Documentar Armata

Din pacate documentarul  – de fapt o prezentare jurnalistica entuziasta – este disponibil doar in limba rusa.

 

15 comentarii:

  1. deci, cutia de viteze inclusa intr-un bloc cu motorul pentru a fi mai usor de instalat si de schimbat in conditii de lupta, are 8 viteze inainte si 8 inapoi ( cutia automata ), viteza maxima si puterea motorului este informatie clasificata, tanchistii trebuie sa stie sa conduca aparatul dupa o luna de antrenament, are 4 nivele de aparare impotriva sistemelor antitanc, datorita sistemului modul orice modificare la tun, turela s.a. se instaleaza usor pe tanc, echipaj din 3 oameni., sistemul de control al situatiei lucreaza autonom
    chiar daca nu este nimeni in capsula, la uzina linia de productie este secreta pentru ceilalti muncitori ( in afara de care se ocupa cu „armata” )
    Asa in linii generale pentru cine nu cunoaste limba rusa, cam astea au fost informatiile despre tanc, celelalte blindate nu prea m-au interesat… 🙂

  2. La tancuri blindajul actual nu se mai face din oțel ci este compozit, stratificat, cu aliaje de ceramică, altfel rachetele cu cupru lichid trec prin el ca prin unt. Pentru a fi un tanc de generația a treia trebuie să aibă blindaj modular, capacitatea „hunter-killer” și capacitatea de a transmite electronic datele pe câmpul de luptă. Dacă Armata are aceste posibilități e de rău.

    • Ne mai pune si otel, toate alea trebuie continute in ceva.
      Nu se numeste racheta cu cupru lichid ci cu uncarcatura cumulativa sau pe americaneste, HEAT (high explosive antitank) si rezista si un blindaj de otel daca explozia se declanseaza la distanta prea mare si de aia exista armura slat care a fost folosita deja din WW2 pe Pz.IV.

  3. La min 32 aflam ca cei care produc Armata (din ce inteleg eu), au facut si un … tramvai.
    Minunat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *