Din seria faimoasa candva: “Doi scheleti se trag de piele!”

Pakistanul este foarte bucuros de cand a aflat ca are mai multe avioane de lupta operationale decat hindusii! Astfel un raport al parlamentului de la New Delhi a facut public faptul ca India are sub 25 de escadrile operationale (avioane de lupta!)  in timp ce Pakistanul are deja 26!

Pakistan Air Force

Pakistan Air Forces

With regard to the existing squadron strength, we are down to 25 squadrons today while Pakistan Air Force has 26 squadrons of operational combat fleet”, se plange comitetul din parlamentul indian si conchide apocaliptic ca securitatea nationala a Indiei este compromisa!

Adica nu stau bine de loc…

Tot comitetul se intreba ce-i de facut?! Nu stim la ce concluzie au ajuns parlamentarii indieni insa noi le putem oferi cateva ideei:

  • Rusii zic ca ar fi bine ca in halele in care se asambleaza/construiesc avioane (Suhoi 30MKI in cazul lor) sa nu mai fie lasate maimute libere (nu-i banc n.red.).
  • Francezii sunt si ei de acceasi opinie cu rusii si le zic de dulce hindusilor vis-à-vis de acceptarea garantiei pentru aparatele Rafale fabricate in India
  • N-ar fi rau, zicem noi, ca atunci cand semnezi un contract sa-l si pui in practica, incercand pe cat se poate sa nu treaca 10 ani cu negocierele. Ex. Submarinele Scorpene, rachete AA cu raza scurta, portavioane, submarine nucleare local construite, Rafale, etc, etc.
  • De asemenea ar fi indicat ca atunci cand cumperi o licenta – pe bani foarte grei – sa ai si personalul pregatit sa poata citi si mai ales intelege hartogaraia pe care furnizorul ti-o pune in brate. Ex. T 90, Barak 8, PAK FA, etc.
  • N-ar fi rau nici ca atunci cand pui labutele pe o licenta sa te asiguri ca ai tai hindusi stiu cum se strange surubul – de la dreapta spre stanga adica 🙂 – si ar fi foarte indicat, chiar util, sa-ti convingi propria industrie sub-contractoare sa ofere sub-ansamblele la timp si conform cu documentatia tehnica (cazul tancului T 90 fabricat in India care nu functioneza cum trebuie nici sa-l pici cu ceara!).

Am mai avea ceva sfaturi pentru comisia parlamentului indian, reducerea coruptiei si a birocratiei fiind doua intre directiile foarte principale spre care ar trebui sa priveasca, dar ii lasam in durerea lor, si pe pakistanezi in fericirea lor, pent’ca noi romanii suntem chiar mai rau decat hindusii, care hindusi au macar o clasa politica vrednica de acest nume si care tot incearca saraca sa-i fac pe indieni sa munceasca precum europenii.

Ca nu prea le iese, alta discutie, dar gestul conteza si incapatanarea. Pana la urma, daca nu-i omoara intre timp pakistanezii sau chinezii, o vor scoate ei la capat!

Ca o anecdota, dar absolut reala, prin secolul XIX cand englezii s-au apucat serios sa construiasca cai ferate in India, nu au reusit nici cu biciul sa-i convinga pe muncitori sa care pamantul cu roaba! Indienii o tineau mortis sa-l transporte in cosuri impletite purtate pe cap, conform traditiei locale. Scandalul a luat amploare pana cand un muncitor indian cu mai mult tupeu le-a spus inginerilor englezi ca sunt absurzi!

Este imposibil pentru oricine sa care pamantul cu roaba pe cap…

GeorgeGMT

24 de comentarii:

  1. „N-ar fi rau nici ca atunci cand pui labutele pe o licenta sa te asiguri ca ai tai hindusi stiu cum se strange surubul – de la dreapta spre stanga adica –”

    Ba pardon ca eu si restul omenirii strangem suruburile in sensul acelor de ceasornic adica de la stanga la dreapta. Pe de alta parte ai pus tu punctul pe i si anume ca unele suruburi trebuiesc stranse de la dreapta la stanga si banuiesc ca sunt foarte multe subansabluri pe T-90 care se rotesc in sens invers acelor de ceasornic si ar avea nevoie de suruburi cu filet invers.

  2. 🙂 🙂

    Cred ca ar trebui 2 sau un miliard doua sute de milioane.

  3. Ce nu inteleg eu e urmatoarea chestie: cum de isi permite Pakistan sa intretina 26 de escadrile functionale, avand (daca e sa ma iau dupa wiki) un PIB un pic peste al nostru (dar si aproape 200 de mil. de locuitori – „per capita” sunt mult sub noi). La raportul suprafata/locuitori vs. PIB, stau foarte,foarte prost.

    • Cea mai mare parte a PIB-ului merge la aparare, ordine publica si serviciile de informatii.

      • Plus ajutor american in ultimii ani.

      • Si cei 200 de mil. de locuitori ce mananca? 🙂

        • Apai cand s-au apucat sa-si construiasca arsenalul nuclear un general de-al lor a spus ca poporul va manca iarba si pietre dar programul nuclear va merge inainte…

          • @ George GMT

            Coane George, rogu-te nu desconsidera calitatile ierbii 😀 Are destule proprietati intrinsece care sa te faca sa uiti de foame; ge`alu` ala paki stia despre ce vb 😉 Pe de alta parte boboarele din zona aceea au luat de bun sfatu` ge`alului s i s-au pus pe produs devenind cei mai importanti producatori din lume. Bine, ce-i drept, cu turcii pe post de distribuitori 🙂

  4. …sau „Mama Kali e bipolara”

  5. Apropo de chestia din Franta , ma uitam acum la tv cum 3 nebuni cu 3 ak tin in teroare o tara intraga cu aproape toate fortele de scuritate pe urma lor.
    Ce dracu mai trebuie sa negociezi cu astia ? Nu sunt astia din fortele speciale sa faca fata unei situatii de luare de ostatici ? Curios pentru Franta .

  6. Un banc cu indieni din perioada de glorie a MIG 21 ; picau MIG urile cu duzina , nimeni nu stia de ce , pilotii i-si pierdeau cunostiinta si se duceau pe alte plaiuri . Furios , Hare Krishna il cheama pe Ivan sa verifice MIGurile , sa l-e faca cava ! Vine Ivan , se uita la avioane , se uita Krishna , se uita iar la avioane si da verdictul : pilotii sa-si rada barbile !

  7. Super haios articolul. Fara periuta, e o adevarata placere sa citesc articolele si cele mai multe dintre comentarii. 🙂

  8. Mai sunt si prosti pe deasupra, in loc sa inainteze unul cate unul si sa faca lant uman ca sa-i ajute pe cei din urma si sa ajunga toti sus, s-au impartit in doua ca prostii.

  9. Totusi…trebuie sa apreciem ca macar au ambitie
    INS Kolkata https://www.youtube.com/watch?v=sLIZXSNruwQ

  10. Eu sincer cred ca daca trimiteam 10 baieti de la noi de la antitero faceau treaba mult mai repede si eficient…. in Franta.

  11. apropo de asaltul la panta al ‘specialilor’ frantuji mi-am amintit de usa care a rezistat eroic asaltului ‘mascatilor’ romani. usa asta merita premiata :mrgreen:
    http//vplay.ro/watch/qk31xzgz/

  12. STUDIU: Un război nuclear între India și Pakistan ar provoca Apocalipsa și implicit sfârșitul civilizației
    (http://www.efemeride.ro/studiu-un-razboi-nuclear-intre-india-si-pakistan-ar-provoca-apocalipsa-si-implicit-sfarsitul-civilizatiei
    )

    O confruntare nucleară între India şi Pakistan ar provoca foamete la nivel mondial, care ar putea provoca moartea a două miliarde de persoane şi sfârşitul civilizaţiei, afirmă un raport ştiinţific publicat marţi.

    Un conflict chiar şi limitat cu arme nucleare între New Delhi şi Islamabad ar provoca haos şi ar distruge recoltele, pieţele alimentare mondiale, accentuând criza, potrivit acestui studiu.

    Medicii Lumii pentru Prevenirea Războiului Nuclear (IPPNW), laureată a premiului Nobel pentru Pace în 1985, şi organizaţia afiliată din Statele Unite, Medicii pentru Responsabilitate Socială, au realizat o primă versiune a acestui studiu în aprilie 2012. Concluziile sale au prezis moartea unui miliard de persoane din cauza foametei care ar rezulta unui război nuclear.

    În a doua versiune, cele două organizaţii afirmă că au subestimat consecinţele unui astfel de război asupra populaţiei din China, care s-ar confrunta cu o gravă criză alimentară.

    “Un miliard de morţi în lumea în curs de dezvoltare este în mod evident o catastrofă fără echivalent în istoria omenirii. Însă, dacă adaugăm posibilitatea ca 1,3 miliarde de persoane din China să fie şi ele expuse, vom ajunge într-un punct care înseamnă în mod clar sfârşitul civilizaţiei”, apreciază Ira Helfand, autorul studiului.

    Studiul de caz s-a axat pe India şi Pakistan ca urmare a tensiunilor dintre cele două puteri nucleare, care au purtat trei războaie începând din 1947, anul în care au devenit independente, potrivit autorului. Însă orice confruntare nucleară ar avea consecinţe similare, a subliniat el.

    “În acest gen de război, oameni vor supravieţui undeva pe planetă, însă haosul care ar rezulta ar eclipsa tot ce am cunoscut până acum”, afirmă Ira Helfand.

    În cazul unei confruntări nucleare, particulele emanate în atmosferă ar provoca o scădere a producţiei de orez cu 21% în patru ani şi cu 10% în următorii şase ani, a calculat el.

    Producţia de grâu a Chinei ar scădea la jumătate în primul an şi va fi chiar şi după zece ani cu 30% mai mică decât cantitatea produsă înainte de o confruntare nucleară.

    Deci râdem glumim dar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *