zau asa daca dau titi abnii pe bautira totusi nu le ajunge si in plus cum dracu nu le mor apartinatorii de foame?!!!
    Eu cree ca este cam multa propaganda „inteligenta” si multa lipsa de informatie .. Adica luati la bani marunti aia de le pilesc au si alte surse de venit , mai multy sau mai putin legala dar cam neimpozitate si poa mai cinstec si ei pe catre un amarat („ia de aici Nae un „ciocan”.Treci ba miane pe la mine pe la 9 ca mai am nevoie de un brat de barbat ca singur nu razbesc”)Sau cum pati un cunoscut de la meu.. Nu a gasit pe unu sa ii sape un sant prin curte . Pai da ca cei saraci erau niste babe de 70 de ani , vecinii – inclus aia cu tuica la mat- castigau mai mult decat avea el pensie (fost inginer cercetatrio stiintific) …. da a scapat ieftin.
    Era ceav treaba in apropiere cu un tractor cu unealta din aia de sapat … un vecin l-a ‘recpmandat” sapatu s-a facut scurt si rapid si plata .. „domnu te vad cam amarat. Platesti 5 litri de motorina si imi mie dai o 1 litru de bere!” Om cumsecade tractoristu .. cu mila ptr intectuali!!! Da la pret de 100 lei zi, plus mancare plus bautura .. la tarnacop si lopata nexam!!

    • A dracu telectualii ăștia… Nu vrea ei să ia la mângâiat tarnăcopu! Păi e greu târnăcopu și sapa băi, dă arșice în palme, asprește pilea șamd. Nu e pt toți, decât dacă e musai.

      • Ghita Bizonu'

        Ma mai este si vorba daca poti … Amicu cu grave probleme cardiace nu poate .. ca acu 30 de ani nu se codea ca e injiner ci zicea „ba io sunt BARBAT ma!” .. si facea niste demonstratii de se soperiau si zilierii

  29. Eroule,

    mai freac-o bre si cu stanga, ca prea esti de dreapta 🙂 🙂 🙂

    „Fabricile de copii vor avea un plus de bani de bautura si inca un motiv sa nu se duca la munca”

    Fabricutzele alea oricum nu se duceau la munca, nici daca nu le mai dai nimica

    Nu incurajeaza nimeni in rromanica clasa medie si educata, prostii is buni cat mai multi sa fie, sa fie cat mai dependenti de pomana primarului si a statului si sa iasa la demonstratie si la vot la comanda

    Aia prosti da’ multi conteaza mai mult pt orice guvern decat aia medii si educati

    Dupa aia n-ai cum sa discriminezi prostimea multa si pe cei fara servici, daca este marire de alocatie atunci alocatia aia trebuie sa ajunga la toti plozii indiferent ca-i bea tacsu sau nu, n-ai cum sa dai bani pt copii numai la aia care au serviciu, ori le dai la tontzi in mod egal ori nu mai dai la nimeni…

    ” mai crede cineva ca vor avea bani sa aloce 2% din buget pentru aparare, in 2017?”

    pai care mai credeti, ca nici astia fitzosii si pretziosii din sistem nu mai cred 🙂

    „Sau mizeaza ca se termina conflictul din Ucraina si, din nou, nu va mai avea cine sa ne atace?”

    Pai la noi cred ca nu mai mizeaza nimeni pe nimica 🙂 🙂

    S-a ajitat chiormandantu suprem sa vie mam-mare cu ajutoarili si au venit

    Ne ajuta cu politia aeriana, dupa cum s-a aflat

    Dup’aia s-a facut tam-tam p’aici cu Strykere si Apacheuri

    Vine periodic distrugatorul sau crucisatorul la Cta

    D’aia venira A-10 si F16

    D’aia se fack aplicatii si vin comandamente de divizie etc

    Vin stapanii aici si isi marcheaza teritoriul cu PR-ul, un pishu mic de la stapani acolo in ochi la toate domnisoarele 8fuscate 🙂 🙂

    Deci daca stapanii le-au impus marirea bugetului apararii cu obligativitatea achizitiilor atunci se va face si i-au lasat pe aurolaci pana in 2017 ca sa se obisnuiasca cu ideea si sa se pregateasca bugetar, sa-si aranjeze prioritatile si sa nu o dea la intors ca n-au bani, pt ca au avut 2-3 ani sa se pregateasca

    Daca stapanii nu le-au impus marirea bugetului apararii cu obligativitatea achizitiilor, atunci nu se bazeaza nimeni pe ei si au venit ei aici si or sa mai vina in continuare cu comandamente, trupe si hardware ca sa marcheze zona, 2017 e doar asa o amanare vaga la genul „sa facem totu” si armata romana o va freca in continuare cu salarii, pensii si 2-3 Dustere cu turela

    Parerea mea e ca armata romana e oricum atat de descompusa acuma dpdv al tehnicii de lupta ca si daca se mai baga ceva bani in inzestrare din 2017 mare lucru n-o sa mai iasa dupa 25 de ani tzinut lumanarea, cantat vesnica pomenire si lasat sa putrezeasca…

  30. jemesouviens

    O parere scurta, ca n-am mai fluierat demult in biserica:

    Armata mai intai sa sa faca o cura serioasa de DNA, si deabea apoi sa ceara mai multi bani, pe baza unor programe multianuale si dupa o dezbatere publica.

    Elvetienii au tinut un referendum pentru Gripen, si aia au bani de nu stiu ce sa faca cu ei.

    • Cura serioasa de DNA e necesara dar nu cred ca rusii te asteapta sa-ti inchei reformele si sa treci la dotarea armatei.
      Ei se misca acum si tot acum trebuie sa ne miscam si noi. Asta nu exclude curatenia cu DNA-ul.

  31. Bai, societatea noastra e bolnava! Trebuie sa se intample ceva catastrofic ,ori disparem ,ori ne dezmembram, ori ne ridicam din cenusa mai al dreacu decat toti!
    Ori razboi , ori revolutie ne mai salveaza daca nu ne omoara definitiv!
    Pana atunci o s-a lalaim democratic pe stil comunism de cumetrie camuflat in capitalism.In societatea asta pana nu se pune piciorul in prag cu toporul in mana n-o sa ajungem nicaieri , poate doar ai nimanui! Si mare atentie ca vine puternic din urma politicali corectu din occident, sa vezi atunci distrugerea moralitatii.
    Pana acum rusii ne-au belit industria si occidentu ne-a atacat temelia bunului simt facandu-nu numa buni de sclavi !
    Cat ma uit eu in zare nu vad sperante !
    Sincer sa fiu cu voi, eu as vrea sa inceapa un razboi…sa ma vad eu cu automatu’n masa si cu o ladita de gloante! Si cu o lista-n buzunar!
    Care te bagi?

    • Pe lista dumitale? N-are sens sa ma bag.

      • @ a Era retoric … 🙂
        Am ”chestii” la activ si pot sa spun ca ”miros” cu cine sa ma insotesc la o adica! Pentru ca vreu sa raman si viu!
        Stii vorba populara ”mutu fute pamnatu”! Daca o stii atunci e bine! Iar tu nu prea pari a fi dintre cei cu bile care sa-si dea peste cap viata linistita in actiuni eroice !
        Si nu inteleg de ce te-ai simtit vizat de chemarea mea!? 🙂

        • N-ai simtul umorului.

        • wandoo, ai reușit până la urmă să îți pornești motorul? Nu de alta dar pt a supraviețui trebuie să te bazezi pe „echipament”, care trebuie întreținut și curățat corect – altfel nu merge, pușcă sau taie.

          • @Flogger ai venit si tu cu ”de cand era bunica fata”! 🙂 Echipamentu e in ordine asteapta doar ordinu!
            Da ia zii, da fii sincer! Tu esti ala care s-a trezit pe langa Cornwall ca se ridica submarinu exact sub el?? 🙂

    • Bre nu doar rusii au distrus industria ci si cei din vest. Ca se cheama strategic sau distrugerea concurentie e acelasi drac. Iar babuinii nostrii din politica si servicii sunt parte la toate mizeriile facute de straini.

  32. O solutie ar fi ca alocatiile sa se aloce pe baza de absente! ai numar de absente, nu mai primesti alocatie! astfel ii obligam pe toti sa mearga la scoala! si ar ar trebui s fie pe baza de bonuri cu care poti cumpara numai rechizite!

    • Asa da… si-asa chiulesc astia de se sparg. Asa se intampla cand scoala e gratis, daca ar plati din imprumuturi pe model american, n-ar chiuli nici o ora si n-ar agresa profesorii etc, ar fi atenti si asa mai departe.

      Daca tot le dau 84 de lei lunar, sa li se taie 10 lei pentru fiecare absenta nemotivata. Sunt destui care in 2-3 zile ar ajunge cu alocatia la 0 :)))))

      • exact asta spun si eu! si parintii ar contata imediat ca au absente si ar lua masuri, si cei pe care nu ii intereseaza scoala nu primesc alocatie nu mai cheltuim bani cu ei! pt mancare oricum sunt infimi, si cu 80 de lei pe luna mori de foame!

        • Asa da. Vezi, putem fi si de acord.

          Metoda cu chiulul ar trebui aplicata si la parlamentari, la un salariu de (sa zicem) 6 000 de lei / luna vine (sa zicem) 300 lei/zi, pentru fiecare zi de chiul sa i se taie cei 300 de lei iar daca chiuleste toata luna (sunt si d’astia) sa incaseze un salariu de 0 lei.

          Partea frumoasa e ca daca nu are pe numele lui actiuni, dividende, terenuri sau firme (si majoritatea, n-au !) si incaseaza salariu de 0 lei, de unde are bani? Si atunci, hop cu Fiscu’…

          Partea proasta e ca o asemenea lege ar trebui sa fie votata taman de ei, un fel de „semneaza aici daca vrei sa fii ucis”. Are si democratia defectele ei.

  33. Social (masura nu este chiar o catastrofa dar nici prea buna nu este):
    Problema alcoolismului nu o rezolvi prin alocatii dar, intr-o oarecare masura, o poti specula. Din pacate daca nu au bani de baut este foarte posbil sa isi trimita copiii la munca, cersit sau furat asa ca, cinic, daca parintii au mai multi bani de bautura cresc sansele ca acei copii sa ajunga la scoala. In aceasta situatie solutia nu sunt nici cupoanele pt. rechizite deoarece scad veniturile si banii de bautura.

    Problema apare atunci cand cresti ceva care nu conditioneaza acordarea lui de, cel putin, frecventarea unor cursuri. Si mai eficient este daca se complecta fie cu un sistem de burse revizuit sau se acordau niste bonificatii in functie de rezultate la invatatura, situatie materiala, diferite aptitudini, etc.
    Da, banii pot fi folositi de parintti dar, in orice situaite, ei devin mult mai grijuli ca ai lor copii sa mearga la scoala si poate sa aibe rezultate bune la invatatura pt. a primii acei bani. Asa trebuia facut.

    Economic (investitie fara rezultat – sapam de zor si cu mult spor):
    Exagerand putin: Acum masura mai are si o logica trebuie sa alimentezi sistemul. Cand ai o economie semisclavagista bazata si pe exportul de parinti si copii care sa trimita banii in tara ca sa se poata cumpara marfurle exportate de alte tari aceasta masura este de asteptat.
    Pt. a te adapta cerintelor pietei din tarile unde il ‘vinzi’ trebuie sa vrea sa efectueze acele munci care nu sunt dorite de cetatenii tarilor respective, adica necalificate sau care cer o calificare minima si mai ales prost platite. Acesta este cerinta principala. De aceea stimulezi o anumita zona a societatii si nu cea care ar putea face concurenta celor din tarile in care ‘se vand’ acei oameni sau mult mai rau sa isi doresca sa munceasca in tara ori trebuie sa munceasca aici pt. ca nu isi pot gasi afara acea parte a pietii muncii fiind saturata.

    Romania a imprumutat 11 miliarde de euro in 2 ani si doar 0.1% s-a dus in proiecte restul in deficite si plata unor imprumuturi.
    Ce nu iteleg unii este ca aceasta economie semisclavagista este falimentara iar o tara nu poate avea viitor daca nu se „industrializeaza“ (evident nu este vorba doar de cea clasica si la fel de evident industria de armament si Saur2) nu poti fi Hipermarketul Romania, aceea nu este o tara, nu poti inlocuii statul national cu statul piata de desfacere sau statul Hipermarket in care nici macar nu esti in stare sa impui (ca promisiunile nu le-au respectat) ca macar 40% din produsele vandute in hipermarket se fie fabricate in tara. Trebuie inteles ca daca vrem sa avem o tara ea trebuie aparata.
    Problemele cu Hipermarketul (caci este o institutie in Romania) = vinde prea mult import si practicile unora (nu conceptul in sine care este benefic) + nou ne trebuie investiitii in productie nu doar in consum.

    Credeti ca imprumutul a 11 miliarde in 2 ani pt. a sustine statul este dezastru?. Nu, imprumutrile vor creste exponential (ma opresc doar la 3 cauze):
    – agricultura va fi foarte afectata de calamitatea numita ridicarea cotelor => un fermier roman nu va putea face fata unuia dintr-o tara mai mare care primeste o subventie de x3 mai mare, nu are cum. De aceea existau pana acum cote dar au fost ridicate… Doar cereale exportam de 2.6 miliarde.
    -Romania exporta lemn si produse din lemn in valoare de 5.2 miliarde de euro, imposibil de sustinut mai mult de cativa ani pt. ca vom ramane fara paduri. Aici clar va fi o scadere a banilor ce intra in tara.
    -Dacia … sa vedem autostrada 🙂 .
    Pierderile acestea pot fi sustinute?.
    Daca nu se face nimic pt. reindustrilizare este destul de probabil sa ajungem sa ne imprumutam 10 miliarde pe an doar pt. a tine statul pe linia de plutire (Nu, ii puteti obliga pe cei care dau faliment sa plece in strainatate sa va trimita bani ca sa sustineti economia semisclavagista)….

    Din ciclul: Asta inseamana sa fie jmecher: Romania importa din Ungaria medicamente mai mult ca din Franta sau Germania (poate ca a ajutat sa fi avut ministrul al sanatatii ungur); mai importam petrol si produse din petrol de peste 700 de mil de euro (mornal ca bitumul este adus din Ungaria si Austria – capaciatile de produtie romanesti fiind inchise); Importam din Ungaria de 6 miliarde si exportam de 3.5.

    In ce priveste mai multi bani pt. bugetul apararii si diferite programe am scris atentie la scenariul Tariceanu de creare a unei crize economice si important este ca sa fie inchisi producatorii locali dupa 12 din fiecare si o sa vedem … explozii de cheltuieli sociale (desi vad ca se cam grabesc).

    Iarasi am mai scris statul unitar roman este programat sa intre in criza (ecomonica, sociala si militara) se lucreaza de zor la ucrainizarea lui. Este bine ca si altii spun lucruile acestea:
    http://adevarul.ro/news/eveniment/unde-afla-romania-harta-putere-lumiii–8_555f262ccfbe376e35797a09/index.html#

    • Sigur, Hanibale, conspirația conspirativ-constipată e divină pentru toate problemele neamului și Saurultăudoi le rezolvă pe toate. Că așa e să fi patri(h)ot în luptă cu masonii, străinii și trădătorii de noi care jefuim și prăduim munca poporului care este…

      • Pai sigur ca realitatea este prezentata si inteleasa ca o conspiratie de unii altfel nu se putea ajunge la o asemenea realitate.

        Evident ca Saur2 este raspunsul „la toate”, ce nu intelegi ca el este un simbol iar aici este vorba de geopolitica cu implicatii foarte interesante putina rabdare si ai sa intelegi.

        //
        De ziua US:
        „Se însoară Valeriu Zgonea, vicepreședinte al PSD și președintele Camerei Deputaților, nunta având loc la Palatul Snagov.

        Ironia face însă ca, deși organizată de ziua Americii, nunta să aibă ca naș un asociat al reprezentantului în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin.

        Stelian Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin.

        Boris Golovin a recunoscut și el pentru România Liberă că este în România reprezentantul lui Oleg Deripaska. De asemenea a recunoscut că a lucrat la GRU: „Si dacă am lucrat ce? E o poveste. O poveste frumoasă””

    • @Hannibal
      sa presupunem ca ajungem sa imprumutam 10 miliarde pe an doar ca sa mentinem statul pe linia de plutire , bun dar cine crezi ca iti da banii fara o garantie , din momentul in care statul roman nu mai are absolut nimic sub control , ultimele imprumutri luate de la f.m.i , au fost garantate cu padurile poate va spune ceva de ce se defrisaza in acest hal ?!
      chestia cu medicamentele este o afacere foarte profitabila pentru altii , nu pt noi , si indraznesc sa spun ca majoritatea medicamentelor venite din import sant nocive , si au efecte negative pentru populatia din romania

      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Medicamente+interziste+in+alte+tari+pot+fi+cumparate+din+farmaci

      http://www.economica.net/medicamente-interzise-in-strainatate-autorizate-in-romania_80091.html

      sa mentionez ca la ora actuala sant 500 de mii de oameni bolnavi de diferite tipuri de cancer si alte 2,1 milioane de hepatita.

      am vazut emisiunea lui talpes , si acesta a spus lucruri interesante , schengen , frontiere , probabil vrea sa zica ca se vor modifica la noi .

  34. „Problema alcoolismului nu o rezolvi prin alocatii dar, intr-o oarecare masura, o poti specula. Din pacate daca nu au bani de baut este foarte posbil sa isi trimita copiii la munca, cersit sau furat asa ca, cinic, daca parintii au mai multi bani de bautura cresc sansele ca acei copii sa ajunga la scoala.”
    Daca copii nu merg la scoala, parintii nu mai primesc nici ajutorul social! si atunci poate intervenii protectia copilului sa traga parintii la raspundere din ce bani cresc copii! Ar trebuii gandita ( nu de mine, nici de tine) de oamenii care primesc salarii mari in ministerul invatamantuli problema in asa fel incat toti copii sa mearga la scoala, sa fie civilizati (daca fac galagie afara cu absenta nemotivata).

    • Asa cum am scris si la primul articol si cum ai scris si tu daca vrei sa faci ceva care sa produca rezultate maresti alocatia pt. sustinerea familiei si diferitele burse (sociale, de merit, etc). Confrom legislatiei aceasta se poate diminua sau suspenda pt. absente.

  35. de ce nu imi apare comentariul adresat lui Hannibal

  36. @wandoo N
    adica ? ( ante portas !!! ? )

    • Relaxeaza-te bre stresatule 🙂

      Normal ca e buna marirea si a alocatiilor si a peturilor 🙂

      Macar aia au simtul umorului si potzi sa 8servi ca industria romaneasca se poate „adapta” rapid 🙂 deci n-o sa mai piara…

      Ca sa mai destindem atmosfera, ca tot 8serv cacam sunteti cu nervii si anume’n pioneze 🙂

      http://www.gandul.info/international/culmea-terorismului-luptatori-ai-statului-islamic-se-plang-ca-misiunile-sinucigase-se-dau-pe-pile-14329910

      • adica e bataie si pilareala pana si la alea 70-100 de virjine la supt unghii…

        cacu toate razbelurile astea din irak si syria crez’ca e criza mare de virjinici si d’aia unii se baga ca tzaranii in fatza…sa mai prinza din stocul care se epuizeaza rapid…

      • Incep sa cred ca responsabilul ISIS cu repartitiile pentru kaboom e roman ca numai noua ne-ar trece prin cap asa ceva 🙂 ))

        • or fi infiltrat astia vreunul de la sri 🙂

          oricum, n-am mai citit demult o stire asa de amuzanta 🙂 🙂 muica, multa minte trebe sa aiba maimutzele alea imbracate in negru cu AKMul pe umar…

          crez’ca americancii ar trebui doar sa infiinteze acolo un call-center sub acoperire denumit pompos „hotline pt atentate rapide” si sa-i adune pe toti odata pe saptamana, sa le dea la cap cu jdamul si dupa aia sa relocheze call centerul 🙂

  37. Nu pot sa cred cat de monstruosi sunteti. Preferati sa luati mancarea de la gura unor copii amarati, va asumati riscul de a scadea natalitatea si mai mult doar pentru ca niste ghiftuiti sa isi mareasca pensiile deja foarte mari? Probabil ca cineva ne-a urat foarte mult daca ne-a capatuit cu o armata care doreste sa isi anihileze poporul.

    • Mancarea copiilor trebuie asigurata de catre parintii lor, nu de catre noi care postam aici. Ca nici eu daca iti cer tie 1 000 de lei pe luna pentru copilul eu, n-o sa-ti convina si n-o sa-mi dai. Atunci de ce sa dau eu? E valabila si reciproca.

      Armata care doreste sa anihileze poporul? Da, se antreneaza zilnic soldatii sa traga in populatie, huo, criminalii 😛 Au cumparat F-16 sa bombardeze Bacaul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *