Elbit Systems inaugurează în România o nouă unitate de producție și integrare de sisteme terestre avansate de apărare atât pentru armata română, cât și pentru export
București, 27 noiembrie, 2018 – Elbit Systems, companie internațională high-tech, care derulează proiecte în domeniul apărării, securității dar și îndomeniul civil,a inaugurata stăzi o nouă unitate de producție și integrare de sisteme terestre de apărare. La ceremonia de deschidere a noii fabrici au participat înalte oficialități române, alături de reprezentanți ai industriei românești de apărare și de invitați de onoare din străinătate.Noua unitate va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.
“Sunt bucuros să anunț că noua fabrică își va începe activitatea imediat și va livra atât conform contractelor actuale și viitoare cu Ministerul Apărării Naționale din România, cât și pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienți internaționali”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei de sisteme terestre și C4i din cadrul Elbit Systems.
Elbit Systems operează cu succes în România de mai bine de 25 de ani și este un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, având o strânsă colaborare și cu alte companii locale din domeniul apărării. În tot acest timp, Elbit Systems a derulat programe ample dedicate forțelor terestre române, de modernizare a avioanelor de luptă sau a furnizat soluții pentru forțele navale.
Amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele din imediata apropiere a Bucureștiului, noua fabrică se întinde pe aproape 1.000 de mp și este a patra unitate deschisă de Elbit Systems din 1993 de când a intrat pe piața din România. Astfel, noua unitate va extinde activitatea de producție, cercetare și dezvoltare, va mări numărul de angajați și va permite continuarea transferului de know-how tehnologic în România.
“Noua fabrică este încă un pas prin care strângem legăturile cu România. Este un privilegiu să putem furniza sisteme operaționale avansate tehnologic forțelor terestre din cadrul armatei române. Suntem mândri că putem extinde activitatea de producție pe care o avem deja în România și putem folosi experiența dobândită la nivel global atât pentru a intensifica transferul de tehnologie către România, cât și pentru a mări baza de angajați și a crește potențialul de export al industriei românești de apărare”, a adăugat dl. Vered.
ELBIT SYSTEMS ÎN CIFRE
- Elbit Systems este o companie internațională high-tech listată dual pe bursele de la New York și Tel Aviv care derulează la nivel global un spectru larg de programe în industria de apărare, homeland security și în domeniul civil.
- Elbit Systems ocupă locul 28 în topul mondial al celor mai puternice 100 de companii din domeniul apărării și aerospațial.
- În 2017, compania a raportat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de dolari și contracte în derulare de peste 7,5 miliarde de dolari.
- Elbit Systems are un total de 13 500 de angajați la nivel global, din care 500 în România.
ELBIT SYSTEMS ÎN ROMÂNIA
- Elbit Systems operează în România de 25 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie – Aerostar Bacău, IAR Brașov, Avioane Craiova, PRO Optica, MFA Mizil, ROMARM și alții.
- Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale),
- Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a trei companii românești:
- Simultec(Măgurele)– Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.
- A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
- Elmet (Bacău)- Produce sisteme și subsisteme electromecanice, printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
- Cele trei fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.
ELBIT SYSTEMS PE PLAN INTERNAȚIONAL
- Elbit Systems este lider mondial cu o experiență de peste 30 de ani în ceea ce privește producția de turele,atât telecomandate cât și deservite de echipaje și stații de luptă telecomandate (RCWS), fiind un furnizor tradițional pentru IDF –Forțele Armate Israeliene și numeroși clienți la nivel mondial printre care: forțele armate din Austria, Belgia, Croația, Portugalia, Brazilia, etc.
- Elbit Systems are trei decenii de experiență și în furnizarea de sisteme terestre, operaționale de înaltă tehnologie pentru clienți din toată lumea. Acestora, Elbit Systems le oferă un portofoliul diversificat de turele, de diferite calibre, telecomandate șimanuale (cu echipaj)pentru platforme terestre și navale.
- Elbit Systems furnizează, de asemenea, sisteme vetronice și optronice, sisteme de detectare a amenințărilor,sisteme C4ISR pentru vehiculele de luptă, sisteme de artilerie, precum și muniție convențională și inteligentă.
- Elbit Systems livrează sisteme pentru blindate, de la programe complete de modernizare a vehiculelor militare până la furnizarea de sisteme individuale pentru producătorii de blindate asigurând, de asemenea,programe de mentenanță pe toată durata de viață a acestora.
- Elbit Systems produce vehicule de luptă blindate 4×4 și șenilate, cu echipaj,dar și autonome.
- Printre clienții care achiziționează sisteme terestre pentru blindate, se numărăforțele armate, agențiile de securitate națională, cât și producătorii de vehicule militare din întreaga lume.
Comunicat Elbit Systems
adică cum ew-c130?
Om avea un C-130 echipat pentru razboi electronic si noi nu stim 🙂
exact?
http://elbitsystems.com/pr-new/first-flight-test-upgraded-c-130-transport-aircraft-successfully-completed/
Upgrade of the Romanian Air Forces' C-130 transport aircraft, in which the Company installed various types of advanced electronic systems, including those produced by Elbit Systems EW and SIGINT – Elisra. The project was executed in cooperation with local companies in Romania, led by the Romanian aeronautical industry.
Este vorba despre modernizarea avioanelor C130H din dotarea RoAF.
poate dar ew-ul ăla e ciudat acolo înainte de numele avionului…băgau și ei ceva după ca la mig.
Adica a unui avion C-130H. Restul sunt B. 🙂
Ma rog ei spun ca au modernizat toate cele 4 Herc ale noastre le-o fi bagat autorul citit de mine pe toate la H. @Psycho sisteme de avertizare electronica au si avioanele de transport. Nu cred ca este early warning
Ar fi chiar foarte fain, dar nu cred. Poate vreun plan de viitor.
Echipamente EW anti rachete AA (IR si radiolocatie) pt C-130, e public contractul
1000 de mp adică 25×40 m adică aproximativ cat o sala de sport de liceu.
Dacă activitatea se rezuma la strâns șuruburi pe niște bancuri din aceasta „facilitate de producție” înseamnă că primim ce meritam.
Primesti un tun si niste table să le sudezi, apoi niște optoelectronice, după care trebuie să tragi niște cabluri preasamblate. Probabil vei avea 2 maxim 3 ”linii” de asamblare când vei produce la maxim… . Iar hala, trebuie să aibă și spații de birouri, și VC și alte spații de recreere, dar e mai bine decât nimic. Primim probabil ceea ce putem duce acum.
Eu cred ca daca era asa simplu sa faci turele iti sudai tablele si iti montai tablele in garajul din spatele blocului. Langa butoiasul cu vin de butuc dotat cu robinetul de rigoare pt cinstit vecinii .
M-ai înțeles greșit. Esența e în ultima propoziție pe care am spus-o. Dacă eram capabili de mai mult, făceau o hală de 2 hectare în care să avem R&D, un QC serios, o parte capabilă de ingineri care să se ocupe de incidente/deviații de la proceduri când apar, o zonă de testare IPC (in process control) serioasă, astfel încât ceea ce iese de acolo, să aibă rată zero de rejected. Și aici mă refer atât la optoelectronice cât și la tot ceea ce înseamnă parte mecanică. Toleranțe, comportament la rece cald, etc… La 1000 m pătrați, Vom suda niște table, vom pune piesele din puzzle la un loc, vom face 3-5 teste, și le vom livra la UMB care vor pune sperăm turela pe PV. Cam atât.
300 de ingineri in trei fabrici nu-s o parte capabila? sau sunt ingineri cu „”?
stai sa vezi cat este fabrica de atgm Spike din Germania. Nu pare mai mare.
Fabrica Eurospike
https://www.google.com/maps/place/Fischbachstra%C3%9Fe+16,+90552+R%C3%B6thenbach+an+der+Pegnitz,+Deutschland/@49.4740882,11.2299572,303m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47a1e200fb41e47b:0x5e147b696dc244da!8m2!3d49.47461!4d11.23106?hl=de
Atat au dorit guvernele din RO sa se facă, sau nici atât.
Asta apropo de hala de producție….
La Spike nici suruburi la table nu strânge nimeni…
Ăștia nici când cumpără cantitate nu sint in stare sa întoarcă ceva in economia reală….
Zic si io, nu dau cu parul….
O veste buna !
La programul fara precedent de innoire a tehnicii armatei noastre era normal sa vedem si investitii private in fabricarea de componente, dar mie in Romania orice intamplare normala imi pare minunata. Posibil stadiu incipient de paranoia? 🙂
George, sper sa spamezi site-ul cu astfel de vesti!
De ceva vreme parca citesc numai de vesti bune : InSight, acorduri cu R.M., noutati navale (care chiar sunt relevante si pentru noi si le privim din postura de potentiali proprietari), doatari noi pentru Politia de Frontiera, tehnica noua la parada, problemele tehnicii rusesti.
jandarmi cu aere de domnisoara pipaita de #rezist la onoare, un satelit, stimulare demografica prin limitarea duratei permisului de sedere in tari UE (ideea guvernului). Numai stiri bune.
Teodorovici e mai simpatic atunci cand o arde prin cluburi. E coerent, stie cu vorbele si e si profesionist. Are momente cand spune adevaruri pe care altii se feresc sa le spuna.
Dar si cand spune prostii…
Cred ca oricum are frigiderul plin azi
Cred ca are program de o timpenie pe luna 🙂 Iar daca e profesionist, de ce scoate asemenea ineptii?
Probabil nu frecventez aceleasi cluburi cu el 🙂
Esti tu negativist 🙂
Bine ca nu ti-ai adus aminte de contributia la ESA 🙂
Oricum ma refeream la stiri/articole pe RM – si aici se incadreaza doar cel de-al 2-lea exemplu al tau si jumatate din enumerarea mea sunt stiri externe 🙂
La știrile de la tembeliziuni zic aia de la Elbit și de o producție de serie cu un aruncător de 120 – destul de interesant
https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3802527
https://www.youtube.com/watch?v=uqQQAB2SnA0
Inaugurarea noii unitati de productie si integrare-Elbit Systems ..
Fără supărare dar Elbit nu a pus bazele Simultec.
Simultec era acolo unde e de mult, ba parcă se și chema Simultec înainte să o cumpere Elbit.
Bazele sînt la Măgurele dinainte de 1989.
Ce se mai aude de MFA Mizil, sau ce a mai ramas din ea? Ei sunt cei care au integrat turelele celor de la Elbit pe MLI 84M … Mai exista sau au fost rasi si ei de pe fata Pamantului? Revenind la ” mioarele” nostre … sper ca productia in noul plant Elbit sa demareze cat de curand …
„Traditional military factory transformed in a modern manufacturing and services company.
Today we are proud to manufacturing products and provide services for oilfield, heavy automotive and military market.”
De pe website-ul lor.
De cand n-a mai avut parte site-ul lor de update?
MFA Mizil ar urma sa se ocupe de modernizarea unui batalion de MLI-uri cand o aloca MApN-ul bani pentru acest program. Poate anul asta:
https://www.rumaniamilitary.ro/vesti-bune-si-nu-prea
Anul viitor poate…
Citat: „Elbit Systems furnizează, de asemenea, sisteme vetronice și optronice, sisteme de detectare a amenințărilor,sisteme C4ISR pentru vehiculele de luptă, sisteme de artilerie, precum și muniție convențională și inteligentă.”
De ce nu incercam prin intermediul Elbit(daca tot sunt atat de generosi) o abordare cu guvernul Israelian, pentru un „remake” al Sholef-ului, avand in vedere „traditia” ATROM-ului(ATMOS), putem propune ceva de genul… punem o parte din suma(20-30%) pentru retehnologizarea produsului(aducerea lui la zi), Israelul ramane cu drepturile intelectuale si drepturile de export, iar noi castigam dreptul de a il produce in tara(finantam noi fabrica), numai pentru armata noastra, nu si pentru export…