In urma cu doi ani RoMilitary o lua din loc timid si cu multe sperante, majoritatea dintre ele foarte diferite fata de ce facem astazi.
Idea din spatele acestui blog era foarte simpla: oferirea de date cat mai complete despre Armata Romana, din toate punctele de vedere: dotare, carateristici tehnice ale armelor, vulnerabilitati, perspective de dotare, industrie de aparare nationala. Pur si simplu cautand pe net nu reuseam niciodata sa gasesc date, serioase si grupate, despre dotare Romaniei din punct de vedere militar, perspective, proiecte, programe, etc.
Asa ca m-am gandit ca un astfel de blog ar fi util. Pe de alta parte eram si destul de siktirit de pleiada de “economisti” si “geopoliticeni” care saracii de ei habarnaveau despre ce se discuta la mesele lor. Asa ca m-am gandit ca un loc unde economia sa fie explicata simplu si cu toate argumentele pe masa, un loc unde si geopolitica sa fie in program, ar putea sa faca ceva cititori.
In esenta, la pornirea blogului, trei erau axele pe care RoMilitary dorea sa intre: Armata Romana, Economie si Geopolitica. Incet, incet ne-am extins spre istorie, stiri, articole haioase,etc.
Acum, la doi ani de la start, daca stau si privesc cu atentie ce am reusit pana acum, si lasand orice falsa modestie la o parte, a iesit ceva destul de bun.
Astazi RomaniaMilitary.ro are cea mai completa serie de articole despre Armata Romana: dotare, istorie, viitor, discutii pe fond, etc. fiind efectiv locul cu cele mai multe si la zi date despre dotarea militara a Romaniei, despre programele aflate in diferite stadii, despre industria de aparare nationala.
Seriile RoMilitary, articole scrise cu mult efort, unul singur poate dura si mai mult de o saptamana, sunt acum marea mea mandrie, desi nu am nici un aport la scrierea lor: Istoria Parasutistilor – Caporal Musat, Armament de aviatie fabricat in Romania – Nicusor, efectiv o serie care a facut furori, fiind preluata de multe alte site-uri si aducand in fata cititorilor informatii cu totul noi si inedite si bineinteles seriile scrise de co-fondatorul RoMilitary, colegul si preietenul meu foarte bun, WW.
Articolele scrise de WW sunt pentru mine placerea de a citi istorie militara, prin acuratetea lor, prin amanuntele expuse si prin grija cu care aceste articole sunt scrise: Blindate Germane, T-34, Istoria Servicilor Secrete romanesti, Istoria Armei Atomice si ultima serie, acum in derulare, Enciclopedia Armelor.
Articole cu totul deosebite, ca ar face mandria oricarui blog sau mijloc mass-media.
Revenind la site, peste 3 milioane de cititori in doi ani, este ceva. Romania Military.ro fiind astazi, probabil numarul unu in lumea site-urilor de tip “Military”. Seriozitatea celor care tin acest blog in viata poate fi descrisa printr-o singura fraza: articole in fiecare zi!
Cu una-doua exceptii, articolele au fost publicate in absolut fiecare zi a anului, iar acest lucru arata din partea celor care scriu aici seriozitatea si mai ales respect pentru cei care ne citesc. Vacante, plecari in strainatate, 1 ianuarie, 25 decembrie sau Paste, indiferent de zi, sau de locul unde m-am aflat, dimineata articolele erau publicate fara nici o exceptie si vreau sa ma credeti ca s-a intamplat sa se uite lumea ciudat la mine, cand la ora 0500 dimineata, datorita diferentelor de fus orar, stateam intr-un hol de hotel cu o ceasca de cafea in fata, rupt de somn si introduceam articole. Bineinteles ca acelasi efort, chiar mai mare, l-au facut si ceilalti baieti, care scriau si trimiteau articole si informatii de pe unde se aflau, tara sau afara, indiferent de diferentele de fus orar.
Toate aceaste pentru ca suntem niste oameni seriosi, iar atunci cand ne-am angjata la ceva, il vom duce intotdeauna la capat.
Trecand acum din nou la membrii RoMilitary, trebuie aici sa vi-l aduc in fata pe Marius Zgureanu. Ei bine Marius este mai putin vizibil pe blog cu articole, insa munca depusa de el in spatele site-ului este pur si simplu covarsitoare, fiind fara sa exagerez principalul reprezentant al RoMilitary cu restul lumii si ma refer aici, la sindicate, Parlament, diferite ONG-uri sau Casa Regala a Romaniei.
Este, daca vreti, organizatorul din umbra RoMilitary, mare parte din succesul Simpozionului i se datoreaza in mod direct, Marius fiind cel care l-a convins pe domnul Pambuccian sa ne onoreze cu prezenta.
RomaniaMilitary nu a avut absolut niciodata ca obiectiv notorietatea celor care scriu aici, dovada fiind lipsa cvasi-totala a autorilor pe blog sub forma personala, doar cu ocazia Simpozionului ne-ati vazut in sfarsit moaca mie si lui Marius. Acest site nu are ca scop obtinerea din bani prin publicitate, desi oferte tentante am avut, doar ca nu poti pune alaturi articole istorice si farduri, ca…avem si noi mandria noastra.
Singurul sau scop a fost o informare cat mai buna, dar intre timp acest scop a evoluat odata cu blogul, spre incercarea de a face ceva fata de dotarea armatei si de dezinteresul celor care ne conduc. Multe din actiunile noastre nu au fost facute publice in mod explicit din “n” motive. Astfel ca unele vizite prin fabricile patriei au fost amintite doar conjunctural si cu totul tangential, de asemenea contactele la nivel mai inalt au fost si ele amintite cu totul intamplator.
Cel de-al patru membru al grupului, care scrie acum pe RoMilitary, al patrulea in ordinea venirii nu si a importantei, este NeroFlash. Cel mai tanar dintre noi si poate si cel mai putin aplecat spre compromisuri, NeroFlash are o medie de aproximativ un articol pe zi, o medie care credeti-ma este cu totul si cu totul neobisnuita, mai ales in conditile in care NeroFlash isi castiga paine ca medic rezident si baga la garzi de le uita numarul. Cand are timp sa scrie articole, este un mister pentru mine, cum reuseste sa aiba aceasta medie zilnica…ei bine nu am fost suficient de fraier sa-l intreb 🙂 .
Credibilitatea RoMilitary si a celor care scriu pe acest blog nu cred ca mai trebuie demonstrata! Articolele noastre au fost preluate de mijloace mass-media din tara sau strainatate, de ZiuaVeche, Realitatea.net, Hotnews, Evenimentul Zilei si suntem chiar trecuti ca sursa pe Wikipedia, in cazul avioanelor C-27J Spartan, a aruncatorului de grenade de 40mm si in varianta de limba rusa a Wiki, in privinta submarinului Delfinul si a submarinelor romanesti din WW2, etc, etc. Nu poti pune piciorul intr-o uzina de armament romaneasca, nici macar cu acreditare de la MApN, daca nu prezinti incredere si chiar daca intri nu obtii nimic interesant daca conducerea acelei uzine nu are garantia ca esti demn de incredere. Ori prin articolele si serile in exclusivitate despre SAUR-2 si TBT 8X8, despre noua arma de asalt romaneasca, despre STAR 80L, sau despre TR-85M2, cred ca am reusit sa va convingem ca suntem foarte credibili in industria de aparare romaneasca si nu numai.
Si bineinteles reusita de a organiza, alaturi de FSA Unirea, a unui Simpozion dedicat printarii aditive si Offsetului, Simpozion la care a participat aproape intreaga industrie de aparare romaneasca, cred ca vorbeste de la sine despre credibilitatea noastra.
Acest Simpozion a fost, din punctul meu de vedere, cea mai completa abordare a problematicii si oportunitatii offsetului pentru Romania si pentru industria de aparare, sau dotarea Armatei.
Revenind la echipa RoMilitary, nu pot sa nu-I amintesc aici pe M.C. care se ocupa de RoMilitary Youtube, care cauta si gaseste stiri si informatii, nu pot sa nu-l amintesc pe RomaniaTricolor, un oltean sugubat care, daca ne aducem aminte bine, cu ocazia tristei prabusiri a aeronavei IAR 99 de la Craiova, a “zburat” intr-un taxi pentru a ne oferi poze de la fata locului la doar doua ore de la accident…Nu pot sa nu-I pomenesc pe Nicusor si extraordinarele sale articole, pe Caporal Musat, caruia ii multumesc inca o data pentru efortul extraordinar facut la seria “Istoria Parasutismului” si nu numai, pe noul nostru coleg Alex, fost capitan in USMC si absolvent al academiei navale de la Annapolis, pentru articolele sale foarte bine documentate care ne arata cum se vedea lumea de pe celalalt mal al Atlanticului…si sa-mi fie cu iertare daca am uitat pe cineva!
Cine crede ca aceste rezultate sunt usor de obtinut sau pot fi foarte lesne duplicate…ei bine ii urez foarte mult succes! Credeti-ne cand va spunem, pentru ca un site privat sa fie acceptat co-organizator pentru un astfel de eveniment, pentru ca un site privat sa fie primit cu bratele deschise prin uzinele patriei, si din pacate nu va pot spune tot ce am vazut si auzit acolo sau peste tot pe unde am fost, este un lucru foarte greu de obtinut.
Una este sa intri intr-o unitate militara la Ziua Portilor deschise si alta este sa faci tu singur, impreuna cu conducerea unei uzine de armament, turul fabricii… Ar mai fi de mentionat aici si faptul ca materialele citite de voi pe RoMilitary, materiale refertioare la offset sau alte solutii pentru deblocarea dotarii Armatei si Industriei de Aparare, au fost trimise, sub sigla sindicatului FSA catre toti factorii de raspundere, iar ecourile au fost pozitive, macar din punctul de vedere al calitati acestor materiale. Iar la jumatatea lunii mai, materialele noastre au ajuns si pe masa Primului Ministru, Victor Ponta, care le-a apreciat si le-a trimis spre analiza unui sub-secretar de stat.
Doua dintre ideile exprimate da catre RomaniaMilitary.ro au fost cel mai bine primite, atat de catre industrie, cat si de catre legistlativ, in speta comisile de aparare a celor doua camera:
-Planul multianual de inzestrare al Armatei din productia proprie si
-idea unui procent de 10% din bugetul anual al MApN, procent care sa fie prin lege dedicat achizitilor de tehnica de lupta noua.
Ambele idei au fost foarte bine primite atat in cadrul Simpozionului, cat si de diversi factori de raspundere, desi optimismul nu ne da inca afara din casa.
Asadar astazi, cand implinim cu totii doi ani de RoMilitary, putem spune ca ceva, ceva s-a facut, din pacate nu foarte mult, dar oricum macar la nivel de dezbatere publica si informatii despre situatia reala, am mai evoluat fata de acum doi ani.
Diferenta intre noi si alte mijloace mass-media de nivelul nostru, consta in faptul ca RomaniaMilitarya refuzat inca de la inceput postura pasiva-contemplativa a starii dezastruoase in care se afla Tara si Armata! Am preferat sa nu stam si sa ne jeluim asupra acestei stari de fapt, am evitat sa plangem ca noi vrem avioane si tancuri, nave de lupta si elicoptere!
Nu am rugat, ci am cerut, de multe ori pe un ton imperativ si fara frica de “servicii” sau altele, iar in acelasi timp am oferit si solutii pentru ca respectivele cereri sa fie serioase.
RoMilitary nu cere nimic fara a oferii solutii. Noi am incercat sa venim cu lucruri noi, inovative, am incercat sa producem idei noi, sau mai putin noi, proprii sau pomovate, insa lucrul cel mai important este dat de faptul ca RomaniaMilitary a venit si continua sa vina cu solutii si idei, bune sau mai putin bune, dar care, cel putin deocamdata, au fost apreciate si preluate de institutii oficiale ale societatii civile si insitutii ale statului le discuta, fara a le cataloga simple abureli.
Idee este intradevar rezultatul muncii serioase si doar ea ne poate scoate din mocirla in care continuam sa ne afundam.
Din pacate nu pot incheia acest articol aniversar intr-o nota prea vesela si voi intreba din nou retoric: daca alaturi de noi ar mai fi fost inca zece bloguri, inca o suta, inca o mie?! Daca presa “mare” ar fi intrat si ea in hora, oare chiar nu am fi reusit sa punem lucrurile in miscare?! Daca un blog mic ca al nostru tinut in viata, in acest moment, de doar patru oameni si cateva mii de cititori zilnic, a putut sa faca destul de multe, daca a fost ascultat si luat in serios, ce am fi putut face oare daca eram mai multi?!
Din pacate la noi la romani capra vecinului este mult mai importanta. Ne atacam unii pe altii, ne injuram cu naduf, netinand cont de absolut nimic, neavand nici un fel de constiinta nationala, ci urmarind doar un iluzoriu castig personal, astfel ca presa “mare” are propria agenda politicianista, in timp ce comunitatea blogarilor romani, n-are nici o treaba cu rezistenta in fata distrugerii nationale. Daca credeti ca sunt dramatic, intrati pe blogurile de profil ruse sau frantuzesti sa vedeti ce gasiti acolo, sa vedeti acolo mandrie nationala si spirit civic fata de viitorul armatei tari lor…si abia apoi o sa intelegeti ca de fapt ne cam meritam soarta!
GeorgeGMT
LA cat mai MULTI & impliniti ANI ! 🙂 Dorintele sa va fie-mplinite! 🙂
LA MULTI ANI SI VOUA, CITITORILOR NOSTRI! LA MULTI ANI BAIETILOR CE COLABOREAZA LA IMPLINIREA ACESTUI BLOG SI, DACA MAI ERA CAZUL, SI TIE GEORGICA PENTRU IDEEA MINUNATA DE A CREA „CEVA” DE CARE SUNTEM ASTAZI MANDRII. FELICITARI TUTUROR SI SA DEA DUMNEZEU BINE PENTRU ROMANIA, POPORUL SI ARMATA EI!
Si cu ocazia aniversarii, sa dea Dumnezeu minte decidentilor nostri astazi, in CSAT, pentru ca ideile bune, cat mai multe dintre ele, sa fie discutate si adoptate tinand cont de interesul national. Sa fie intr-un ceas bun pentru Armata si Industria de Aparare:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/luni-sedinta-csat-industria-de-aparare-si-planul-de-inzestrare-pana-in-2022-173724.html
Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse şi următoarele subiecte:
1. starea industriei de securitate, implicaţiile acesteia asupra capacităţii operaţionale a instituţiilor din domeniul securităţii naţionale şi măsurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate în cadrul economiei naţionale;
2. forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014;
3. Carta Albă a Apărării;
4. Planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2013 – 2022;
5. Catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemul naţional de apărare;
6. Raportul privind activitatea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO.
În cadrul şedinţei CSAT de luni ar urma să fie pe agenda de lucru şi discutarea privatizării firmelor din industria aeronautică de apărare – Romaero, IAR Ghimbav şi Avioane Craiova SA, anunţa joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.
Asta ar merita sa-l faci articol separat pentru ca am un feeling ca va fi mult de vorbit pe tema asta.
Va fi 🙂
LA MULTI ANI! Viata lunga si mult, mult succes in viitor.
Bafta multa in continuare. Diseara beau o palinca in cinstea voastra.
firar sa fie tot timpul imi schimba nick-ul :))))))
Felicitari pentru cei doi ani de activitate si la mult mai multi !
Primul meu contact cu lumea blogurilor din acest domeniu l-am avut dand din intamplare peste site-ul concurentilor (Resboiu), acum vreo 2-3 ani, dupa care v-am gasit pe voi.
O perioada le-am urmarit pe amandoua dupa care consistenta materialelor, bogatia de informatii, seriozitatea analizelor dar si nivelul comentariilor m-au facut sa raman pe langa RoMilitary.
Daca e ceva care sa enerveze in domeniul apararii nationale, mai mult decat de lipsa de resurse, habarnismul comentatorilor si inconstienta politicienilor, acel lucru este secretomania dusa pana la absurd.
Publicului larg nu i se vorbeste despre proiectele/realizarile cercetarii si industriei de aparare (atatea cate sunt) dar produsele respective sunt prezente la targuri internationale sau sunt livrate cu succes la export. Motivul e simplu: daca produsele respective pot fi realizate in tara, nu se mai pot justifica importurile scumpe si dezavantajoase tehnic si economic, pe cale de consecinta nu-si mai pot trage ei comisioane.
La fel, publicului nu i se vorbeste despre dotarile armatei (nu vorbesc despre coduri de criptare, frecvente, parole sau planuri de organizare-mobilizare – de astea se ocupa Floricel :-)) ) in conditiile in care toti aliatii nostri si, mai rau, toti „prietenii” stiu in amanunt ce avem prin magazii. Doamne fereste de o situatie extrema in care sa fii mobilizat ca te poti trezi in brate cu un armament/echipament de care n-ai auzit si pe care nu stii de ce capat sa-l tii.
Inca o data, felicitari si la mai mare !
Bine ai venit printre noi!
Ai „mancat” cuvantul „ani” in prima propozitie.
Poti sterge comentariul acesta.
Multam Dane, am remediat…la cat am scris si rescris articolul asta!
FELICITARI
MULTI, MULTI ANI, SA VA TOT CITIM SI SA FITI „LA FEL DE RAI DA BUNI”
INCA ODATA FELICITARI
La multi ani! 🙂
Stati pe capu’ alora ca voi sunteti mai aproape 🙂
Multumim tuturor pentru urari si la randul nostru si noi va multumim pentru ca ne cititi, pentru comentarii si in general La Multi Ani! noua tuturor!
Felicitari tuturor!
Si apoi cu Dumnezeu inainte, sa avem despre ce scrie si de pe la noi nu doar preluari din strainataturi! 🙂
Felicitari si cat mai multe articole pozitive (adica sa ai si motive sa le scrii, sa inceapa sa mearga tara asta…)!
Sincere felicitari pentru acest minunat blog! Desi nu am fost un user activ in discuțiile cu conumitatea rumaniamiltary.ro (sper sa remediez acest lucru) intru zilnic pe acest blog de la inceputurile sale. Sa speram ca se va destepta clasa politica in privinta industriei noastre militare iar in viitorul apropiat sa citim și sa comentam pe acest blog despre tehnica militara ultramoderna detinuta de Romania.
Sau macar sa se ahizitioneze ceva mai de Doamne-Ajuta incat sa depasim Afghanistan-ul in topul puterilor militare.
LA MULTI ANI! de la un fan impatimit al blogului.
La Multi Ani! si La Mai Mare!
Felicitari! faceti o treaba excelenta!
La multi ani. Este un site foarte reusit. De cand l-am descoperit l-am facut cunoscut la inca 4 prieteni (pare putin dar nu cred) si il considera iesit din comun. In primul rand tonul discutiei. Nu este isteric. Ai loc chiar daca esti intr-o tabara sau alta. Si asta pentru ca cei care il fac cred ca au experienta vietii. Multa sanatate, incredere ca ce ati realizat pina acum este foarte bine realizat. In general in Roamnia este o gaura imensa in informatii centralizat si corelate, in statistici, vezi cazul cu recensamantul si asta porneste de la lipsa de experienta: oamenii de calitatea care stiau cum trebuie facute lucrurile au fost inlocuiti de amatori ca sa nu zic hoti. Nu-i nimic. Viata ii matura implacabil. Dar siteul asta (alaturi de altele) sunt zone de adunare, de cristalizare. Aici vedem ca mai sunt si altii ca noi, ca nu suntem singuri si invatam unii de la altii. Ne desbatem ideiile si eperientele prin care ne-a trecut viata. Aici testam daca ideiile noastre sunt bune, daca ne sunt impartasite. Vedem cat sunt de apreciate de altii nu numai de noi :). Deci eu multumesc ca exista acest site. Este o zona in care am evoluat. Sugestii? ma abtin deocamdata pentru ca nu eu muncesc. Oricum ritmul in care sunt postate articolele mi se pare nebunesc. Cred ca ar fii binevenita si o vacanta. Da-ti exemplu 🙂 Uite domne suntem profesionisti dar stim sa ne si relaxam: salt cu parasuta in muntii parang, raliu cu tabul prin Muntii Apuseni, contratimp cu kalasul …))
Multumim Ioane si ai dreptate discutia intre parti contrare este un lucru fantastic, sper doar ca in viitor cu totii sa fim un pic mai toleranti. Vacante avem, doar ca nu amestecam viata noastra privata, total neinteresanta, cu site-ul. Nu cred ca cineva ar fi intersat de poze cu mine facand baie in nus ce mare, sau cu Zgureanu sapandu-si gradina proaspat dobandita 🙂 🙂 . Chiar nu cred ca vietile noastre personale sunt macar un pic intersante si oricum nu acesta este motivul pentru ca intrati pe blog.
Sugestiile sunt oricand FOARTE binevenite. Fata de ritmul de publicare…in timp m-am obisnuit si oriunde plec laptopul si conexiunea la net sunt cu mine. De fapt am doua conexiuni, daca adaugam si telefonul. 🙂 🙂
Multumim ca ne citesti si comentezi!
PS Apropo de munte…eram candva mereu pe munte, in liceu cel putin si in primii trei ani de facultate, plecam cel putin de doua ori pe luna pe munte cu rucsacul in spate si numai cu trenul, iar vara aveam cate 2 vacante a cate 2-3 saptamani in care nu vedeam oameni, in afara grupului nostru…Cred ca am facut fara sa exagerez pe putin 2500-3000 de kilometri cu piciorul prin muntii Romaniei, acum daca nu merge liftul, imi scot plamanii 🙂 Acum fumez si am cu 15 ani mai mult!
Chiar ma intrebam: la ce tip de relaxare te gandesti :-)))))))
La capitolul relaxare ar merge si o concentrare lunara (sambata + duminica), pe langa casa, sa mai facem si noi o tragere cu armamentul de infanterie, ca sa nu ruginim de tot.
Ce armament bre?! Eu am ceva de Air Soft, adica detin un pistol Glock si am de gand sa-mi cumpar si un M4, dar alte arme…n-am. Daca esti de prin Bucuresti putem sa ne vedem…lasa-mi un mesaj pe mail si vorbim.
@ George GMT
Bre, George Bre, faza asta cu „trecut-au anii” ca si cauza a renuntarii la ture montane NU prea tine, bre 😉 De vina-i comoditatea psihica 😉
Uite acilea un caz al – usor extrem – dar tocmai bun de dat ca „ieczemplu”:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-22634683
Hai, capu` sus si privirea catre creste carpatine 😉 Poti baga airsoft si prin Fagaras, Piatra Craiului sau pe oricare munte iti mai doresti 😉 Lasati dreacu cladirile parasite si alte daramaturi d-astea ” la moda” si traiti-va pasiunea prin paduri & printre stanci 😉
Offff…frate usor de zis greu de facut! Familia, slujba toate se aduna si te tin pe loc. Acu’ daca tot suntem intre noi si nu ne citeste nimeni 🙂 pot sa recunosc ca in ultimii 8 ani, concediul meu s-a marginit la maximum 7 zile vara pe la mare si 5-6 zile de Craciun. Lipsa timpului liber, copiii, care au nevoie sa faci lectii cu ei, etc, etc Nu ma plang deloc, dar timpul pentru umblat hai-hui pe munte, cand coboram in gari pe care nu le cunosteam pentru placerea orientarii in teren, s-au dus.
Acum altele sunt metodele de relaxare, o carte, un tenis, o sueta cu amicii, o tigaie in cap 🙂 Trebuie sa-ti accepti soarta si responsabilitatile, sa-ti pui hamul si sa tragi tare! 🙂 🙂 🙂
PS Apropo de munte, intotdeauna am urat din tot sufletul aglomeratia si multimile si pe cale de consecinta urasc Valea Prahovei, desi o stiu efectiv pe dinafara si ma refer la trasee, nu la hoteluri.
Alte vremuri, alti ani, alta lume…Acum va am pe voi si voi pe mine! 🙂 😉 🙂
” Din aceasta dilema nu puteti iesi!” Am spus.
Nu airsoft :-)))) eu bateam saua ca poate da drumul MApN-ul la vechea practica a convocarilor de rezervisti.
Cu MApN-ul nu promit nimic, dar daca vrei te-as putea coopta peste ceva timp sa facem ceva foarte asemanator…dar surpriza. Oricum crede-ma tot neamul RoMilitary te va invidia la culme. O sa-ti detaliez pe mail.
FELICITARI
Felicitari si multi inainte!
Felicitari! Si la mai multe articole de calitate.
Am devenit cititor zilnic al site-ului dvs.
La multi ani si la mai mare!
Multumim tuturor pentru urari si va multumim pentru ca sunteti pe aici…Impreuna poate vom reusi la un moment dat ceva.
Baieti, faceti o treaba fantastica ,eu personal ma bucur ca zilnic citesc articole noi si foarte inteteresante,mai ales pentru unu c a mine putin cunoscator in ale tehnicii. va urez multe „succesuri” :)))
La multi ani si o dedicatie … ca tot veni vara!
http://www.youtube.com/watch?v=ip5QrTH3e3Y
Mai baieti…nu stiu ce sa zic, in afara de cele mai sincere felicitari si cele mai calde urari de bine pentru viitor. Va multumesc pentru faptul ca imi colorati zilele cu stirile voastre, multumesc pentru ca de pe blogul asta am invatat o gramada de lucruri…multumesc pentru tot!
P.S: cred ca faptul ca v-am gasit intamplator acum un an si ceva, cand erati inca wordpress, a fost unul dintre cele mai faine accidente de care am avut parte. RESPECT pentru ce ati facut, ce faceti si, sper eu, ce veti face in continuare! 🙂
Cu multa placere Joker si noi iti multumim pentru cuvintele frumoase, dar mai ales pentru ca ne citesti!
La multi ani inainte!
PS Uite una noua:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/sedinta-csat-pe-tema-inzestrarii-armatei-si-a-viitorului-industriei-de-aparare-1042912.html
Nu-mi place sa fac urari .
in locul lor mai bine un indemn pentru cititorii site-ului : sa incerce sa contribuie la mersul inainte al Ro.Military .Pur si simplu , scriind articole .Studiind, intreband, cautand pe net, traducand .Cu putin de la fiecare, mult se va insuma.
Totusi , George, ai uitat sa mentionezi ceva : seria ” Lasciate ogni speranza ” by GSG9 🙂
Io nu vorbesc vere macaroneza, asa ca ia zi tu ce ai vrut sa zici…
Lasa nene ca ai inteles perfect : multumim lui GSG pentru comentarii , fara el site-ul ar fi fost cam fara piper .
” da´ multa speranta trebuie sa fi avut la inceput de ti-a mai ramas ” 🙂
Aici ai dreptate frate, un mucalit fara pereche acest gsg! 🙂 🙂
Felicitari! Va urmaresc cred cam de la infiintare, si nu imi pare rau. De TV m-am dezobisnuit total, stirile pe internet le citesc fugitiv … intre timp, acest blog cred ca e singurul in care citesc articolele cap-coada.
Mult succes in continuare!
Multumesc John pentru ca ne citesti, este foarte important pentru cei care scriu aici.
LA MULȚI ANI rumaniamilitary și felicitări lui George@company pentru munca depusă și curajul de a spune lucrurilor pe nume…
Multumim Florine si multumim foarte mult si pentru promovarea pe care ai facut-o pentru RoMilitary…Multumim foarte frumos!
La multi ani !!!! Si la mai mare !!!
LA MULTI ANI!
Imi aduc aminte ca prin februarie erau contabilizate 1900 articole.
Astazi in jur de 2500 de articole publicate si 40 de mii de comentarii, cu aproximativ 9000 de vizitatori in cea mai aglomerata zi, iar media ultimelor saptamani – 7600 de vizitatori/zi. In acest moment ne aflam in crestere.
Ca un fapt divers, RoMilitary are mai multi vizitatori/zi decat are MApN.ro, site-ul oficial al Ministerului Apararii.
„Peste douăzeci de ani vei fi dezamăgit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut, nu din cauza celor pe care le-ai făcut.” Mark Twain
Felicitari si la mai mare !!
Nu e prima data cand o sursa (sau mai multe) oficiale din domeniu sunt complet depasite de niste persoane private, care fac totul din pura pasiune. Asta spune multe despre aia care-si iau salariile „lucrand” 8 ore pe zi in te miri ce institutie a statului.
nu prea le am eu cu urările de bine, dar la această frumoasa aniversare urez lui George& Co. multă putere de muncă, să ne poată încânta în continuare cu articolele excelente cu care ne-au obișnuit, și multă sănătate, că altfel nu e putere de muncă 🙂
LA MULTI , MULTI ANI!
Și cînd se vor dubla anii, cititorii să se tripleze! Hough ! 🙂
La multi anl! Felicitari!
La Multi Ani ! Si multumesc frumos pt. amabilitate in multe ocazii !Primul lucru care l-am observat si care cred eu face diferenta de genul simandicosi media e senzatia de colegialitate , indiferent de varsta ,si incercarea de a dezbate problema ,nu doar de a o trunchea sau a o manipula funtie de interes exterior .Mult succes in continuare, si eu unu gandesc asa , ca-i mai bine sa-i lasam pe tovarasii care ne tot baga pe gat de 20 de ani faptu ca ne meritam soarta , sa si-o merite ei …
La multi ani pentru site si coordonatori! Nu sunt eu de mult pe-aici dar am recunoscut de la prima vedere bogatia informatiei si calitatea comenturilor, unele din ele adevarate articole la randul lor. ”Labor omnia vincit improbus” e foarte aplicabil pentru George GMT & Co.